|
چین: غرب هیزم به آتش جنگ اوکراین میریزد
نمایندگی دائم چین در سازمان ملل با انتقاد از غرب به خاطر دامن زدن به تنشها در اوکراین، در نشست شورای امنیت این سازمان گفت ارسال تسلیحات غربی به اوکراین هیچ کمکی به حصول صلح نمیکند و خطرات امنیتی زیادی هم برای اوکراین و هم کل منطقه دارد. به گزارش خبرگزاری تاس، «گنگ شوانگ» معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل گفت: تسلیحات و مهمات بیشتر در حال سرازیر شدن به جبهههای نبرد است.
ارسال به دوستان
ملکه ۹۶ ساله انگلیس پس از ۷۰ سال حکومت روز پنجشنبه در اقامتگاه خود دراسکاتلند مرد
مرگ ملکه مکاران
گروه بینالملل: الیزابت دوم ملکه انگلیس عصر پنجشنبه 8 سپتامبر به وقت محلی در 96 سالگی پس از 70 سال سلطنت بر انگلیس در کاخ «بالمورال» اسکاتلند مرد. بر اساس برنامهریزی انجام شده از چندین سال قبل مراسم و تشریفات خاکسپاری او حدود 10 روز به طول خواهد انجامید و جسد وی بعد از این ۱۰ روز در قلعه وینزر در کلیسای سنت جورج، کلیسای یادبود پادشاه جورج ششم، پدر الیزابت دوم دفن خواهد شد. الیزابت دوم، ملکه انگلیس 21 آوریل 1926 در خانه شماره 17 خیابان بروتون در محله میفر لندن به دنیا آمد. او پس از مرگ پدرش در 6 فوریه 1952 ملکه شد و 2 ژوئن 1953 طی یک مراسم رسمی تاجگذاری کرد و عنوان «طولانیترین پادشاه سلطنتی» در تاریخ انگلیس را به دست آورد. در پی مرگ ملکه الیزابت دوم، پسر 74 ساله او چارلز بر تخت سلطنت نشست و پادشاه جدید انگلستان شد. کاخ باکینگهام طی بیانیهای، چارلز سوم را پادشاه انگلستان خواند. چارلز فرزند ارشد الیزابت و پسر اول او ویلیام است. فرزند ارشد الیزابت که پس از مدتها انتظار در ۷۴ سالگی سلطنت را به دست گرفته است، در روزهای آینده به اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی سفر خواهد کرد تا با مقامهای رسمی این مناطق به عنوان فرمانروای جدید ملاقات کند. مرگ الیزایت دوم در حالی است که رسانههای انگلیسی برای او لقب «ملکه محبوب»(!) را برگزیدند اما بررسی ابعاد مختلف زندگی این حاکم 96 ساله نشان میدهد الیزابت دوم آنطور که رسانههای انگلیسی و دفتر کاخ سلطنتی انتظار داشتند، نزد افکار عمومی محبوب نبوده است، از جمله به خاطر رفتارهای نژادپرستانه با برخی اعضای خانواده سلطنتی تا تحولاتی که در زمان سلطنت او در قلمرو پادشاهی انگلیس رخ داد که همگی موجب شد در نظرسنجیهای اخیر بویژه بین جوانان منجر به کاهش محبوبیت نهاد سلطنت شود.
* ملکه نژادپرست!
ظهر پنجشنبه ساعاتی پیش از اعلام رسمی خبر مرگ الیزابت دوم، کاخ باکینگهام که بندرت درباره مسائل مرتبط با خاندان سلطنتی اظهار نظر میکند، در بیانیهای اعلام کرد ملکه انگلیس با توصیه پزشکان در محل اقامت کنونی خود در اسکاتلند تحت نظر پزشکان قرار گرفته است. پس از انتشار این خبر، تصاویر مربوط به حضور خاندان سلطنتی در محل اقامت وی منتشر شد. با این حال نکته قابل توجه که از نگاه رسانهها دور نماند، حضور دیرهنگام «شاهزاده هری» در این محل و پس از مرگ الیزابت بود. این موضوع سبب شد اختلافات خانوادگی و مشکلاتی که برای همسر و مادر شاهزاده هری (همسر سابق چارلز سوم شاه فعلی انگلیس) در خاندان سلطنتی پدید آمده بود، مجددا برجسته شود. روزنامه دیلیمیل انگلیس با اشاره به تاخیر هری برای آخرین دیدار با مادربزرگش نوشت شاهزاده هری در حالی وارد محل اقامت ملکه شد که فرصت آخرین ملاقات با ملکه را از دست داد. آنچه مسلم است اختلافات خانوادگی تا لحظات پایانی زندگی الیزابت ادامه داشت و مگان مارکل، همسر نوه ملکه که پیشتر درباره رفتارهای نژادپرستانه خاندان سلطنتی افشاگری کرده بود، از عزیمت به اسکاتلند خودداری کرد. افشاگری ۲ سال پیش نوه الیزابت که در آن اتهاماتی درباره رفتارهای نژادپرستانه خاندان سلطنتی مطرح شد، جنجال دیگری بود که ملکه را وادار به واکنش کرد، مبنی بر اینکه که این مسائل باید به صورت خصوصی در داخل خانواده حلوفصل شود. شاهزاده سابق انگلیس و همسرش مگان مارکل ۲ سال قبل تصمیم گرفتند از مدار خانواده سلطنتی خارج شوند و در واقع خود را از ارث محروم کنند. آنها در مصاحبهای مفصل با «اوپرا وینفری» مجری سرشناس آمریکایی خانواده سلطنتی انگلیس را به نژادپرستی نهادینه و دروغگویی متهم کردند. مارکل که «دوشس ساسکس» لقب دارد، در این مصاحبه که از سوی 12.3 میلیون نفر در انگلیس مشاهده شد، گفت شرایط در خانواده سلطنتی برای وی به اندازهای خفقانآور بوده که به فکر خودکشی افتاده بود. مارکل در بخشی از این مصاحبه خانواده سلطنتی را به نژادپرستی متهم کرده و گفته آنها تا پیش از به دنیا آمدن فرزندش «آرچی» (Archie’s) «نسبت به رنگ پوست این کودک که تا چه اندازه میتواند «سیاه» باشد- پدر سفید و مادر سیاهپوست دورگه- ابراز نگرانی میکردند». الیزابت در واکنش به این مصاحبه گفت موضوعات مطرح شده بویژه درباره اتهامات نژادپرستی، نگرانکننده است و جدی تلقی شده و به صورت خصوصی در داخل خانواده رسیدگی میشود. علاوه بر این رفتار خاندان سلطنتی و به طور مشخص الیزابت دوم با دایانا، مادر شاهزاده هری و ویلیام که اکنون وارث تاج و تخت پدرش است، سبب شد تنشها در خاندان سلطنتی برای دستکم 3 دهه ادامه داشته باشد و به احتمال زیاد تاثیر خود را در روابط آتی ویلیام با همسر دوم پدرش که با فرمان الیزابت دوم اکنون ملکه همسر خواهد بود، عیان خواهد شد.
ملکه انگلیس اوایل سال جاری میلادی در روز برگزاری جشن هفتاد سال زمامداری که «جشن پلاتینیوم» نام دارد، خواست کاملیا، همسر شاهزاده چارلز پس از رسیدن پسرش به مقام پادشاهی، لقب «ملکه» بگیرد اما بر اساس آنچه از سوی دفتر کاخ سلطنتی اعلام شده، طبق سنت سلطنتی، کاملیا، دوشس کورنوال، ملکه نخواهد شد، بلکه لقب همسر پادشاه یا «ملکه همسر» (Queen Consort) خواهد گرفت. به گزارش ایندیپندنت، بر اساس سنت، همسر پادشاه که از قبل عضو خاندان سلطنتی نبوده است، پس از پادشاه شدن همسرش القاب سلطنتی را به دست نمیآورد، چرا که فرض بر این است که تاج و تخت تنها به اعضای خونی خاندان سلطنتی به ارث میرسد.
* توهمی به نام سلطنت محبوب!
یکی از موارد مهمی که همزمان با مرگ الیزابت دوم مورد توجه قرار گرفت، شخصیت و جایگاهی بود که رسانههای انگلیسی برای این ملکه سابق به عنوان نماد وحدت پادشاهی به تصویر کشیدهاند، حتی برخی رسانهها تا آنجا پیش رفتند که مرگ او را مصادف با تضعیف و زوال پادشاهی انگلیس دانستهاند. پایگاه «ایریشنیوز» در این باره نوشت پروفسور «آنا وایتلاک» از مورخان سلطنتی معتقد است مرگ ملکه باعث ایجاد سؤالات اساسی درباره آینده سلطنت شده است. وایتلاک پیشنهاد میکند ویلیام، دوک کمبریج، به جای شاهزاده ولز، ممکن است چشمانداز بهتری به عنوان پادشاه برای بقای موسسه باشد. اما او گفت چارلز به نفع پسرش کنارهگیری نمیکند، بنابراین تعهد او به نقش خود میتواند به طور بالقوه به منزله نابودی سلطنت باشد. این در حالی است که بررسی اخبار و نظرسنجیها در سالهای گذشته نشان میدهد نهاد سلطنت و حکومت هزار ساله انگلیسیها مدتهاست از سوی افکار عمومی بویژه جمعیت جوان در انگلیس و کشورهای همسود با نگاه منفی همراه است. بهار سال گذشته نظرسنجی موسسه یوگاو نشان داد ۶۳ درصد مردم انگلیس با ادامه سلطنت در کشورشان موافقند. این در حالی است که یکچهارم شهروندان ترجیح میدادند کشورشان رهبری منتخب بر اساس آرای مردم داشته باشد و از هر 10 نفر، یک نفر هم در این باره مردد بود. این در حالی است که پشتیبانی از نظام سلطنت پیش از این نظرسنجی تا بیش از 75 درصد برآورد میشد. جالب اینکه دستهبندی دادههای نظرسنجی مذکور بر اساس سن نشان از اختلاف نظر عمیق میان نسلهای مختلف درباره تداوم نهاد سلطنت بود. طبق نظرسنجیهای انجام شده، احتمال موافقت افراد ۱۸ تا ۲۴ سال با وجود نظام سلطنتی در بریتانیا از بقیه گروههای سنی پایینتر است. این در حالی است که افراد بالای ۶۵ سال عمدتا طرفدار خاندان سلطنتی هستند. از سوی دیگر نتایج نظرسنجی در مناطق مختلف بریتانیا هم متفاوت است. به صورتی که تنها نیمی از مردم اسکاتلند در رابطه با آینده سلطنت نظر مثبت دارند و این کمترین آمار در میان مناطق مختلف بریتانیاست. عمده جوانان انگلیسی معتقدند مالیاتی که از آنها دریافت میشود نباید صرف هزینه خاندان چند هزار نفری سلطنتی شود. در همین حال هفتهنامه تایم با اشاره به مرگ الیزابت نوشت مردم 12 کشور، از جمله اسکاتلند، ایرلند شمالی، کانادا، نیوزیلند، استرالیا، بلیز، جامائیکا، تووالو، پاپوآ گینهنو و جزایر سلیمان، پس از مرگ او احتمالا بحثهایی را درباره اینکه آیا جانشین او، شاه چارلز سوم، باید کماکان رهبر کشورشان باشد یا خیر، خواهند داشت. در حال حاضر درخواستهایی برای تغییر وجود دارد. به عنوان مثال در اسکاتلند جداییطلبان قدرت بالایی دارند و در استرالیا نظرسنجیها حاکی از تمایل 55 درصدی به استقلال از انگلیس است. همچنین در کارائیب و جامائیکا نیز این روند پدیدار شده است.
* مرگ 7 میلیارد دلاری!
تأثیر اقتصادی مرگ الیزابت دوم بر انگلیس نکته مهمی است که برخی رسانهها به آن پرداختهاند و به این مساله اشاره کردهاند که هزینه چند میلیارد دلاری مرگ او برای انگلیسیها در حالی رقم خواهد خورد که شهروندان این کشور در شرایط سخت تورمی و افزایش قبوض انرژی هستند. با توجه به اینکه مراسم تشییع جنازه الیزابت دوم 10 روز به طول میانجامد، تعطیلی رسمی بانکها و بورس لندن در این دوره هزینه فوقالعاده سنگینی روی دست اقتصاد راکد انگلیس خواهد گذاشت. علاوه بر این با تغییر رئیس خاندان سلطنتی و پادشاهی چارلز سوم، هزینههای مربوط به تغییر تصاویر روی پول، تمبر، پاسپورت و... سرسامآور خواهد بود. از سال 1952، زمانی که ملکه الیزابت دوم تاجگذاری کرد، تصویر او تقریبا در تمام اقلام صادر شده توسط دولت، از جمله سکهها و پاسپورتها ظاهر شده است. پس از مرگ وی بریتانیا شاهد تغییرات و بهروزرسانیهای زیادی از سکهها تا پاسپورتها خواهد بود. براین اساس مرگ الیزابت دوم احتمالا 1.6 تا 1 میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت اما ایندیپندنت تخمین زده است این اتفاق 7 میلیارد دلار به اقتصاد بریتانیا ضرر خواهد زد. این در حالی است که «بیبیسی» روز چهارشنبه از افت بیش از نیم درصدی ارزش استرلینگ گزارش داد؛ سطحی که در 35 سال گذشته مشاهده نشده بود.
***
جشن ایرلندیها پس از شنیدن خبر مرگ ملکه
در حالی که رسانههای انگلیسی سعی داشتند علاوه بر مردم انگلیس، شهروندان دیگر کشورها از جمله کشورهای مشترکالمنافع را غمگین از مرگ وی نشان دهند، مردم در ایرلند شمالی و جنوبی با شنیدن این خبر جشن گرفتند. جمهوری ایرلند در همین رابطه نوشت: بر اساس ویدئویی که در فضای مجازی پخش شد، هواداران فوتبال در ورزشگاه تالاغت دوبلین در ایرلند با شادی شعار «لیزی در جعبه است» سر میدهند. ویدئویی که درست بعد از ساعت 6 صبح پست شده است نشان میدهد غرفههای مملو از جمعیت همصدا شعار میدهند. دیلیتلگراف ظهر دیروز نوشت تقریبا 57000 نفر این ویدئو را لایک کردهاند و 16 هزار و ۴۰۰ بار به اشتراک گذاشته شده است. این استادیوم میزبان مسابقه لیگ اروپای بین شامروک روورز ایرلند و دورگرادنز سوئد بود. همچنین از ایرلند شمالی ویدئوی دیگری از شهر «دری» منتشر شده است که مردم را در خیابانها در حال جشن و شادی نشان میدهد. دیلیتلگراف در این باره نوشت: در این ویدئوها مردمی دیده میشوند که در خیابانها جمع میشوند، ماشینهای خود را در وسط خیابان رها میکنند و حتی برای جشن از پشتبامها بالا میروند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
اردوغان: غرب هرگز عملیات علیه داعش انجام نداد
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه روز جمعه گفت کشورهای غربی هرگز عملیات درخوری علیه گروه تروریستی داعش انجام ندادند. به نوشته خبرگزاری آناتولی، اردوغان گفت در حالی که کشورهای غربی هرگز عملیات درخوری را علیه داعش انجام ندادند، ترکیه در مقایسه با دیگران بزرگترین عملیاتها را علیه این گروه تروریستی انجام داد. رئیسجمهور ترکیه درباره قرارداد خرید جنگنده از آمریکا گفت امیدوار است واشنگتن، آنکارا را به دنبال کردن مسیری دیگر مجبور نکند، زیرا آمریکا تنها کشور در جهان نیست که جنگنده میفروشد. پیشتر قرار بود آمریکا به ترکیه جنگنده «اف ۳۵» تحویل دهد اما به بهانه خرید سامانه دفاع موشکی روسی «اس ۴۰۰» توسط آنکارا، قرار شد فروش جنگندههای «اف ۱۶» جایگزین آنها شوند اما همین وعده آمریکا نیز محقق نشده است. اردوغان در این زمینه گفت کشورهایی مانند انگلیس، فرانسه و روسیه نیز جنگندههای خوبی برای فروش دارند و ممکن است جنگندههای مورد نیاز را از هر کشوری تأمین کنیم. برخی کشورها در حال ارسال پیام در این زمینه هستند.
***
حمله به آمریکا در سوریه
رسانههای سوری روز جمعه از حمله راکتی به پایگاه ارتش آمریکا در میدان گازی «کونیکو» واقع در شرق سوریه خبر دادند. تلویزیون سوریه به نقل از منابع محلی در استان «دیرالزور» گزارش داد: میدان گازی کونیکو در شمال دیرالزور که نیروهای آمریکایی از آن به عنوان پایگاه خود استفاده میکنند، با ۲ راکت هدف قرار گرفته است. رسانههای سوری تا لحظه انتشار این گزارش درباره خسارات مادی وارده و تلفات جانی احتمالی جزئیاتی منتشر نکردهاند. تعداد حملات راکتی علیه پایگاههای ارتش آمریکا در شرق سوریه و وقوع انفجار در این پایگاهها در ماههای گذشته افزایش یافته است. آمریکا در سالهای گذشته به بهانه مقابله با تروریسم و داعش حمایت خود را از شبهنظامیان جداییطلب در سوریه اعلام کرده و مناطق نفتخیز این کشور را تحت اشغال خود درآورده است. «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا پیشتر به صراحت گفته بود حضور نظامیان آمریکا در سوریه به خاطر چاههای نفت است.
***
دست رد بارزانی به صدر
«ریبین سلام» عضو حزب دموکرات کردستان عراق دیروز به درخواست جریان صدر از همپیمانان کرد و اهل سنت خود برای استعفا از پارلمان پاسخ داد. به نوشته وبگاه شفق نیوز، وی گفت: «استعفا از پارلمان مسأله آسانی نیست و حزب دموکرات کردستان به فکر پیشبرد منافع مردم منطقه کردستان است و استعفا از پارلمان بستگی به این دارد که آیا نیاز اهالی کردستان را رفع میکند یا نه.
ریبین سلام افزود: «به چند دلیل استعفا از پارلمان کار آسانی نیست، اول اینکه خشم موجود مربوط به جامعه شیعیان نسبت به عملکرد دولت است و دوم اینکه اهل سنت و کردها اکتبر ۲۰۲۱ با هدف بازگشت امور به شرایط طبیعی با برگزاری انتخابات زودهنگام موافقت کرده بودند. این عضو ارشد حزب دموکرات کردستان همچنین گفت شرایط اقلیم کردستان شباهتی به گروههای سیاسی و مردمی شیعه و سنی ندارد و بسیاری از موضوعات مرتبط با معاش مردم هنوز در تعامل با دولت مرکزی حل نشده و این همان چیزی است که حزب دموکرات کردستان را از خروج از روند سیاسی باز میدارد.
***
کرهشمالی: سلاح هستهای را کنار نمیگذاریم
رهبر کرهشمالی در اظهاراتی تاکید کرد وضعیت هستهای این کشور «برگشتناپذیر» شده و ارتش کرهشمالی اکنون اجازه استفاده «خودکار» از تسلیحات اتمی را دارد. به نقل از روزنامه گاردین، خبرگزاری دولتی کرهشمالی گزارش داد حکومت این کشور قانونی را تصویب کرده که به موجب آن حق استفاده «خودکار» در حملات پیشگیرانه هستهای را برای محافظت از خود تضمین کرده است. کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی گفته است این قانون وضعیت هستهای این کشور را «برگشتناپذیر» و هر گونه شرکت در هر گونه مذاکرات خلع سلاح هستهای را برای آن ممنوع میکند. این اقدام در حالی است که ناظران میگویند به نظر میرسد کرهشمالی در حال آماده شدن برای از سرگیری آزمایشهای هستهای برای نخستینبار از سال ۲۰۱۷ پس از شکست نشستهای تاریخی رهبر کرهشمالی با دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا و چند رهبر دیگر جهان در سال ۲۰۱۸ در متقاعد کردن او به دست برداشتن از توسعه تسلیحات هستهای است.
***
حمایت اتریش از روسیه
وزیر خارجه اتریش تلاش اروپا برای وضع محدودیتهای بیشتر علیه روسیه از طریق منع صدور روادید برای اتباع این کشور را اقدامی اشتباه ارزیابی کرد. «الکساندر شالنبرگ» وزیر خارجه اتریش دیروز در واکنش به مصوبه ضدروسی جدید شورای اروپا اعلام کرد روسیه همچنان بخشی از فرهنگ اروپایی است و ایده ممنوعیت کامل صدور روادید برای روسها یک اشتباه است. وزیر خارجه اتریش در مصاحبهای با روزنامه «وینر سایتونگ» تاکید کرد: حائز اهمیت است که حس تناسب را دنبال کنیم و خیلی از آن فراتر نرویم. این [موضوع] یک ممنوعیت کامل ورود [به اروپا] برای تمام ۱۴۴ میلیون روس خواهد بود. شالنبرگ در ادامه افزود: اتریش به واسطه تاریخ خود بخوبی با واقعیتهای روسیه آشناست، جغرافیا هیچگاه تغییر نمیکند و روسیه بخشی از تاریخ و فرهنگ اروپایی باقی خواهد ماند.
ارسال به دوستان
الیزابت دوم بیشترین دیدارها و گفتوگوها را در چند سال اخیر با حکام دیکتاتور عرب داشت
ملکه دیکتاتورها
پادشاه جدید انگلیس متهم به زدوبند مالی با حکام عرب در پروژههای اقتصادی و نظامی است
گروه بینالملل: در حالی ملکه انگلیس در 96 سالگی مُرد که سابقه ارتباطات و حمایتهای او از دیکتاتورهای منطقه و جهان عرب به عنوان یکی از نقاط تاریک و سیاه سلطنت الیزابت تبدیل شد. الیزابت، ملکه مرده انگلستان همواره یکی از بهترین رابطههای سیاسی را با دیکتاتورهای خاورمیانه داشته است. دیدارهای ملکه انگلیس با سران عرب در غرب آسیا و شمال آفریقا همه مردم این منطقه را به یاد سالهای استعمار انگلیس در منطقه میاندازد. بعد از جنگ اول جهانی، انگلیس به همراه فرانسه قرارداد «سایکس-پیکو» را طراحی کرده و با تکه تکه کردن امپراتوری عثمانی، کشورهای منطقه را به قیمومت خود درآوردند. با آنکه انگلیس در سالهای پس از جنگ دوم جهانی مجبور به خروج نظامی از کشورهای خاورمیانه شد اما هیچگاه حاضر به چشمپوشی کامل از منافع خود در این منطقه نشد. از این رو نفوذ غیرمستقیم در کشورهای منطقه را در دستورکار خود قرار داد.
* جنگهای ملکه در خاورمیانه از مصر تا عراق
انگلیسیها به رهبری ملکه الیزابت جنگی علیه مصر به راه انداختند و قصد داشتند بر منابع مصر و کانال سوئز دست یابند که با مقاومت مردم مصر ناکام ماندند. انگلیس همواره خود را قیم میادین نفتی عراق، ایران، مصر، کشورهای خلیجفارس و بسیاری از مناطق دیگر شمال آفریقا میدانست. زخم بزرگی که از درگیریهای مذهبی و قومی توسط انگلیس بعد از استعمارگری مستقیم در کشورهایی مثل سودان، عراق و مصر ایجاد شد، هنوز بر پیکره کشورهای خاورمیانه باقی مانده است. آخرین نمونه این مساله افغانستان فعلی است که هنوز در آتش نزاعهای قومیتی میسوزد. در عراق و بعد از انقلاب 1958، ملکه انگلیس بشدت علیه انقلابیون عراق که ملک فیصل، آخرین پادشاه این کشور را سرنگون کرده بودند، موضعگیری کرد و دخالتهای مستقیم و غیرمستقیم او همواره علیه مردم عراق بود. اوج دخالتهای انگلیس در زمان زعامت الیزابت، حضور در جنگهای اول و دوم خلیجفارس بود. انگلیس در سالهای 1991 و 2003 علیه عراق وارد جنگ شد. به گزارش رویترز، انگلیس بعد از تصرف عراق در سال 2003 وارد مناطق شیعهنشین عراق شد و بندر بصره، به عنوان بزرگترین منبع انرژی عراق را تصرف کرد و تا سالها نفت این منطقه را به سرقت میبرد. نقطه منفی دیگر ملکه الیزابت در خاورمیانه ارتباط مستمر با دیکتاتورهای منطقه بود. به عنوان مثال، ملکه انگلیس رابطه دیرینهای با شیخ محمدآلمکتوم، امیر دوبی داشت که قاضی انگلیسی در حکمی او را به بدرفتاری با همسر سابقش و ربودن ۲ دخترش در انگلیس متهم کرده بود. با این حال، روابط بین خاندان سلطنتی بریتانیا و همتایان آن در خلیجفارس به مناسبتهای رسمی و بزرگ محدود نشده است. تجزیه و تحلیل بخشنامه منظم منتشر شده توسط کاخ باکینگهام نشان میدهد اعضای خانواده سلطنتی تنها بین سالهای 2011 تا 2021 بیش از 200 بار با پادشاهان خلیجفارس یا اعضای خانوادههای آنها ملاقات کردهاند. 40 مورد از این دیدارهای غیررسمی با اعضای آلسعود بود.
* ملکه انگلیس در 10 سال 217 دیدار با حکام عرب داشت!
«سایت دیلی ماوریک» سال گذشته در گزارشی از رابطه پنهان خاندان سلطنتی انگلیس و برخی دیکتاتورهای عرب پرده برداشت. این سایت نوشت: «از زمان آغاز سرکوب اعتراضات بهار عربی در 10 سال، خانواده سلطنتی انگلیس تقریبا هر ۲ هفته یک بار با اعضای سلطنتهای مستبد خاورمیانه ملاقات کرده است. بازدیدهای آنها اغلب با نقض حقوق بشر در خلیجفارس همزمان شده است؛ جایی که فعالان دموکراسیخواه به دلیل انتقاد از روابط ویندزور با رژیمها مجازات میشوند. پادشاه چارلز، وارث تاج و تخت الیزابت، از سال 2011 تاکنون 95 جلسه با پادشاهیهای عرب برگزار کرده است که بزرگترین تعامل یک خانواده سلطنتی انگلیس است. خاندان سلطنتی بحرین بیشترین دیدار را با خاندان انگلیس داشتهاند به طوری که بحرینیها 44 بار و خاندان آلسعود 40 بار در 11 سال گذشته با خاندان سلطنتی و ملکه الیزابت دیدار و گفتوگو داشتهاند. یک میلیون و 400 هزار پوند پول مردم انگلیس در سالهای اخیر فقط هزینه سفر خاندان سلطنتی انگلیس به کشورهای دیکتاتور عرب شده است. تیرماه سال جاری بود که روزنامه «ساندیتایمز» گزارشی از فسادهای اقتصادی بین خاندان سلطنتی انگلیس و برخی کشورهای دیکتاتوری عربی را منتشر کرد. این روزنامه نوشت: شاهزاده چارلز، پادشاه جدید انگلیس از «شیخ حمد بن جاسم آلثانی» نخستوزیر سابق قطر ۳ بسته نقدی دریافت کرده بود. طبق این گزارش، حمد بن جاسم در یکی از مناسبتها یک میلیون یورو پول در پاکتهای خرید فروشگاه «فورنتوم و میسون» به پسر ارشد ملکه انگلیس داده است. وبسایت روزنامهنگاری تحقیقی Declassified UK گزارشی از ارتباط سرکوب مخالفان دیکتاتوریهای عربی با ملکه انگلیس منتشر کرد که قابل تأمل است. ملکه انگلیس 217 بار از سال 2011 با حکام دیکتاتور عرب دیدار داشته است که در بین تمام ملاقاتهای ملکه با رهبران سیاسی کشورهای جهان بیسابقه است. مارس 2018 محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان در کاخ باکینگهام یک ناهار و دیدار خصوصی با ملکه داشت که انتقادهای زیادی را در پی داشت. در همان روزی که دادگاهی در امارات 5 فعال اماراتی را به جرم توهین به مقامات کشور به زندان محکوم کرد، شاهزاده اندرو، دومین پسر ملکه الیزابت با محمد بن زاید، حاکم امارات دیدار و گفتوگو کرد. ارتباطات دیرینه خاندان سلطنتی با خاندان آلخلیفه هم در نوع خودش قابل تأمل است. ناصر بن حمد آلخلیفه، پسر پادشاه بحرین، متهم به دست داشتن در شکنجه فعالان در جریان بیداری اسلامی است که در آماری عجیب 7 بار تاکنون با خاندان سلطنتی در انگلیس دیدار کرده که انتقادهای زیادی را در پی داشته است. یک زن بحرینی و فرزندش به دلیل اعتراض شوهرش به سفر ملک حمد، پادشاه بحرین به لندن در سال 2016 و دیدار با ملکه انگلیس خلع تابعیت شدند که همگی این موارد نشاندهنده کمک ملکه انگلیس به دیکتاتورهای خاورمیانه بود.
* افشاگری ویکیلیکس از پرونده فساد چارلز در عربستان سعودی
پادشاه فعلی انگلیس هم یکی از بزرگترین شرکای دیکتاتورهای جهان عرب است. چارلز زمانی در رقص شمشیر سعودیها شرکت کرد که انگلیسیها قصد داشتند برای جنگ یمن میلیاردها پوند اسلحه و تجهیزات نظامی به عربستانیها بفروشند که انتقاد شدید نهادهای حقوق بشری را در پی داشت. ویکی لیکس، سایت افشاگر آمریکایی سندی را درباره ارتباطات اقتصادی انگلیس و عربستان منتشر کرده بود که سال 2006 همراه با همسرش به عربستان سعودی سفر میکنند و ارسال انبوه تسلیحات نظامی انگلیس به عربستان سعودی آغاز میشود. فسادهای چند میلیون پوندی در این قراردادها دیده میشود که به پروندهای جنجالی برای خاندان سلطنتی تبدیل شد. یکی دیگر از پروژههای محرمانه بین انگلیس و عربستان «قرارداد الیمامه» بود. در این پروژه محرمانه که با هدایت چارلز، پادشاه فعلی انگلیس انجام شد، 72 جنگنده توراندو به عربستان سعودی فروخته و در ازای آن روزانه 600 هزار بشکه نفت به انگلیس تحویل میشود. همچنین روزنامه ایندیپندنت انگلیس خبری منتشر کرد که در آن «آن ماری ترولیان» وزیر تجارت بینالملل انگلیس خطاب به نمایندگان پارلمان این کشور عنوان کرده: «دولت دیگر برنامهای برای استفاده از قراردادهای تجاری برگزیت برای گسترش و اجرای حقوق بشر در سراسر جهان ندارد». نکته جالب توجه اینکه این اعتراف به تغییر رویکرد زمانی رخ میدهد که انگلیس تلاش میکند با کشورهای حوزه خلیجفارس از جمله عربستان سعودی، بحرین و امارات عربی متحده که همگی به خاطر سوابق سیاه حقوق بشری خود مشهور هستند، قرارداد امضا کند. به همین علت است که سایت «عربنیوز» بلافاصله بعد از مرگ ملکه انگلیس در گزارشی نوشت که «کشورهای دیکتاتوری عربی بزرگترین و صادقترین حامی خود را از دست دادند». این سایت مینویسد این رابطه از ابتدای تاج و تخت ملکه الیزابت شروع شد و تا پایان ادامه یافت. حکام عرب خلیجفارس و پادشاه وقت سعودی در مراسم تاجگذاری ملکه به عنوان نمایندگان جهان عرب حضور داشتند و تا آخرین لحظه به او وفادار بودند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|