|
حضور نماینده رئیسجمهور در منزل شهید صیادخدایی
رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاستجمهوری روز گذشته با حضور در منزل سردار شهید حسن صیادخدایی، مراتب سلام و تبریک و تسلیت رئیسجمهور به خانواده این شهید گرانقدر را ابلاغ کرد.
ارسال به دوستان
پیام توقیف 2 نفتکش یونانی در خلیج فارس در ازای توقیف یک نفتکش ایرانی در مدیترانه چیست؟
با ایران یکی به دو نکنید!
گروه سیاسی: جمعه گذشته (6 خرداد) ایران ۲ نفتکش یونانی را در نزدیکی عسلویه و بندر لنگه توقیف و پرچم آنها را پایین آورد. روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور اطلاعیهای در این باره اعلام کرد: نیروی دریایی سپاه ۲ فروند نفتکش یونانی را به دلیل تخلفات انجام گرفته در آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس توقیف کرد.
به گزارش «وطن امروز»، برخی رسانهها نیز در این باره گزارش دادند: 2 نفتکش یونانی توقیف شده حامل دهها هزار بشکه نفت صادراتی عراق بودند که پس از بارگیری در بندر بصره در پنجشنبه گذشته، به مقصد ایالاتمتحده آمریکا به راه افتادند. نیروی دریایی سپاه پاسداران پس از شناسایی نفتکشها و مالک محموله نفتی آنها، با استفاده از پهپادهای شناسایی در آبهای خلیجفارس آنها را رهگیری کرد و در نهایت، پس از نزدیک شدن به موقعیت عملیات نیروهای ویژه نیروی دریایی سپاه، توقیفشان کرد.
در پی توقیف نفتکشهای یونانی، وزارت خارجه این کشور روز جمعه اعتراض خود را نسبت به اقدام سپاه پاسداران، به سفیر ایران در آتن ابراز کرد.
وزارت خارجه یونان همچنین خواستار رهاسازی فوری کشتیها و خدمه آنها شده و عنوان کرده است اینگونه اقدامات «تبعات منفی» بر روابط دوجانبه و رابطه ایران و اتحادیه اروپایی خواهد گذاشت.
نیروی دریایی آمریکا نیز در نخستین واکنش نسبت به توقیف ۲ نفتکش یونانی توسط جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرد در حال بررسی گزارشها درباره توقیف نفتکشهای یونانی در خلیجفارس است.
همچنین شبکه ایبیسی نیوز آمریکا به نقل از یک مقام دفاعی ایالات متحده -که خواست هویتش فاش نشود- نوشت: به نظر میرسد ۲ نفتکش یونانی به محدوده آبهای ایران نزدیک شده بودند اما داخل آن نبودند.
این شبکه همچنین به نقل از این مقام دفاعی نوشت: نفتکشها دستگاههای ردیابی خود را خاموش کرده بودند و هیچگونه درخواستی برای دریافت کمک از طرف آنها فرستاده نشده بود.
این اقدام سپاه در واکنش به توقیف نفتکش ایرانی توسط یونان و در اختیار قرار دادن محموله آن به آمریکا بود.
فروردینماه سال جاری بود که یونان یک نفتکش با پرچم جمهوری اسلامی ایران را در نزدیکی جزیره جنوبی اویا به دلیل تحریمهای اتحادیه اروپایی توقیف کرد.
گارد ساحلی یونان ۲۶ فروردین به درخواست دولت آمریکا، نفتکش روسی را که حامل نفت ایران بود توقیف کرد و بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، پنجشنبه هفته گذشته این محموله 700 هزار بشکهای را در اختیار آمریکا قرار داد.
در پی دزدی دریایی آمریکا، وزارت امور خارجه کشورمان با احضار کاردار سفارت سوییس در تهران، مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به تداوم نقض صریح قوانین و مقررات بینالمللی حقوق دریاها و کنوانسیونهای بینالمللی مربوط، خصوصا اصل آزادی کشتیرانی و تجارت آزاد بینالمللی توسط دولت آمریکا را به وی اعلام و بر رفع فوری توقیف کشتی و محموله آن تاکید کرد. چند ساعت بعد نیز ایران اقدام به توقیف دو نفتکش یونانی کرد؛ اقدامی که به نظر میرسد با هدف تنبیه یونان انجام شده باشد.
اما نکته قابل توجه درباره ۲ نفتکش توقیف شده یونانی این است که این ۲ نفتکش محمولهای بالغ بر یک میلیون و 800 هزار بشکه نفت با خود به همراه داشتند که بیش از 2.5 برابر نفتی است که توسط دولت یونان مصادره شد و در اختیار ایالاتمتحده قرار گرفت.
همچنین بنا بر اعلام موسسه تحقیقاتی لویدز اینلیجنس (تامینکننده اطلاعات مربوط به امور کشتیرانی)، محموله توقیف شده توسط جمهوری اسلامی ایران به آمریکا تعلق دارد.
این نخستین بار نیست که جمهوری اسلامی ایران در واکنش به دزدی دریایی اروپاییها به فرمان آمریکا، اقدام متقابل انجام میدهد.
اواخر تیرماه 98 بود که سپاه پاسداران کشتی انگلیسی «استنا ایمپرو» را در آبهای خلیجفارس توقیف کرد. این اقدام سپاه پس از آن انجام شد که انگلیس سیزدهم تیرماه 98 نفتکش متعلق به ایران (گریس 1) را با محمولهای به اندازه 2 میلیون بشکه نفت، توقیف کرد. در نهایت انگلیس مجبور شد در ازای آزادی نفتکش خود، گریس 1 را با محموله توقیف شده آزاد کند.
چهارم خردادماه امسال وزارت خزانهداری آمریکا اسامی ۱۰ شخص با تابعیتهای کشورهای مختلف از جمله ایران و ۹ شرکت را به بهانه فروش نفت ایران در فهرست تحریمی خود قرار داد.
علاوه بر این، رابرت مالی، نماینده ایالاتمتحده در امور ایران نیز در جلسه کمیته امور خارجی مجلس سنای آمریکا با اعلام اینکه چین اصلیترین خریدار نفت ایران است، گفت آمریکا همه تحریمها علیه ایران (از جمله تحریمهای نفتی) را اجرا کرده است.
تصمیم وزارت خزانهداری آمریکا و اظهارات مالی حاکی از آن است که دولت آمریکا جلوگیری از فروش نفت جمهوری اسلامی ایران را در دستور کار خود قرار داده و دزدی دریایی اخیر به واسطه یونان نیز در راستای این هدف است.
اما بهرغم تلاشهای آمریکا، ایران نیز نشان داده است با توجه به اقتداری که در آبهای خلیجفارس بویژه تنگه هرمز دارد، میتواند شمشیر تحریمهای ایالاتمتحده در ارتباط با فروش نفت را کند کند. کما اینکه در مورد اخیر نیز، به فاصله کوتاهی پس از مصادره محموله نفت ایران توسط آمریکا، محموله نفت آمریکا نیز در نزدیکی آبهای عسلویه و بندر لنگه از سوی نیروهای نظامی کشورمان توقیف شد.
ارسال به دوستان
نخستین تصاویر از پایگاه سری پهپادی ارتش با حضور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منتشر شد
ارتش سری پهپادها
گروه سیاسی: نخستین تصاویر از پایگاه سری پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از یکی از پایگاههای سری پهپادی بازدید کرد. به گزارش «وطنامروز»، در این بازدید سرلشکر محمد باقری در جریان آخرین توانمندیها در حوزه تولید انواع پهپادهای نظامی، تهاجمی و دوربرد ارتش قرار گرفت. با عملیاتی شدن این پایگاه سری - که در عمق صدها متری زمین طراحی و ساخته شده است - جمهوری اسلامی ایران به قدرت برتر پهپادی منطقه تبدیل شد. پایگاه پهپادی راهبردی 313 ارتش با انواع پهپادهای رزمی، شناسایی و انهدامی ایرانی، مسلح به سامانههای موشکی و بمبهای بومی و سامانههای جنگ الکترونیک است. در این پایگاه، پرندههای بدون سرنشین راهبردی ارتش شامل بیش از یکصد فروند از پهپادهای «کمان 22»، «کمان 12»، «ابابیل 5»، «مهاجر6»، «فطرس» و «کرار»، مجهز به انواع مهمات، بمبها، موشکهای رهگیر و هوا به سطح و راکتهای بومی استقرار یافتهاند. در این پایگاه همچنین پهپادهای انهدامی «آرش» و ضد رادار «امید» و انواع پهپادهای رزمی با بمب بالدار بالابان، موشکهای شفق، قائم و الماس آماده اجرای هر گونه ماموریت در مرزها و فراتر از مرزهای جمهوری اسلامی ایران هستند. همچنین در جریان بازدید رئیس ستادکل نیروهای مسلح از پایگاه پهپادی 313 ارتش، از موشک کروز «حیدر» رونمایی شد. این موشک 200 کیلومتر برد دارد و در لحظه اصابت به هدف 1000 کیلومتر بر ساعت سرعت دارد. موشک کروز حیدر نخستین موشک کروز ایرانی است که قابلیت شلیک از پهپاد را دارد. این موشک قابل شلیک از پهپادهای فطرس و کمان22 ارتش است.
* سرعت بالای ارتش در توسعه قدرت پهپادی
به گزارش روابط عمومی ارتش، سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در بازدید از پایگاه پهپادی راهبردی 313 ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفت: تعداد زیادی پایگاه پهپادی مشابه این پایگاه در کشور وجود دارد.
وی با تقدیر از اقدام ارزشمند ارتش در گسترش پایگاههای پهپادی و اشاره به راهبرد جمهوری اسلامی ایران در ایجاد چنین پایگاههای زیرزمینیای، افزود: توانایی بسیار خوبی در ایجاد پایگاهها و مقرهای امن در عمق چند صد متری کوههای کشورمان وجود دارد. این کار در کشور بومیسازی شده و تونلها و پایگاههای زیادی در ارتش، سپاه و صنعت دفاعی در زیر کوهها ساخته شده است. اینها هر کدام به اندازه یک شهر کوچک امکانات آماد و پشتیبانی، استقرار تجهیزات، مهمات، سوخت و اسکان دارند. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عنوان کرد: ارتش با سرعت بالایی در حال توسعه قدرت و توان پهپادی است. از رزمایش پهپادی ارتش در سمنان تا امروز تفاوت چشمگیری حاصل شده و با سرعت زیادی پهپادهای جدید با ماموریتهای متعدد و متنوع از دستپرتاب برد کوتاه و تاکتیکی تا پهپادهای راهبردی برد بلند در حال ساخت است. سرلشکر باقری تاکید کرد: خلبانهای ارتش آموزشهای خوبی دیدهاند و مهارت کامل برای انجام ماموریتهای متعدد شناسایی، مراقبتی، اطلاعاتی، عملیاتی، تهاجمی، انهدامی و انتحاری پهپادها پیدا کردهاند. این در کنار توان و امکانات سپاه، دو بازوی قدرتمند پهپادی برای کشور ایجاد کرده است و ما از جهت پهپادی جزو کشورهای برتر منطقه و حتی جهان هستیم. وی خاطرنشان کرد: آنچه امروز دیدیم، بخشی از کوه یخی است که خیلی هم قابل نمایش نیست و فقط نمونههایی از آن امکان نمایش دارد که نتیجه مجاهدت و اهتمام ارتش در حوزه جنگهای نوین است. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه دستاوردهای حوزه پهپادی کاملا بومی بوده و در اوج تحریمها با تلاش دانشمندان جوان حاصل شده است، اظهار داشت: موشکهای نقطهزن تا برد ۲ هزار کیلومتر که متناسب با راهبردهای دفاعی ما تولید شده، در شهرهای زیرزمینی زیر کوهها مستقر هستند و همه اهداف آنها نیز شناسایی شده است و دشمنان ما این را میدانند.
* در توان پهپادی توقفناپذیریم
فرمانده کل ارتش هم در حاشیه بازدید از پایگاه پهپادی راهبردی ۳۱۳ گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در راستای ارتقای توان رزمی خود به هر اندازهای که نیاز باشد تلاش میکنند و برای تحقق این هدف، در همه حوزهها بویژه در بخش قابلیتهای پهپادی با اتکا بر توانمندیهای بومی و جوانان پیشرفتهای بسیاری داشتهاند. بزرگترین دستاورد ما این است که به هیچ جا وابسته نیستیم و همه آن چیزی را که برای دفاع از کشور و انجام ماموریت نیاز داریم خودمان فراهم میکنیم و به هیچ وجه ارتقای توان رزمی از جمله ارتقای توان پهپادی توقفپذیر نیست. امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی خاطرنشان کرد: نیاز به تقویت پهپاد دورپرواز با مداومت پروازی بالا و توان حمل بالای مهمات برای زدن اهداف راهبردی، باعث شد ارتقای قابلیت پهپادهای موجود و تجهیز به انواع موشکها و بمبها با بردهای مختلف را در دستور کار خود قرار دهیم و با کمک جوانان با انگیزه، متعهد و متخصص، مسیر خوداتکایی را با طراحی و تولید انبوه پهپادها ادامه خواهیم داد.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیسی فرا رسیدن سالگرد استقلال جمهوری آذربایجان را تبریک گفت
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان، در پیامی با تبریک فرا رسیدن سالگرد استقلال جمهوری آذربایجان، بر جایگاه این کشور در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و اهتمام خویش در پیشبرد مناسبات همسایگی با کشور برادر جمهوری آذربایجان تاکید کرد. رئیسی در این پیام با اشاره به اینکه تاریخ و مذهب مشترک و پیوندهای عمیق ۲ ملت ایران و آذربایجان پایههای مستحکم و پشتوانهای ارزنده برای مناسبات ۲ کشور در دوران جدید فراهم کرده، تصریح کرده است: بر اساس همین پیوندها، جمهوری اسلامی ایران پس از استقلال جمهوری آذربایجان، همواره در چارچوب منافع متقابل در جهت گسترش مناسبات فیمابین در همه زمینهها تلاش کرده است. رئیسجمهور همچنین با ابراز خرسندی از اینکه پس از رفع اشغال اراضی جمهوری آذربایجان، زمینههای همکاری 2 کشور بیش از پیش گسترش یافته، اظهار امیدواری کرد این ظرفیتها با تلاش طرفین در راستای خواست و منافع متقابل ۲ ملت مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
***
بررسی سیاستهای کلی برنامه هفتم در صحن مجمع تشخیص کلید خورد
بررسی سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه کشور روز گذشته در صحن مجمع تشخیص در جلسهای فوقالعاده با حضور روسای قوا، دبیر و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین جمعی از نمایندگان دولت و مجلس شورای اسلامی آغاز شد. آیتالله آملیلاریجانی با اشاره به ساختار سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه کشور، تصریح کرد: سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه به نسبت سیاستهای کلی برنامههای سابق، از نظر تعداد بند محدودتر شده و بر همین اساس امیدواریم اعضای مجمع با تدقیق هر چه بیشتر در بندهای سیاستها طی جلساتی فوقالعاده، متنی دقیق و کارشناسی شده را محضر مقام معظم رهبری تقدیم کنند تا دولت نیز پس از ابلاغ سیاستهای کلی، فرصت کافی برای تدوین برنامه و ارسال آن به مجلس را داشته باشد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه را بستر ریلگذاری اجرایی کشور برای 5 سال آینده دانست و بر ضرورت حضور جدی همه اعضا در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام و تامل و دقت در بررسی مفاد سیاستهای کلی تاکید کرد.
***
آیتالله جنتی جان باختن جمعی از هموطنان در حادثه آبادان را تسلیت گفت
آیتالله احمد جنتی در پی حادثه فرو ریختن ساختمان در آبادان و جان باختن جمعی از هموطنان، با صدور پیامی ضمن تسلیت به بازماندگان این حادثه تلخ و دعوت مردم شریف آبادان به حفظ آرامش، از دستگاه قضا خواست با متخلفان و مقصران این اتفاق ناگوار برخورد قاطع کند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در این پیام آورده است: حادثه دلخراش فرو ریختن ساختمانی در آبادان که موجب جان باختن عدهای از هممیهنان عزیز شد مایه تأسف و تأثر فراوان است. وی افزود: اینجانب ضمن اعلام همدردی و عرض تسلیت به بازماندگان داغدار این حادثه تلخ و طلب رحمت و مغفرت الهی برای درگذشتگان این واقعه ناگوار، مردم شریف و خونگرم آبادان را به حفظ آرامش دعوت نموده و از دستگاههای امدادی میخواهم در روند امدادرسانی و آواربرداری تسریع کنند. آیتالله جنتی اضافه کرد: همچنین بر خواست افکار عمومی از دستگاه قضا مبنی بر پیگرد قانونی و برخورد جدی با عاملان و مقصران این رخداد سخت تأکید میکنم.
***
کشف ۷ هزار میلیارد تومان کالای استراتژیک توسط وزارت اطلاعات
وزارت اطلاعات از کشف 7 هزار میلیارد تومان کالاهای استراتژیک کشور توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) خبر داد. متن اطلاعیه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران به این شرح است: «همزمان با اجرای طرح «مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها» و ضرورت مقابله با قاچاق و عرضه خارج از شبکه کالاهای اساسی و استراتژیک کشور برای برقراری آرامش در فضای اقتصادی، سربازان گمنام امام زمان(عج) در وزارت اطلاعات موفق به کشف ۸۰۰ هزار تن از این دست کالاها از جمله نهادههای دامی به ارزش بیش از ۷ هزار میلیارد تومان در تعدادی از استانهای کشور شدند.
در راستای برخورد با این تخلفات، ۷۵ نفر تاکنون دستگیر و تحویل قوه قضائیه شدهاند. تعدادی از افراد دستگیر شده با جعل اسناد دولتی در پوشش وارد کردن کالاهای اساسی، اقدام به وارد کردن بیش از ۳۶۵ تن غذای سگ و... با ارز ترجیحی کرده بودند. همچنین در پی دریافت گزارشهایی مبنی بر قاچاق روغن خوراکی تزریق شده به بازار برای مصرف مردم در ۳ استان شرقی به کشورهای همسایه، اقدامات کنترلی انجام و مشخص شد بیش از ۶۰ درصد روغن این استانها توسط شبکه سازمانیافته قاچاق به خارج کشور انتقال مییابد. لذا پس از انجام اقدامات اطلاعاتی، اعضای این شبکه شناسایی و ۶۵ نفر از اعضای آن با تشکیل پرونده به دستگاه قضا معرفی شدند».
***
بررسی توسعه همکاریهای تجاری دوجانبه ایران و پاکستان
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران با اعضای مجمع بازرگانی پاکستان شاخه کراچی دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار که در محل کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کراچی برگزار شد، اعضای مجمع بازرگانی پاکستان از جمله سهیل عزیز، دبیر کل مجمع بازرگانی پاکستان شاخه کراچی راهکارها و پیشنهادهایی را برای توسعه همکاریهای تجاری دوجانبه ارائه کردند. حسن نوریان، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی در این دیدار گفت: بخشهای خصوصی ۲ کشور میتوانند سهم بالایی در افزایش مراودات اقتصادی دوجانبه داشته باشند.
گفتنی است در این دیدار درباره همکاریهای نمایشگاهی، سرمایهگذاریها و تجارت بین ایران و پاکستان گفتوگوی سازنده و مفیدی انجام شد.
ارسال به دوستان
انتشار یک سند وزارت خارجه آمریکا از مذاکرات محرمانه مقامات دولت اوباما با ظریف درباره عدم توافق با دولت ترامپ
باز هم ظریف گیت!
گروه سیاسی: یک رسانه آمریکایی از یک سند داخلی وزارت خارجه آمریکا رونمایی کرده که میگوید مقامات عالیرتبه دولت اوباما سال ۲۰۱۸ همزمان با حرکت دیپلماتیک دولت ترامپ برای فشار به ایران و انزوای تهران، در نشستی محرمانه با محمدجواد ظریف شرکت کردهاند.
به گزارش «وطنامروز»، پایگاه خبری واشنگتن فری بیکن نزدیک به نومحافظهکاران آمریکایی هدف از این نشست را تلاش برای تضعیف سیاست دولت ترامپ در قبال ایران توصیف کرده است. این رسانه مینویسد: پیش از این نیز گزارشهایی درباره دیدار نمایندگان ایرانی - دولت روحانی- و مقامات عالیرتبه دولت اوباما در دوران ریاستجمهوری ترامپ منتشر شده بود اما این نخستینبار است که یک سند داخلی وزارت خارجه آمریکا به جزئیات آن اشاره میکند.
بر اساس این سند، هیاتی از سفرای سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ با محمدجواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه ایران در اقامتگاه او در نیویورک دیدار کردند. ظریف در این نشست از اینکه سیاست ترامپ جبهه ضدآمریکایی در ایران ایجاد کرده و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده نیروی قدس، سردار قاسم سلیمانی بسیار محبوبند، صحبت کرده بود. فری بیکن مینویسد: ژنرال سلیمانی مدتی پس از این جلسه در حمله پهپادی نیروهای آمریکایی در عراق کشته شد. همچنین بر اساس این سند، ظریف در این جلسه گفته است: «من به اندازه سلیمانی محبوب بودم اما الان محبوبیت من ۴۷ درصد است و او بالاتر از من قرار گرفته است. محبوبیت او ۸۰ درصد است. مردم ایران قبلا خواستار تعامل بودند اما اکنون مقاومت را تنها راه میبینند. این چیزی است که نظرسنجیها به ما میگویند و واقعیت منطقه است». وزیر سابق امور خارجه ایران در این جلسه تاکید میکند تهران برنامه موشکی و غنیسازی را رها نخواهد کرد. او در بخش دیگری از این جلسه هم به دیدگاههای خود درباره عراق، مبادله زندانیان و حمایت از حزبالله و حوثیها اشاره میکند.
این پایگاه آمریکایی ادعا میکند: این دیدار همزمان با گزارشهایی انجام شده است که درباره رایزنیهای پشت پرده جان کری، وزیر خارجه دولت اوباما با نمایندگان دولت روحانی منتشر شد. این گزارشها حاکی از آن بودند که کری به تهران توصیه کرده است با دولت ترامپ توافق نکند تا دوباره دموکراتها در آمریکا بر سر کار بیایند و توافق انجام شود. فری بیکن مینویسد: این سند نشان میدهد مقامات عالیرتبه دولت اوباما چطور از دیپلماسی سایه در زمانی که دولت ترامپ بر سر کار بود، استفاده کردند. این دیپلماسی حول فعالیتهای هستهای ایران، تبادل زندانیان، خروج از افغانستان و مذاکره با طالبان در گردش بود. مایک پمپئو، وزیر خارجه دولت دونالد ترامپ با اشاره به این سند گفت: «این سند نشان میدهد مقامات دولت اوباما در دولت ترامپ مانند زمانی که دولت اوباما بر سر کار بود، به کار خود درباره ایران ادامه میدادند». گفتنی است این سند در حالی منتشر شده که مفاد آن با تحولات بیرونی آن مقطع بیارتباط نیست. دولت روحانی با تعلل فراوان و عدم واکنش مناسب به خروج ترامپ از برجام، تمام توجه خود را معطوف به انتخابات آمریکا کرد. نگاهی به اظهارات آن مقطع روحانی و ظریف بخوبی موید این گزاره است. ظریف در مواضع متعددی عنوان میکرد بایدن با ترامپ تفاوت دارد و از طرف دیگر روحانی هم با خوشخیالی اظهار میکرد بایدن رئیسجمهور جدید آمریکا با یک خط خطی کاغذ به برجام بازخواهد گشت!
گفتنی است این نخستین بار نیست که وزیر سابق امور خارجه در اینگونه دیدارها سفره دل خود را پیش دشمنان ملت ایران باز کرده و منافع ملی را قربانی اغراض سیاسی شخصی - جناحی کرده است. محمدجواد ظریف سال 93 در جریان سفر به نیویورک در جریان مصاحبهای که در محل شورای روابط خارجی آمریکا ترتیب داده شده بود به اظهارات خلاف منافع ملی دست زد. در این دیدار مشهور که فیلم آن نیز موجود است ظریف در پاسخ به هاله اسفندیاری، مدیر بخش خاورمیانه موسسه تحقیقاتی وودرو ویلسون درباره تاثیر شکست مذاکرات هستهای بر سیاست داخلی ایران میگوید: بیتردید همینطور است، زیرا ما روندی را شروع کردهایم که هدف از آن تغییر فضای سیاست خارجی کشور است. اگر با وجود تلاشهای ما برای تعامل، این تلاشها بینتیجه بماند، مردم ایران این فرصت را خواهند داشت تا ۱۶ ماه دیگر - اسفند 94- که انتخابات پارلمانی در ایران برگزار میشود، به این عملکرد ما پاسخ دهند. وقتی قبلا در تعامل و مذاکرات درباره توافق هستهای با جامعه بینالمللی در سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ توافقهایی کردیم و تلاشهای ما برای عملکرد شفاف، از جانب اتحادیه اروپایی رد شد، در آن زمان مردم با انتخاب رئیسجمهوری متفاوت به دلیل شکست [در مذاکرات] در واقع به ما پاداش دادند که مرا هم زود بازنشسته کرد! به نظر من، در انتقال پیامی که جامعه بینالمللی و بویژه غرب میخواهد به ایران منتقل کند باید بسیار دقت کند. باید دید تعامل از جانب ایران و تلاش ایران برای باز بودن و نگاه به آینده داشتن با پاسخ مثبت مواجه میشود یا اینکه بار دیگر، رد میشود. من فکر میکنم مردم ایران پاسخ خود را در صندوقهای رای نشان خواهند داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|