|
ارسال به دوستان
مدیر پروژه «محمد رسولالله»: تحقیقات پایهای سری دوم آماده است
ساخت «محمد رسولالله» 2و3 در ابهام
در حالی که قرار بود پروژه عظیم سینمایی «محمد رسولالله» در قالب سهگانه تولید شود، با گذشت 8 سال از انتشار سری اول این فیلم، خبری از ساخت سری دوم و سوم نیست.
به گزارش «وطنامروز»، از همان ابتدا که قرار بر ساخت یک پروژه سینمایی عظیم برای نمایش زندگی رسول اکرم شد، سخن از یک سهگانه بود؛ سهگانهای که در سری اولش ایام کودکی حضرت محمد(ص) تصویر شود، در سری دوم دوران زندگی ایشان تا قبل از بعثت به نمایش گذاشته شود و در سری سوم هم به بعد از بعثت بپردازد. نخستین فصل این پروژه سینمایی حدود 8 سال پیش به کارگردانی مجید مجیدی بر پرده سینماها نشست اما تا به امروز خبری از ساخت فصلهای دوم و سوم پروژه «محمد رسولالله» نبوده است.
محمدمهدی حیدریان که در زمان ساخت «محمد رسولالله» مجید مجیدی مدیریت این پروژه را بر عهده داشت، درباره فصلهای دوم و سوم این پروژه سینمایی به ایرنا گفت: آنهایی که اختیار این کار را دارند باید تلاش کنند این کار شروع شود. یادم است همان ابتدای کار، از برخی کشورهای اسلامی مراجعاتی به ما شد که حاضریم بودجه فیلمی درباره محمد رسولالله(ص) را در ۲ یا ۳ فیلم سینمایی در اختیار شما بگذاریم تا این فیلم را بسازید. حتی یکی از کشورها گفت حاضر است بودجه و امکانات لازم برای ساخت چنین فیلمی در ۷ فیلم سینمایی را در اختیار ما قرار دهد.
حیدریان با اشاره به اینکه هنوز هم مراجعاتی مشابه از سوی کشورهای اسلامی برای ادامه این سهگانه وجود دارد، گفت: چون میخواهیم روایت خودمان را از زندگی حضرت محمد(ص) بیان کنیم، پیشنهادهای کشورهای اسلامی برای ادامه ساخت را قبول نکردهایم. بنای ما بر پیشبرد کار در داخل کشور است نه در سایر کشورها.
وی ایده اولیه برای ساخت فیلم سینمایی «محمد رسولالله» را اینگونه تشریح کرد: ایده اولیه این بود که دوران کودکی حضرت محمد(ص) در جهت تبیین و روشن کردن نقاط تاریک که در تاریخ وجود دارد ساخته شود. یعنی پرداخت لازم نسبت به بخش اول زندگی ایشان صورت گیرد. مثلا مسائلی چون موحد بودن پدربزرگ و عموی رسول اکرم و شرایط شبهجزیره در آن موقع.
مدیر پروژه «محمد رسولالله» ادامه داد: درباره کودکی پیامبر، روایتهای غیرمتقن زیادی وجود دارد. ما در گام اول با بسیاری از بزرگان و تاریخدانان و مراجع تقلید صحبت کردیم و بسیاری از روایات معروف نیز غیرقابل اتکا از کار درآمد که آنها را کنار گذاشتیم.
یادم است از یک کتاب چند جلدی درباره زندگی حضرت محمد(ص) فقط ۲۵ صفحه آن مربوط به کودکی ایشان بود. به همین دلیل ما یک خلأ تاریخی در این بخش از زندگی پیامبر خاتم داشتیم.
او درباره مضمون هر یک از 3 فصل این پروژه توضیح داد: بنا بر این بود بعد از ساخت فیلم ایام کودکی، دوران زندگی ایشان تا قبل از بعثت ساخته شود. این دوره شامل شکلگیری شخصیت اجتماعی پیامبر اعظم(ص) در قبایل و طوایف و ازدواج ایشان تا زمان بعثت است. به تعبیر یکی از بزرگان، برای قسمت سوم این فیلم سینمایی، دریایی از کار وجود دارد که لازم است انجام شود. این دوره زمان بعثت تا تشکیل حکومت اسلامی و در نهایت رحلت ایشان را دربر میگیرد.
حیدریان اضافه کرد: تحقیقات پایهای درباره این بخشها انجام و نتیجه این تحقیقات تبدیل به جزوات و کتابهایی شد که اکنون آماده تبدیل به فیلمنامه شدن است. البته ما نمیتوانیم فیلمنامههایی داشته باشیم که بتواند حق مطلب را نسبت به رسول اکرم(ص) ادا کند، بلکه هدف این است فیلمنامههایی نوشته شود که نزدیک به حقیقت مساله و موضوع باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر کار ساخت ادامه این فیلم به حال خود رها شده است و شاید هم سالها بگذرد و هیچ اتفاقی در این زمینه نیفتد.
ارسال به دوستان
انتشارات سوره مهر منتشر کرد
زندگی پیامرسان شهدا در «روزهای پیامبری»
کتاب «روزهای پیامبری» نوشته روحالله شریفی روایتی از زندگی غلامحسن حدادزادگان توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد.
به گزارش «وطنامروز»، کتاب «روزهای پیامبری» نوشته روحالله شریفی روایتی از زندگی غلامحسن حدادزادگان پیامرسان و راننده پیکر شهدا توسط انتشارات سوره مهر به تازگی منتشر شده است. کتاب «روزهای پیامبری» در 4 فصل «ماشین داماد»، «در برابر امواج»، «روزهای پیامبری» و «شهر باران» و ۴۳ بخش نوشته شده است.
به گفته نویسنده، خاطرات آقای حدادزادگان مثل یک قالی گرانقیمت است که به خاطر گذشت سالها و انبوه آلام، بخشی از طرح اصلیاش از بین رفته که نیاز به رفوگری از روی نقشه قالی به مدد عکسها، مصاحبه با دوستان، خانواده شهدا و تخیل و رنگآمیزی صحنهها و موقعیتها داشت.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «ساختمان معراجالشهدای قزوین یک ساختمان خیالانگیز است. جای خاصی است، با هزار غصه به آنجا بروید آرام و ساکت خارج میشوید. امتحانش مجانی است. یک جای پر برکت است. بگذارید قصه چند خطیاش را برای شما تعریف کنم. قبل از انقلاب ساختمان پیشاهنگی بود. بعد از انقلاب افتاد به دست سازمان مجاهدین خلق یا همان منافقین. بچههای سپاه پاسداران در یک عملیات یک ساعته آنجا را فتح کردند. ساعتی که ساختمان از دست غاصبان خارج شد نزدیک ظهر بود و منافقین دیگ غذای استامبولیشان را جا گذاشتند و برای همیشه از آنجا رفتند. سپاه این ساختمان را که شبیه مدرسه بود تبدیل کرد به محل ستاد عملیات. در درگیری با منافقین این مکان محل فرماندهی و مقابله و عزیمت نیرو بود. وقتی تشییع شهدا شکل رسمیتری به خودش گرفت اینجا به معراجالشهدا و نقطه آغازین تشییع تبدیل شد. اعزام به جبهه هم از حیاط با صفای همین ساختمان بود. به نظر این حقیر کمترین، این زمین یک جای معمولی نیست؛ اگر روزی بخواهد شهادت بدهد تن همهمان خواهد لرزید. گواه است این ملک؛ گواه اشکها و لبخندها، دردها و شادیها، گواه ستیز، شاهد تاریخ، گواه خون، شاهد قیام، شاهد ازلی مردان بیادعا».
کتاب «روزهای پیامبری» در ۳۳۰ صفحه با شمارگان هزار و ۲۵۰ نسخه در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
ارسال به دوستان
حسن انوری در آیین بزرگداشت روز حافظ:
«حافظ» فکر سامانمند نداشت
در آیین گرامیداشت روز حافظ، از نسخه خطی نفیس و هنری قدیمی دیوان حافظ که متعلق به ۳ قرن گذشته است، رونمایی شد.
به گزارش «وطنامروز»، آیین گرامیداشت روز حافظ و رونمایی از نسخه خطی نفیس و هنری قدیمی دیوان حافظ، متعلق به ۳ قرن گذشته، در آستانه روز بزرگداشت خواجه شمسالدین محمدبنبهاءالدین محمد حافظ شیرازی با حضور حسن انوری استاد و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، علی عاشورلو و غلامرضا امیرخانی مشاوران رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نوشاد رکنی عضو کمیته نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و... در تالار فرهنگ مرکز همایشهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
حسن انوری، استاد برجسته و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در این مراسم ضمن خوانش ابیات متعدد از غزلیات حافظ گفت: معاصران حافظ شیرازی نیز به سخنوری او اذعان داشتهاند. خواجه شمسالدین محمدبنبهاءالدین محمد حافظ شیرازی، دیوان اشعار خود را گردآوری نکرد و پس از درگذشت او، شمسالدین محمد گلاندام یکی از دوستان و نزدیکان حافظ، اشعار او را جمعآوری و گردآوری کرد، او همچنین مقدمهای بر دیوان اشعار حافظ نوشته است.
انوری ادامه داد: حافظ بهترین کلمات را از زبان فارسی بیرون کشیده و برای بیان مقصود خود به کار برده است، در این باره میتوان به کلماتی چون «در» و «گوهر» اشاره کرد. هدف و قصد حافظ گفتن کلام به بهترین شکل ممکن است. بر همین اساس ممکن است در دیوان حافظ تناقضهایی به نظر خواننده بیاید، چراکه او نمیخواهد یک نوع نگرش و فکر را به مردم تزریق کند.
عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی به برخی از تناقضهای موجود در ابیات این شاعر هم اشاره کرد و گفت: او در جایی میگوید «حافظم در مجلسی دُردیکشم در محفلی/ بنگر این شوخی که چون با خلق، صنعت میکنم»، همچنین حافظ ابیاتی را در زمینه اشاعره و معتزله آورده است. برخی با بررسی اشعار حافظ میگویند او جبری است اما در جایی او حداکثر اختیار را با اشعار خود به تصویر درآورده است.
وی ادامه داد: اینکه حافظ را عارف میدانند، تنها مربوط به عصر حاضر نیست، در گذشته نیز برای دیوان او شرح عرفانی آوردهاند اما با توجه به ابیاتی که از او بر جا مانده، حافظ این موضوع را رد میکند.
به گفته انوری، نمیتوان گفت حافظ از نظر فکری مانند فلاسفه، فکری سامانمند دارد، چراکه هرچه را که گفته ضد آن را هم آورده است. البته مواردی غیر آن وجود دارد. در این زمینه میتوان به «عشق» اشاره کرد؛ او ۲۵۰ مرتبه کلمه عشق را به کار برده است؛ عشق بهترین و نابترین فکر حافظ بوده است، برخی مربوط به ذات الهی و برخی عشق زمینی است اما معشوق بیشتر این ابیات مشخص نیست.
ارسال به دوستان
اخبار
پخش ویژهبرنامه جامجهانی از فردا شب
اولین ویژهبرنامه جامجهانی معاونت سیما جمعه ۲۲ مهر روی آنتن شبکه ورزش میرود.
به گزارش «وطنامروز»، ویژهبرنامه جامجهانی فوتبال ٢٠٢٢ قطر از جمعه ٢٢ مهر روی آنتن میرود. از ویژگیهای این برنامه میتوان به تعدد استودیوهای این برنامه در تهران، قطر، سواحل نیلگون خلیجفارس و استودیو خبر جامجهانی اشاره کرد. استفاده از کارشناسان داخلی و خارجی، آنالیز تیمهای جام جهانی، پویش مردمی جهت حمایت از تیم ملی و... از دیگر بخشهای این برنامه است.
این برنامه تا قبل از آغاز جامجهانی روزهای دوشنبه و جمعه از ساعت ٢١ و از آغاز جامجهانی به صورت روزانه تقدیم نگاه مخاطبان خواهد شد.
***
برگزاری جشنواره تئاتر شهرزاد به تعویق افتاد
دبیرخانه جشنواره تئاتر شهرزاد طبق بیانیهای از تعویق دومین دوره این جشنواره خبر داد.
به گزارش «وطنامروز»، برگزاری دومین جشنواره تئاتر شهرزاد که قرار بود مهر آغاز به کار کند، طبق اعلام دبیرخانه جشنواره تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاد. در بیانیه منتشر شده از سوی دبیرخانه آمده است: «طبق برنامهریزی یک ساله پردیس تئاتر شهرزاد برای برگزاری دومین دوره جشنواره، قرار بر آن بود آ یین گشایش این رویداد فرهنگی در تاریخ ۲۰ مهر سال جاری برگزار شود. پردیس تئاتر شهرزاد ضمن اعتقاد بر اینکه چراغ تئاتر باید روشن نگه داشته شود، اعلام میکند با توجه به اینکه برگزاری جشنواره نیازمند حال و هوای بهتری است، تاریخ پیشین برای برگزاری جشنواره مناسب نیست و بستر و فضای برگزاری در شرایط کنونی مهیا نیست و جشنواره با وجود اتفاقات اخیر میسر نخواهد شد. لذا تصمیم بر آن گرفته است تاریخ برگزاری دومین جشنواره تئاتر شهرزاد تغییر پیدا کند».
دومین جشـنواره «تئاتر شهرزاد» به مدیریت شهرزاد جعفری و دبیری مسعود دلخواه باهدف فعال کردن استعدادها و کمک به گسترش فرهنگ تئاتر برگزار میشود.
***
جبلی در واکنش به برخی شایعات:
خواستند حواسمان پرت شود
رئیس رسانه ملی در سخنانی از برخی شایعهسازیهای اخیر پیرامون صداوسیما انتقاد کرد.
به گزارش «وطنامروز»، سهشنبه ۱۹ مهرماه نشست «افق تحول» در صداوسیما در حالی برگزار شد که پیمان جبلی بدون اشاره به مصادیق خاص، درباره برخی شایعات و اتفاقات سخن گفت و از آنها انتقاد کرد. در این مراسم همچنین علیرضا خدابخشی معاون سیاسی صداوسیما که بتازگی شایعه تغییر او در رسانهها مطرح شده بود، به سخنرانی پرداخت.
جبلی در بخشی از سخنان خود درباره این شایعهسازیها که در طول یک سال دوره تحول ادامه داشته است، بیان کرد: فضاسازیها و جوسازیهایی در طول این یک سال انجام شد؛ از شبنامه و روزنامه و گاهنامه و سایت و کانال و هر چه که از دستشان برآمد برای متزلزل کردن سازمان در دوره تحول انجام دادند.
وی ادامه داد: خواستند حواس ما را پرت کنند اما خدا بالای سر ما بود. خدا خودش حق را به حقدار رساند. خیلیهایشان متنبه شدند، خیلیها برایشان سوءتفاهم برطرف شد اما خیلیها هم همچنان دارند ادامه میدهند و حاشیهسازی ادامه دارد. به لطف خدا هیچ یک از این اقدامات ما را از مسیر محکمی که داریم متزلزل نخواهد کرد، خیال همه راحت باشد.
این شایعات در حالی مطرح میشود که روابط عمومی صداوسیما نسبت به اکثر آنها سکوت پیشه کرده و هیچگونه اطلاعرسانی و شفافسازیای درباره آنها انجام نشده است.
***
ترویج فضایل پیامبر در پویش «قصههای امین»
پویش مجازی «قصههای امین» در آستانه سالروز میلاد پیامبر اسلام و روز اخلاق و مهرورزی در فضای مجازی آغاز به کار کرد.
به گزارش «وطنامروز»، پویش مجازی «قصههای امین» با محوریت ترویج فضایل پیامبر مهربانیها، در آستانه سالروز میلاد نبی گرامی اسلام و روز اخلاق و مهرورزی در فضای مجازی آغاز به کار کرد.
برای شرکت در پویش مجازی قصههای امین کافی است والدین چند داستان از فضایل اخلاقی پیامبر(ص) مانند «گذشت»، «خوشاخلاقی»، «مهربانی با کودکان» و «کمک به نیازمندان» و... تعریف کنند و از کودک بخواهند به انتخاب خود قصه مورد علاقهاش را برای شرکت در پویش روایت کند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|