|
اخبار
آغاز اجراهای جشنواره سردار آسمانی در تهران
جدول اجراهای جشنواره تئاتر سردار آسمانی همزمان با آغاز اجرای نمایشها در تهران منتشر شد. به گزارش ستاد خبری جشنواره، اجراهای جشنواره تئاتر سردار آسمانی به صورت خیابانی در برخی مدارس مشخصشده شهر تهران، ایوان انتظار و میدان امام حسین(ع) آغاز شده است. این اجراها هر روز از ساعت ۱۵ تا ۱۷ طبق جدول زمانبندی شده و تا اختتامیه جشنواره، 20 دیماه ادامه خواهد داشت. نمایشهای «سردار نامی»، «شعر به توان زیاد»، «تنهای تنها»، «این مکان مجهز به دوربین مدار بسته است»، «لالایی برای فرزندان ننه ایران»، «فلاشبک» و «تیرنامه» در زمانهای مشخص شده اجرا میشوند. جشنواره تئاتر سردار آسمانی به دبیری محمد کاظمتبار و با همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاعمقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح در حال برگزاری است.
***
فروش کتابهای پویش «قهرمان من» به ۳۰۰ هزار جلد رسید
پویش کتابخوانی «قهرمان من» با محوریت کتابهای «داداش ابراهیم»، «علی لندی» و «آقا محسن» با استقبال مخاطبان به ۳۰۰ هزار جلد رسید. به گزارش مهر، همزمان با پایان پانزدهمین دوره از پویش کتابخوانی پویا ویژه کودکان، با استقبال مخاطبان ۳۰۰ هزار جلد از مجموعه کتاب «قهرمان من» در این پویش به فروش رسید. این مجموعه شامل کتابهای «داداش ابراهیم»، «آقا محسن»، «علی لندی»، «آقا معلم»، «عمو قاسم» و «زینب خانم» است. «داداش ابراهیم» نوشته محمدعلی جابری، کتابی است که به معرفی شهید ابراهیم هادی میپردازد. قهرمان این کتاب اول اردیبهشت ۱۳۳۶ متولد شد و سال ۱۳۶۱ در کانال کمیل به شهادت رسید. کتاب «علی لندی» نوشته محدثه ساداتطباطبایی است. علی لندی پسری بود که صفتهای زیبا و خاصی را به همه نشان داد؛ مثل از خودگذشتگی، احترام و ارزش قائل شدن برای دیگران و عشق به مردم سرزمینش. کتاب «آقا محسن» نوشته محمدعلی جابری نیز چند داستان از شهید جاویدان، محسن حججی را روایت کرده است. قرعهکشی این پویش انجام شده و شرکتکنندگان برای دریافت اطلاعات بیشتر در این باره میتوانند به سایت مرکز رسانهای شیرازه مراجعه کنند.
***
کمدی مهم سال اکران میشود
یک هفته پس از نمایش «ملاقات خصوصی»، کمدی «چپ، راست» به سینماها میآید. به گزارش ایرنا، قرارداد سرگروهی فیلم سینمایی «چپ، راست» به کارگردانی حامد محمدی و تهیهکنندگی منوچهر محمدی با پخش فیلمیران منعقد شد؛ فیلمی کمدی که قطعا یکی از پرفروشترین فیلمهای سال خواهد بود و راندمان گیشه سال را افزایش خواهد داد. فیلم، داستان ۲ خانواده با گرایشهای سیاسی چپ و راست است که در مواردی با یکدیگر به مشکل برمیخورند. در «چپ، راست» که زمستان سال ۹۸ در سکوت کامل خبری جلوی دوربین رفت، پیمان قاسمخانی، رامبد جوان، ویشکا آسایش، سارا بهرامی، ستاره اسکندری، سروش صحت و مونا فرجاد به ایفای نقش پرداختهاند.
***
کامرون و ادعای شکست رکورد گیشه
کارگردان «آواتار: راه آب» میگوید این دنباله به راحتی رکورد فروش گیشه را خواهد شکست و به سود بالایی میرسد. به باور او، این فیلم به اندازهای فروش خواهد داشت که ساخت دنبالههای دیگر «آواتار» را تضمین میکند. به گزارش «وطن امروز» ورایتی نوشت: جیمز کامرون در برنامه این هفته «چه کسی با کریس والاس صحبت میکند؟» گفت آواتار میزان سودی که برای ساخت باقیماندههای این فرانچایز لازم است را به دست خواهد آورد. او پیشتر در گفتوگو با مجله GQ گفته بود «آواتار: راه آب» آنقدر فیلم گرانی است که باید سومین یا چهارمین فیلم پرفروش تاریخ باشد. دنباله «آواتار» تاکنون بیش از ۱.۵ میلیارد دلار در سراسر جهان فروش داشته تا از پرفروشترین فیلم ۲۰۲۲ یعنی «تاپ گان: ماوریک» پیشی بگیرد. به اعتقاد کامرون، «آواتار: راه آب» با شتابی که هماینک دارد تا چند روز آینده به سود بالا خواهد رسید و او میتواند دیگر دنبالههای «آواتار» را بسازد. به گفته منابع ورایتی، نقطه سر به سر فروش «آواتار: راه آب» تقریبا ۱.۴ میلیارد دلار تعیین شده اما تاکنون میزان فروش آن از این رقم هم فراتر رفته است.
***
بازیگر «تار» به اسکار نزدیک شد
فیلم «تار» ساخته «تاد فیلد» با کسب جایزه انجمن ملی منتقدان فیلم آمریکا شانس خود را برای درخشش در جوایز اسکار پیش رو افزایش داد. به گزارش ایسنا به نقل از ورایتی، فیلم «تار» با کسب جایزه بهترین فیلم از انجمن ملی منتقدان فیلم آمریکا، به یکی از معدود آثار سینمایی تبدیل شد که جایزه اصلی ۳ رویداد مهم منتقدان شامل انجمن منتقدان نیویورک، لسآنجلس و انجمن ملی منتقدان را به خود اختصاص میدهد. پیش از این تنها فیلمهای «ماشین من را بران» ساخته «ریوسکه هاماگوچی» (۲۰۲۱)، «شبکه اجتماعی» از «دیوید فینچر» (۲۰۱۰) و «هرت لاکر» ساخته «کاترین بیگلو» (۲۰۰۹)، موفق به کسب جایزه بهترین فیلم از این ۳ رویداد شده بودند که همگی در نهایت نامزد شاخه بهترین فیلم اسکار شدند و فیلم «هرت لاکر» نیز این جایزه راکسب کرد. «کیت بلانشت» هم برای بازی در فیلم «تار» ۳ جایزه این ۳ انجمن منتقدان سینمایی را کسب کرده و شانس اصلی جایزه اسکار بهترین بازیگر زن محسوب میشود. این بازیگر استرالیایی پیش از این برای فیلم «هوانورد» (۲۰۰۴) جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل زن و برای بازی در فیلم «یاسمن غمگین» (۲۰۱۳) هم جایزه اسکار بهترین بازیگر زن را کسب کرده است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
«امنیت» و «قانون» در درام هم شوخیبردار نیست
منطق مجازات در پوست شیر
گروه فرهنگ و هنر: یکی از سریالهای خوب این روزهای نمایش خانگی که توانسته مخاطبان قابل توجهی را جذب کند، «پوست شیر» است؛ سریالی به تهیهکنندگی و کارگردانی برادران محمودی و با بازیهای خوب بازیگرانی چون هادی حجازیفر، شهاب حسینی و علیرضا کمالی که توانسته در ژانر پلیسی و جنایی، متفاوت از کارهای دیگر به چشم بیاید. شهاب حسینی پلیس جوان 20 سال پیش حالا در نقش افسر برجسته اداره آگاهی ایفای نقش میکند. هادی حجازیفر نیز بخوبی از پس نقشی که دقیقا برای او نوشته شده، برآمده است. یکی دیگر از بازیگران خوب این کار علیرضا کمالی است که در این کار بخوبی دیده شد، اگرچه کلیت کار دارای نقصهای جدی است. احتمالا به دلیل وجه اقتصادی اثر و تأمین هزینههای صرف شده در شبکه نمایش خانگی برای این سریال، برخی قسمتها بشدت کند و با سرعت کم پیش میروند و هیچ قصه فرعی جذابی در حاشیه داستان اصلی شکل نمیگیرد. به عبارت دیگر حداقل فصل اول این سریال میتوانست 2 قسمت کوتاهتر باشد اما این روزها در شبکه نمایش خانگی مسأله اقتصادی وجه مهمی است. از آن جهت است که سریالهایی مانند جیران و به تازگی سقوط نیز از سکانسهای طولانی که به پیشرفت قصه نیز کمکی نمیکنند، استفاده کردهاند. از سوی دیگر حجم پیچیدگیهای داستانی برای یک کار جنایی و معمایی، قابل توجه نیست. در واقع پای قصه از منظر رازآلودگی و معمایی کردن بیشتر سریال لنگ است.
در کنار این نکات منفی، یک نکته مهم دیگر درباره پوست شیر، توانایی استفاده غیرکلیشهای از فضایی کلیشهای است. به هر روی داستانی جنایی با این مختصات، نمونههای مشابه در فضای ادبیات و سینما داشته است ولی اینکه نویسندگان و کارگردان این کار توانستهاند بهرغم این کلیشه، فضایی بسازند که مخاطبان، این روزها آن را به عنوان یک قصه جذاب دنبال کنند، قابل تامل است؛ آن هم در ژانری مانند جنایی و پلیسی.
با این همه، این اثر از جهات مهمی مناسب این روزهای فضای عمومی کشور است. در شرایطی که رسانههای متعدد با به کار گرفتن ذهن و رفتار چهرهها، نگاه فانتزی به مسأله امنیت عمومی دارند، این سریال توانسته با نمایشی درست «امنیت» را برجسته و مولفهها و ملزومات حفظ آن را یادآوری کند. پلیس در این سریال، قدرتمند، قاطع و دقیق است و مهمترین ماموریتش حفظ آسایش و امنیت عمومی است. در یکی از سکانسها، وقتی افسر محبوب و موفق سریال به دنبال سرنخی از یک جنایتکار است، با «مردانی»، مربی و استاد ورزشی آن جنایتکار برای اینکه آدرس یا نشانهای از او بیابد گفتوگو میکند. مربی میگوید: «اینها فقط شاگردان من نیستند، بلکه عزیزان و بچههای من هستند». پلیس قاطع قصه که شهاب حسینی نقشش را ایفا میکند، در دیالوگی مهم به منطق مجازات و محاکمه برای حفظ امنیت و آسایش عمومی تاکید میکند و میگوید: «شما فکر میکنی همه لاشخورهای جنایتکار و خلافکاری که راه میفتن وسط شهر از زیر بته به عمل اومدن؟ نه! همهشون عزیز یه خونوادهایاند. میخوای ببرمت سر قبر خواهر یه قاتل زنجیرهای که وقتی داداشش رو کشیدن بالای دار، تاب نیاورد و از غصه دِق کرد مرد؟ بله! امثال نریمان غلامی، عزیز یه خونوادهاند ولی وقتی همین چشم و چراغها راه میفتن نور رو از زندگی مردم میگیرن، خونه رو رو سر خلقالله خراب میکنن، چون عزیزند ساکت وای میسیم تماشا میکنیم؟ عزیز بودن دلیل اینه که آدم چشمش رو روی خیلی چیزها ببنده؟ شما رو میفهمم، براتون هم احترام قائلم، دمت گرم پشت شاگردات وایسادی. خیلی وقتها منم پشت همکارام وایمیستم ولی نه تا اونجا که بخوان با خودخواهی، زیادهخواهی، خودنمایی، یه اشتباه خودخواسته، رخت عزا بکنن تن یه خونواده بیگناه بدبخت. اونجا دیگه نمیتونم پشتشون وایسم. اونجا دیگه روبهروشون وایمیستم. احساس میکنم گرفتین چی میگم آقای مردانی!»
گزارههای طرح شده در این دیالوگ به خوبی نشان میدهد نگاه برخی چهرهها که دست به واکنشهای اعتراضی بیمنطق میزنند، تا چه اندازه فانتزی و دور از واقعیت است و اگر قرار باشد فضای امنیتی کشور به میل آنها پیش برود، وضع به چه شکل پیش خواهد رفت.
ارسال به دوستان
استقبال گردشگران از شهرک سینمایی، همزمان با فعالیت پروژههای فیلم و سریال
کلاری، میرباقری و جعفریجوزانی در غزالی
مدیر شهرک سینمایی-تلویزیونی ایران از استقبال چشمگیر مردم برای بازدید از این مجموعه خبر داد و گفت: خیابان لالهزار که از قسمتهای مهم و اصلی شهرک سینمایی محسوب میشود، در حال بازسازی است. به گزارش «وطن امروز»، طبق آنچه مدیر شهرک سینمایی صداوسیما اعلام کرده است، بعد از مدتی که به دلیل شیوع کرونا و ساختوسازهای وسیع پروژههای تاریخی همچون سریال «سلمان فارسی» و بازسازی یکسری از لوکیشنها، بازدید عمومی در شهرک غزالی مدتی متوقف شده بود، بار دیگر شرایط بازدید گردشگران از ۲۱ آذر ۱۴۰۱ فراهم شده است. مهدی میرچی، مدیر شهرک سینمایی-تلویزیونی ایران (علی حاتمی) با اشاره به استقبال خوب و چشمگیر مردم در این مدت افزود: روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از شهرک سینمایی بازدید میکنند و این عدد در ایام پایان هفته و تعطیلات به ۱۰۰۰ نفر نیز میرسد و مکانهایی هم برای ارائه خدمات به گردشگران فراهم شده است. در این دوره تعامل بسیار خوبی میان شهرک سینمایی-تلویزیونی ایران (علی حاتمی) و دانشگاههای هنر شکل گرفته است و بازدید دانشجویان مرتبط با رشتههای سینما و تلویزیون به صورت رایگان انجام میشود. مدیر شهرک سینمایی-تلویزیونی ایران (علی حاتمی) تاکید کرد: در این دوره همچنین موزه عروسکی که برای بسیاری حالت نوستالژی دارد، برای مخاطبان بازگشایی شده است و عمده عروسکهایی که در سیما فعالیت داشتند در این موزه جمعآوری و برخی هم بازسازی شدهاند.
میرچی درباره پروژههای فعال در شهرک سینمایی نیز گفت: هماکنون ۳ پروژه فعال سینمایی «آیینه» به تهیهکنندگی علی اوجی و کارگردانی و نویسندگی محمود کلاری، «بهشت تبهکاران» به کارگردانی مسعود جعفریجوزانی و تهیهکنندگی فتحالله جعفریجوزانی و «سینما متروپل» به کارگردانی محمدعلی باشهآهنگر و تهیهکنندگی سیدحامد حسینی در شهرک سینمایی-تلویزیونی ایران در حال انجام است. وی ادامه داد: سریالهای تلویزیونی «نائله» به کارگردانی حسن آخوندپور و تهیهکنندگی سعید سعدی، سریال الف ویژه «سلمان فارسی» به کارگردانی داوود میرباقری و تهیهکنندگی حسین طاهری در داخل شهرک فعال هستند و امکان بازدید گردشگران از پروژههای سینمایی و سریالها با هماهنگی تهیهکنندهها مقدور است. همچنین لوکیشنهای پروژه حضرت سلمان و کارگاههای ساخت دکور و لباس این پروژه در شهرک سینمایی دایر است. مدیر شهرک سینمایی-تلویزیونی ایران (علی حاتمی) ادامه داد: استودیوهایی هم در چند ماه اخیر برای برنامههای تلویزیونی طراحی کردیم که برنامههایی همچون «نگاتیو» و «نگاتیوپلاس» شبکه مستند، «آچار» و «توپ طلایی»، مجموعه عروسکی «خارج از محدوده» شبکه آموزش، «کاری کارتونیه» شبکه یک، «ساعت صفر» شبکه امید، «دیدی نو» شبکه نسیم، «بالان» شبکه 2 و «هشت در هفت» در این مجموعه فعالیت دارند.
میرچی با بیان اینکه خیابان لالهزار را سازمان صداوسیما با حفظ هویت و اصالت سازههایی که ۴۰ سال قبل توسط زندهیاد حاتمی بنا شد، ترمیم میکند، درباره مرمت این خیابان تاریخی توضیح داد: خیابان لالهزار این شهرک که یادگار زندهیاد علی حاتمی است با همان اصالت و هویت زندهیاد علی حاتمی و خاکدان از ۹ ماه گذشته در حال مرمت است و تا عید نوروز حدود ۷۰ درصد کار ترمیم آن به اتمام خواهد رسید و انشاءالله در ایام نوروز گردشگران میتوانند از قسمتهایی از آن بازدید کنند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: طی جلساتی با شهرداری تهران قرار شده است عید نوروز یک ایستگاه تاکسی در ایستگاههای متروی چیتگر و وردآورد راهاندازی شود تا علاقهمندان به بازدید از شهرک سینمایی-تلویزیونی ایران (علی حاتمی) بتوانند راحتتر به این مکان تردد کنند. میرچی همچنین خاطرنشان کرد: طبق روال نوروزهای گذشته، پیشبینی ما این است شمار گردشگران در نوروز افزایش قابل توجهی یابد. از همین رو اقداماتی برای راهاندازی سایت انجام دادیم که انشاءالله در بهمنماه راهاندازی خواهد شد و علاقهمندان میتوانند از طریق سایت و فضای مجازی نامنویسی کنند.
ارسال به دوستان
24 دی؛ برگزاری اختتامیه گرانترین جایزه ادبی کشور
15 اثر نامزد نَهایی جایزه جلال شدند
علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، در نشست خبری پانزدهمین دوره جشنواره ادبی جایزه جلال آلاحمد که روز گذشته در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد، در سخنانی با اشاره به مصادف شدن برپایی این دوره جایزه جلال با شصتمین سال انتشار اثر «غربزدگی» جلال، این اتفاق را به فال نیک گرفت و با بیان اینکه جلال نگاه خاصی در نحوه مواجهه با غرب و فضای فکری غربیان داشت، تاکید کرد: امروز نیازمند بازخوانی نگاه جلال در غربزدگی هستیم. به گزارش «وطن امروز»، وی افزود: شنبه 24 دی ساعت 18 همزمان با ایام برپایی مراسم بزرگداشت روز مادر و ولادت حضرت زهرا(س)، شاهد برگزاری مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد در تالار وحدت خواهیم بود. همچنین در دوره آموزشی آلجلال نیز پذیرای حداقل ۱۲۰ آموزشپذیر مستندنگاری، داستاننویسی و نقد ادبی در روزهای پنجشنبه تا شنبه ۲۲ تا ۲۴ دی از سراسر کشور خواهیم بود که از تجربه و دانش 13 استاد بهره میبرند. رمضانی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره مبلغ جایزه جلال توضیح داد: هماکنون جایزه جلال، گرانترین جایزه ادبی کشور است. سال گذشته مبلغ جایزه جلال نسبت به دورههای پیش از آن افزایش یافت و به 250 میلیون تومان برای برگزیدگان و 50 میلیون تومان برای شایستگان تقدیر رسید که امسال نیز همین مبلغ در نظر گرفته شده است. وی اظهار امیدواری کرد حضور خانه کتاب و ادبیات ایران در نمایشگاه ظرفیتها و دستاوردهای حوزه ادبیات و نشر کشور در مجلس شورای اسلامی و تعامل با نمایندگان مجلس فرصتی برای برطرف شدن مشکلات حوزه ادبیات و نشر و از جمله تعامل برای افزایش مبلغ جایزه ادبی جلال باشد. همچنین در این نشست وجیهه سامانی، دبیر علمی پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد در سخنانی با تاکید بر اینکه جشنوارههای ادبی بدون همراهی رسانهها نمیتوانند در جامعه اثرگذار باشند، تاکید کرد: تکثر جوایز ادبی یک کشور نشاندهنده پویایی ادبیات و نشر در آن است و کمک میکند چرخه نشر رونق پیدا کند.
جایزه جلال از معتبرترین و قدیمیترین جوایز ادبی کشور است و هیچ نویسندهای نیست که دوست نداشته باشد اثرش در این جایزه دیده شود. وی تاکید کرد: شأن این جایزه از خود جلال گرفته شده که در عصر اندیشههای سردرگم، مذهب شرقی را معرفی کرد. همچنین انتخابهای دورههای گذشته نیز توانسته در شأن و منزلت آن موثر باشد. سامانی تعداد آثار رسیده به این دوره جایزه جلال را 2676 عنوان در ۴ بخش اصلی اعلام کرد و گفت: از این آثار هزار و 508 عنوان رمان و داستان بلند، 401 اثر مجموعه داستان کوتاه، 690 عنوان مستندنگاری و 77 اثر نقد ادبی بوده است. ۱۹ داور در بازه زمانی 70 روزه طی ۳ مرحله داوری آثار را انجام دادند و در نهایت به ۱۵ نامزد رسیدیم. دبیر علمی جایزه جلال همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایبنا درباره بخشهای جنبی جشنواره گفت: در این دوره ۳ بخش جنبی داریم که یکی شامل آثار مستندنگاری چاپ شده درباره سردار سلیمانی در بازه ۳ ساله از اواخر سال 1398 تا 1401 است که به این بخش 639 اثر ارسال شده است. بخش دوم به آثار مرتبط با مستندنگاری درباره مدافعان سلامت و کرونا در همان بازه ۳ ساله اختصاص دارد که به این بخش 420 عنوان ارسال شده و بخش سوم ویرایش کتاب است که دومین دوره آن برگزار میشود. وی همچنین از رشد 72 درصدی تعداد آثار رسیده به دبیرخانه این دوره جایزه جلال نسبت به دوره قبل خبر داد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|