|
رشد خفیف شاخص کل بورس
شاخص کل بورس دیروز با رشد ۱۳۶۴ واحدی به جایگاه یک میلیون و ۷۸۲ هزار واحدی دست یافت. شاخص کل بورس با رشد خفیف ۱۳۶۴ واحدی در جایگاه یک میلیون و ۷۸۲ هزار واحدی قرار گرفت. نمادهای شستا، اخابر و رمپنا بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای فارس، معادن و کگل بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل از خود برجا گذاشتند.
ارسال به دوستان
تقلای کانالهای تلگرامی برای حفظ نرخ 45 هزار تومان؛ دلار در صرافیها به 42 هزار تومان رسید
دست و پا زدنهای دلالان ارز
فعالان غیررسمی بازار ارز، دلار را بیش از 41 هزار تومان از مردم نمیخرند
گروه اقتصادی: پس از عقبنشینی 18 هزار تومانی قیمت دلار در بازار غیررسمی طی ۲ هفته گذشته و ورود آن به کانال 42 هزار تومان، حالا دلالان و سفتهبازان به دنبال قیمتسازی در کانالهای تلگرامی هستند.
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته اغلب صرافیها قیمت فروش دلار را در کانال 42 هزار تومان تابلو کرده بودند و از سوی دیگر، دلار را در کانال 41 هزار تومان میخریدند. کانون صرافان ایران هم قیمت فروش هر دلار آمریکا را 42 هزار و 100 تومان اعلام کرده بود. در پی عقبنشینی قیمت دلار در بازار غیررسمی مرکز مبادله هم نرخ فروش ارز خدماتی را تا 40 هزار و 300 تومان کاهش داد. با این وجود کانالهای تلگرامی به دنبال آن هستند با فضاسازی، قیمت دلار را افزایش دهند.
آنها قیمت فروش دلار را 46 هزار تومان اعلام کردند؛ رقمی که هیچ سنخیتی با واقعیتهای اقتصادی کشور ندارد، حتی به عقیده کارشناسان اقتصادی قیمتها باید زیر 40 هزار تومان باشد. البته این نرخگذاری عجیب کانالهای فردایی و دلالان دوامی نداشت. گزارشهای میدانی روز گذشته حاکی از این بود که همچنان خریداری در بازار نبود و حتی در مرکز مبادله نیز تنها نیمی از دلارهای عرضهشده معامله شد.
تناقض آشکار نرخهای کف بازار با ارقام اعلامی در فضای مجازی، بار دیگر نرخسازیهای دروغین این کانالها را ثابت کرد. این کانالها که تا پیش از این با نرخ سازیهای غیرواقعی، تمام تلاش خود را برای افزایش هرچه بیشتر نرخ ارز میکردند، اکنون با همان نرخسازیها در تلاش برای جلوگیری از سقوط بیشتر نرخ دلار و رسیدن آن به کانال ۳۰ هزار تومان هستند.
* نرخ تعادلی دلار زیر 40 هزار تومان است
وحید شقاقیشهری، کارشناس اقتصاد در این باره گفته است: نرخ تعادلی دلار از کانال ۴۰ هزار تومان هم کمتر است و باز هم نرخ فعلی جای کاهش دارد، با این حال حتی اگر روی ۴۰ هزار تومان هم متوقف بماند، باز هم به قیمت تعادلی نزدیک خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه خوارزمی درباره وضعیت بازار ارز اظهار داشت: چند متغیر در اقتصاد ایران نشان میدهد دلار 60 هزار تومانی برای اقتصاد ایران انحرافی و غیرواقعی است. شقاقیشهری با تاکید بر اینکه باید این خط پایین میآمد و به تعادل میرسید ادامه داد: نرخ 60 هزار تومانی برای دلار بسیار شکننده بود و چند اقدام مناسب از سوی بانک مرکزی انجام و سبب تعدیل نرخ آن شد. اول اینکه بانک مرکزی پذیرفت دلار آزاد وجود دارد؛ دوم اینکه در بازار آزاد دلار مداخله و مرکز مبادله ارز و طلا را راهاندازی کرد. در کنار این موارد، انتقال ارز صادرکنندگان غیرنفتی به مرکز مبادله و حذف قیمت دستوری و اجازه عرضه ارز صادراتی در این مرکز به نرخ کشفشده نیز در کاهش قیمت موثر بود. کارشناس اقتصاد به سیاست دیگر بانک مرکزی مبنی بر تامین بخش عمده ارز مورد نیاز کشور از مرکز مبادله اشاره و تصریح کرد: مساله دیگری که در کاهش نرخ ارز تاثیر داشت کاهش انتظارات تورمی به واسطه بهبود روابط با عربستان بود که نقش مهمی در منطقه و در رهبری کشورهای عربی دارد. همچنین گزارش مثبت آژانس که از ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت جلوگیری کرد در کاهش انتظارات تورمی موثر بود.
* روند کاهشی نرخ ارز ادامه دارد
مسعود توکلی، مدیر تالار خدماتی مرکز مبادله ایران بیان کرد: ما قبول داریم که اخبار مثبت تاثیرگذار بود اما کاهش قیمت دلار از ۳ الی ۴ روز قبل از این اتفاقات و اخبار، همزمان با راهاندازی مرکز مبادله شروع و کاهش قیمت دلار باعث ایجاد اطمینان در دل مردم شد. مدیر تالار خدماتی مرکز مبادله ایران گفت: هر روز صبح برحسب سفارشهایی که صادرکنندگان به عنوان فروشنده و واردکنندگان به عنوان خریداران ارز ثبت میکنند نرخی کشف میشود که درصدی بالاتر از آن، نرخ اسکناس را تشکیل میدهد. تعدادی از افراد این سوال را پرسیدند که آیا کشف قیمت بر اساس عرضه و تقاضا است؟ آیا هر نرخی صادرکننده و واردکننده بخواهد میتواند سفارش بگذارد؟ پس بانک مرکزی در این بین چه نقشی دارد؟ وی افزود: واردکننده بر حسب اتفاقات واقعی و صادرکننده نیز بر اساس عرضههای سنگین، راضی هستند و کاهش نرخ ارز در بازار غیررسمی نیز آرامش و مطلوبیتی برای مردم ایجاد کرده است.
وی افزود: معمولا در روزهای پایانی سال بازارها و شرکتها حسابها را میبندند و از سوی دیگر شرکتهای صادرکننده علاقهمند هستند ارزهای خود را عرضه کنند تا در صورتهای مالی خود نمایش دهند. در نتیجه این عرضه بالا و تقاضای کم، سیگنال مثبتی به بازار اسکناس میدهد، چون زمانی که با فراوانی در بازار حواله مواجه باشیم، هیچ محدودیتی هم وجود نداشته باشد و به تقاضای ارزی همه در سطح کلان پاسخ داده شود، سیگنالی به بازار داده میشود که باعث ایجاد آرامش میشود.
* عوامل اصلی ریزش نرخ ارز چه بود؟
افزایش اختیارات بانک مرکزی و کاهش انتظارات تورمی را که به واسطه توافق ایران و عربستان صورت گرفت، میتوان از دلایل عمده کاهش ۲۵ درصدی نرخ ارز دانست. التهاب بازار ارز با اتفاقاتی که هفته گذشته شاهد آن بودیم، خالی شده و بازار ارز پس از تلاطمهای سنگینی که پشت سر گذاشت این روزها در وضعیت نسبتا باثباتتری قرار گرفته است. پس از ریزش 25 تا 30 درصدی نرخ دلار از محدوده 60 هزار تومان تا محدوده 42 هزار تومان، صاحبنظران و کارشناسان مختلف سعی در توجیه و توضیح دلایل بنیادی کاهش نرخ ارز داشتند.
* ۲ علت اصلی کاهش نرخ ارز
دلایلی که میتوان برای ریزش 25 تا 30 درصدی نرخ ارز عنوان کرد به شرح زیر است:
1- صدور مجوز برای بانک مرکزی توسط سران قوا به منظور افزایش اختیارات بانک مرکزی برای تسریع در بازگشت ارز صادراتی صنایع پتروشیمی و فولادی که سبب افزایش عرضه ارز در سامانه نیما شد.
2- کاهش انتظارات تورمی به واسطه توافق ایران و عربستان که مشخصا فضای ملتهبانه بازار ارز و سایر بازارهای مالی و کالایی را آرام و پالس کاهش شارپ نرخ ارز را به سایر بازارها صادر کرد.
***
کاهش ارزش دلار با بحران بانکی در آمریکا
به دنبال پیشبینی بانک گلدمن ساکس مبنی بر اینکه دولت آمریکا احتمالا افزایش نرخ بهره را متوقف خواهد کرد، شاخص دلار -که ارزش این ارز را در برابر ۶ ارز اصلی دیگر اندازهگیری میکند- به پایینترین سطح خود در یک ماه اخیر سقوط کرد. آنطور که راشاتودی گزارش داده است، به دنبال پیشبینی بانک گلدمن ساکس مبنی بر اینکه دولت آمریکا احتمالا افزایش نرخ بهره را متوقف خواهد کرد، شاخص دلار که ارزش این ارز را در برابر 6 ارز اصلی دیگر اندازهگیری میکند، روز دوشنبه به پایینترین سطح خود در یک ماه اخیر سقوط کرد. طبق دادههای معاملاتی، این شاخص تا ساعت 9 به وقت گرینویچ با 0.6 درصد کاهش و به 103.9 رسید. پیشبینی قبلی گلدمن افزایش 25 واحدی را در نشست بعدی فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) در ماه مارس پیشبینی میکرد.
ارسال به دوستان
امسال چقدر خودرو فروخته شد؟
افزایش ۱۲ درصدی فروش خودرو
بررسی صورتهای مالی ۳ خودروساز بزرگ کشور (ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو) در ۱۱ ماهه امسال بیانگر فروش یک میلیون و ۳۸ هزار دستگاه خودرو است که نسبت به پارسال رشد داشته است.
در ۱۱ ماهه سال گذشته میزان فروش خودرو حدود ۹۳۱ هزار دستگاه بود که به این ترتیب امسال شاهد افزایش ۱۲ درصدی فروش خودرو بودهایم.
* خانواده پژو؛ پرفروشترین محصول
بررسی جزئیتر فروش خودرو نشان میدهد گروه صنعتی ایرانخودرو در این مدت ۵۵۲ هزار و ۷۸۴ دستگاه انواع خودرو (سواری و وانت) فروخته است که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۴۰ درصدی را نشان میدهد. در این بین ایرانخودرو توانسته ۳۳۷ هزار دستگاه از خانواده پژو را به فروش برساند و محصولات پژو را تبدیل به پرفروشترین خودروی فروخته شده کند. سال گذشته ۲۷۰ هزار دستگاه از خانواده پژو به فروش رسیده بود، بنابراین امسال از خانواده پژو ۶۷ هزار دستگاه بیشتر فروخته شده است. همچنین در این بازه زمانی حدود ۶۵ هزار دستگاه سمند، ۷۵ هزار دستگاه دنا و ۳۵ هزار دستگاه رانا فروخته شد که به ترتیب ۱۹ هزار دستگاه، ۳۴ هزار دستگاه و ۱۰ هزار و ۵۰۰ دستگاه بیشتر از پارسال است. در ۱۱ ماهه امسال حدود ۱۴ هزار و ۲۰ دستگاه هایما نیز به فروش رسیده که اگرچه فروش این محصول نسبت به مدت مشابه پارسال ۲ برابر شده اما کمفروشترین محصول ایرانخودرو بوده است. همچنین بررسی جزئیات صورت مالی شرکت سایپا بیانگر آن است که در ۱۱ ماهه امسال حدود ۳۵۹ هزار دستگاه خودرو از سوی این خودروساز فروخته شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد ۲۳ درصدی را نشان میدهد، یعنی سایپا در این مدت ۶۶ هزار دستگاه بیشتر از پارسال خودرو فروخته است. در این بین سایپا توانسته با فروش بیش از ۲۸۴ هزار دستگاه خودرو از خانواده ایکس ۲۰۰، این محصولات را تبدیل به پرفروشترین خودروی خود کند. همچنین بیش از ۳۰ هزار دستگاه خودروی شاهین فروخته شده که نسبت به ۱۱ ماهه پارسال رشد ۳ هزار دستگاهی را نشان میدهد. در ۱۱ ماهه امسال حدود ۴۴ هزار دستگاه وانت پراید نیز به فروش رسیده که نسبت به مدت مشابه پارسال بیانگر رشد ۶ هزار دستگاهی است. همچنین بررسی صورت مالی شرکت پارسخودرو حکایت از آن دارد که این شرکت در ۱۱ ماهه امسال حدود ۱۲۷ هزار دستگاه خودرو فروخته که در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد اندکی داشته است. در ۱۱ ماهه امسال این گروه توانسته بیش از ۷۰ هزار دستگاه خودرو از گروه Q۲۰۰ خود را به فروش برساند که پرفروشترین محصول این شرکت نیز بوده است. همچنین در این بازه زمانی ۷۰۰ دستگاه خودروی ساینا فروخته شده است.
در این مدت ۱۹۴ دستگاه از خودرو کوئیک اس، ۱۰ دستگاه رنو و ۵ دستگاه برلیانس نیز فروخته شده که کمفروشترین محصولات در ۱۱ ماهه امسال بودهاند.
ارسال به دوستان
«ناب» دهمین صندوق طلایی بورس کالا
پذیرهنویسی ناب در بورس
مدیر بازار مشتقه و صندوقهای کالایی بورس کالای ایران گفت: پذیرهنویسی واحدهای صندوق سرمایهگذاری در اوراق بهادار مبتنی بر طلای نهایتنگر با نماد «ناب» از روز سهشنبه (دیروز) در بورس کالا آغاز شده و به مدت ۴ روز کاری ادامه دارد.
به گزارش «وطن امروز»، رحمان آراسته اعلام کرد صندوق سرمایهگذاری طلای نهایت نگر از نوع صندوق سرمایهگذاری در اوراق بهادار مبتنی بر گواهی سپرده سکه طلا (ETF) بوده و هدف از تشکیل صندوق، جمعآوری سرمایه از سرمایهگذاران و اختصاص آن به خرید انواع اوراق بهادار مبتنی بر کالا به منظور کاهش ریسک سرمایهگذاری، بهرهگیری از صرفهجوییهای ناشی از مقیاس و تامین منافع برای سرمایهگذاران است. موضوع فعالیت صندوق، سرمایهگذاری در اوراق بهادار مبتنی بر گواهی سپرده طلای پذیرفته شده در بورس کالای ایران است.
به گفته مدیر بازار مشتقه و صندوقهای کالایی بورس کالا، خرید واحدهای ETF نیز مستلزم دریافت کد معاملاتی فعال در سیستم سپردهگذاری مرکزی بوده و سفارشهای خرید باید مضربی از یک ورقه باشد و محدودیت حجمی برای هر سفارش خرید بدون محدودیت تعیین شده و حداکثر تعداد اوراق قابل خریداری توسط هر کد معاملاتی حقیقی و حقوقی بدون محدودیت است.
آراسته با بیان اینکه مدت پذیرهنویسی اولیه از روز سهشنبه ۲۳ اسفند آغاز شده و تا روز یکشنبه ۲۸ اسفند ادامه دارد، گفت: ناب به عنوان دهمین صندوق طلایی بورس کالا در کنار نمادهای طلا، زر، عیار، گوهر، کهربا، مثقال، زرفام، نفیس و گنج قرار میگیرد. معاملات ثانویه واحدهای سرمایهگذاری صندوق سرمایهگذاری قابل معامله، پس از اتمام پذیرهنویسی و ثبت صندوق در بازار صندوقهای سرمایهگذاری (قابل معامله) بورس کالای ایران آغاز میشود و دارندگان و متقاضیان خرید میتوانند از طریق کارگزاران عضو بورس کالای ایران اقدام به خرید یا فروش این واحدها کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
گوشت گرم گوسفند از استرالیا وارد کشور شد
نخستین محموله گوشت گرم گوسفند وارداتی برای تنظیم بازار داخلی از استرالیا وارد ایران شد؛ واردات این محصول از استرالیا و رومانی ادامه خواهد داشت. محمولههای جدید یکشنبهشب وارد فرودگاه امام خمینی میشود. بنا بر این گزارش، فرهاد آگاهی، رئیس انجمن تامینکنندگان فرآوردههای خام دامی در این ارتباط اظهار داشت: در پی توافقات انجامشده با وزارت جهاد کشاورزی، واردکنندگان جدید و باسابقه برای حل مشکل گرانی گوشت و کمک به تنظیم بازار، علاوه بر واردات گوشت از مبادی روسیه، قزاقستان و مغولستان، اقدام به واردات گوشت باکیفیت تازه از کشورهای رومانی و استرالیا بهعنوان بزرگترین تولیدکنندگان گوشت گوسفندی کردهاند. وی افزود: محمولههای گوشت باکیفیت از طریق هواپیما و تریلیهای مجهز یخچالدار به صورت متعدد و برنامهریزیشده به سرعت در بازار توزیع میشود.
***
افتتاح نخستین فروشگاه کوثر
اولین شعبه فروشگاههای بامک برای خدمترسانی به خانواده شهدا و ایثارگران با حضور رئیس بنیاد شهید و رئیس سازمان اقتصادی کوثر افتتاح شد. سهراه آذری که یکی از مناطق کمبرخوردار، پرجمعیت و محروم تهران است دیروز شاهد راهاندازی فروشگاه بزرگی تحت عنوان بازار مشترک کوثر (بامک) بود. هدف این بازارگاه، در مرحله نخست خدمت به خانواده معزز شهدا و ایثارگران تهران است تا برخی کالاهای فروشگاهی و مصرفی را مستقیم از کارخانه به خانه ایشان ارسال کند. ناصر فخاری، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر گفت: با افتتاح نخستین بارانداز تامین کالای سامانه بامک، اقتصاد رهنما در واقع بار دیگر کلید خورد و عملیاتی شد. وی تصریح کرد: جامعه هدف سامانه بامک شامل صدهزار خانواده شهید و ایثارگر است که در مرحله اول به صورت آزمایشی ۵۰۰۰ کارت و کیف پول الکترونیکی را میان خانوادههای شهدا و ایثارگران توزیع میکند. فخاری ادامه داد: خانوادههایی که کارت الکترونیکی را دریافت کردهاند از سهشنبه ۲۳ اسفند میتوانند اقدام به خرید کالای مورد نظر خود کنند. مبلغ شارژ کارتها ابتدا حداقل ۵۰۰ هزار تومان و حداکثر یک میلیون تومان است. قیمت کالاهای موجود در بامک نیز برابر با قیمت کارخانه است که خانوادهها با سفارش اقلام مورد نیاز خود، کالای خریداریشده را میتوانند درب منزل خویش تحویل بگیرند.
***
همکاری ایران و عربستان عامل انسجام اوپک
نماینده پیشین ایران در اوپک گفت: ازسرگیری دوباره روابط ایران و عربستان باعث انسجام و همبستگی بیشتر اوپک خواهد شد. محمدعلی خطیبی با بیان اینکه «در زمان حاضر ایران و عربستان ۲ کشور بزرگ تولیدکننده نفت در اوپک هستند»، افزود: اوپک در سایه این همافزایی قادر خواهد بود نقش موثرتری در ثبات بازار نفت داشته باشد. وی همچنین اظهار داشت: اختلاف اعضا این انسجام را خدشهدار و سازمان اوپک را دچار دودستگی یا چنددستگی میکند که این موضوع در تصمیمات اوپک بیتاثیر نیست. نماینده پیشین ایران در اوپک گفت: میادین مشترک نفتی بین کشورها اغلب مسالهای دیپلماتیک است و قدمهای ابتدای باید توسط وزارت خارجه کشورها برداشته شود و در مراحل بعدی تیمهای فنی امورات مربوطه را پیگیری کنند. وی ادامه داد: وقتی روابط سیاسی بین کشورها وجود نداشته باشد چنین کارهایی دچار وقفه خواهد شد، بنابراین از سرگیری دوباره روابط ایران و عربستان باعث خواهد شد مسائل مربوط به میادین مشترک نفتی بین ۲ کشور مورد پیگیری بیشتری قرار گیرد. خطیبی خاطرنشان کرد: کسانی که به دنبال امنیت، آرامش و ثبات در منطقه هستند از، ازسرگیری دوباره روابط ایران و عربستان استقبال خواهند کرد.
***
پیشی گرفتن ۹ درصدی رشد مالیات از رشد اسمی اقتصاد
رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه رشد اسمی تولید ناخالص داخلی ۴۶ درصد بوده، گفت: مالیات وصولی رشد ۵۵ درصدی داشته، در نتیجه ۹ درصد جلوتر از رشد اسمی تولید ناخالص داخلی بودیم. با سازوکار تعیینشده صورتحسابها انکارناپذیر است. داوود منظور درباره فراخوان سومین گروه مودیان در مسیر اجرای قانون پایانههای فروشگاهی گفت: ما دیروز سومین فراخوان را در قانون پایانههای فروشگاهی انجام دادیم و پس از شرکتهای بورسی و دولتی شرکتهای حقوقی غیردولتی را فراخوان کردیم. حدود 400 هزار شرکت را در این حوزه داریم که فعال هستند. وی افزود: تعداد زیادی از مودیان و نمایندگان اتاقهای بازرگانی در این نشست به صورت حضوری یا مجازی حضور دارند. این جلسه در واقع یک جلسه توجیهی و پرسش و پاسخ است که در راستای اجرای قانون برگزار میشود. البته جلسات متعددی در استانهای مختلف برگزار شده است. جلسات به صورت فشرده در نیمه اول سال آینده ادامه خواهد یافت، البته در سامانه برخطی که ایجاد شده امکان پرسش و پاسخ فراهم شده است. بستههای آموزشی زیادی نیز به صورت تصویری، صوتی و متنی در درگاه سازمان قرار گرفته است. رئیس سازمان امور مالیاتی درباره درآمد مالیاتی سال جاری گفت: رشد مالیات امسال از رشد تورم بالاتر رفته است. حدود 43 درصد تورم داشتیم و ۳ درصد نیز بخش واقعی اقتصاد رشد کرده است. از سوی دیگر مالیات وصولی رشد 55 درصدی داشته است. در نتیجه حدود 9 درصد جلوتر از رشد اسمی تولید ناخالص داخلی بودیم اما نسبت دقیق را در حال محاسبه هستیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|