|
بیانیه کمیتههای مقاومت فلسطین درباره مسلح شدن شهرکنشینهای صهیونیست
کمیتههای مقاومت فلسطین در بیانیهای اعلام کرد تشکیل هستههای مسلح از شهرکنشینهای جنایتکار با نام طرح «ماجن» یک اقدام جنایتکارانه و رفتار تروریستی است که نمیتوان نسبت به آن ساکت بود. این کمیتهها در این بیانیه خواستار تشکیل کمیتههای مقاومت مردمی برای دفاع از شهروندان فلسطینی در قدس، کرانه باختری و دیگر مناطق اشغالی شد.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از آخرین تحولات میدانی سوریه در آستانه نشست تهران
سد فرات مقابل ماجراجویی اردوغان
گروه بینالملل: جنگ داخلی سوریه وارد دوازدهمین سال خود میشود. روزی که عملیاتهای مسلحانه در درعا علیه ارتش سوریه آغاز شد، هیچکسی شاید باور نمیکرد وضعیت سوریه به اینجا کشیده شود و صدها هزار نفر قربانی جنگ تمامعیار در شام و همچنین بالغ بر 11 میلیون سوری در داخل و خارج از این کشور آواره شوند. اکنون بعد از بیش از یک دهه از جنگ سوریه، نشست صلح تهران با حضور ۳ کشور ایران، ترکیه و روسیه بر پایه روندهای سیاسی گذشته برگزار میشود تا کمی شام از بلای جنگ آرام گیرد.
از سال 2011 تا 2016 جنگ تمامعیار در سوریه جریان داشت. ابتدای این جنگ داخلی گروهی از داخل ارتش سوریه جدا شدند و با حمایتهای آمریکا، ترکیه، قطر، عربستان سعودی و... گروهی به نام «ارتش آزاد سوریه» را تشکیل دادند تا به صورت مسلحانه با ارتش و دولت رسمی سوریه بجنگند. اما کار شام به همین جا ختم نشد؛ بعد از یک سال و اندی از بحران سوریه، سروکله گروههای سلفی و وهابی تندرو در سوریه پیدا شد.
جبهه النصره که بعدها به دلیل تحریمهای سازمان ملل و کشورهای مختلف ناچار شد نام خود را به «تحریرالشام» تغییر دهد، نخستین گروه سلفی بود که از سمت عراق وارد سوریه شد تا با دولت بشار اسد مبارزه کند. بعد از این بود که شاهد سرازیر شدن دیگر گروههای تندرو وهابی به سوریه بودیم. سال 2016 حلب به عنوان مهمترین و استراتژیکترین منطقه سوریه آزاد شد و تمام گروههای مسلح رادیکال مخالف دولت سوریه با هدایت ترکیه به استان ادلب در شمال غرب این کشور رفتند.
کردها هم در سوریه بعد از ورود داعش، ارتش آزاد و جبهه النصره به قسمتهای کردنشین و جنایتهای آنها در رقه، دیرالزور و بخشهای قاشملی و کوبانی، بند پوتینها را محکم کرده و گردانهای نظامی تشکیل دادند تا با این گروههای افراطی مقابله کنند که نماد آن عملیات کوبانی بود. آمریکا در چند سال اخیر از گروههای کرد سوری مانند ارتش دموکراتیک سوریه، حزب دموکرات سوریه و یگانهای مدافع خلق و نیروهای «آسایش» که نیروهای امنیتی رسمی روژاوا و... هستند، حمایت میکند. این گروهها که متشکل از افراد مسلح کرد و عرب هستند، از حمایت ایالات متحده برخوردارند و از سال 2016 در شمال سوریه منطقهای خودمختار تشکیل دادهاند که از آن به «روژاوا» یاد میشود. این نیروها متشکل از ۵ گروه اصلی هستند که بر اساس برخی آمارها شمارشان به 100 هزار مسلح میرسد.
این گروهها با کمک نیروهای مردمی کرد که در مخالفت با دخالتهای ترکیه و داعش وارد مناطق کرد شمال سوریه شدند، تشکیل شدند. آمریکا از ابتدا به این گروه بزرگ کرد کمکهای مالی، نظامی و تسلیحاتی کرد. حزب اتحاد دموکراتیک از متحدان حزب کارگران کردستان (پکک) است. حوزه نفوذ و فعالیت این حزب عمدتا در مناطق کردنشین سوریه تعریف میشود. «پکک» یکی از سختترین مخالفان ترکیه و رجب طیب اردوغان است و «عبدالله اوجالان» رهبر این گروه سالهاست در زندانهای ترکیه به سر میبرد.
تحلیل وضعیت شمال سوریه قبل و بعد از آزادسازی حلب متفاوت است. قبل از آزادی حلب، ترکیه نگاه تحریکآمیز به کردها نداشت و با کمک آمریکا قصد داشت آنها را مهار کند تا به درون ترکیه حمله نکنند یا به مخالفان سیاسی کرد ترکیه کمک نکنند. این نکته قابل گفتن است که بخشی از مخالفان سیاسی فعلی دولت اردوغان از کردهای شمال شرق و شرق این کشور هستند که رهبران آن توسط ترکیه با ایجاد پروندههای سیاسی بازداشت هستند. اما بعد از آزادی حلب در سال 2016 و حبس نیروهای سلفی و افراطی طرفدار ترکیه نظیر جبهه النصره، احرارالشام، تحریرالشام، ارتش آزاد سوریه و... در استان ادلب و عدم موفقیت آنها در سقوط نظام بشار اسد، نگاه اردوغان به آن سوی فرات جلب شد، یعنی قسمتهای هممرز کردنشین با ترکیه!
اردوغان سال 2019 با اتهام اینکه کردها قصد حمله به ترکیه را دارند، عملیاتی به نام «چشمه صلح» یا به عربی «نبع السلام» را در مرزهای جنوبی خود آغاز کرد. ۶ اکتبر ۲۰۱۹ دونالد ترامپ دستور داد نیروهای نظامی آمریکایی که در شمال شرق سوریه بودند از این منطقه خارج شوند؛ جایی که ایالات متحده از متحدان کرد خود پشتیبانی میکرد. این یعنی نخستین خنجر از پشت آمریکا به کردهای طرفدار آمریکا در سوریه اما این خیانت آمریکا ادامه داشت و تمام نشد. به گفته رئیسجمهور ترکیه، این کشور به دنبال این است تا نیروهای دموکراتیک سوریه را - که ترکیه آنها را به خاطر روابط با حزب کارگران کردستان (پکک) یک گروه تروریستی میداند - از مرزهای خود با سوریه عقب براند. دولت سوریه اما دوباره این سال به کمک نیروهای کرد آمد. نیروهای دموکراتیک سوریه با دولت سوریه به توافق رسیدند که بر اساس آن به ارتش سوریه اجازه داده میشود در تلاش برای محافظت از شهرها در برابر حمله ترکیه، به شهرهای منبج و کوبانی که تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه هستند وارد شود و به همین دلیل شهرهای کوبانی و منبج از خطر سقوط به دست ترکیه نجات پیدا کردند. ۲۲ اکتبر ۲۰۱۹ ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه به توافق رسیدند که آتشبس میان ترکیه و کردها ۱۵۰ ساعت تمدید شود تا نیروهای دموکراتیک سوریه بتوانند ۳۰ کیلومتر از منطقه مرزی دور شده و همچنین از شهرهای تل رفعت و منبج خارج شوند. از بندهای دیگر این توافق میتوان به انجام گشتهای مشترک توسط نیروهای روسیه و ترکیه تا عمق ۱۰ کیلومتری مرز سوریه به استثنای شهر قامشلی اشاره کرد.
خیانت آمریکا به کردها اما باعث شد آنها بزرگترین بازنده این عملیات باشند. دولت سوریه با وساطت روسیه به شهرهای رقه، منبج، الطبقه، کوبانی، عین عیسی و تل تمر وارد شد و نیروهای طرفدار ترکیه هم وارد شهرهای راسالعین و تلابیض شدند.
از طرفی، مذاکرات سیاسی صلح برای دستیابی به توافق ادامه یافت. مذاکراتی در وین برگزار شد ولی به دلیل کارشکنیهای نیروهای میدانی طرفدار ترکیه، قطر و عربستان موفقیتآمیز نبود. از آن سو نخستین اجلاس «سران کشورهای ضامن روند آستانه» به دنبال برگزاری نشستهای مقدماتی که با حضور طرفهای درگیر و نمایندگان ایران، روسیه و ترکیه، به منظور برقراری آتشبس و یافتن راهحل سیاسی برای بحران سوریه در آستانه قزاقستان برگزار شد، اول آذر 1396 با حضور رؤسایجمهور این ۳ کشور در سوچی روسیه تشکیل شد. مبنای برگزاری اجلاس آستانه قطعنامه 2254 شورای امنیت درباره سوریه بود. مهمترین بند این قطعنامه که تنها قطعنامه سیاسی مورد توافق تمام کشورهای درگیر در سوریه است، ایجاد قانون اساسی جدید با محوریت گفتوگوهای سوری- سوری و تشکیل دولت وحدت ملی و برگزاری انتخابات آزاد و سالم در سوریه است. این قطعنامه از سوی ایران، روسیه و ترکیه به عنوان مبنای قانونی روند سیاسی مورد نیاز برای حل مناقشه سوریه در دور اول مذاکرات آستانه در ژانویه ۲۰۱۷ مورد استناد قرار گرفت.
اکنون 6 نشست در سطح سران درباره صلح در سوریه با مشارکت ایران، روسیه و ترکیه برگزار شده است و دستاورهای آن را باید برقراری آتشبس در بسیاری از نقاط شمال سوریه، امدادرسانی به غیرنظامیها و مبارزه با برخی گروههای تروریستی مانند داعش دانست. البته دوباره با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاستجمهوری ترکیه، اردوغان به فکر حمله به کردها در شمال سوریه افتاده است تا از این برگ برنده در انتخابات ریاستجمهوری استفاده کند. البته ایران و روسیه نسبت به این اقدام پرمخاطره ترکیه هشدار دادهاند. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران ۲هفته گذشته سفری به آنکارا داشت و با اردوغان دیدار و گفتوگو کرد و بعد از آن راهی سوریه شد تا با رئیسجمهور این کشور هم گفتوگو کند. به همین علت تهران امروز میزبان نشست سهجانبه رؤسایجمهوری ایران، ترکیه و روسیه درباره سوریه خواهد بود.
آن طرف فرات هم وضعیت کردهای سوریه برای مقابله با ارتش ترکیه مطلوب نیست. بعد از حوادث زندان رقه و درگیری شدید آنها با زندانیان داعش که دهها نفر کشته و زخمی شدند، حمله ترکیه به شمال سوریه میتواند برای کردها خسارتبار باشد. آمریکا هم که نشان داده در مواقع بحرانی با کارت کردها بازی خواهد کرد، هیچ جواب مثبتی برای کمک به کردهای سوریه نداد، در نتیجه آنها دست به دامن مسکو و تهران شدند. در صفحه اول روزنامه پرطرفدار حریت چاپ ترکیه روز دهم ژوئن نوشته شده بود «نیروها آماده اعزام به تلرفعت هستند».
تلرفعت و منبج ۲ شهر استان حلب در شمال شرق سوریه هستند که رئیسجمهور ترکیه، آنها را اهداف حمله نظامی قریبالوقوع ارتش این کشور با حمایت ارتش ملی سوریه اعلام کرده است. هر دو شهر را یگانهای مدافع خلق (یپگ) در کنترل دارند. بعد از اینکه کردها دریافتند آمریکا پشت آنها را خالی کرده است، فرمانده نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا در سوریه از روسیه و ایران خواسته تا از حمله جدید ترکیه به شمال سوریه جلوگیری کنند. این درخواست کردهای سوری، چند روز قبل از نشست مورد انتظار درباره سوریه به میزبانی تهران اعلام شد. «مظلوم عبدی» گفت در پی مذاکره با روسیه، نیروهای کرد به دولت سوریه اجازه دادند نیروهای بیشتری را به مناطق تحت کنترل کردها مانند کوبانی و منبج در شمال این کشور وارد کند. این شبهنظامیان در سالهای گذشته نیز در زمان حملات ترکیه دست به دامان دمشق شده و برای همپیمانی با ارتش سوریه تمایل نشان داده بودند. در مجموع به نظر میرسد نقش ایران و روسیه در تحولات سوریه بسیار پررنگ است. البته بعد از جنگ اوکراین نقش تهران بسیار قویتر هم شده است. برخی اخبار حکایت از آن دارد که 10 هزار نیروی روس قرار است از پایگاههای سوریه خارج شوند و نیروهای ایرانی و حزبالله لبنان جایگزین آنها خواهند شد و این موضوع یعنی قدرت میدانی اول در سوریه هنوز تهران و متحدانش هستند. به همین علت نشست سهجانبه تهران برای کردهای سوریه و آینده این کشور اهمیت زیادی دارد و توافقها در اجلاس امروز میتواند نقشه جنگ یا صلح در این کشور را مشخص کند.
ارسال به دوستان
کاخ سفید گفتههای بایدن درباره رایزنی او با بن سلمان درباره خاشقجی را اصلاح کرد
ادامه رسوایی جده
کاخ سفید اظهارات رئیسجمهور آمریکا درباره سخنانی که وی به محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی درباره پرونده خاشقجی در نشست اخیر جده گفته بود را پس گرفت و آنها را مطابق با دیدگاه عربستانیها تصحیح کرد. به گزارش روسیاالیوم، کاخ سفید رسما بیانیه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا را که در آن به نقش محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی در قتل جمال خاشقجی اشاره کرده بود، تصحیح کرد. اصلاحیه کاخ سفید مطابق با روایت طرف سعودی که توسط عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجه عربستان ارائه شده بود، صورت گرفت. بر اساس این گزارش در بخش مربوط به حقوق بشر بیانیه کاخ سفید درباره سفر بایدن به عربستان با عنوان «تأکید بر نگرانیهای حقوق بشری» آمده است: «رئیسجمهور بر اعتقاد ایالات متحده به احترام به حقوق بشر تأکید کرد که آزادیهای اساسی و ارتقای آن موجب ارتقای ثبات و تقویت امنیت ملی میشود. در طول بحث، او موارد خاص نگرانکنندهای را مطرح کرد. او همچنین درباره قتل فاحش جمال خاشقجی صحبت کرد. (رئیسجمهور) اقداماتی را که ایالات متحده در پاسخ به آن اتخاذ کرده است، تشریح کرد و تعهداتی را در رابطه با اصلاحات و پادمانهای نهادی برای محافظت در برابر چنین رفتارهایی در آینده دریافت کرد. ایالات متحده به گفتوگوی منظم و مستقیم با عربستان سعودی و سایر شرکا درباره این موضوعات مهم ادامه خواهد داد و نگرانیهای خود را درباره حقوق بشر در هر فرصتی مطرح خواهد کرد». این بیانیه در حالی منتشر شده که پیش از این بایدن گفته بود ولیعهد عربستان را درباره قتل جمال خاشقجی مورد نکوهش و سرزنش قرار داده است؛ موضعی که ساعاتی پس از آن از سوی عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجی تکذیب شد. همچنین یک منبع سعودی تایید کرد محمد بنسلمان در یک بحث سریع درباره حادثه جمال خاشقجی به جو بایدن پاسخ داد عربستان تمام اقدامات قانونی از جمله تحقیقات و محاکمه را تا زمان صدور و اجرای احکام انجام داده است. این منبع که در مذاکرات طرفهای سعودی و آمریکایی حضور داشت، افزود که بن سلمان به بایدن در جریان مذاکره گفت که عربستان تدابیری را برای جلوگیری از تکرار چنین اشتباهاتی در آینده اتخاذ کرده است. بر اساس اعلام این منبع؛ محمد بنسلمان همچنین تصریح کرد که چنین حادثهای در هر جای دنیا رخ میدهد و در همان سالی که این حادثه ناگوار رخ داد، خبرنگاران دیگری در سایر نقاط جهان کشته شدند. بنسلمان خاطرنشان کرد: آمریکا نیز مرتکب اشتباهات متعددی شد، مانند حادثه زندان ابوغریب در عراق و اشتباهات دیگر اما آنچه لازم است این است که کشورها با این اشتباهات برخورد کرده و تدابیری اتخاذ کنند تا از تکرار آنها جلوگیری شود. روابط ریاض با آمریکا پس از اظهارات دولت بایدن درباره پرونده جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی دچار تنش شد اما اخیرا دولت بایدن اقداماتی را برای بهبود روابط اتخاذ کرده که از جمله آنها میتوان به تصمیم ازسرگیری فروش سلاح به عربستان که پیشتر متوقف شده بود اشاره کرد. بایدن جمعه گذشته در سومین و آخرین مقصد سفرش به خاورمیانه وارد عربستان شد و در فرودگاه ملک عبدالعزیز جده مورد استقبال امیر مکه و سفیر عربستان قرار گرفت. وی پیش از سفر به عربستان به سرزمینهای اشغالی سفر کرده و با مقامات اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کرد. این نخستین سفر بایدن به عربستان از زمان تصدی ریاستجمهوری آمریکا بود. ارسال به دوستان
هشدار تند لاوروف و مدودف درباره عواقب مداخلات ناتو در جنگ اوکراین
پوتین: روسیه منزوی نمیشود
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه دیروز (دوشنبه) گفت تحریمهای غرب قادر نیست مسکو را از جهان جدا و منزوی کند. به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، پوتین گفت روسیه نمیتواند در انزوا و جدا از دیگر کشورهای جهان توسعه پیدا کند اما با وجود تحریمهای غرب چنین انزوایی ایجاد نخواهد شد. رئیسجمهور روسیه متذکر شد: «در جهان مدرن غیرممکن است بتوان با خط کشیدن دور چیزی، آن را محصور کرد». او همچنین گفت تلاش غربیها برای محدود کردن یا حتی قطع کامل دسترسی روسیه به محصولات دارای فناوری پیشرفته، مسکو را «سردرگم» نخواهد کرد. پوتین گفت: «ما تسلیم نشده و دچار سردرگمی نمیشویم و مانند آنچه بدخواهان میخواهند به لحاظ توسعه به دههها قبل برنمیگردیم. البته که اینطور نیست». وی هفته گذشته نیز در سخنانی هشدار داد که ادامه تحریمها علیه روسیه پیامدهای فاجعهباری برای بازارهای جهانی به همراه خواهد داشت. در همین حال «دیمیتری مدودف» معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه با هشدار به اوکراین گفت که اگر اوکراین به شبهجزیره کریمه حمله کند، قیامت به پا خواهد شد. به نوشته خبرگزاری «تاس»، این مقام روس در ملاقات با کهنهسربازان جنگ دوم جهانی گفت: «مطلع هستید زمانی که رئیسجمهور تصمیم به اجرای عملیات نظامی ویژه گرفت، چه اهدافی برای آن تعیین شد. این تصمیمی از سر اجبار بود». مدودف درباره دلایل جنگ اوکراین افزود: «گسترش بیوقفه ناتو، امتناع از پذیرش نگرانیهای ما، دامن زدن اوکراین به درگیریهایی که از سال ۲۰۱۴ شعلهور شده و موجب رنج بسیاری از مردم دونباس شده بود؛ هیچکس آمادگی شنیدن اینها را نداشت، گویی این مسائل وجود نداشت».
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه هم روز دوشنبه درباره عواقب مداخلات اتحاد نظامی ناتو در جنگ اوکراین هشدار داد. لاوروف گفت: «متخصصان ناتو به شکل مستقیم در حال هدایت نیروهای اوکراینی در لوهانسک و دونتسک هستند. امیدواریم افرادی در میان سیاستمداران اروپایی وجود داشته باشند که عواقب خطرناک چنین اقداماتی را درک کنند». وزیر خارجه روسیه گفت در درگیریهای کنونی غرب و روسیه در حال جنگ هستند و غربیها از اوکراین به عنوان کالای مصرفی استفاده میشود. از سال ۲۰۱۴ آمریکا و اروپا «رژیم روسهراس کییف را بدون قید و شرطی رهبری میکنند» و سخنرانیهای متعدد «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در نشستهای مختلف «بخشی از این نمایشهاست». لاوروف افزود: «او سخنرانیهای رقتانگیزی انجام میدهد و زمانی که ناگهان چیزی منطقی پیشنهاد میکند آنها (غربیها) پشت دستش میزنند؛ همان اتفاقی که پس از مذاکرات روسیه و اوکراین در استانبول رخ داد. انتهای ماه مارس روزنهای در مذاکرات پیدا شد اما با استفاده از داستان به وضوح ساختگی بوچا، کییف مجبور شد پا پس بکشد». او همچنین با اشاره به اعطای وضعیت نامزدی اتحادیه اروپایی به اوکراین و مولداوی، آن را بخشی از بازی ژئوپلیتیک علیه روسیه دانست و گفت این اتحادیه از ایسلند تا اوکراین را به عضویت فرا میخواند اما در قبال روسیه چنین کاری انجام نمیدهد. لاوروف گفت: «ما نیازی به عضویت در این اتحادیه نداریم اما بیانیههای آنها ماهیت این اقدامات تقابلجویانه و عامدانه را برملا میکند».
ارسال به دوستان
دور دنیا
تیراندازی در یک مرکز خرید در ایندیانا 4 کشته بر جا گذاشت
به دنبال تیراندازی یک فرد مسلح به سمت جمعیت در «فودکورت» یک مرکز خرید در آمریکا دستکم 4 نفر کشته شدند. رسانههای آمریکایی از وقوع یک تیراندازی در یک مرکز خرید در ایندیانا خبر دادند. بر اساس گزارش سیانبیسی، یک مرد مسلح با ورود به فود کورت این مرکز به روی مردم آتش گشوده است که بر اثر آن حداقل 4 نفر کشته و ۲ نفر دیگر مجروح شدهاند. مهاجم با یک قبضه تفنگ به همراه چندین خشاب و مهمات دیگر وارد مرکز خرید شهر «گرین وود» شده است. گزارشها حاکی از این است که در غیاب نیروهای پلیس یک شهروند دیگر که مسلح بوده با اسلحه شخصی مهاجم را از پای درآورده است. این حادثه ساعت ۶ بعدازظهر روز یکشنبه رخ داده است. «جیمز ایسان» رئیس پلیس گرین وود گفته، 2 مجروح این حادثه در بیمارستان تحت درمان هستند و قربانیان که ۳ زن و یک مرد هستند توسط پلیس احراز هویت شدهاند. یکی از قربانیان دختر بچهای 12ساله است که به خاطر جراحت از ناحیه کمر کشته شد. ایسون افزود: این حادثه ما را تا عمق وجود تکان داده است. این چیزی کاملا وحشتناک است. وی در ادامه تاکید کرد که به نظر میرسد مهاجم قبلا برای چنین موقعیتهایی تمرین کرده است.
***
سفیر سابق رژیم صهیونیستی:
سفر بایدن به اسرائیل شکست خورد
سفیر سابق رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد یکشنبهشب در توئیتی نوشت سفر جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به فلسطین اشغالی شکست خورده است. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «دانی دانون» در توئیتی تأکید کرد سفر بایدن به اسرائیل شکست خورد و نخستین نشانههای این شکست، افتخار ایران به توان نظامی خود است. وی در ادامه نوشت: بویژه پس از اینکه ایران فهمید گزینه نظامی علیه خود در سفر رئیسجمهور آمریکا به منطقه خاورمیانه مطرح نیست. سفیر سابق رژیم صهیونیستی همچنین گفت که «یائیر لاپید» نخستوزیر کنونی فاجعهای برای این رژیم است. پیش از این نیکی هیلی، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل با اشاره به مواضع دولت این کشور برای احیای توافق هستهای با ایران گفته بود: سیاست بایدن در قبال ایران و مذاکره برای بازگشت به برجام سیلی به صورت اسرائیل است. رئیسجمهور آمریکا در سفر اخیر خود به فلسطین اشغالی از سامانههای دفاع هوایی رژیم صهیونیستی از جمله سامانه رهگیری لیزری بازدید و بر حمایت از رژیم صهیونیستی تأکید کرده بود.
***
پیروزی حزب عمرانخان در انتخابات میاندورهای
پیروزی حزب تحریک انصاف به رهبری «عمرانخان» نخستوزیر برکنار شده پاکستان در ایالت «پنجاب» به عنوان بزرگترین استان پرجمعیت این کشور که مرکز قدرت حزب مسلم لیگ نواز شناخته میشد، دولت «شهباز شریف» نخستوزیر دولت ائتلافی پاکستان را با یک شوک غیرقابل پیشبینی مواجه کرد. رسانههای رسمی پاکستان نوشتند انتخابات میاندورهای برای تعیینتکلیف ۲۰ کرسی پارلمان ایالت پنجاب روز یکشنبه در شهرهای مختلف این استان پرجمعیت پاکستان از جمله لاهور، مرکز ایالت برگزار شد. بر اساس نتایج رسمی کمیسیون انتخابات پاکستان، نامزدهای انتخاباتی حزب تحریک انصاف موفق به کسب ۱۵ کرسی شدند و حزب مسلم لیگ نواز به عنوان رقیب سرسخت حزب عمرانخان تنها ۴ کرسی را از آن خود کرد، در حالی که یک نامزد مستقل نیز موفق به کسب کرسی پارلمان ایالتی شد. انتخابات میاندورهای ایالت پنجاب از این جهت برای دولت پاکستان و حزب مخالف آن یعنی حزب تحریک انصاف و نخستوزیر برکنار شده از حساسیت بالایی برخوردار بود که هر حزبی پیشتاز انتخابات باشد قادر به تشکیل دولت مستقل در استان پنجاب خواهد بود، لذا با توجه به برتری حزب عمرانخان این موضوع پایههای دولت ائتلافی پاکستان به رهبری حزب مسلم لیگ نواز را به لرزه درآورده است. ناظران سیاسی در پاکستان معتقدند با توجه به اختلافهای جدی عمرانخان با دولت فعلی این کشور و سرزنشهای مکرر نخستوزیر برکنار شده علیه تشکیلات قدرتمند نظامی پاکستان، پیشبینی میشود عمرانخان پس از تشکیل دولت در ایالت پنجاب در مرحله بعدی تصمیم به انحلال پارلمان و استعفای دولت ایالتی خواهد گرفت و با این ترفند دولت مرکزی (فدرال) را مجبور به برگزاری انتخابات عمومی در پاکستان خواهد کرد.
***
سفر غیرقانونی فرمانده سنتکام آمریکا به سوریه
منابع آگاه در منطقه و نزدیک به مخالفان دولت سوریه گفتند «مایکل کوریلا» فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا در غرب آسیا (سنتکام) قبل از عزیمت به اراضی اشغالی فلسطین و دیدار با مقامات امنیتی صهیونیست، به منطقه اشغالی «التنف» در شرق سوریه رفته و با نیروهای آمریکایی اشغالگر در آنجا دیدار کرده است. منطقه التنف در مثلث مرزی سوریه، اردن و عراق دارد و نیروهای آمریکایی سالهاست به بهانه مقابله با داعش این منطقه را اشغال و در آنجا پایگاه احداث کردهاند.
وبسایت عبری «والا» روز یکشنبه گزارش داد مایکل کوریلا برای دومین بار از زمان تصدی این منصب وارد اراضی اشغالی فلسطین شده و قرار است با مقامات صهیونیست دیدار کند. او دیروز وارد اراضی اشغالی فلسطین شد و با آویو کوخاوی، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل و بنی گانتس، وزیر جنگ این رژیم دیدار و گفتوگو کرد. صفحه سنتکام در توئیتری با تأیید این خبر نوشت ژنرال مایکل کوریلا از شاخههای نیروهای رزمی آمریکا در «خاورمیانه» در التنف سوریه و مقر موسوم به «ارتش تکاور انقلاب» دیدن کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|