|
اخبار
رئیسی در دیدار اندیشمندان چین عنوان کرد
همگرایی تمدنی برای نفی سلطه
رئیسجمهور تنها راه مقابله با تهدید آمریکا و همپیمانانش را ایستادگی و مقاومت دانست و گفت: مقاومت علاوه بر دفع خطر؛ تهدید را به فرصتی برای پیشرفت تبدیل خواهد کرد، در حالی که عقبنشینی در برابر تهدید جز شکست نتیجهای نخواهد داشت.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی در دیدار با اندیشمندان و فرهیختگان برتر چین، بر اهمیت نقش مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در بررسی وضع موجود جهان و آسیبشناسی آن و همچنین ارائه راهکار آیندهپژوهانه برای بهبود وضعیت سیاسی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جوامع تاکید کرد. رئیسجمهور تصریح کرد: امروز شرایط در جهان به گونهای در حال رقم خوردن است که با نفی یکجانبهگرایی، اقداماتی نظیر آنچه آمریکا و همپیمانانش در منطقه و جهان برای سلطه بر ملتها اعمال میکنند، در افکار عمومی جهان مطرود و محکوم است.
وی سلطه فرهنگی و اقتصادی را از روشهای نوین نظام سلطه برای تسلط بر ملتها عنوان کرد و افزود: امروز بر محققان، پژوهشگران و صاحبان اندیشه در کشورهای مستقل فرض است که به مثابه یک دیدهبان تیزبین از فرهنگ و هویتهای تمدنی کشورشان در مواجهه با تهاجمات نظام سلطه حراست کنند.
رئیسی در ادامه با اشاره به اینکه آنچه ۲ کشور ایران و چین را در کنار هم قرار داده سابقه تمدنی، مواضع مشترک در مخالفت با یکجانبهگرایی، استقلالطلبی و نفی سلطهگری و سلطهپذیری است، اظهار داشت: ایران دارای ظرفیتهای اقتصادی، فرهنگی و جغرافیایی عظیمی است که بالفعل شدن این ظرفیتها میتواند در رشد و ارتقای کشورهای منطقه و حتی قاره آسیا بسیار موثر باشد و آینده را به نام آسیا رقم بزند. وی با بیان اینکه ارتباط کشورهای مستقل با یکدیگر ۲ دستاورد مهم تبادل ظرفیت و خنثیسازی تهدید و تحریمها را به همراه دارد، افزود: ملت ایران از تهدید و تحریمهای ظالمانه برای خود فرصتهای زیادی ساخته و در مسیر پیشرفت خود به موفقیتهای بسیاری دست یافته است. رئیسی اضافه کرد: به طور مثال امروز بیش از ۹۰ درصد داروهای مورد نیاز مردم ایران در داخل کشور و به دست محققان و متخصصان ایرانی تولید میشود. همچنین ایران در تولید علم در جمع ۱۵ قدرت علمی اول جهان قرار گرفته و در صنایع گوناگون نیز به توانمندیهایی دست یافته است که بسیاری از کشورها متقاضی آن هستند.
رئیسجمهور تنها راه مقابله با تهدید آمریکا و همپیمانانش را ایستادگی و مقاومت دانست و افزود: مقاومت علاوه بر دفع خطر، تهدید را به فرصتی برای پیشرفت تبدیل خواهد کرد، در حالی که عقبنشینی در برابر تهدید جز شکست نتیجهای نخواهد داشت.
وی در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوال یکی از حاضران درباره افزایش فشارهای آمریکا علیه ملت ایران در دوره ریاست جمهوری ترامپ تصریح کرد: خوی سلطهگری در آمریکا تنها مختص به یک فرد یا یک جریان سیاسی در این کشور نیست، بلکه در ذات سیاستهای آمریکاست؛ همانطور که طی سالهای گذشته شاهد اعمال آن از سوی حاکمان دموکرات و جمهوریخواه آمریکا در نقاط مختلف دنیا بودهایم. رئیسجمهور در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامههای جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با چین گفت: ما با کشور چین روابط دیرینهای داریم که در حال توسعه است و زمینههای زیادی از جمله در بخش صادرات انرژی، تبادل تولیدات، تعامل بیشتر پژوهشگران و تبادل دانشجو در دانشگاههای ۲ کشور و اجرای طرح کمربند – راه، برای توسعه بیشتر روابط وجود دارد.
***
انهدام مهمات ارتش در کرمان در محیطی امن انجام شده است
یک منبع آگاه در ارتش جمهوری اسلامی در گفتوگو با تسنیم، درباره ارتباط صدای مهیب شنیده شده در کرمان با انهدام مهمات توسط ارتش گفت: طبق روال جاری در نیروهای مسلح مهمات از رده خارج و تاریخ مصرف گذشته که از لحاظ اصول امنیتی دیگر قابل استفاده نیستند باید منهدم شوند. وی افزود: بر همین اساس ارتش جمهوری اسلامی ایران طی چند روز گذشته در استان کرمان مبادرت به انهدام مهمات از رده خارج موجود در یگانهای استان کرمان کرده است. این منبع خاطرنشان کرد: انهدام این مهمات در محیطی امن و با رعایت تمام اصول ایمنی انجام شده است و جای هیچگونه نگرانی برای شهروندان کرمانی وجود ندارد.
***
افزایش ۳ برابری تولید محصولات دفاعی در سال جاری
وزیر دفاع در حاشیه جلسه هیات وزیران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: وزارت دفاع در مجموع نسبت به کارهایی که تاکنون انجام داده، رشد قابل توجهی در همه ابعاد داشته است. حدودا ۳ برابر افزایش تولید نسبت به سال ۱۴۰۰ داشته و در بخش صادرات نیز حدود ۵ برابر افزایش داشته است. امیر محمدرضا آشتیانی عنوان کرد: حرکتهای ترسیمی در وزارت دفاع جهشی است و همه به نتیجه رسیده و شرایط بسیار ایدهآلی در حوزه صنعت دفاعی داریم. نیروهای مسلح ما نیز با اقتدار از کشور محافظت میکنند و ما هم تا جایی که در توان داریم تلاش میکنیم نیروهای مسلح را در ابعاد مختلف پشتیبانی کنیم.
ارسال به دوستان
۲۲ بهمن خیابانها پر از قلبهای مطمئن، دلهای استوار و قدمهای ثابت شد
فرمانده کل سپاه پاسداران حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن را یک حضور موثر دانست و تاکید کرد: در راهپیمایی ۲۲ بهمن خیابانها پر از قلبهای مطمئن، دلهای استوار و قدمهای ثابت شد. سرلشکر حسین سلامی حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن را یک حضور موثر دانست و تاکید کرد: حضور مردم باعث شد یأس و ناامیدی در قلبهای دشمنان جا بگیرد و امید در قلوب مردم ما شکوفا شود.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از مردم آذربایجان شرقی حماسه حضور مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال را مصداق استمرار استقامت ملی و غلبه صدای ملت بر صدای دشمن خواندند
شنبه تاریخی ملت
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای صبح روز گذشته در دیدار هزاران نفر از مردم آذربایجان شرقی، مردم آذربایجان را پرچمدار اتحاد و آزادی ایران خواندند و با اظهار تعظیم به ملت پرعظمت ایران به علت خلق ۲۲ بهمن تاریخی امسال، تاکید کردند: این حماسه حقیقی، پرشور و پرمحتوا نتیجه منحرف نشدن و استقامت ملت در خط انقلاب است و این راه پیشرفت و اقتدار، با اتحاد ملی و با نگاه انقلابی و نه ارتجاعی به مشکلات، یعنی تکیه بر همتی که دستاوردها را بهوجود آورده، ادامه خواهد یافت که فعالیت جهادی و شبانهروزی همه مسؤولان برای رشد اقتصادی و علاج دشواریها بویژه تورم، زمینهساز آن خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر حکیم انقلاب در تبیین ابعادی از حرکت بسیار ارزشمند ملت در ۲۲ بهمن، با اشاره به «تبلیغات پرسروصدای دشمنان، مشکلاتی که مردم با همه وجود حس میکنند، هوای سرد و دیگر عوامل کاهنده انگیزهها» گفتند: مردم با ایمان و بصیرت، همه اینها را نادیده گرفتند و همه با هم از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب ایران عزیز به میدان آمدند و صدای بلند خود را به گوش همه رساندند که فقط خداوند شکور قادر است شکر واقعی این حرکت عظیم ملی را به جا آورد.
ایشان راهپیمایی «شنبه تاریخی ملت» را مصداق استمرار استقامت ملی خواندند و با اشاره به انحرافات تدریجی از خط اصلی حرکت در انقلابها گفتند: در انقلاب اسلامی هم برخی به دلایل مختلف با صراط مستقیم انقلاب زاویهدار شدند و کارشان به ضدیت با اصل انقلاب و آرمانها کشیده شد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: برخلاف این عناصر، ملت بدون احساس خستگی و ناامیدی و بدون خوف از ضربات، تهدیدات و عربدههای دشمن، راه مستقیم را با حفظ هویت، شخصیت و عظمت خود ادامه داد و در همین مسیر، ۲۲ بهمن امسال به خیابانهای سراسر کشور آمد و با انگیزههای مختلف، استقامت پرمعنا و لج کردن با دشمن عنود را نشان داد.
رهبر انقلاب در ادامه تلاشهای دشمن و برخی عناصر در داخل را برای سست کردن عزم راسخ ملت و فراموش شدن راه انقلاب یادآور شدند و افزودند: از اهداف مهم اغتشاشات پاییز این بود که مردم ۲۲ بهمن را از یاد ببرند که در داخل هم برخی با استدلالهای سست و سخنان غلط، همین خط را در روزنامهها و فضای مجازی دنبال میکردند که البته مردم آنها را ناکام گذاشتند.
حضور همراه با تحلیل مردم از جمله ویژگیهای راهپیمایی پرشکوه ۲۲ بهمن بود که رهبر انقلاب آن را مورد تحسین قرار دادند.
ایشان گفتند: از مصاحبههای مردم آشکار بود که آنها با تحلیل به راهپیمایی آمدهاند و چون درک کرده بودند که آمریکا از حضور آنها بیمناک است، پرشور و شاد، با روحیه و انگیزه و با شعارهای مضموندار، جهتگیری اصلی خود یعنی حمایت کامل از انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی را نشان دادند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: امپراتوری رسانهای آمریکا و صهیونیسم سعی میکند این صدای رسا به گوش دیگر ملتها نرسد اما آنها که باید بشنوند یعنی دستگاههای سیاستگذار در آمریکا و انگلیس و سرویسهای جاسوسی دشمنان حتما این صدا را شنیدهاند.
رهبر انقلاب به غوغای تبلیغاتی در فضای مجازی و رسانههای دشمن در آستانه ۲۲ بهمن اشاره کردند و گفتند: صدای مخالف و معارض هم وجود داشت که این رسانهها سعی کردند آن را بزرگنمایی کنند اما صدا و فریاد ملت بر همه صداهای دیگر غلبه کرد.
«تبیین دروغ بودن و سست بودن ادعاهای دشمنان درباره جمهوری اسلامی» بخش دیگر بیانات رهبر انقلاب بود.
ایشان گفتند: گاهی با دروغ آشکار میگویند نظام رو به قهقراست در حالی که کشور با وجود مشکلات، با 3-2 دهه قبل کاملا متفاوت است و خیلی جلو رفته است، گاهی هم میگویند جمهوری اسلامی به بنبست رسیده، اگر این ادعا درست است، کسی که به بنبست رسیده خودش از پا میافتد و به زمین میخورد پس چرا این همه برای به زمین زدن او هزینه میکنید؟!
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به حملات و شبهات مکرر دشمن درباره ضرورت نداشتن توان نظامی ایران گفتند: اولا کشوری که این همه دشمن دارد باید به فکر خودش و ملتش باشد، همچنان که اوایل انقلاب وقتی فهمیدم عدهای میخواهند هواپیماهای اف۱۴ را بفروشند بهسرعت مصاحبه و افشاگری کردم و آن حرکت ناکام ماند.
رهبر انقلاب تاکید کردند: بر اساس عقل و شرع، جهات دفاعی را کاملا مورد توجه قرار دادهایم و بر اساس حکم قرآن، در آینده نیز هرچه میتوانیم در این عرصه تلاش خواهیم کرد.
ایشان در همین زمینه افزودند: کشور در زمینههای دیگر از جمله صنعت، امور زیربنایی همچون جادهسازی و سدسازی و عرصههای دیگر، چندین برابر امور دفاعی کار و سرمایهگذاری کرده اما دشمن که از تبلیغاتش درباره پهپادهای ایران، ترسش آشکار است، پیشرفتهای دیگر را انکار و مسائل دفاعی را برجسته میکند.
رهبر انقلاب در جمعبندی این قسمت از سخنانشان گفتند: به فضل الهی ملت به وسوسههای بدخواهان اعتنا نکرده و نخواهد کرد و میداند که هر پیشرفت و حرکتی برای قوی شدن ایران، دشمنان را خشمگین میکند که بر اساس آیه شریفه باید به آنها گفت از این خشم و غیظ بمیرید.
حضرت آیتالله خامنهای پیشرفتهای کشور را یک واقعیت نشاطآفرین و تحسینبرانگیز خواندند و خاطرنشان کردند: البته ما در تبلیغات و کار رسانهای ضعیف هستیم و به مهارت لازم برای نشان دادن این پیشرفتها دست نیافتهایم اما بازدیدکنندگان از نمایشگاهها یا دستاوردهای ایران، از دستیابی به این سطوح پیشرفت آن هم در شرایط تحریم اظهار شگفتی میکنند، همچنان که آن فرمانده موشکی صهیونیست نیز چند سال قبل گفت من با ایران دشمن هستم اما در مقابل تولید آن موشک پیشرفته به دست دانشمندان ایرانی، کلاه از سر برمیدارم.
ایشان تاکید بر پیشرفتها را به معنی انکار ضعفها ندانستند و گفتند: ضعفها و کمبودهای زیادی به دلایل مختلف در کشور وجود دارد که بعضی از آنها مانند گرانی، تورم و کاهش ارزش پول ملی برای مردم محسوس است و در بخشهای دیگر مانند بخشهای اداری هم ضعفهایی وجود دارد اما در مقابل این ضعفها، ۲ نوع نگاه میتوان داشت.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: نگاه و رویکرد اول این است که با نگاه به دستاوردها، بفهمیم این توان وجود دارد که با همان همتی که به این پیشرفتها دست یافتهایم، امکان برطرف کردن ضعفها نیز وجود دارد که این نگاه، نگاه انقلابی است.
ایشان در تبیین نگاه دیگر که از آن به «نگاه ارتجاعی» تعبیر کردند، گفتند: با نگاه ارتجاعی به ضعفها، اینگونه نتیجه گرفته میشود که فایدهای ندارد و نمیشود کاری کرد، بنابراین باید دست روی دست بگذاریم یا نق بزنیم و ضعفها را با صدای بلند مطرح کنیم و حتی مثل برخی اصل انقلاب و جمهوری اسلامی را انکار کنیم.
ایشان با طرح این سوال که «اگر ملتی ضعفی داشت آیا باید دستاوردهایش را انکار کند؟ و کدام ملتی است که ضعف ندارد؟» به وجود ضعفهای مهم در کشورهای بزرگ و پیشرفته دنیا مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه از جمله در زمینه فقر و بیماری و تبعیض و نبود عدالت اجتماعی اشاره کردند و افزودند: در این کشورها نیز چندین برابر ایران ضعف وجود دارد اما راهحل برطرف کردن ضعفها، تخریب اصل و ریشهها نیست، بلکه رویکرد درست، رفع ضعفها بر اساس نگاه انقلابی است.
رهبر انقلاب با اشاره به دستیابی کشور به پیشرفتهای غیرقابل باور خاطرنشان کردند: در سالهای اول انقلاب دستیابی به پیشرفتهایی مانند تولید چندده میلیون تن فولاد حتی به ذهن کسی خطور نمیکرد اما اینگونه دستاوردها با همت مردم و جوانان و مسؤولان خوبی که داشتیم، ایجاد شد و امروز نیز این همتها وجود دارد.
ایشان رشد اقتصادی و مهار تورم را مهمترین کارها خواندند و با تاکید بر اینکه همه بویژه مسؤولان موظف به فعالیت جهادی و کار و پیگیری شبانهروزی هستند، گفتند: امور اقتصادی امروز مهمترین کارهاست، زیرا بدون رشد اقتصادی کار کشور پیش نمیرود و لازمه رشد اقتصاد هم ثبات و مهار تورم و ثبات قیمتها است. مساله تورم نیز علاجپذیر است و باید مسؤولان بخشهای مختلف آن را علاج کنند.
حضرت آیتالله خامنهای علاوه بر مسؤولان، قشرهای مختلف مردم از جمله دانشجو، استاد، عالم دینی، کارگر، کاسب و دامدار را قادر به نقشآفرینی در عرصههای گوناگون دانستند و افزودند: فعال سیاسی هم میتواند نقشآفرین باشد، البته فعالیت سیاسی به نشستن و یافتن نقطه ضعفی در دولت یا دستگاههای دیگر و تمسخر و بزرگنمایی آن در فضای مجازی نیست، بلکه فعالیت سیاسی یعنی تشریح فضای سیاسی دنیا و منطقه و تبیین اهداف دشمنان و جهتگیریهای دوستان.
ایشان فعالیتهای اجتماعی و خدماتی را از دیگر عرصههای نقشآفرینی موثر مردم برشمردند و خاطرنشان کردند: ما بارها توانستهایم به وسیله مردم، ضعفهای بزرگ را برطرف کنیم که نمونه آن قضیه کرونا و نقشآفرینی مردم در کمکهای مومنانه بود. همچنین شوق و حضور مردم در فعالیتهای اجتماعی نشاطآفرین موجب پشتیبانی و تامین پیشرفت کشور است.
رهبر انقلاب «اتحاد ملی» را عامل موثر دیگری در قوت کشور خواندند و تاکید کردند: البته اختلاف نظر وجود دارد اما در مسائل جزئی نباید تنازع انجام شود. مناظره و مباحثات حوزوی و دانشگاهی و در رسانههای عمومی، همراه با رعایت ادب و حرمت دیگران خوب است اما منازعه و دشمنی کردن و آلوده کردن دهان به حرفهای ناشایست خوب نیست.
ایشان گرایش عمومی ملت ایران را گرایش انقلاب دانستند و افزودند: عدهای در کشور هستند که نظراتشان در برخی مسائل سیاسی مخالف نظرات عموم مردم و مسؤولان است اما اینها طرف ملت ایران نیستند؛ طرف ملت ایران، استکبار است و همه مراقب باشند که به استکبار کمک نکنند و ابزار آن در مقابل اسلام و ایران عزیز نشوند.
حضرت آیتالله خامنهای آینده را همچون همیشه روشن خواندند و گفتند: هر گاه افق روشنی پیش روی کشور بوده، پس از چندی به آن دست یافتهایم، چرا که تواناییهای ملت و ظرفیتهای کشور بسیار بالاست؛ بنابراین این ملت به دستاوردهای بزرگتری نیز خواهد رسید.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار همچنین با تجلیل از ایمان و غیرت و صفای مردم تبریز و آذربایجان، قیام ۲۹ بهمن تبریزیها را «مقطعی تعیینکننده و روز ورق خوردن تاریخ ایران» دانستند و گفتند: اگر مردم تبریز در چهلم قیام مردم قم، به پا نمیخاستند، آن قیام مهم فراموش میشد اما تبریزیها با تبدیل حادثه قم به قیام و حرکتی ملی که کمتر از یک سال بعد به سرنگونی رژیم استبدادی وابسته منجر شد، پرچم آزادی ایران را در دست گرفتند و مقطعی تاریخی به وجود آوردند.
ایشان اقدام حکومت مستبد در آوردن تانک به خیابانهای تبریز را برای سرکوب مردم و علما، نشانه دستپاچگی آن رژیم برشمردند و گفتند: مردم غیور تبریز از تانک هم نترسیدند و با ایستادگی و ایثار خون و جان خود، حرکتی عظیم به وجود آوردند که البته در تاریخ آذربایجان چندین بار دیگر سابقه دارد.
رهبر انقلاب حرکت آذربایجانیها از جمله مردم تبریز و اردبیل در آغاز دوره صفویه را زمینهساز نجات ایران از تفرقه و ملوکالطوایفی دانستند و افزودند: آن حرکت تاریخی، ایران را متحد و دارای حکومت مستقل و یکپارچه کرد، بنابراین پرچم اتحاد ایران هم در دستان آذربایجانیها است.
ایشان روایت درست تاریخ آذربایجان را جزو وظایف اهل فن و روایت بخش مهمی از تاریخ ایران خواندند و گفتند: در قضایای تنباکو و مشروطه هم مردم این منطقه قدرت ایمان و ایستادگی خود را نشان دادند؛ همچنان که در پیروزی انقلاب، دفاعمقدس، حوادث دهههای بعد و همین قضایای اخیر هم با بصیرت و استقامت در میدان بودند.
حضرت آیتالله خامنهای آذربایجان را از لحاظ فرهنگی، مرکز تمدن و فرهنگ غرب کشور خواندند و با اشاره به مشاهیر فرهنگی این خطه گفتند: خدمات بزرگ این نامآوران به ادبیات و فرهنگ کشور قابل شمارش نیست.
رهبر انقلاب قیام ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ مردم تبریز را با توجه به این سوابق، حادثهای هویتساز دانستند که باید از آن برای پیمودن راه روشن آینده درس گرفت.
در ابتدای این دیدار، حجتالاسلاموالمسلمین آلهاشم، نماینده ولیفقیه در استان آذربایجان شرقی، ارتباط موثر و مستمر با نخبگان و جوانان، پیگیری حل مسائل فعالان اقتصادی، حضور بیواسطه در میان مردم و مقابله فرهنگی و سیاسی با جریانهای دینزدا و تجزیهطلب را از جمله اقدامات نمایندگی ولیفقیه در استان بیان کرد.
ارسال به دوستان
اولین جلسه دادگاه عاملان حمله تروریستی شاهچراغ(ع) برگزار شد
داعشیها پای میز محاکمه
گروه سیاسی: روز گذشته محاکمه عاملان حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ(ع) که منجر به شهادت تعدادی از هموطنانمان شد با حضور متهمان و وکلای مدافعشان، اولیای دم و جمعی از جانبازان و شاهدان این حادثه در دادگاه انقلاب اسلامی شیراز برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین موسوی، رئیس کل دادگستری استان فارس با اعلام این خبر که جلسه دادگاه محاکمه ۵ عامل حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ(ع) برگزار شده است، اظهار کرد: متهمان این حادثه تروریستی اهل یکی از کشورهای همسایه هستند. رئیس کل دادگستری استان فارس با اشاره به ارتباطات قبلی این ۵ تروریست تصریح کرد: متهمان عضو گروهک تروریستی داعش هستند و آشنایی اولیه این افراد از زمان حضورشان در زندان بگرام در افغانستان شکل گرفته است. در این دادگاه که به ریاست قاضی سیدمحمود ساداتی و حضور حجتالاسلام سیدبزرگ موسوی و کریم محمدی مستشاران شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز برگزار شد، نماینده دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس ضمن قرائت کیفرخواست به تشریح نحوه ارتباط متهمان با عامل اصلی حمله تروریستی به حرم حضرت شاهچراغ(ع) (که در جریان این عملیات تروریستی، هلاک شد) پرداخت. نماینده دادستان اتهامات وارده به متهمان را افسادفیالارض، بغی، عضویت در گروهک تروریستی داعش، همچنین اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور عنوان و از دادگاه برای متهمان تقاضای صدور مجازات قانونی کرد.
در ادامه رسیدگی به این پرونده، رئیس دادگاه ابتدا ضمن اخذ شکایت از اولیای دم، همچنین مجروحان و مصدومان حمله تروریستی تقاضای آنها از دادگاه را ثبت و سپس متهم ردیف اول محمد رامز رشیدی را به جایگاه فرا خواند. متهم رامز رشیدی با اقرار به عضویت در گروهک تروریستی داعش و قبول مشارکت و همکاری مستقیم با عامل اصلی حمله تروریستی به حرم حضرت شاهچراغ(ع) به توضیح نحوه همکاری در این عملیات تروریستی پرداخت و گفت: در شهر زرند کرمان مشغول کار بودم و خانوادهام در تهران ساکن بودند که روز ۲۳ مهر ماه از سوی رابط گروه داعش در افغانستان از طریق یکی از شبکههای اجتماعی پیامی دریافت کردم و به من دستور داده شد به زاهدان بروم. متهم رامز رشیدی گفت: پیش از حرکت به سمت زاهدان دستور تغییر کرد و از همان طریق به من اعلام شد به شیراز بروم و خانهای را در یکی از محلات دور از مرکز شهر اجاره کنم.
متهم رامز رشیدی در پاسخ به سوال رئیس دادگاه مبنی بر اینکه هزینه رهن منزل مسکونی از کجا تهیه شده بود، گفت: مبلغ ۴۰۰ میلیون ریال از طریق کارت بانکی یکی از نزدیکانم به من داده شد. وی افزود: پس از چند روز از طریق پیام در فضای مجازی دستوری مبنی بر تحویل امانتی به من صادر شد که پس از دریافت یک چمدان متوجه شدم این امانتی سلاح کلاشنیکف به همراه ۸ خشاب و ۱۹۴ فشنگ جنگی است. متهم ردیف اول پرونده ادامه داد پس از آن فردی که هویت اصلی وی را نمیدانستم به من معرفی شد تا به عنوان میهمان او را به خانه بیاورم و سپس در یک نوبت به صورت انفرادی و چندین نوبت دیگر به اتفاق به حرم شاهچراغ(ع) رفتیم و در آنجا به بررسی محیطی اطراف حرم پرداختیم. متهم رامز رشیدی با اقرار به تهیه فیلم بیعت گرفتن عامل حمله تروریستی و ارسال به رابط خود در افغانستان گفت: این موضوع یک شب پیش از حمله تروریستی انجام شد و فایل را از طریق فضای مجازی ارسال کردم. وی با بیان اینکه در همان شب به من دستور داده شد فردا شب یعنی غروب ۴ آبانماه همزمان با نماز مغرب عامل تیراندازی را به شاهچراغ(ع) ببرم، گفت: پس از همراهی وی تا مقابل ورودی حرم شاهچراغ(ع)، گزارش انجام دستورات ابلاغ شده را ارسال کردم که همان لحظه دستور گرفتم شهر شیراز را ترک کنم. متهم ردیف اول پرونده با اشاره به نحوه دستگیری خود گفت: ۵ روز پس از این عملیات تروریستی در حالی که در خانه خودم در تهران بودم، دستگیر شدم. در پایان رئیس دادگاه با اعلام ختم رسیدگی این جلسه، رسیدگی به اتهامات سایر متهمان پرونده حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ(ع) را به هفته آتی موکول کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|