|
هشدار گوترش به سران کشورها: جهان در وضعیت بسیار خطرناکی است
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل دیروز در جریان سخنرانیها و اظهارات پیش از آغاز نشست رهبران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: جهان در وضعیت بسیار خطرناکی است. رهبرانی که برای نخستینبار در 3 سال اخیر به صورت حضوری با یکدیگر دیدار میکنند باید با درگیریها، فجایع مربوط به تغییرات اقلیمی و افزایش فقر و نابرابری مقابله کرده و به تفرقهها در بین قدرتهای بزرگ که از زمان حمله روسیه به اوکراین وخیمتر شده، رسیدگی کنند.
ارسال به دوستان
وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری خلیجفارس با «وانگ یی» وزیر خارجه چین در نیویورک دیدار کردند
دوستانآمریکا کنار چین
تأکید وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری خلیجفارس بر تقویت همکاریهای امنیتی و اقتصادی با چین
گروه بینالملل: شامگاه دوشنبه به وقت نیویورک، پیش از آغاز نشست سران مجمع عمومی سازمان ملل متحد، شورای وزیران کشورهای شورای همکاری خلیجفارس با «وانگ یی» وزیر خارجه چین در حاشیه هفتادوهفتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک دیدار کردند. بر اساس گزارشهای منتشر شده از الشرقالاوسط، در این جلسه به روابط همکاری و دوستیای که شورای همکاری خلیجفارس و چین را در سطوح مختلف با هدف تامین منافع متقابل پیوند میدهد، پرداخته شد. آنها همچنین آخرین تحولات مربوط به مذاکرات تجارت آزاد بین 2 طرف را مورد بررسی قرار دادند. این گزارش میافزاید کشورهای شورای همکاری خلیجفارس تمایل متقابل خود را برای تقویت و توسعه روابط تجاری و اقتصادی با چین ابراز کردند. همچنین بحثهایی درباره تحولات امنیتی و سیاسی منطقه شد و بر اهمیت حفظ همکاری بین شورای همکاری خلیجفارس با چین و تقویت فرصتهای همکاری برای تامین منافع مشترک تاکید شد. برگزاری این دیدار از سوی کشورهای شورای همکاری خلیجفارس با وزیر خارجه چین را میتوان نشانهای از کاهش نفوذ آمریکا در منطقه و تغییر محسوس در نظم جهانی دانست.
در همین رابطه «وطن امروز» در گزارشی به بررسی روابط کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با چین در پی تضعیف آمریکا در منطقه غرب آسیا و افزایش نفوذ چین در این منطقه پرداخته است. نمایندگان شورای همکاری خلیجفارس در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با وانگیی، وزیر خارجه چین دیدار کردند که این موضوع نشاندهنده آن است کشورهای عربی با سرعت بسیار زیاد به دنبال گسترش روابط نظامی و اقتصادی با چین هستند و یک دهنکجی هم به آمریکا میکنند که در شرایط فعلی رابطه مناسبی با برخی کشورهای عربی ندارد. انرژی، صنعت اصلی کشورهای شورای همکاری خلیجفارس اسـت و چـین بـرای توسعه اقتصادی خود، به یک بازار باثبات انرژی نیاز دارد. سیاست خارجی چین مبتنی بر چند نظریه و اول از همه نظریه توازن بینالمللی (International Harmony) است. نظریه دیگری که رئیسجمهور کنونی چین «شیجینپینگ» آن را مطرح کرده استفاده از منابع طبیعی کشورهای جهان از جمله کشورهای عربی و آفریقایی برای منافع همگان بر پایه نظریه برد- برد
(win-win theory) است. همچنین نظریات جهان چندقطبی در سیاست جهانی و همکاری مسالمتآمیز و پروژه عظیم جاده جدید ابریشم که از یک دهه پیش آغاز شده در راستای راهبرد کلان سیاست خارجی چین تعریف میشود.
* طرح «یک کمربند - یک جاده» چین در خاورمیانه
چین در پروژه «یک کمربند - یک جاده» با 18 کشور عربی قرارداد امضا کرده و 9 کشور عربی نیز در بانک توسعه آسیایی سرمایهگذاری کرده و از اعضای مؤسس آن بودهاند. همچنین همکاریهای دوجانبه در عرصههای نفت، گاز، برق، انرژی هستهای و انرژیهای تجدیدپذیر همواره رو به گسترش بوده است. سال 1394 بود که چین سندی درباره سرمایهگذاریهای اقتصادی در جهان منتشر کرد. در همان سال چین سندی را منتشر کرد که هدف اصلی آن «همکاری همهجانبه و توسعه مشترک اقتصادی و نظامی» چین با کشورهای عربی بویژه کشورهای حوزه خلیجفارس بود. اقدامات پیشنهادی چین برای ساخت «کمربند اقتصادی جاده ابریشم» و «راه دریایی ابریشم در قرن بیستویکم» یک همکاری را با الگوی «3+۲+1» ایجاد کرده است. همکاری در زمینه انرژی هستهای مرکز این الگو است. همچنین ساخت زیربناها و تسهیل تجارت و سرمایهگذاری 2 ضلع دیگر این الگوی همکاری هستند. 3 حوزه ارزشمند و جدید فناوری انرژی هستهای، ماهوارههای فضایی و انرژیهای نو، زمینههای پیشرفت همکاریها هستند. بر اساس برآوردهای صورت گرفته، چین تاکنون نزدیک به یک تریلیون دلار (هزینه نهایی طرح 3.6 تریلیون دلار برآورد شده است) برای توسعه ابتکار «یک کمربند - یک جاده» هزینه کرده است. با نگاهی مختصر به هر 2 مسیر «جاده جدید ابریشم» کاملا روشن است که منطقه «خاورمیانه» قلب این کریدور بزرگ اقتصادی است؛ بر همین اساس چین برای تکمیل پروژه خود سراغ قدرتهای تأثیرگذار منطقه همچون ایران، عربستان سعودی و ترکیه رفته و با انعقاد موافقتنامههای راهبردی گامی بلند به سوی تثبیت این پروژه برداشته است. چین با آنکه سیاست متنوعسازی سبد تأمین منابع هیدروکربن را دنبال میکند اما وابستگی قابل توجهی به منابع منطقه غرب آسیا دارد.
* چین خریدار عمده نفت کشورهای عربی
بر اساس آمارهای منتشر شده، عربستان سعودی 19 درصد، عراق ۱۰ درصد و عمان ۷ درصد نفت چین را تأمین میکنند. این رقم معادل نیمی از سهم منطقه خاورمیانه در صادرات نفت به پکن است. همچنین چینیها به دلیل افزایش فزاینده نیاز به گاز LNG روابط خود با قطر را گسترش داده و تبدیل به یکی از واردکنندگان این ماده شدهاند. سال ۲۰۱۹ میلادی در قرارداد امضا شده بین چین و قطر قرار شد «قطر پترولیوم» از سال ۲۰۲۲، 3.5 میلیون تن گاز طبیعی مایع را برای مدت ۱۵ سال به شرکت چینی عرضه کند. بنابراین صادرات LNG قطر به چین سالانه به بیش از 15.5 میلیون تن خواهد رسید. سال ۲۰۱۹ حجم روابط اقتصادی میان امارات و آمریکا 24.5 میلیارد دلار بوده است. این در حالی است که حجم تبادلات اقتصادی میان امارات و چین عدد ۴۶ میلیارد دلار را به ثبت رسانده است. همچنین در همان سال حجم روابط اقتصادی میان سعودی و آمریکا 37.7 میلیارد دلار بوده اما در مقابل میزان روابط اقتصادی میان چین و سعودی ۶۳ میلیارد دلار را نشان میدهد.
* چین راهبر کشورهای شورا در سازمان ملل
در بخشی از سند مشترک راهبردی چین و کشورهای عربی، چین از روند صلح خاورمیانه و تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای تعیینشده تا پیش از سال ۱۹۶۷ و بیتالمقدس به عنوان پایتخت آن حمایت کرد. چین مایل است مشورت و همکاری با کشورهای عربی را تقویت کند و نیز به صورت مشترک با اعراب اهداف و اصول منشور ملل متحد را تقویت و دستورالعمل ۲۰۳۰ سازمان ملل را در راستای توسعه مداوم، حفاظت از عدالت و برابری بینالمللی و عادلانهتر کردن نظم جهانی اجرا کند.
* نشستهای همکاری چین با کشورهای عربی
سال 2013 چین و کشورهای عربی یک نشست بزرگ برگزار کردند. اجلاس همکاری چین و کشورهای عربی ۱۱ سال پیش با اهداف گفتوگو، همکاری، صلح و توسعه ایجاد شد. این اجلاس به یک طرح مهم برای گفتوگوی مشترک و همکاری برنامهریزیشده میان 2 طرف بر اساس برابری و منافع مشترک تبدیل شده است. سپتامبر 2018 دور ششم کنفرانس همکاری چین و جهان عرب در قاهره برگزار شد و در حاشیه آن دبیرکل اتحادیه عرب تفاهمنامه با سازمان چینی همکاری جهانی برای گسترش انرژی (GEIDCO) را امضا کرد.
* میلیاردها دلار حجم مبادلات چین و عربها
همچنین در چارچوب پروژه «یک کمربند- یک جاده»، «مرکز چینی- عربی انتقال فناوری» با 8 شعبه در کشورهای عربی راه افتاد. سال 2022 هم مطلبی درباره حجم تبادلات کشورهای عربی و چین منتشر شد. بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط مجمع همکاری چین و کشورهای عربی در توئیتر، عربستان سعودی بیش از یکچهارم تجارت کشورهای عربی با چین را به خود اختصاص داده و بزرگترین شریک تجاری پکن در خاورمیانه و شمال آفریقاست. حجم مبادلات تجاری چین با عربستان در سال 2021 حدود 87.3 میلیارد دلار بوده و امارات با حجم مبادلات تجاری 72.4 میلیارد دلار در رتبه دوم و عراق با 37.3 میلیارد دلار در رتبه سوم قرار گرفته است. در میان کشورهای خاورمیانه، ترکیه با 34.2 میلیارد دلار در جایگاه چهارم و سلطاننشین عمان با حجم 32.1 میلیارد دلار در رتبه پنجم مبادلات تجاری با چین قرار گرفته است. چین نخستین شریک تجاری عربستان سعودی و پس از آن ایالات متحده قرار دارد، در حالی که عربستان سعودی بزرگترین شریک چین در غرب آسیا و شمال آفریقاست. طی 2 دهه گذشته، عربستان سعودی توانسته است با پیشی گرفتن از روسیه، همسایه شمالی و شریک استراتژیک پکن، به صادرکننده شماره یک نفت به چین تبدیل شود. عربستان سعودی به طور متوسط 1.8 میلیون بشکه نفت در روز به چین صادر میکند. از طرف دیگر شیوع پاندمی «کووید-19» از اوایل سال 2020، منجر به شکستهای جدی در چین و کشورهای عربی شده است. چین و کشورهای عربی اقدامات سریعی را برای مقابله با این همهگیری و تقویت همکاریهای دوجانبه در زمینه بهداشت انجام دادهاند. 22 کشور عربی، اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیجفارس و مردم عرب در سختترین لحظات مبارزه با کرونا از چین حمایت قاطع کردهاند.
* کمک عربها به چین در کرونا
بر اساس آمار، اعضای اتحادیه کشورهای عربی حدود 10 میلیون ماسک، حدود 3.2 میلیون جفت دستکش و 100 هزار لباس، وسایل حفاظتی و 65000 عینک اهدا کردهاند. قطر ایرویز همچنین نخستین شرکت هواپیمایی است که مواد ضداپیدمی را به صورت رایگان به چین ارسال کرد. مقامات دولتهای عربی و شخصیتهای تجاری این کشورها حمایت خود را از دولت و مردم چین در مبارزه با همهگیری اعلام کردند. دکتر هالا زاید، وزیر بهداشت مصر به عنوان فرستاده ویژه عبدالفتاح السیسی رئیسجمهور مصر به چین رفت تا حمایت دولت و مردم مصر و اعتماد آنها به چین در غلبه بر «کووید-19» را اعلام کند. شورای وزیران بهداشت کشورهای عربی تصمیم ویژهای گرفت و بیانیهای را در پنجاهوسومین نشست این شورا برای حمایت از مبارزه چین با این همهگیری صادر کرد. از طرف دیگر نهمین نشست وزیران مجمع همکاری چین و عرب در 6جولای 2020 با موفقیت به صورت آنلاین برگزار شد که 3 سند اقتصادی و بهداشتی نتیجه این نشست بود. عربستان نیز با تأمین 19 درصد نفت وارداتی چین، بزرگترین تأمینکننده نفت چین در منطقه خارومیانه است. طبق برآورد وزارت بازرگانی چین، تجارت بین 2 کشور از سال 1999 به بعد، به طور متوسط 41 درصد رشد داشته است. صادرات نفت عربستان به چین از 440 هزار بشکه در سال 2004 به 500 هزار شبکه در سال 2005 افزایش یافت. این افزایش بعد از توافق آرامکو، غول نفتی عربستان با ساینوپک برای صدور روزانه یک میلیون بشکه نفت به چین تا سال 2010 صورت گرفت. در یکی دیگر از بزرگترین معاملات تجاری بین چین و عربستان، شرکت نفت چین و شرکت پتروشیمی این کشور «SINOPEC» با شرکت آرامکوی عربستان جهت صرف 300 میلیون دلار برای توسعه منابع گاز طبیعی عربستان در نزدیکی حوزه قوار به توافق رسیدند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
سفر صدراعظم آلمان به ریاض، امارات و قطر برای تأمین انرژی
رسانهها روز دوشنبه از سفر آتی صدراعظم آلمان به کشورهای عرب حاشیه جنوبی خلیجفارس با هدف تامین انرژی خبر دادند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، «اولاف شولتس» ابتدا به عربستان سفر و با «محمد بنسلمان» ولیعهد دیدار خواهد کرد. شولتس در این سفر ۲ روزه که روزهای آتی انجام خواهد شد به قطر و امارات عربی متحده نیز خواهد رفت. «استفن هبستریت» سخنگوی دولت آلمان گفت شولتس به همراه یک هیات تجاری ابتدا به عربستان سعودی سفر خواهد کرد و در آنجا با ولیعهد و احتمالا «ملک سلمان» پادشاه این کشور دیدار خواهد کرد. او به جزئیات سفر شولتس اشاره نکرد اما گفت موضوع انرژی مورد بحث قرار خواهد گرفت. هبستریت همچنین افزود در این دیدار درباره قتل «جمال خاشقجی» منتقد دولت سعودی که در ترکیه به دست عوامل آلسعود کشته شد نیز گفتوگوهایی خواهد شد. شولتس قرار است پس از سفر به عربستان، به امارات برود و با «شیخ محمد بن زاید آلنهیان» رئیس دولت امارات عربی متحده دیدار کند. در همین ارتباط «رابرت هابک» وزیر اقتصاد آلمان گفت شولتس در امارات قراردادهای گازی امضا خواهد کرد تا جایگزین تامین انرژی روسیه شود. صدراعظم آلمان سپس با «شیخ تمیم بن حمد آلثانی» امیر قطر دیدار و گفتوگو خواهد کرد. هابک پیش از این در ماه مارس از قطر و امارات عربی متحده در تلاش برای یافتن جایگزینهایی برای گاز روسیه که آلمان به طور سنتی بشدت به آن وابسته است، بازدید کرد.
***
میشل عون:
مذاکرات درباره تعیین مرزهای دریایی در مراحل پایانی است
«میشل عون» رئیسجمهوری لبنان در نشست با «جوانا فرونیسکا» هماهنگکننده ویژه سازمان ملل متحد در لبنان به پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی اشاره کرد و گفت مذاکرات برای تعیین مرزهای دریایی در مراحل پایانی خود قرار دارد و بر اساس آن حق لبنان در منطقه اقتصادی خود برای استخراج نفت و گاز تضمین میشود. میشل عون ادامه داد همچنین تماسها با «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکایی در این پرونده درباره برخی جزئیات فنی مربوط به روند مرزبندی ادامه دارد.
***
۳ افسر پلیس فرانسه به جرم خشونت محکوم شدند
۳ افسر پلیس فرانسه که سال ۲۰۱۵ در دستگیری منجر به کشته شدن یک سیاهپوست مشارکت داشتند، در دادگاه پاریس محکوم شدند. به گزارش تارنمای هفتهنامه لوپوئن، دادگاه کیفری پاریس روز سهشنبه این 3 افسر پلیس را به دلیل قتل عمد «امادو کومه» (Amadou Koumé) به ۱۵ ماه حبس تعلیقی محکوم کرد. این ۳ افسر متهم بودند این شهروند سیاهپوست را ۶ مارس ۲۰۱۵ حین بازداشت در یک کافه واقع در پایتخت فرانسه به قتل رساندند. بر اساس این گزارش، مقتول که یک پدر ۳۳ ساله بود، عصر روز مورد اشاره به دلیل خفگی و در حالی که ۶ دقیقه روی زمین با دستان بسته در پشت سرش قرار داشت، جان داد.
***
پیشتازی لولا داسیلوا در نظرسنجیهای انتخاباتی برزیل
بر اساس یک نظرسنجی مشخص شد کمتر از ۲ هفته مانده به انتخابات ریاست جمهوری در برزیل، لولا داسیلوا همچنان از بولسونارو در نظرسنجیها جلوتر است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بر اساس نظرسنجی موسسه IPEC، «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا» رئیسجمهوری پیشین برزیل و کاندیدای کنونی انتخابات ریاست جمهوری این کشور در دور نخست رایگیری که دوم اکتبر است، از حمایت ۴۷ درصدی رایدهندگان برخوردار خواهد بود، در حالی که ژائیر بولسونارو، رئیسجمهوری کنونی و رقیب داسیلوا ۳۱ درصد رای دارد. همچنین در صورتی که انتخابات به دور دوم کشیده شود، لولا داسیلوا میتواند ۵۴ درصد آرا را در مقابل ۳۵ درصد بولسونارو کسب کند. میزان محبوبیت بولسونارو روی عدد ۳۰ درصد و میزان نارضایتی از وی ۴۷ درصد اعلام شده است. نظرسنجی موسسه مذکور از ۳۰۰۸ نفر و در بازه زمانی ۱۷ و ۱۸ سپتامبر انجام شده است.
***
گفتوگوی تلفنی وزرای خارجه روسیه و فرانسه درباره نیروگاه زاپروژیا
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه و «کارتین کولونا» همتای فرانسوی او در یک گفتوگوی تلفنی روز دوشنبه درباره موضوع تضمین امنیت در نیروگاه هستهای «زاپروژیا» صحبت کردند. در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: «بعد از گفتوگوی تلفنی میان روسایجمهوری روسیه و فرانسه در تاریخ 11 سپتامبر 2022، مسؤولان وزارتخانههای خارجه ۲ کشور نیز به تفصیل درباره وضعیت در اوکراین، عمدتا با تمرکز بر تضمین امنیت در نیروگاه هستهای زاپروژیا صحبت کردند». به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، طبق اعلام وزارت خارجه روسیه، لاوروف تاکید کرد اوکراین از تسلیحات تامین شده توسط غرب برای هدف گرفتن زیرساختهای غیرنظامی، از جمله نیروگاه هستهای زاپروژیا استفاده کرده و به این ترتیب اروپا را در معرض خطر یک فاجعه هستهای قرار داده است. وزارت خارجه روسیه تصریح کرد: «طرف روس بار دیگر بر ضرورت توقف فوری و کامل گلولهباران علیه این نیروگاه و شروع یک تحقیقات بیطرف درباره موارد وقوع حملات عمدی علیه این تاسیسات تاکید کرد». به گفته وزیر خارجه فرانسه، وضعیت در محل نیروگاه هستهای زاپروژیا و اطراف آن بحرانی است. کولونا همچنین خواستار ایجاد یک منطقه امنیتی در اطراف این تاسیسات در سریعترین زمان ممکن شد. کولونا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «وضعیت نیروگاه هستهای زاپروژیا همچنان باعث نگرانی ما است... ما قرار است چهارشنبه ساعت 11:30 به وقت محلی در نشست سازماندهی شده از سوی فرانسه و مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با هدف اطمینان یافتن از تضمین ایمنی نیروگاه هستهای زاپروژیا صحبت کنیم».
ارسال به دوستان
رفتار نژادپرستانه، چارلز سوم را دوباره سوژه کرد
خودداری شاه انگلیس از دست دادن با سیاهپوست
در ویدئویی جدید که گفته میشود مربوط به مراسم خاکسپاری ملکه انگلیس است، جانشین وی در اقدامی نژادپرستانه و بدون حتی حفظ ظاهر، از دست دادن با یک مرد سیاهپوست حاضر در جمعیت خودداری میکند و او را نادیده میگیرد. ویدئویی از «چارلز سوم» شاه جدید انگلیس منتشر شده که او را در حالی نشان میدهد که از دست دادن با یک مرد سیاهپوست امتناع میکند. در این ویدئو، او پس از دست دادن و خوشوبش با جمعیتی که برای مراسم خاکسپاری ملکه خارج از کاخ باکینگهام شرکت کردهاند، در اقدامی نژادپرستانه از دست دادن با یک مرد سیاهپوست آفریقایی خودداری میکند و او را نادیده میگیرد و بعد به دست دادن با سایر افراد سفیدپوست ادامه میدهد. این اقدام پادشاه انگلیس، واکنشها و بحثهای زیادی را در شبکههای مختلف اجتماعی برانگیخته و بسیاری او را یک نژادپرست سرسخت توصیف کردهاند. اقدام وی همچنین خشم کنیاییها را به دنبال داشته است. چارلز سوم که بعد از فوت مادرش ملکه «الیزابت دوم» به پادشاهی انگلیس رسیده به خاطر گافهای متعددش در روزهای گذشته جنجالی شده و برای بسیاری یاد و خاطره پدرش، شاهزاده «فیلیپ» را زنده کرده است. شاه انگلیس پیش از این، روز ۱۰ سپتامبر هم هنگام امضای چند سند رفتار تحقیرآمیزی با خدمتکارانش داشت که این مساله بازتاب گستردهای در فضای مجازی داشت. در فیلمها و تصاویری که کاربران منتشر کردهاند او با دندانهای به هم فشرده و رفتار غضبآلود از یکی از دستیارانش میخواهد چیزی را از سر راهش بردارد. چارلز علاوه بر این گافها، در شرایطی وارث تاج و تخت شده که نامش با رسواییهای متعددی گره خورده است. به عنوان مثال، ماه پیش روزنامه تایمز گزارش داد پرنس «چارلز» شاه انگلیس کیف پولی حاوی یک میلیون پوند از بستگان «اسامه بنلادن» رهبر پیشین گروه تروریستی القاعده دریافت کرده است. این روزنامه انگلیسی نوشت پرنس چارلز شخصا این مبلغ را از «بکر بنلادن» و برادر او دریافت کرده که هر ۲ برادران ناتنی رهبر پیشین القاعده و مغز متفکر حملات ۱۱ سپتامبر هستند. زندگی شخصی چارلز و ازدواج او با پرنسس دایانا، شاهدخت ولز هم درگیر فراز و نشیبهای متعددی بود. دایانا و چارلز سال ۱۹۸۱ نامزدیشان با یکدیگر را اعلام کردند اما این ازدواج به دلیل روابط عاشقانهای که چارلز پیش از زندگی با دایانا داشت دیری نپایید و آنها در سال ۱۹۹۲ از هم جدا شدند. چارلز در این مدت رابطهاش را با «کاملیا پارکر» آغاز کرد و بعد هم اعتراف کرد با کاملیا رابطه عاشقانه داشته است.
بعد از آن دایانا در مصاحبهای اعلام کرد همسرش چارلز، همزمان با او به صورت پنهان با کاملیا پارکر هم در ارتباط بوده و یکی از دلایل جداییشان همین موضوع بوده است. دایانا سرانجام آگوست سال ۱۹۹۷ در یک تصادف مشکوک رانندگی کشته شد.
ارسال به دوستان
اعتراف رسانههای صهیونیستی به ترس اسرائیلیها از تهدیدهای نصرالله
مشکلات فنی برای تعویق استخراج گاز بهانه است
رسانههای رژیم صهیونیستی اذعان کردند مقامات این رژیم نسبت به تهدیدهای مطرح شده توسط دبیرکل حزبالله لبنان درباره استخراج از میدان گازی «کاریش» نگرانند و عدم استخراج از این میدان توسط صهیونیستها دلیل فنی ندارد. به گزارش شبکه خبری المیادین، «اودی سگل» گوینده تلویزیون رژیم صهیونیستی در سخنانی گفت یائیر لاپید، نخستوزیر این رژیم میگوید میخواهد یک توافق امضا شده باشد و پس از آن استخراج از میدان کاریش در دستور کار قرار بگیرد اما اینگونه به نظر میرسد که اسرائیل به تهدیدهای سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان گوش میدهد و گاز استخراج نمیکند. «تزفی یحزکلی» تحلیلگر سیاسی شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در این باره گفته است: برداشت من از اظهارات اخیر لاپید این است که دلیل عدم استخراج از کاریش فنی نیست و این تهدیدهای مطرح شده توسط نصرالله است که اسرائیلیها را تحت تاثیر قرار داده و آنها به بهانههای فنی استخراج از کاریش را به تعویق میاندازند. وی افزود: بله! اسرائیل خواهان استخراج و توافق بود اما این اتفاق نیفتاد و اکنون تماسهایی برای تسریع در روند دستیابی به توافق وجود دارد اما تهدیدهای نصرالله اسرائیل را از استخراج بازمیدارد. این اظهارات منابع رسانهای اسرائیلی پس از آن مطرح شده است که یائیر لاپید، نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت: استخراج گاز از میدان کاریش ربطی به مذاکرات با لبنان درباره ترسیم مرزهای دریایی ندارد و هر زمان که امکان استخراج داشته باشیم، این کار را آغاز میکنیم.
سیدحسن نصرالله در سخنرانی مراسم راهپیمایی اربعین در بعلبک لبنان درباره پرونده تعیین مرزهای دریایی لبنان و رژیم صهیونیستی گفت: لبنان برای مقابله با بحرانهای اقتصادی و معیشتی خود با فرصتی طلایی مواجه است که شاید تکرار نشود. ما نمیتوانیم پیش از دستیابی لبنان به مطالبات برحق خود، اجازه استخراج نفت و گاز از میدان کاریش را بدهیم. سیدحسن نصرالله گفت: به ما فرصت واقعی برای مذاکرات با هدف استخراج گاز از سوی لبنان بدهید. ما به دنبال مشکل و دردسر نبودهایم. ما بخشی از مذاکرات ترسیم مرزها نیستیم و همه چشممان به «کاریش» و موشکهایمان است. وی افزود: من فکر میکنم اسرائیلیها، آمریکاییها و دیگران اطلاعات کافی درباره جدیت مقاومت و اینکه «در این مساله با آنها شوخی نمیکند» دارند. اگر رویارویی به ما تحمیل شود، برای آن آمادگی داریم. لبنان و رژیم صهیونیستی بر سر منطقهای به مساحت ۸۶۰ کیلومترمربع در دریای مدیترانه که دارای منابع نفتی و گازی است، اختلافنظر دارند. مذاکرات غیرمستقیم میان بیروت و تلآویو اکتبر ۲۰۲۰ با نظارت سازمان ملل و با هدف تعیین مرزهای دریایی میان 2 طرف آغاز شده و 5 دور برگزار شد که آخرین آنها مه ۲۰۲۱ بود. اخیرا منابع لبنانی و صهیونیستی اعلام کردند لبنان و رژیم صهیونیستی به توافق درباره ترسیم مرزهای دریایی نزدیک شدهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|