|
پایان مأموریت روانچی در نیویورک، ایروانی نماینده جدید ایران
مجید تختروانچی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نیویورک روز گذشته در توئیتی از پایان ماموریتش در این سمت خبر داد و خداحافظی کرد. وی نوشت: امروز از این سمت به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل متحد خداحافظی کردم. باعث افتخار من است که نماینده ملتی سرافراز و تمدنی تاریخی باشم و بتوانم بیش از ۳ سال از حقوق مردم ایران در صحنه جهانی دفاع کنم. امیرسعید ایروانی، معاون سابق دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، سفیر و نماینده جدید جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نیویورک شد.
ارسال به دوستان
نقشآفرینی ایران در تحولات اوکراین پررنگتر شد؛ فرانسه از ایران خواست بین اروپا و روسیه میانجیگری کند
مکرون دست به دامن ایران
امیرعبداللهیان: آماده همکاری با روسیه برای تأمین امنیت نیروگاه زاپروژیا هستیم لاوروف: روابط ما با ایران به سوی سطح راهبردی حرکت میکند
گروه سیاسی: سومین سفر حسین امیرعبداللهیان به مسکو در قامت وزیر در شرایطی نسبتا متفاوت با سفرهای پیشین رقم خورد. وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ترک تهران در جمع خبرنگاران درباره سفر خود به روسیه گفت: هدف اصلی از سفر به مسکو تلاش برای حل بحران اوکراین براساس درخواست به عمل آمده از جمهوری اسلامی ایران است. برخی طرفهای غربی خواهان نقشآفرینی فعال تهران در این موضوع هستند.
به گزارش «وطنامروز»، ساعاتی پس از تاکید امیرعبداللهیان مبنی بر ماموریت و موضوع اصلی این سفر بود که محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیسجمهوری در توئیتی نوشت: «یکی از روسای ارشد اروپایی از آیتالله رئیسی درخواست کرده بود برای میانجیگری جنگ اروپا کمک کند. پس از مجموعهای از رایزنیها، یک ابتکار صلح در کنار یک پیام مهم توسط وزیر خارجه آقای امیرعبداللهیان به مسکو ارسال شد». پس از این توئیت بود که خبرگزاریهای داخلی در گزارشی اعلام کردند مقام ارشد اروپایی که خواستار میانجیگری رئیسجمهور ایران شده، امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه است.
سفر امیرعبداللهیان برای پیگیری حل بحران در اوکراین و حرکت به سمت توقف جنگ در حالی است که پیش از این نیز پالسهایی مبنی بر تمایل جمهوری اسلامی برای میانجیگری در جنگ اوکراین به طرفهای مختلف ارسال شده بود. تیرماه امسال بود که وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگو با روزنامه ایتالیایی «لا رپوبلیکا» بر تلاش تهران برای متوقف شدن جنگ اوکراین تاکید کرد. همچنین اردیبهشتماه نیز وی در گفتوگوی تلفنی با همتای روس خود، آمادگی ایران برای میانجیگری بین روسیه و اوکراین را اعلام کرد. پیش از این نیز اواخر تیرماه دیمیتری کولبا، وزیر خارجه اوکراین از همتای ایرانی خود برای سفر به کییف دعوت کرده بود؛ خبری که در همان برهه انتشارش نیز برخی از رسانهها آن را نشانهای از نقش میانجیگری ایران برای حل بحران اوکراین تفسیر کرده بودند. با این حال درخواست مستقیم اروپا برای میانجیگری ایران در جنگ اوکراین در شرایطی است که کشورهای اروپایی پایان این تابستان را آغاز یکی از سختترین زمستانهای اروپا میدانند و تمایل دارند از هر طریق ممکن مسیر مصالحه و مدارا با روسیه را هموار کنند. در این میان نزدیکی بیش از پیش تهران و مسکو به یکدیگر و حرکت به سمت روابط راهبردی و جایگاه ایران به عنوان یک بازیگر تعیینکننده در حوزه انرژی باعث شده اروپا این بار دست به دامان تهران برای کاهش نزاع با مسکو شود. بر همین اساس ابتکار عمل دیپلماتیک ایران برای حل بحران اوکراین را میتوان آغاز فصلی جدید در سیاست خارجی کشورمان و تبدیل شدن ایران به یک بازیگر مهم بینالمللی به حساب آورد.
* برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه
وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار سرگئی لاوروف در جمع خبرنگاران ضمن ابراز خرسندی از حضور در مسکو و دیدار همتای روس خود گفت: در گفتوگوهای امروز حامل پیام یکی از رهبران اروپایی و درخواست آنها از حجتالاسلام رئیسی در موضوع اوکراین بودیم. ایدههایی برای کمک به برقراری صلح و آرامش و توقف جنگ در اوکراین مطرح است و این ایدهها را با آقای لاوروف مطرح کردیم. ایران مواضع خود را درباره اوکراین در عالیترین سطح به روشنی بیان کرده است. امیرعبداللهیان ادامه داد: در مساله اوکراین درباره برخی از موضوعات انسانی نیز صحبت کردیم، از جمله مساله اسرا که مورد توجه جدی است و همچنین درباره رویدادهای اخیر در ارتباط با نیروگاه هستهای زاپروژیای اوکراین نگرانی جامعه جهانی در این مساله را مورد توجه قرار دادیم. لاوروف به نکاتی در این زمینه و اقداماتی که روسیه برای رفع نگرانیها انجام داده است، اشاره کرد. برای برونرفت از این وضعیت باید از همه ظرفیتهای موجود استفاده شود. ایران که در موضوع صلحآمیز هستهای جزو یکی از کنشگران است، برای هرگونه مساعدت و همکاری برای برقراری امنیت در این نیروگاه هستهای و محیط پیرامونی آن آمادگی دارد. وی افزود: در همه موضوعات همکاریهای دوجانبه از جمله مباحث مهم تجاری، بانکی، گردشگری، شیلات، ترانزیت، دیپلماسی پارلمانی و همکاری امنیتی و دفاعی صحبت کردیم. خرسندیم مسیر روابط در جهت درست خود قرار دارد و توافقات روسایجمهور ۲ کشور و اراده رهبران ۲ کشور بخوبی مورد پیگیری قرار میگیرد. مصمم به توسعه همکاریهای اقتصادی با بهرهگیری از ظرفیتهای مختلفی که بین ۲ کشور وجود دارد، هستیم. اوضاع افغانستان، یمن، سوریه، عراق و لیبی از دیگر مباحثی بود که رئیس دستگاه دیپلماسی خبر از گفتوگو درباره آنها با همتای روس خود را اعلام کرد.
وزیر امور خارجه همچنین درباره موافقتنامه جامع همکاریهای بلندمدت ایران و روسیه اظهار داشت: امروز آخرین دیدگاهها را تبادل کردیم و در آینده نزدیک این سند در ۲ طرف بعد از تایید پارلمانهای ۲ کشور وارد مرحله اجرایی خواهد شد. همچنین توافق کردیم در آینده نزدیک کمیسیون مشترک اقتصادی ۲ کشور در مسکو برگزار شود. امیرعبداللهیان در پاسخ به پرسشی درباره همکاریهای تجاری ۲ کشور خاطرنشان کرد: در حوزه استقلال جمهوری اسلامی ایران اجازه مداخله به هیچ طرفی را نداده و نخواهد داد. در حوزه همکاریهای متنوع با فدراسیون روسیه آنچه را که در چارچوب منافع طرفین است و با در نظر گرفتن حقوق بینالملل همکاریهای متنوع اقتصادی و تجاری از جمله در حوزه انرژی را سرعت دادیم و معتقدیم ۲ کشور از ظرفیتهای فراوانی برای گسترش هر چه بیشتر مناسبات در عرصههای متنوع برخوردارند. وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره کارت بانکی میر و شتاب بیان کرد: همکاران ما در بانکهای مرکزی ایران و روسیه این موضوع را در دستور کار جدی دارند و به لحاظ فنی توافقات خوبی انجام شده و ما خوشبین هستیم در آینده نزدیک، بتوانند آخرین هماهنگیهای فنی را به عمل آورند و مردم و تجار و بازرگانان ۲ کشور بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند. رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: ایران از موقعیت ژئوپلیتیک ممتازی در مسیر تزانزیتی شمال و جنوب و شرق و غرب برخوردار است، تقویت مسیرهای ترانزیتی و خطوط متنوع شمال- جنوب را عامل مهم کمک به توسعه منطقه و زنجیره امنیت غذایی منطقهای و بینالمللی میدانیم. امیرعبداللهیان ادامه داد: درباره کریدور شمال - جنوب امیدواریم هر چه سریعتر تمام مسیرهای سهگانه با تمام ظرفیت خودش فعال شود. کریدور شرقی با حرکت قطار در ماه گذشته و حمل کالا از روسیه به هند با موفقیت انجام شد. در موضوع کریدور غربی نیز آمادهایم خط آهن رشت - آستارا را هر چه سریعتر عملیاتی کنیم. تکمیل خط آهن رشت - آستارا مورد توافق ایران و روسیه قرار گرفته و کارشناسان فنی ما در حال بررسی و پیگیری این موضوع هستند و در طرف ایرانی با جدیت احداث بخش اول این خط در دستور کار قرار گرفته است. وی گفت: در کریدور میانی استفاده از دریای خزر به شکل ترکیبی و ادامه مسیر از طریق تکمیل حلقه زنجیره راهآهن مورد تاکید است. بحث ترانزیت یکی از موضوعات جدی در دستور کار من و همکارم لاوروف قرار داشت و وزیر راه ما و در آینده نزدیک رئیس کمیسیون مشترک ما در این زمینه ایدههایی که دارند را با نزدیک شدن به مرحله عملیاتی اطلاعرسانی خواهند کرد.
* متن قویتر، شرط توافق در وین
مذاکرات هستهای از دیگر موضوعاتی بود که در نشست خبری روز گذشته مورد توجه خبرنگاران قرار گرفت تا امیرعبداللهیان با اشاره به دریافت آخرین متن از سوی دولت آمریکا بگوید: همکاران من به دقت در حال بررسی متن هستند. ما همچنان در موضوع تضمین، نیازمند متنی نیرومندتر هستیم. لذا داریم فکر میکنیم که چگونه میتوان به یک متن نیرومند در موضوع تضمین دست یافت و ضمانتهای قویتر و قابل اعتناتری را در این موضوع داشته باشیم. وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه بر نیرومندسازی متن تاکید کرد و گفت: اولا آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید از رفتار سیاسی خود فاصله بگیرد و صرفا بر تکلیف و وظیفه فنی خودش متمرکز شود؛ ثانیا برای جمهوری اسلامی ایران قابل قبول نیست که پس از بازگشت همه طرفها به برجام، مجددا شاهد برخی دیدگاههای سیاسی و اتهامات بیاساس آژانس بینالمللی انرژی اتمی باشیم. لذا در حوزه تضمینها، موضوع حلوفصل مسائل باقیمانده پادمانی در آژانس هم مورد توجه جدی ماست. وی تصریح کرد: معتقدیم چنانچه طرف آمریکایی در موضوع لغو تحریمها و برخی نگرانیهایی که ما داریم، واقعبینانه عمل کند و بتوانیم متن موجودی که در دستورکار داریم را نیرومندسازی کنیم، رسیدن به توافق دور از دسترس نخواهد بود.
* تهران- مسکو به سمت روابط راهبردی
وزیر خارجه روسیه نیز در این نشست اظهار کرد: در حال کار روی سند همکاری بلندمدت با ایران در زمینه اقتصادی هستیم. روابط ما با جمهوری اسلامی ایران به سوی سطح راهبردی حرکت میکند و امکان دارد نقشه راه اقتصادی ترسیم کنیم. سرگئی لاوروف خاطرنشان کرد: هماکنون کار روی توافقنامهای به منظور ایجاد منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا انجام میشود. به گفته وزیر خارجه روسیه، این کشور و ایران درباره مسائل مختلف نظرات مشابهی دارند و با اقدامات کشورهای غربی برای تحمیل مواضع خودشان در قبال موضوعات منطقهای و بینالمللی مخالف هستند. لاوروف در این بخش از سخنان خود اعلام کرد روسیه و ایران رویکرد غرب را که میخواهد جای قوانین بینالمللی را بگیرد، نمیپذیرند. دیپلمات ارشد مسکو همچنین تاکید کرد با وزیر امور خارجه ایران گفتوگوهای مفصلی درباره برجام و تلاش به منظور برداشته شدن تحریمهای غیرقانونی آمریکا داشته است. وزیر خارجه روسیه همچنین اعلام کرد کشورش از احیای توافق هستهای و لغو همه تحریمهای اعمال شده علیه ایران حمایت میکند.
لاوروف در بخشی از نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه ایران خبر داد با امیرعبداللهیان درباره پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای هم صحبت و تبادل نظر کرده است. وزیر خارجه روسیه در بخشی از این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره فشارهای شدید غربیها علیه مسکو و تهران اینطور جواب داد: آنهایی که به دنبال استقلال یافتن از دیکته کردنهای آمریکا هستند، هدف تحریمها قرار میگیرند. مقام ارشد مسکو در ادامه از تحرکات روسیه و ایران برای تسهیل روابط اقتصادی خبر داد و گفت که مذاکرات برای دستیابی به یکپارچهسازی نظامهای پرداخت (تبادل پول) بین روسیه و ایران در حال برگزاری است. وی اعلام کرد بین این کشور و ایران بویژه در زمینههای انرژی هستهای و مسائل مرتبط به انرژی همکاری وجود دارد. در ادامه نشست خبری مشترک وزرای خارجه روسیه و ایران، سرگئی لاوروف اعلام کرد مسکو هر کاری که توانسته برای احیای توافق هستهای برجام انجام داده و از وضعیت کنونی توافق به منظور احیای آن خرسند است.
ارسال به دوستان
محمد اسلامی تاکید کرد تا پرونده تحقیقات آژانس بسته نشود، ایران به تعهدات برجامی باز نمیگردد
پافشاری روی شروط اصولی
گروه سیاسی: پس از اینکه رئیسجمهور روز دوشنبه در نشست خبری با رسانهها بر 4 شرط اساسی ایران برای حصول توافق تاکید کرد و وزیر امور خارجه در مسکو اعلام کرد همچنان به تضمینهای قویتری از سوی آمریکا برای احیای برجام نیاز است، رئیس سازمان انرژی اتمی هم تاکید کرد تا پرونده تحقیقات آژانس بسته نشود، روز بازاجرایی وجود نخواهد داشت. به گزارش «وطن امروز»، محمد اسلامی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه ایران سایت هستهای معرفینشده ندارد، تاکید کرد: سوالات آژانس قبل از بازگشت همه طرفها به برجام باید حل و فصل شوند در غیر این صورت روز «بازاجرا»یی وجود نخواهد داشت. اسلامی تاکید کرد که سوالات آژانس مبنای «پادمانی» ندارد و ادامه همان مطالعات ادعایی نظامی (PMD) هستند. وی با رد ادعاها و اسناد ارائه شده علیه ایران درباره ۳ مکان مورد سوال تاکید کرد که ایران اساسا سایت هستهای اعلام نشده ندارد.
* اگر پرونده بسته نشود، روز بازاجرایی وجود ندارد
رئیس سازمان انرژی اتمی درباره سوالات باقیمانده آژانس و اینکه این سوالات از نظر شما جدید و در قالب پادمان است یا ادامه مسائل PMD؟ گفت: از نظر من، اینها همه بهانه سیاسی هستند؛ مشابه آنچه در PMD بود. مکانهایی که از آن نام میبرند و اتهاماتی که مطرح میشود، همانهایی است که از حنجره صهیونیستها و منافقین شنیده میشود. آنها سالهاست این حرفها را تکرار میکنند. وی ادامه داد: طرح مجدد سوالات با اتهامات بیاساس، ابزاری است برای تخریب برنامه هستهای ایران. فلسفه وجودی برجام مولود پاسخ به این اتهامات است. اما میبینید از همان حنجره که میگوید میخواهد صنعت هستهای ما را از بین ببرد و بمباران کند، این اسناد و مدارک جعلی بیان میشود. این حنجره که مشخص است متعلق به دشمن ما است و برای برنامه هستهای ایران خط و نشان میکشد، سعی دارد از طریق اسناد جعلی به نحو دیگری به ما فشار آورد، از این رو معتقدم این سوالات ادامه همان PMD است و اصلا مبنای پادمانی ندارد، چون ایران سایت هستهای معرفی نشده ندارد. اسلامی درباره چرایی اینکه ایران قبول کرد به سوالات آژانس در چارچوب پادمان جامع پاسخ دهد، اظهار کرد: در دولت گذشته متاسفانه قبول کردیم که بیایند و این مکانها را ببینند. آمدند و دیدند اما سوالات همچنان ادامه داشت. در دوره ما گفتند اگر اینها را پاسخ دهید ما این پرونده را میبندیم. این سوالات 4 مورد بود. درباره یک مورد قانع شدند و گفتند که دیگر سوالی نداریم اما در گزارش شورای حکام مجدد همان موردی که بسته بودند را دوباره به شکل دیگری مطرح کردند، خب! اگر حسن نیت بود نباید دیگر آن یک مورد را مینوشتند. رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: این اقدامات و سوالات در ادامه همان عملیات تخریب، ترور و خرابکاری است. اینها سلسله مسائل و پازلی برای تخریب برنامه هستهای ایران است و ما اینها را از هم جدا نمیبینیم. ما حافظهمان را از دست ندادهایم. چند سال میگفتند در لویزان، جنوب تهران، تورقوزآباد فلان انبار است و بهمان اقدام شده است یا مدام درباره پارچین صحبت میکردند. چه شد؟ آمدند، دیدند و بازرسی کردند اما چیزی آنجا نبود. این اتهامزنیها بدجور به دلشان چسبیده و تصور میکنند خب میتوانند با این کارها برنامه هستهای ایران را معطل نگه دارند اما دوره این چیزها دیگر تمام شده است. معاون رئیسجمهور با این حال تصریح کرد: ما قصد و تاکیدمان این است که اگر برای روز «بازاجرا» این سوالات بسته نشود، یعنی روز «بازاجرا»یی وجود ندارد. عقبنشینی هم نکردیم و نمیتوانیم هم عقبنشینی کنیم.
بر اساس برخی گزارشها گفته میشود «روز بازاجرا» در متن پیشنویس توافق، 120 روز پس از روز امضای توافق است و آمریکا باید به صورت علنی قصد خود را برای ادامه بازگشت به توافق و ایران برای بازگشت به تعهدات هستهای حداقل 7 روز پیش از آن تاریخ اعلام کنند.
اسلامی درباره عملکرد سازمان انرژی اتمی در یک سال گذشته با اشاره به تکلیف این سازمان برای اجرای قانون اقدام راهبردی مجلس خاطرنشان کرد: در این چارچوب افزایش ظرفیت غنیسازی با استفاده از سانتریفیوژهای نسل ۶ که به لحاظ بهرهوری، تکنولوژی و ظرفیت، راندمان خوبی دارد و نیز افزایش درصد غنیسازی با بالاترین سرعت در دستور کار قرار گرفت. روزانه تعداد قابل ملاحظهای نسل جدید سانتریفیوژهای IR-6 تولید، راهاندازی و نصب شد و غنیسازی بالای ۵ درصد که هدفگذاری قانون بود، به مرحله اجرا در آمد. وی ادامه داد: نسبت به محدودیتهایی که برای ما در مذاکرات و برجام ایجاد شده بود و در حالی که تصور میکردند ما بعد از سال هشتم، ۲ آبشار میانی ۲۰ و ۳۰ سانتریفیوژ از نوع IR-6 داشته باشیم، توانستیم ظرف یک سال از هزار دستگاه عبور کنیم و چند برابر تصورات آنها پیشرفت داشته باشیم. رئیس سازمان انرژی اتمی درباره حفظ سانتریفیوژهای IR-6 در صورت بازگشت به برجام بویژه که ایران در این بخش از برجام بسیار جلوتر است، گفت: از نظر ما مهم فرآیند غنیسازی و هدفگذاری کمی آن است که برای رآکتورهای تحقیقاتی و قدرت و نیز تهیه تارگتهایی که در فرآیند پرتودهی و شتابدهندهها مورد استفاده است، انجام شود.
***
آمریکا: هنوز با ایران بر سر احیای برجام به تفاهم نرسیدهایم
وبگاه وزارت خارجه آمریکا نوشت، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری در پاسخ به اینکه چه اطلاعات تازهای از مذاکرات احیای توافق هستهای وجود دارد و آیا واکنشی به گزارشهایی دارد که ادعا شده ایران و آمریکا به توافقی دست یافتهاند که در 3-2 هفته آینده اعلام میشود، گفت: این گزارشها صحت ندارد. ما به تفاهم نرسیدهایم. وضعیت هنوز همانطور است که دیروز توضیح دادم. ما نظرات ایران درباره متن پیشنهادی اتحادیه اروپایی را از طریق اتحادیه اروپایی دریافت کردیم و پاسخمان را چهارشنبه ۲۴ آگوست ارائه دادیم. حالا ایران باید پاسخ بدهد.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیسجمهور:
نظام و ساختار اداری باید مورد بازنگری قرار گیرد
رئیسجمهور تحول ساختاری در نظام اداری را ضرورت دستیابی به عدالت در کشور دانست و بر رصد و ارزیابی مستمر نهادها و کارکنان دولت در راستای صیانت از جهتگیریهای کلان دولت مردمی تاکید کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام رئیسی ظهر دیروز در اختتامیه هفدهمین جشنواره شهید رجایی بر ضرورت بازنگری در ساختارها با هدف ارتقای کارآمدی تاکید و خاطرنشان کرد: باید در درجه اول این را مشخص کرد که آیا حجم فعلی نظام اداری متناسب با نیازها و اهداف ما هست؟ اگر پاسخ به این سوال خیر است، طبعا باید این ساختارها بازنگری و بهینهسازی شود.
حجتالاسلام رئیسی دستیابی به عدالت در نظام اداری را در گرو تحول ساختاری در این عرصه دانست و گفت: برای تحقق این تحول، در وهله اول خود مدیران باید تحولخواه و تحولگرا باشند. مرحله دوم بازنگری در فرآیندهاست. همه کسانی که در نظام حکمرانی نقش دارند، باید در این زمینه نقش فعال ایفا کنند. رئیسجمهور راهاندازی سامانههای اداری را مصداق اصلاح و ارتقای فرآیندهای اداری عنوان کرد و گفت: باید با راهاندازی سامانهها، نظام اداری چابک و کارآمدتر شود. همه مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی باید در این بازنگری و برای تحقق اهداف موردنظر آن تلاش کنند.
دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه رشد کشور در گرو افزایش بهرهوری است، اظهار داشت: اگر بهرهوری افزایش پیدا نکند، تزریق نیرو، اعتبار و بودجه به سازمانهای اداری راه به جایی نخواهد برد. وزرا، مدیران و معاونان وزارتخانهها و دستگاههای مختلف باید میزان بودجه و اعتبار درخواستی خود را با بهرهوری دستگاهشان قیاس کنند. دکتر رئیسی بازنگری و تحول را برای افزایش بهرهوری دستگاههای اجرایی لازم دانست و با تاکید بر ضرورت رشد اقتصادی برای پیشرفت کشور تصریح کرد: اگر بهرهوری افزایش پیدا کند، نیروی انسانی، بودجه و اعتبارات دستگاهها میتواند محصول متناسبی به همراه داشته باشد. رئیسجمهور در تشریح وظایف سازمان بهرهوری اظهار داشت: سازمان بهرهوری باید در میدان ارتقای بهرهوری نظام اداری کشور فعال شود و به ارائه کارنامه بسنده نکند. لازم است دستگاه به دستگاه برود و همه مدیران و کارکنان را آسیبشناسی و سپس راهکارهای رفع آسیب را ارائه کند و به دنبال آسیبزدایی از دستگاهها باشد، تا تحول مورد نظر اتفاق بیفتد.
***
ابراز خرسندی ایران از بازگشت آرامش به عراق
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه ۹ شهریورماه درباره تحولات عراق بیانیهای صادر کرد. در این بیانیه آمده است: جمهوری اسلامی ایران با ابراز خرسندی از بازگشت آرامش به عراق و با طلب مغفرت برای جانباختگان و آرزوی سلامت برای مجروحان حوادث اخیر، از صبر، حکمت و درایت دولت و ملت عراق و همه نهادهای قانونی آن کشور در عبور از فتنهای بزرگ تقدیر میکند. در این بیانیه اعلام شده است: جمهوری اسلامی همانطور که پیشتر گفته است تنها راهحل خروج عراق از بحران جاری را، توسل به رویکردهای گفتوگومحور، حفظ حقوق شهروندی، احترام به نهادهای قانونی کشور، التزام به قانون اساسی و فرآیندهای سیاسی میداند و امیدوار است تمام گروهها و جریانهای سیاسی عراقی با مسؤولیتپذیری و مشارکت سازنده در روند سیاسی، زمینه مناسب را برای تشکیل دولت جدید فراهم سازند. این بیانیه افزوده است: جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان عراقی باثبات، امن، قدرتمند و ایفاگر نقش سازنده در تحولات منطقه است و هیچگاه حمایتهای خود را از روندها و نهادهای سیاسی و قانونی عراق دریغ نکرده است. در بیانیه مذکور عنوان شده است: جمهوری اسلامی ایران از تمام جریانهای سیاسی، شخصیتها و علاقهمندان به عراق قوی و مستقل میخواهد با احترام به حقوق و مطالبات یکدیگر در یک روند مسالمتآمیز و گفتوگومحور همراه با مسؤولیتپذیری سیاسی و اجتماعی، تمامی مطالبات و اقدامات خود را در پرتو قانون و مجاری قانونی دنبال کرده و راه را برای هرگونه استفاده بدخواهان عراق مسدود کنند. این بیانیه میافزاید: جمهوری اسلامی ایران با توجه به آغاز ایام زیارت اربعین شهادت امام حسین(ع) و حرکت میلیونی زائران حسینی به سمت عتبات مقدسه عراق، بر ضرورت احترام به شعائر حسینی و تلاش دستهجمعی برای استقرار آرامش فراگیر و تامین امنیت تمامی زائران و میهمانان عتبات عالیات تأکید میکند. در این بیانیه آمده است: جمهوری اسلامی ایران اطمینان دارد جمهوری عراق با استعانت از درگاه باری تعالی و با هدایت مقام رفیع مرجعیت، و با تدبیر و حکمت دولت و هوشیاری آحاد ملت عراق و تمام جریانهای سیاسی، از این مرحله سخت با سرعت عبور میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|