|
اخبار
جمهوری اسلامی محاکمه شکنجهگران دوره پهلوی را دنبال میکند
وزیر کشور درباره پیگیری حقوقی محاکمه کسانی که در دستگاه سرکوب رژیم پهلوی بودند و این اواخر هم در تجمعات ضدانقلاب شرکت میکنند، گفت: نه تنها شکنجهگران ساواک، بلکه همه کسانی که در آن دوره منابع مالی کشور را غارت کردهاند باید مورد پیگیری قرار گیرند. پولهایی که خانواده پهلوی صرف عشرت و خوشگذرانی خود میکنند از کجا آوردهاند؟ داراییهای مردم را سرقت کردهاند و این مساله باید رسیدگی شود. احمد وحیدی تصریح کرد: طبیعتا جمهوری اسلامی این مساله را دنبال میکند ولی با توجه به رویکرد دادگاههای غربی خیلی بعید میدانیم به نتیجه برسد، چرا که این افراد در پناه دولتهای غربی زندگی میکنند و از سوی آنها حمایت میشوند. وی با بیان اینکه تعداد این افراد کم نیست، گفت: تروریستهایی که در کشورهای غربی زندگی میکنند مورد حمایت آنها هستند. متاسفانه این مساله بیانگر همان امپراتوری دروغ و فریبی است که آنها به راه انداختهاند؛ از طرفی به تروریستها پناه میدهند و از سوی دیگر مدعی حقوق بشر هستند! وزیر کشور تصریح کرد: جمهوری اسلامی این مساله را پیگیری کرده و میکند ولی متاسفانه دادگاههای غربی در قبال این مسائل، سیاسی برخورد میکنند.
در تجمعاتی که طی روزهای گذشته توسط ضدانقلاب برگزار شده است، یکی از سرشکنجهگران ساواک به نام «پرویز ثابتی» نیز حضور داشته که این مساله مطالباتی را جهت پیگیری مجازات این افراد به وجود آورده است.
***
پاسخ ایران به اظهارات جدید «الهام علیاف»
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات رئیسجمهور باکو درباره حادثه حمله به سفارت آن کشور در تهران گفت: بهتر است از هرگونه پیشداوری، سیاسیسازی و تبلیغاتی کردن موضوع اجتناب شود. ناصر کنعانی افزود: طرح رسانهای تفسیرهای غیرحقوقی از این حادثه، اقدامی سازنده در مسیر پیگیری حقوقی و قضایی پرونده نیست. سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: همانطور که بارها توسط مسؤولان ذیربط جمهوری اسلامی ایران تاکید شد، پرونده در حال طی مراحل قانونی خود است و آنچه اطلاعرسانی شد، بر اساس اظهارات صریح ضارب است و طبیعتا همه ابعاد این رخداد تلخ در حال بررسی و رسیدگی دقیق و کارشناسانه است. وی ادامه داد: همانگونه که در پیامهای دیپلماتیک و تماسهای مقامات ارشد سیاسی و قضایی 2 کشور بیان شد، جمهوری اسلامی ایران آماده است نتایج تحقیقات را در اختیار طرف آذربایجانی قرار دهد و اطمینان داریم در فضای همکاری و اتخاذ رویکرد سازنده، همه ابهامات و سؤالاتی که در ذهن مسؤولان جمهوری آذربایجان است، پاسخ لازم را دریافت خواهد کرد.
***
نخستوزیر عراق: مذاکرات تهران و ریاض از سرگرفته خواهد شد
نخستوزیر عراق روز گذشته در سمیناری در حاشیه نشست امنیتی مونیخ با تاکید بر اینکه عراق کلید حل مشکلات منطقه است، گفت: ایران همسایه ما است و روابط تاریخی با آن داریم. محمد شیاع السودانی افزود: برقراری روابط متوازن و متعادل با ایران و آمریکا بر اساس قاعده منافع ملی عراق امری مطلوب است. نخستوزیر عراق درباره مذاکرات تهران و ریاض نیز گفت: تلاشها برای نزدیک کردن رویکردهای ایران و عربستان ادامه دارد و بهزودی دیدارهای ۲ طرف از سر گرفته خواهد شد. پیش از این، وزیر خارجه عراق در گفتوگو با تلویزیون العربی تاکید کرد: نشستهای قبلی مسؤولان ایرانی و سعودی در بغداد در سطح امنیتی و اطلاعاتی بود و اکنون درصدد برگزاری نشستی جدید هستیم و روابط تهران و ریاض مثبتتر از قبل شده است. فواد حسین افزود: فیصل بنفرحان و حسین امیرعبداللهیان، وزرای خارجه عربستان و ایران درباره ازسرگیری دیدارها رایزنی کردهاند. وی گفت: امیدواریم ۲ طرف درباره برگزاری نشستهای دوجانبه توافق کنند و همانطور که نخستوزیر [عراق] گفت، ما آماده تسهیل این روند هستیم.
***
یازدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری دوم و سوم اسفند برگزار میشود
دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری اعلام کرد: یازدهمین اجلاس رسمی این مجلس در دوره پنجم روزهای دوم و سوم اسفند در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی در تهران برگزار میشود. آیتالله سیداحمد خاتمی، عضو هیاترئیسه مجلس خبرگان رهبری در این باره اعلام کرد: وزیر امور اقتصادی و دارایی از میهمانان جلسه به نمایندگی از دولت حضور دارد. به گفته وی، حدود ۱۰ نفر از اعضای مجلس خبرگان در این اجلاسیه به سخنرانی میپردازند. تجدید میثاق با آرمانهای امام خمینی(ره) و حضور اعضای مجلس خبرگان رهبری در حرم مطهر امام راحل و نیز دیدار با رهبر حکیم انقلاب اسلامی، از دیگر برنامههای اجلاسیه خبرگان است.
ارسال به دوستان
قالیباف قانون یادداشت تعهدات ایران در سازمان همکاری شانگهای را ابلاغ کرد
رئیس مجلس شورای اسلامی قانون یادداشت تعهدات جمهوری اسلامی ایران در راستای کسب جایگاه دولت عضو در سازمان همکاری شانگهای را برای اجرا ابلاغ کرد. محمدباقر قالیباف در ۲ نامه جداگانه به حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، ۲ قانون مصوب مجلس را با عناوین ذیل جهت اجرا ابلاغ کرد: 1- قانون یادداشت تعهدات جمهوری اسلامی ایران در راستای کسب جایگاه دولت عضو در سازمان همکاری شانگهای؛ 2- قانون اصلاح قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی و تخصصی.
ارسال به دوستان
دعوت عناصر ضدانقلاب به کنفرانس مونیخ و اثبات دوباره بازیچه بودن اپوزیسیون خارجنشین برای افزایش فشار از سوی غرب بر ایران
پروژه بگیرها و پروژه مونیخ
گروه سیاسی: فراخوانهای اعتصاب و اغتشاش یک به یک به شکست فضاحتبار منتهی میشود، فضای عمومی جامعه به شرایط ثبات و آرامش برگشته است، عفو گسترده دستگیرشدگان در اغتشاشات، جامعه را امیدوارتر از قبل کرده است، بسیاری از اقشاری که با آشوبهای خیابانی همراهی کرده بودند با عیان شدن نقشههای ارتجاعی ضدانقلاب نسبت به موضع خود تجدیدنظر کردهاند و در نهایت راهپیمایی 22 بهمن هم با افزایش چشمگیر حضور آحاد مردم تبدیل به یک صحنه وحدتبخش در تجدید پیمان با آرمانهای انقلاب اسلامی شد؛ در یک کلام میتوان سناریوی ناامنسازی ایران را شکستخورده دانست؛ سناریویی که عملا در خیابان مرده و حتی باعث سرخوردگی بسیاری از همراهانش شده است، با این حال هر قدر خیابانهای ایران تبدیل به میدان شکست براندازان شده است، در خارج از کشور با دوپینگ دولتهای غربی تلاش میشود براندازان بیآبروشده را در جایگاه فاتح(!) تصویر کنند. روزی با حضور در پارلمان کشورهای اروپایی و آمریکایی از آنها به عنوان صاحبان تاج و تخت رونمایی میکنند و روز دیگر با دعوت دلقکهای ضدانقلاب به کنفرانس امنیتی مونیخ تلاش میکنند برای ورشکستگان سیاسی خارج از کشور مشروعیت بخرند. مجموعه این اتفاقات نشان از یک چیز دارد؛ هر قدر تیر آشوب در داخل ایران به سنگ خورده، دولتهای غربی در تلاشند شکست خوردگان را در خارج از کشور به عنوان فاتحان فرضی معرفی کنند. با این حال آیا بازی حیثیتی سیاستمداران اروپایی و آمریکایی را میتوان به یک بازی تبلیغاتی تقلیل داد؟ دولتهای غربی با این تذبذب دنبال چه میگردند؟ آیا در پیرامون این پازل مضحک، سناریوهای دیگری پی گرفته میشود؟ پاسخ به این سوالات پیش از هر چیز نیازمند شناخت نگاه غرب به آشوبهای اخیر و استفاده ابزاری آن است؛ ابزاری که میتواند با آشوب در داخل ایران به دنبال فشار دیپلماتیک و سیاسی در بیرون از مرزها باشد.
به گزارش «وطن امروز»، کنفرانس امنیتی مونیخ امسال در شرایطی برگزار شد که در اقدامی خلاف عرف دیپلماتیک به جای نمایندگان دولتهای چند کشور از اپوزیسیون این دولتها دعوت به عمل آمده بود که جمهوری اسلامی ایران هم یکی از این دولتها بهحساب میآمد. دولتهای غربی که در ماههای گذشته با بیشفعالی به دنبال بهرهگیری حداکثری از موج آشوبها و اغتشاشات بودند، این بار درهای این کنفرانس را روی بدنامترین و مضحکترین چهرههای ضدانقلاب باز کردند؛ اقدامی که به روشنی ضدایرانی و نزاعآفرین بود.
هفته گذشته پس از آنکه مشخص شد رضا پهلوی، فرزند شاه مخلوع ایران و مسیح علینژاد به جای نمایندگان دولت ایران به این نشست دعوت شدهاند، ایران نسبت به این اقدام سیاسی واکنش نشان داد. 24 بهمن بود که سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به این اقدام سیاسی گفت: به نظر میرسد نقض غرضی رخ داده است. اگر هدف از برگزاری گفتوگو در قالب کنفرانس امنیتی مونیخ کمک به تعمیق امنیت در حوزه منطقهای و جهانی است، عدم دعوت از برخی کشورها اقدامی گزینشی با انگیزههای سیاسی است و این نشانگر تداوم رویکرد اشتباه در ارتباط با تحولات مربوط به جمهوری اسلامی ایران است و نقض غرض تلقی خواهد شد. ناصر کنعانی ادامه داد: چنین اقدامی مغایر اصل بیطرفی و بررسی علمی و بیطرفانه مسائل مرتبط با امنیت و ثبات منطقهای و بینالمللی است؛ بویژه کشوری در قامت جمهوری اسلامی ایران که نقش مهم، تعیینکننده و غیرقابل انکاری در حوزه امنیت منطقهای و بینالمللی دارد. عدم دعوت از چنین کشوری به معنای محاسبه غلط و استمرار رفتارهای غلط سیاسی و اقدام گزینشی با انگیزههای سیاسی است و طبیعتا اقدام غیرحرفهای تلقی میشود. سخنگوی وزارت امور خارجه روز شنبه هم در واکنش به حضور این عناصر بدنام در نشست امنیتی مونیخ و همچنین دیدار امانوئل مکرون با این عناصر در توئیتر نوشت: «آنان که ۴۴ سال حضور بینظیر اکثریت قریب به اتفاق ایرانیان در حمایت از کشور، انقلاب و رهبری خود را نادیده میگیرند و سراغ چند دلقک بیهویت میروند، نه به دموکراسی اعتقاد دارند و نه انقلاب و ملت ایران را میشناسند».
* آیا غرب به سراب براندازی ایران امید بسته است؟
پاسخ به این سوال که چرا آمریکا و اروپا حیثیت دیپلماتیک خود را به حراج چنین سیرکی گذاشتهاند نیازمند درک این است که نگاه دولتهای غربی به دولت ایران چیست. آمریکا و اروپا از نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل نظام جمهوری اسلامی رویای براندازی این نظام را در سر داشته و در این مسیر از تمام امکانهای خود استفاده کردهاند. با این حال پس از مدتی به این تصور رسیدند که از ضدانقلاب ایران به عنوان یک ابزار فشار نیز میتوان استفاده کرد؛ ابزاری که بیش از همه در گروهک تروریست منافقین خود را نمایان ساخت. خارج کردن نام این گروهک از فهرست گروههای تروریستی و دعوت از آنها در مجامع بینالمللی به عنوان نمایندگان ایران سابقهای طولانیتر نسبت به نسل جدید مدعوین دارد. با این حال دعوت فرزند شاه مخلوع به اجلاس امنیتی مونیخ بار دیگر یادآور این رویه بود.
مواضع چندی پیش رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه مبنی بر مردود بودن گزینه براندازی هرچند موضعی مزورانه و برآمده از سر ناتوانی است ولی نشان میدهد دولتهای غربی هرقدر جریان برانداز را در جایگاههای مصنوعی بنشانند باز هم بر سر سراب براندازی به شکل علنی قمار نمیکنند. این مساله زمانی روشنتر میشود که به محتوای مباحث طرح شده از سوی مدعوین به اجلاس مونیخ نگاه بیندازیم. مواضعی که حتی باعث تمسخر از سوی ضدانقلاب نیز شد. ادعای سلطنت انتخابی(!) اشتباه گرفتن جمهوری باکو و ترکیه، ادعای شاهزادگی داشتن و قبول نکردن مسؤولیت اقدامات شاه از سوی ربع پهلوی، عیار این جریان را به همگان نشان داد. طبیعی است که دولتهای غربی وارد چنین قماری نشوند که این افراد را به عنوان گزینههای خود معرفی کنند.
بر همین مبنا با توجه به شکست علنی جریان آشوب در داخل کشور و به اغما رفتن پروژه ناامنسازی ایران، نزدیکترین فرض به واقعیت را میتوان تلاش غربیها برای تبدیل اپوزیسیون به ابزار فشار به ایران دانست.
* ورشکستگان سیاسی، ابزار فشار سیاسی به ایران
آنچه در کنفرانس امنیتی مونیخ اتفاق افتاد نشان از این دارد که غربیها به دنبال استفاده حداکثری از ابزار اپوزیسیون خارجنشین هستند. در این سناریو تلاش میشود ابتدا با مشروعیتبخشی به جریان ضدانقلاب و ویرانیطلب برای آنها مشروعیتی نمایشی دست و پا کنند و در عین حال مواضع ضدایرانی آنها را به ابزاری برای فشار به ایران تبدیل کنند. مسالهای که پیش از این نیز با سناریوی پارلمان اروپا برای قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی مشاهده شد؛ بهگونهای که ابتدا با تصویب چنین طرحی در پارلمان اروپا که مصوباتش ضمانت اجرایی ندارد فضایی تبلیغاتی برای فشار به تهران را به وجود آورند و بعد با قرار دادن سرنوشت این مصوبه در شرایطی مبهم، آن را به ابزار فشار سیاسی به ایران در مذاکرات احتمالی تبدیل کنند.
دعوت ورشکستگان ضدانقلاب به اجلاس بینالمللی و پارلمانهای اروپایی نیز میتواند چنین کارویژهای داشته باشد. برخورد قاطع از سوی ایران و تفهیم این واقعیت که تهران نیز گزینههای تنبیهی در مواجهه با چنین سناریویی را در دست دارد میتواند به تضعیف این ابزار منتهی شود.
ارسال به دوستان
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع از پروژه تبدیل جنگنده قاهر 313 به پهپاد پنهانکار خبر داد
دست قاهر پهپادها
گروه سیاسی: قاهر ۳۱۳ که ابتدا به عنوان یک جنگنده معرفی شده بود، حالا قرار است بهعنوان یک هواپیمای بدون سرنشین پنهانکار مورد استفاده قرار گیرد. این خبری بود که امیر افشین خواجهفرد مدیرعامل سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع روز شنبه هفته جاری اعلام کرد.
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع در این باره اظهار کرد: پروژه قاهر ۱۰ سال قبل رسانهای و مطرح شد که در خود مجموعه سازمان صنایع هوایی ساخته شده بود. در این پروژه بیشتر نقش توسعه فناوری هدف مجریان شروع آن بوده است که یک تیم بسیار قوی و خوب دارند، منتها درباره این هواپیما در زمان شروع تولید به کاربر مراجعه نشده بود که به نوعی یک اشکال محسوب میشود.
وی افزود: پروژه قاهر در حوزه فناوری به بلوغ کامل رسیده است منتها ما در حوزه محصول تنوع در آن ایجاد کردیم، یعنی اواسط سال آینده نسخههای خوبی از این هواپیما خواهید دید که به نیروهای مسلح واگذار میشوند. امیر خواجهفرد با بیان اینکه نسخههایی از این هواپیما را با نیاز ۲ نیروی نظامی کشورمان تطبیق دادیم و آن نیروها تیم طراحی را توجیه کردند که تغییراتی در آن ایجاد کردیم، گفت: پروژه قاهر در نقش هواپیمای بدون سرنشین ظهور خواهد کرد.
* فصل جدید قدرت پهپادی ایران
جنگنده قاهر یک هواپیمای تکموتوره و تکسرنشین است که در زمان رونمایی آن عنوان شد این جنگنده دارای سطح مقطع راداری کم است و در بدنه آن از مواد پیشرفته استفاده شده، همچنین عنوان شد این جنگنده قادر است از انواع تسلیحات بومی استفاده کند و قابلیت پرواز در ارتفاع پست را نیز دارد. تبدیل این پروژه به یک هواپیمای بدون سرنشین نشان میدهد ساخت پهپادهای پنهانکار در نیروهای مسلح کشورمان با برنامهای مدون و کاربردهای متفاوت در حال پیگیری است؛ پرندههایی که هم میتوانند بهعنوان هدف سامانههای پدافندی به منظور کالیبره کردن فضای راداری و آشنایی کاربران سامانههای پدافندی با جنگندههای پنهانکار فرامنطقهای عمل کنند و هم میتوان در صورت مسلح شدن، آنها را در نقش پهپاد رهگیر یا پهپاد رزمی و شناسایی به کار گرفت. نیروهای مسلح کشورمان بهخصوص وزارت دفاع و نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یکی دو دهه اخیر سرمایهگذاری و تمرکز جدیای روی توسعه توان پهپادی داشتهاند. حاصل این سرمایهگذاری در سالهای اخیر موجب شده است نیروهای مسلح کشورمان توانایی طراحی و تولید انواع پهپاد با کاربردهای مختلف و بردهای متنوع را بهدست آورند، به صورتی که امروز کشورمان به عنوان قدرت برتر پهپادی در منطقه و یکی از قدرتهای برتر پهپادی جهان شناخته میشود. به رغم پیشرفتهای قابلتوجهی که در حوزه توان پهپادی کشور رخ داده است اما بهنظر میرسید جای پهپادهای پنهانکار در سبد محصولات پهپادی ایران خالی باشد؛ پهپادهای با سطح مقطع راداری کمتر نسبت به پهپادهای معمولی که قادر به اجرای ماموریتهایی هستند که سایر پهپادها از عهده آن برنمیآیند. چنین پهپادهایی با توجه به شکل طراحی و استفاده از مواد خاص در بدنه (مواد جاذب امواج رادار) بهسختی توسط سامانههای راداری، قابل کشف و شناسایی هستند. حال اگر با استفاده از پیشرانهای مناسب، مداومت پروازی این پهپادها افزایش یابد، آنها را به گزینهای مناسب برای اجرای عملیاتهای گشت هوایی (در نقش پهپاد رهگیر) و عملیاتهای عمقی (رزمی و شناسایی) در خاک دشمن بدل میسازد. علاوه بر این، اگر این پهپادها با طراحی مشابه جنگندههای نسل 5 دشمن طراحی شوند - همانند آنچه در رزمایش نیروی دریایی سپاه به نمایش درآمد - میتوانند در نقش پهپادهای هدف سامانههای پدافندی برای آشنایی کاربران این سامانهها با جنگندههای دشمن و کالیبره کردن فضای راداری بهکار گرفته شوند. انتشار خبر تبدیل جنگنده قاهر 313 به یک هواپیمای بدون سرنشین، نشان داد پروژه ساخت پهپاد پنهانکار با جدیت بیشتری در حال پیگیری است و در آینده باید منتظر دستاوردهای جدیدی در این حوزه بود. نیروهای مسلح کشورمان با ورود به حوزه طراحی و تولید پهپادهای پنهانکار، فصل جدیدی را در این حوزه آغاز کردهاند که قطعا نقش بسزایی در ارتقای توان پهپادی کشور ایفا خواهد کرد؛ موضوعی که در سالهای آینده میتواند به یکی از ابزارهای قدرتمند ایران در ایجاد برتری هوایی بینجامد. جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر با تمرکز بر طراحی و تولید پهپادهای جنگنده متنوع، از لحاظ قدرت پهپادی، به قدرت بلامنازعی در منطقه تبدیل شده است. قدرت پهپادی ایران به قدری افزایش یافته که آمریکا و کشورهای اروپایی پهپاد شاهد 136 را عامل تعیینکنندهای در جنگ اوکراین معرفی میکنند. علاوه بر حوزه پهپادی، نیروهای مسلح کشورمان در حوزه موشکی نیز به سطح بالایی از قدرت رسیدهاند. چنانکه اخیرا نیز سردار حاجیزاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد این نیرو به موشکهای فوق پیشرفته فراصوت دست یافته است.
ارسال به دوستان
آشفتگی وزیر خارجه آمریکا از گسترش همکاریهای نظامی ایران و روسیه
ترس جنگ سردی
گروه سیاسی: وزیر خارجه ایالاتمتحده آمریکا بار دیگر گسترش روابط نظامی میان جمهوری اسلامی ایران و روسیه را یک نگرانی فزاینده خواند.
به گزارش فارس، «آنتونی بلینکن» در مصاحبه با شبکه آمریکایی «سیبیاس» تصریح کرد روابط بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه به یک نگرانی فزاینده تبدیل شده است. وی در مصاحبه با این شبکه که درباره طیفی از موضوعات از جمله چین، روسیه و ایران بود، همچنین گفت ایران و روسیه در حال گسترش روابط نظامی خود هستند. بلینکن ادعاهای دیگر مقامهای دولت «جو بایدن» رئیسجمهور ایالاتمتحده درباره مشارکت ایران در جنگ اوکراین از طریق کمک نظامی به روسیه را تکرار کرد. وی در این باره گفت: «ما شاهد بودهایم که ایران پهپادهایی را ارائه میکند که روسیه از آنها در اوکراین برای حمله به زیرساختهای غیرنظامی و کشتار غیرنظامیان استفاده میکند». وی در ادامه با اشاره به این موارد افزود: کمکهای ایران به روسیه «ماهه ادامه داشته است». بلینکن همچنین در ادامه از گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران و روسیه ابراز نگرانی کرد و گفت در حال حاضر احتمالا روسیه نیز ایران را تسلیح میکند. وی در این باره گفت: «رابطه بشدت مهلکی بین روسیه و ایران وجود دارد. روسیه همچنین تجهیزات نظامی از جمله هواپیماهای جنگنده پیشرفته را در اختیار ایران قرار میدهد. این چیزی است که به نظر میرسد ممکن است درحال اتفاق افتادن باشد که اگر ایران به آن فناوری دست یابد، این کشور را به یک تهدید بزرگتر تبدیل میکند».
این مقام آمریکایی سپس از تلاشهای خود به همراه متحدان آمریکا برای مقابله با گسترش روابط ایران و روسیه سخن به میان آورد و گفت: «بنابراین، این چیزی است که ما با متحدان و شرکای خود در سراسر جهان درباره آن حرف میزنیم. این روابط یک نگرانی فزاینده است».
اظهارات وزیر خارجه ایالاتمتحده تازگی ندارد، چراکه پیش از این نیز بارها در بحبوحه جنگ اوکراین، متحدان غربی اوکراین بارها مدعی شدهاند که جمهوری اسلامی ایران از طریق عرضه پهپاد به روسیه در جنگ اوکراین مشارکت دارد و این در شرایطی است که مقامهای ایران بارها هرگونه مشارکت در جنگ اوکراین را رد کرده و گفتهاند تهران هیچ اطلاعی از نحوه استفاده پهپادها ندارد. کشورهای غربی در حالی نگران افزایش همکاری ایران و روسیه هستند که خود از طریق عرضه انواع تسلیحات به کییف، نهتنها کمکی به آرام شدن درگیریها در اوکراین نکردهاند بلکه بر آتش جنگ اوکراین نیز دامن زدهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|