|
مناسک مذهبی در بحرین؛ یهودیان آری، شیعیان خیر!
ابراهیم المدهون، تحلیلگر سیاسی بحرینی در گفتوگو با تارنمای المعلومه، سیاست یک بام و دو هوای حکومت منامه علیه اکثریت شیعه این جزیره را زیر سوال برد. او گفت رژیم آلخلیفه مانع برگزاری مراسم عاشورا و اربعین حسینی میشود و به تداوم تحمیل محدودیت علیه شهروندان شیعی میپردازد، حال آنکه سایر فرقهها و مذاهب یهودی و بودایی از آزادی انجام مناسک خود بدون هیچ محدودیتی برخوردارند.
ارسال به دوستان
دور جدید درگیریها میان باکو و ایروان
زنگزور سر دراز دارد
گروه بینالملل: آتشبسی که از بامداد سهشنبه در مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان برقرار شده بود، خیلی زود شکسته شد تا آتش معرکه قرهباغ بار دیگر بالا بگیرد. وزارتخانههای دفاع 2 طرف دیروز در بیانیههای جداگانه یکدیگر را به حملات مجدد توپخانهای به مواضع خود متهم کردند.
این در حالی است که به گزارش اسپوتنیک، آتشبسی به خواست ولادیمیر پوتین بین باکو و ایروان برقرار شده بود و تا اواخر روز سهشنبه رایزنیها با ابتکار عمل مسکو و تهران، برای پایان دادن به درگیریهای مرزی 2 طرف از شمال تا جنوب منطقه قرهباغ از لاچین و کلبجر گرفته تا داشکسن تا حوالی زنگزور ادامه داشت.
به گزارش رویترز، وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد نیروهای جمهوری آذربایجان صبح چهارشنبه با حملات خمپارهای و توپخانه، مواضع نیروهای مرزی ارمنستان در 3 شهر مرزی جرموک، گوریس و سوتک را هدف قرار دادهاند.
آلن سیمونیان، رئیس مجمع ملی (پارلمان) ارمنستان هم در توئیتی از موج حملات پهپادی همسایه شرقی به مرزهای کشورش خبر داد و اعلام کرد تلفاتی به نیروهای ارمنی وارد آمده است.
در مقابل وزارت دفاع جمهوری آذربایجان، نیروهای ارمنی را به انجام حملات خمپارهای و توپخانهای به مواضع مرزی نیروهای خود متهم و حملات خود را صرفا پاسخ به آن توصیف کرده است.
همچنین در پاسخ به آماری که نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان روز سهشنبه در پارلمان این کشور مبنی بر کشته شدن 105 تن از نظامیان این کشور در موج اول درگیریهای اخیر اعلام کرده بود، باکو هم از تلفات 50 نفری نیروهایش خبر داد.
سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) که ارمنستان یکی از کشورهای عضو آن است، روز سهشنبه در پاسخ به درخواست ایروان برای دخالت در این غائله، درباره ضرورت راهحل سیاسی تذکر داده بود.
رئیس اداره «کشورهای مستقل مشترکالمنافع» وزارت خارجه روسیه از تلاشهای غرب برای به حاشیه راندن نقش سنتی مسکو در منطقه قفقاز خبر داد.
به گفته «دنیس گونچار»، بروکسل (پایتخت اتحادیه اروپایی و مقر مرکزی ناتو) در قفقاز جنوبی در پسزمینه تحریمهای غرب علیه روسیه و تعلیق کار پیوستن به گروه مینسک (ذیل سازمان امنیت و همکاری اروپا) فعال شده است.
وی در مصاحبه با ریانووستی از تلاش دامنهدار مسکو برای پایان دادن به تنش مرزی میان باکو و ایروان بویژه با ایجاد ارتباط مستمر بین 2 طرف خبر داد.
در ماههای اخیر، اتحادیه اروپایی مدعی رهبری دستیابی به توافق صلح میان ارمنستان و جمهوری باکو بویژه پس از زمینهچینی مذاکرات پاشینیان و علیاف در بروکسل شده بود اما به گفته گونچار به دنبال نقض اخیر آتشبس در منطقه قرهباغ، این 2 جمهوری راهی دشوار و طولانی برای آشتی و صلح در پیش دارند. «گوئلا واسادزه» تحلیلگر ارشد علوم سیاسی از مرکز تحلیل راهبردی گرجستان هم معتقد است درگیریهای جدید قرهباغ تمایلات افراطگرایانه در هر 2 جامعه ارمنی و آذری را افزایش داده است.
برخی منابع معتقدند انگیزههای پانترکیستی مشترک باکو و آنکارا با وسوسه ناتو و رژیم صهیونیستی در چارچوب پروژه خطرناک کریدور زنگزور، پشت تحرکات نظامی اخیر در قرهباغ است. در همین رابطه، نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان در صحبتهای خود در پارلمان گفته است جمهوری آذربایجان با تحریف بیانیه سهجانبه نوامبر ۲۰۲۰ همچنان به دنبال ایجاد راهروی زنگزور با اشغال مناطق مرزی ارمنستان با ایران است، با این حال وی تاکید کرده از خاک ارمنستان به هیچ طرفی کریدور داده نخواهد شد.
* حضور پهپاد اسرائیلی باکو در جنگ قرهباغ
منابع نظامی روس از استفاده ارتش باکو از یک پهپاد اسرائیلی در جدیدترین دور درگیریها در منطقه قرهباغ خبر دادند. سهشنبه گذشته بلغاریا نیوز به نقل از کانفلیکتنیوز که یک رسانه تخصصی روسی در زمینه امور نظامی است، گزارش داد در درگیریهای نخستین ساعات بامداد آن روز در محورهای مختلف غرب و شمال قرهباغ، نیروی هوایی جمهوری باکو در حملات به مواضع ارمنستان از پهپاد «هاروپ» استفاه کرده است. این پرندههای انتحاری ساخت شرکت صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی موسوم به «آیاِیآی» است. طبق این گزارش، از این پهپاد انتحاری برای حمله به یک انبار مهمات و همچنین یک واحد نظامی نیروهای مسلح ارمنستان در جرموک و سوتک بهرهبرداری شده است.
به نوشته کانفلیکت نیوز، استفاده باکو از هاروپ برای نخستین بار نبوده است و در جریان درگیری در قرهباغ کوهستانی با نیروهای ارمنی طی سالهای ۲۰۱۶، ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ از هاروپ در جنگ واقعی استفاده عملیاتی شده بود. این گزارش میافزاید: «استفادهکنندگان این پهپاد غیر از آذربایجان؛ اسرائیل، آلمان، مغرب، هند، ترکیه و سنگاپور هستند. هیچ اطلاعاتی درباره اینکه آذربایجان چه مقدار مهمات هاروپ از اسرائیل خریده است، در دست نیست». انتشار این خبر در حالی است که یکشنبه هفته جاری یک هواپیمای باری جمهوری آذربایجان حامل تسلیحات رژیم صهیونیستی از فلسطین اشغالی به باکو بازگشته بود. چندی پیش «مدد قلیاف» وزیر صنایع دفاعی جمهوری باکو از تداوم همکاری این کشور و شرکتهای رژیم صهیونیستی خبر داد و در جریان یک نمایشگاه امنیتی- دفاعی در باکو بر تداوم این همکاریها با شرکتهای ترکیهای و اسرائیلی صحه گذاشت. پیشتر الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان در گفتوگو با نشریه دفاع ملی روسیه خبر از خریدهای گسترده تجهیزات نظامی از تلآویو داده و تصریح کرده بود جمهوری آذربایجان پهپادهای اسرائیلی موسوم به «مهاجم آسمان» و هاروپ خریداری کرده؛ پهپادهایی که هم برای شناسایی و هم نبرد کاربرد دارند.
ارسال به دوستان
رفتارهای عصبی پرتکرار چارلز سوم پادشاه جدید انگلیسیها مورد توجه رسانهها و افکار عمومی قرار گرفته است
پادشاه لوس
در ویدئوی جدیدی که از چارلز پادشاه انگلیس منتشر شده است، در حالی که او در حال امضای سندی است، خودکارش جوهر پس میدهد و او عصبانی شده و میگوید: دیگر نمیتوانم این اتفاق لعنتی را که همیشه برایم میافتد تحمل کنم! او همچنین هنگام امضای سند تاریخ روز را میپرسد و متوجه میشود اشتباه کرده است. پادشاه جدید در آخرین مرحله از سفر سلطنتی خود به بریتانیا در پی مرگ مادرش، الیزابت دوم، از ایرلند شمالی دیدن کرد. رسانههای انگلیسی از جمله دیلی میل از این ویدئو با عنوان «یک فاجعه دیگر قلم!» یاد کردند و نوشتند شاه خشمگین چارلز سوم در حالی که قلمش هنگام امضای سند در قلعه هیلزبورو جوهر پس میدهد با عصبانیت به درباریان میگوید «دیگر نمیتوانم این وضع لعنتی را تحمل کنم». دیلی میل نوشت: این اتفاق ساعتی پس از آن افتاد که پادشاه جدید مورد استقبال جمعی از مردم در ایرلند شمالی در بلفاست قرار گرفته بود و آماده میشد کتاب بازدیدکنندگان را جلوی دوربینها امضا کند. این و یدئو با این سوال چارلز سوم شروع میشود که تاریخ را میپرسد و آن را اشتباه درج میکند. نکته قابل توجه اینکه این اتفاق چند روز پس از آن رخ داد که پادشاه جدید پیش از امضای اعلامیه سلطنتی با خشم به دستیاران اشاره کرد وسایل روی میز تحریر را بردارند. انتشار این رفتار مغرورانه شاه جدید در رسانهها بحثبرانگیز شده و انتقاداتی را پیرامون کردار فخرفروشانه او برانگیخته بود.
انتقادها از چارلز سوم شاه جدید انگلیسیها هر روز در حالی افزایش مییابد که پسر 73 ساله الیزابت دوم برای سالها خود را در حصار امن مادرش میدید و رفتارش کمتر مورد توجه قرار میگرفت. اکنون با دوره جدید سلطنت در انگلیس حتما واکنشهای عصبی بیشتری از پادشاه جدید انگلیسیها دیده خواهد شد. وبگاه آلمانی «دیتیل» در این باره نوشت چارلز سوم که بتازگی از زیر سایه مادرش خارج شده، اعتماد به نفس یک پادشاه را ندارد. پیش از این رویترز هم در گزارشی به نقل از یکی از دستیاران سابق پادشاه فعلی نوشته بود «سلطنت میتواند برای او سرگرمکننده باشد اما او بیحوصله و کمصبر است». از این جهت میتوان گفت بروز رفتارهای هیستریک از چارلز سوم در آینده و مقابل افکار عمومی موضوع بعیدی نیست و دربار سلطنتی از هماکنون باید برای این رفتارهای نامتعادل چارهای بیندیشند.
* سوگواری زنبورهای سلطنتی برای ملکه!
سلطنتطلبان خرافاتی انگلیس در اقدامی عجیب کندوهای دربار سلطنتی را سیاهپوش کردند تا ملکه زنبورها و زنبورهای کارگر از مرگ ملکه انگلیس باخبر شوند. روزنامه انگلیسی دیلیمیل گزارش داد زنبوردار سلطنتی «جان چپل» به کندوهای کاخ سلطنتی انگلیس خبر مرگ ملکه را داده است. او به زنبورها گفت شاه چارلز، رئیس جدید آنهاست و از آنها خواست خوب باشند. روزنامه دیلیمیل در گزارشی اختصاصی نوشت زنبوردار سلطنتی دربار انگلیس، به زنبورهای ملکه الیزابت دوم خبر داده او از دنیا رفته است. نکته جالب توجه در گزارش دیلیمیل این است که این روزنامه با نگاهی محتاطانه نسبت به نحوه مواجهه حاکمیت انگلیس با این خبر در مطلبی کنایهآمیز نوشته است: «شاید از خودتان بپرسید آیا واقعا زنبورها باید بدانند ملکه مرده است؟ مگر مرگ ملکه ۹۶ ساله انگلیس، برای زنبورها اهمیتی دارد یا آنها میتوانند متوجه این مساله شوند؟ اصلا مگر برای زنبورها فرقی دارد که چه کسی عسلشان را میخورد؟!» دیلیمیل در ادامه نوشته است: «زنبوردار رسمی کاخ، جان چپل 79 ساله میگوید روز جمعه پس از خبر مرگ ملکه برای انجام این مراسم به کاخ باکینگهام و کلارنس هاوس سفر کرد. او قبل از اینکه به زنبورها اطلاع دهد ملکهشان مرده است و از این به بعد یک پادشاه جدید سرپرستی آنها را خواهد داشت، روبانهای سیاهی که به صورت کمان بسته شده بود را روی کندوها قرار داد و سپس از زنبورها خواست با ارباب جدیدشان خوب رفتار کنند. زنبوردار سلطنتی معتقد است نگفتن تغییر مالک باعث میشود زنبورها عسل تولید نکنند، کندو را ترک کنند یا حتی بمیرند».
* اعتراض هواداران بایرن مونیخ به تأثیر مرگ ملکه بر بازیهای فوتبال
هواداران تیم فوتبال بایرن مونیخ اعتراض خود را بابت به تعویق افتادن بازیهای فوتبال به خاطر مرگ ملکه انگلیس نشان دادند. هواداران بایرن مونیخ در جریان برتری ۲ بر صفر سهشنبه شب این تیم مقابل بارسلونا در دور دوم مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا به تأثیر مرگ ملکه انگلیس روی برنامه بازیهای فوتبال اعتراض کردند. برخی بازیها از جمله بازیهای لیگ برتر انگلیس و لیگ اروپا تحتالشعاع مرگ ملکه انگلیس در ۹۶ سالگی قرار گرفته و برگزاریشان به تعویق افتاده است. هواداران بایرن دقیقه ۲۶ بازی شب گذشته بنری را در ورزشگاه آلیانس آرهنا به نمایش گذاشتند که روی آن نوشته شده بود: «تأخیر و منع برگزاری بازیها در دقیقه آخر به دلیل مرگ عضو یک خانواده سلطنتی! به هواداران احترام بگذارید».
ارسال به دوستان
چین مو فراصوت آبی- خاکی میسازد
در شرایطی که اقدامات تحریکآمیز آمریکا و متحدانش در قبال تایوان تنشها در منطقه را تشدید کرده، تدارک چین برای تولید موشک پیشرفته فراصوت ضدکشتی خبرساز شده است. خبرگزاری اسپوتنیک در خبری به نقل از روزنامه هنگکنگی «ساوت چاینا مرنینگ» گزارش داد، چین در حال کار روی ساخت موشک فراصوت ضدکشتی است که قابلیت حرکت در اعماق آب و هدف قرار دادن اهداف را دارد. طبق این گزارش، این موشک آبی- خاکی 16.4 فوتی میتواند با بیش از دوبرابر سرعت صوت در ارتفاع حدود ۱۰ کیلومتری (6.2 مایلی) قبل از شیرجه در زیر آب پرواز کند و میتواند تا ۲۰ کیلومتر دیگر شنا کند. تیم تحقیقاتی مسؤول ساخت موشک به این روزنامه خبر دادند زمانی که موشک در فاصله ۱۰ کیلومتری هدف خود قرار گیرد، به حالت اژدر خواهد رفت و با تشکیل حباب هوا که مقاومت را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد، با سرعت ۱۰۰ متر در ثانیه (۲۰۰ گره) شارژ میشود. گفته میشود این موشک پیشرفته فراصوت قادر است برای عبور از سامانه حفاظتی زیر آب مسیر خود را تغییر دهد یا تا عمق ۱۰۰ متری برود تا از سیستمهای حفاظتی زیر آب بدون کاهش سرعت فرار کند. دانشمندان طراح این موشک به رسانه هنگکنگی خبر دادند در حال حاضر هیچ کشتیای نمیتواند علیه چنین موشک پیشرفتهای دست به اقدام تلافیجویانه بزند. بنا بر گزارش رسانهها، مهمترین مشکلی که دانشمندان چینی دارند، تولید یک سیستم سوخترسانی قوی برای این موشک با چنین هدف عملیاتی است. طراحان این موشک اعتقاد دارند که امکان استفاده از عنصر «بور» به عنوان سوخت است. بور، یک عنصر شبهفلز است و هم به آب و هم هوا واکنش نشان داده و میزان زیادی گرما تولید میکند. رسانهای شدن تدارک چین برای ساخت این موشک پیشرفته فراصوت در شرایطی انجام شده که چندی قبل، آزمایش سریعترین پهپاد جهان در چین خبرساز شده بود. طبق گزارشها، ارتش چین اخیرا به آزمایش پهپاد WZ-8 (ووژن ۸) که سریعترین پهپاد چین شناخته میشود، اقدام کرده است. ارسال به دوستان
اخبار
رئیس شاباک:
تلآویو در یک دایره بسته گرفتار شده است
مقاومت در کرانه باختری با در هم شکستن دیواری که به واسطه هماهنگی بین نیروهای رژیم صهیونیستی و سرویسهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین ایجاد شده بود، وضعیت جدیدی را به نفع خود تحمیل کرده که به منبع تهدیدی در عمق اسرائیل و به طور مشخص اراضی اشغالی ۱۹۴۸ و شهرکنشینان صهیونیست و نظامیان اسرائیلی در کرانه باختری رود اردن تبدیل شده است.
روزنامه لبنانی «الاخبار» با انتشار یادداشتی درباره اعتراف به شکست تلآویو در قبال مقاومت در کرانه باختری نوشت: «به دلیل شکست حملات پپاپی اسرائیل به منظور فرو نشاندن شعله مقاومت، «رونین بار» رئیس دستگاه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی موسوم به «شاباک» در سخنرانی کنفرانس سالانه «مرکز سیاستگذاری ضدتروریسم» در دانشگاه «رایشمن» میگوید اسرائیل به دلیل افزایش عملیاتها در کرانه باختری و ناتوانی سرویسهای تشکیلات خودگردان در ایفای نقش خود در سایه کاهش کنترل آن، وارد یک دایره بسته شده است. به گفته بار، این واقعیت، نیروهای اشغالگر را بر آن داشته حملات علیه شهرها و شهرکهای کرانه باختری را تکرار کنند، امری که به تلفات میان فلسطینیها و تضعیف جایگاه سرویسهای امنیتی خودگردان منجر میشود و از سوی دیگر زمینه را برای رشد مقاومت هموار میکند». به نوشته الاخبار، در چنین شرایطی، رژیم صهیونیستی گزینههای محدودی را مقابل خود میبیند. اگر از حمله علیه نیروهای مقاومت در کرانه باختری خودداری کند، موجب گسترش دامنه حرکت آنها میشود و ابتکارات عملیاتی آنها را تقویت میکند. اگر به حملات خود ادامه دهد، برخوردهای بیشتری میان 2 طرف شکل میگیرد و تضعیف جایگاه امنیتی تشکیلات خودگردان تسریع میشود و در نتیجه حاشیه اقدام مقاومت را گسترش خواهد داد. بر اساس این گزارش همچنین سرتیپ «آهارون هالیوا» رئیس سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل، درباره ارزیابی گزینههای فرارو در کرانه باختری با اشاره به هشدار مصریها مبنی بر اینکه این عملیاتها منجر به هرج و مرج میشود، بر اهمیت تداوم سیاست امنیتی و عملیات نظامی در کرانه باختری تاکید و تصریح کرد: «خوشحال میشدم هر شب دهها مرد تحت تعقیب را دستگیر نکنم، مشروط بر اینکه سرویسهای امنیتی فلسطین این کار را انجام میدادند». «تامیر هایمن» رئیس سابق سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل نیز درباره آغاز «انتفاضه سوم» هشدار داد و از ضعف تشکیلات خودگردان و تقویت ۲ جنبش حماس و جهاد اسلامی در کرانه باختری انتقاد کرد و با اشاره به فساد در کنار این امور، تصریح کرد: «موقعیت بسیار انفجاری است و هر محرک و جرقه کوچکی میتواند از آن سوءاستفاده کند». در پایان این گزارش آمده است: میان افسرانی که خواستار تشدید عملیات نظامی به طور ویژه در جنین هستند و کسانی که معتقدند تداوم دستگیری فلسطینیها در کرانه باختری امور را شعلهورتر میکند، کسانی هستند که تنها راه موجود را کمک به تشکیلات خودگردان برای بازیابی اعتبار میدانند، چرا که همه گزینهها در همان «دایره بستهای میچرخند» که رئیس شاباک درباره آن هشدار داده بود.
***
شرط سوریه برای برقراری روابط با ترکیه
نماینده مجلس سوریه گفت برای برقراری مجدد روابط با ترکیه، آنکارا باید «به اشغال خاک سوریه پایان دهد و حمایت خود را از گروههای تروریستی متوقف کند». پطرس مرجانه، رئیس کمیته بینالملل پارلمان سوریه سهشنبه شب تاکید کرد احتمال نزدیک شدن به آنکارا وجود دارد و دمشق آماده است با ۲ شرط روابط با همسایهاش را دوباره برقرار کند. مرجانه به روزنامه روسی ایزوستیا توضیح داد: «آنکارا برای برقراری روابط باید به اشغال مناطق شمال سوریه پایان دهد و حمایت خود را از گروههای مسلح حاضر در خاک سوریه متوقف کند». نماینده مجلس سوریه خاطرنشان کرد: موانع جدی برای بهبود روابط با ترکیه وجود دارد. وی البته فاش کرد که «ارتباطات مختلفی میان 2 کشور در زمینه امنیتی وجود دارد». وی تاکید کرد: روابط میان کشورها باید بر اساس حسن همجواری و با در نظر گرفتن منافع مشترک دوجانبه ایجاد شود. در همین زمینه، یاشار نیازبایف، روزنامهنگار ترکیهای گفت: «تحولات مثبتی در روابط میان آنکارا و دمشق رخ داده که واقعی است». به گزارش ایزوستیا، رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه ۲ دلیل اصلی برای نزدیک شدن به سوریه دارد: پناهندگان سوری و جداییطلبان کرد. نیازبایف توضیح داد که وظیفه اصلی اردوغان ایمنسازی مرزهای جنوبی ترکیه در برابر حملات حزب کارگران کردستان (پکک) است که جنگجویان آن در شمال سوریه پنهان شدهاند. وی تاکید کرد: اردوغان و مخالفانش توافق دارند که بهترین راه برای تامین امنیت مرزهای جنوبی تهاجم نظامی نیست، بلکه مذاکره با دمشق است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|