|
ایران و ونزوئلا ۲ شریک مهم در عرصه بینالمللی هستند
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در تماس تلفنی با «ایوان جیل پینتو» انتصاب وی به عنوان وزیر امور خارجه ونزوئلا را تبریک گفت و درباره موضوعات مورد اهتمام ۲ کشور با وی گفتوگو و تبادل نظر کرد. وزیر جدید امور خارجه ونزوئلا نیز ضمن تشکر از تبریک امیرعبداللهیان، ایران و ونزوئلا را ۲ شریک مهم در عرصه بینالمللی خواند. وی از برگزاری موفق کمیسیون مشترک اقتصادی ۲ کشور ابراز خرسندی کرد.
ارسال به دوستان
حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد نمایانگر چه تصویری از روابط بینالملل در قرن 21 است؟
تغییر قاعده بازی
«سلام رفقا! اگر شما این ویدئو را میبینید [باید بگویم] دیشب چند اتفاق بد افتاد... ما باید قوی باشیم، مامان من تو را از صمیم قلب دوست دارم... خداحافظ دوستان!» این دیالوگهای «آلن جانسون» یکی از فرماندهان پایگاه عینالاسد آمریکا خطاب به اعضای خانوادهاش، شاید تصویر نمادین شبی باشد که نظامیان آمریکایی هرگز پیش از آن تجربه نکرده بودند؛ اتفاقی که رسانههای آمریکایی درباره آن نوشتهاند: «بزرگترین حمله موشکی بالستیک که تاکنون توسط هر کشوری به نیروهای آمریکایی انجام شده است».
این از آن جهت برای جهانیان مهم بود که حمله ایران به مهمترین پایگاه نظامی آمریکا در عراق با این جمله ترامپ بازنمایی شده بود: «عینالاسد هیچ آسیبی ندیده و همه چیز خوب است».
اما حمله موشکی ایران به عینالاسد نمایانگر چه تصویری از روابط بینالملل در قرن 21 است؟ شاید این همان موضوعی باشد که در چارچوب تغییر موازنه و از آن مهمتر تغییر قواعد بازی (Rule of The Game)، در سیاست و امنیت بینالملل مفهومسازی شده است.
ایالات متحده با پایان جنگ سرد و فروپاشی نظم دوقطبی جهان، در مسیر تثبیت تصویر هژمون خود در انگاره دولتها به عنوان بازیگران جهانی حرکت کرد. این اتفاق با حمله آمریکا به افغانستان و عراق با دستور کار «جنگ علیه ترور» و اشغال این 2 کشور در همسایگی ایران، محیط پیرامونی ایران را تحت محاصره قرار داد و تهران را تحت شدیدترین فشارها برای تن دادن به نظم منطقهای که این هژمون قرن 21 بعدها تحت راهبرد «خاورمیانه بزرگ» تدارک دیده بود، گذاشت.
در واقع اتکای آمریکا به منطق رئالیستی «بازی با حاصل جمع صفر» بود؛ اینگونه که طبق این منطق، افزایش قدرت یک بازیگر مساوی با کاهش قدرت بازیگر یا بازیگران دیگر است. به این ترتیب افزایش حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه و محاصره نظامی ایران مساوی بود با کاهش نفوذ و قدرت ایران در غرب آسیا. کاری که سردار شهید حاجقاسم سلیمانی در تمام این سالها انجام داد، به چالش کشیدن هژمونی سلطهجویانه واشنگتن در غرب آسیا و معکوس کردن این منطق بازی برد- برد آمریکاییها بود.
با این وصف، حمله موشکی ایران به عینالاسد، تثبیت تغییر قواعد بازی بود که آمریکاییها سالها بر منطقه تحمیل کرده بودند. خروج نظامی آمریکا از منطقه بعد از این حمله به تدریج در حال انجام است و دقیقا بعد از حمله به عینالاسد بود که آمریکا در منطقه، دست به موازنهسازی مقابل ایران زد.
برای درک بهتر این نکته باید به اظهارات کنت مککنزی، فرمانده وقت سنتکام رجوع کرد. وی میگوید: برنامه موشکی ایران به تهدیدی فوریتر از برنامه هستهای این کشور تبدیل شده است. موشکهای ایرانی در پایگاه عینالاسد تقریبا هر جا را که خواستند زدند. مککنزی میگوید: آنها اکنون میتوانند به هر جا در خاورمیانه ضربه بزنند. آنها میتوانند حملاتشان را با دقت و در حجم بالا انجام بدهند. وی در این رابطه عنوان کرد: تواناییهای راهبردی ایران هماکنون عظیم است. آنها در این زمینه سرتر هستند. مککنزی گفت: ایران از لحاظ نظامی به سطح سرآمد (overmatch) رسیده؛ آنها در میدان [نبرد] به سرآمدی رسیدهاند، یعنی مرحلهای که میتوانند [توان دیگران را] از کار بیندازند. پایگاه نشنالاینترست آمریکا سال گذشته نوشت: ژانویه سال ۲۰۲۰ چند روز پس از ترور ژنرال قاسم سلیمانی، فرمانده وقت سپاه قدس ایران و متعاقبا پاسخ ایران به این اقدام دولت آمریکا که با شلیک دهها موشک به پایگاه عینالاسد و زخمی شدن بیش از ۱۰۰ نظامی آمریکایی همراه بود، مایک پمپئو، وزیر وقت خارجه آمریکا به ایراد یک سخنرانی با عنوان «احیای بازدارندگی: نمونه ایرانی» پرداخت. پمپئو در جریان این سخنرانی خود ادعا کرد ترور ژنرال سلیمانی، بار دیگر بازدارندگی آمریکا در برابر ایران را متوازن کرده است. با این حال، نشنال اینترست میافزاید: افزایش تصاعدی انجام حملات علیه نیروهای آمریکایی مستقر در عراق و منطقه پس از ترور ژنرال سلیمانی، سست بودن ادعای مایک پمپئو را مبنی بر اینکه این اتفاق بار دیگر معادله بازدارندگی در روابط ایران و آمریکا را متعادل کرد و مانع انجام حملات بیشتر علیه نیروها و منافع آمریکا شد، کاملا نشان داد. ماجرای عینالاسد تجسم عینی و ماکتی از برخورد نظامی تهران و واشنگتن برای کسانی بود که این اتفاق را تصویرسازی میکردند.
با شرحی که رفت، بازخوانی خاطرات نظامیان آمریکایی حاضر در عینالاسد برای یادآوری یک اتفاق بیسابقه در تاریخ روابط بینالملل همیشه جالب توجه است. ویدئویی که آلن جانسون برای وداع با خانوادهاش ضبط کرده بود اسفند 99 برای نخستینبار در برنامهای که شبکه سیبیاس با موضوع حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد تولید کرد پخش شد. این مستند که از شبکه سیبیاس آمریکا پخش شد را میتوان مهمترین روایت آمریکاییها از حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد در دیماه سال 98 پس از شهادت سردار حاجقاسم سلیمانی دانست؛ حملهای که در ابتدای این برنامه از آن به عنوان «بزرگترین حمله موشکهای بالستیک علیه آمریکاییها در طول تاریخ» یاد میشود و پس از آن برخی فرماندهان و نیروهای حاضر در محل پایگاه به بیان مشاهدات خود از این حمله و ترسی که تمام نیروهای آمریکایی را فراگرفته بود، میپردازند. فرانک مککنزی، فرمانده وقت سنتکام در این مستند به سیبیاس در توصیف حمله تلافیجویانه ایران میگوید: در صورتی که پایگاه تخلیه نمیشد فکر میکنم احتمالا ۲۰ یا ۳۰ هواپیما را از دست میدادیم و ۱۰۰ تا ۱۵۰ پرسنل (آمریکا) را از دست داده بودیم. این ژنرال ارشد آمریکایی در ادامه با اشاره به دقت موشکهای شلیکشده ایرانی گفت: حملهای بود که قطعا مشابه آن را هرگز مشاهده یا تجربه نکرده بودیم، موشکها دقیق بودند. آنها کاملا به همان جایی که میخواستند، برخورد کردند. سرهنگ دوم تیم گارلند، فرمانده یک گردان ارتش در عینالاسد نیز در پاسخ به این سوال که آیا این پایگاه از دفاع در برابر موشکهای بالستیک برخوردار بوده است، گفت: نه! این تهدیدی بیسابقه بود. فکر نمیکنم هرگز برای رخ دادن چنین حملهای محاسبهای شده باشد، بنابراین توانایی جلوگیری از حمله موشک بالستیک وجود نداشت. آلن جانسون، از دیگر فرماندهان آمریکایی عینالاسد نیز گفت: افسر اطلاعاتی مرا کنار کشید و گفت: من خبرهای بدی برای شما دارم، ما اطلاع داریم که ایران در حال سوخترسانی به 27 موشک بالستیک میانبرد است و هدف آنها هدف قرار دادن این پایگاه است و ممکن است زنده نمانیم. جانسون در توصیف لحظه اصابت موشکها اظهار داشت: ما شروع به پایین رفتن (از پناهگاههای زیرزمینی) کردیم که شاید حدود ۱۳۵ متر بود، یکسوم راه را رفته بودیم که صدای مهیبی آمد و بعد شنیده شد «در حال آمدن است، در حال آمدن است، پناه بگیرید، پناه بگیرید، پناه بگیرید». بهاندازه یک زمین فوتبال دیگر مانده بود که باید میدویدم. نمیدانستیم موشک بعدی چه زمانی قرار است برخورد کند. این فرمانده نظامی آمریکایی در ادامه گفت: حدود ۴۰ نفر به صورت فشرده در پناهگاهی که فقط برای محافظت از ۱۰ نفر در مقابل حملات بسیار کوچکتر طراحی شده بود، قرار گرفته بودند. حتی واژگان هم نمیتوانند انرژی آزادشده این موشکها را توصیف کنند. در حالی که هر موشک حامل کلاهکی بالغ بر 1000پوند بود، پناهگاههای ما برای کلاهکهای 60 پوندی ایمن بود. بوی آمونیاک و گرد و خاک تمام پناهگاه را پر کرده بود. جانسون در ادامه با تأکید بر آنکه شب حمله ایران به عینالاسد را فراموش نمیکند، گفت که هنوز سردرد دارد و صداهایی در گوش خود احساس میکند و کابوس دارد. وی با توضیح اینکه نمیداند چطور از این حمله جان به در برده، ادامه میدهد: شانس! زیرا واقعا هیچکس نباید از چنین چیزی زنده بیرون میآمد.
نیویورکر سال گذشته در گزارش مبسوطی نوشت: سرهنگ دوم «استاسی کلمن» فرمانده پایگاه هوایی عینالاسد، بعد از مطلع شدن از حمله موشکی ایران به بازرسان نظامی گفت: «من تصمیم میگرفتم چه کسی زنده بماند و چه کسی بمیرد. من صادقانه فکر میکردم هر کسی که پشت سر بماند از بین خواهد رفت». نیویورکر ادامه میدهد: بسیاری از نیروهای نظامی که عینالاسد را ترک میکردند، با نگرانی آنهایی را که میماندند در آغوش گرفتند. از سال 1953، در طول جنگ کره، هیچیک از پرسنل نظامی آمریکایی بر اثر حمله هوایی دشمن کشته نشده بودند. این رسانه آمریکایی مینویسد: سرگروهبان «جانت لیلیو» به بازرسان گفت: «هیچ کلمهای نمیتواند آنچه را در سنگرها اتفاق افتاد، توصیف کند. من آماده مرگ نبودم اما سعی میکردم خود را با هر اعلام موشکی آماده کنم». این گزارش میافزاید: بمباران ساعتها به طول انجامید. این بزرگترین حمله موشکی بالستیک بود که تاکنون توسط هر کشوری به نیروهای آمریکایی انجام شده است. 2 سال بعد، بسیاری از کسانی که در عینالاسد بودند، هنوز بابت از دست دادن حافظه عمیق، بینایی و شنوایی رنج میبرند. یک نفر از این نظامیان ماه اکتبر (2021) بر اثر خودکشی جان باخت.
ارسال به دوستان
مقاله مشترک کاندولیزا رایس و رابرت گیتس، وزرای سابق خارجه و دفاع آمریکا در واشنگتنپست درباره جنگ اوکراین
جنگ تحت کنترل روسیه است
گروه بینالملل: جنگ روسیه در اوکراین به نقطهای رسیده که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا آن را مرحله بحرانی توصیف کردهاست. کمک نظامی 3 میلیارد دلاری ایالات متحده در حالی به اوکراین تخصیص یافت که پنتاگون در آخرین ارزیابیهای خود معتقد است اهداف راهبردی و جنگی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در اوکراین تغییر نکرده است. در چنین شرایطی کاندولیزا رایس، وزیر سابق خارجه و رابرت گیتس، وزیر اسبق دفاع آمریکا طی یادداشتی در واشنگتنپست اعتراف کردهاند زمان به نفع پوتین و به ضرر اوکراین در حال سپری شدن است و میدان تحت کنترل روسیه است.
کاندولیزا رایس که از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ وزیر خارجه آمریکا بود و رابرت گیتس که از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ وزیر دفاع این کشور بود، در یادداشتی برای واشنگتنپست نوشتند: وقتی صحبت از جنگ در اوکراین میشود، تنها چیزی که در حال حاضر مشخص است، این است که جنگ و ویرانی ادامه خواهد داشت. ولادیمیر پوتین به طور کامل متعهد به بازگرداندن کل اوکراین به کنترل روسیه یا - در صورت عدم موفقیت - نابود کردن آن به عنوان یک کشور قابل دوام است. او بر این باور است سرنوشت تاریخی او - ماموریت مسیحایی او - استقرار مجدد امپراتوری روسیه است و همانطور که زبیگنیو برژینسکی سالها پیش گفت، امپراتوری روسیه بدون اوکراین نمیتواند وجود داشته باشد.
هر دوی ما بارها با پوتین برخورد کردهایم و متقاعد شدهایم. او معتقد است زمان به نفع او است. او میتواند اوکراینیها و ایالات متحده را از بین ببرد و اتحاد اروپا و حمایت از اوکراین در نهایت مورد فرسایش و شکستگی قرار خواهد گرفت. مطمئناً با ادامه جنگ، اقتصاد و مردم روسیه آسیب خواهند دید اما روسها بسیار بدتر از این را تحمل کردهاند.
برای پوتین، شکست یک گزینه نیست. او نمیتواند ۴ استان شرقی را که بخشی از روسیه اعلام کرده به اوکراین واگذار کند. اگر او امسال نتواند از نظر نظامی موفق باشد، باید کنترل مواضع خود را در شرق و جنوب اوکراین حفظ کند تا نقاط پرش در آینده را برای حملات مجدد برای تصرف بقیه سواحل دریای سیاه اوکراین، کنترل کل منطقه دونباس و سپس حرکت به سمت غرب فراهم کند. روی پوتین حساب کنید که برای رسیدن به سرنوشت خود صبور باشد.
در همین حال، اگرچه اوکراین در پاسخ به این تهاجم عملکرد درخشانی داشته است اما اقتصاد این کشور در حال نابودی است، میلیونها نفر از مردم آن فرار کردهاند، زیرساختهای آن در حال نابودی است، بسیاری از ثروتهای معدنی، ظرفیتهای صنعتی و کشاورزی قابل توجه آن در حال نابودی است. میدان تحت کنترل روسیه است. توانمندی نظامی و اقتصادی اوکراین اکنون تقریباً به طور کامل به خطوط نجات غرب - بویژه ایالات متحده - وابسته است. در غیاب موفقیتهای بزرگ برای اوکراین در برابر نیروهای روس، فشارهای غرب بر اوکراین برای مذاکره درباره آتشبس با گذشت ماهها از بنبست نظامی افزایش خواهد یافت. در شرایط کنونی، هرگونه آتشبس از طریق مذاکره، نیروهای روسیه را در موقعیتی قوی قرار میدهد تا هر زمان که آماده باشند، تهاجم خود را از سر بگیرند.
اعضای کنگره و دیگران در گفتمان عمومی ما به طور فزایندهای میپرسند «چرا باید اهمیت دهیم؟ این دعوای ما نیست». اما ایالات متحده به سختی آموخته است - در سالهای ۱۹۱۴، ۱۹۴۱ و ۲۰۰۱ - که نمیتوان تجاوزات و حملات بیدلیل به حاکمیت قانون و نظم بینالمللی را نادیده گرفت. در نهایت امنیت ما به خطر افتاد و به درگیری کشیده شدیم. این بار، اقتصادهای جهان - از جمله اقتصاد ما - شاهد تأثیر تورم و عقبنشینی رشد ناشی از تهاجم پوتین هستند. بهتر است او را هماکنون متوقف کنیم، قبل از اینکه ایالات متحده و ناتو در کل مطالبه بیشتری داشته باشند. ما یک شریک مصمم در اوکراین داریم که مایل است عواقب جنگ را تحمل کند تا در آینده مجبور نباشیم خودمان این کار را انجام دهیم.
ما با عزم دولت بایدن برای اجتناب از رویارویی مستقیم با روسیه موافقیم. با این حال، یک پوتین جسور ممکن است این انتخاب را به ما ندهد. راه اجتناب از رویارویی با روسیه در آینده کمک به اوکراین برای عقب راندن مهاجم است. این درس تاریخ است که باید ما را راهنمایی کند و به اقداماتی که باید انجام شود - قبل از اینکه خیلی دیر شود - فوریت میبخشد.
***
مسکو:
بیش از 600 سرباز اوکراینی در عملیات تلافیجویانه کشته شدند
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد در حمله موشکی تلافیجویانه به محل استقرار موقت نیروهای اوکراینی در کراماتورسک، شهری در استان دونتسک، بیش از ۶۰۰ نظامی اوکراینی کشته شدند. به گزارش راشاتودی، مسکو در بیانیهای اعلام کرد بمباران یکشنبه، عملیات تلافیجویانه در پاسخ به حمله جنایتکارانه اوکراین به محل استقرار موقت سربازان روس در منطقه «ماکیئیفکا» دونتسک در شب سال نو بود. وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد در تمام مدت آتشبس موقت به مناسبت کریسمس ارتدوکس که از سوی مسکو برقرار شده بود، نیروهای اوکراینی به گلولهباران شهرکها و مواضع روسیه ادامه دادند. طبق اطلاعرسانی مسکو، همچنین در نتیجه مذاکرات با کییف، ۵۰ سرباز اسیر روس که در خطر مرگ بودند، آزاد شدند. دوشنبه دوم ژانویه وزارت دفاع روسیه تایید کرد کییف محل استقرار موقت نیروهای نظامی روسیه در منطقه دونتسک را با ۶ موشک هیمارس هدف قرار داد. مسکو افزود ۲ موشک از ۶ هیمارس آمریکایی شلیک شده توسط سامانههای دفاع هوایی ساقط شد و در نتیجه اصابت ۴ موشک دیگر، ۶۳ پرسنل نظامی روسیه کشته شدند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
بازداشت دانشآموز 6 ساله
در آمریکا بعد از شلیک به معلمش
در ادامه مصائب تیراندازی مدرسهای در آمریکا، پلیس اعلام کرد یک پسر 6 ساله را بعد از شلیک به معلمش در ایالت ویرجینیا بازداشت کرده است. به گزارش فارس، به گفته پلیس آمریکا، یک پسر ۶ ساله بعد از تیراندازی به معلمش در ایالت ویرجینیا بازداشت شد. استیو درو، رئیس پلیس محلی گفت این تیراندازی (شنبه هفتم ژانویه) اندکی بعد از ساعت ۱۴ (به وقت محلی) در مدرسه ابتدایی Richneck در شهر نیوپورت نیوز رخ داد. وی افزود مشخص نیست چطور این کودک سلاح را به دست آورده و مدعی شد این حادثه تیراندازی تصادفی نبوده است. به گزارش بیبیسی، معلم که نام وی برده نشده و گفته میشود در دهه سوم زندگی خود است متحمل جراحات شدید شده است. این زن به یک بیمارستان محلی منتقل شده و تحت نظر پزشکان است. طبق این گزارش، این اتفاق در کلاس اول (سنین ۶ تا ۷ سال) بعد از مشاجره بین ۲ طرف رخ داده است. رئیس پلیس تاکید کرد که تیراندازی حادثهای مجزا بوده و ماموران پلیس با موقعیتی که کسی اطراف مدرسه اقدام به تیراندازی کند، مواجه نشدند. جورج پارکر، رئیس ناحیه مدرسه گفت مقامات هر موردی را که ممکن است اتفاق افتاده و باعث این حادثه شده باشد بررسی خواهند کرد. وی افزود مدرسه دوشنبه تعطیل خواهد بود. فیلیپ جونز، شهردار که در روز حادثه تنها ۳ روز از تصدی این سمتش میگذشت، گفت، این تیراندازی روزی تاریک برای نیوپورت نیوز بود. نیوپورت نیوز شهری با جمعیت حدود ۱۸۰ هزار نفر در ۱۱۲ کیلومتری جنوب ریچموند مرکز ایالت ویرجینیا قرار دارد. بر اساس پایگاه داده آرشیو خشونت مسلحانه، سال گذشته حدود ۴۴ هزار مرگ مرتبط با سلاح در ایالاتمتحده ثبت شد که حدود نیمی از آنها موارد قتل، تصادفات و دفاع شخصی و نیمی دیگر خودکشی بود.
***
آمادگی ایران برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی با الجزایر
وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با همتای الجزایری خود، روابط ۲ کشور را خوب و رو به گسترش ارزیابی کرد و از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی با الجزایر در آینده نزدیک خبر داد. به گزارش ایرنا، حسین امیرعبداللهیان شنبهشب در گفتوگوی تلفنی با «رمضان لعمامره» وزیر خارجه الجزایر درباره مهمترین موضوعات مورد اهتمام ۲کشور در حوزه مسائل دوجانبه و همچنین تحولات منطقه و جهان اسلام از جمله هتک حرمت اخیر به مسجدالاقصی توسط رژیم صهیونیستی و اقدام موهن نشریه فرانسوی علیه ارزشهای اسلامی گفتوگو و تبادل نظر کرد. رمضان لعامره همچنین برای برگزاری رایزنیهای سیاسی میان ۲ کشور در آینده نزدیک اعلام آمادگی کرد. وی متقابلا سلام رئیسجمهور کشورش را به مقامات عالی کشورمان ابلاغ و از وزیر امور خارجه کشورمان برای سفر به الجزایر دعوت کرد.
***
۵۲ درصد فرانسویها خواهان «اعتراضات جدید» هستند
با روشنتر شدن جزئیات طرح جدید و بحثبرانگیز اصلاحات بازنشستگی از سوی دولت فرانسه، یک نظرسنجی نشان داد ۵۲ درصد از پرسششوندگان گفتند که مایلند این کشور در ماههای آینده با ظهور «جلیقه زردها» یک «انفجار اجتماعی» را تجربه کند. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، بر اساس نظرسنجی صورتگرفته توسط موسسه Ifop، همچنین مشخص شد ۷۹ درصد فرانسویهای شرکتکننده وقوع یک سناریوی انفجار اجتماعی قریبالوقوع را که شامل یک جنبش اعتراضی جدید میشود، واقعی میدانند. این دومین آمار بالای ثبت شده در این موسسه از آغاز فعالیتش در ۱۹۹۸ محسوب میشود. تنها یک بار دیگر و در نوامبر ۲۰۲۰ آمار این موسسه درباره نظر مردم مربوط به وقوع یک جنبش جدید اعتراضی در فرانسه آن هم به دلیل اعمال محدودیتهای کرونایی دولت پاریس شامل دومین قرنطینه روی عدد ۸۵ درصد بود. بر اساس جدیدترین آمار این نظرسنجی، ۴۸ درصد مردم فرانسه بابت وضعیت اجتماعی و اقتصادی خشمگین هستند. همچنین ۳۲ درصد شرکتکنندگان نیز گفتند که به وضعیت موجود در کشور امیدی ندارند و تنها ۱۸ درصد اعلام کردند که به این وضعیت اطمینان دارند.
***
تصمیم جدید بن گویر علیه اسیران فلسطینی
وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی دیروز یکشنبه تصمیم جدیدی درباره ملاقات با اسیران فلسطینی در زندانهای این رژیم گرفت. شبکه رسمی رژیم صهیونیستی «کان» اعلام کرد ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی این رژیم روند وزیران پیش از خود را که به نمایندگان پارلمان رژیم صهیونیستی اجازه میدادند با زندانیان امنیتی (اسیران فلسطینی) در زندانهای این رژیم ملاقات کنند، لغو کرد. بر این اساس بن گویر به تنها یک عضو از هر فراکسیون پارلمان اجازه میدهد تا با زندانیان آن هم تحت نظارت ملاقات کند. وی در این باره در توئیتی نوشت: من رویه عومر بارلیو و میکی لیوی را که به هر عضو کنست اجازه میداد با تروریستها در زندان ملاقات کند، پس از اینکه به این نتیجه رسیدم که این دیدارها منجر به تحریک و ترویج اقدامات تروریستی شده است، لغو کردم. اعضای عرب کنست مکرراً از زندانیان فلسطینی، از جمله زندانیانی که اعتصاب غذا کردهاند، در زندان و بیمارستانهایی که به آنها منتقل شده بودند، ملاقات میکردند تا از شرایط آنها مطلع شوند و با آنها ابراز همبستگی کنند. بن گویر، رئیس حزب قدرت یهود و عضو ائتلاف دولت جدید رژیم صهیونیستی به مواضع نژادپرستی علیه فلسطینیها و اعراب معروف است و سهشنبه هفته گذشته با یورش به مسجدالاقصی جنجال زیادی به پا کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|