|
شاخص بورس همچنان بر مدار صعود
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با ۲ هزار و ۶۱۹ واحد افزایش در ارتفاع یک میلیون و ۵۷۴ هزار واحدی قرار گرفت. معاملهگران دیروز در ۲ بازار بورس و فرابورس بیش از ۱۰ میلیارد و ۷۰۹ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار را به ارزش ۹۲ هزار و ۸۴۴ میلیارد ریال معامله کردند.
ارسال به دوستان
«وطنامروز» همزمان با سفر رئیسجمهور ترکمنستان به ایران، ظرفیتهای اقتصادی و روابط تجاری دوجانبه را بررسی میکند
حضور در عشقآباد
رشد 80 درصدی تجارت غیرنفتی ایران با ترکمنستان از ابتدای دولت سیزدهم
گروه اقتصادی: توسعه دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه، از اولویتهای اصلی دولت سیزدهم محسوب میشود و از ابتدای شکلگیری دولت نیز سفرهای مختلفی از سوی اعضای مختلف کابینه به این کشورها انجام شده یا ایران میزبان برخی روسایجمهور یا وزرای کشورهای همسایه برای تقویت دیپلماسی اقتصادی بوده است. یکی از مسیرهای خنثیسازی تحریمها، توسعه تجارت با کشورهای منطقه به عنوان بازاری بزرگ از محصولات و خدمات گوناگون است. در امتداد مسیر تازه دیپلماسی سیاسی و اقتصادی کشورمان، رئیسجمهور ترکمنستان به ایران سفر کرده است. پیگیری اجرای توافقات سفر رئیسجمهور کشورمان به ترکمنستان از جمله قرارداد استراتژیک سوآپ گازی، رایزنی درباره زمینههای جدید همکاری ۲ کشور و توسعه مراودات تجاری از جمله موضوعات این سفر خواهد بود. حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی ابتدای آذر پارسال برای شرکت در اجلاس اکو به ترکمنستان رفت که در این سفر مذاکرات موفقیتآمیزی با همتای ترکمنستانی خود داشت. این مذاکرات دستاوردهای قابل توجهی از جمله قرارداد مهم گازی با ترکمنستان و رفع نگرانی از قطع گاز کشور در زمستان داشت. تجارت ایران با کشور ترکمنستان در طول دولت سیزدهم به شکل قابل توجهی تقویت شده به طوری که تجارت غیرنفتی ایران با ترکمنستان از اول شهریور 1400 تا پایان اردیبهشت امسال در مقایسه با دوره زمانی مشابه در دولت دوازدهم با رشد 79.4 درصدی در ارزش کالاهای مبادله شده همراه بوده است.
به گزارش «وطنامروز»، سیدروحالله لطیفی، سخنگوی گمرک همزمان با سفر رئیسجمهور ترکمنستان به تهران اظهار داشت: تجارت غیرنفتی کشور با ترکمنستان از شروع به کار دولت سیزدهم و از اول شهریور 1400 تا پایان اردیبهشت امسال، یک میلیون و 14 هزار و 474 تن کالا به ارزش 299 میلیون و 728 هزار و 535 دلار بوده که در مقایسه با دوره زمانی مشابه در دولت دوازدهم با رشد 22.4 درصدی در وزن و 79.4 درصدی در ارزش کالاهای مبادله شده همراه بوده است. وی افزود: سهم صادرات کالاهای ایرانی از این میزان تجارت غیرنفتی 987 هزار و 755 تن به ارزش 276 میلیون و 637 هزار دلار بود که نسبت به مدت مشابه (ابتدای شهریور 1399 تا پایان اردیبهشت 1400) رشد 16درصدی در وزن و 89 درصدی در ارزش داشته است.
لطیفی درباره سهم واردات از ترکمنستان گفت: واردات 9 ماهه کشور از ترکمنستان نیز 35 هزار و 719 تن کالا به ارزش 23 میلیون و 91 هزار و 486 دلار بود که به رغم کاهش 38 درصدی در وزن، رشد 14 درصدی در ارزش داشته است.
سخنگوی گمرک درباره مهمترین اقلام صادر شده به ترکمنستان توضیح داد: لبنیات، محصولات باغی و کشاورزی، سبزی و صیفیجات، خشکبار، مواد غذایی، آبمیوه، شیرینی و شکلات، مصالح ساختمانی، مواد معدنی، شویندهها و محصولات بهداشتی و آرایشی، روغنهای صنعتی، قیر، مواد شیمیایی، مشتقات نفتی، محصولات پتروشیمی، انواع اسانس، کفپوشها، محصولات آهنی، محصولات صنعتی، لوازم خانگی، ظروف و وسایل آشپزخانه، پوشاک، کیف و کفش، کاغذ، پارچه، نخ، لوازم الکترونیکی، صنایعدستی، لوازمالتحریر و لوازم بازی کودکان از مهمترین کالاهای صادره ایران به ترکمنستان در 9 ماه اخیر بوده است. لطیفی درباره عمدهترین کالاهای وارداتی از ترکمنستان هم گفت: پارچه، پنبه، پشم، نخ، حبوبات، کنجد، مواد معدنی، تسمه و اجزا و قطعات صنعتی در 9ماه اخیر از ترکمنستان وارد شده است.
* ظرفیتهای ترکمنستان
ایران و ترکمنستان از ظرفیتهای مناسبی هم برای گسترش روابط تجاری و هم برای توسعه سرمایهگذاریهای مشترک اقتصادی برخوردارند.
نفت، گاز، پنبه، پارچههای نخی، پوست و قالی از مهمترین اقلام صادراتی ترکمنستان است. ترکمنستان از نظر معادن، ذخایر سرشاری از نفت و گاز و همچنین نمک طبیعی دارد. در حوزه کشاورزی در تولید پنبه و در بخش دامپروری در تولید پوست، کرم ابریشم و پرورش اسب، پیشرفتهای قابل ملاحظهای دارد. ترکمنستان جزو معدود کشورهای نفتخیز است که فرآوردههای نفتی نیز صادر میکند و با فرآوری محصول پنبه با اتکا به نیروی کار داخلی، صنعت نساجی پیشرفتهای دارد که از بازار فروش بالایی هم در سطح جهان برخوردار است. از لحاظ جغرافیایی اما ترکمنستان در رده کشورهای محاط در خشکی است و این موضوع اهمیت روابط با کشورهای همسایه را برای تامین اهداف صادراتی این کشور دوچندان میکند. ایران و ترکمنستان همسایههایی هستند که علاوه بر اشتراکات تاریخی و فرهنگی و به عبارت بهتر خویشاوندی مردم ۲ کشور، از ظرفیتهای مناسبی برای همپوشانی مراودات تجاری نیز برخوردارند.
در زمینه نفت و گاز اگرچه هر دو کشور ایران و ترکمنستان از دارندگان ذخایر نفت و گاز هستند اما سابقه دیرینه ایران در مباحث مربوط به اکتشاف، حفاری و بهرهبرداری و همچنین تواناییهای علمی و فنی در ساخت پالایشگاه و خطوط انتقال انرژی میتواند ارتباط تنگاتنگی را در این حوزه رقم بزند؛ خواستهای که مقامات ترکمنستان همواره بر آن تاکید داشته و از صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران استقبال کردهاند. ایران نیز با وجود برخورداری از منابع عظیم گاز به دلیل نفع اقتصادی و صرفهجویی در هزینه نقل و انتقالات برای تامین نیاز گاز برخی مناطق شمالی کشور در مقاطعی به واردات آن از ترکمنستان اقدام کرده است؛ اقدامی که در چارچوب قراردادهای تضمینی و اخذ تعهدات لازم برای پایبندی ۲ طرف به مفاد قراردادها بویژه در شرایطی که به باور کارشناسان افزایش مصرف گاز باعث ایجاد چالش در بخش نیروگاهی، خانگی و تولیدی میشود، میتواند بسیار کمککننده باشد.
بر این اساس، موضوع تجارت انرژی و ظرفیتهای ترانزیتی از پتانسیلهای مهم برای گسترش مراودات تجاری ایران و ترکمنستان است. درباره تجارت انرژی بویژه درباره برق و گاز، ظرفیت لازم برای سوآپ (قراردادهای معاوضهای) وجود دارد و دولت یا شرکتهای ایرانی این امکان را دارند که گاز را در شمال شرق از ترکمنستان دریافت و به هر جایی که لازم است ترانزیت یا سوآپ کنند. درباره تجارت برق هم وزارت انرژی ترکمنستان در گزارشی اعلام کرده که در نظر دارد تولید برق خود را تا سال ۲۰۳۰ به 35.5 میلیارد کیلووات ساعت افزایش دهد و این به معنای فرصتی مناسب برای ایران جهت خرید برق با هدف تامین نیازهای داخلی و همچنین ایفای نقش واسط در صادرات مجدد برق از ایران است. بر این اساس، ایران میتواند نقش اتصالدهنده مازاد تولید ترکمنستان و تقاضای کشورهایی چون عراق، افغانستان، ترکیه، آذربایجان و ارمنستان را ایفا کند. همچنین جمهوری اسلامی ایران به دلیل قرارگیری در موقعیت شاهراهی و دسترسیهای متعدد زمینی و دریایی و نیز داشتن برخی زیرساختهای ترانزیتی برای حمل ونقل کالا یکی از اقتصادیترین و امنترین راهها برای اقلام صادراتی ترکمنستان چه در بخش انرژی و چه سایر کالاها به شمار میرود. اتصال خط آهن ترکمنستان به شهر سرخس (در شمال شرقی ایران) و امتداد آن تا بندرعباس همچنین همکاریهای چندجانبه ازبکستان- ترکمنستان- ایران - عمان برای توسعه راهگذار بینالمللی شمال - جنوب (کریدور ترانزیتی) و افزایش مراودات اقتصادی بین آسیای مرکزی و خاورمیانه در این چارچوب قابل اشاره است.
* میزان مبادلات تجاری
ایران و ترکمنستان سال ۱۳۹۲ در حوزه مبادلات غیرنفتی، روابط تجاری ۸۵۰ میلیون دلاری را تجربه کردند اما این حجم از روابط در سال ۱۳۹۸ به ۲۳۲ میلیون دلار کاهش یافت.
به گفته معاون بینالملل اتاق ایران، از ۱۳ میلیارد دلار تجارت جهانی ترکمنستان در سال ۹۸، سهم ایران حدود ۲ درصد بود. مطابق آمارهای گمرک، سال ۱۳۹۹ نیز ارزش صادرات ایران ۱۳۷ میلیون دلار و میزان واردات از ترکمنستان ۲۰ میلیون دلار بود.
ارسال به دوستان
قیمت دلار در بازار آزاد با افت هزار تومانی به 32 هزار و 200 تومان رسید
دلار عقب کشید!
تنها 40 درصد از یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار ارزی که روز گذشته در صرافیها عرضه شد، به فروش رفت و برای مابقی خریداری وجود نداشت
گروه اقتصادی: یکشنبه بود که دلار در ادامه روند صعودی خود که از روزهای پایانی هفته گذشته آغاز شده بود، با رسیدن به 33 هزار و 200 تومان رکورد خود در تاریخ اقتصاد ایران را شکست. در روزهای اخیر به واسطه جو روانی، بازار ارز بشدت ملتهب بود و حرکات بازار بیش از آنکه بر مبنای عوامل بنیادی و شاخصهای کلان اقتصادی باشد، متاثر از هیجانات کاذب و جو روانی شکل گرفته بود. فعالان بازار نیز معتقدند علت اصلی نوسانات اخیر ارزی جو روانی است. طبق گفته آنان، عرضه ارز مناسب است اما بانک مرکزی نباید اجازه دهد اختلاف دلار نیمایی و آزاد افزایش یابد. در روزهای گذشته اما با اقداماتی که از طرف بانک مرکزی و سایر نهادهای مربوط انجام شده است، قیمت ارز روند نزولی به خود گرفته است. مشاهدات میدانی خبرنگار «وطنامروز» نشان میدهد اقداماتی مانند ارائه مجوز جدید بانک مرکزی به صرافیها باعث شده است بازار ارز کمی متعادل شود و از بار هیجانی روزهای گذشته آن کاسته شود. گفتنی است پیش از این صادرکنندگان میتوانستند ارزهای خود را صرفا به صرافیهای عضو بازار متشکل بفروشند اما با مجوز جدید بانک مرکزی همه صرافیهای مجاز اجازه دارند ارزهای صادرکنندگان را با نرخ توافقی خریداری کنند. بر این اساس از سویی تعداد صرافیهای خریدار ارز بیشتر میشود و از سوی دیگر نرخ خرید ارز از صادرکنندگان محدود به نرخهای بازار متشکل که دارای دامنه نوسان 5 درصد روزانه بود، نمیشود.
* خریداران عقب نشستند!
آمار صرافیها کاهش تقاضا برای ارز را نشان میدهد به طوری که دیروز صادرکنندگان بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار ارز در صرافیها عرضه کردند که تنها ۷۰۰ هزار دلار (کمتر از ۴۰ درصد) به فروش رفت و برای یک میلیون و ۱۰۰ هزار دلار دیگر خریداری وجود نداشت.
بانک مرکزی همزمان با افزایش قیمت ارز برای ایجاد ثبات و بازگشت تعادل به بازار تصمیماتی گرفت و به صرافیها اجازه داد ارز (اسکناس) صادرکنندگان را با نرخ توافقی خریداری کنند و به متقاضیان ارز (بدون محدودیت) بفروشند. فعالان بازار ارز پس از اجراییشدن تصمیمات بانک مرکزی از افزایش عرضه ارز و تعدیل قیمت آن خبر دادند به طوری که دیروز نرخ دلار به عنوان شاخص بازار ارز ۱0۰۰ تومان کاهش یافت.
به گفته فعالان، هماکنون در بازار ارز مازاد عرضه وجود دارد و خریداری نیست به طوری که در روزهای آینده باید منتظر کاهش بیشتر قیمتها باشیم. گزارش آمار صرافیها از عرضه و تقاضای ارز نشان میدهد از حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار ارزی که صادرکنندگان دیروز در صرافیها عرضه کردند، تنها ۷۰۰ هزار دلار (کمتر از ۴۰ درصد) به فروش رفته و تقاضا داشته است؛ به نوعی برای یک میلیون و ۱۰۰ هزار دلار دیگری خریداری وجود نداشته است.
* دلار 1000 تومان ارزان شد
دلار روز گذشته در صرافیهای بانکی ۲۷ هزار و ۳۱۴ تومان قیمت خورد. قیمت خرید هر دلار توسط صرافیهای بانکی نیز دیروز ۲۷ هزار و ۴۲ تومان و نرخ خرید هر یورو ۲۸ هزار و ۳۶۷ تومان اعلام شد. علاوه بر این، بهای خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۶ هزار و ۶۲۴ تومان و نرخ فروش آن ۲۶ هزار و ۸۶۶ تومان بود. این در حالی است که نرخ خرید یورو در این بازار ۲۷ هزار و ۷۷۶ تومان و نرخ فروش آن نیز ۲۸ هزار و ۲۹ تومان اعلام شد. همچنین در سامانه نیما حواله یورو به قیمت ۲۶ هزار و ۳۸۴ تومان و حواله دلار به بهای ۲۵ هزار و ۲۸۹ تومان معامله شد. در بازار آزاد نیز دلار با کاهش 1000 تومانی، با قیمت 32 هزار و 200 تومان معامله شد. در روزهای گذشته دلار تا 33 هزار و 200 تومان نیز افزایش قیمت داشت. افزایش قیمت دلار در صرافیهای بانکی از ابتدای سال ۱۴۰۰ شروع شد و خردادماه وارد کانال ۲۶ هزار تومان شد و نوسان قیمت دلار در صرافیهای بانکی ادامه یافت. قیمت دلار به طور مشخص ۲۴ آذرماه در کانال ۲۷ هزار تومان ثابت ماند. در روزهای سرد زمستانی نرخ ارز سیر نزولی را شروع کرد و پس از ۶ ماه دوباره به کانال ۲۶ هزار تومان بازگشت و در آخرین روزهای دیماه دوباره به کانال ۲۵هزار تومان رسید. سیر نزولی قیمتها ادامه داشت تا اینکه در ۱۷ بهمنماه در کانال ۲۴ هزار تومان نوسان داشت. با شروع سال جدید قیمت دلار در صرافیهای بانکی در قیمت ۲۵هزار تومان و سپس از ۱۱ خردادماه در کانال ۲۶ هزار تومان نوسان داشت و حالا چند روزی است که در محدوده قیمتی ۲۷ هزار تومان در نوسان است.
* سکه ۲۲۰ هزار تومان ارزان شد
قیمت سکه طرح جدید هم روز گذشته با ۲۲۰ هزار تومان کاهش قیمت نسبت به روز پیش از آن (دوشنبه) به ۱۵ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز ۱۵میلیون تومان معامله شد. همچنین دیروز نیمسکه 8 میلیون و ۷۸۰ هزار تومان، ربعسکه 5 میلیون و ۷۸۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان قیمت خورد. علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۴۶۴ هزار تومان رسید و قیمت هر مثقال طلا ۶ میلیون و ۳۴۵ هزار تومان شد. قیمت اُنس جهانی طلا نیز روز گذشته به یکهزار و ۸۲۳ دلار و ۳۳ سنت رسید.
***
وزیر خارجه کرهجنوبی: برای آزادسازی داراییهای مسدودشده ایران مذاکره میکنیم
وزیر خارجه کرهجنوبی گفت کشورش در حال مذاکره با ایران و آمریکا برای آزادسازی داراییهای مسدودشده تهران است. وزیر امور خارجه کرهجنوبی گفت: در حال مذاکره با ایران و ایالات متحده برای آزادسازی داراییهای مسدود شده تهران هستیم. «پارک جین» ابراز امیدواری کرد با موفقیت در مذاکرات احیای برجام، «موانع پیش راه توافق» برای آزادسازی داراییهای ایران برداشته شود. پارک که به واشنگتن سفر کرده است، در کنفرانس خبری مشترک با همتای آمریکایی خود صحبت میکرد. وی همچنین خواستار ادامه مذاکرات برای موفقیت گفتوگوهای هستهای شد. حدود ۷میلیارد دلار از درآمدهای نفتی ایران به خاطر تحریمهای آمریکا در حسابهایی در ۲ بانک کرهجنوبی مسدود شده است.
ارسال به دوستان
وزیر جهاد کشاورزی:
جنگ اوکراین لزوم تولید داخلی کالاهای اساسی را نشان داد
وزیر جهاد کشاورزی گفت: اتفاقاتی که در حوزه امنیت غذایی در جهان بعد از جنگ اوکراین رخ داد، نشانگر این است که تولید کالاهای اساسی در داخل کشورها و پایداری امنیت غذایی بسیار حائز اهمیت است. سیدجواد ساداتینژاد در مراسم افتتاح پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی اظهار داشت: با افتتاح پارک علم و فناوری منابع طبیعی واقع در کرج اتفاق خوبی در حوزه کشاورزی رخ داد. وی با تصریح به لزوم راهاندازی دهکدههای فناوری عنوان کرد: امید است این مهم در کل کشور با راهاندازی دهکدهها و مزارع نوآوری، نواحی علم و فناوری و با کمک وزارت علوم و تحقیقات فناوری و معاونت علم و فناوری رئیسجمهور توسعه یابد، چرا که این امر بر پایه آییننامهای است که در ابتدای سال توسط دولت با 19 بند مورد تصویب قرار گرفت که میتواند حوزه دانش و کشاورزی را در بخش کشاورزی مورد حمایت خود قرار دهد. وی با اظهار اینکه پیام شعار امسال مقام معظم رهبری در بحث تولید دانشبنیان و تأکیدی که در حوزه تولید داخلی داشتند، برای مردم و کشاورزی ملموستر است، اضافه کرد: اتفاقاتی که در حوزه امنیت غذایی در جهان بعد از جنگ اوکراین رخ داده است، نشانگر این است که تولید کالاهای اساسی در داخل کشورها و پایداری امنیت غذایی بسیار حائز اهمیت است. ساداتینژاد خاطرنشان کرد: لذا بر این پایه از ابتدای سال با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم، دولت این پیام را به کشاورزان داد که از تولید کالاهای اساسی و غلات پایه در کشور حمایت میکند. وی ادامه داد: «کشاورزی قراردادی» را که یک کار محوری در حوزه خودکفایی کالاهای اساسی در دولت سیزدهم است، در کشور توسعه خواهیم داد و در حوزه گندم تلاش بر این است کاشت گندم در کشور را به صورت قراردادی پیش ببریم. وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حوزه تولید گوشت قرمز و طیور با تولید قراردادی پیش خواهیم رفت که تولیدکننده ما بدون دغدغه بر حوزه تولید تمرکز کند، چرا که اولا معیشت کشاورز ما بهتر میشود و ثانیا تولید داخلی افزایش مییابد و ارزبری برای واردات محصول از خارج کشور کاهش مییابد. وی با یادآوری اینکه «یکی از موضوعاتی که این مساله را پایدار میکند حوزه دانش و فناوری است»، تصریح کرد: در این راستا سازمان «تات» کارهای بزرگی را در کشور انجام داده است، به عبارتی اگر «تات» را در حوزه کشاورزی ایران نداشتیم اکنون بسیاری از بذرهای ما وجود نداشت. وی گفت: راهاندازی پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی به صورت مشترک با معاونت علم و فناوری و بر پایه ظرفیتهای سازمان تات یک رهیافت پیشبرنده است برای اینکه شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها فعالیت داشته باشند. وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: در حوزه صادرات نگاه کلی ما این است که محصولات آببر را با کشت فراسرزمینی تولید و وارد کنیم، ضمن اینکه محصولاتی که در داخل کشور تولید میشوند، محصولات استراتژیک و کمآببر باشند. وی گفت: بر اساس قانون، صادرات محصولات آببر تعرفه دارد و از امسال این قانون در بودجه سال 1401 لحاظ شده است. ارسال به دوستان
اخبار
بذرپاش در دیدار انجمنهای علمی دانشجویی:
مرکز نوآوری و خلاق در دیوان محاسبات راهاندازی میشود
رئیس کل دیوان محاسبات در نشست با نمایندگان انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاههای کشور از راهاندازی قریبالوقوع «مرکز نوآوری و خلاق» در دیوان محاسبات کشور خبر داد.
مهرداد بذرپاش با تاکید بر ضرورت حرکت در مسیر هرچه هوشمندتر شدن دستگاههای مختلف جهت افزایش بهرهوری و کاهش قیمتتمام شده خدمات، بهکارگیری ظرفیتهای نخبگانی و خبرگانی در حل مسائل و تنظیمگری و نظارت نوآورانه را از بایدهای حکمرانی جدید دانست.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور با اشاره به الزامات هوشمندسازی نظارت و توسعه سرمایه انسانی در راستای تحول در فناوریهای نظارتی اعلام کرد: با راهاندازی مرکز نوآوری و خلاق، شرکتهای دانشبنیان در حوزه فناوری حکمرانی (Gov.tech) و فناوری تنظیمگری (Reg.tech) در این نهاد نظارتی حضور موثر و پررنگی خواهند داشت.
لازم به ذکر است این مرکز با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و با هدف تحقق شعار «دیوان فناورانه مردمپایه» بزودی در دیوان محاسبات کشور راهاندازی خواهد شد.
***
وعدههای جدید شرکت بیمه ایران
برنامه ویژه برای حل زیان انباشته
عضو هیأتمدیره شرکت سهامی بیمه ایران با بیان اینکه از زمان استقرار تیم مدیریت جدید در این شرکت، اولویتهای مهمی برای ارتقای جایگاه شرکت بیمه ایران تعیین شده است، گفت: مهمترین اولویت مدیریت جدید در راستای سیاستهای دولت سیزدهم، جلب رضایتمندی حداکثری جامعه فراگیر بیمهگزاران بزرگ این شرکت در پهنه جغرافیای ایران است.
سیدعلیرضا ساداتمیر کاهش زمان رسیدگی به پروندههای خسارتی و تکریم بیمهگزاران را ۲ شاخص اصلی برای رضایتمندی ذینفعان این بیمه برشمرد و افزود: مدیرعامل و اعضای هیأتمدیره شرکت برای تحقق این اولویت مهم، برنامههای اجرایی و دقیقی را تدوین کردهاند که فعالسازی اپلیکیشن «بیمه ایران من» در ۲ حوزه صدور و خسارت و با هدف کاهش مراجعات حضوری، همچنین حذف مکاتبات کاغذی، از جمله این اقدامات راهبردی و کاربردی است.
وی با اشاره به اینکه اقدامات بسیار مهم دیگری در هیأتمدیره شرکت در حال پیگیری است، افزود: ساماندهی شرکتهای تابعه با هدف مولدسازی داراییها، بهینهسازی و رشد سرمایهگذاریها از جمله پیگیری جدی پیشرفت پروژه ساختمانی گلستان، از جمله سیاستهای کلان و مهم شرکت در حوزه سرمایهگذاری است که نتایج آن در آینده نزدیک، کام تمام بیمه ایرانیها را شیرین خواهد کرد. به گفته این مقام ارشد شرکت سهامی بیمه ایران، در حالی که تنها چند ماه است تیم مدیریتی جدید در این بیمه مستقر شده، برای حل یکی از مهمترین چالشهای تاریخی شرکت که مسأله «زیان انباشته شرکت» است، تمهیدات ویژهای اتخاذ شده است.
پیگیری بهروزرسانی «اساسنامه شرکت سهامی بیمه ایران» که به گفته وی آخرین نسخه رسمی آن مربوط به پیش از 6 دهه قبل است و همچنین ایجاد تغییر در «ساختار اداری» شرکت با هدف «رفع اختلالهایی که بر اثر اجرای ساختار اداری سالهای اخیر در اداره شرکت و همکاران بیمه ایران» ایجاد شده بود، از دیگر برنامههای مهم هیأتمدیره بیمه ایران است.
***
موافقت سازمان برنامه با پرداخت وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از دستور رئیسجمهور و موافقت سازمان برنامه و بودجه با پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی خبر داد. اکبر نیکزاد اظهار کرد: اخیرا در نشستی که با رئیسجمهور در جریان بازدید از استان چهارمحالوبختیاری داشتیم، مساله وقفه ایجادشده در نوسازی واحدهای روستایی مطرح شد. نیکزاد افزود: بنده در آن جلسه به رئیسجمهور گفتم علت تاخیر ساخت واحدهای روستایی عدم پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستاییان است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: رئیسجمهور به آقای اسماعیلی، مسؤول دفتر خود دستور داد یک جلسه فوری در این باره برگزار شود که ۲ شب قبل برگزار شد. نیکزاد ادامه داد: در آن جلسه رئیسجمهور، مسؤولان سازمان برنامه و بودجه، مسؤولان وزارت راهوشهرسازی و بنده حضور یافتیم که دکتر رئیسی دستور داد تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۵ درصد ساخت مسکن روستایی هرچه سریعتر پرداخت شود که سازمان برنامه و بودجه نیز موافقت کرد.
رئیس بنیاد مسکن تاکید کرد: احتمالا تا پایان هفته جاری دستورالعمل پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی به بانکها ابلاغ میشود. بنا بر این گزارش، ۲۵ آبان سال گذشته در جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیسجمهور، تسهیلات ساخت مسکن روستایی از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت که تاکنون به دلیل عدم موافقت سازمان برنامه و بودجه با ارائه ضمانتنامه مابهالتفاوت نرخ سود ۵ درصد تا ۱۸درصد، معطل مانده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|