|
افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس در نخستین روز معاملاتی هفته
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با ۱۲ هزار و ۱۱۰ واحد کاهش در ارتفاع یک میلیون و ۵۴۵ هزار واحدی ایستاد. همچنین شاخص هموزن با ۴ هزار و ۷۱۴ واحد کاهش به ۴۸۰ هزار و ۸۵۱ واحد و شاخص قیمت با ۲ هزار و ۷۹۹ واحد افت به ۲۸۵ هزار و ۵۰۱ واحد رسید. دیروز در معاملات بورس تهران بیش از ۶ میلیارد و ۳۵ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۴ هزار و ۹۳۸ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
سامانه مولدسازی داراییهای دولت رونمایی شد
مولدسازی در اتاق شیشهای
امکان رصد اطلاعات، تحلیلها و فرآیندهای واگذاری و مولدسازی داراییهای دولت برای تمام شهروندان ایجاد شد
گروه اقتصادی: بر اساس مصوبه سران قوا، دولت مکلف شد بر اساس سقف تعیینشده در بودجه سنواتی برای ۲ سال و در شرایطی فوقالعاده اقدام به مولدسازی داراییهای راکد کند. بر این اساس هیاتی ۷ نفره متشکل از معاون اول رئیسجمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، یک نماینده از طرف رئیس مجلس و یک نماینده از طرف رئیس قوهقضائیه، وظیفه دارند ضمن شناسایی داراییهای راکد اقدام به مولدسازی آنها کنند. این مصوبه ۲ سال اعتبار دارد و با پایان این دوره موضوع مولدسازی با سازوکار کنونی باید تبدیل به لایحه شده و به تایید نمایندگان مجلس شورای اسلامی برسد. به طور کلی موضوع مولدسازی داراییها از یک دهه گذشته و با کاهش درآمدهای نفتی وارد ادبیات اقتصادی کشورمان شده اما به دلیل موانع بروکراتیک و امتناع دستگاه از واگذاری اموال خود هیچگاه به سرانجام نرسیده است به طوری که تنها 5 درصد اهداف تعیینشده برای این سرفصل درآمدی تحقق یافته است.
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته سامانه مولدسازی داراییهای دولت در وزارت امور اقتصادی و دارایی رونمایی شد. هماکنون در این سامانه تمام اطلاعات، تحلیلها، فرآیندها و... قابل مشاهده است و بتدریج با افزایش مصوبات، اطلاعات آن در اختیار مردم قرار میگیرد. در پشتیبانی این سایت موارد مربوط به روشهای مولدسازی و شناسایی اموال در اتصال سامانه با سادا تقویت خواهد شد. وزیر اقتصاد در این مراسم گفت: به کمک مولدسازی داراییهای دولت، بهار ۱۴۰۲ بهار جانبخشی به طرحهای نیمهتمام عمرانی است. سیداحسان خاندوزی اظهار داشت: موضوع مولدسازی داراییهای دولت راهبرد جدی دولت و قوای دیگر و گرهگشای بسیاری از بنبستهای پیش روی پروژههای عمرانی است. وی ادامه داد: داراییهای مازاد مجموعههای دولت گرفتاریهای زیادی ایجاد کرده بود و حالا از طریق مصوبه سران قوا، مساله تبدیل اموال زائد به اموال مولد به سرعت دنبال میشود.
وزیر اقتصاد توضیح داد: برخی در مجلس شورای اسلامی درباره تحقق درآمدی از محل مولدسازی سوال کردند که در پاسخ باید بگویم نهتنها این اعداد صوری نیست، بلکه دولت به دنبال آن است عدد نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مندرج در لایحه بودجه ۱۴۰۲ محقق شود.
وی با تاکید بر اینکه مسیر ناامیدکننده سنوات قبل از طریق شفافیت قابل تغییر است، گفت: رونمایی از سایت مولدسازی نیز در همین راستا انجام شد و تمام متخصصان و عموم مردم میتوانند با حداکثر شفافیت شریک دولت در پیاده کردن گام تحولی پیشبرد پروژههای نیمهتمام موجود باشند. خاندوزی تصریح کرد: به جای اینکه ترمز پیشرفت باشیم باید کمک کنیم مساله پروژههای نیمهتمام عمرانی حل و فصل شود. وزیر اقتصاد همچنین اعلام کرد: اوایل سال ۱۴۰۲ گزارش امیدبخشی از عملکرد طرحهای نیمهتمام در استانهای مختلف به واسطه اجرای مولدسازی دارایی دولت به مردم ارائه خواهد شد.
وی با بیان اینکه مولدسازی داراییهای دولت در سنوات گذشته نیز در قوانین بودجه وجود داشت، افزود: عملکرد بودجه سالهای گذشته نشان میدهد دولتها در مولدسازی موفق نبودند و پرسش این است که توقع این است دولت سیزدهم نیز مسیرهای قبل را ادامه دهد؟
وی اضافه کرد: بسیاری از مدیران دستگاهها علاقه دارند مایملک خود را اضافه کنند، بدون اینکه به فکر مازادسازی آنها باشند و این یکی از آفات مدیریت دولتی - کارمندی است و باید بر آن غلبه کرد و این با مولدسازی داراییهای دولت که به تایید ۳ قوه رسید، امکانپذیر است. وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: درباره اموال مازاد نهادهای انقلابی یا اموال سایر قوا، در صورتی که رئیس عالی قوه یا سایر نهادها موافقت کنند، اموال مازاد آنها نیز مولدسازی میشود.
* 7 هزار هزار میلیارد تومان کل اموال مازاد دولت
خاندوزی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که آیا برآوردی از میزان کل اموال دولت و اموال مازاد دولت دارید؟ گفت: برآورد جدیدی که بهروز شده باشد درباره داراییهای دولت نداریم، طبق آخرین برآوردها که مربوط به 5 سال قبل است، ارزش این اموال «7 هزار هزار میلیارد تومان» است، البته این رقم الان دقیق نیست. وی با تاکید بر اینکه درباره مولدسازی داراییها بر مولدسازی اموال بانکها و شرکتهای دولتی هم تصریح شده است، افزود: برخی مدیران چسبندگی به اموال زیرمجموعه دستگاههای خود دارند و هیات مولدسازی میخواهد بر این چسبندگی غلبه کند.
* برخورد با دستگاههایی که در زمینه مولدسازی همکاری نکنند
در ادامه این مراسم حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی درباره برخورد با دستگاههایی که در زمینه مولدسازی همکاری نمیکنند، گفت: این طرح شامل همه اراضی و دارایی غیرمنقول دولت میشود و فضای اداری بخشی از آن است. وی افزود: در مولدسازی اصل بر تعامل مجری و دستگاههاست و چنانچه مدیریت مقاومت کند، این موضوع برای رسیدگی به هیات نظارت ارجاع داده میشود. رئیس سازمان خصوصی توضیح داد: در سامانه مولدسازی تمام رکوردهای طرح ارائه میشود و فهرست اموال به عنوان اموال مازاد که به تصویب رسیده است، بارگذاری میشود و تنها ملاحظه این است که آدرس نهایی اعلام نخواهد شد تا در مسیر مولدسازی اختلالی به وجود نیاید. وی در پاسخ به این سوال که مولدسازی منجر به افزایش قیمت ملک میشود، گفت: بر اساس علم اقتصاد هر جا که عرضه بیشتر شود، قیمت کاهش مییابد، بنابراین عرضه املاک و دارایی منجر به افزایش قیمت نخواهد شد. قربانزاده بیان کرد: از طرفی دولت وقتی تلاش میکند در قالب طرحها و لوایح مختلف مردم را از سفتهبازی روی املاک و مستغلات برحذر دارد، حال چگونه اجازه میدهد خودش از محل املاک و داراییها درآمد سفتهبازی داشته باشد.
بر اساس این گزارش رقم طرحشده برای مولدسازی داراییهای دولت در بودجه سال آینده 108 هزار میلیارد تومان است؛ رقمی معادل سهچهارم کل یارانه نقدی و کل یارانه در نظر گرفته شده برای آرد و نان کشور. در صورتی که به هر دلیلی این رقم محقق نشود، میتواند آسیبهای بسیاری را از سمت استقراض از بانک مرکزی متحمل معیشت مردم کند. آنچه واضح است روشهای پیشین واگذاری و مولدسازی داراییهای دولت به نتیجه نرسیده و نمیتوان همان مسیرهای پیشین را ادامه داد.
ارسال به دوستان
بذرپاش بسته ۱۹بندی نوسازی بافتهای فرسوده را به استانداران ابلاغ کرد
نهضت بازسازی بافتهای فرسوده
وزیر راه و شهرسازی بسته تشویقی کالبدی برای نوسازی بافتهای فرسوده مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری با حمایتهای لازم از ساکنان، سازندگان و انبوهسازان را در ۱۹ بند به استانداران ابلاغ کرد و این مصوبات را فرصتی برای ساخت 4 میلیون واحد مسکونی پایدار در کشور دانست.
مهرداد بذرپاش، دیروز بسته تشویقی شهرسازانه ۱۹ بندی را درباره سیاستهای تشویقی کالبدی متضمن نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری، با هدف افزایش کیفیت زندگی شهروندان ساکن در این بافتها، همچنین پیشبرد اهداف قانون جهش تولید مسکن ابلاغ کرد. مصوبات ابلاغی دارای ویژگیهای انعطافپذیری مصوبه نسبت به شرایط ویژه هر شهر، رویکرد نوسازی محلهای، فرصت ویژه برای سازندگان و مالکان، توانمندسازی اقتصادی ساکنان بافت فرسوده از طریق انعطافپذیری در ضوابط استقرار کاربریها و با رویکرد درهمتنیدگی مسکن و اشتغال و ایجاد ارزش افزوده روی داراییهای ساکنان و افزایش کیفیت فضای سکونت است.
همچنین گرهگشایی در صدور پروانه برای پلاکهای مسکونی زیر حد نصاب تفکیک و ساخت این واحدها، افزایش نفوذپذیری (قابلیت دسترسی) محله و مشارکت شهرداریها از ویژگیهای دیگر این مصوبات ابلاغی است. جزئیات ۱۹بندی بسته تشویقی کالبدی برای نوسازی بافتهای فرسوده در 4 گروه انواع مشوقهای پیشبینیشده در مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری شامل بازآفرینی یکپارچه در مقیاس بلوک شهری، نوسازی در مقیاس محورهای اصلی محلهای، نوسازی در عمق بافت فرسوده شهری و ضوابط تشویقی نوسازی قطعات غیرقابل تجمیع است.
جزئیات ضوابط تشویقی انواع مشوقهای پیشبینیشده در مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری هر یک از گروهها در زیر آمده است:
ضوابط تشویقی گروه اول (بازآفرینی یکپارچه در مقیاس بلوک شهری)
- اعطای حداکثر ۲ طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب
- امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربریهای انتفاعی
- امکان تخصیص ۲۰ درصد از فضای باز غیرمسقف مجموعه به منظور تامین بخشی از پارکینگهای مورد نیاز
- امکان استفاده از مساحت معابر بنبستی که بر اثر تجمیع، کارکرد خود را از دست دادهاند در مساحت ملاک عمل تراکم
- امکان تسهیل در ضوابط معماری از جمله نحوه تودهگذاری و نما
ضوابط تشویقی گروه دوم (نوسازی در مقیاس محورهای اصلی محلهای)
- اعطای حداکثر یک طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب
- امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربریهای انتفاعی مشروط به تامین ورودی مستقل
- عدم احتساب سطح بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی
- کاهش ضریب تامین پارکینگ مورد نیاز به 0.75 مشروط به وجود پارک حاشیهای در معبر
- امکان استفاده از مساحت معابر بنبستی که بر اثر تجمیع، کارکرد خود را از دست دادهاند در مساحت ملاک عمل تراکم
ضوابط تشویقی گروه سوم (نوسازی در عمق بافت فرسوده شهری)
- اعطای حداکثر یک طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب
- کاهش ضریب تامین پارکینگ مورد نیاز به 0.75 برای هر واحد
- امکان احداث حداکثر یک در اضافه در راستای تامین حداکثری پارکینگ
- عدم احتساب مساحت بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی
ضوابط تشویقی گروه چهارم (نوسازی قطعات غیرقابل تجمیع)
- امکان پیشروی طولی تا ۲ متر پس از اصلاحی مشروط به رعایت همجواری و حقوق همسایگی
- کاهش ضریب برای هر واحد تامین پارکینگ مورد نیاز به 0.75
- امکان احداث حداکثر یک در اضافه مشروط به تامین ضریب تامین یک پارکینگ برای هر واحد
- امکان احداث واحدهای مسکونی با زیربنای کمتر از حدنصاب تعیینشده در طرح مصوب
- عدم احتساب مساحت بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی
بنا بر این گزارش، در بسته تشویقی ابلاغی کالبدی برای نوسازی بافتهای فرسوده مواردی که لازم است در کمیسیون ماده ۵ مطرح و اتخاذ تصمیم شود به شرح زیر است:
- طرحهای تجمیعی مشتمل بر یک بلوک شهری یا بیشتر که متقاضی بهرهگیری از امتیازات ویژه بازآفرینی یکپارچه در مقیاس بلاک شهری هستند.
- گزارش شهرداری درباره محلات یا نواحی فاقد امکان ارائه مشوقهای موضوع بندهای یک و ۳ مقدمه مصوبه ابلاغی
- نقشه موقعیت پارکینگهای محلهای پیشبینیشده موضوع بند ۵ مصوبه ابلاغی
- بررسی و تصویب مشوقهای تکمیلی و خاص هر شهر با در نظر گرفتن شرایط و نیازهای ویژه آن در چارچوب بند ۳ مصوبه ابلاغی
همچنین در بسته تشویقی ابلاغی کالبدی برای نوسازی بافتهای فرسوده تکالیف شهرداریها شامل موارد زیر است:
- تسریع دربررسی درخواستهای متقاضیان و صدور پروانه ساختمان طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری وعندالزوم انعکاس درخواستها (موضوع بند یک بخش الف این بخشنامه) به دبیرخانه کمیسیون ماده ۵
- ارائه پیشنهادات مربوط به مشوقهای کالبدی خاص شهر، با توجه به ساختار طرح جامع و شرایط ویژه شهر مربوطه موضوع بند ۳ مقدمه مصوبه ابلاغی
- احصای محلات یا نواحی فاقد امکان ارائه مشوقها و گزارش آن به کمیسیون ماده ۵ موضوع بندهای یک و ۳ مقدمه مصوبه ابلاغی (موضوع بند یک مصوبه شورای عالی)
- پیگیری تامین پارکینگهای محلهای پیشنهادی برای جبران کسری پارکینگ واحدهای مسکونی مشمول این ضوابط پس از تصویب نقشه موقعیت آن در کمیسیون ماده ۵ موضوع بند ۵ مصوبه ابلاغی
- ارائه گزارشهای دورهای ۳ ماهه از میزان پروانههای صادره در بافت فرسوده موضوع بند ۸ مصوبه ابلاغی مشتمل بر گزارش پیشرفت فیزیکی ۵ مرحلهای، پایان کار صادره براساس تعداد واحد مسکونی، میزان پارکینگ تجمیعی احداث شده و میزان تامین سرانههای خدماتی در زمین و طبقات
- گزارش عملکرد بند یک بخش ج مصوبه ابلاغی
بنا بر این گزارش وزیر راه و شهرسازی در ابلاغ بسته تشویقی کالبدی برای نوسازی بافتهای فرسوده به استانداران که به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسیده است، تکالیف ادارات کل راه و شهرسازی (دبیرخانه کمیسیون ماده۵) را شامل موارد زیر ذکر کرده است:
- تسریع در بررسی و طرح درخواستهای مرتبط با موضوع مصوبه شورای عالی در کمیسیون ماده۵
- اطلاعرسانی گسترده مفاد مصوبه ابلاغی در محلات هدف بازآفرینی شهری در قالبهای مختلف با حمایت شرکت بازآفرینی شهری ایران
- شناسایی و توجیه سرمایهگذاران محلی، سازندگان ومالکان اراضی واملاک واقع در بافتهای فرسوده برای بهرهگیری از مزایای مشوقهای مربوطه (به نمایندگی از شرکت بازآفرینی شهری ایران)
- ارائه گزارشهای دورهای سه ماهه از میزان و محتوای مصوبات کمیسیونهای ماده ۵ مرتبط با موضوع مصوبه ابلاغی.
ارسال به دوستان
اخبار
آغاز عرضه جدید خودرو در بورس کالا
پس از چند هفته توقف عرضه خودرو در بورس کالا، با پیگیریهای انجام شده از سوی دولت و سازمان بورس، عرضهها از امروز از سرگرفته میشود تا مردم بتوانند نیاز خود به خودروی صفر کیلومتر را از مسیری شفاف به نام «بورس کالا» تامین کنند. طی چند ماهی که خودرو در بورس کالا عرضه شده است، مصرفکنندگان توانستند نیاز خود به خرید انواع خودرو را ارزانتر از بازار غیررسمی و نرخهای کاذب در پلتفرمهای فروش اینترنتی خودرو تامین کنند. این رویه به قدری برای مردم و تولید کشور مطلوب بود که با رشد و استمرار عرضه چند خودروی پرطرفدار و پرتیراژ ایرانخودرو و سایپا، قیمت این خودروها در بازار آزاد و نسبت به عرضههای قبلی در بورس کاهش یافت. تارا، شاهین و پژو ۲۰۷ دستی و اتوماتیک، ۴ خودرویی بودند که به دلیل عرضههای مستمر در بورس کالا، رضایت کامل مردم را به همراه داشتند اما متاسفانه به دلیل برخی مقاومتها بر سر راه عرضه خودرو در بورس کالا، همچنان شیوه پرابهام قرعهکشی و صفهای طولانی مردم و عدم امکان خرید خودروی صفر درباره برخی خودروها ادامه دارد، البته دولت نشان داد در راه شفافیت و ایجاد رقابت عادلانه و احقاق حقوق سهامداران، قدمی به عقب بازنمیگردد و مردم نیز در انتظار ارائه برنامههای منظم عرضه خودرو در بورس کالا برای اطمینان خاطر و برنامهریزی خرید هستند. بر این اساس، امروز شاهد عرضه خودروهای سنگین در بورس کالا هستیم به طوری که کامیونت FORCE، کامیون کشنده EMPOWER و کامیون کشنده FAW در تالار خودرو عرضه میشود. همچنین فردا (سهشنبه ۲۵ بهمن) هم خودروهای تارا دستی، فیدلیتی ۵ و ۷ نفره و ریسپکت عرضه میشود که عرضه ریسپکت برای نخستین بار در بورس کالا انجام میشود. چهارشنبه (۲۶ بهمن) نیز وانت کارا تککابین و دوکابین در بورس کالا عرضه میشود. مشتریان حقیقی تا ساعت ۱۷ روز قبل از عرضه هر خودرویی میتوانند ثبت سفارش خود را انجام دهند که درباره عرضههای روز سهشنبه خودروهای سواری، میزان پیشپرداخت خرید ۱۰۰ درصد تعیین شده است.
***
دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد اصلاح شد
سقف وام خرد ۲۰۰ میلیون تومان شد
بانک مرکزی در بخشنامهای به شبکه بانکی نسخه اصلاحی «دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد» را برای اجرا به شبکه بانکی ابلاغ کرد. بر اساس اعلام بانک مرکزی، در این بخشنامه آمده است: با توجه به برخی بازخوردهای واصله از شبکه بانکی کشور، نسخه اصلاحی دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد بر اساس نظرات دریافتی، تدوین و در جلسه مورخ دوم آذرماه سال ۱۴۰۱ کمیسیون مقررات و نظارت موسسه اعتباری بانک مرکزی مورد تأیید قرار گرفت. شایان ذکر است اهم اصلاحات انجام شده در مفاد دستورالعمل مورد اشاره به شرح زیر است:
اصلاح ماده ۳ دستورالعمل
ماده ۳ حداکثر مجموع اصل تسهیلات خرد قابل پرداخت به هر مشتری در هر موسسه اعتباری مبلغ 200 میلیون تومان (۲،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال) است. تبصره اعطای تسهیلات در قالب «کارت اعتباری مرابحه» تا سقف حداکثر دویست میلیون تومان (۲۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال) در سطح تمام موسسات اعتباری، به هر شخص متقاضی واجد شرایط در چارچوب ضوابط مربوط مجاز بوده و در سقف تسهیلات خرد به متقاضی در هر موسسه اعتباری محسوب میشود.
الحاق یک ماده به عنوان ماده ۴
ماده ۴ در مواردی که مشتری قبلا تسهیلات خرد از موسسه اعتباری دریافت کرده است، مبنای محاسبه مابهالتفاوت قابل پرداخت به وی تا سقف مقرر در این دستورالعمل، سهم اصل باقیمانده از مانده بدهی است.
ادغام مواد ۱۲ و ۱۳
ماده ۱۲ تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و سایر تسهیلات تکلیفی موضوع قوانین مختلف از قبیل تسهیلات فرزندآوری یا تسهیلات حمایتی در حوادث غیرمترقبه مصوب هیات وزیران، همچنین تسهیلات اعطایی بابت خرید، جعاله، ودیعه و ساخت مسکن، مشمول احکام و ضوابط خاص خود بوده و تابع مفاد این دستورالعمل نیست.
***
آغاز طرح کاهش قیمت ۳۴ قلم کالای اساسی
کالاهای اساسی تا ۳ ماه در فروشگاههای زنجیرهای بدون سود به فروش میرسد.
وزیر جهاد کشاورزی از آغاز کاهش قیمت ۳۴ قلم کالا اساسی با دستور رئیسجمهور خبر داد و گفت: این کالاها به مدت ۳ ماه توسط فروشگاههای زنجیرهای بدون سود به فروش میرسد. سیدجواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی همزمان با اجرای «طرح فجر تا فطر» در فروشگاههای زنجیرهای اظهار داشت: با توجه به تقارن ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در سال جاری که در این ایام تقاضا برای کالاهای اساسی افزایش مییابد و به اوج خود میرسد با دستور رئیسجمهور برای رفاه حال هموطنان، فروشگاههای زنجیرهای به مدت حدود ۳ ماه ۳۴ قلم کالای اساسی را با تخفیف و بدون سود به فروش میرسانند. وی افزود: کلیه فروشگاههای زنجیرهای ۳۴ قلم کالاهای اساسی را با ۱۰ تا ۲۵ درصد تخفیف اعمال میکنند تا بازار در ایام پایانی سال، عید نوروز و ماه مبارک رمضان آرامش و ثبات را تجربه کند. وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امیدواریم سایر فروشگاهها نیز در این طرح همراهی داشته باشند، ادامه داد: همراهی خوبی را از سوی فروشگاههای زنجیرهای کشور شاهدیم و این طرح در سایر نقاط کشور نیز رواج دارد. گفتنی است این کالاها شامل گوشت منجمد، مرغ منجمد، قندوشکر پنیر یو- اف، ماست کمچرب یک کیلویی، شیر نایلونی کم چرب، شیر بطری کمچرب، کره ۱۰۰ گرمی، روغن سرخکردنی ۸۱۰ گرمی، روغن پختوپز ۸۱۰ گرمی، حبوبات، ماکارونی، رب، تن ماهی، برنج، چای و برخی کالاهای دیگر بوده که در فروشگاههای مختلف با توجه به برندهای متنوع، متفاوت است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|