|
دیدار میقاتی، باسیل و فرنجیه
منابع آگاه لبنانی گفتند صاحب ابتکار برای تنظیم دیدارها میان باسیل با میقاتی و فرنجیه یک تاجر لبنانی است که دوست مشترک آنها به شمار میرود و پیشتر نیز دست به چنین اقداماتی زده بود. بر اساس اطلاعات موجود، دیدار نجیب میقاتی و جبران باسیل بدون نتیجه به پایان رسید.
ارسال به دوستان
تقویت مناسبات ایران و همسایه جنوبی
دیپلماسی فعال با عمان
وزیر امور خارجه: تلاشهای عمانیها برای احیای توافق هستهای تداوم خواهد داشت
گروه سیاستخارجی: سفر وزیر امور خارجه ایران به عمان و دیدار با سلطان هیثم، پادشاه این کشور و تحویل پیام مکتوب رئیسجمهور به وی نشان میدهد کانال مذاکراتی عمان دوباره فعال شده است. حسین امیرعبداللهیان بعد از شرکت در نشست «عراق 2» که در اردن برگزار شد، راهی سفر دیپلماتیک به عمان شد. نکته مهم این سفر، پیام مکتوب رئیسجمهوری ایران به سلطان هیثم، پادشاه عمان است که توسط امیرعبداللهیان به وی تسلیم شد. به نظر میرسد بعد از جلسه کوتاه امیرعبداللهیان و باقری با بورل و مورا در اردن، پرونده احیای توافق هستهای و مذاکرات رفع تحریمها جان دوبارهای گرفته است. آمریکاییها هم بعد از پایان آشوبها در ایران متمایل به میز مذاکره شدهاند و دیگر از آن موضعگیریهای تند خبری نیست. رابرت مالی، مسؤول تیم مذاکرهکننده آمریکا چند وقت قبل گفته بود دیگر برجام در دستور کار آمریکا نیست. همچنین جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه دولت بایدن هم با اشاره به روند مذاکرات اعلام کرد واشنگتن احیای توافق هستهای را از دستور کار خارج کرده است. البته این صحبتها بیشتر در ظاهر است و واشنگتن در نهان پیامهایی درباره توافق با ایران ارسال میکند. نشانه آن هم صحبتهای وزیر امور خارجه که گفته بود آمریکاییها برای توافق پیام فرستادهاند. حال به نظر میرسد دوباره کانال عمان توسط آمریکا فعال شده تا بتواند توافق را نهایی کند. در همین رابطه سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم به این موضوع واکنش نشان داده است. ناصر کنعانی در نشست خبری هفتگی خود گفت: پنجره به سمت توافق از سوی جمهوری اسلامی ایران باز است ولی متاسفانه رویکرد دولت آمریکا همچنان رویکردی دوگانه و متعارض است. در همین زمینه رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران جمعه گذشته در گفتوگو با رادیو لیبرتی در پاسخ به این سوال که آیا برجام مرده است؟ گفت: «من مسؤول نوشتن آگهی ترحیم نیستم. وظیفه من محافظت از منافع آمریکاست. ما به طور واضح گفتهایم ما و ایران در ماه سپتامبر فرصت طلایی برای احیای برجام داشتیم و همگی ما موافق توافق بودیم. حتی برای یکی دو روز تصور میکردیم ایران نیز موافق است و آنها در دقیقه آخر با تقاضاهایی بازگشتند که میدانستند هیچکس نمیتواند آنها را بپذیرد. پس این آنها بودند که فرصت برای بازگشت سریع و فوری به برجام را رد کردند. وی در ادامه افزود: ما هنوز به دیپلماسی باور داریم. ما به رغم تمام اتفاقاتی که در ماههای اخیر رخ داده، باور داریم بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای، توافق هستهای است. اگر اقدام سازندهای از سوی طرف مقابل شود، زمینه برای جمعبندی و از سرگیری توافق وجود دارد». این صحبتهای مالی بعد از دیدار امیرعبداللهیان با بورل بود؛ دیداری که در آن وزیر امور خارجه کشورمان درباره مواضع مداخله جویانه برخی دولتهای اروپایی در تحولات اخیر داخلی ایران نیز شدیداً اعتراض کرد. در این نشست مواضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با تحولات اوکراین از سوی وزیر امور خارجه به بورل منتقل شد. ایران درباره اقدامات دولتهای اروپایی و آمریکا در حمایت از یک طرف بحران هشدار داد و تاکید کرد ارسال تجهیزات به یک طرف جنگ کمکی به حل منازعه نمیکند و این یک اشتباه راهبردی است.
28 آبان سال جاری بود که وزیر خارجه عمان به تهران سفر و با وزیر امور خارجه و رئیسجمهور دیدار و گفتوگو کرد. به نظر میرسد سفر امیرعبداللهیان به مسقط هم در راستای مذاکرات احیای برجام باشد. در همین رابطه حسین امیرعبداللهیان سهشنبه شب هنگام ورود به فرودگاه مسقط در جمع خبرنگاران در تشریح سفر خود به عمان و ارتباط آن با گفتوگوهای منطقهای تصریح کرد: تهران و مسقط همواره رایزنیهای دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در ارتباط با موضوعات مورد علاقه داشتهاند و عمان در ارتباط با مسائل متنوع چه در ارتباط با ایران و چه در ارتباط با بحرانهای منطقهای، مرکز گفتوگوهای منطقهای بوده است و همواره شاهد نقش خیرخواهانهای از سوی مقامات این کشور در این ارتباط بودهایم. وزیر امور خارجه ادامه داد: در جریان این سفر و دیدار با مقامات عمان ضمن مرور موضوعات مرتبط با روابط دوجانبه، مسائلی را که باید شتاب بیشتری به تحقق آن داده شود نیز دنبال میکنیم و رایزنی و گفتوگو در ارتباط با بحرانهای یمن، افغانستان و اوکراین هم از دیگر موضوعات مورد توجه است. وی همچنین گفت: در جریان این سفر حامل پیام آقای رئیسی به سلطان عمان هستم و در گفتوگویی که روز چهارشنبه (دیروز) با سلطان عمان خواهیم داشت، این پیام را تسلیم میکنم و همچنین درباره برخی موضوعات مورد تاکید روسای ۲ کشور نیز رایزنی و گفتوگو خواهیم کرد. امیرعبداللهیان در پاسخ به این سوال که با توجه به نقش عمان در جریان مذاکرات رفع تحریمها برای نزدیکتر کردن دیدگاههای کشورهای حاضر در این مذاکرات، آیا عمان اخیرا پیشنهاد تازهای در این ارتباط ارائه کرده است؟ تصریح کرد: همواره مقامات عمان در نزدیک کردن دیدگاههای طرفین برای رسیدن به گام نهایی توافق نقش مثبت و سازندهای را ایفا کردهاند. وزیر امور خارجه افزود: در دیداری که در جریان نشست «بغداد ۲» در اردن با وزیر خارجه عمان در هفته گذشته داشتیم، در این ارتباط گفت وگو کردیم و این گفتوگوها در چارچوب سوابقی که بین ۲ کشور در این ارتباط وجود دارد و تلاشهایی که مقامات عمان در ماههای اخیر و هفتههای گذشته در این ارتباط داشتهاند، تداوم خواهد داشت.
این پیام و دیدارها نشاندهنده آن است که مسیر احیای برجام دوباره فعال شده است و کانال عمان نیز فعالتر از قبل عمل خواهد کرد. به همین دلیل است که نهاد امنیتی تلآویو بر این باور است آمریکا علاقهمند به امضای توافق هستهای با ایران است و پیشبینی میکند با رخ دادن تحولاتی در چند ماه آینده گفتوگوهای هستهای از سر گرفته شود. بنا بر گزارش سهشنبه روزنامه عبری هاآرتص، مقامات امنیتی تلآویو بر این باورند سطوح نظامی در آمریکا امضای توافق هستهای با ایران را تأیید میکنند اما مانع اساسی را در حال حاضر حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین میدانند. طبق این گزارش، سرویس امنیتی تلآویو به اظهارات جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا درباره مرگ توافق هستهای بیشتر به عنوان یک «لغزش زبانی» مینگرد تا سخنانی الزامآور. هاآرتص مینویسد برخی مقامات دستگاههای اطلاعاتی تلآویو از تشدید تأثیر ایران در برخی مناطق جدید در خاورمیانه نگرانند. این مقامات که اشارهای نیز به نام آنها نشده، ادعا کردند اردن از جمله کشورهایی است که تأثیر ایران در آن بیشتر خواهد شد. در بخش دیگری از این گزارش همچنین به نقل از مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی ادعا شده ممکن است فشارهای اقتصادی وارد شده به ایران و اغتشاشات در این کشور، تهران را به مذاکرات هستهای بازگرداند. بر اساس این گزارش، اتفاقنظری در سرویس امنیتی رژیم صهیونیستی وجود دارد که میگوید خروج «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ با تشویقهای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر وقت تلآویو «یک خطای راهبردی» بوده است. برخی منابع دیگر نیز در دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی اشاره کردند خروج از برجام با یک طرح جایگزین برای مقابله با برنامه هستهای ایران همراه نبوده است. به گفته این منابع، ایران از زمانی که کار روی برنامه هستهای را آغاز کرده، اکنون در بهترین وضعیت قرار دارد. در این میان از محتوای جلسه وزیر امور خارجه ایران و پادشان عمان چیزی منتشر نشده است و تنها نکته قابل تامل و جالب این دیدار، تقدیم پیام مکتوب رئیسی به سلطان هیثم است که بعید نیست مکتوبهای از جزئیات شرایط ایران برای توافق هستهای باشد.
ارسال به دوستان
ارزیابی استفان والت، نظریهپرداز مطرح رئالیست روابط بینالملل از سیاست بینالملل در سال 2022
سال عبور از جهان تکقطبی
گروه بینالملل: نشریه فارن پالیسی گفتوگوی مشروحی با استفان والت، نظریهپرداز مطرح رئالیست روابط بینالملل و استاد دانشگاه هاروارد درباره ارزیابی سال 2022 که در واپسین روزهای خود به سر میبرد انجام داده است. این گفتوگو درباره طیفی از موضوعات کنونی تاثیرگذار بر نظم جهانی و فضای سیاست بینالملل از آینده توافق هستهای با ایران گرفته تا برآمدن چین، جنگ روسیه در اوکراین و سیاست خارجی دولت بایدن صورت گرفته است.
فارن پالیسی در مقدمه گفتوگوی خود با والت مینویسد: سالها بعد، مورخان چگونه سال 2022 را به یاد خواهند آورد؟ یک پاسخ دمدستی میتواند این باشد که جنگ روسیه در اوکراین بر آن سال تسلط داشت؛ نبردی با پیامدهای جهانی عظیم برای انرژی، غذا، اشاعه هستهای، حاکمیت و دموکراسی. استفان والت، نظریهپرداز واقعگرا، مدتهاست به این نکته اشاره کرده که اگرچه جنگ به خودی خود بسیار مهم است اما مسائل مربوط به تغییرات آب و هوایی، فناوری و قدرت چین به احتمال زیاد مسیر ژئوپلیتیک را در دهههای آینده تعیین میکند.
* جدا شدن راه متحدان قدیمی
والت درباره تاثیرات جنگ اوکراین و تسریع عدم تعهد کشورها به دنبال کردن اولویتها و اهداف ایالات متحده میگوید: جنگ اوکراین مانند چراغ قوهای بوده که جنبه جدیدی از چشمانداز جهانی را روشن کرده است. ما دیگر در دنیای تکقطبی نیستیم. ایالات متحده دیگر تنها تعیینکننده بازی در شهر نیست و واکنش به جنگ اوکراین متناسب با چنین وضعیتی است. با این حال، من میخواهم آن را بیشتر پیش ببرم و بگویم که ما را به سمت اتفاق دیگری میبرد که سال 2022 رخ داد. ۲ متحد نزدیک ایالات متحده در خاورمیانه - اسرائیل و عربستان سعودی- را در نظر بگیرید. هیچ یک از آنها به ایالات متحده در اوکراین کمک نمیکنند. هر دوی آنها رویکردی غیرمتعهدانه در قبال آن اتخاذ کردهاند و عربستان سعودی درخواست دولت بایدن مبنی بر افزایش تولید نفت را - به عنوان راهی برای مقابله با تورم و همچنین کاهش درآمدهای روسیه- رد کرد. در همین حال، عربستان سعودی همکاریهایش با چین را گسترش داده و اخیراً شی جین پینگ به این کشور سفر کرد و سعودیها مجموعهای از نشستها را با حضور او سازماندهی کردند.
استاد دانشگاه هاروارد میافزاید: کشورهای دیگر همانطور که میبینید منافع خود را دنبال میکنند و انتخابهای خود را خواهند داشت. آنها لزوماً مجبور نیستند فقط در صف واشنگتن قرار گیرند، و این چیزی است که ما باید به آن عادت کنیم. 2022 شروع به افشای این داستان کرد. هند یکی از نمونههای اصلی داستان خواهد بود؛ کشوری که به وضوح یک شریک مهم ما در اقیانوس هند و اقیانوس آرام است اما به دلایل خاص خود در واکنش جهانی به تهاجم روسیه به اوکراین غایب است.
* دشواری گردهمآوری مجدد متحدان
والت درباره تاثیر تحریمهای ایالات متحده بر نیمههادیهای چین میگوید: من واقعاً از این موضوع شگفتزده شدم، و فکر میکنم نباید این حرکت را دستکم
گرفت. این بسیار مهمتر از هر کاری است که دولت ترامپ انجام داده است. این یک تشدید بزرگ تنشها بود. در واقع آمریکا به چین اعلام جنگ اقتصادی کرد و اساساً اعلام کرد که به عنوان یک هدف ملی، برتری اقتصادیاش را حفظ خواهد کرد. ایالات متحده قرار بود تمام تلاش خود را انجام دهد تا اطمینان حاصل کند که همچنان به کنترل فرماندهی پیچیدهترین و مهمترین فناوریها ادامه میدهد و اقدامات فعالی برای جلوگیری از توانایی چین برای توسعه این فناوریها انجام میدهد.
این نظریهپرداز واقعگرا سپس درباره اجبار کشورها به همراهی با آمریکا درباره این تحریمها متذکر میشود: اینجا جایی است که این دو تضاد (همکاری و اجبار) شروع به تلاقی میکنند. تعدادی از کشورهای آسیایی وجود دارند که از جنگ تراشهها و به همین ترتیب، قانون کاهش تورم و سایر اقداماتی که دولت بایدن برای حمایت از صنایع ایالات متحده انجام میدهد، خوشحال نیستند. برخی از شرکای آسیایی ما درباره سیاست ما در قبال چین خرسند نیستند. آنها از پیامدهای اقتصادی کاری که ما در اینجا انجام میدهیم که مستقیماً بر آنها تأثیر میگذارد، خوشحال نیستند، و این درباره برخی از شرکای اروپایی ما نیز صادق است. هلندیها بویژه از تلاشهای ما برای کشاندن آنها به جنگ تراشه با چین ناراحت هستند. آنها چین را یک تهدید قریبالوقوع نمیدانند و این یک هزینه اقتصادی آشکار برای آنهاست.
والت درباره برجام هم اظهار میکند: برنامه جامع اقدام مشترک در یک مارپیچ مرگ قرار دارد، احیا نمیشود و میتوان دولت [بایدن] را به خاطر عدم اولویت کافی برای آن مقصر دانست. بله! آنها مذاکرات را آغاز کردند اما تنها راه این بود که این کار را خیلی سریع پس از روی کار آمدن انجام میدادند، در حالی که هنوز یک دولت موافقتر با توافق در ایران روی کار بود. به محض اینکه آنها اجازه دادند که این پنجره از بین برود، انتخابات ایران دولتی را به قدرت رساند که در موضوع هستهای تندرو است، آنگاه آنها هرگز براحتی به توافق نرسیدند. بنابراین من به آنها - دولت بایدن - نمره بالایی برای آن نمیدهم.
استفان والت درباره اینکه آیا نگاه تحلیلگران مبنی بر اینکه نتایج انتخاباتها در آمریکای لاتین در سال 2022 بازگشت سیاست چپ در آمریکای لاتین است، درست است، بیان کرد: دیدن الگوهای بزرگ در اینجا همیشه وسوسهانگیز است اما آنچه ما واقعاً میبینیم انعکاسی از مشکل مزمن حکمرانی ناپایدار در بسیاری از کشورهای قاره است، بنابراین وقتی با هر مجموعهای از اختلالات، خواه اقتصادی یا مالی یا کووید، مواجه میشوید، میبینید که سیاست به طرق مختلف به هم میریزد. در هر لحظه، به نظر میرسد که سمت راست صعودی است یا چپ ممکن است صعودی باشد اما من مشاهده نمیکنم که یک نوع الگوی پایدار در آنجا ظهور کرده است. من فکر میکنم توجه کم ما در دنیای سیاست خارجی به آمریکای لاتین، خوب نیست با توجه به آنچه در آمریکای لاتین و مرکزی و در مکزیک اتفاق میافتد، ممکن است بازتاب مستقیم بیشتری بر سیاست داخلی ما دارد.
ارسال به دوستان
نصب اپلیکیشن تیکتاک برای نمایندگان مجلس آمریکا ممنوع شد
صیانت آمریکایی!
بر اساس لایحه بودجه دو حزبی که جمعه گذشته توسط کنگره تصویب شد، استفاده از تیکتاک در دستگاههای دولتی ممنوع شد. این قانون در پی نگرانیهای فزاینده نسبت به این شبکه اجتماعی متعلق به چین تصویب شده و اکنون برای اجرایی شدن لازم است به امضای جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا برسد. این ممنوعیت به نفع شبکههای اجتماعی رقیب مثل اسنپ، اینستاگرام و فیسبوک خواهد بود. البته در این لایحه استثناهایی نیز برای اهداف اجرایی قانون، امنیت ملی و اهداف تحقیقاتی در نظر گرفته شده است. کریستوفر ری، مدیر افبیآی و قانونگذاران آمریکایی نگران هستند که مالکیت تیکتاک یعنی شرکت بایت دنس، اطلاعات شخصی کاربران آمریکایی را آسیبپذیر کند، زیرا طبق قانون شرکتهای مستقر در چین باید اطلاعات کاربرانشان را به دولت این کشور بدهند. تیکتاک در پاسخ به این نگرانی گفته اطلاعات کاربران آمریکایی را در چین نگهداری نمیکند اما این موضوع نیز در رفع نگرانی آمریکاییها تاثیری نداشته است. بایت دنس در تلاش است تا توافق امنیتی را با دولت آمریکا به منظور رفع نگرانی کمیته سرمایهگذاری خارجی امضا کند. تیکتاک هم تلاش میکند دولت آمریکا را برای موافقت با ادامه مالکیت بایت دنس بر این شرکت جلب کند و پیشنهاد کرده بیشتر کسب و کارش به صورت مستقل اداره شده و در معرض نظارت بیشتری قرار گیرد. علاوه بر این تیکتاک اقدامات متعددی انجام داده تا رضایت دولت آمریکا را جلب کند. این اقدامات شامل توافق با شرکت اوراکل برای ذخیرهسازی اطلاعات کاربران آمریکایی در آمریکا و تشکیل یک واحد امنیت داده آمریکایی برای حفاظت از اطلاعات شخصی بوده است. این واحد مسؤول نظارت بر محتوا در تیکتاک است. سخنگوی تیکتاک در پی انتشار متن بسته تصویب شده در کنگره آمریکا اعلام کرد: ما از اینکه کنگره، تیکتاک را در دستگاههای دولتی ممنوع کرد، ناامید شدیم. این یک حرکت سیاسی است که هیچ کاری برای پیشبرد امنیت ملی این کشور انجام نمیدهد. طبق اعلام مجلس نمایندگان آمریکا نصب اپلیکیشن تیکتاک روی تمام دستگاههای تحت مدیریت نمایندگان ممنوع است. در این پیام به کارکنان گفته شده هر کسی که تیکتاک را در دستگاه خود داشته باشد، درباره حذف با او تماس گرفته خواهد شد و دانلودهای بعدی این برنامه نیز ممنوع خواهد بود. بر اساس گزارش شاخه اجرایی مجلس نمایندگان آمریکا، استفاده از اپلیکیشن تیکتاک در تمامی دستگاههای تحت مدیریت نمایندگان ممنوع شده است. این اقدام به تقلید از قانونی که بزودی اجرایی میشود و استفاده از تیکتاک را در دستگاههای دولتی ممنوع میکند، انجام شده است. مدیر ارشد اداری مجلس (CAO) در پیامی که روز سهشنبه برای همه قانونگذاران و کارکنان ارسال شد، گفت: این اپلیکیشن به دلیل تعدادی از مسائل امنیتی، خطر بالایی در نظر گرفته میشود و باید از همه دستگاههای مدیریت شده توسط مجلس حذف شود. در این پیام به کارکنان گفته شده هرکسی که تیکتاک را در دستگاه خود داشته باشد، درباره حذف با او تماس گرفته خواهد شد و دانلودهای بعدی این برنامه نیز ممنوع است. قانون جدید به دنبال مجموعهای از اقدامات دولتهای ایالتی آمریکا برای ممنوع کردن تیکتاک از دستگاههای دولتی است. از هفته گذشته، 19 ایالت حداقل تا حدی این برنامه را در دستگاههای تحت مدیریت دولت به دلیل نگرانی از اینکه چین میتواند از این برنامه برای ردیابی آمریکاییها و سانسور محتوا استفاده کند، مسدود کردهاند. لایحه 1.66 تریلیون دلاری هزینه همهجانبه، که هفته گذشته برای تامین مالی دولت ایالات متحده تا 30 سپتامبر 2023 تصویب شد، شامل مقرراتی برای ممنوعیت این برنامه در دستگاههای تحت مدیریت دولت است و زمانی که جو بایدن، این لایحه را به قانون تبدیل کند، اجرایی خواهد شد. گفتنی است قانونگذاران ایالات متحده پیشنهادی را نیز برای اجرای ممنوعیت سراسری این اپلیکیشن ارائه کردهاند. ارسال به دوستان
دور دنیا
انتقاد تند کنعانی از آمریکا
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی بیان کرد: از نظر آمریکا و اروپا، این همه جنایت حتی علیه زنان و کودکان نهتنها نقض حقوق بشر نیست، بلکه شایسته حمایت است! ناصر کنعانی دیروز (چهارشنبه) هفتم دیماه در توئیتر با اشاره به اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی به نقل از یک مقام فلسطینی نوشت: رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۲، ۲۲۰ فلسطینی را کشت، ۹ هزار نفر را مجروح، ۶ هزار و ۵۰۰ نفر را دستگیر، ۸۳۲ ساختمان را ویران و ۱۳ هزار درخت زیتون را ریشهکن کرد. وی افزود: از نظر آمریکا و اروپا، این همه جنایت حتی علیه زنان و کودکان نهتنها نقض حقوق بشر نیست، بلکه شایسته حمایت است!
***
کرزای:
آمریکا مسؤول فسادهای بزرگ افغانستان است
حامد کرزای در مصاحبهای گفت مسؤولیت فسادهای دوران فعالیت خود را بر عهده میگیرد اما آمریکا را مسؤول فسادهای بزرگ و چندصد میلیون دلاری میداند. حامد کرزای، رئیسجمهوری اسبق افغانستان در گفتوگو با واشنگتن پست گفت: من مسؤولیت تمامی فسادها و رشوههای رد و بدل شده در ارائه خدمات را بر عهده میگیرم اما قراردادهای بزرگ، فسادهای بزرگ میلیون دلاری و حتی صدها میلیون دلاری، واضح است که آنها کار ایالات متحده آمریکا بود. کرزای که نخستین رئیسجمهوی منتخب «جمهوری اسلامی افغانستان» بود، حالا با تسلط دوباره طالبان بر این کشور در کابل و تحت نظارت طالبها زندگی کرده و حق خروج از پایتخت را ندارد.
***
یک همجنسگرا گزینه ریاست کنست
به گزارش وبگاه روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت»، در حالی که بنیامین نتانیاهو نخستوزیر مأمور به تشکیل کابینه رژیم موقت صهیونیستی همچنان مشغول توزیع مناصب بین قانونگذاران حزب خود - حزب محافظهکار لیکود- پیش از روی کار آمدن کابینه جدید است، به نظر میرسد احتمال قوی وجود دارد که امیر اوهانا رئیس بعدی کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) شود که نخستین فرد آشکارا همجنسگرا خواهد بود که در این مقام منصوب میشود. رسانههای رژیم صهیونیستی پیشتر از تعیین یک سیاستمدار ۶۵ ساله و متحد قدیمی بنیامین نتانیاهو به عنوان مشاور امنیت داخلی این رژیم خبر داده بودند. روزنامه «تایمز اسرائیل» در شرایطی که جنجالها و اعتراضات علیه ترکیب کابینه بعدی رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی ادامه دارد، گزارشی درباره مشاور امنیت داخلی این کابینه منتشر کرد. بنا بر گزارش این رسانه صهیونیست، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر بعدی این رژیم «تساحی هانگبی» متحد سیاسی قدیمی خودش را به عنوان مشاور امنیت داخلی و رئیس شورای امنیت داخلی این رژیم منصوب کرد.
***
رأی دیوان عالی آمریکا به سیاست مرزی ترامپ
در شرایطی که انتقادات شدید جمهوریخواهان از دموکراتها درباره وضعیت مرزهای جنوبی آمریکا ادامه دارد، دیوان عالی درخواست برای کنار گذاشتن یکی از دستورالعملهای مرزی دولت ترامپ را کنار گذاشت. دیوان عالی آمریکا با 5 رأی مخالف در برابر 4 رأی موافق، درخواست دولت جو بایدن برای کنار گذاشتن یکی از محدودیتهای اعمالی دولت دونالد ترامپ را رد کرد، لذا این محدودیت همچنان باقی میماند. به گزارش وبگاه پالتیکو، دیوان عالی آمریکا مانع برداشتن یکی از سیاستهای اعمال شده مرزی در دولت دونالد ترامپ شد. ۵ قاضی از مجموع 9 قاضی این دیوان درخواست دولت جو بایدن برای برداشتن دستور موسوم به «عنوان ۴۲» را رد کرده و دولت بایدن را به ادامه این دستورالعمل مرزی دولت ترامپ مجبور کردند. دولت ترامپ که مواضع تندی درباره مهاجران داشت و دست به اقداماتی از قبیل ساختن دیوار مرزی در آمریکا زده بود، با توسل به «عنوان ۴۲» مانع از ورود میلیونها مهاجر شده است.
**
سازمان ملل:
کریدور لاچین باید باز باشد
دفتر حقوق بشر سازمان ملل با تاکید بر لزوم تضمین امنیت و آزادی رفت و آمد در کریدور لاچین، طرفین را به حل مشکلات از راه گفتوگو تشویق کرد. دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در توئیتر نوشت: ما آذربایجان و ارمنستان را به گفتوگو برای حل مشکلات، تضمین رفتوآمد آزاد و امن در این کریدور، حفاظت از حقوق بشر و اجتناب از تاثیرات نامطلوب انسانی بر غیرنظامیان تشویق میکنیم. کریدور لاچین تنها راه ارتباطی ارمنستان با منطقه قرهباغ کوهستانی است. ۱۲ دسامبر گروهی از مردم آذربایجان که خود را «بومشناس» مینامند، این کریدور را مسدود کردند جایی که گروهی از صلحبانان روس در آن مستقر هستند. باکو مدعی شد این تظاهرات قصد ندارد هیچ راهی را مسدود کند و خودروها میتوانند به آزادی در هر دو سوی کریدور حرکت کنند.
***
کشته و زخمی شدن ۲۹۰۹ تن در صعده در سال ۲۰۲۲
شبکه خبری المیادین از کشته و زخمی شدن ۲۹۰۹ تن در حملات ائتلاف سعودی به مناطق مرزی در استان صعده یمن از آغاز سال ۲۰۲۲ خبر داد. به گزارش ایسنا، خبرنگار شبکه المیادین اعلام کرد که از آغاز سال ۲۰۲۲، ۲۹۰۹ تن از جمله چندین مهاجر آفریقایی در حملات موشکی و توپخانهای ائتلاف سعودی به مناطق مرزی در استان صعده کشته و زخمی شدند. عبدالله مسرع، مدیر بیمارستان رازح در صعده اعلام کرد که از آغاز آتشبس در ماه آوریل حدود ۹۰۷ غیرنظامی در حملات توپخانهای و موشکی ائتلاف سعودی به شهر مرزی شدا در غرب صعده کشته و زخمی شدند. وی تأکید کرد: از آغاز آتشبس ۱۱۱ کشته و ۷۹۶ زخمی به بیمارستان رازح منتقل شدهاند. برخورد جنایتکارانه ائتلاف سعودی از زمان امضای آتشبس و بعد از آن تغییری نکرده است. مناطق مرزی صعده همچنان شاهد تنشها و حملات مکرر ائتلاف سعودی به منازل و مزارع هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|