|
رئیسجمهور به دیدار خانواده شهید حسن صیادخدایی رفت
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان روز گذشته به همراه همسرش در منزل شهید حسن صیادخدایی حضور یافت و ضمن دیدار و گفتوگو با خانواده شهید، از خداوند متعال برای شهید طلب رضوان الهی و برای همسر، فرزندان و دیگر بازماندگان او صبر و سلامتی مسالت کرد.
ارسال به دوستان
امیرعبداللهیان درباره روند مذاکرات و تأثیر قطعنامه ضدایرانی شورای حکام بر گفتوگوهای هستهای، به نمایندگان مجلس گزارش داد
اقتدار مقابل زیادهخواهی
گروه سیاسی: تحولات هستهای ایران همچنان تحت تاثیر قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس و اقدام متقابل ایران در توقف فعالیت دوربینهای فراپادمانی آژانس قرار دارد و مقامات کشورمان همچنان در حال واکنش به اقدام غیرحرفهای آژانس هستند. به گزارش «وطنامروز»، در همین رابطه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد شنبهشب (۲۱ خرداد) درباره برخی تحولات هستهای و مذاکرات متوقفشده وین، تلفنی به بحث و تبادل نظر پرداختند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در این گفتوگوی تلفنی بر اهمیت ادامه مذاکرات وین تاکید کرد و دیپلماسی را بهترین مسیر حل اختلافات بین جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر از طرفهای مذاکرات برجام خواند. دبیرکل سازمان ملل همچنین در این گفتوگو قطعنامه اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره ایران را صرفا دارای محتوای توصیهای خواند و بر اهمیت تداوم مذاکرات تأکید کرد. امیرعبداللهیان نیز در این گفتوگوی تلفنی درباره مذاکرات رفع تحریمها، اقدام آمریکا و ۳ کشور اروپایی در ارائه قطعنامه به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را رفتاری شتابزده و سیاسی خواند. وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به مذاکرات هستهای تاکید کرد: ایران در برابر رفتار مبتنی بر منطق طرف مقابل در چارچوب منطقی، ابتکارات و ایدههایش را ارائه داده و به آن عمل کرده است. رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در این گفتوگوی تلفنی همچنین با ابراز حمایت از تداوم آتشبس در یمن، بر ضرورت رفع کامل محاصره انسانی تاکید کرد و آن را بستر مناسبی برای آغاز گفتوگوهای بیشتر گروههای یمنی برشمرد. امیرعبداللهیان همچنین در بخش دیگر گفتوگوی خود با اشاره به مکالمه روز جمعه خود با فیصل المقداد همتای سوری، تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه و حمله نظامی به فرودگاه غیرنظامی دمشق را نقض فاحش اصول منشور ملل متحد خواند و افزود: شرایط منطقه ثابت کرده که آتشافروزی رژیم صهیونیستی علیه امنیت و ثبات منطقه به خودش برخواهد گشت.
گفتنی است رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز شنبه پس از توقف تعهدات فراپادمانی کشورمان در پی تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، با دستپاچگی و ابراز نگرانی خواستار حضور هر چه سریعتر در تهران و رایزنی با مقامات کشورمان شد. مدیرکل آژنس هر بار پس از کاهش تعهدات هستهای خود را به تهران دعوت میکند تا روزنهای برای فعالیتهای آژانس که فراتر از پادمان و در قالب پروتکل الحاقی است باقی بگذارد. تحلیلگران بینالمللی و حتی طرف روس و چینی بشدت از اقدام آژانس و بانیان قطعنامه علیه ایران- آمریکا و 3 کشور اروپایی در برجام- انتقاد کرده و اظهار داشتند این اقدامات خارج از منطق دیپلماسی میتواند اندک امیدها برای احیای برجام را هم از بین ببرد. حضور امیرعبداللهیان در مجلس و جلسه با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از دیگر اقدامات رئیس دستگاه دیپلماسی بود. وزیر امور خارجه پس از حضور در نشست کمیسیون امنیت ملی مجلس در جمع خبرنگاران گفت: طرف مقابل هرگاه زیادهخواهی کرده باشد، از ابزارها و اقتدار کشور استفاده کردهایم تا طرف مقابل بداند منافع و آسایش ملت ایران برای ما مهم است. وی افزود: امیدواریم در مجموعه اقداماتی که برای بازگرداندن همه طرفها به توافق هستهای موسوم به برجام انجام میشود، اقتدار کشور، مطالبات و انتظارات مردم و نحوه پیگیری آنها حفظ شود.
* توضیحات امیرعبداللهیان در مجلس
همچنین سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در توضیح جلسه روز گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با حضور وزیر امور خارجه گفت: این جلسه با حضور حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه برگزار شد که گزارشی از روند مذاکرات و تاثیر قطعنامه ضدایرانی شورای حکام بر مذاکرات ارائه کرد. محمود عباسزاده مشکینی توضیح داد: مذاکرات مسیر خاص خود را دارد اما قطعنامه شورای حکام هم بر آن تاثیرگذار خواهد بود. از آنجا که جمهوری اسلامی ایران با جدیت و حسن نیت وارد گفتوگو با آژانس بینالمللی انرژی اتمی شد، انتظار صدور قطعنامه خلاف توافقات ایران و آژانس را نداشتیم. هرچند این قطعنامه محتوای محکم و خاصی ندارد و به نظر یک توصیه است که برای ما حائز اهمیت نیست. وی اضافه کرد: شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با صدور این قطعنامه دنبال ژست اقتدار و همگرایی با غربیها و آمریکا بود به همین دلیل قطعنامه مصوب از هیچ جایگاه قانونی و بینالمللی برخوردار نیست.
* هراس بنت از پیشرفت هستهای ایران
«نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی مدعی است ایران «به طور خطرناکی» در حال تکمیل برنامه تسلیحات هستهای خود است و در صورتی که غرب در برابر ایران نایستد، تهران دست خود را روی بمب اتم میگذارد. وی که با نشریه تلگراف مصاحبه میکرد، از کشورهای غربی و انگلیس خواست فشارها علیه ایران همچنان حفظ شود. بنت در این مصاحبه گفت: «ایران در حال غنیسازی اورانیوم با نرخ بیسابقهای بوده و به طور خطرناکی به دستیابی به تسلیحات هستهای نزدیک شده است». «نفتالی بنت» در ادامه این مصاحبه گفت جهان باید با ایران به دلیل برنامه تسلیحات هستهایش مقابله کند. وی گفت: «بدون فشار از سوی غرب، رژیم اسلامی در ایران بسیار زود میتواند دستان خود را روی بمب هستهای قرار دهد». نخستوزیر رژیم صهیونیستی اضافه کرد: «جهان باید موضع قاطعانه اتخاذ کرده و به رژیم اسلامی در ایران بگوید کنار گذاشتن هستهای، لغو تحریمها را به همراه خواهد داشت. تا زمانی که برنامه هستهای ایران را متوقف نکنیم، متوقف نخواهد شد».
***
گروسی: اقدام ایران در حذف 27 دوربین بسیار نگرانکننده است
«رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز شنبه گفت که باید با مقامهای ایران بنشینیم و به وضعیت رسیدگی کنیم. وی که با شبکه خبری سیانان مصاحبه میکرد در ادامه گفت: «اقدام ایران در حذف 27 دوربین و سامانههای نظارتی از تاسیسات هستهای بسیار نگرانکننده است». گروسی اضافه کرد: «دستیابی به توافق با ایران بدون اینکه آژانس اطلاعات کافی درباره برنامه هستهای این کشور به دست آورد، دشوار است». مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی اضافه کرد: «تنها راه ایران برای جلب اعتماد و پیشبرد اقتصاد خود این است که به بازرسان آژانس اجازه دهد تا کار خود را انجام دهند». گروسی روز جمعه نیز در گفتوگو با شبکه خبری الجزیره گفت: «فعالیتهای بازرسی به ایران کمک کرده و به این کشور فرصت اثبات این گفته را که چیزی برای مخفی کردن در برنامه هستهای خود ندارد، میدهد». گروسی در ادامه سخنانش گفت که اقدام اخیر ایران بر مذاکرات وین تاثیر منفی خواهد داشت.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در آیین امضای سند تحویل دومین نفتکش سفارشی ونزوئلا:
اراده ملتها قویتر از تحریم آمریکاییهاست
مادورو: ایران یکی از قدرتهای نوظهور قرن ۲۱ و ساخت این کشتی نیز از نشانههای عملی آن است
گروه سیاسی: دومین نفتکش آفراماکس ساخت شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) که به سفارش ونزوئلا ساخته شده است، روز شنبه با حضور حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی و نیکلاس مادورو، روسایجمهور ایران و ونزوئلا تحویل شرکت نفت این کشور شد.رئیسجمهور در این مراسم گفت: تحویل این نفتکش را در روز میلاد امام هشتم به فال نیک میگیریم و صمیمانه از همه دستاندرکاران شرکت ایرانی صدرا تشکر میکنم. وی با ابراز خرسندی از تحویل این نفتکش به کشور دوست و برادر ونزوئلا افزود: در شرایطی که دشمنان ایران و ونزوئلا تلاش میکنند با اعمال محدودیتهای بسیار و تحریمهای ظالمانه سد راه پیشرفت ملتهای آزاد ایران و ونزوئلا شوند، تحویل نفتکش ۱۱۳ هزار تنی ساخته شده توسط مهندسان و صنایع کشتیسازی ایران به ونزوئلا، نمونهای از ظرفیتها و توانمندی بالای ایران در صدور خدمات فنی و مهندسی به جهان و اثبات کارآمدی الگوی اقتصاد مقاومتی است. رئیسی اظهار داشت: ساخت و تحویل این نفتکش که مورد تایید گروه فنی و مهندسی ونزوئلا نیز قرار گرفته است، علاوه بر اینکه به دولت ونزوئلا در دستیابی به هدف استقلال در حملونقل دریایی کمک خواهد کرد، یک بار دیگر نشان میدهد که اراده و اتحاد ملتها و دولتهای مبارز و انقلابی بسیار قویتر و کارآمدتر از تحریم آمریکاییهاست. رئیسجمهور ادامه داد: از سوی دیگر ایران و ونزوئلا به عنوان ۲ اقتصاد مکمل و پشتیبان یکدیگر، از طریق تکمیل و مرتبط کردن زنجیرههای تامین در هر ۲ کشور قادر خواهند بود در جهت رفاه و توسعه ملتهای خود حرکت کنند. این نوع همکاری مشترک، الگویی مناسب برای همه کشورهای در حال توسعه و مستقل است که ببینند میتوان با همکاری و تعامل کارهای بزرگی انجام داد. رئیسی تاکید کرد: ۲ فروند نفتکش دیگر نیز در حال ساخت است که امیدوارم بزودی آماده تحویل به ونزوئلا شود. نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا نیز در این آیین ضمن تمجید از ساخت این نفتکش اظهار داشت: با دیدن این کشتی با ظرفیت ۸۰۰ هزار بشکه، اولین چیزی که از ذهنم گذشت، چهره رهبر محبوبمان، فرمانده چاوز بود که مطمئنم روح وی در این لحظه در هر کجا که باشد، از خوشحالی لبخند به لب دارد.رئیسجمهور ونزوئلا افزود: ساخت نفتکش برای شرکت دولتی نفت ونزوئلا، برنامه فرمانده چاوز برای تقویت صنعت نفت کشورمان بود تا آن را در برابر همه تهاجمات خارجی خودکفا کند. مادورو تاکید کرد: ساخت این کشتی مدرن و قوی، نشان از توانمندی و ظرفیت بالا، فوقالعاده و تحسینبرانگیز صنعتی جمهوری اسلامی ایران دارد. ایران یکی از قدرتهای نوظهور قرن ۲۱ است و ساخت این کشتی نیز از نشانههای عملی و مشخص این قدرت نوظهور است. وی خطاب به رئیسجمهور کشورمان گفت: از طرف ملت ونزوئلا و همه زنان و مردان و کارکنان و کارگران شرکت ملی نفت ونزوئلا، از شما بابت تحویل این کشتی تشکر میکنیم، این دستاورد بزرگی است. ارسال به دوستان
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تبیین اصول انقلابی ماندن مجلس توسط رهبر انقلاب تأکید کرد
منشور مجلس انقلابی، شاخص عملکرد نمایندگان
غربیها در لغو تحریم جدی نیستند
گروه سیاسی: رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ما تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس را اقدامی خصمانه و غیرسازنده میدانیم که به معنای تاثیرپذیری مستقیم آژانس هستهای از محافل صهیونیستی است و این اقدام همکاریهای بسیار سازنده، داوطلبانه و سخاوتمندانه ایران با آژانس را نادیده گرفته و مسیری را گشوده است که تداوم آن، حتما به سود مذاکرات جاری دیپلماتیک نخواهد بود. محمدباقر قالیباف در ادامه خاطرنشان کرد: این اقدامات نشان میدهد که طرف مقابل در رسیدن به توافق خوبی که تحریمها علیه ملت ایران را رفع کند، جدی نیست. ما قاطعانه از اقدامات فنی و حقوقی اخیر سازمان انرژی اتمی در پاسخ به قطعنامه ظالمانه اخیر و رفتار غیرسازنده کشورهای بانی آن حمایت کرده و ضمن استقبال از رأی منفی ۲ کشور روسیه و چین به این قطعنامه تاکید میکنیم تمرکز بر خنثیسازی تحریم و ایجاد رونق اقتصادی با تکیه بر توان داخلی به گونهای که منجر به گشایش در زندگی و شرایط معیشتی مردم شود، مهمترین و قویترین پاسخی است که میتوان و باید به دشمنان و بدخواهان ملت سرافراز ایران داده شود. قالیباف با بیان اینکه تبیین اصول انقلابی ماندن مجلس توسط رهبر انقلاب، منشور مجلس انقلابی محسوب میشود، گفت: رهبر حکیم انقلاب در میانه جنگهای شناختی که هدفش ناکارآمد نشان دادن مجلس یازدهم به عنوان یکی از ارکان مدیریتی کشور است، با اشاره به اقدامات ارزشمند اخیر، مدال افتخار انقلابی بودن را به این مجلس اعطا فرمودند که سرمایهای گرانسنگ برای خدمت بهتر به مردم است. وی افزود: ایشان پس از تثبیت این عنوان در منشور مجلس انقلابی، اصول حاکم بر رفتار و عملکرد نمایندگان برای انقلابی ماندن را تبیین و نقشه راه ۲ سال پیش روی این مجلس را ترسیم کردند. ما نمایندگان مجلس یازدهم شکر نعمت این منشور راهگشا را عمل به آن میدانیم و متعهد هستیم که تمام سعی و تلاش فردی و جمعی خود را برای پایبندی به این اصول و اجرایی کردن توصیهها به کار ببندیم.
قالیباف با اشاره به بیانات حکیمانه رهبر انقلاب در سالگرد رحلت حضرت امام خمینی، یادآور شد: سنت هر ساله رهبر معظم انقلاب این بوده است که مکتب و خط امام را از زوایای مختلف برای مردم بویژه جوانانی که امام را ندیدهاند، تشریح کنند تا هم از ضرورت روزافزون شناخت دقیق ابعاد شخصیتی امام راحل غفلت نشود و هم سدی در برابر تحریف و تخریب ایجاد شود. وی افزود: معنویت، عقلانیت و عدالت ۳ ضلع اصلی این مکتب بوده که امام راحل با شناخت درست اسلام و آشنایی نزدیک با مردم آن را پایه حرکت انقلابی خود قرار دادند و امروز ملت ما با اقتدا به الگوی امام بزرگوار، قیاملله را که از پانزدهم خرداد ۱۳۴۲ آغاز کرده و برای تحقق آن هزینه داده است، در پرتو راهنماییهای رهبر معظم انقلاب انشاءالله ادامه خواهد داد.
ارسال به دوستان
از بلوک تحریمیها تا G8 جدید
گروه سیاسی: تحولات نوین جهانی با سرعت زیادی در حال تغییر نظم و ایجاد بلوکهای جدید است. گسترده شدن دامنه کشورهایی که تحت نظام تحریم ظالمانه آمریکا قرار گرفتند باعث شده تعامل میان کشورهای تحریم شده افزایش قابل توجهی پیدا کند. سفر اخیر رئیسجمهور ونزوئلا به تهران و عقد قرارداد همکاری 20ساله میان تهران و کاراکاس را میتوان جدیدترین شاهد مثال از افزایش تعاملات کشورهای تحریمی دانست؛ اتفاقی که البته از چند سال قبل و به طور ویژه پس از اعزام 5 نفتکش ایرانی حامل سوخت به سمت ونزوئلا و ترمیم و احیای پالایشگاههای این کشور توسط مهندسان ایرانی عیان شد. با این حال آغاز درگیریها در اوکراین و اتخاذ نظام تحریمی جدیدی علیه مسکو و افزایش تنشهای غرب با چین باعث شد تا بلوک تحریمیها شکل و شمایل جدیدتری پیدا کند. بر همین اساس نظم تکقطبی پس از جنگ سرد با چالشهای جدیدی مواجه شد که رد آن را در تکتک تعاملات بینالمللی میتوان به تماشا نشست. در جدیدترین اعلام موضع در این باره «ویاچسلاو ولودین» رئیس دومای دولتی روسیه (مجلس سفلی پارلمان روسیه) در یادداشتی نوشت که ایالات متحده و متحدانش با سیاست تحریمی خود روابط اقتصادی را از بین میبرند و نقاط رشد جدیدی را در سایر کشورها ایجاد میکنند. وی در این باره افزود که اقدام واشنگتن و متحدانش برای قطع روابط اقتصادی موجود، نقاط رشد جدیدی را در جهان ایجاد کرده است. به گفته رئیس دومای روسیه، تحریمهای غرب منتهی به تشکیل گروهی متشکل از ۸ کشور دیگر یعنی چین، هند، روسیه، اندونزی، برزیل، مکزیک، ایران و ترکیه میشود که 24.4 درصد از گروه قدیمی کشورهای توسعهیافته از نظر تولید ناخالص داخلی و برابری قدرت خرید جلوتر است. قانونگذار ارشد روس افزود: ایالات متحده با دستان خود شرایطی را برای کشورهایی که مایل به ایجاد گفتوگوی برابر و روابط متقابل سودمند هستند ایجاد کرده تا در واقع یک گروه جدید «گروه هشت» با روسیه ایجاد کنند. گروه ۸ یا جی ۸ که فعلا گروه ۷ شده - چون عضویت روسیه به حالت تعلیق درآمده- از کشورهای صنعتی جهان تشکیل شده که بخش بزرگی از اقتصاد دنیا را در دست دارند.
* روادید برای تجار روس احتمالاً لغو میشود
نشست ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی با موضوع «روابط ایران و روسیه» به ریاست مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و با حضور اعضای ستاد متشکل از مدیران دستگاههای ذیربط برگزار شد. در این نشست، صفری با تأکید بر اهمیت پیگیری مصوبات سفرهای ریاستجمهوری، وزارت امور خارجه را مسؤول پیگیری توافقات و هماهنگکننده بخشهای مختلف خواند و از دستگاههای مختلف تقاضا کرد از طریق وزارت امور خارجه برنامههای دیدار و سفر هیأتهای مختلف را پیش ببرند تا تداخل در امور و موازیکاری صورت نگیرد. معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه روابط با روسیه را راهبردی خواند و جهش آن در ماههای اخیر را ملموس برشمرد و گفت: ۳ بخش انرژی، تجارت و ترانزیت از موضوعات مهم فیمابین جمهوری اسلامی ایران و روسیه است که نیازمند همکاری دستگاهها و نهادهای اجرایی مسؤول است. وی همچنین از افزایش صادرات ایران در ماههای اخیر به چین و روسیه ابراز خرسندی و خاطرنشان کرد: روسیه لیستی از نیازهای مورد تقاضای خود را منتشر کرده که ایران توان صادراتی بسیاری از اقلام آن را دارد و میتواند موجب رشد چشمگیر صادرات ایران و راهحلی مناسب برای پرداخت بدهیهای ایران به طرف روس باشد. صفری در ادامه از احتمال لغو روادید برای تجار روس به منظور افزایش سرمایهگذاری، ایجاد سازوکار بانکی روبل با کشورهای همپیمان روسیه، توافق ایجاد مسیر سبز گمرکی و بهبود روابط مالی با سفر مدیران کل بانک مرکزی خبر داد.
ارسال به دوستان
اخبار
تقدیر سازمان ملل متحد از نیروی دریایی ارتش
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به حضور این نیرو در دریای سرخ در فاصله بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتری از کشورمان، اظهار داشت: همرزمان من در نیروی دریایی به انجام اسکورت کشتیها مبادرت میکنند تا امنیت این شاهرگ اقتصادی با اقتدار تأمین شود. امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش حضور این نیرو در آبهای آزاد در برابر دشمنان را نشاندهنده اقتدار نظام اسلامی و ملت ایران دانست و گفت: همواره با حضور در محدوده مأموریتی و عملیاتی اجازه ندادهایم تعدی به کشتیهای ایرانی صورت گیرد. دریادار ایرانی امنیت منطقه و ایمنی دریانوردی را با مشارکت کشورهای منطقه قابل تحقق دانست و عنوان کرد: امروز با کشورهای همسایه تفاهمنامهها و قراردادهای امنیتی به صورت دوجانبه و چندجانبه داریم و برای حضور بهتر در صحنه عمل، تمرینات مشترکی را هم در دستور کار قرار دادهایم که بنا بر برنامه زمانبندی در حال انجام است؛ همچنین نشستهای ستادی و گروههای عملیاتی به طور مرتب برقرار است. فرمانده نیروی دریایی ارتش تأمین امنیت کشتیهای تجاری را شاخص بسیار مهمی عنوان و خاطرنشان کرد: کشورهای دیگر امتیاز بالایی را از منظر این شاخص به جمهوری اسلامی ایران میدهند. امسال نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در جامعه جهانی و از طریق سازمان ملل مورد تقدیر قرار گرفته است. در متنی که به ایران تقدیم شده است و بزودی در اختیار رسانهها قرار خواهد گرفت، به صراحت از عملکرد نیروی دریایی ارتش در آبهای بینالمللی تقدیر شده است.
***
رفتار مقتدرانه ایران، یونان را مجبور به عقبنشینی کرد
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با اشاره به لغو حکم دادگاه یونان درباره مصادره محموله نفت ایران، گفت: پس از توقیف ۲ نفتکش یونانی توسط نیروی دریایی سپاه، دادگاه یونان حکم مصادره محموله نفت ایران را لغو کرد.
محمدصالح جوکار افزود: این اقدام دادگاه یونان نتیجه رفتار مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در قبال عملکرد خلاف قانون یونانیها بود. وی اظهار داشت: متاسفانه تعدادی از دولتها و سازمانهای بینالمللی با رفتارهای مستکبرانه آمریکاییها در قبال ملت ایران همراه هستند اما تصمیمات مقتدرانه جمهوری اسلامی آنها را مجبور میکند مسیرشان را تغییر دهند.
جوکار خاطرنشان کرد: واقعیت این است که دیگر دوران دزدی دریایی آمریکا در آبهای آزاد پایان یافته و آمریکا نمیتواند دیگر به رفتارهای خلاف عرف و خلاف قانون خود در آبهای آزاد ادامه دهد.
وی گفت: استفاده از آبهای بینالمللی طبق حقوق بینالملل دریاها برای همه کشورها آزاد است، لذا اقدام یونان در مصادره نفتکش ایرانی دزدی دریایی آشکار بود.
***
وزیر کشور اهداف، برنامهها و اولویتهای حوزه اقتصاد را ابلاغ کرد
وزیر کشور در بخشنامهای به استانداران، اهداف، برنامهها و محورهای اولویتدار وزارت کشور در حوزه اقتصاد را ابلاغ کرد. احمد وحیدی در این بخشنامه بر پیگیری و اقدام برای ۱۰ هدف، ۲۴ برنامه و ۸۶ فعالیت ترسیم و تدوین شده، تاکید کرد.
این بخشنامه با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۱ به نام «تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین» از سوی رهبر انقلاب و همچنین برنامههای دولت مردمی، با تأکید مجدد بر ضرورت استمرار اولویتها و برنامههای مهم اجرایی ابلاغی طی سالهای ۱۳۹۹و۱۴۰۰ صادر شده است.
وزیر کشور همچنین از استانداران خواسته است در راستای اجرای بخشنامههای ابلاغی پیشین همچون اهتمام جدی به برگزاری جلسات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی به منظور بهبود فضای کسب وکار و تسهیل فرآیندهای اداری، اتخاذ رویکردهای تحولگرا در حوزه رشد سرمایهگذاری داخلی و خارجی و ابلاغ ساز وکار اجرای فرمان سال ۱۴۰۱ رهبر معظم انقلاب اسلامی، برنامهریزی مناسبی داشته باشند و با اتخاذ تدابیر لازم و استفاده از ظرفیتهای موجود در مناطق و شوراها، ستادها و کارگروههای تخصصی، فعالیتهای ابلاغی را پیگیری کنند. حمایت از بنگاههای اقتصادی، اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری، بهبود محیط کسبوکار در استانها و تسهیل فرآیندهای اداری مرتبط، تحقق بخشی از محورهای اقتصاد مقاومتی، بهبود اقتصاد و معیشت مرزنشینان با گسترش قاعدهمند مبادلات مرزی و منطقهای، ایجاد توازن و رعایت عدالت بین آحاد جامعه در پهنه سرزمینی توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور و توسعه تجارت، بخشی از اهداف مطرح شده در این بخشنامه است.
***
ادعای نقض حکم محکومیت «اکبر طبری» تکذیب شد
پیرو انتشار مطلبی در فضای مجازی مبنی بر نقض حکم محکومیت اکبر طبری، روابط عمومی دیوان عالی کشور اطلاعیهای در این خصوص صادر کرد.
دیوان عالی کشور ضمن تکذیب خبر منتشره درباره نقض حکم محکومیت اکبر طبری اعلام کرد:
نخست اینکه، نقض رأی محکومیت اکبر طبری صحت ندارد، بلکه دیوان عالی کشور در ارتباط با درخواست نامبرده مبنی بر تجویز اعاده دادرسی تنها در ۲ مورد از عناوین اتهامی (جعل سند و سردستگی شبکه ارتشاء) با توجه به مستندات ارائهشده بدون اینکه رأی دادگاه نقض شود، اجازه رسیدگی مجدد را داده است؛ بدیهی است دادگاه بعدی پس از رسیدگی مطابق ماده 480 قانون آیین دادرسی کیفری در صورتی که اعاده دادرسی را وارد تشخیص دهد، میتواند آن بخش که مورد اعاده قرار گرفته را نقض و رأی جدید صادر نماید.
لازم به ذکر است طبق ماده 474 قانون مذکور اعاده دادرسی نسبت به رأی قطعی پس از حدوث واقعه جدید یا ارائه مستندات جدید صورت میگیرد که پرونده در همین راستا مطرح و منتهی به تصمیم مزبور شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|