|
توافق اردوغان و پوتین بر سر طرح تشکیل هاب گازی
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه دیروز اظهار کرد با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه بر سر برنامه هاب گازی که اروپا با استفاده از آن میتواند از گاز روسیه از طریق ترکیه بهرهمند شود، توافق کرده است. رئیسجمهور ترکیه ادامه داد: همانطور که پوتین اعلام کرد، اروپا میتواند از گاز روسیه از طریق ترکیه بهره بگیرد.
ارسال به دوستان
حماس و سوریه بعد از 10 سال دوباره روابط خود را به صورت رسمی از سر گرفتند
حماس در قلب مقاومت
عضو ارشد حماس در دیدار با بشار اسد: دیدار امروز ما تجدید روحیه مقاومت در امت اسلامی است
گروه بینالملل: هیاتی از جنبش مقاومت فلسطین (حماس) دیروز به سوریه سفر و با بشار اسد، رئیسجمهور این کشور دیدار و گفتوگو کرد. این موضوع نشان میدهد حماس و دولت سوریه بعد از 10 سال روابط خود را به صورت رسمی از سر گرفتند.
گروهی از جنبش حماس دیروز با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه دیدار و گفتوگو کرد که این نشان از آغاز روابط دوباره آنهاست. گروههای فلسطینی دیروز (چهارشنبه ۲۷ مهر) پس از دیدار با «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه در کنفرانسی مطبوعاتی شرکت کردند. «خلیل الحیه» عضو ارشد دفتر سیاسی حماس در این کنفرانس گفت: دیدار با اسد دیدار گرمی بود و وی از عزم خود برای ارائه حمایت همهجانبه به ملت فلسطین و مقاومت آن گفت. وی تأکید کرد: دیدار با اسد روز باشکوهی است، حضورمان در سوریه را از سر میگیریم و با این کشور در حمایت از ملتمان و ثبات سوریه همکاری خواهیم کرد. الحیه افزود: دیدار با اسد نشاندهنده تجدید روحیه مقاومت در امت است و از اینجا به اشغالگر میگوییم که دیدار ما پاسخی به پروژههایش است. عضو حماس تصریح کرد: به بشار اسد تأکید کردیم که ما با سوریه، وحدت اراضی آن، دولت واحد و مخالف هر تجاوزی هستیم که آن را هدف بگیرد. وی ضمن اعلام اینکه حماس با بشار اسد بر سر کنار گذاشتن اتفاقات گذشته به اتفاق نظر رسیده، افزود: با اجماع همه رهبران و ایمان به درست بودن این مسیر و نیز پشت سر گذاشتن گذشته، روابطمان با سوریه را از سر خواهیم گرفت. الحیه در ادامه به شبکه «المیادین» گفت با برادران سوری مقدمات حضور حماس در سوریه را پیگیری خواهم کرد. وی ضمن اعلام اینکه حماس این تصمیم را به تنهایی گرفته، افزود تصمیم مذکور را به اطلاع کشورهایی که با آنها رابطه دارد، رسانده است. الحیه تأکید کرد رابطه با سوریه به محور مقاومت قدرت میدهد. وی ادامه داد: زمانی که تصمیم خود برای ازسرگیری روابط با سوریه را به برخی کشورها اعلام کردیم از هیچ کشوری از جمله ترکیه و قطر مخالفتی نشنیدیم. اتفاقات گذشته و اشتباهاتش و نیز تمام اشتباهات فردی که حماس با آن موافق نبوده را کنار گذاشتیم.
سران گروههای فلسطینی پس از دیدار با رئیسجمهور سوریه بیانیهای نیز صادر و اعلام کردند: با بشار اسد درباره آخرین تحولات در اراضی فلسطینی صحبت و تاکید کردیم که مقاومت، اصل اساسی در بازگرداندن حقوق ملی و مشروع فلسطین است. در ادامه این بیانیه آمده که رئیسجمهور سوریه تأکید کرد مسأله فلسطین، ریشه اصلی درگیری با دشمن صهیونیستی است. وی همچنین تأکید کرد وحدت صفوف فلسطینی تضمینکننده بازگرداندن حقوق مشروع ملت فلسطین است. بر اساس بیانیه مذکور، بشار اسد بار دیگر بر حمایت سوریه از ملت فلسطین در مقابله با رژیم صهیونیستی تأکید و اعلام کرد مقاومت تنها راه آزادسازی سرزمین است.
حماس بعد از شروع جنگ داخلی سوریه دفاتر خود را از این کشور خارج کرد و به ترکیه و قطر رفت. برخی از سران حماس نظیر خالد مشعل در تجمع مخالفان دولت سوریه شرکت کردند و حتی پرچم آنها را هم برافراشتند. برخی کارشناسان نظامی هم گفتهاند برخی نیروهای نظامی حماس پا را فراتر از این نیز گذاشته و شروع به کمک نظامی و آموزشی به مخالفان دولت سوریه کردند که نمونه بارز آن در اردوگاه فلسطینینشین «یرموک» دمشق بود.
اظهارات مقامات حماس در این یک دهه هم در راستای مخالفت با دولت سوریه بود. اسماعیل هنیه چند سال قبل در تجمعی بین مخالفان دولت سوریه در مصر اعلام کرده بود دولت بشار اسد سقوط خواهد کرد. او طی نطقی در دانشگاه الازهر، بزرگترین مرکز دینی مسلمانان اهل تسنن، برای نخستینبار «بیطرفی» در قبال سوریه را کنار گذاشته و مخالفان بشار اسد را «قهرمان» توصیف کرده بود.
برخی سران حماس هم پا را از این فراتر نهادند. صلاح بردویل، از مقامهای حماس در نوار غزه گفته بود: «هر یک قطره خونی که در سوریه ریخته میشود دل مردم فلسطین را خون میکند. هیچ ملاحظه سیاسی نمیتواند باعث شود ما چشمانمان را بر آنچه در سوریه اتفاق میافتد ببندیم».
حماس به تبع از جنبش اخوانالمسلمین این نگرش را در بیداری اسلامی دنبال کرد. اخوانیها در مصر، سوریه، لیبی و تونس یا پیروز شده بودند یا در حال جنگ با دولت مستقر بودند. از طرف دیگر ترکیه و قطر خطدهی سیاسی و نظامی اخوان را در منطقه برعهده گرفتند. قطر میلیاردها دلار کمک کرد و ترکیه هم به دنبال آن بود که یک جریان سیاسی بزرگ مانند حزب عدالت و توسعه را در غرب آسیا گسترش دهد. حماس هم به دنبال آنها رفت. اما جنگ سوریه معادلات تمام کشورهای منطقه بویژه حماس را تغییر داد. مرسی در مصر سقوط کرد، قطر و ترکیه در یک بازه زمانی مورد غضب عربستان و کشورهای عربی قرار گرفتند، حزب النهضه (اخوانی) تونس در قدرت با مشکل روبهرو شد و لیبی هم عرصه جنگ داخلی شد، به همین علت بلندپروازیهای اخوان، ترکیه و قطر با شکست روبهرو شد.
جنگ 55 روزه سال 2014 مقاومت فلسطین و بعدها جنگ ۳ روزه حماس با اسرائیل باعث شد حماس دریابد حمایت واقعی از آنها فقط از طرف ایران صورت میگیرد. بعد از چند سال رادیکالیسم در حماس دوباره گروه میانهرو و نزدیک به «محور مقاومت» روی کار آمد. یحیی سنوار، مبارز قدیمی حماس از زندان آزاد شد و رهبری حماس در غزه را بر عهده گرفت و هنیه هم رهبر حماس در خارج از غزه شد.
امیر پیشین قطر و همسرش نیز در راستای تشویق حماس به جدایی از محور مقاومت با سفر به غزه هدایای ویژه و کمکهای بسیاری را به این جنبش و سران آن اختصاص دادند که بیش از پیش حماس را در این مسیر نادرست به تحرک و تکاپو وا داشت. اوج فاصله گرفتن حماس از محور مقاومت زمانی بود که برخی سران این گروه از جمله «موسی ابومرزوق» معاون خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس، ضد دولت اسد موضعگیری کردند. موضع عجیب حماس در حالی بود که سوریه طی دهههای گذشته همواره یکی از حامیان اصلی مقاومت لبنان و فلسطین به شمار میرفت و کمکهای مالی و نظامی بسیاری را تقدیم مقاومت اسلامی کرد. ماههای ابتدایی درگیریها در سوریه و پیشروی تروریستهای تکفیری در برخی استانهای این کشور مقامات حماس را به اشتباه انداخت و آنان را به سوی قطر و ترکیه سوق داد. حماس هر چند رویکرد اشتباه و منحرفی در پیش گرفت اما تمام پلهای پشت سرش را خراب نکرد و هماکنون در حال بازگشت به محور مقاومت و حامیان اصلی آن است. در همین رابطه محمود الزهار یکی از رهبران حماس در نوار غزه 27 بهمن 1395 در گفتوگو با شبکه تلویزیونی المیادین بر لزوم ازسرگیری رابطه حماس با سوریه تاکید کرده و گفته بود: حماس از کمکهای سوریه میتواند در حمایت از برنامه مقاومت استفاده کند. الزهار بار دیگر 17 شهریور سال 1396 در گفتوگو با شبکه تلویزیونی المیادین بر «لزوم پیشبرد روابط حماس و سوریه» تاکید کرد. همچنین یحیی سنوار، رئیس وقت شاخه سیاسی جنبش حماس دوشنبه 6 شهریور 1396 از بازگشت به محور مقاومت و بازسازی روابط با سوریه به عنوان پایههای استراتژی جدید حماس یاد کرد. اما همه پلهای حماس با محور مقاومت تخریب نشد. حزبالله لبنان در چند سال اخیر بین حماس و دولت سوریه پادرمیانی کرد. سیدحسن نصرالله گفت: «من در دیدارهای دوطرفه گفته بودم برخی که 10 سال پیش مواضع متفاوت داشتند، باید بدانند موضعگیریشان در قبال رژیم صهیونیستی و حول محور مقاومت، باید حسابشده باشد و متوجه باشند که سوریه از سال ۱۹۴۸ پشتیبان واقعی ملت فلسطین بوده و تا امروز بهای سنگین این حمایت را میپردازد و هنوز متحمل حملات متعدد اسرائیل است و این حملات تنها به این دلیل است که از فلسطینیان حمایت میکند». به گفته دبیرکل حزبالله: «سوریه که بخشی از محور مقاومت است، با ایستادن در کنار ایران به پیشرفتهای اخیر دست یافته» و «توسل به مقاومت تنها امید برای سوریها، لبنانیها و حفظ سرمایههای آنها است». یک روزنامه عربی در همین زمینه تاکید کرد که ازسرگیری روابط میان حماس و سوریه پس از رایزنیهای مختلفی محقق شد که بعد از نبرد شمشیر قدس و تحت نظارت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان صورت پذیرفت. روزنامه لبنانی الاخبار به نقل از برخی منابع در حماس اعلام کرد: این بیانیه با توجه به ادامه تلاشهای جنبش حماس برای عادیسازی روابط پس از سالها قطع رابطه و مواجهه با موانعی صادر شد که طرفهای خارجی بر سر راه حل و فصل کامل اختلافات با سوریه ایجاد کردند. این منابع تاکید کردند در گام اول این بنبست شکسته شد اما اخیرا کار به مرحله اعتمادسازی برای فراهم کردن مقدمات جهت ازسرگیری کامل و گسترده روابط رسیده است. اکنون حماس بعد از یک دهه دوباره کاملا به قلب محور مقاومت یعنی سوریه بازگشته که نکته بسیار مهمی در تحولات منطقه است.
***
بشار اسد: سوریه همیشه حامی مقاومت باقی خواهد ماند
بشار اسد، رئیسجمهور سوریه در دیدار دیروز رهبران گروههای فلسطینی در دمشق عنوان کرد: آنچه اکنون در اراضی فلسطینی در حال رخ دادن است، ثابت میکند نسلهای آینده همچنان به مقاومت پایبند خواهند ماند و مصلحت اقتضا میکند ما در کنار مقاومت باشیم، زیرا مقاومت یک ایده یا نظریه نیست، بلکه یک اصل اساسی برای بازپسگیری حقوق است. سوریه که همه آن را چه قبل از جنگ و چه پس از آن میشناسند، هرگز تغییر نکرده و حامی و پشتیبان مقاومت باقی خواهد ماند. همه تلاشها برای محو و نابودی مساله فلسطین در منطقه عربی و فلسطین بینتیجه بوده و خواهد بود و وحدت ملت فلسطین پایه و اساس قدرت آن برای مقابله با رژیم اشغالگر و بازپسگیری حقوق خود است.
ارسال به دوستان
اروپا به بهانه جنگ اوکراین دنبال تحریم پهپادی ایران است
اتهام بدون سند
ایلان ماسک در توئیتی درباره تغییر توازن جنگ به نفع روسیه با پهپادهای ایران نوشت: «جنگ اول پهپادها»
گروه سیاست خارجی: فضاسازیهای غربیها درباره ایران طی روزهای گذشته با فروکش کردن اغتشاشات در ایران به سمت ادعاها درباره پهپادهای ایرانی و استفاده آن در جنگ اوکراین تغییر جهت داده است.
پس از آنکه برخی منابع خبر دادند سهشنبهشب نشست غیرعلنی شورای امنیت درباره بررسی ادعاها نسبت به پهپادهای ساخت ایران در اوکراین برگزار شده است، منابع خبری از آماده شدن بسته تحریمی اتحادیه اروپایی در همین باره خبر دادند.
بر این اساس، کشورهای اتحادیه اروپایی بر سر موضوع ادعایی ارائه تسلیحات ایران به روسیه، موقتا درباره اعمال تحریم ضد ۸ فرد و نهاد ایرانی به توافق رسیدند. در همین حال، روزنامه انگلیسی «گاردین» در گزارشی درباره جزئیات بسته تحریمی جدید اتحادیه اروپایی، مدعی شد بروکسل قصد دارد تحریمهایی را علیه 3 فرمانده ارشد نظامی ایران و شرکت تولیدکننده پهپادهای ایرانی که ادعا میشود در حملات روسیه در اوکراین مورد استفاده قرار میگیرد، اعمال کند. گاردین مدعی شد انتظار میرود بر سر پیشنویس فهرست تحریمها که به رؤیت این روزنامه رسیده، در چند روز آینده توافق شود. طبق این گزارش، تحریمهای اتحادیه اروپایی «صنایع هوایی شاهد» را هدف قرار میدهد. مقامات اتحادیه اروپایی ادعا کردهاند این شرکت با نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ارتباط دارد و مسؤول طراحی و توسعه هواپیماهای بدون سرنشین است. به نوشته گاردین، اتحادیه اروپایی همچنین قصد دارد 3 چهره نظامی ارشد از جمله سرلشکر محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران را که به گفته مقامهای اروپایی، نقش اساسی در همکاری دفاعی ایران با روسیه ایفا میکند تحریم کند. بر اساس این گزارش، «این فهرست همچنین ژنرال سیدحجتالله قریشی مسؤول تامین و تحقیقات وزارت دفاع ایران و سرتیپ سعید آقاجانی فرمانده واحد پهپادی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را شامل میشود». در این گزارش ادعا شده قریشی مسؤول مذاکره بر سر قرارداد تامین با روسیه بوده است و آقاجانی هم در فهرست اتحادیه اروپایی به عنوان «مهره اصلی برنامه پهپادی ایران» توصیف شده است. طبق این گزارش، فهرست نهایی باید قبل از اجرایی شدن مورد تایید دیپلماتهای ارشد ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپایی قرار بگیرد. به اذعان گاردین، تحریمهای اتحادیه اروپایی عمدتا نمادین است و طبق آنها، ورود افراد به کشورهای عضو این بلوک ممنوع و هر گونه دارایی آنها در این اتحادیه مسدود میشود.
* توئیت ایلان ماسک درباره پهپادهای ایران
همچنین ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس توئیتی را درباره ادعاهای اخیر درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین منتشر کرد. ایلان ماسک مقالهای از ایندیپندنت را توئیت کرده که توضیحات درباره تغییر توازن جنگ به نفع روسیه را نشان میدهد و در توضیح آن نوشته: «جنگ اول پهپادها». نقاط پررنگ این مقاله اشاره به نقطهزن بودن، دقیق بودن، امکان درگیری با یک هدف با تعداد بسیار بالا و قیمت ارزان این پهپادهاست. گفته شده قدرت این پهپادها در جستوجوی هدف و مقرونبهصرفه بودن و انداختن ترس در دل دشمن است. این پهپادها به سرعت جای سلاحهای از راه دور مثل موشک را خواهند گرفت.
فضاسازیهای غربیها درباره پهپادهای ایرانی در شرایطی است که این کشورها تاکنون مواضع ضد و نقیضی در این خصوص داشتهاند. مقامات برخی کشورهای غربی نظیر انگلستان ابتدا عنوان میکردند پهپادهای ایرانی ضعیف و فاقد کارآیی بوده و همگی در اوکراین ساقط شدهاند اما حالا کشورهای اروپایی درباره قدرت پهپادهای ایرانی و عوض کردن معادلات صحبت میکنند. این در حالی است که ایران در واکنش به ادعاهای مطرح شده درباره ارسال تسلیحات از جمله پهپادهای نظامی از سوی جمهوری اسلامی ایران جهت استفاده در جنگ اوکراین، این ادعاها را فاقد صحت دانسته است.
* دره عمیق برجام!
تحرکات ضدایرانی اروپاییها با سرنوشت مبهم برجام نیز گره خورده است. مقامات غربی بخوبی میدانند اقدامات آنها نظیر تحریمهای اخیر و مداخلهجویی به بهانه اغتشاشات در ایران و حالا تحریم پهپادی میتواند به معنای پایان اندک امیدها پیرامون احیای توافق هستهای با ایران باشد. ادراک اروپاییها شاید البته در برهه کنونی این است که تهران در موضع ضعف قرار دارد و به غرب امتیاز خواهد داد. با این وصف رافائل گروسی، مدیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز سهشنبه در گفتوگویی با رویترز در سفرش به آرژانتین درباره مذاکرات احیای برجام گفت: «مذاکرات در بنبست است». وی مدعی شد: «آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دلیل محدودیت دسترسی به بازرسیها (از نیروگاههای هستهای ایران) در ماههای اخیر اطلاعات کلیدی ندارد».
پیش از این «رابرت مالی» نماینده آمریکا در امور ایران، اذعان کرد احیای برنامه جامع اقدام مشترک و مذاکرات رفع تحریمهای ایران در وین، حتی در دستورکار واشنگتن هم نیست.
مالی بامداد سهشنبه در مصاحبه با شبکه «سیانان» با اذعان به اینکه احیای توافق هستهای ایران نه در دستورکار و نه تحت تمرکز واشنگتن هم نیست، مدعی شد هیچ تحرکی در زمینه مذاکرات وین انجام نمیشود.
* ایران؛ فعلاً پاسخ اول
حسین امیرعبداللهیان روز گذشته در خانه ایبی (بیماران پروانهای) در جمع خبرنگاران درباره فهرست تحریمی وزارت امور خارجه علیه مقامات غربی گفت: حداقل ۴ نهاد و ۱۵ مقام آمریکایی، اروپایی و غربی را که هم در موضوع تحریمهایی که چنین وضعیتی را برای بیماران پروانهای ما ایجاد کرده و هم در موضوع تشویق خشونت و ترور و افراطگرایی در وقایع اخیر نقش داشتند و به عنوان عامل اغتشاشات، تحریک ترور و ترویج و تشویق اغتشاشات و ناامنی و افراطگرایی عمل کردند، در لیست سیاه تروریستی وزارت امور خارجه و تحریمی قرار دادیم. وی پیش از این در اظهاراتی در بازدیدش از خانه ایبی گفته بود: در وزارت امور خارجه اسامی تعدادی از نهادها، موسسات، مقامها و اشخاص خارجی که در تحریمها نقش داشتند و ترور انسانی را علیه بیماران خاص ما از جمله بیماران پروانهای رقم زدند و هم برخی مقامات و موسساتی که در روزهای گذشته اقدام به ترویج خشونت، افراطگرایی و تروریسم کردند، در لیست سیاه تروریستی وزارت امور خارجه اضافه خواهیم کرد.
***
تحریم انگلیسیها، مصادره اموال فتنهگران
وزارت امور خارجه تعدادی از نهادها و اشخاص انگلیسی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت از تروریسم، خشونت و نفرتپراکنی و نقض حقوق بشر تحریم کرد. اشخاص حقیقی و حقوقی فهرست شده، فعالیتهایی کردهاند که منجر به اغتشاش، خشونت و اقدامات تروریستی علیه ملت ایران شده است.
اسامی نهادهای تحریم شده عبارت است از: مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا، ستاد ارتباطات دولت بریتانیا، شرکتهای ولانت مدیا، گلوبال مدیا و دیامای مدیا و بیبیسی فارسی و ایران اینترنشنال به عنوان شبکههای تحت پوشش آنها.
همچنین اشخاص تحریم شده نیز عبارتند از: «تام توگنهات» معاون امنیتی وزارت کشور انگلیس، «دان مک کینون» فرمانده نظامی انگلیس در خلیجفارس، «استیو مک کیب» رئیس گروه دوستی رژیم صهیونیستی از حزب کارگر در مجلس عوام، «استیفن کراب» رئیس گروه دوستی رژیم صهیونیستی از حزب محافظهکار، «استوارت پولاک» رئیس افتخاری گروه دوستی رژیم صهیونیستی از حزب محافظهکار، «باب بلکمن» نماینده مجلس عوام، «ترزا ویلیرز» نماینده مجلس عوام، «آنتهآ مک اینتایر» سیاستمدار بریتانیایی و ژنرال «مارک کارلتون- اسمیت» رئیس پیشین ستاد نیروهای مسلح. تحریمهای یادشده شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود اشخاص فوق به ایران، توقیف اموال و دارایی آنان در قلمرو ایران و انسداد حسابهای بانکی آنان در نظام مالی و بانکی ایران میشود. این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه نخواهد بود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
وزیر کشور انگلیس استعفا کرد
وزیر کشور انگلیس در حالی پست خود در دولت «لیز تراس» را ترک کرده است که احزاب مخالف، دولت تراس را به چرخ و فلک هرجومرج تشبیه کردهاند.
به گزارش ایرنا به نقل از اسکاینیوز، وزارت کشور انگلیس تایید کرده است «سوئلا بریورمن» وزیر کشور، دولت لیز تراس را ترک کرده است. به نظر میرسد خروج بریورمن به عنوان وزیر کشور نه بر سر یک اختلاف نظر سیاسی، بلکه به دلیل یک اشتباه است.
«سام کوتس» معاون سردبیر اسکاینیوز میگوید حادثهای رخ داد که خانم بریورمن اطلاعات امنی را به اشتراک میگذاشت که نباید با تلفن شخصی انجام میداد و قوانین امنیتی دولت را زیر پا میگذاشت.
اعتقاد بر این است این یکی از ۲ دلیلی است که وی پست خود را ترک کرده است. بریورمن تنها ۴۳ روز پیش توسط تراس به سمت وزیر کشور انگلیس منصوب شده بود.
لیبرال دموکراتها استعفای بریورمن از پست وزارت کشور را خروج آخرین مهره از چرخ و فلک هرجومرج محافظهکارها توصیف کردند.
«آلیستر کارمایکل» سخنگوی حزب لیبرال دموکرات گفت: این یک دولت هرجومرج است. مردم نباید روز به روز شاهد انفجار حزب محافظهکار باشند، در حالی که واقعاً رنج میبرند.
***
بورل به عذرخواهی افتاد
جوزپ بورل گفت استعاره چالشبرانگیز او درباره «باغ» و «جنگل» اشتباه برداشت شده است و در عین حال تصریح کرد غرب و اروپا هیچکدام کامل و بینقص نیستند. جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی ۱۳ اکتبر طی سخنرانی خود در افتتاحیه «آکادمی دیپلماتیک» در بلژیک گفت: «اروپا یک باغ است اما اکثر سایر نقاط جهان یک جنگل. و جنگل میتواند به باغ حمله کند». این اظهار نظر او انتقادات مختلفی را از سوی جامعه اروپایی و جامعه جهانی به دنبال داشت. بورل در بیانیهای که روز سهشنبه منتشر شد، گفت: «برخیها این استعاره را اشتباهی به عنوان استعمار اروپامحوری برداشت کردند. من متاسفم اگر به برخیها توهین شد. معتقدم و اتفاقا هفته گذشته به سفیران اتحادیه اروپایی هم گفتم که ما بیش از اندازه اروپامحور هستیم و باید متواضع باشیم و سایر جهان از جمله جهان جنوب را بهتر بشناسیم».
***
تلاش طالبان برای برقراری روابط محرمانه با رژیم صهیونیستی
رسانههای اسرائیلی اعلام کردند طالبان در موضع خود نسبت به این رژیم بازنگری میکند. به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، شبکه i24 اسرائیل به نقل از یک مسؤول سابق افغانستانی که در مذاکرات با دولت طالبان شرکت کرده بود، اعلام کرد: در مراحل اولیه آنها به روابط محرمانه با اسرائیل توجه دارند و هدف آنها این است که بدانند آیا این مذاکرات در سالهای آتی نتیجه مثبتی خواهد داشت یا خیر. این شبکه اسرائیلی اعلام کرد: هدف نهایی از این اقدامات امضای توافق دوجانبه میان اسرائیل و افغانستان است. مسؤول افغانستانی مذکور اعلام کرد: این سیاست موضع رسمی دولت طالبان نیست، بلکه این نظر برخی اعضای طالبان است. گروهی که از این رویکرد سیاسی حمایت میکنند، حدود ۲۰۰ نفر هستند که برخی از آنها مسؤول ارشد طالبان هستند.
***
پوتین در 4 منطقه الحاق شده به روسیه حکومت نظامی اعلام کرد
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دیروز چهارشنبه (۱۹ اکتبر) با اعضای شورای امنیت این کشور دیدار و در ۴ منطقه لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپروژیا که بتازگی به روسیه الحاق شدند، حکومت نظامی اعلام کرد. به گزارش شبکه «راشا تودی»، رئیسجمهور روسیه توضیح داد: «حکومت نظامی از نیمهشب اجرایی میشود و امکان پاسخگویی به تهدیدات امنیتی در حال بروز را فراهم میکند». کرملین هم اعلام کرد فرمان پوتین از امروز پنجشنبه در مناطق مذکور اجرایی میشود. پوتین در این نشست افزود کییف هر پیشنهادی برای مذاکره را رد میکند و به گلولهباران مناطق جدید روسیه با استفاده از روشهای تروریستی ادامه میدهد. به گفته وی، خرابکاران برای ورود به روسیه تلاش میکنند و مسکو از تلاشها برای حمله به نیروگاه هستهای و زیرساختهای غیرنظامی جلوگیری کرده است.
***
توافق ترسیم خطوط لبنان هفته بعد امضا میشود
«عاموس هوکشتاین» نماینده دولت آمریکا و میانجی توافق ترسیم مرزهای آبی میان لبنان و رژیم صهیونیستی قرار است هفته آینده به بیروت سفر کند. خبرگزاری رویترز با اعلام این خبر نوشت که او قرار است در این دیدار سند توافق ترسیم مرزهای آبی لبنان با فلسطین اشغالی را امضا کند. در این توافق از ابتدا قرار بر این بوده که لبنان و رژیم صهیونیستی هرکدام جداگانه توافق را با نماینده آمریکا امضا کنند و نمایندگان لبنان و رژیم صهیونیستی هرگز رو در روی یکدیگر قرار نخواهند گرفت. هوکشتاین روز دوشنبه در سخنانی گفته بود با این توافق، «احتمال درگیری کاهش مییابد و کشور [لبنان] امن خواهد شد. شرکتها نیز در لبنان سرمایهگذاری خواهند کرد. با استخراج گاز طبیعی مطمئن خواهیم شد که لبنان 24 ساعته از برق بهرهمند خواهد شد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|