|
کاهش ۱۱ هزار واحدی شاخص بورس
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات روز گذشته با ۱۱ هزار و ۱۱۰ واحد کاهش، در ارتفاع یک میلیون و ۵۵۳ هزار واحدی قرار گرفت. معاملهگران در 2 بازار بورس و فرابورس بیش از ۱۴ میلیارد و ۹۳۰ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار را به ارزش ۸۸ هزار و ۳۷۵ میلیارد ریال معامله کردند. شاخص هموزن با ۴ هزار و ۲۵۲ واحد کاهش به ۴۳۲ هزار و ۵۴۱ واحد و شاخص قیمت با ۲ هزار و ۶۲۲ واحد افت به ۲۶۶ هزار و ۷۶۳ واحد رسید.
ارسال به دوستان
«وطنامروز» گزارش میدهد؛ بازگشت آسیبهای ارز ترجیحی با دو قیمتی کردن ارز در سامانه نیما
تالار دوم نیما، تکرار ارز ترجیحی؟
تالار دوم سامانه نیما ضمن ایجاد رانت ارزی، تمایل صادرکنندگان را برای بازگرداندن ارز به کشور کاهش میدهد
محمد نجارصادقی: اخبار جسته و گریخته از ایجاد یک تالار موازی در سامانه نیما با عنوان «تالار دوم سامانه نیما» که قیمت ارز در آن فاصله بسیار کمی با قیمت ارز در بازار آزاد دارد به گوش میرسد؛ این در حالی است که قیمت ارز در سامانه نیما (تالار اصلی) هفتههاست در کانال 24هزار تومان سرکوب شده و همسان با قیمت ارز در بازار آزاد (قریب به 30 هزار تومان) افزایش پیدا نکرده است. این تالار تاکنون برای تامین کالاهای غیرضروری و لوکس مانند موبایلهایی با قیمت بیش از 600 دلار استفاده شده است. موضوع قابل توجه در این باره رانتی است که به دلیل ایجاد چنین بستری رخ میدهد؛ در حال حاضر طبیعی است که تمام صادرکنندگان خواستار آن هستند ارز حاصل از صادرات خود را در تالار دوم فروخته و درآمد بیشتری کسب کنند. دستهبندی این ۲ تالار از سمت کمیته ساماندهی ارز متشکل از وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی انجام میشود. به گزارش «وطنامروز»، پایان قیمتگذاری دستوری ارز و ایضا برچیدن دونرخی بودن قیمت آن از اصلیترین دلایل اصلاح ارز ترجیحی و تبدیل آن به یارانه نقدی بود. دولت با این اقدام ضمن پیگیری کردن عدالت یارانهای به دنبال آن بود که ساختار ارزی کشور را با تکنرخی کردن ساماندهی کند. حال شواهد گویای آن است که ۲ قیمت در سامانه نیما مورد استفاده قرار میگیرد. این یعنی به عبارت سادهتر باز هم شاهد یک قیمت دستوری (حدود 24 هزار تومان) و یک قیمت شناور (تالار دوم سنا) هستیم. نخستین بار واردکنندگان موبایل خبر از وجود چنین تالاری دادند. آنها در بیانیهای که در رابطه با ممنوعیت واردات آیفون صادر کردند، آورده بودند: «درباره مصوبه اخیر، کارگروه سیاستهای ارزی که به تهاتر ارز صادراتی خشکبار، گیاهان دارویی، زعفران، شیلات و میوه و ترهبار با واردات موبایلهای بالای ۶۰۰ دلار اشاره دارد نیز به عنوان طرف مشورتی همواره نگرانیهای خود را مطرح کرده و طرف دولتی نیز به دنبال رفع موانع و بهینهسازی فرآیند اجرایی این مصوبه است. اختلال در روند تأمین ارز در تالار دوم نیما که به منظور عرضه ارز مورد نیاز واردات موبایلهای بالای ۶۰۰ دلار راهاندازی شده است منجر به مشکلات عدیدهای برای بازرگانان در ترخیص و تأمین موبایلهای پرچمدار مورد نیاز بازار شده است که با خبرهای مثبتی که شنیدهایم بزودی تالار دوم بازگشایی خواهد شد و آرامش دوباره به بازار موبایل باز خواهد گشت».
* طبقهبندی صادرکنندگان و عدم بازگشت ارز
از اصلیترین آسیبهای دونرخی کردن ارز در سامانه نیما تبعیضی است که بین صادرکنندگان کالا به عنوان اصلیترین واردکنندگان ارز به کشور به وجود میآید. بانک مرکزی و وزارت صمت مشخص نکردهاند که عرضهکنندگان ارز در تالار دوم نیما به طور دقیق چه مزیتی نسبت به دیگر صادرکنندگان دارند که از هر دلار صادرات خود بیش از 6 هزار تومان بیشتر از آنها سود میکنند. در صورت ادامهدار بودن این روند باز هم کشور به شرایط سال 98 که صادرکنندگان ارزهای صادراتی خود را به کشور باز نمیگرداندند، برمیگردد. سرکوب قیمت ارز با سیاست دونرخی کردن آن، به صورت کلی فلسفه اصلاح ارز ترجیحی را نیز زیر سوال میبرد.
* نظام رانتآفرین چندنرخی بودن ارز
کارشناسان اقتصادی معتقدند نظام چند نرخی ارز، یکی از اصلیترین عوامل بروز فساد در سازوکارهای اقتصادی است. در واقع مهمترین مشکلی که نظام چند نرخی ارز ایجاد میکند، رانتپاشی است؛ چند نرخی بودن ارز در اقتصاد به ایجاد رانت برای افراد خاص میانجامد و هر چقدر هم تفاوت نرخها بیشتر شود، این رانت گسترش پیدا میکند. معمولا افرادی که این رانت را به دست میآورند، بخشی از آن را از کشور خارج میکنند و همین امر علاوه بر افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، حجم فساد را گسترش داده و سیستم اقتصادی را نامتعادل و ناپایدار میکند. میتوان گفت تجربه ارز 4200 تومانی یکی از تلخترین و در عین حال عبرتآموزترین رویدادهای اقتصادی کشور در چند سال اخیر بود؛ سیاستی که ناکارآمدی نظام ارز چند نرخی را برای همگان آشکار کرد. حال به نظر میرسد با وجود تجربه ارز ترجیحی و رانت حاصل شده از آن، ایجاد دوباره یک نظام دو نرخی ارزی، چندان عقلایی نباشد. به گفته کارشناسان، انتظارات تورمی در ایران بر اساس نرخ ارز بازار آزاد تنظیم میشود، بنابراین وقتی ارز چند نرخی میشود در واقع منابع دولتی در اختیار ارز با قیمت پایینتر قرار داده میشود و همین امر باعث میشود به جای اینکه شاهد قیمت ارز واحد با قیمتی معقول و منطقی باشیم، نرخهای مختلفی در کشور وجود داشته باشد. شکی نیست که همین موضوع باعث رهایی بازارهای آزاد و فردایی شده و موجب افزایش انتظارات تورمی میشود و در شرایطی که نقدینگی در حال رشد است، انتظارات تورمی براحتی تبدیل به تورم خواهد شد. با توجه به گسترش بازار غیررسمی ارز فردایی، به نظر میرسد یکسانسازی ارز نیمایی علاوه بر سلب رسمیت از بازارهای غیرقانونی فردایی، گام مثبتی در جهت ایجاد یک نظام ارزی منسجم و کارا و عاملی موثر برای جلوگیری از مفاسد و رانتخواری باشد.
ارسال به دوستان
ثبتنام ۴ میلیون نفر در سامانه یکپارچه فروش خودرو
مدیرکل دفتر صنایع خودرویی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ثبتنام ۴میلیون نفر در سامانه یکپارچه فروش خودرو خبر داد و گفت: قرعهکشی خودرو در این مرحله دوشنبه نهم خرداد انجام خواهد شد.
عبدالله توکلیلاهیجانی گفت: نخستین سامانه یکپارچه تخصیص خودرو با هدف شفافسازی فرآیند تخصیص خودرو به متقاضیان با نظارت سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرفکنندگان از ساعت 9 صبح سهشنبه 27 اردیبهشت، فعالیت خود را آغاز کرد که در مهلت یک هفتهای تعیینشده تا ساعت 9 صبح روز سهشنبه سوم خرداد 4 میلیون نفر، اطلاعات ثبتنامی خود را در این سامانه تکمیل کردند.
وی افزود: اردیبهشت امسال با توجه به افزایش 155درصدی تولید خودرو کامل در خودروسازان بزرگ کشور در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، 38 نوع خودروی مختلف از 5 خودروساز کشور در این دوره ارائه شد که پس از تأیید اطلاعات مندرج، قرعهکشی خودرو در این مرحله در روز دوشنبه نهم خرداد انجام خواهد شد.
توکلی گفت: با توجه به پایدار شدن روند تولید خودروی کامل در خودروسازان داخلی و کاهش 60 درصدی آمار خودروهای ناقص در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، همچنین ایجاد شفافیت در عرضه خودرو به بازار، روند تخصیص خودرو در سامانه یکپارچه فروش تداوم پیدا خواهد یافت. وی افزود: اجرای عملیات فروش توسط خودروسازان انجام میشود و سازمان حمایت نظارت بر حسن انجام تعهدات خودروساز در خودروهای تخصیصیافته را به عهده خواهد داشت.
ارسال به دوستان
وزیر جهاد کشاورزی: ارز ترجیحی بیشترین خسارت را به بخش کشاورزی وارد کرد
ارز ترجیحی، قاتل کشاورزی
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در راستای حمایت از تولید، تسهیلات سرمایه در گردش به دامداران و مرغداران ارائه خواهد شد و مرغ مازاد تولیدکنندگان توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور خریداری میشود تا تولیدکنندگان نگرانیای بابت تولید خود نداشته باشند. سیدجواد ساداتینژاد در برنامه «صف اول» شبکه خبر سیما با موضوع طرح مردمیسازی یارانهها و تأمین کالاهای اساسی، اظهار کرد: موضوع امنیت غذایی در دنیای امروز بسیار حائز اهمیت است و برای دولتها به یک دغدغه تبدیل شده است. وی با بیان اینکه از سال ۲۰۰۰ نوع نگاه دنیا به غذا تغییر کرد و از حوزه امنیت غذایی به قدرت و اقتدار غذایی در کنار اقتدار نظامی ارتقا یافت، افزود: کشورها به سمتی پیش میروند که روابطشان را بر اساس غذا تنظیم کنند که این موضوع حساسیتهای حوزه غذا و تولید غذا را در دنیا نشان میدهد. وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بسیاری از کشورها مانند روسیه و اوکراین به سمت خودکفایی در غلات پیش رفتهاند؛ این در حالی است که طی ۲۰ سال گذشته واردکننده غلات بودهاند و در حال حاضر صادرکننده این محصولات هستند. ساداتینژاد با اشاره به جنگ روسیه و اوکراین گفت: این جنگ باعث افزایش قیمت سرسامآور محصولات غذایی در دنیا شده و استراتژی تنظیم روزانه تعرفه صادرات محصولات غذایی ایجاد شده است و برخی کشورهای تولیدکننده گندم، صادرات این محصول را محدود یا ممنوع کردهاند. وی با اشاره به ۲ نیروی قدرتمند در حوزه امنیت غذایی در کشور اظهار کرد: این 2 نیروی قدرتمند تولیدکنندگان و مصرفکنندگان هستند که طرح مردمیسازی یارانهها نشان داد این ۲ نیرو ارکان مهم امنیت غذایی کشور هستند. وزیر جهاد کشاورزی افزود: تولیدکنندگان صنعت دام و طیور کشور با قدرت و غیرت در تأمین غذا در میدان ایستادهاند و مصرفکننده ایرانی با تمام توان از تولید حمایت میکند. ساداتینژاد با بیان اینکه تولیدکننده و مصرفکننده حامی هم هستند، گفت: در اجرای طرح مردمیسازی، این ۲ نیرو از هم حمایت مقتدرانهای کردند و مردم ما باید با حمایت خود تولید را استمرار دهند تا از سفره صیانت و حمایت شود و غذا با قیمت مناسب تأمین شود. به گفته وی، تمام کشورها به بخش کشاورزی یارانه میدهند و دلیل آن این است که ارزش افزوده در این بخش پایین است و میزان سرمایهگذاری در این بخش جذابیت کمتری نسبت به صنعت و خدمات دارد.
* ارز ترجیحی موجب تورم در بخش کشاورزی شد
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در دنیا این یارانه به یکی از ۳ بخش تولیدکننده، مصرفکننده یا به اجزای زنجیره تولید داده میشود، گفت: ایران سال ۹۷ به دلیل نداشتن تجربه کافی یارانه را به واردکننده میداد که یک سیاست اشتباه و ناکارآمد بود. ساداتینژاد با اشاره به اینکه بیشترین خسارت از تخصیص ارز ترجیحی به حوزه کشاورزی وارد شده است، گفت: ارز ترجیحی باعث ایجاد تورم در بخش تولید شد و اثر آن به سفره کشاورزی وارد نمیشد، بلکه باعث فرار و کوچ سرمایه از حوزه کشاورزی شد و بهرهوری را بشدت کاهش داد و رقابت در تولید از بین رفت که باعث ضرر به مصرفکننده شد. همچنین بودجه خودکفایی گندم را از بودجه دولت حذف کرد و نگاه به سمت واردات تغییر کرد و زیرساختهای واردات تقویت شد و در جمع تمام این موارد باعث افزایش تغییر کاربری اراضی کشاورزی شد. وی تصریح کرد: حذف ارز ترجیحی به معنای مردمیسازی یارانههاست، بدین معنا که یارانهها حذف نشدهاند، بلکه فقط از کالا به سمت مردم کوچ کردهاند، بنابراین در میانمدت کشاورزی به سمت خودکفایی پیش خواهد رفت و رقابت در کشاورزی مفهوم پیدا خواهد کرد و به ارزانسازی قیمتها کمک خواهد کرد. وزیر جهاد کشاورزی افزود: با رقابتی شدن تولید، رشد سرمایهگذاری و افزایش کیفیت محصولات و پیشروی به سمت تولید ارگانیک رقم خواهد خورد و شرایط مطلوبی برای تولید ایجاد خواهد شد. ساداتینژاد با بیان اینکه اجرای این طرح ۳ مرحله دارد، تصریح کرد: مرحله اول آن محاسبه یارانه، تعیین گروههای هدف و تبیین و تعیین طرح بود که پیش از اجرای آن انجام شد. مرحله دوم آن با دستور رئیسجمهور شروع شد و واریز یارانهها و آزادسازی آن انجام شد، تأمین و توزیع بخوبی انجام شد و فراوانی وجود داشت که همراهی مصرفکنندگان با توجه به ضرورت اصلاح ساختاری در کشور و فضای امنیت غذایی در دنیا بسیار قابل تقدیر است. وی افزود: مرحله سوم پس از اجرای طرح شروع میشود که در حال حاضر وارد این مرحله شدهایم، در این مرحله حمایت از تولید حرف اول را میزند و نقش بزرگ را مصرفکنندگان دارند. وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات وزارتخانه برای حمایت از تولیدکننده خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح قیمت نهادههای دامی افزایش پیدا کرد و یکی از دغدغههای اصلی تولیدکنندگان سرمایه در گردش است که با مذاکرات و جلسات متعددی که با حوزه بانکی، تشکلها و سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد، ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزانقیمت در هیات دولت به این منظور تصویب شد.
* خرید قراردادی مرغ در حال انجام است
وزیر جهاد کشاورزی گفت: دومین کاری که ما انجام دادهایم، خرید قراردادی مرغ است و کسانی که بخواهند جوجهریزی کنند، هیچ نگران نباشند، ما خرید قراردادی را از امروز انجام میدهیم. ساداتینژاد با بیان اینکه مرغداران نگران خرید مرغ پس از ۴۵ روز نباشند، اظهار کرد: شرکت پشتیبانی امور دام کشور در وزارت جهاد کشاورزی جوجهریزی توسط مرغداران را پیشخرید میکند، بنابراین مرغداران هیچ نگرانیای بابت فروش محصول خود در بازار نداشته باشند. وی با اشاره به آزادسازی صادرات مرغ و تخممرغ گفت: ممنوعیت صادرات مرغ و تخممرغ را داشتیم که تمام این ممنوعیتها را برداشتهایم و دغدغهای وجود نخواهد داشت و تولیدی که انجام میشود اگر مازاد باشد، صادر میشود. همچنین عوارض صادراتی را هم حذف کردهایم، مثلا شیر خشک، خامه، چربی و تخممرغ و برخی محصولات عوارض صادراتی داشت که در ستاد تنظیم بازار این عوارض صادراتی را حذف کردهایم.
* اهمیت خودکفایی کشور در تولید گندم
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه «خودکفایی» بسیار مهم است و هر ساله بحث حمایت از تولید داخل مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و عنوان شعار سال ما در حوزه حمایت از تولید بوده است، گفت: امروز شرایط دنیا شرایط ویژهای است و این نگاه، جایگاه و اهمیت بیشتری پیدا کرده و خودکفایی در کالاهای اساسی بسیار حائز اهمیت است. ساداتینژاد با بیان اینکه یکی از مباحث مورد تاکید رئیسجمهوری پایداری سفره مردم است، خاطرنشان کرد: پایداری سفره مردم یعنی اینکه پیوند به بیرون نزنیم و بتوانیم آن را بر اساس تولید داخل پایدار نگه داریم. در ابتدای امسال هم مقام معظم رهبری تأکیدات ویژهای در این حوزه داشتند که در همان مسیر در حرکت هستیم. وی افزود: به این منظور ما در ابتدای سال ۱۴۰۱ در بحث خرید تضمینی گندم، با همین نگاه حمایت از تولید داخل و شرایط جهانی، افزایش خرید تضمینی گندم را انجام دادیم که کار بسیار هوشمندانهای در این شرایط جهانی بود و با توجه به بازارها و قیمت پایینی که وجود داشت و بحث قاچاق که امروز هم احتمال تشدید آن وجود دارد، در نخستین جلسه دولت در سال ۱۴۰۱ تصمیم گرفته شد خرید گندم در کشور آغاز شود که نسبت به سالهای گذشته خرید بالاتری را داشتهایم.
ارسال به دوستان
اخبار
صادرات مرغ آزاد شد
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تسهیلات حمایتی جدید از تولیدکنندگان مرغ و تخممرغ گفت: تعرفه صادرات حذف شده و تولیدکنندگان در صورت تأمین نیاز داخل میتوانند به کشورهای همسایه صادر کنند.
حسین دماوندینژاد گفت: تسهیلات حمایتی در ۳ بخش حذف تعرفهها، ارائه نهادههای مدتدار و عقد قرارداد برای خرید مازاد تولید انجام میشود. وی افزود: کمیته تخصصی برای تعیین نرخ خرید تخممرغ تشکیل شده است که هفتگی این کمیته نرخ را تعیین میکند و بر اساس آن شرکت پشتیبانی امور دام تخممرغ مازاد را خریداری میکند.
به گفته این مسؤول، این کمیته تخصصی از چهارشنبه گذشته تشکیل شده است. معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبتهای خود به اقداماتی که برای حمایت از تولیدکنندگان مرغ صورت میگیرد اشاره کرد و گفت: برای تولیدکنندگان جوجه یکروزه و گلههای اجداد نهادههای مدتدار داده میشود که آنها میتوانند تولید خود را به بازار یا به شرکت پشتیبانی امور دام تحویل دهند. وی همچنین گفت: تعرفه صادراتی هم حذف شده است و تولیدکنندگان میتوانند در صورتی که ذخایر داخل کشور کافی باشد به کشورهای همسایه صادر کنند.
***
توزیع مستقیم گوشت قرمز در تهران برای کاهش قیمت
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران اعلام کرد: به دستور وزیر جهاد کشاورزی تشکلهای بخش خصوصی توزیع مستقیم گوشت را انجام میدهند. مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور طی نامهای به سازمان مدیریت میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران، درخواست کرد که 15 غرفه برای توزیع مستقیم گوشت در تهران در اختیار قرار دهد.
در این نامه آمده است: «به دستور وزیر جهاد کشاورزی درباره توزیع مستقیم تولیدات از طریق تشکلهای تخصصی به منظور کاهش قیمت گوشت قرمز و حذف دلالان، این اتحادیه در نظر دارد جهت توزیع گوشت قرمز به صورت مستقیم در 15 غرفه از غرفههای اصلی سازمان میادین میوه و ترهبار تهران اقدام نماید، لذا خواهشمند است درباره واگذاری این غرفهها اقدام نمایید».
***
کاهش ۸ هزار تومانی قیمت تخممرغ
رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران تخمگذار گفت: اکنون قیمت هر کیلوگرم تخممرغ بین ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان، یعنی حدود ۸ هزار تومان زیر قیمت مصوب سال گذشته به فروش میرسد. حمیدرضا کاشانی در گفتوگو با ایرنا درباره وضعیت بازار تخممرغ ادامه داد: اکنون قیمت هر کیلوگرم تخممرغ در واحدهای تولیدی بین ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان، یعنی حدود ۸ هزار تومان معادل ۲۵ درصد زیر قیمت مصوب سال ۱۴۰۰ به فروش میرسد که موجب ضرر تولیدکنندگان شده است. رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران تخمگذار اظهار داشت: قیمت مصوب هر کیلوگرم تخممرغ حدود ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.
***
حق کسی در یارانه ضایع نخواهد شد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه حتی حق یک نفر در موضوع هدفمندی یارانهها ضایع نخواهد شد، گفت: آنهایی که علیالحساب یارانه دریافت کردهاند کمتر از ۹۰ درصد هستند. حجتالله عبدالملکی اظهار داشت: ۹۰ درصد مردم یارانه دریافت خواهند کرد و همه کسانی که جزو این افراد هستند و هنوز یارانه دریافت نکردهاند، خیالشان راحت باشد که یارانه آنها پرداخت میشود.
وی افزود: ۲ گروه درباره یارانهها داشتهایم؛ گروه اول افرادی هستند که اصلا پرونده یارانه نداشتهاند، این افراد حدود 7.5 میلیون نفر هستند که باید در سامانه اعلامی سازمان هدفمندی یارانهها ثبتنام کنند و به حدود ۴ تا ۵ میلیون نفر از آنها یارانه تعلق میگیرد.
وزیر رفاه با اشاره به افرادی که یارانه آنها توسط دولت قبل حذف شده یا خودشان حذف کردهاند، گفت: این افراد باید در سامانه اعلامی سازمان هدفمندی یارانهها ثبتنام کنند و حقشان است که یارانه دریافت کنند. وی ادامه داد: سازمان هدفمندی یارانهها لیست ثبتنامکنندگان را برای وزارت رفاه ارسال میکند، بررسیهای تکمیلی انجام میشود و یارانه برای آنها از اردیبهشتماه لحاظ میشود. عبدالملکی با بیان اینکه گروه دوم افرادی هستند که جزو دهک دهمی شناسایی شدهاند، گفت: این افراد تا فروردینماه یارانه میگرفتند اما در اردیبهشتماه یارانه به آنها تعلق نگرفت که به دستور رئیسجمهور یک ماه برای آنها واریز شده و مسدود است تا بررسیها تکمیل شود.
وی افزود: همچنین خانوادههایی بهخاطر درآمد بالای فرزندان جزو دهک دهم شناخته شدهاند و یارانه آنها قطع شده است. در این راستا فرزندانی که خانواده مستقل تشکیل دادهاند و یارانه را تفکیک نکردهاند، در سامانه حمایت راهنمایی میشوند تا جداسازی یارانه را انجام دهند و بعد والدین و اعضای خانواده مشمول دریافت یارانه میشوند.
عبدالملکی خاطرنشان کرد: همچنین کسانی هستند که با حساب شخصی کارهای اقتصادی غیرشخصی انجام میدادند. به عنوان مثال، مسؤول خرید شرکتی شدهاند. درباره این افراد اصل را بر صحت میگذاریم و فرصت میدهیم که حساب تجاری را از حساب شخصی جداسازی کنند یا افرادی که وجوه شرعی طلاب را در دفاتر مراجع جمعآوری میکردند حسابها را شفاف و جداسازی کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|