|
خروج ارتش عراق از شهرها
«نایف الشمری» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق خبر داد پرونده خروج نیروهای ارتش این کشور از شهرها وارد مرحله اجرایی شده است. او به خبرگزاری رسمی عراق (واع) گفت امنیت شهرها بتدریج و به طور کامل به وزارت کشور و نیروهای پلیس واگذار میشود و تنها در صورت تهدیدات امنیتی و شرایط فوقالعاده، ارتش وارد شهرها خواهد شد.
ارسال به دوستان
میلیونها نفر در انگلیس مشمول کمکهای اضطراری غذایی شدند
بریتانیای فقیر
گروه بینالملل: انگلیس با بزرگترین بحران اقتصادی چند دهه اخیر روبهرو شده است. این مشکلات به حدی است که تورم افزایش چشمگیری داشته و کارشناسان اعتقاد دارند بیکاری هم در چند ماه آینده بشدت افزایش خواهد یافت. «شبکه خبریSRF سوییس» در مطلبی به شرایط سخت اقتصادی شهروندان انگلیسی پرداخت و نوشت: میلیونها نفر در انگلیس در شرایط اضطرار اقتصادی زندگی کرده و نیازمندند. چندین میلیون نفر در انگلیس تنها به لطف کمکهای غذایی از سوی سازمانهای خیریه زنده میمانند و تعداد افرادی که به دنبال کمک هستند در حال حاضر به قدری در حال افزایش است که سازمانهای امدادی تحت فشار زیادی قرار گرفتهاند.
این رسانه سوییسی در ادامه نوشت: ما با زن تقریبا 30سالهای در حومه لندن در هارو ملاقات کردیم، در حالی که یک موسسه خیریه محلی در حال توزیع مواد غذایی رایگان بود. این زن که «دانا روسن» نام دارد به صراحت میگوید: نمیدانم چگونه میتوانستم بدون این کمک به فرزندانم غذا بدهم. دانا روسن یک مادر دارای ۲ پسر کوچک است. متیو یک و نیم ساله در کالسکه مینشیند و با چشمان درشت به سیب زمینیها، سیبها و شکلاتهایی که به مادرش میدهند خیره میشود. تاز خان، موسس موسسه خیریه
«London’s Communitiy Kitchen» در لندن میگوید: هیچ وقت اینقدر اوضاع بد نبوده است. تورم بیسابقه و قیمتهای هنگفت انرژی بسیاری از مردم را نیازمند میکند. وی گفت: هر هفته افراد بیشتری (برای دریافت کمک) میآیند که هرگز آنجا نبودهاند و تاکنون بدون کمک ما گذران زندگی میکردهاند. به گزارش گاردین، اندیشکده برجسته و شهیر IFS در ارزیابی خود میگوید که مردم بریتانیا بسیار فقیرتر از گذشته شدهاند. پل جانسون، مدیر مؤسسه مطالعات مالی (IFS) در حکم خود درباره بیانیه پاییز وزیر اقتصاد انگلیس گفت دولت «هزینههای شکست بلندمدت در رشد اقتصاد» را به همراه پیری جمعیت و افزایش سطوح بالای استقراض تاریخی درو میکند. بیانیه جرمی هانت در پنجشنبه گذشته فاش کرد انگلیس در حال حاضر در رکودی است که انتظار میرود بیش از یک سال طول بکشد و تولید اقتصادی را ۲درصد کاهش دهد.
از سوی دیگر موسسات خیریه انگلیسی مشاهده میکنند که تعداد افراد فقیر کارگر در حال افزایش است. بر اساس اطلاعات این موسسات، از هر 5 نفری که درخواست کمک غذایی میکنند اکنون یک نفر سر کار است. این نتیجه ارزیابی Trussell Trust، بزرگترین سازمان امدادرسان بریتانیایی است که حدود 1300 نقطه توزیع غذا را اداره میکند. بر این اساس، در میان نیازمندان اکنون کارکنان پرستاری در آموزش، دستیاران آموزشی، کارمندان خدماتی یا کارگران جوان نیز وجود دارند که اکثراً حداقل دستمزد ساعتی معادل 10.50 شیلینگ دریافت میکنند. آنها در خطر فقر زندگی میکنند.
به گزارش روزنامه گاردین، این موسسه از ماه آوریل 1.3 میلیون بسته توزیع کرده است. در عین حال، کمکهای مالی فردی در حال کاهش است، زیرا تورم بر بسیاری از اهداکنندگان مستمر نیز تأثیر میگذارد. تورم بسیار زیاد و قیمت بالای انرژی به میلیونها بریتانیایی این انتخابها را میدهد که یا در گرمایش صرفهجویی کنند یا در غذا و در حال حاضر از هر 4 کودک یکی باید از یکی از وعدههای غذایی روزانه انصراف دهد. حالا در این شرایط دولت ریشی سوناک، نخستوزیر جدید انگلیس، با افزایش شدید درآمد مالیاتی و اجرای برنامههایی برای کاهش شدید هزینههای عمومی، در تلاش است ثبات جدیدی را به بازارهای مالی بیاورد. حتی در حزب محافظهکار، طرح مالیای که جرمی هانت، وزیر اقتصاد روز پنجشنبه اعلام کرد بهعنوان نویدبخش دوران جدیدی از ریاضتهای دردناک در جزیره توصیف شده است. علت طرحهای بودجه دولت جدید، رکودی است که انگلیس بهتازگی وارد آن شده است و طبق برآوردهای اداره کنترل مالی بریتانیا، احتمالا تا سال 2024 ادامه خواهد داشت. پیشبینی میشود نرخ بیکاری نیمه دوم سال 2023 به نیم میلیون نفر افزایش یابد. جرمی هانت کار خود را پر کردن یک سیاهچاله 55 میلیارد پوندی در امور مالی عمومی میداند که داونینگ استریت تا حدی بیماری همهگیر کرونا و تا حدودی جنگ اوکراین را مقصر آن میداند. نیمی از مبلغی که برای پر کردن این چاله لازم است باید از طریق درآمد مالیاتی کسب شود. به این ترتیب گرانی غذا و انرژی، تورم انگلیس را به بالاترین سطح خود در 41 سال گذشته رسانده است. بر اساس گزارش اداره آمار ONS در لندن، چهارشنبه گذشته قیمتهای مصرفکننده در اکتبر 11.1 درصد بیشتر از ماه مشابه سال گذشته بود. این بالاترین رقم از اکتبر 1981 است.
جهش تورم در انگلیس عمدتاً به دلیل افزایش قیمت انرژی است که بهرغم محدود کردن قیمتهای انرژی توسط دولت انگلیس از اول اکتبر، برای اکثر خانوارها افزایش یافته است. قیمت برق پس از افزایش 54 درصدی در ماه سپتامبر، 65.7 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت. قیمت گاز نیز پس از صعود 95.7 درصدی در ماه قبل 128.9درصد افزایش یافت. بانک مرکزی انگلیس اخیراً خود را در برابر تورم بالا با بزرگترین افزایش نرخ بهره در چند دهه اخیر آماده کرد و نرخ سیاست پولی کلیدی را با 0.75 واحد به 0.3 درصد افزایش داد. این شدیدترین افزایش از سال 1989 است. بانک مرکزی انگلستان نرخ تورم 2 درصدی را هدف قرار داده است اما مدتهاست این هدف را از دست داده است. همچنین پیشبینی میشود تعداد افراد بیکار بیش از 500 هزار نفر افزایش یابد. پل جانسون، مدیر اندیشکده موسسه مطالعات مالی، گفت: «افزایش قیمت جهانی انرژی انگلیس را به کشوری فقیرتر تبدیل کرده است. قبوض انرژی و غذا به دلیل جنگ در اوکراین و بیماری همهگیر کرونا افزایش یافته و بودجه خانوار را تحت فشار قرار داده است. انتظار میرود درآمد خانوارها با تعدیل تورم به سطحی که در سال 2013 بود بازگردد. پس از آن 6 سال طول میکشد تا بهبود یابد، اگر چه تا سال 2028 هنوز «بیش از یک درصد کمتر از سطح قبل از همهگیری» خواهد بود. از سوی دیگر انگلیسیها از برگزیت پشیمان شدهاند. روند مخالفت شهروندان انگلیسی با برگزیت زمانی تشدید شد که پاییز سال ۲۰۲۱ (سال گذشته) حدود ۱۰۰هزار راننده کامیون که بیشتر اهل کشورهای اروپایشرقی بودند، بهواسطه قوانین سختگیرانه ناشی از خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی از انتقال اجناس وارداتی به این کشور سر باز زدند. همین مسأله سبب شد بسیاری از شرکتها قادر به تامین مواد مورد نیاز مصرفکنندگان نباشند و در نتیجه، قیمت همان اجناس محدود در انگلیس نیز با افزایشی قابلتوجه (به سبب افزایش تقاضا) روبهرو شود. بسیاری از این رانندگان کامیون قبلا از اروپایشرقی بودند اما خروج از بازار واحد که آزادی رفتوآمد کارگران را تضمین میکند، آنها را به جستوجوی فرصتهای بهتر در این قاره سوق داد، البته ماجرا تنها به رویگردانی کامیونداران اروپایی از انگلیس بازنمیگردد. بحران هزینه زندگی که ناشی از تورم مارپیچ و افزایش شدید قیمت انرژی است، شکاف بین طرفداران برگزیت و کسانی که از آن پشیمان هستند را بیشتر کرده است. به نظر میرسد پس از برگزاری همهپرسی برگزیت در سال۲۰۱۶، شاهد شکلگیری تغییرات زیادی در معادلات داخلی انگلیس هستیم. اگرچه طی یک سال اخیر، بویژه پس از خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپایی، برخی موسسات نظرسنجی به صورت رسمی یا غیررسمی از تمایل شهروندان انگلیسی مبنی بر برگزاری همهپرسی مجدد برگزیت در کشورشان خبر میدادند اما بیان این جملات از سوی رئیس شورای انتخاباتی انگلیس بیانگر عمق فاجعهای است که 6 سال پس از همهپرسی اولیه در این کشور رخ داده است.
***
مرگ کودک 2 ساله انگلیسی به دلیل نبود انرژی
هفته گذشته بسیاری از رسانههای انگلیسی عکس یک کودک ۲ ساله به نام «اواب ایشاک» را به تیتر یک خود تبدیل کرده و مرگ او در خانهشان را مایه شرمساری انگلستان و سیستم استاندارد خانههای مسکونی دانستند. این کودک ۲ ساله به علت حساسیت و مسمومیت ناشی از کپک موجود در دیوارهای خانهشان، جان خود را از دست داد و این مساله چالشی بزرگ برای سیستم مسکن انگلستان به وجود آورد. پزشکی قانونی در این باره اعلام کرد در معرض کپک بودن در خانهای قدیمی باعث مرگ این کودک شده است و دولت انگلستان باید فکری به حال ساختمانهای قدیمی و نمور این کشور کند و اجازه ندهد این خانهها به خانوادههای نیازمند اجاره داده شده یا فروخته شوند. روزنامه انگلیسی ایندیپندنت اعلام کرده است به دلیل افزایش قیمت انرژی در انگلستان، خانههای بیشتری در زمستان نمیتوانند گرم شوند و همین مساله باعث ایجاد کپک در دیوارها و کف خانهها میشود که برای کودکان بشدت سمی و مهلک است. این روزنامه اعلام کرده است با توجه به افزایش روزافزون قیمت انرژی در این کشور در زمستان سال جاری نیز انتظار میرود خانوادههای زیادی نتوانند خانه خود را گرم نگه دارند و این مساله باعث افزایش مرگومیر کودکان ناشی از کپک و قارچهای داخل منازل میشود.
ارسال به دوستان
امیرعبداللهیان در ملاقات با همتای عمانی: ایران به قطعنامه آژانس پاسخ متقابل خواهد داد
حقهبازی آژانس
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز شنبه در تهران میزبان «سید بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان بود و پس از آن ۲ وزیر خارجه ۲ دور مذاکره داشتند. وزرای خارجه ایران و عمان پس از آن در نشست خبری مشترک حضور یافتند و به تشریح رایزنیهای انجامشده پرداختند. امیرعبداللهیان در ابتدای این نشست خبری ضمن خیرمقدم به همتای عمانیاش در تهران، گفت: روابط ۲ کشور ایران و عمان امروز نمونه ممتازی از روابط همسایگی مبتنی بر دوستی و برادری و فراتر از آن صداقت در عرصه دیپلماسی است. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین اظهار داشت: روابط دوجانبه را مورد گفتوگو قرار دادیم و آخرین توافقات آقای رئیسی و سلطان عمان را در آخرین دیدار رؤسا مورد بررسی قرار دادیم. بسیار خرسندیم که توافقات و نیت و اراده رهبران ۲ کشور به سرعت در ابعاد مختلف از جمله در نمودار همکاریهای اقتصادی و تجاری رشدی فزاینده را نشان میدهد. رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: از تلاشهای سازنده سلطنت عمان در کمک به رفع تحریمهای ناعادلانه علیه جمهوری اسلامی ایران تشکر میکنیم. تلاشهای عمان برای رسیدن به گامهای نهایی توافق را ارج مینهیم. وی افزود: معتقدیم کشورهای منطقه توانایی حفظ صلح و امنیت در منطقه را دارند. ما حضور نیروهای خارجی نظامی در منطقه را تهدیدی برای صلح و ثبات منطقه میدانیم و باور داریم نیروهای خارجی نظامی امروز خود به یک تهدید در منطقه خلیجفارس و دریای عمان تبدیل شدهاند؛ تهدیدی برای امنیت انرژی در منطقه. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: هماکنون تعداد زیادی از شناورهای بدون سرنشین متعلق به کشورهای خارجی در آبهای خلیجفارس و دریای عمان در حال تردد هستند و مشکلات امنیتی منطقه را مضاعف کردهاند. امیرعبداللهیان همچنین تأکید کرد: در روزها و هفتههای گذشته دشمنان جمهوری اسلامی ایران با سوءاستفاده از احساسات پاک مردم ایران و با دخالتهای مکرر تلاش کردند وضعیت و محیط داخلی ایران را تحت تاثیر قرار دهند و این اقدامات تا جایی پیش رفت که حملات تروریستی در شیراز و ایذه باعث شهادت و مجروح شدن جمعی از هموطنان عزیز ما شد. وزیر خارجه عنوان کرد: ضمن تسلیت به ملت ایران و خانوادههای این عزیزان، این حوادث را قویا محکوم کرده و آن را در راستای تداوم فشار حداکثری آمریکا و 3 کشور اروپایی علیه مردم ایران میدانیم. رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین به اوضاع یمن اشاره کرد و گفت: مردم یمن شرایط اسفباری را همچنان پشت سر میگذارند. معتقدیم توقف جنگ و آتشبس و رفع محاصره انسانی ۲ روی یک سکه هستند. در هفتههای گذشته شاهد بودیم که آتشبس موقت در یمن تمدید نشد و امیدواریم نسبت به استمرار آتشبس و رفع کامل محاصره انسانی در یمن هر چه سریعتر اقدام شود. به گفته امیرعبداللهیان، مقاومت مردم یمن در سالهای گذشته در مقابل اشغال خارجی ستودنی است. وزیر امور خارجه همچنین به تصویب قطعنامه ضدایرانی در نشست اخیر شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی اشاره و بیان کرد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی در هفته گذشته اقدام غیرسازندهای انجام داد. در حالی که ۲ هفته پیش هیأتی متشکل از مقامات وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران به وین سفر کرده و درباره همکاری نیرومندتر ایران و آژانس توافق کردند و دیدار سازندهای را با آقای رافائل گروسی، مدیرکل آژانس انجام دادند ولی به یک باره در راستای تاثیرگذاری بر محیط داخلی و همچنین اعمال فشار حداکثری و در تداوم سیاست بشدت ریاکارانه این روزهای ایالات متحده آمریکا قطعنامهای را علیه ایران روی میز گذاشته و بار دیگر از آژانس سوءاستفاده سیاسی کردند. وی تصریح کرد: اقدام متقابل و موثر را انجام خواهیم داد، در عین حالی که به حقوق بینالملل و تعهدات بینالمللی خود پایبند خواهیم بود.
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی پنجشنبه با تصویب قطعنامهای، ایران را به عدم همکاری با آژانس متهم کرد. با این حال، تعداد آرای موافقان قطعنامه ضدایرانی در مقایسه با گذشته کاهشی بود. شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با 26 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع قطعنامه درباره ایران را تصویب کرد. در پیشنویس این قطعنامه از ایران خواسته شده به درخواستهای آژانس درباره ۳ مکان ادعایی پاسخ ضروری و فوری بدهد. این پیشنویس همچنین ایران را به عدم همکاری کافی درباره وجود ذرات اورانیوم در ۳ مکان اعلام نشده متهم کرده و عنوان میکند ایران در راستای اجرای وظایف قانونی خود و بدون تاخیر باید اقداماتی را انجام دهد. این دومینبار است که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامهای درباره این موضوع صادر میکند. قطعنامه پیشین 18 خرداد به تصویب این شورا رسیده بود. آن قطعنامه با 30 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع به تصویب رسیده بود. دولت بایدن که در سیاست خارجی خود در قبال ایران به دیپلماسی «بک چنل»- استفاده از کانالهای غیررسمی ارتباطی به جای کانالهای عادی و رسمی برای مذاکره- رو آورده، تلاش میکند با حربه تشدید فشار و تحریم که با کارسازی جریانات ضدایرانی فارسیزبان خارج از کشور انجام میشود و پیوند زدن با آشوبهای پراکنده در ایران، دستگاه محاسباتی کشورمان را دچار اختلال و هرجومرج کند تا از این رهگذر یک امتیاز بزرگ از تهران کسب کند. شورا با انجام این کار پیام روشنی ارسال کرده مبنی بر اینکه ضروری و اضطراری است که ایران به تعهدات پادمانی خود ذیل «انپیتی» پایبند باشد و بدون درنگ اقدامات مشخصشده را انجام دهد؛ «ایران باید درباره ذرات اورانیوم شناسایی شده در 3 مکان اعلام نشده توضیحات معتبر ارائه کند و مکان مواد هستهای و/ یا تجهیزات مرتبط آلوده مرتبط را مشخص کند. قطعنامه مذکور بار دیگر بر حمایت تزلزلناپذیر شورا از تلاشهای دیرینه آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای حل این مسائل حیاتی با ایران صحه میگذارد. همانطور که روشن کردهایم چنانچه ایران این کار را انجام دهد و مدیرکل بتواند گزارش دهد که مسائل باقیمانده پادمانی دیگر حلنشده نیستند، شورا میتواند بررسی این موضوع را فیصله دهد. ما امیدواریم ایران از این فرصت برای همکاری مبتنی بر حسننیت با آژانس بینالمللی انرژی اتمی جهت فیصله دادن این مسائل حل نشده استفاده کند، به گونهای که انجام هیچ اقدام دیگر از سوی شورا درباره این مسائل لازم نباشد».
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
دور دنیا
نگرانی پنتاگون از تعمیق روابط ایران و روسیه
مقام ارشد پنتاگون طی سخنرانی در شهر «منامه» پایتخت بحرین مدعی شد کشورهای حوزه خلیجفارس باید به دلیل تعمیق روابط نظامی مسکو با ایران، روابط خود را با روسیه قطع کنند. به نوشته وبگاه بریکینگ دیفنس، «کالین کال» معاون پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در امور سیاسی روز جمعه در سخنرانی میان حاضران در گفتوگوی سالانه منامه با طرح ادعای خرید پهپاد ساخت ایران توسط روسیه گفت: تصمیم روسیه در خرید پهپادهای نظامی از ایران برای جنگ در اوکراین، به منطقه خاورمیانه نیز ضربه میزند. وی افزود: این مساله نگرانیهای امنیتی مشترک عربستان سعودی، امارات عربی متحده، [رژیم] اسرائیل و دیگران است. کال مدعی شد: «در شرایطی که روسیه از پهپادهای ایرانی برای حمله به شهرهای اوکراین استفاده میکند، برخی در این منطقه معتقدند تعامل با پوتین میتواند بین مسکو و تهران شکاف ایجاد کند». معاون امور سیاسی پنتاگون گفت اما این رویکرد در سوریه و طی همکاری روسیه و ایران در حمایت از «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه عملی نشد و بعید به نظر میرسد اینک کارساز باشد.
***
نخستوزیر انگلیس در سفری از پیش اعلام نشده به اوکراین رفت
در ادامه حمایتهای غرب از اوکراین و تشدید فشار آنها علیه روسیه، نخستوزیر انگلیس در سفری از قبل اعلام نشده به کییف رفته و با رئیسجمهور اوکراین دیدار کرده است. منابع رسانهای در انگلیس از قبیل خبرنگار ارشد دیپلماتیک فایننشالتایمز خبر دادند نخستوزیر جدید این کشور به کییف سفر و با «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین دیدار کرده است. بنا بر این گزارشها، «ریشی سوناک» در سفری از قبل اعلام نشده به پایتخت اوکراین رفته و با زلنسکی دیدار دوجانبه ترتیب داده است.
***
خوشرقصی باکو برای اسرائیل
نخستوزیر رژیم صهیونیستی از تصمیم باکو برای افتتاح سفارت خود در اراضی اشغالی استقبال کرد. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری سما، «یائیر لاپید» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به تصمیم پارلمان جمهوری باکو برای افتتاح سفارت خود در اراضی اشغالی در توئیتی نوشت: آذربایجان شریک مهمی برای اسرائیل و مکانی برای یکی از بزرگترین اقلیتهای یهود در جهان اسلام است. وی افتتاح سفارت را بیانگر عمق روابط ۲ طرف دانست و گفت: این اقدام ثمره تلاشهای دولت تلآویو برای ساخت پلهای سیاسی مستحکم با جهان اسلام است. لاپید گفت: میخواهم از رئیسجمهوری، الهام علیاف تشکر کرده و به ملت آذربایجان که اکنون برای نخستینبار در اسرائیل نماینده خواهند داشت، تبریک بگویم. پارلمان جمهوری آذربایجان روز جمعه به افتتاح سفارت این کشور در فلسطین اشغالی رأی مثبت داد.
***
ترامپ: آمریکا بینهایت فاسد است
رئیسجمهور سابق آمریکا کشورش و مقامات آن را فاسد و انتخاباتی را که برگزار میشود، دروغین خواند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا اذعان کرد: وزارت دادگستری در کشور ما فاسد است. وی افزود: کشور ما دستمایه تمسخر تمام جهانیان شده است و خیلی از آمریکاییها به ستوه آمدهاند. ترامپ در ادامه به رئیسجمهور کنونی آمریکا حمله کرد و گفت: بایدن از طریق پسرش، از بیگانگان پول میگیرد و نامزدی خود را برای ریاستجمهوری اعلام کرد. ترامپ بار دیگر به فساد ریشهدوانده در آمریکا اعتراف کرد و اظهار داشت: کشور ما بینهایت فاسد و انتخابات ما ساختگی و دروغین است و اعلام نتایج آن چند هفته طول میکشد، در حالی که نتایج انتخابات در فرانسه در همان شب برگزاری اعلام میشود. اعتراف آشکار ترامپ که خود زمانی رئیسجمهور آمریکا بود، به فساد و همچنین انتخابات ساختگی در این کشور در حالی است که مقامات آمریکایی بارها علیه کشورهایی موضعگیری خصمانه میکنند که انتخابات سالم و شفاف برگزار میکنند اما مواضعشان مستقل از آمریکاست و حاضر به دنبالهروی از کاخ سفید نیستند.
***
واگذاری مأموریت جدید به متهم ردیف اول پرونده خاشقجی در عربستان
منابع رسانهای مخالف رژیم سعودی از برکناری «سعود القحطانی» مسؤول ارتش سایبری و واحد سرکوب رسانهای عربستان از تمام مناصب و ماموریتهایش خبر دادند و اعلام کردند وی که مشاور پیشین دربار سعودی و از عاملان اصلی قتل «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد دولت سعودی بود، اکنون قرار است در پشت پرده و به دور از چشم دیگران ماموریت جدیدی را انجام دهد. حساب کاربری «العهد الجدید» در توئیتر متعلق به مخالفان رژیم سعودی، با انتشار این خبر نوشت به القحطانی ماموریت جدیدی داده شده است. این حساب کاربری همچنین افزود: «القحطانی وقف مدیریت کارهای کثیف و به دور از توجه خواهد شد و «حمود بن بداح المریخی» مشاور در امور دربار با رتبه وزیر جایگزین او در مدیریت ارتش سایبری و هدایت و کنترل رسانههای سعودی خواهد شد». این حساب کاربری، پیشتر نیز نوشته بود با آنکه به دلیل رسوایی پرونده ترور خاشقجی، القحطانی از تمام پستهای درباری کنار گذاشته شده بود اما همچنان ماموریتهای زیادی از جمله نظارت بر رویکردهای رسانههای داخلی داشت. چندی پیش نیز روزنامه گاردین فاش کرد سعود القحطانی یکی از چهرههای پشت پرده حمایت مالی از شبکه ایراناینترنشنال است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|