|
بهرهبرداری از تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه تا پایان سال جاری
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی گفت: تونل انتقال آب از سد «کانی سیب» به دریاچه ارومیه تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد. یاسر رهبردین در حاشیه بازدید خبرنگاران از طرح انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه با اشاره به پیشرفت پروژه انتقال آب یادآور شد: ۵۵۰ متر از طول تونل نیازمند ترمیم به اتمام رسیده و تا پایان سال آب به تونل رهاسازی میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
اعلام محدودیتهای ترافیکی در مسیرهای شمالی کشور
پلیس راه کشور از اعمال محدودیتهای ترافیکی در مسیرهای مواصلاتی استان مازندران تا صبح شنبه ۱۰ دی خبر داد و گفت: به منظور ارتقای ایمنی و تسهیل در عبور و مرور وسایل نقلیه، محدودیتهای ترافیکی به اجرا آمد. در این اطلاعیه آمده است: تردد انواع وسایل نقلیه از ساعت ۱۲ ظهر تا ساعت ۲۴ روزهای پنجشنبه و جمعه (۸ و ۹ دیماه) از کرج و ابتدای آزاد راه تهران- شمال به سمت مرزنآباد ممنوع بوده و در صورت اعلام مأموران پلیس راه در محل، تردد انواع وسایل نقلیه از ساعت ۴ بعدازظهر تا ساعت ۲۴ همان روز از مرزنآباد به سمت کرج و تهران به صورت یکطرفه خواهد بود.
همچنین با توجه به محدودیتهای ترافیکی و ممنوع بودن تردد همه تریلرها در محور هراز، تردد انواع کامیون و کامیونت به استثنای حاملان مواد سوختی و فاسدشدنی از ساعت ۶ صبح تا ساعت ۲۴ روزهای پنجشنبه و جمعه (مورخ ۸ و ۹ دیماه) از این محور ممنوع است.
همچنین تردد انواع وسایل نقلیه از ساعت ۴ بعدازظهر تا ساعت ۲۴ روز جمعه ۹ دیماه از رودهن به سمت آمل ممنوع بوده و از ساعت ۴ بعدازظهر تا ساعت ۲۴ همان روز در صورت اعلام مأموران پلیس راه مستقر در محل تردد از آباسک به رودهن (محدوده مشاع) به صورت مقطعی یکطرفه انجام خواهد شد. همچنین تردد انواع تریلرها به استثنای حاملان مواد سوختی و فاسد شدنی از ساعت ۱۲ تا ساعت ۲۴ روز جمعه ۹ دیماه از مسیر جنوب به شمال محور تهران – فیروزکوه – قائمشهر و بالعکس ممنوع است.
***
همکاری هلالاحمر و پلیس راهور برای کاهش تصادفات
رئیس پلیس راهور و رئیس جمعیت هلالاحمر پیرامون پیشگیری، کنترل و امدادرسانی در حوادث ترافیکی و همچنین اجرای طرح امداد نوروزی در جادههای کشور، دیدار و گفتوگو کردند. دیروز رئیس پلیس راهور و رئیس جمعیت هلالاحمر با یکدیگر دیدار و درباره امدادرسانی در جادههای کشور و همچنین برنامهریزی و همافزایی برای پیشگیری و کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن در ایام نوروز، همفکری و تبادل نظر کردند. در این دیدار سردار کمال هادیانفر از حضور پررنگ تیمهای امداد و نجات هلالاحمر در جادهها قدردانی کرد و افزود: حضور بهموقع هلال احمریها را بارها دیدهام. نمونه بارز آن عملیات اربعین بود که در محورهای مواصلاتی غرب کشور همه جا آنها را دیدم و تاثیر حضورشان مشهود بود.
رئیس جمعیت هلالاحمر نیز در این دیدار تاکید کرد: با همکاری و همافزایی دستگاههای مسؤول میتوان علاوه بر فرهنگسازی برای پیشگیری از تصادفات، در روند امدادرسانی به حادثهدیدگان نیز موثر واقع شد. پیرحسین کولیوند خاطرنشان کرد: هدف ما کمک به کاهش تصادفات و تلفات آن است اما برای امدادرسانی به حادثهدیدگان، امدادگران هلالاحمر به صورت شبانهروزی در پایگاههای امدادی در حال خدمت هستند.
***
ثبت بیش از ۱۱۲ هزار ازدواج در تابستان
بر پایه آمار ثبت احوال کشور، تابستان ۱۴۰۱ در کل کشور ۱۱۲ هزار و ۷۷۰ مورد ازدواج و ۵۰ هزار و ۱۲۹ مورد طلاق به ثبت رسید. بر پایه آمار ثبت احوال کشور از کل ۱۱۲ هزار و ۷۷۰ مورد ازدواج ثبت شده در تابستان سال جاری، بیشترین ازدواجها به ترتیب مربوط به استانهای تهران با ۱۴ هزار و ۵۲۰ مورد، خراسان رضوی با ۱۰ هزار و ۱۲۵ مورد و خوزستان با ۷ هزار و ۵۷۹ مورد است. همچنین کمترین ازدواج ثبت شده در کشور نیز در همین زمان به ترتیب مربوط به استانهای سمنان با ۷۱۳ مورد ازدواج، ایلام ۷۳۰ و بوشهر با یک هزار و ۱۳۰ مورد ازدواج بوده است.
بر پایه آمار ثبت احوال کشور، همچنین تابستان امسال ۵۰ هزار و ۱۲۹ مورد طلاق به ثبت رسیده که کمترین مورد طلاق به ترتیب مربوط به استانهای ایلام با ۲۷۳ مورد، کهگیلویهوبویراحمد با ۲۹۶ مورد و خراسان جنوبی با ۳۴۳ مورد بوده است. بر اساس گزارش آمار ثبت احوال کشور، بیشترین مورد طلاق ثبت شده در تابستان سال ۱۴۰۱ نیز به ترتیب مربوط به استانهای تهران با ۹ هزار و ۷۲۴ مورد طلاق، خراسان رضوی ۵ هزار و ۲۷۹ مورد و فارس با ۲ هزار و ۷۲۵ طلاق بوده است.
***
پلمب ۱۸ شرکت هرمی و دستگیری ۷۳ متهم
رئیس پلیس آگاهی فراجا از پلمب ۱۸ شرکت هرمی و دستگیری ۷۳ متهم و همچنین اجرای طرح شناسایی و پلمب شرکتهای بازاریابی شبکهای غیرمجاز و هرمی خبر داد. سردار قنبری در تشریح جزئیات خبر فوق اظهار داشت: در راستای طرح شناسایی و پلمب شرکتهای بازاریابی شبکهای غیرمجاز و دسیسههای هرمی، مرحله ششم این طرح با استفاده از امکانات و ظرفیت پلیسهای تخصصی به مدت 6 روز از 12 تا 17 آذرماه سال جاری در سراسر کشور به مرحله اجرا درآمد.
وی افزود: در این باره 73 نفر دستگیر شدند و 7 شرکت بازاریابی شبکهای غیرمجاز و 11 مکان دسیسههای هرمی نیز پلمب شده است. سردار قنبری گفت: بیشترین آمار دستگیری و کشفیات به ترتیب مربوط به استانهای تهران (20 نفر)، گیلان (17 نفر)، خراسان رضوی (16 نفر)، اصفهان (5 نفر)، کرمانشاه (4 نفر) و البرز (3 نفر) است. وی خاطرنشان کرد بسیاری از شرکتهای هرمی با استفاده از شعارها و تبلیغات بازاریابی شبکهای در حال جذب جوانان هستند اما هیچکدام از آنها شرکتهای بازاریابی شبکهای نبوده و حتی مجوز فعالیت در این باره ندارند. وی گفت: امید است شهروندان عزیز بویژه جوانان تحصیلکرده و جویای کار تجارب تلخ افراد فریبخورده شرکتهای هرمی را سرلوحه خود قرار دهند.
ارسال به دوستان
ادامه بارش برف و باران در برخی استانها
بارشها در زمستان نرمال خواهد بود
بارشها همچنان به صورت پراکنده در اغلب استانهای کشور ادامه دارد. بر اساس گزارشها دیروز در استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، هرمزگان، سیستانوبلوچستان، فارس، بوشهر، کهگیلویهوبویراحمد و جزایر واقع در خلیجفارس، تنگه هرمز و دریای عمان بارندگی، رعدوبرق، وزش باد شدید و در نقاط سردسیر بارش برف اتفاق افتاد. در این باره رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از افزایش آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی تا اواسط هفته آینده و همچنین بارش باران و برف در برخی استانها خبر داد. صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: پنجشنبه ۸ دی در استانهای ساحلی خزر و جمعه ۹ دیماه در گیلان بارش پراکنده پیشبینی میشود. به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، شنبه و یکشنبه هفته آینده (10 و ۱۱ دی) جوی آرام در کشور خواهیم داشت. وی در ادامه افزود: از پنجشنبه (امروز) تا اواسط هفته آینده آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت افزایش مییابد. ضیاییان در ادامه گفت: خلیجفارس در ۲ روز آینده و غرب خزر در روز پنجشنبه (امروز) مواج خواهد بود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی روزهای آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران پنجشنبه ۸ دیماه صاف تا کمی ابری همراه با غبار محلی با حداقل دمای ۲ و حداکثر دمای ۹ درجه سانتیگراد و جمعه ۹ دی صاف تا کمی ابری همراه با غبار محلی با حداقل دمای ۲ و حداکثر دمای ۱۰ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
* آلودگی هوای تهران تا یکشنبه هفته آینده
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، کاهش کیفیت هوا تا روز یکشنبه ۱۱ دی و همچنین بارش در ارتفاعات بخشهای شمالی استان پیشبینی میشود. بر اساس تحلیل آخرین نقشههای هواشناسی و پیشیابی مدلهای عددی، از امروز تا یکشنبه هفته آینده (8 تا 11 دی) با پایداری و سکون نسبی جو و ماندگاری هوای سرد، انباشت آلایندهها و کاهش کیفیت هوا پیشبینی میشود.
همچنین مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران درباره پیشبینی دما و بارش طی ۳ ماه آینده اظهار کرد: تحلیل جدیدترین نقشههای پیشبینی فصلی بیانگر آن است که در ۳ ماه آینده متوسط دمای هوا در سطح استان حدود 0.5 تا یک درجه بالاتر از نرمال برآورد شده است و متوسط بارش استان نیز در حد نرمال پیشبینی میشود. مازیار غلامی ادامه داد: از نظر توزیع ماهانه نیز این انتظار وجود دارد که بتدریج طی دی و بهمنماه بارش به شرایط نرمال گرایش داشته باشد. در عین حال با توجه به کاهش بارش انباشتهشده از ماههای قبل، بارشهای رخ داده چندان نمیتواند کمبارشیها را جبران کند و لزوم صرفهجویی مصرف آب در بخشهای مختلف عمومی مردم و اختصاصی نظیر بخشهای مختلف کشاورزی و صنعتی کماکان وجود دارد.
وی با بیان اینکه بارشهای اخیر در تهران بخش کوچکی از کاهش بارش را جبران کرد، گفت: تمام دستگاهها و مردم باید در زمینه صرفهجویی در مصرف آب تلاش کنند. وی در پایان تصریح کرد: در برخی ایستگاههای هواشناسی بارش برف ثبت شده که میزان آن در ایستگاه آبعلی ۱۹ سانتیمتر، لواسان و دماوند ۱۴ سانتیمتر، فیروزکوه ۱۳ سانتیمتر و شمیرانات ۶ سانتیمتر بوده است.
ارسال به دوستان
زنگ خطر به صدا درآمد؛ کاهش شدید استقبال مردم از تزریق واکسن کرونا در سال جاری
برگردیم به سنگر واکسن
لزوم تشدید مراقبتهای مرزی و تأکید بر تزریق دوز یادآور واکسن کرونا
گروه اجتماعی: زنگ خطر شیوع کرونا با سویه جدید در دنیا به صدا درآمده است و میتواند تهدیدکننده سلامت جامعه باشد؛ آن هم در شرایطی که میزان ایمنی در برابر این بیماری در کشور بشدت کاهش یافته است. آنطور که آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد، روند واکسیناسیون علیه کرونا هماکنون به کمتر از 2 هزار نفر در روز رسیده است.آمارهای روزانه وزارت بهداشت از وضعیت واکسیناسیون علیه کرونا در کشور نشان میدهد هر روز شاهد نزولی شدن روند تزریق واکسن هستیم. این در حالی است که نگرانیها از ورود موج جدید کرونا به کشور، شدت گرفته است.
از طرفی آمار جانباختگان ناشی از کرونا در کشور در حالی دیروز صفر گزارش شد که این بیماری با سویه جدید هماکنون برخی کشورهای دنیا را فرا گرفته، به شکلی که طی 24 ساعت 21 میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده و آمار مرگ و میر جهانی ناشی از آن نیز دوباره 4 رقمی شده و به 1250 نفر در یک شبانهروز رسیده است. در این میان کارشناسان بهداشت تاکید دارند برای رهایی از این بیماری باید ضمن تزریق واکسن یادآور کرونا همچنان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرد. بیم از شیوع دوباره کرونا در کشور موجب شد معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخشنامهای به روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور بر ضرورت آمادگی ارائه خدمات درمانی برای افزایش احتمالی موارد «کووید-۱۹» در بیمارستانهای کشور تاکید کند. در این باره عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با تاکید بر لزوم تشدید مراقبتهای مرزی برای جلوگیری از ورود افراد بیمار به کشور گفت: این موضوع با توجه به کاهش بار بیماری در کشور نسبت به گذشته کمتر مورد توجه قرار میگیرد؛ در حالی که باید پایانههای مرزی بویژه درباره کسانی که از آسیای جنوب شرقی وارد کشور میشوند به شکل دقیق رصد شود. مهرداد حقازلی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت بروز کرونا در دنیا و ایران گفت: موج بیماری کرونا هنوز در قسمتهای غربی که به سمت ایران است خود را بروز نداده و خوشبختانه ما نسبت به چند هفته و چند ماه گذشته تغییری در بروز موارد بیماری در کشور نداشتهایم ولی این انتظار وجود دارد که طی چند هفته آتی موارد کرونای کشور ما هم افزایشی شود.
وی افزود: همچنان سویه غالب کرونا در ایران اُمیکرون BA4 و BA5 است اما در بعد جهانی صحبت از کرونای BQ1 مطرح میشود که هنوز اطلاعات دقیقی از آن وجود ندارد، البته طبق آخرین گزارشات سازمان جهانی بهداشت به نظر میرسد که BQ1 هم از نظر بیماریزایی خیلی تفاوتی با سویه اُمیکرون ندارد. حقازلی افزود: خود مردم هم میزان مراقبت، فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را به شکل محسوسی کاهش دادهاند که توصیه میشود مجددا بر رعایت پروتکلهای بهداشتی اهتمام ورزند. دبیر بورد داخلی کمیته علمی کرونا در پاسخ به سوالی درباره پیشبینی از بروز موج هشتم کرونا بیان کرد: با توجه به واکسیناسیون صورت گرفته به نظر نمیرسد دیگر مانند گذشته موجهای گستردهای از کرونا را تجربه کنیم اما بروز محدود بیماری ممکن است.
وی درباره تزریق دوزهای یادآور واکسن کرونا تاکید کرد: در حال حاضر توصیه سازمان جهانی بهداشت این است که اگر یک سال از آخرین تزریق واکسن افراد گذشته است حتما برای تزریق دوز یادآور اقدام کنند و خوشبختانه در کشور ما هم واکسن به میزان کافی وجود دارد.
* تکرار یک روز دیگر بدون فوتی کرونا
روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در طول ۲۴ ساعت گذشته، هیچ یک از بیماران «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست ندادند و مجموع جانباختگان این بیماری، در عدد ۱۴۴ هزار و ۶۷۷ نفر ماند. بر این اساس از ظهر سهشنبه تا ظهر چهارشنبه ۷ دی، ۶۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۳۲ نفر از آنها بستری شدند. همچنین مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۷ میلیون و ۵۶۰ هزار و ۹۴۷ نفر رسید و تاکنون ۷ میلیون ۳۳۶ هزار و ۳۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. این در حالی است که ۷۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون نیز ۵۴ میلیون و ۷۴۴ هزار و ۶۶۹ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. همچنین تاکنون ۶۵ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۱۱۲ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۵۶۲ هزار و ۲۱۵ نفر دوز دوم و ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزار و ۱۲۰ نفر دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۵۵ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۴۴۷ دوز رسید. در حال حاضر ۳ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۷۶ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۶۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
این در حالی است که حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در پاسخ به این سوال که علت کاهش آمار کرونا در ایران چیست، از اعتماد مردم به نظام سلامت کشور سخن گفته و عنوان کرده استقبال مردم از واکسیناسیون باعث شد تا شاهد کاهش آمار کرونا در کشور باشیم.
بعد از ورود موج پنجم کرونا به کشور که با افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر روزانه بیماران مواجه شدیم، شاهد تشکیل صفهای زیادی برای دریافت واکسن کرونا بودیم به طوری که رکورد تزریق یک میلیون و 700 هزار دوز واکسن در یک شبانه روز را داشتیم. نگاهی به آمارهای روزانه وزارت بهداشت از روند واکسیناسیون در کشور نشان میدهد از ابتدای سال جاری شاهد نزولی شدن استقبال مردم از دریافت واکسن بودهایم و این موضوع میتواند زنگ خطری برای بازگشت به روزهای سخت کرونایی باشد.
پدرام پاکآیین، سخنگوی وزارت بهداشت با عنوان این مطلب که میزان مراجعه روزانه برای واکسیناسیون کمتر از ۵۰۰۰ نفر است، گفت: از رسانهها و مردم میخواهیم موضوع واکسیناسیون را جدی بگیرند.
این در حالی است که آمارها نشان میدهد در یک ماه اخیر میانگین تزریق روزانه واکسن کرونا در کشور هزار و ۷۴۰ دوز بوده است، یعنی هزار برابر کمتر از رکورد 1.7 میلیون دوز واکسن در کشور.
متخصصان بیماریهای عفونی و اپیدمیولوژیستها حداکثر ۶ ماه را برای ایمنی واکسن کرونا علیه ویروس بازگو میکنند. ناگفته نماند که هنوز تعداد کسانی که موفق شدهاند ۳ دوز یا بیشتر واکسن کرونا دریافت کنند، خیلی کمتر از حد انتظار بوده است. با این اوصاف، میتوان حدس زد که زمان ایمنی کسانی که حداقل ۲ دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند، به پایان رسیده و باید نگران روزهای پیش رو بود.
در همین حال، بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت به مردم توصیه میکند هر سال یک دوز واکسن کرونا را تزریق کنند. همچنین از افراد بالای ۱۸ سال دارای بیماری زمینهای خواسته شده نسبت به تزریق دوز یادآور واکسن کرونا اقدام کنند. اگر نگرانیها از ورود موج جدید کرونا به کشور درست باشد و ما بعد از پایان تعطیلات سال نو میلادی درگیر این موج شویم، لازم است که وزارت بهداشت برای ترغیب بیش از پیش مردم به دریافت حداقل یک دوز واکسن در سال جاری اقدام کند، زیرا اگر درگیر موج جدید بیماری شویم، با توجه به سرمای زمستان و شیوع آنفلوآنزا، شرایط برای کنترل موج جدید تا حدودی سخت خواهد شد.
این در حالی است که کشور در تأمین واکسن این بیماری خودکفاست و حتی صادرکننده آن نیز است.
***
ذخیره بالای ۶ ماه در ۶۰ درصد داروها
دارو به اندازه کافی موجود است
هر چند هنوز در برخی داروها کمبودهایی احساس میشود اما تولید روزافزون و برخط دارو در صنایع داخلی موجب شده 60 درصد داروها تا 6 ماه ذخیرهسازی شوند. مشاور رسانهای رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ذخایر۶۰ درصد داروهایمان به بالای ۶ ماه رسیده است، گفت: در حال حاضر در ۱۰۶ قلم دارو کمبود و موجودی زیر یک ماه داریم که در تلاش هستیم تعداد کمبودها را کاهش و ذخایر این داروها را افزایش دهیم.
دکتر سجاد اسماعیلی درباره وضعیت ذخایر دارویی کشور گفت: در زمینه پایش کمبودهای دارویی و مدیریت رخدادهای زنجیره تامین، سازمان غذا و دارو برای رفع کمبودهای دارویی استعلامها و گزارشهایی را از چند بخش دریافت میکند؛ یکی از بخشهایی که این گزارشها از آن دریافت میشود، سامانه TTAC است که با توجه به سیاست شناسهگذاری که در آن انجام میشود، اگر شرکتی یک تا چند ماه دارویی را کمتر از حد معمول وارد یا تولید و به صورت کلی تامین کند، طبیعتاً این اخطار داده میشود که ممکن است تامین این دارو در ماههای آتی کاهش یابد و منجر به کمبود شود. وی ادامه داد: طبق تعریف سازمان غذا و دارو از کمبود دارو که بر اساس آن نام دارو به صورت ژنریک دچار کمبود است، تعداد کمبودهای دارویی که زیر یک ماه موجودی داشته باشند - که اصطلاحاً به آنها کمبودهای بحرانی دارو میگوییم - طی یک ماه و نیم گذشته در کشور ۲۲۰ قلم مولکول دوز بود که اکنون به ۱۰۶ مولکول دوز رسیده است. بنابراین در ۱۰۶ قلم دارو کمبود و موجودی زیر یک ماه داریم که در تلاش هستیم این کمبودها را هم کاهش داده و ذخایر این داروها را افزایش دهیم.
اسماعیلی گفت: این خبر را هم به مردم بدهم که اکنون ذخایر۶۰ درصد داروهایمان به بالای ۶ ماه رسیده است که تلاش میکنیم این میزان هم افزایش یابد و از هر دارویی بویژه در داروهای حیاتی و ضروری، موجودی کافی داشته باشیم. با توجه به پیشبینیای که از رخداد موج جدید کرونا طی چند ماه آینده میشود، امیدوارم دارو به اندازه کافی داشته باشیم تا مردم دچار مشکل نشوند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|