|
فرمانده نیروی زمینی ارتش: پهپاد «آرش 2» را برای حیفا و تلآویو در نظر گرفتهایم
فرمانده نیروی زمینی ارتش در برنامه صف اول شبکه خبر سیما درباره ویژگیهای پهپاد «آرش ۲» بیان داشت: این پهپاد را به طور مخصوص برای حیفا و تلآویو در نظر گرفتهایم. یعنی پرنده بینظیری است که برای این کار ساخته شده است. امیرکیومرث حیدری با بیان اینکه پهپاد «آرش ۲» امکان بازیابی چندباره تا برخورد به هدف را دارد، تاکید کرد: منتظر اوامر مطاع هستیم تا روزی دستور بهکارگیری آن صادر شود.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاستهای کلی برنامه هفتم را ابلاغ کردند
اولویت؛ پیشرفت اقتصادی با عدالت
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاستهای کلی برنامه هفتم را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام و با اولویت پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت تعیین شده است، به سران 3 قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر حکیم انقلاب اسلامی با تشکر از فعالیت فشرده اعضا و دبیرخانه مجمع در ارائه نظرات و مشارکت فعال قوای سهگانه و سایر ارکان نظام، تهیه و تصویب قانون برنامه هفتم بر پایه این سیاستها را گامی دیگر در تحقق اهداف نظام خواندند و بر نظارت فعال بر حسن اجرای سیاستها تأکید کردند.
سیاستهای کلی برنامه هفتم در ۷ سرفصل «اقتصادی»، «امور زیربنایی»، «فرهنگی و اجتماعی»، «علمی، فناوری و آموزشی»، «سیاسی و سیاست خارجی»، «دفاعی و امنیتی»، «اداری، حقوقی و قضایی» و در ۲۶ بند تصویب شده است.
متن نامه رهبر انقلاب اسلامی و سیاستهای ابلاغی برنامه 5 ساله هفتم به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
سیاستهای کلی برنامه هفتم که با اولویت اصلی «پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت» تعیین شده است، ابلاغ میگردد: از اعضای محترم بویژه رئیس مکرم مجمع تشخیص مصلحت نظام و نیز دبیرخانه آن که با فعالیت فشرده و کوشش فراوان در جلسات صحن مجمع و کمیسیون ذیربط، پیشنویس سیاستهای کلی برنامه هفتم را مورد بررسی قرار دادند و نظرات خود را در این زمینه به اینجانب ارائه کردند، تقدیر و تشکر میکنم. مشارکت فعال و مؤثر دولت و مجلس و قوه قضائیه و سایر ارکان نظام نیز شایسته تقدیر است.
تهیه و تصویب قانون برنامه هفتم بر پایه این سیاستها و اجرای دقیق و مسؤولانه آن، گامی دیگر در تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خواهد بود، همچنان که نظارت فعال هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت، به حسن اجرای سیاستهای کلی برنامه کمک خواهد کرد.
شایسته است برخی از راههای تحقق سیاستها و الزامات مالی و شاخصهای کمی که در پیشنهادهای مجمع است و در مجموعه سیاستهای ابلاغی مذکور نیست، در حد وسع و امکانات دولت در تهیه لایحه مورد توجه و عمل قرار گیرد.
سیدعلی خامنهای
۲۰ شهریور ۱۴۰۱
* سیاستهای کلی برنامه 5 ساله هفتم
اقتصادی
۱ـ هدف کلی و اولویت اصلی برنامه هفتم با رعایت سیاستهای کلی مصوب، پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت با نرخ رشد اقتصادی متوسط ۸ درصد در طول برنامه تعیین میشود با تأکید بر افزایش بهرهوری کل عوامل تولید (منابع انسانی، سرمایه، فناوری و مدیریت). ۲ـ ایجاد ثبات در سطح عمومی قیمتها و نرخ ارز و تکرقمی کردن تورم طی 5 سال و جهتدهی به نقدینگی و اعتبارات بانکی به سمت فعالیتهای مولد و جذابیتزدایی از فعالیتهای غیرمولد. ۳ـ اصلاح ساختار بودجه دولت از طریق:
- احصا و شفافسازی بدهیها و تعهدات عمومی دولت و مدیریت و تأدیه بدهیها.
ـ واقعی کردن منابع و مدیریت مصارف دولت و اجتناب از کسر بودجه.
ـ تعیینتکلیف طرحهای عمرانی نیمهتمام با واگذاری از طریق مشارکت دادن بخشهای خصوصی و عمومی غیردولتی در طرحهای عمرانی انتفاعی.
ـ شفافسازی و ضابطهمند نمودن درآمدها و هزینههای شرکت نفت و سایر شرکتهای دولتی در بودجه. ۴ـ ایجاد تحول در نظام مالیاتی با رویکرد تبدیل مالیات به منبع اصلی تأمین بودجه جاری دولت، ایجاد پایههای مالیاتی جدید، جلوگیری از فرار مالیاتی و تقویت نقش هدایت و تنظیمگری مالیات در اقتصاد با تأکید بر رونق تولید و عدالت مالیاتی. ۵ ـ استقرار نظام جامع تأمیناجتماعی مشتمل بر حوزههای امدادی، حمایتی و بیمهای در سطوح پایه، مازاد و مکمل به منظور ارائه عادلانه خدمات.
* امور زیربنایی
۶- تأمین امنیت غذایی و تولید حداقل ۹۰ درصد کالاهای اساسی و اقلام غذایی در داخل، همراه با حفظ و ارتقای ذخایر ژنتیکی و منابع آبی و افزایش سطح سلامت و ایمنی مواد غذایی.اصلاح الگوی کشت با توجه به مزیتهای منطقهای و منابع آبی و با اولویتبخشی به تولید کالاهای راهبردی کشاورزی. ۷- استقرار نظام مدیریت یکپارچه منابع آب کشور و افزایش بهرهوری حدود 5 درصدی آب کشاورزی. کنترل و مدیریت آبهای سطحی و افزایش منابع زیرزمینی آب از طریق آبخیزداری و آبخوانداری.برنامهریزی برای دستیابی به سایر آبها و بازچرخانی آبهای صنعتی و پساب. ۸- افزایش حداکثری تولید نفت خام و گاز طبیعی در میادین مشترک. افزایش ضریب بازیافت در میادین مستقل. افزایش ارزشافزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز. ۹- اجرای چند طرح عظیم اقتصادی ملی، پیشران، زیرساختی، روزآمد و مبتنی بر آیندهنگری. ۱۰- فعالسازی مزیتهای جغرافیایی- سیاسی و تبدیل جمهوری اسلامی ایران به مرکز مبادلات و خدمات تجاری، انرژی، ارتباطات و حملونقل با روانسازی مقررات و ایجاد و توسعه زیرساختهای لازم. ۱۱- تحقق سیاستهای کلی آمایش سرزمین با توجه به مزیتهای بالفعل و بالقوه و اجرایی ساختن موارد برجسته آن با توجه ویژه بر دریا، سواحل، بنادر و آبهای مرزی. ۱۲- ارتقای نظام سلامت بر اساس سیاستهای کلی سلامت.
* فرهنگی و اجتماعی
۱۳ـ اعتلای فرهنگ عمومی در جهت تحکیم سبک زندگی اسلامی- ایرانی، تقویت همبستگی و اعتماد به نفس ملی، ارتقای هویت ملی و روحیه مقاومت، کار و تلاش در جامعه با بسیج تمام امکانات و ظرفیتهای کشور، دستگاهها و نهادهای دولتی و مردمی و افراد و شخصیتهای اثرگذار علمی و اجتماعی و حمایت و پشتیبانی مؤثر دولت از آن. ۱۴ـ تقویت کارآیی و اثربخشی رسانه ملی در گسترش و تعمیق فرهنگ اسلامی- ایرانی و مواجهه مؤثر با جنگ روانی و تهاجم فرهنگی و سیاسی دشمنان. ۱۵ـ تحکیم نهاد خانواده و رفع موانع رشد و شکوفایی بانوان. ۱۶ـ افزایش نرخ باروری و موالید به حداقل 2.5 طی 5 سال با حمایت همهجانبه از فرزندآوری و رفع موانع و ایجاد مشوقهای مؤثر و اصلاح فرهنگی. ۱۷ـ توسعه صنعت گردشگری و ترویج صنایع دستی. ۱۸- ارتقای سلامت اجتماعی و پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی بویژه اعتیاد، حاشیهنشینی، طلاق و فساد بر اساس شاخصهای معتبر و بهرهگیری حداکثری از مشارکت مردم و با زمانبندی متناسب.
* علمی، فناوری و آموزشی
۱۹- برقراری حاکمیت ملی و صیانت از ارزشهای اسلامی- ایرانی در فضای مجازی با تکمیل و توسعه شبکه ملی اطلاعات و تأمین محتوا و خدمات متناسب و ارتقای قدرت سایبری در تراز قدرتهای جهانی با تأکید بر مقاومسازی و امنیت زیرساختهای حیاتی و کلان داده کشور. ۲۰ـ افزایش شتاب پیشرفت و نوآوری علمی و فناوری و تجاریسازی آنها بویژه در حوزههای اطلاعات و ارتباطات و زیست فناوری و ریزفناوری و انرژیهای نو و تجدیدپذیر. روزآمدسازی و ارتقای نظام آموزشی و پژوهشی کشور.
* سیاسی و سیاست خارجی
۲۱ـ کنشگری فعال در دیپلماسی رسمی و عمومی با ایجاد تحول و ظرفیتسازی ارزشی و انقلابی در نیروی انسانی در دستگاه دیپلماسی و همکاری هدفمند و مؤثر سازمانها و نهادهای مسؤول در امور خارجی. ۲۲ـ تقویت رویکرد اقتصاد محور در سیاست خارجی و روابط منطقهای و جهانی و تقویت پیوندهای اقتصادی با اولویت همسایگان.
* دفاعی و امنیتی
۲۳ـ تقویت بنیه دفاعی به منظور ارتقای بازدارندگی و اکتساب فناوریهای اقتدارآفرین مورد نیاز صنایع دفاعی و امنیتی با تأکید بر خودکفایی کشور در سامانهها، تجهیزات و خدمات اولویتدار با تخصیص حداقل ۵ درصد بودجه عمومی کشور. ۲۴ـ تقویت زیرساختها و بهینهسازی سازوکارهای عمومی و دستگاهی برای مصونسازی و ارتقای تابآوری در قبال تهدیدات، بویژه تهدیدات سایبری، زیستی، شیمیایی و پرتویی با اولویت پدافند غیرعامل.
* اداری، حقوقی و قضایی
۲۵ـ تحول در نظام اداری و اصلاح ساختار آن مبتنی بر سیاستهای کلی نظام اداری با تأکید بر هوشمندسازی و تحقق دولت الکترونیک، حذف تشکیلات موازی و غیرضرور، بهروزرسانی قوانین و مقررات، اصلاح روشها و رفع فساد و زمینههای آن در مناسبات اداری. ۲۶ـ روزآمد سازی سند تحول قضایی و اجرای آن با تأکید بر:
- پیشگیری از وقوع جرم و دعاوی.
- هوشمندسازی فرآیندها و بهرهگیری از فناوریهای نوین در ارائه خدمات قضایی.
ـ اجرای ۱۰۰ درصدی حد نگار.
- حمایت حقوقی و قضایی از سرمایهگذاری، امنیت اقتصادی و بهبود محیط کسبوکار.
- استفاده از ظرفیتهای مردمی و توسعه روشهای مشارکتی و غیرقضایی در حلوفصل دعاوی.
- تقویت و تثبیت سهم قوه قضائیه از منابع بودجه عمومی دولت و تأمین نیازهای مالی و استخدامی قوه قضائیه.
- بالا بردن سطح علمی و شایستگی اخلاقی ضابطان دادگستری.
- بازنگری در قوانین در جهت کاهش عناوین جرائم و کاهش استفاده از مجازات زندان.
ارسال به دوستان
آغاز نشست فصلی شورای حکام آژانس؛ گروسی بار دیگر ادعاهای رژیم صهیونیستی علیه برنامه هستهای ایران را تکرار کرد
آژانس یهود
گروه سیاسی: جلسه سپتامبر شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از دیروز آغاز شد و همانطور که انتظار میرفت مدیرکل آژانس عمده مباحث خود در نشست خبری پس از جلسه روز نخست را به فعالیتهای هستهای ایران اختصاص داد.
به گزارش «وطنامروز»، رافائل گروسی بار دیگر ادعاهای خود درباره عدم پیشرفت تحقیقات کنونی و موارد ادعایی علیه ایران را تکرار کرد. مدیر کل آژانس که میزان نگرانیهایش با تلآویو کم و زیاد میشود، تلاش کرد برخلاف اظهارات خارج از حیطه کاری وحرفهایاش، چهرهای مستقل از خود و آژانس نشان دهد که در پی سیاسیکاری نیست.
این در حالی است که گروسی در اقدامی عجیب و کمسابقه خرداد امسال چند روز پیش از نشست قبلی شورای حکام به سرزمینهای اشغالی سفر کرد تا نظرات سران این رژیم به او دیکته شود، کمااینکه پرونده ادعایی فعلی را آژانس با کارسازی تلآویو باز کرده است. رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی چندی قبل در مصاحبهای با فرانس۲۴ تصریح کرد از نظراتی که رژیم صهیونیستی درباره برنامه هستهای ایران دارد آگاه است و به آنها احترام میگذارد!
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی دیروز در نشست شورای حکام مدعی شد در تحقیقات کنونی درباره فعالیتهای هستهای ایران هیچ پیشرفتی حاصل نشده است. وی افزود: ایران باید در این تحقیقات با ما همکاری کند. گروسی ادامه داد: هیچ دلالتی بر تمایل ایران برای خروج از NPT نمیبینم. بسیاری از کشورها در سالهای گذشته دست به اشاعه سلاحهای اتمی زدهاند اما ایران در تمایل برای حفظ تعهداتش در این معاهده بسیار شفاف عمل کرده است. مدیرکل آژانس مدعی شد: تحقیقات فعلی که در تلاش برای انجام آن با همکاری ایران هستیم، فعلا ثمربخش نبوده است و همچنان منتظر هستیم این اتفاق رخ دهد. وی گفت: ایران باید در دادن دسترسی به ما برای دریافت اطلاعات بسیار شفاف عمل کند تا بتوانیم تصویری دقیق سرهم کنیم که فعالیتهای قبلی را هم نشان دهد.
گروسی ادعا کرد: در یک سال و نیم گذشته آژانس و شخص من کاری نکردهایم جز اینکه درها را باز بگذاریم یا حتی دریچههایی را برای دیپلماسی بسازیم. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنین در نشست خبری درباره برنامه هستهای ایران و مسائل پادمانی آژانس گفت: «اگر برجام اجرایی شود میتواند به رسیدن به جمعبندی وسیعتر ما در این زمینه کمک کند که مستقل از برجام یا هر توافق دیگری بین ایران و کشور دیگری هستند و این مسائل صرفا به آژانس بینالمللی انرژی اتمی مربوط است». مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: «اما همه چیز با هم مرتبط است. نمیخواهم بگویم موانع اما شاهد چالشهایی برای این مسیر هستیم که دانش بیشتری از فعالیتهای ایران داشته باشیم. بدون دوربینهای ما یا دیگر سیستمهای پایشی که قبلا در اختیار داشتیم روند گردآوری اطلاعات ما به مشکل خورده است». او در ادامه افزود: «بنابراین کار بسیار دشواری پیش رو داریم و ایران باید در دادن دسترسی به ما برای دریافت اطلاعات بسیار شفاف عمل کند تا بتوانیم تصویری دقیق سرهم کنیم که فعالیتهای قبلی را هم نشان دهد». گروسی گفت: «اکنون هیچ تصویری از واقعیت موجود نداریم و تکالیف زیادی باید انجام دهیم تا به جمعبندی جامعی درباره برنامه هستهای ایران برسیم». مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پاسخ به سوال دیگری درباره مسائل پادمانی و اظهارات مقامات ایرانی درباره همکاری با این نهاد مدعی شد: «این چیز جدیدی نیست که شاهد هستیم وقتی آژانس چیزهای معینی را خواستار میشود، ایران مشارکت نمیکند و ما را به سیاسیکاری متهم میکند». گروسی در ادامه گفت: «قضیه خیلی سر راست است. ما آثاری از اورانیوم را در مکانهایی پیدا کردیم که هرگز اعلام نشده بودند و قرار نبوده فعالیت هستهای داشته باشند و درباره آنها سوال داریم». او بدون اشاره به دیدار با مقامات صهیونیست درباره برنامه هستهای ایران و صدور بیانیههای متعاقب گفت: «به من بگویید کجای این درخواست سیاسی است که از اختیارات خود استفاده کنم؟ این کاری است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی انجام میدهد». مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی افزود: «امیدواریم ایران هر چه زودتر همکاری با ما را از سر گیرد. ما آماده هستیم و میخواهیم که این اتفاق بیفتد. ما فقط میخواهیم که این مسائل شفافسازی شوند». او همچنین در پاسخ به سوالی درباره قرار گرفتن زیر فشارهای سیاسی ادعا کرد: «من زیر فشارهای سیاسی زندگی میکنم! درباره ایران باشد یا اوکراین، همیشه تحت فشار سیاسی هستم. مهم این است که ما چه کاری انجام میدهیم. وقتی دیگران برای منافع ملی خود فشار میآورند احساس آزردگی پیدا نمیکنم». گروسی درباره ادعاهای اخیر مقامات صهیونیست درباره زمانگریز هستهای ایران و ارتباطات تهران و آژانس ظرف هفتههای اخیر گفت: «ما به گمانهزنی درباره مسائلی مانند زمانگریز هستهای وارد نمیشویم. برخی نهادها یا اندیشکدهها دوست دارند این محاسبات را انجام دهند. ما ناظر و پایشگر هستیم. ما اندازهگیری و اطلاعات خود را منتشر میکنیم». او مدعی شد: «ما وارد گمانهزنیها و حدس زدن نیات و انگیزهها نمیشویم». او همچنین درباره مذاکرات وین از سال گذشته تاکنون گفت: «در یک سال و نیم گذشته آژانس و شخص من کاری نکردهایم جز اینکه درها را باز بگذاریم یا حتی دریچههایی را برای دیپلماسی بسازیم که وجود نداشتند تا ایران بتواند راحتتر به تعهداتش عمل کند».
* آژانس اقدام غیرسازنده را تکرار نکند
سخنگوی وزارت امور خارجه دیروز در نشست هفتگی خود در رابطه با آغاز نشست شورای حکام و احتمال صدور قطعنامه ضدایرانی گفت: در رابطه با نشست شورای حکام تا جایی که اطلاع دارم تا الان قطعنامهای برای نشست ارائه نشده است. ما معتقدیم هر گونه تکرار اقدام غیرسازنده مشابه اقدام غیرسازنده قبلی در آژانس، مجددا نتیجه غیرسازندهای خواهد داشت. امیدواریم برخی از کشورهایی که اعتبار آژانس برای آنها اهمیت دارد اعتبار این سازمان بینالمللی را به عنوان سازمانی تخصصی، فنی و غیرسیاسی، قربانی دیدگاهها و منافع سیاسی خودشان نکنند. ناصر کنعانی با بیان اینکه امیدواریم مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز نقش حرفهای خودش را در این زمینه ایفا کند و به حفظ اعتبار و جایگاه این سازمان بینالمللی توجه بیشتری کند، گفت: ما انتظار یک رویکرد سازنده از آژانس و اعضای شورای حکام داریم. ایران هر گونه اقدام و واکنش خود را در ارتباط با تحولات آتی متناسب با تحولی که در آژانس و شورای حکام رخ خواهد داد تنظیم میکند. سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره ادعای مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر ارائه اسناد جدیدی از فعالیتهای هستهای ایران به کشورهای اروپایی و آژانس تصریح کرد: انتظار ما از طرفهای مذاکرهکننده مذاکرات رفع تحریمها این است که منافع ملی خودشان را در اولویت قرار دهند و تحت تاثیر رفتارهای غیرسازنده رژیم صهیونیستی قرار نگیرند، چرا که این رژیم همواره نقش مخربی در این فرآیند داشته است. کنعانی با تاکید بر اینکه فعالیتهای هستهای ایران صلحآمیز است، ادامه داد: در مباحث امور پادمانی نیز ایران به همان اندازه که حامی ثابتقدم خلع سلاح هستهای بوده و هست به همان میزان نیز نسبت به موضوع عدم اشاعه متعهد و پایبند است و در همین چارچوب بر اجرای غیرتبعیضآمیز و بیطرفانه نظام پادمانها توسط آژانس تاکید دارد. ما بارها تاکید کرده و میکنیم که آژانس باید به وظایف خود به صورت حرفهای و فارغ از فشارهای ثالث بویژه اتهامات بیاساسی که از سوی یک رژیم غیرپایبند و غیرعضو در نظام جامع پادمانها مطرح میشود عمل کند. سخنگوی وزارت امور خارجه درباره بیانیه اخیر ۳ کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه درباره فعالیتهای هستهای ایران تصریح کرد: این اقدام اروپاییها اقدامی نادرست و نسنجیده در یک زمان نادرست بود. این اقدام ناشی از محاسبات نادرست طرف اروپایی بود.
***
رجزخوانی رئیس موساد علیه برنامه هستهای ایران
«داوید بارنیا» رئیس دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی (موساد) در جریان سخنرانی خود در کنفرانس «انستیتو بینالمللی مبارزه با تروریسم» با طرح مجدد ادعاهای واهی علیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد حتی امضای توافق هستهای نیز به ایران در برابر عملیاتهای موساد مصونیت نخواهد بخشید. بارنیا که در نخستین سخنرانی عمومی خود از زمان تصدی ریاست موساد در ژوئن 2021 به تشریح سیاستهای اطلاعاتی این سازمان تروریست درباره برنامه هستهای ایران میپرداخت، در ادامه افزود: ما هرگز چشمان خود را روی این حقیقت اثبات شده یعنی ابعاد نظامی برنامه هستهای ایران نخواهیم بست. رئیس موساد با اشاره به ضرورت حفظ اجماع بینالمللی علیه جمهوری اسلامی ایران تا حصول نتیجه گفت: جهان باید به تحمیل هزینههای دیپلماتیک و اقتصادی علیه ایران ادامه دهد. وی توافق کشورهای غربی با ایران را راهحلی کوتاهمدت در جهت حلوفصل پرونده هستهای ایران دانست و تاکید کرد پروندههای مرتبط با برنامه هستهای ایران نزد آژانس نباید بسته شوند.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیسی چهارشنبه به ازبکستان سفر میکند
رئیسجمهور چهارشنبه در رأس هیأتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی کشورمان به ازبکستان سفر خواهد کرد. حجتالاسلام رئیسی به دعوت رسمی همتای ازبک خود، چهارشنبه ( ۲۳ شهریور ۱۴۰۰) در رأس هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی، به منظور دیدار رسمی دوجانبه و نیز شرکت در بیستودومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، به شهر تاریخی سمرقند سفر میکند. رئیسجمهور در این سفر پس از استقبال رسمی از سوی رئیسجمهور ازبکستان، ملاقاتی خصوصی با شوکت میرضیایف خواهد داشت و مقامات ۲ کشور در حضور رؤسایجمهور چند سند همکاری امضا خواهند کرد. رئیسی همچنین ضمن شرکت و سخنرانی در بیستودومین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که روزهای پنجشنبه و جمعه در سمرقند برگزار خواهد شد، با سران کشورهای شرکتکننده در این اجلاس نیز دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
***
توسط اژهای تشریح شد
زمینههای کمک دستگاه قضا بهدولت برای پیشرفت اقتصادی
رئیس قوه قضائیه دوشنبه (۲۱ شهریور) در جلسه شورای عالی قوه قضائیه، از رئیس کل دادگستری استان تهران و دادستان تهران به سبب اهتمام در امر رسیدگی به جرائم و سرقتهای خشن تقدیر کرد و بیان داشت: امیدواریم در دادگاه نیز پرونده مرتکبان جرائم و سرقتهای خشن با سرعت و دقت رسیدگی شود و آن بخش از امور مربوط به این پروندهها نیز که به دیوان عالی ارجاع میشود، به همین منوال با سرعت و دقت تعیینتکلیف شود تا دست متعرضان به امنیت و آرامش شهروندان قطع شود. به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با اشاره به تدوین سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه، با اشاره به محور اصلی این سیاستها که «پیشرفت اقتصادی همراه با عدالت» است، به زمینههای کمک و مساعدت قوه قضائیه به دولت شامل حمایت از واحدهای تولیدی، جلوگیری از فرار مالیاتی و کمک به افزایش منابع مالی دولت اشاره کرد. قاضیالقضات به موضوع ممنوعالخروجی برخی فعالان اقتصادی نیز پرداخت و ضمن اشاره به این نکته که بخش مهمی از این فعالان اقتصادی عمدتا از ناحیه سازمان امور مالیاتی و بانکها ممنوعالخروج میشوند، بر ضرورت اتخاذ تدابیری برای سازماندهی هر چه بیشتر مقوله ممنوعالخروجی افراد با کمک بخشهای مختلف دولتی برای جلوگیری از تحمیل ضرر به فعالان اقتصادی تاکید کرد. رئیس قوه قضائیه با اشاره به توضیحات دادستان کل کشور درباره عدم ارسال رسمی گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه از سوی مجلس به دستگاه قضایی بهرغم پیگیریهای مدام به عمل آمده، گفت: از ابتدای طرح و پخش غیررسمی موضوع تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه، من تاکیدات لازم را در راستای اعمال دقت و سرعت در روند رسیدگی به این موضوع انجام دادم و پیگیریهای مقتضی را برای وصول این گزارش به صورت رسمی از ناحیه مجلس به دستگاه قضایی ترتیب دادم. رئیس دستگاه قضا با اشاره به حواشی ایجاد شده به واسطه پخش غیررسمی گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه گفت: با پیگیریهای به عمل آمده و بهرغم اقدامات صورت گرفته از ناحیه دستگاه قضایی از جمله مکاتبات انجام گرفته، هنوز گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه به قوه قضائیه به صورت رسمی ارسال نشده است. همچنین علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران نیز در این جلسه به ارائه گزارشی پیرامون روند رسیدگیهای قضایی انجام شده درباره برخی پروندههای سارقان به عنف و متجاوزان به حقوق عمومی پرداخت و گفت: پس از برگزاری جلسه دادگاه سارق بزرگراه نیایش، حکم اعدام این فرد صادر شد.
***
صفری:
عضویت رسمی ایران در شانگهای در نشست سمرقند مشخص خواهد شد
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: در نشست سران سازمان همکاری شانگهای در سمرقند عضویت رسمی ایران در این سازمان مشخص خواهد شد. به گزارش فارس، مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه اعلام کرد که در نشست سران شانگهای، عضویت رسمی ایران در این سازمان مشخص خواهد شد و افزود: ۴۰۰ تا ۵۰۰ قرارداد در این زمینه بوده که وزارت امور خارجه در این مدت با هماهنگی دیگر ارگانها تنظیم کرده است. صفری با بیان اینکه رئیسجمهور علاوه بر شرکت در نشست سران سازمان همکاری شانگهای، دیدار دوجانبه هم در ازبکستان دارد، خاطرنشان کرد: در روابط دوجانبه با ازبکستان رشد بسیار خوبی داشتیم و ۱۸ تا ۲۳ سند برای امضا در این سفر آماده شده که در بخش انرژی و بخشهای مختلف است. این سفر میتواند سفر پرباری باشد و تجارت ما بعد از این سفر جهش بالایی خواهد داشت. معاون دیپلماسی اقتصادی همچنین گفت: میهمانان زیادی از جمله اعضای ناظر و شریک گفتوگو برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای به سمرقند دعوت شدهاند و فکر میکنم از ۱۹ کشور برای شرکت در این مراسم دعوت به عمل آمده است.
***
امیرعبداللهیان در دیدار سخنگوی انصارالله:
ایران همواره از خواست و اراده مردم یمن حمایت کرده است
محمد عبدالسلام، سخنگوی انصارالله و رئیس هیات مذاکرهکننده دولت نجات ملی یمن در جریان سفرش به تهران با حسین امیرعبداللهیان، دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش ایسنا، امیرعبداللهیان در این دیدار تاکید کرد، جمهوری اسلامی ایران همواره حمایت خود را از خواست و اراده مردم یمن اعلام داشته است. وزیر امور خارجه کشورمان ابراز امیدواری کرد با رفع کامل محاصره یمن، پرونده انسانی یمن گشایش یابد. مذاکرهکننده ارشد دولت نجات ملی یمن نیز در این دیدار از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از مردم یمن قدردانی کرد و وزیر امور خارجه کشورمان را در جریان آخرین تحولات این کشور قرار داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|