|
رهبر انقلاب در دیدار اعضای تشکلها و فعالان دانشجویی، استحکام مبانی زیربنایی معرفتی دانشجو و مجموعههای دانشجویی را ضروری دانستند
توصیه به عقلانیت
* برخی از فضای مجازی سیلوار خبر و مطلب و تحلیل میپذیرند؛ در حالیکه باید تلاش کنند در این فضا و شبکههای اجتماعی خبر و تحلیل صحیح نشر دهند/ * مسائل مختلف کشور قابل رفراندوم نیست زیرا هر رفراندوم ۶ ماه همه کشور را درگیر میکند ضمن اینکه در کجای دنیا برای همه مسائل رفراندوم برگزار میکنند؟/ * همه باید در شناخت نقشه و راهبرد دشمن بهروز باشیم راهبرد بهروز دشمن در قبال ملت ایران بدبینکردن به خود است
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی عصر دیروز در دیدار 2 و نیم ساعته با بیش از 1000 نفر از اعضای تشکلها و فعالان مختلف دانشجویی، دانشجو و فعالیتها و مطالبات دانشجویی را یک فرصت و ارزش برای کشور خواندند و با اشاره به راهبرد دشمن برای بدبین کردن ملت ایران به خود و تواناییهایش گفتند: برخلاف خواست دشمن، جامعه دانشجویی باید ایجاد تحول در ذهن و واقعیت جامعه ایران و سپس ایجاد تحول در ذهن و واقعیت جهان را در افق بلندمدت نگاه و تلاشهای خود قرار دهد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله العظمی خامنهای ماه رمضان را بهار معنویت و عبادت دانستند و گفتند: جوانی هم بهار عمر است؛ بنابراین رمضان برای جوانان بهار در بهار است که این دوگانه زیبا در دفاعمقدس هم وجود داشت. یعنی زمینه و فرصت عروج و تعالی برای همه رزمندگان فراهم بود اما جوانان رزمنده به علت فرصت جوانی، از فرصت تعالی و عروج، بیشترین بهره را بردند و چنان اوج گرفتند که امام راحل با عمری سلوک و عرفان به آنان غبطه میخوردند.
ایشان با تأکید مجدد بر ضرورت استحکام مبانی زیربنایی معرفتی دانشجو و مجموعههای دانشجویی افزودند: در این صورت دل جوان محکم، گامش استوار و حرکتش مستمر و خستگیناپذیر خواهد شد. بنابراین جوانان دانشجو باید با استفاده از قرآن، نهجالبلاغه و کتابهای اندیشمندانی همچون «مطهری»، «بهشتی» و «مصباح» روی مسائل معرفتی کار و مطالعه و تأمل و تدبر کنند.
رهبر انقلاب عدالت را یکی از مبانی معرفتی دانستند و گفتند: مصداق مهم عدالت، رفع نابرابری است اما گستره وسیع عدالت از ذهن و قلب و عقیده و قضاوتهای شخصی شروع میشود و به مبارزه با استکبار برای عدالت بینالمللی کشیده میشود که متأسفانه برخی با شعار عدالتطلبی، مبارزه با ظالمان جهانی را مصداق عدالتخواهی نمیدانند.
ایشان درباره آزادی به عنوان یکی دیگر از مبانی معرفتی گفتند: در نگاه اسلام، «رهایی از چارچوب و خواستههای مادی» مهمترین بخش مقوله آزادی است که راه را برای پیشرفت و تعالی و آزادی از بند جمود، تحجر، عصبیت، ارتجاع، ابرقدرتها، دیکتاتورها و دیگر قیود هموار میکند.
حضرت آیتالله خامنهای درباره یکی دیگر از مبانی مهم فکری و دینی یعنی «انتظار فرج» هم گفتند: انتظار فرج یعنی باور اینکه همه نقصها و سختیها با کار و تلاش و توکل قابل برطرف شدن است.
ایشان در همین زمینه افزودند: خداوند در قرآن، غلبه حق و پیروزی مستضعفان را قانون قطعی خود میداند و این وعده صادق را ما در پیروزی انقلاب و مقابله پیروز با همه مستکبران عالم و دشمنان ایران در جنگ تحمیلی دیدیم. حضرت آیتالله خامنهای در ادامه بیاناتشان در جمع فعالان دانشجویی، با ابراز مخالفت با کسانی که فعالیتهای دانشجویی را تهدید میدانند، تأکید کردند: نظر قطعی و حتمی من این است که دانشجو، فعالیتها و مطالبهاش، احساس مسؤولیتش درباره مسائل کشور، انگیزه و شوقش برای برطرف کردن مشکلات و حضور شورانگیزش در حوادث اجتماعی و مناسبات و مراسم سیاسی، یک فرصت و یک ارزش است.
بیان آفات فعالیتهای دانشجویی بخش دیگری از بیانات رهبر انقلاب در این دیدار بود.
ایشان دوقطبیسازی در جامعه دانشجویی و کشور، نگاه غیرواقعبینانه و مطالبات بدون ارائه راهحل علمی و عملی را از جمله آفات فعالیتهای دانشجویی برشمردند و با اشاره به سخنان یکی از دانشجویان گفتند: برخلاف آنچه بیان شد که «باید از روز اول درباره مسائل مختلف رفراندوم برگزار میکردیم تا حساسیت به وجود نیاید»، مسائل مختلف کشور قابل رفراندوم نیست، زیرا هر رفراندوم ۶ ماه همه کشور را درگیر میکند. ضمن اینکه در کجای دنیا برای همه مسائل رفراندوم برگزار میکنند؟
رهبر انقلاب شتابزدگی، دیدن و تمرکز بر نقاط منفی و بیتوجهی به نقاط روشن، تندخویی، تبدیل مشکلات محلی به مشکلات ملی، فعالیت به قصد دیده شدن و غرق شدن در فضای مجازی را از دیگر آفات فعالیتهای دانشجویی دانستند و افزودند: فضای مجازی به هرحال یک واقعیت است اما برخی از فضای مجازی سیلوار خبر و مطلب و تحلیل میپذیرند، در حالی که باید تلاش کنند در این فضا و شبکههای اجتماعی خبر و تحلیل صحیح نشر دهند.
توصیه دیگر رهبر انقلاب به دانشجویان تنظیم حرکت با نگاه به افقهای دوردست بود.
ایشان با اشاره به سوال برخی دانشجویان مبنی بر اینکه وظیفه دانشجوی مطلوب و آیندهنگر چیست، گفتند: اول ایجاد تحول در ذهن و واقعیت جامعه خود و سپس ایجاد تحول در ذهن و واقعیت جهان.
حضرت آیتالله خامنهای دستیابی به این توانایی را عجیب و دور از دسترس ندانستند و افزودند: دانشجوی امروز، مدیر سیاسی، اقتصادی و دیپلماسیِ فردا، فیلسوف و محقق فردا، فعال سیاسی و رسانهای فردا، رئیس و مغز متفکر و عنصر اثرگذار فرداست و اینکه امروز همه میگویند دنیا در حال تحول است، این تحول به وسیله مغزهای متفکر و انسانهای فعال که شما جوانان و دانشجویان مومن جزو آنها هستید، رقم خواهد خورد.
ایشان با اشاره به امکان ایجاد تحول منفی به دست انسانهای منحرف، جوانان را به حرکت در صراط مستقیم و تقویت بنیه دینی، علمی، عقلی و ارادی در خود سفارش کردند و گفتند: هر کسی در این امور خودسازی بیشتری کند، فردا امکان تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.
رهبر انقلاب عنوان «دانشجو» را همنشین با عناوینی همچون دانشطلبی، جوانی، پرتحرکی، نوطلبی و نوزایی و احساسات انساندوستانه مانند دشمنی با فساد و بیعدالتی خواندند اما گفتند: برای دانشجو از همه اینها مهمتر، برخورداری از یک زیربنای فکری است که باید آن را مستحکم کنید که این استحکامبخشی هم به معنی تعطیل کردن فعالیتهای دیگر و اشتغال صرف به فکر و مطالعه نیست، بلکه باید همزمان با فعالیت دانشجویی، با منابع دینی، انس و با متفکران امین و عمیق ارتباط پیدا کنید.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه «همه باید در شناخت نقشه و راهبرد دشمن به روز باشیم»، خاطرنشان کردند: برخی تا اسم دشمن را میآوریم، با عصبانیت اینطور القا میکنند که ما به دنبال انکار ضعفها و سستیها هستیم، در حالی که ضعفها وجود دارد اما دشمن هم چه بفهمیم یا نفهمیم دائماً با هزینه کردن پول و امکانات مشغول کار علیه جبهه حق است و به تعبیر امیرالمومنین علیهالسلام اگر ما در سنگر به خواب غفلت رفته باشیم، دشمن به خواب نرفته است.
ایشان راهبرد به روز دشمن در قبال ملت ایران را «بدبینکردن به خود» خواندند و با نفی این ادعا که ناامیدی منشأ غالباً داخلی دارد، در بیان مصادیقی از راهبرد بدبینسازی گفتند: دانشجوی پرانگیزه را استاد یا فرد بیتعهدی ناامید و بدبین میکند که به او میگوید «با وجود این مشکلات با چه دل خوشی اینجا ماندهای و درس میخوانی؟ کشور را رها کن و برو».
رهبر انقلاب افزودند: البته پاسخ رسا و بیلکنت جوان مومن، مبارز، آگاه و هوشمند این است که بله! مشکلات وجود دارد اما من و فرزندان و هممیهنانم سالهای طولانی میخواهیم در این کشور زندگی کنیم، پس درس میخوانم و مبارزه میکنم که مشکلات را برطرف کنم.
«اصرار رسانههای بدخواه خارجی و دنبالههای آنها در برخی رسانههای داخلی به القای رویگردانی ملت ایران از اعتقادات دینی و احساسات انقلابی» نمونه دیگری از بدبینسازی بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند و گفتند: این القائات در حالی است که جلسات شب قدر امسال پرشورتر از پارسال و حضور و اشک جوانان بیشتر بود، روز قدس جمعیت فشردهتر از پارسال و جمعیت ۲۲ بهمن هم ۲ برابر بود اما آنها وسوسههای خلاف خود را انجام میدهند.
«خارج شدن چند سرمایهدار یا کارآفرین از کشور» مثال دیگری برای بدبین و ناامید کردن مردم با وجود ماندن تعداد زیادی از کارآفرینان و فعالیت رو به رشد هزاران شرکت دانشبنیان بود که حضرت آیتالله خامنهای با بیان آن افزودند: طراحی دشمن بدبین کردن دشمن به خودمان، به دولتمان و به محیط دانشجوییمان است.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: در کشور نقص داریم و توقع و مطالبه من از مسؤولان برای رفع نواقص بیش از شماست اما در عین حال میبینیم کشور بحمدالله در حال پیشرفت است و صدها هزار جوان مومن، باانگیزه و خوشفکر در آن وجود دارند که قبلا وجود نداشت.
ایشان در ادامه به یک واقعیت مهم اشاره کردند و گفتند: جوان ایرانی مورد کینه شدید دشمنان است که این واقعیت را باید همه جوانان ما بدانند.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین علت کینهتوزی استکبار و کارتلهای صهیونیستی مسلط بر آمریکا و اروپا با جوان ایرانی خاطرنشان کردند: آنها با مسؤولان ایرانی خیلی بد هستند اما با جوانان ایرانی بدترند، چرا که بدون حضور و کار و انگیزه جوانان، کاری از دست مسؤولان برنمیآید و از اول انقلاب تا امروز همین جوانها بودند که کارهای بزرگ را در جبههها و میدانهای مختلف پیش بردند.
ایشان مسؤولان کشور را به توجه و استفاده از جوانان توصیه کردند و افزودند: البته از جوانهای زیادی استفاده کردهاند ولی باید بیشتر استفاده کنند.
رهبر انقلاب با نام بردن از جوانان مومنی که در میادین مدیریتی، نظامی و علمی درخشیدند و به شهادت رسیدند، خاطرنشان کردند: آن رشته نورانی همچنان ادامه دارد و در دوره معاصر شما نیز شهیدان حججی، صدرزاده، علیوردی، عجمیان و امروز هم انبوه جوانان ایرانیِ مسؤولیتشناس موتور حرکت و پیشران کشور هستند.
حضرت آیتالله خامنهای خطاب به جوانان گفتند: راه روشن انقلاب و اسلام را با جدیت و با آرمانخواهی، امید و عقلانیت دنبال کنید.
ایشان آرمانخواهی و توجه به افقهای دور را همچون موتور پیشران حرکت، امید را به مثابه سوخت این موتور و عقلانیت را به فرمان موتور حرکت تشبیه کردند و در بخش پایانی بیاناتشان گفتند: نقشه واقعاً جامع علمی، کمبود کنونی در مقوله دانشگاه است.
ایشان با تأکید به وزیر علوم درباره آمایش دقیق رشتههای علمی و پذیرش دانشجو در آنها متناسب با نیازهای کشور افزودند: برخی رشتههای علمی در ایران مورد نیاز نیست و شغلی هم برای آنها وجود ندارد، بنابراین باید بر اساس نیاز عمل کنیم.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با ابراز خرسندی از سخنان عمیق، متقن و ادبیات خوب دانشجویانی که دیدگاهها و مطالبات خود را بیان کردند، گفتند: البته با برخی موارد بیان شده موافق نیستم اما کیفیت بیان و نظم مطالب، عمیقا خوشحالکننده بود و لازم است سازمان برنامهوبودجه همه موارد مطرح شده را مورد بررسی و رسیدگی قرار دهد.
ایشان در اشاراتی به برخی نکات مطرح شده از زبان دانشجویان گفتند: اصل خصوصیسازی و سیاستهای اجرایی اصل ۴۴، فکر شده، منطقی و درست است، چرا که دولت نمیتواند اداره همه امور را بر عهده گیرد. البته توقع ما برآورده نشده اما کارهای خوبی هم در زمینه خصوصیسازی انجام شده است.
رهبر انقلاب درباره انتقاد یکی از دانشجویان به جلسه اقتصادی سران قوا گفتند: این جلسه دائم نیست، بلکه برای چند هدف از جمله اصلاح ساختار بودجه، تدبیر شده که تاکنون پیشرفت مورد انتظار در تحقق اهداف رخ نداده است. ضمن اینکه نشست سران، راه منطقی نزدیک شدن دیدگاهها و حل مشکلات است.
در ابتدای این دیدار ۸ تن از نمایندگان تشکلهای دانشجویی، خانمها و آقایان: امیرمحمد کولانی نماینده «جامعه اسلامی دانشجویان»، محمدصالح ترکمان نماینده «جنبش عدالتخواه دانشجویی»، زهرا وفاداران نماینده «بسیج دانشجویی»، مرتضی خواجوی نماینده «گروههای جهادی دانشجویی»، معین رضیئی نماینده «انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل»، مریم محمدی نماینده «نشریات دانشجویی»، امیررضا بخشیپور نماینده «دفتر تحکیم وحدت» و محمدمهدی نوینیفرد نماینده «مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی» به بیان دیدگاههای خود درباره مسائل کشور و دانشگاه پرداختند.
«تحکیم موثر ارتباط تشکلهای دانشجویی با عقبه فکری»، «معایب خصوصیسازی»، «احیای سرمایه اجتماعی نظام»، «نوگرایی در حکمرانی با نوسازی ایدهها و روشها»، «جبران ضعفهای نظام حکمرانی به منظور بهبود رابطه مردم و حاکمیت از جمله در انتخابات»، «صیانت از شأن قانونگذاری مجلس در برابر شوراهای مشورتی از جمله شورای سران قوا»، «اشکالات وارد بر طرح مولدسازی»، «بازنگری در سیاستها و ساختارهای مورد انتقاد افکار عمومی»، «اجرای همه اصول قانون اساسی به منظور تقویت نقش مردم و افزایش مشارکت سیاسی»، «نیاز به تدوین سیاستهای کلی مردمسالاری دینی»، «مشخص نبودن سازوکار اعتراض قانونی و مردمی»، «پیشبرد کلانپروژههای اجتماعی همچون نهضت ملی ساخت مسکن با مردمیسازی و مردمسپاری»، «ایجاد بسترهای مناسب برای افزایش مشارکت اجتماعی زنان»، «مشارکت دادن گروههای جهادی در هدایت منابع مناطق محروم»، «پشتیبانی از گروههای جهادی تخصصی از جمله در حوزه اشتغالآفرینی و تکمیل زنجیره ارزش»، «جلوگیری از کمرونقی نشریات دانشجویی»، «حمایت از دانشجویان صاحب فکر و قلم» و «ضرورت رفع انحصار در فرآیند جذب اعضای هیات علمی دانشگاهها»، «انتقاد از افزایش قیمتها»، «انتقاد از فیلترینگ پلتفرمها و سکوهای اینترنتی» و «ضرورت تحول مبتنی بر اصول و اصلاح ساختارها و پاسخهای نوآورانه» از محورهای مطرحشده در دیدار جمعی از دانشجویان سراسر کشور با رهبر انقلاب اسلامی بود.
ارسال به دوستان
ارتش حزبالله
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان*: 29 فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران یادآور عمق اعتماد نظام مقدس جمهوری اسلامی و در راس آن، بنیانگذار کبیر انقلاب به این نهاد مقدس در دفاع از کشور عزیزمان است.
1- در روزگاری که جامعه ایران در کوران یک انقلاب بزرگ در پی براندازی یک نظام فاسد شاهنشاهی به سر میبرد و در مقطعی که بیم هرگونه اقدام خطرناک از سوی قدرتهای استعمارگر علیه این انقلاب نوپا میرفت، برخی گروههای سیاسی فعال که امروز کارنامه سیاه آنها در کشتار مردم عزیز کشورمان و همکاری با دولتهای متخاصم و تلاس برای براندازی نظام جمهوری اسلامی پیش چشم همگان قرار دارد، خواستار انحلال ارتش بودند اما این نگاه عمیق و دوراندیشانه حضرت امام خمینی(ره) و یاران نزدیکشان همچون حضرت آیتالله العظمی خامنهای بود که جلوی این توطئه بزرگ را گرفت تا بدنه ارتش انقلابی به عنوان دژی محکم در مقابل تهدیدات پابرجا بماند؛ دژی که ستونهای آن را شهیدان بزرگواری همچون تیمسار قرنی، فلاحی، صیادشیرازی، نامجو و... تشکیل میدادند.
چند ماه بعد از فرمان امام(ره) که 29 فروردین به عنوان «روز ارتش» در تقویم کشورمان ثبت شد، ارتشیان غیور و فداکار جواب این اعتماد را در مقابله با هجوم سراسری ارتش رژیم بعث به خاک میهن اسلامیمان نشان دادند. تقدیم 48 هزار شهید گلگونکفن و هزاران جانباز و آزاده ارتشی در طول 8 سال دفاعمقدس آن هم در روزگاری که همه دنیای استعمار پشت سر دشمن ملت ایران ایستاده بود، برگ زرینی در تاریخ این کشور و در کارنامه درخشان ارتش جمهوری اسلامی ایران است که رهبر حکیم انقلاب به حق آن را «ارتش حزبالله» معرفی کردند. 45 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و 35 سال از پایان جنگ تحمیلی میگذرد و ارتش روز به روز خود را برای هرگونه فداکاری در حراست از ملت ایران آمادهتر کرده است. امروز نیروهای چهارگانه ارتش در زمین و هوا و دریا با اتکا به تخصص و توان جوانان همین سرزمین در آمادگی کامل برای مقابله با هرگونه تهدید خارجی به سر میبرند و این آمادگی بهرغم تحمیل سنگینترین و ناجوانمردانهترین تحریمها به کشورمان بویژه در حوزه دفاعی به دست آمده است. حضور ناوگان دریایی کشورمان در آبهای دوردست و ماموریتهای سخت و طولانی، ساخت انواع تجهیزات نبرد هوایی از جمله جنگنده بومی، حراست 24 ساعته و بدون توقف از آسمان کشور در نیروی پدافند هوایی و البته فداکاریهای جان برکفان نیروی زمینی - که 29 فروردین در حقیقت روز بزرگداشت فداکاری این نیرو در سالهای دفاعمقدس و بعد از آن است - گواهی بر عزم راسخ فرزندان ایران اسلامی برای حراست از آب و خاک کشور است.
در سالهای گذشته در جریان حضور کشورمان در میدان نبرد مقابله با تروریستهای تکفیری در جبهه مقاومت، باز این ارتشیان غیور و جانبرکف بودند که در کنار برادران پاسدار خود، هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای کشور به دفاع از ممالک اسلامی پرداختند؛ فداکاریهایی که بارها توسط سردار شهید سپهبد
حاج قاسم سلیمانی مورد تقدیر قرار گرفت و امیدواریم یک روز بتوان بخشهای ناگفته از کارنامه این حضور افتخارآفرین را که با تقدیم چندین شهید و جانباز همراه بود، برای ملت ایران بازگو کرد.
علاوه بر این در زمان صلح، حضور همین نیروهای ارتش در مقاطع سختی مثل وقوع سیل، زلزله و... در کنار مردم آسیبدیده و فداکاری افسران، درجهداران و سربازان عزیزمان در خدمترسانی به مردم و نیز عملکرد درخشان 440 مرکز درمانی و بیمارستان ارتش و 15 هزار کادر درمانی در حوزه دفاع از سلامت مردم در مهار ویروس فراگیر کرونا نشان از انعطاف ارتش و آمادگیاش برای مقابله با سختترین شرایط نبرد بیولوژیک دارد.
امروز ارتش جمهوی اسلامی ایران آمادهتر از گذشته است و نهتنها همه نیازهای خود را بدون اتکا و وابستگی به خارج، در داخل کشور تامین میکند، بلکه به مدرنترین فناوریهای روز دنیا نیز مجهز شده و نکته مهم آن است که این فناوری را مردانی باایمان و سختکوش و معتقد در اختیار گرفتند و این شاید یکی از مهمترین نقاط افتراق ارتش نظام مقدس اسلامی با دیگر ارتشهای جهان باشد که تحت فرماندهی فقیهی عادل و مجتهدی آگاه مسیر خود را در راه سرور و سالار شهیدان حضرت امام حسین علیهالسلام ترسیم کرده است.
2- روز گذشته در جریان رژه بزرگ ارتش که همزمان در تهران و دیگر شهرهای کشور انجام شد، ملت عزیزمان بخشی از جدیدترین و مدرنترین تجهیزاتی که امروز در یگانهای مختلف بهکارگیری میشود را دیدند، هر چند همه اینها تنها نمایش نوک کوهی عظیم است که بخش عمده آن از نظرها پنهان مانده تا اگر روزی دشمن دست به اقدام احمقانهای زد، با وجوه دیده نشده قدرت نظامی ایران غافلگیر شود.
در دنیایی که نظام استکبار و صهیونیسم بینالملل چنگ و دندان خود را به ملت ایران نشان میدهد و هر روز طرح جدیدی برای درگیر کردن کشورهای منطقه در جنگ و ناامنی دارد، این ایران اسلامی است که به عنوان یک جزیره باثبات، به الگویی برای ملتهای آزاده جهان تبدیل شده و این مهم جز با راهبری داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنهای مدظلهالعالی و پا در رکاب بودن فرزندان ارتشی و سپاهی ایشان به دست نمیآمد.
بیتردید اقتدار امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران را علاوه بر اراده آهنین همرزمان غیور و ولایی ارتش انقلابی، باید در پشتیبانی و استحکام خانوادههای صبور و فداکار آنها دانست که در سختترین شرایط و ماموریتهای طاقتفرسا، همچون کوهی استوار پشت سر پدران، همسران و فرزندان خود ایستادند و آرامش و آسایش خود را فدای آرامش و امنیت ملت عزیز و سربلند ایران کردند.
روز ارتش را به همه همکاران و همرزمانم در خانواده بزرگ ارتش جمهوری اسلامی ایران و در همه یگانها بویژه در نیروی زمینی قهرمان تبریک میگویم و بار دیگر به ملت ایران این اطمینان خاطر را میدهم که فرزندان آنها در ارتش و همه نیروهای مسلح تا پای جان آماده فداکاری در راه اعتلای این ملت عزیز هستند و همین آمادگی و قدرت بازدارندگی، جرأت عملیکردن هرگونه توطئه دشمن علیه این آب و خاک را از آنها گرفته است.
*رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران / فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش
ارسال به دوستان
گفتوگو با دکتر خسروپناه درباره نقش ظرفیت بالای دینداری مردم در حل مسأله حجاب
حجاب؛ گفتوگوی درون خانوادگی
رهبر حکیم انقلاب اسلامی پانزدهم فروردین سال جاری علت عمده بیحجابیهای موجود در جامعه را غفلت بانوان بیحجاب از نقشه دشمن دانستند و این خانمها را از اتهام بیدینی مبرا دانستند و فرمودند: «خیلی از کسانی که کشف حجاب میکنند اگر بدانند که پشت این کاری که اینها دارند میکنند چه کسانی هستند قطعاً نمیکنند. من میدانم. خیلی از اینها کسانی هستند که اهل دین، اهل تضرع، اهل ماه رمضان، اهل گریه و دعا هستند. توجه ندارند که چه کسانی پشت این سیاست رفع حجاب و مبارزه با حجاب هستند. جاسوسهای دشمن، دستگاههای جاسوسی دشمن دنبال این قضیه هستند. اگر بدانند حتما نمیکنند».
ایشان با تکیه بر این نکته که غالب مردم ما و حتی خانمهای بیحجاب اهل دین و معنویت هستند با منشی پدرانه چتر و سایهبان نظام اسلامی را برای جوانان و دختران این سرزمین گستراندند. به منظور تبیین و تشریح بیشتر این نوع نگاه حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای با حجتالاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفتوگو کردیم.
* آقای دکتر خسروپناه! رهبر انقلاب در چند سخنرانی اخیرشان تاکید ویژه بر تدین و اهل معنویت بودن مردم ایران داشتند. ایشان حتی خانمهای کمحجاب و بیحجاب را هم از این قاعده مستثنا ندانستند. این نگاه معظمله به جامعه ایران از کجا نشأت میگیرد و تحلیل شما در این زمینه چیست؟
مقام معظم رهبری اخیرا فرمودند بسیاری از خانمهای ضعیفالحجاب و حتی بیحجاب اهل دین، تضرع و دعا هستند، این نوع نگاه رهبری خبر از یک واقعیت عینی در کف جامعه میدهد؛ یعنی اینطور نیست که آقا یک حرفی بزنند که دل مخاطب خوش باشد ولی واقعیت نداشته باشد بلکه کاملا واقعیت دارد. در همین شبهای قدر دیدید که چطور حجم عظیم و میلیونی از مردم در شبهای قدر شرکت کردند؛ بیش از 2 میلیون نفر در حرم امام رضا(ع) در شب قدر حضور داشتند و حضور میلیونی مردم در مسجد جمکران، حرم حضرت معصومه(س)، حرم شاهچراغ(ع)، در هزاران مسجد و محلات مختلف نیز حکایت از استقبال پرشور مردم از این مرسمهای معنوی و مذهبی دارد. قبل از انقلاب چه زمانی چنین پدیدهای وجود داشته است؟! قبل از انقلاب فقط در شب شهادت امام حسین(ع) عدهای از مردم در مسجد جامع جمع میشدند و عزاداری میکردند. از شب قدر خبری نبود و فقط عدهای از انسانهای خاص بودند که شب قدر را در مساجد احیا میگرفتند. در دهه اول بعد از انقلاب هم با اینکه مراسمهای مذهبی گسترش پیدا کرد ولی باز فقط عدهای محدود در مساجد یا منازل دعا میخواندند و احیا میگرفتند.
در ۳ دهه اخیر سال به سال مردم با نشاط و جدیت و اعتقاد و معرفت و ایمان راسخ بیشتر میآیند و حضور پیدا میکنند و دعا میخوانند، پای منبر علما مینشینند و قرآن بر سر میگیرد و تضرع میکنند. بنده یکی از شبهای قدر را در مسجد ساعت که از مساجد اراک است منبر داشتم، هزاران نفر جمعیت آمده بودند، همه هم عمدتاً جوان بودند. شب بیستویکم و بیستوسوم هم در دانشگاه فردوسی منبر داشتم، هزاران نفر هم آنجا حضور داشتند. در این مرسمها تعدادی از خانمهای ضعیفالحجاب هم حضور داشتند، برخی از اینها ممکن است در بیرون مکشفه ظاهر شوند ولی به چنین مجالسی برای تضرع، دعا و مناجات با خدا میآیند.
* ریشه معنویت و تدین مردم ایران بویژه بانوان کشور بهرغم همه تبلیغات سنگین و گسترده دشمن در کجاست؟
ریشه این تضرع و بندگی در فطرت مردم ایران است، در محبتی است که به اهل بیت(ع) دارند. گمان نکنیم مقام معظم رهبری در اتاق خود نشستهاند و خبر از واقعیت ندارند. از منابع مختلف اطلاعات به دست حضرت آقا میرسد. حضرت آقا در سفرهایی که میروند ارتباط نزدیکی دارند و بررسی و اطلاع دقیقی از مردم دارند. اگر حضرت آقا تاکید میکنند که نام این سالها را اقتصادی بگذارند برای این است که مشکلات اقتصادی که مردم گرفتار آن هستند را میدانند. لذا کاملا درد مردم و دعا و تضرع آنها را میدانند و از واقعیت خبر دارند.
ببینید! شبهای قدر امسال حتی نسبت به شبهای قدر قبل از کرونا بینظیر بود و همه اینها نشان از علاقه مردم به دین و معنویت دارد. این نشان میدهد ما در مساله حجاب و عفاف باید کار فرهنگی را اولویت قرار دهیم و مساله عفاف و حجاب هر چقدر امنیتی شود، به نفع دشمن است. اینکه من تاکید کردم دشمنان آگاه و دوستان نادان تلاش میکنند مساله حجاب را امنیتی کنند و نباید امنیتی شود به این دلیل است. اگر این مساله امنیتی شد، دقیقا دشمن به اهدافی که میخواهد میرسد.
* امنیتی و پلیسی نکردن مساله حجاب آیا به این معناست که به طور کلی نیروهای انتظامی و امنیتی در این حوزه اقدامی انجام ندهند و حل این مساله را به کلی به دستگاهها و نیروهای فرهنگی نظام و جامعه واگذار کنند؟
خیر! صحبت بنده به این به این معنا نیست که با باندهای فساد بیحجابی نباید مقابله کرد، قطعا باید با شیوههای امنیتی و انتظامی مقابله کرد. الان در کشور ما در چند ساحت باندها و تشکیلاتی وجود دارد که علیه حجاب کار میکنند؛ باندهای مدلینگ که لباسهای نیمه برهنه تولید و پخش میکنند. باندهای گردشگری که به اسم گردشگری جوانان را جذب میکنند و از این شهر به آن شهر میبرند و از محافل مشروبخواری و روابط نامشروع فیلم میگیرند و در فضای مجازی پخش میکنند. مجموعه امنیتی باید با برخی از این سلبریتیها؛ با اینها برخورد کنند؛ با این دانه درشتها. اگر آنها را رها کنند و با همین دخترهای 20 تا 40 سالهای که در خیابان مکشفه هستند برخورد شود، اصلی را رها کنند و سراغ فرعی بروند، این خطاست. چون دشمن دارد کار امنیتی میکند و کار امنیتی را از طریق باندها دنبال میکند؛ آن باندها را باید ریشه کن کرد. باید با شیوه امنیتی با اینها مقابله کنند اما مساله فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه را باید با شیوه فرهنگی دنبال کرد، چون چنین بستر و ظرفیتی را در حوزه دعا و تضرع ما میبینیم که حتی در میان بانوان ضعیفالحجاب و بیحجاب هم وجود دارد.
ببینید! حجاب هم ساحت امنیتی دارد و هم ساحت شناختی؛ ساحت امنیتی حجاب این است که دشمن دارد تلاش میکند و تلاش کرده که با بیحجابی نظام خانواده ما مختل شود چون قوام ما ایرانیها از قبل از اسلام بویژه بعد از اسلام، به نظام خانواده بوده است. همین امروز بسیاری از ایرانیانی که در خارج از کشور هستند و در آمریکا و اروپا زندگی میکنند معروف هستند به اینکه نظام خانواده دارند. در سفرهایی که بنده بویژه به اروپا داشتم این را مشاهده کردم که خیلی از خانمها علاقهمند هستند با ایرانیها ازدواج کنند و میگویند چون ایرانیها به همسرانشان محبت میورزند و نظام خانواده برای آنها مهم است. برخلاف برخی کشورهای دیگر، میگویند ایرانیها اهل خشونت نیستند.
حتی این نگاهی که اروپاییها به مردان ایرانی دارند که اهل حفظ خانواده هستند و حرمت زن را حفظ میکنند، این نگاه را مثلا به ترکیه و برخی کشورهای عربی ندارند. در فرهنگ و بافت ما ایرانیها حفظ خانواده یک اصل است. شما میبینید که شب یلدا میشود، شب و روز عید و ولادت اهلبیت، مردم برنامهشان این است که به خانه پدربزرگ و مادربزرگ میروند و احترام و حرمت میگذارند، البته درست است که برخی از ما ایرانیها گرفتار فرهنگ غربزدگی شدهایم و پدر و مادر پیر را در خانه سالمندان قرار میدهیم که این بحث حاشیهای است اگرنه عمده ما ایرانیها این فرهنگ خانواده را داریم؛ ما خانواده دوست هستیم.
* بعضا در زمینه امر به معروف و نهی از منکر شاهد صحنههایی هستیم که در آن یک فرد دغدغهمند با روشی خشونتبار با خانم بیحجاب برخورد میکند؛ این رفتارها چه آسیبهایی میتواند در بر داشته باشد؟
نکته مهم دیگر این است که دشمن میخواهد با مساله بیحجابی نزاع بین مردم ایجاد کند و مردم را به جان هم بیندازد، لذا شکاف اجتماعی از اهداف جدی دشمن است. چرا حضرت آقا میفرمایند کار بیقاعده نکنید، یک کسی ممکن است از سر غیرت و عصبانیت، رفتاری با یک شخص بیحجاب انجام دهد و این میشود دستاوردی برای دشمن تا مردم را به جان هم اندازد.
دشمن میخواهد با بیحجابی مردم را به جان حکومت و حکومت را به جان عدهای از مردم بیندازد. در دیدار اخیری که خدمت حضرت آقا بودیم، فرمودند دشمن دارد نقشه میکشد و برنامه دارد، حاکمیت هم باید برنامه داشته باشد، قطعا یک بخشی از مساله حجاب از سوی دشمن امنیتی است. لذا بنده به عنوان کسی که کارشناس این بحث است و مدتهاست دارم روی این موضوع کار میکنم، معتقدم مهمترین کاری که مجموعه امنیتی و انتظامی باید انجام دهند، برخورد با باندهایی است که عقبه امنیتی دارند.
حضرت آقا فرمودند حجاب یک حکم شرعی است و تردیدی در آن نیست و یک حکم قانونی هم هست که فرمودند حرام شرعی و حرام سیاسی است. منظور آقا از حرام سیاسی حرام قانونی است. حرام شرعی است برای اینکه دین فرموده و آیه قرآن است و حرام سیاسی است چون قانون جمهوری اسلامی است و انسان باید پایبند به قانون باشد.
اما فارغ از ساحت قانون یک ساحت شناختی و معرفتی است. ساحت شناخت و باور است. بنده بارها گفته و اعلام کردهام که 90 درصد بحث حجاب بحث شناختی است. از من میپرسند یعنی این خانمهایی که مکشفه هستند، نمیدانند حجاب واجب و قانونی است؟ در پاسخ میگویم میدانند اما باور ندارند. ما یک معرفت داریم و یک باور. یک کسی میداند که سیگار کشیدن و مواد مخدر برای او مضر است اما باور ندارد. باور یک مرتبه عمیقتر است. در قرآن خداوند نمیفرماید مردم نسبت به مبدا و معاد معرفت پیدا کنید، بلکه میگوید ایمان بیاورید. این خانمهایی که مکشفه هستند اگر از آنها بپرسید که از نظر اسلام حجاب واجب است یا خیر؟ میگویند واجب است اما باور ندارند.
اینکه میگویم شناخت فقط بحث معرفتی نیست، شبهه دارد. به تعبیر حضرت آقا، خیلی از همین خانمهایی که ممکن است مکشفه باشند، شب قدر هم شرکت میکنند. من سال گذشته در همین شبهای قدر حسینیه ارشاد در خیابان شریعتی تهران سخنرانی داشتم، ۳ شب منبر داشتم. در مجلسی که ما بحث داشتیم جمعی از خانمها مکشفه بودند اما به جلسه آمده بودند و گریه هم میکردند و تضرع داشتند و قرآن روی سرشان میگذاشتند ولی به مساله حجاب باور ندارند. چقدر ما طلبهها و نیروهای ارزشی و صداوسیما و وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات و مجموعههای دستگاههای فرهنگی توانستهایم در فضای مجازی و حقیقی به این نوجوانان که در مدارس و به این جوانان که در دانشگاهها هستند و همچنین به این خانمهایی که مکشفه هستند، بفهمانیم که 95 درصد از مزاحمتهای خیابانی که نسبت به خانمهاست، معلول بیحجابی است. این آمار است؛ هر چه بیحجابتر، مزاحمتها و آزار و اذیتها بیشتر.
* خانمهای دغدغهمند در حوزه پوشش پیوسته از این موضوع گلایه دارند که برای خرید یک مانتوی پوشیده ساعتها باید جستوجو کنند تا مورد مناسبی را پیدا کنند یا خانمهای چادری از قیمت بالای چادر شکایت دارند. آیا این مساله تاثیری در وضع فعلی داشته است؟
البته بدحجابی و بیحجابی عامل اقتصادی هم دارد؛ برخی خانمها هستند که چادر سرشان نمیکنند، برای اینکه پول ندارند چادر بخرند. دولتمردانی که در حوزه البسه کار میکنند بویژه وزارت صمت، باید کمک کنند، معاونت زنان ریاستجمهوری باید کمک کنند و بازارچهها باید با قیمت مناسب چادر و لباسهای بانوان محجبه را تامین کنند. خیری که برای شبهای قدر هزینه میکند، برای ولادتها و شهادتها هزینه میکند، هزینه کند و چادر بگیرد برای برخی از خانمها که پول ندارند چادر بخرند؛ ثوابش کم نیست. لذا بحث اقتصادی را برای ضعیفالحجاب هم داریم و انکار نمیکنم ولی از عامل اقتصادی مهمتر، ضعف آموزشی و فرهنگی است.
امامان جمعه و جماعت، معلمان، مربیان، بسیجیان و نیروهای متدین باید در این زمینه کار کنند. آنقدر که خطبای نماز جمعه مدام به نیروی انتظامی و قوهقضائیه گیر میدهند که چرا برخورد نمیکنید، آیا خودشان برای فرهنگسازی حجاب زحمت میکشند؟
معتقدم ابتدا من طلبه مقصر هستم. ما در این زمینه کار نکردیم. شهید مطهری قبل از انقلاب قلم برداشت و در حوزه حجاب نوشت. در آن زمان شبهات زنان را جواب داد. ما چند طلبه اینچنینی داریم، فقط میگوییم نیروی انتظامی بگیر و ببند. چقدر حرف میزنیم و تبیین میکنیم؟ روحانی ما در دانشگاه است و یک بار نمیرود در خوابگاه با این دانشجویان صحبت کند و به سوالات آنها پاسخ دهد، البته برخی اهل زحمت و تلاش هستند.
ما باید با نسل جدید گفتوگو کنیم، حرفهایشان را بشنویم، شبهاتشان را با حوصله، ادب و احترام پاسخ دهیم، اثرگذار است چون فطرت سالمی دارند. این مطلب من نیست، بلکه نظر آقا هم همین است. لذا وظیفه ما بسیار سنگین است و مسؤولیت دشواری داریم. برای بسیاری از دختران این کشور مساله حجاب روشن نیست، گفتوگو و صحبت کنیم و حرفهایشان را بشنویم تا بتوانیم اثرگذار باشیم. اگر اخلاص داشته باشیم، درد دین داشته باشیم و غیرت دین داشته باشیم، کلام ما اثرگذار است.
ارسال به دوستان
برنامههای جدید دولت برای ساماندهی اجارهبها؛ از راهاندازی سامانه ثبت قراردادهای اجاره تا تدوین بسته نظارت بر بنگاهها
عزم دولت برای تسهیل تأمین مسکن مستأجران
گروه اقتصادی: با نزدیک شدن به فصل نقل و انتقالات مسکن، نگرانی مستأجران از نرخهای اجارهبها و ناتوانیشان در پرداخت مبالغ خواسته شده از سوی مالکان افزایش یافته است. در این زمانها، مستاجران بویژه در کلانشهرها برای اجاره یک ملک مسکونی یا تمدید مدت قرارداد اجاره ملک، با اعداد و ارقامی از سوی مالکان مواجه میشوند که نگرانی آنها را درباره تمدید قرارداد یا اجاره ملک دوچندان میکند. به گفته برخی فعالان بازار مسکن، نرخ اجارهبها در کشور بویژه در کلانشهرهایی مانند تهران باعث شده مستاجران با کوچ اجباری و رفتن به حاشیه شهرها و شهرهای جدید، اندکی از فشار سنگین پرداخت اجارهبها بر روی دوش خود بکاهند. در همین راستا در جلسهای با حضور معاون اول رئیسجمهور، تحولات بازار مسکن مورد بررسی قرار گرفت و برای تامین مالی پروژههای ساخت مسکن و مدیریت بازار اجارهبها تصمیمات مهمی اتخاذ شد. محمد مخبر در این جلسه - که صبح دیروز با حضور وزرای راه و شهرسازی و اقتصاد، روسای بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه و همچنین مسؤولان دستگاههای مربوط برگزار شد - با اشاره به سهم ۳۰ درصدی مسکن در سبد هزینه خانوار، بر ضرورت همکاری و هماهنگی وزارتخانهها و دستگاههای مرتبط با وزارت راه و شهرسازی برای پیشرفت نهضت ملی مسکن در دولت تأکید کرد.
به گزارش «وطن امروز»، در آخرین جلسه هیات دولت، رئیسجمهور با اشاره به تصمیمات اخیر شورای عالی مسکن و نزدیکی فصل جابهجاییها، از وزیر راه و شهرسازی خواست با هماهنگی دستگاههای ذیربط، تدابیر لازم را برای تسهیل شرایط تامین مسکن مورد نیاز مستاجران در نظر گیرد. در همین راستا روز گذشته معاون اول رئیسجمهور برای رفع مشکلات اجرایی و رصد و پیگیری پرداخت تسهیلات مسکن به مردم از سوی بانکهای عامل به وزرای راه و شهرسازی و اقتصاد و همچنین سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی دستور داد با تشکیل کمیته اجرایی متشکل از معاونان دستگاههای مذکور، آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات بانکی به نهضت ملی مسکن و میزان تحقق آن را پایش و به صورت هفتگی ارائه کنند.
در آن جلسه گزارشی درباره نرخ رشد قیمت مسکن و عوامل موثر بر آن، چگونگی پیشرفت طرح ملی مسکن، ساماندهی صندوق ملی مسکن، نحوه پرداخت تسهیلات بانکی ساخت مسکن به مردم و همچنین موانع و مشکلات در زمینه مسکن حمایتی و اقتصادی ارائه شد.
بر این اساس مقرر شد درباره بازنگری در میزان و نرخ سود تسهیلات مسکن به فوریت پیشنهادات عملیاتی با هماهنگی بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی جمعبندی و جهت تصویب نهایی به شورای پول و اعتبار ارائه شود.
همچنین درباره وضعیت مسکن و اجارهبهای منازل مسکونی در تهران و سایر کلانشهرها، وزارت راه و شهرسازی گزارشی از برنامه خود مبنی بر تنظیم، کنترل و ساماندهی اجارهبهای مسکن در تهران و رشد شاخص اجارهبها و تورم در هر فصل نسبت به فصل مشابه سال گذشته ارائه کرد.
بر همین اساس جهت جلوگیری و کنترل سوداگری در بخش مسکن مقرر شد با قید فوریت درباره طرح مالیات بر معاملات مکرر مسکن تصمیمگیری و پس از تصویب در هیات دولت، لایحهای دوفوریتی به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
همچنین ارائه بسته نظارتی و اجرایی در زمینه ساماندهی بنگاههای معاملاتی مسکن و بررسی جواز کسب و کد رهگیری مشاوران املاک ملکی در تهران و نظارت بر سایتهای اینترنتی اجاره مسکن از دیگر مصوبات این جلسه بود.
* راهاندازی سامانه ثبت رایگان قراردادهای اجاره
وزارت راه و شهرسازی در راستای رصد و نظارت بر بازار مسکن، سامانه ثبت رایگان قراردادهای اجاره مسکن را به صورت آزمایشی راهاندازی کرد.
وزارت راه و شهرسازی در راستای رصد و نظارت بر بازار مسکن، سامانه ثبت رایگان قراردادهای اجاره مسکن را از طریق سامانه ملی املاک و اسکان کشور راهاندازی کرد.
این سامانه در راستای وظایف قانونی وزارت راه و شهرسازی از جمله ماده 18 قانون جهش تولید مسکن تهیه شده است.
در راستای رصد و نظارت بر بازار مسکن، ثبت همه معاملات املاک و مستغلات اعم از خرید، فروش، پیشخرید، پیشفروش، رهن و اجاره مسکن برای متعاملان در بنگاههای مشاوران املاک توسط بنگاهها و برای سایر متعاملان خارج از بنگاههای مشاوران املاک توسط خود متعاملان، در سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور و همچنین ثبت قرارداد و اخذ شناسه (کد) رهگیری بدون اخذ هزینه الزامی است.
در نخستین گام شروع به کار این سامانه، امکان ثبت و استعلام قراردادهای ثبتشده برای قرارداد اجاره مسکن در حالت یک به یک (یک مالک ششدانگ به یک مستاجر)، به صورت برخط فراهم شده است و مؤجر و مستاجر میتوانند قرارداد اجاره واحد مسکونی مورد معامله خود را در این سامانه انجام داده و کد رهگیری و نسخه الکترونیکی آن را دریافت کنند.
در آینده نزدیک، هموطنان گرامی این امکان را خواهند داشت که انواع قراردادهای مربوط به املاک و مستغلات را به صورت مستقل یا از طریق مشاوران املاک، در همین سامانه انجام دهند.
برای ثبت قراردادهای اجاره، متقاضی باید وارد بخش ثبت قراردادهای اجاره (لینک ورود) شود. در این بخش، میتوان با تکمیل اطلاعات قرارداد لازم، در 6 مرحله یک قرارداد جدید ایجاد کرد؛ همچنین پیشرفت قراردادهای قبلی که در این سامانه ثبت شده، برای متقاضی قابل مشاهده بوده و در صورت نیاز میتوان نسخه الکترونیکی آن را دریافت کرد.
همچنین برای استعلام کد رهگیری با انتخاب گزینه «استعلام کد رهگیری» متقاضی به بخشی از سامانه منتقل میشود که با وارد کردن کد ملی یکی از طرفین قرارداد و همچنین کد رهگیری قرارداد، میتوان وجود یا عدم وجود قرارداد را استعلام کرده و در صورت لزوم، با کسب تأیید از طرف مورد استعلام، متن کامل قرارداد را مشاهده کرد.
سامانه ثبت رایگان قراردادهای اجاره مسکن فعلا به صورت آزمایشی برای استان یزد راهاندازی شده است.
* رواج قیمتسازی در بازار مسکن
یکی از پدیدههایی که افزایش قیمت مسکن در یک سال گذشته به آن دامن زده، سوداگری و همچنین افزایش تقاضای سرمایهگذاری در این حوزه است.
اکنون برخی بنگاهها تنها متقاضیانی را میپذیرند که قصد سرمایهگذاری کوتاهمدت در بازار مسکن را داشته باشند. شروع فصل معاملات و همچنین چشمانداز افزایشی قیمتها نیز گستره فعالیت آنها را افزایش داده است.
این مشاوران املاک فایلهای زیر قیمت را در یک منطقه مشخص به مشتریان پیشنهاد میکنند و دوباره خود در مدتزمان کوتاهی آن را برای فروش میگذارند تا از این طریق هم سرمایهگذار و هم بنگاه املاک را سوار بر نوسانات بازار سود کنند. این واحدها در طول یک سال ممکن است چند بار خرید و فروش شوند، بدون آنکه حتی یک مرتبه به دست مصرفکننده واقعی برسند!
یکی از این مشاوران املاک میگوید: ما فقط سرمایهای بین 2.5 تا ۳ میلیارد تومان را قبول میکنیم و بعد از یک ماه واحد خریداری شده را با سودی بین 200 تا 300 میلیون تومان میفروشیم. از این سود سرمایهگذار، 15 درصد هم سهم ما است!
البته تصمیم دولت درباره ارائه لایحه مالیات بر معاملات مکرر مسکن به مجلس، میتواند نوید جلوگیری از این شیوه سوداگری در بازار مسکن را بدهد.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در مراسم رژه روز ارتش: کوچکترین اقدام علیه ایران با نابودی تلآویو همراه میشود
چشم غره به اسرائیل
* گزارشی درباره مراسم رژه روز ارتش جمهوری اسلامی ایران؛ روز قدرتنمایی ارتش
گروه سیاسی: حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور روز گذشته طی سخنانی پیش از آغاز مراسم رژه روز ارتش که در مقابل حرم مطهر امام خمینی (ره) برگزار شد گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران شاخصههایی همچون خداباوری، خودباوری و مردمباوری دارد. وی افزود: خودباوری ارتش باعث شده در عرصههای علم و فناوری گوی سبقت را از ارتشهای منطقه برباید. همگان معارف هستند که ارتش ما، مجهز، بهروز و بههنگام است و از تجهیزات پیشرفته برخوردار است. این تجهیزات پیشرفته به برکت علم و دانش ایجاد شده است. ارتش مجهز ما تجهیزات را با تکیه بر علم و فناوری و دانش و ابتکار خود دارد. از دانش خود بهره میبرد اما مبتنی بر کار بومی است. رئیسجمهور ادامه داد: امروز شاهد تجهیزات پیشرفته در ارتش هستیم که جلوه «ما میتوانیم» است. ارتش ما در برابر ماشینیها احساس کمبود نمیکند، بلکه در مقابل تهدیدها و تحریمها برای خود و کشور فرصت میسازد و فرصتهای بسیاری را در عرصههای مختلف، زمینه پیشرفت برای کشور و خود قرار داده است. امروز دولت خود را نسبت به تجهیز و پشتیبانی نیروهای مسلح موظف میداند. دولت خود را موظف میداند که دغدغه نیروهای مسلح را در این زمینه برطرف کند.
رئیسی با بیان اینکه ارتش مردمباور و جلوه ارتش برای مردم است، گفت: ملت نگاه میکند؛ هر جا حادثهای مانند سیل و زلزله و کرونا باشد، ارتش را کنار خود حس میکند. این حس مردم است که ارتش در مشکلات کنارشان هست. ارتش سد محکمی در مقابل ضد انقلاب، گروههای تکفیری، اشرار و نیروهای بعثی است که هم پاسداری از مرزهای جمهوری اسلامی را بر عهده دارد و هم در اقیانوسها از منافع جمهوری اسلامی پاسداری میکند. وی با بیان اینکه بیگانگان فقط امنیت کشورهای منطقه را تهدید میکنند، تصریح کرد: قدرت جمهوری اسلامی و توان رزمی ما حتما به نفع منطقه است. بارها مسؤولان منطقه به ما گفتهاند توان جمهوری اسلامی در عرصههای سخت برای نجات ما آمده است و بر هیچ کس در منطقه پوشیده نیست که چگونه ارتش جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران و نیروهای مسلح ما در برابر تهدیدات از تمامیت ارضی و حاکمیت کشورهای منطقه دفاع کردند. رئیسی گفت: امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران این افتخار را دارد که در همه مرزهای دریایی، هوایی و زمینی از امنیت کشور حراست و پاسداری میکند و اجازه نمیدهد کوچکترین ناامنی ایجاد شود؛ آسمان کشور ما در همه نقاط این منطقه امنترین آسمان است، دریای منطقه ما و خلیج همیشه فارس نیز همینطور. این اقتدار، حضور و شجاعت مثالزدنی است. وی افزود: دشمنان تصور کردند بعد از جنگ تحمیلی و دفاع جانانه نیروهای مسلح از وطن، اخلالی در نیروهای مسلح و توان آنها واقع شد اما علاوه بر اینکه همان زمان با دادن شهدای عالیقدر و ۴۸ هزار شهید و جانباز بسیار جانانه از کشور، وطن، مردم و ارزشهای انقلاب اسلامی دفاع کردند، امروز هم دژ محکمی تشکیل دادهاند که در پرتو آن مردم امنیت، رفاه، آسایش، زندگی و کسبوکار داشته باشند و این جای شکرگزاری به درگاه باعظمت کبریایی دارد.
رئیسجمهور تصریح کرد: جای تشکر از تدابیر فرماندهی معظم کل قوا دارد و جا دارد از فرماندهان عالی ارتش جمهوری اسلامی ایران و ستاد مشترک نیروهای مسلح و همه کسانی که برای توانمند شدن هرچه بیشتر نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران اندیشه و تلاش میکنند تقدیر شود. به سهم خود به عنوان خدمتکار در این کشور صمیمانه از همه فرماندهان عالی، افسران، درجهداران، سربازان و نیروهای مسلح تشکر و تقدیر دارم.
رئیسجمهور با بیان اینکه حضور نیروهای فرامنطقهای کمکی به امنیت منطقه نمیکند، یادآور شد: شما دیدید نیروهای مسلح ما چگونه در مقابل تروریستها مقاومت کردند. دیدید فرماندهان ارتش ما و شهید سلیمانی چگونه برای امنیت منطقه تلاش کردند. قدرت جمهوری اسلامی و توان رزمی حتما به نفع امنیت منطقه است و بارها مسؤولان منطقه به ما گفتهاند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به وقت نیاز کنار آنها بودهاند.
رئیسی تاکید کرد: نیروهای فرامنطقهای و آمریکایی باید هرچه زودتر منطقه را ترک کنند، زیرا به نفع خود و منطقه است. حضور نیروهای بیگانه امنیت منطقه را تهدید میکند اما نیروهای مسلح ما در هر کجا از منطقه هستند امنیتساز هستند. نیروهای مسلح ما در مقابل تروریستها ایستادگی و منطقه را امن کردند اما بیگانگان فقط امنیت کشورهای منطقه را تهدید میکنند. رئیسجمهور در پایان خاطرنشان کرد: قدرت نیروهای مسلح ما به نفع امنیت منطقه است و بر هیچکس پوشیده نیست که نیروهای مسلح ما چگونه از تمامیت ارضی و امنیت کشورهای منطقه حراست کردند. دشمنان بویژه رژیم صهیونیستی این پیام را دریافت کردهاند که کوچکترین اقدامی علیه کشور پاسخ سختی از جانب نیروهای مسلح دربر خواهد داشت و با نابودی حیفا و تلآویو همراه خواهد بود.
ارسال به دوستان
رشد 10 درصدی صادرات غیرنفتی کشور در سال 1401 درکنار رشد 11.2 درصدی تجارت
تجارت ایران صعودی شد
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به ۱۱۳ میلیارد دلار تجارت غیرنفتی کشور گفت: صادرات غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۱ با عبور از ۵۳ میلیارد و ۱۶۶ میلیون دلار و رشد ۱۰ درصدی، رکورد جدیدی را در تاریخ کشور برجا گذاشت.
به گزارش «وطن امروز»، سیدروحالله لطیفی در کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت اظهار داشت: تجارت غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۱ از لحاظ وزنی به ۱۵۹ میلیون و ۲۳۶ هزار تن و از نظر ارزش به ۱۱۲ میلیارد و ۸۲۱ میلیون دلار رسید که با رشد 11.2 درصدی همراه بوده؛ این میزان تجارت غیرنفتی در تاریخ کشور کمنظیر است و نسبت به سال ماقبل آن ۱۱ میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار بیشتر شده است.
وی افزود: از این میزان صادرات غیرنفتی، ۱۲۲ میلیون و ۵۶ هزار تن به ارزش ۵۳ میلیارد و ۱۶۶ میلیون دلار سهم صادرات کشور بود که با رشد ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه، رکوردی تاریخی را از لحاظ ارزش به ثبت رسانده است. بالاترین میزان صادرات تا پیش از این مربوط به سال ۹۳ با ۵۰ میلیارد و ۵۶۱ میلیون دلار بود.
* چین همچنان بزرگترین مقصد کالاهای ایرانی
سخنگوی کمیسیون روابط بینالملل و توسعه تجارت خانه صمت درباره ۵ کشور اول مقاصد صادراتی در سال ۱۴۰۱، گفت: چین با خرید ۱۴ میلیارد و ۵۸۴ میلیون دلار (بدون تغییر)، عراق با ۱۰ میلیارد و ۲۳۸ میلیون دلار (رشد ۱۵ درصدی)، ترکیه با ۷ میلیارد و ۴۵۹ میلیون دلار (رشد۲۳ درصدی)، امارات با ۵ میلیارد و ۷۶۷ میلیون دلار (رشد ۲۸ درصدی) و هند با ۲ میلیارد و ۱۴۶ میلیون دلار (رشد ۱۸ درصدی)، ۵ مقصد اول صادرات کالاهای ایرانی در سال ۱۴۰۱ بودند. وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۷ میلیون و ۱۸۰ هزار تن به ارزش ۵۹ میلیارد و ۶۵۵ میلیون دلار کالا وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه با وجود کاهش ۱۰ درصدی در وزن از لحاظ ارزش ۱۳ درصد رشد داشته است.
* امارات بزرگترین صادرکننده کالا به ایران
لطیفی درباره ۵ کشور اول فروشنده کالا به ایران، گفت: امارات با فروش ۱۸ میلیارد و ۳۹۵ میلیون دلار (رشد ۱۱ درصدی)، چین با ۱۵ میلیارد و ۷۴۴ میلیون دلار (رشد ۲۴ درصدی)، ترکیه با ۶ میلیارد و ۹۹ میلیون دلار (رشد ۱۵ درصدی)، هند با 2 میلیارد و ۱۹ میلیون دلار (رشد ۸۰ درصدی) و آلمان با ۲ میلیارد و ۱۹ میلیون دلار (رشد ۵ درصدی)، به ترتیب 5 کشور نخست تامینکننده کالا برای کشورمان در سال ۱۴۰۱ بودند.
* 2.2 درصد رشد در بخش ترانزیت کالا
سخنگوی سابق گمرک در پایان بیان کرد: با وجود فراهم شدن شرایط بینالمللی و هماهنگیهای داخلی بین سازمانها و نهادهای مرتبط با ترانزیت، برای ثبت رکوردی جدید در سال گذشته، ترانزیت کالا در سال ۱۴۰۱ رشد 2.2 درصدی را نسبت به سال قبل داشته است، البته نتوانستیم رکورد سال ۱۳۹۳ را که ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بود جابهجا کنیم.
وی اعلام کرد: ترانزیت کالاهای خارجی در سال ۱۴۰۱ به ۱۲ میلیون و ۹۱۲ هزار تن رسیده است.
ارسال به دوستان
وزیر خارجه عربستان بعد از 12 سال قطع رابطه با سوریه به دمشق سفر و با بشار اسد دیدار کرد
میهمان شرمسار
گروه بینالملل: فیصل بنفرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی بعد از 12 سال که از آغاز جنگ سوریه میگذرد به دمشق سفر و با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه دیدار و گفتوگو کرد. این دیدار نخستین سفر رسمی یکی از مقامات رسمی عربستان سعودی به سوریه بعد از جنگ داخلی این کشور است. عربستان سعودی از سال 2011 تلاشهای زیادی برای ساقط کردن دولت بشار اسد کرد. ریاض یکی از مهمترین متحدان گروههای تکفیری مانند داعش و گروه موسوم به جبهه اسلامی سوریه بود. تعلیق سوریه از اتحادیه عرب هم یکی دیگر از کارهای عربستان سعودی در چند سال اخیر بود. این سفر چند روز پس از آن انجام میشود که بن فرحان از فیصل المقداد، وزیر خارجه سوریه دعوت کرد به ریاض سفر کند، بر این اساس المقداد برای نخستین بار پس از بیش از 12 سال در 12 آوریل وارد عربستان سعودی شد. در این دیدار درباره تلاشهای انجامشده برای دستیابی به راهحل سیاسی برای بحران سوریه، تسهیل بازگشت آوارگان سوری به سرزمینشان و تامین امنیت ورود کمکهای بشردوستانه به مناطق آسیبدیده در سوریه گفتوگو شد. ماهها پیش، بن فرحان از تلاش اعراب برای تنظیم و ایجاد رابطه با دمشق صحبت کرد. بشار اسد هم ماه گذشته میلادی سفری به عمان و امارات داشت. در چند ماه گذشته سفرای برخی کشورهای عربی مانند امارات، بحرین، تونس و عراق دوباره به سوریه بازگشتند و فعالیت سفارتخانههای آنها هم دوباره از سر گرفته شد. قابل ذکر است روابط سوریه و عربستان پس از زلزلهای که اوایل فوریه شمال سوریه را لرزاند بهبود یافت، زیرا عربستان سعودی از طریق فرودگاههای خود کمکهای بشردوستانه، مواد غذایی و تجهیزات پزشکی را برای آسیبدیدگان سوریه ارسال کرد.
آخرین سفر وزیر خارجه عربستان به دمشق سال 2009 انجام شده بود. سعودالفیصل وزیر اسبق خارجه عربستان آن سال به سوریه سفر کرد و با بشار اسد، رئیسجمهور این کشور دیدار و گفتوگو داشت. در چند ماه گذشته فرودگاه دمشق شاهد ترافیک شدید دیپلماتیک بوده است. وزیر خارجه امارات در ماههای گذشته به سوریه سفر کرده بود و با رئیسجمهور و برخی مقامات ارشد این کشور دیدار و گفتوگو داشت. البته به نظر میرسد سفر فیصل بن فرحان به سوریه مقدمه سفر پرتعداد باقی وزرا و مقامات سیاسی کشورهای عربی باشد که از سال 2011 روابط خود با سوریه را به بهانه جنگ داخلی قطع کردند. یک منبع دولتی کویتی، روز سهشنبه به روزنامه «القبس» خبر داد «سالم العبدالله» وزیر خارجه این کشور روز پنجشنبه به دمشق سفر خواهد کرد. القبس نوشت که این سفر در سایه استقبال کشورهای عربی از بازگشت روابط با سوریه و حاکم شدن فضای آشتی در منطقه صورت خواهد گرفت. این رسانه همچنین اشاره کرد که وزیر خارجه کویت پس از نشست اخیر کشورهای عربی در جده تاکید کرده موضع کویت همواره در قبال سوریه ثابت بوده و این کشور خواهان حفظ تمامیت ارضی سوریه و حاکمیت این کشور بوده است. براساس این گزارش، العبدالله بعد از نشست کشورهای عربی گفته است سوریه یک رکن اساسی و مهم در جمع کشورهای عربی بوده و این کشور در طول تاریخ همواره اقداماتی برای غنیسازی تمدن انسانی انجام داده که نمیتوان آن را نادیده گرفت. در ماههای گذشته هم محاصره سیاسیای که برخی کشورهای عربی برای بشار اسد درست کرده بودند شکست. برای نخستین بار بعد از جنگ داخلی این کشور رئیسجمهور سوریه در اعلانی رسمی با هواپیمای شخصی خود به عمان سفر و با سلطان هیثم، پادشاه این کشور دیدار و گفتوگو کرد. از سوی دیگر تکاپوی عربستان برای بازگشت هر چه سریعتر سوریه به اتحادیه عرب در جریان است. در همین زمینه نشست مشورتی کشورهای عربی برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب (جمعه چهاردهم آوریل) در جده با حضور نمایندگان و مقامات 9 کشور برگزار شد و با یک بیانیه پایانی نیز خاتمه یافت. بیانیه پایانی مشترک این نشست مشورتی شنبه پانزدهم آوریل تاکید کرد که کشورهای اردن، مصر و عراق به همراه اعضای شورای همکاری خلیجفارس خواهان وحدت سوریه و بازگشت آن به جمع کشورهای عربی هستند. پایگاه خبری «الخلیج آنلاین» درباره نشست جده برای سوریه نوشت: نشست مشورتی کشورهای عربی و اعضای شورای همکاری خلیجفارس با حضور 8 وزیر خارجه عرب و مشاور دیپلماتیک رئیس امارات با هدف تبادلنظر درباره وضعیت سوریه و بازگشت آن به اتحادیه عرب در جده برگزار شد. یک روز قبل از برگزاری این نشست (پنجشنبه سیزدهم آوریل) در جده، وزارت خارجه عربستان سعودی در بیانیهای اعلام کرد بن فرحان، وزیر خارجه و «فیصل المقداد» همتای سوری او، درباره گامهای لازم برای رسیدن به یک راهحل سیاسی جامع برای بحران سوریه که به همه پیامدهای آن پایان دهد، به آشتی ملی دست یابد و به بازگشت سوریه به جمع کشورهای عربی و از سرگیری نقش عادی آن در اتحادیه عرب کمک کند، گفتوگو و رایزنی کردند. خبرگزاری رسمی دولت عربستان «واس» هم روز شنبه پانزدهم آوریل بیانیه وزارت خارجه ریاض درباره این نشست را منتشر کرد که ریاض به همراه هشت کشور دیگر، بر اهمیت هماهنگی مواضع و یکپارچهسازی تلاشها میان کشورهای شرکتکننده در نشست جده درباره موضوعات مورد اهتمام تاکید کردند. اعضای شرکتکننده همچنین درباره تلاشها جهت دستیابی به راهحل سیاسی برای بحران سوریه که وحدت، امنیت و ثبات سوریه را حفظ کند و آن را به جمع عربی بازگرداند و به نفع مردم این کشور باشد، گفتوگو کردند. در بخش دیگری از این بیانیه بر اهمیت حل بحران انسانی در سوریه، فراهم کردن بستر مناسب برای رسیدن کمکها به تمام مناطق این کشور و بازگشت آوارگان سوری به مناطق خود و پایان دادن به رنج آنها تاکید شده است. روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» هم هفته گذشته در میانه تلاشهای سعودی برای بازگشت دمشق به جمع کشورهای عربی، در گزارشی مدعی شده بود سیاست ریاض برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب با مخالفت برخی همپیمانانش همراه شده است. در ادامه این گزارش آمده است: کشورهای مذکور گفتهاند «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه در وهله اول باید تعامل با معارضان را آغاز کند تا همه سوریها در آینده کشورشان سهم داشته باشند. در ادامه گزارش والاستریت ژورنال آمده بود: به گفته برخی مقامات عربی، حداقل 5 عضو اتحادیه عرب از جمله مغرب، کویت و قطر در حال حاضر پذیرش دوباره سوریه در این سازمان را نمیپذیرند. به ادعای این مقامات، حتی مصر که در ماههای اخیر روابط خود را با سوریه احیا کرده نیز مخالف بازگشت سوریه به اتحادیه عرب است. این گمانهزنیها درباره وجود مشکلات جدی و چالشهای بزرگ بر سر بازگشت دمشق به جمع کشورهای عربی با برگزاری نشست جده تا حدود زیادی کاهش یافت، بویژه آنکه وزارت خارجه کشورهایی همچون قطر، مصر و حتی عراق در ابتدا اعلام کرده بودند دعوت ریاض به این نشست را مورد بررسی قرار خواهند داد، اما وزرای خارجه 3 کشور شخصاً به جده آمدند. این مسائل در حالی مطرح میشود که عربستان بویژه عادل الجبیر، وزیر خارجه قبلی این کشور و وزیر فعلی مشاور در امور خارجه عربستان اعلام کرده بود بشار اسد در سیاست آینده سوریه هیچ جایی ندارد(!) غیر از کشورهای عربی کشورهایی مثل ترکیه هم بدنبال احیای روابط با سوریه هستند و بارها اردوغان خواستار دیدار با بشار اسد شده است، اما رئیسجمهور سوریه چند شرط از جمله خروج نیروهای نظامی ترکیه از سوریه و دیدار بعد از انتخابات ریاست جمهوری ترکیه را مطرح کرده است. همه این موارد نشان میدهد کشورهایی که روزی خودخواسته از سوریه رفتند دوباره به دمشق بازگشتند و سوریه هم که روزی از آغوش جهان عرب جدا شده بود دوباره به آن پیوسته است.
***
رویترز: امارات و قطر روابطشان را از سر میگیرند
2 تن از مقامات عربی کشورهای خلیج فارس فاش کردند امارات و قطر برای بازگرداندن رسمی روابط دیپلماتیک و بازگشایی سفارتخانههای خود 2 سال پس از نشست «العلا» آماده میشوند. بر اساس گزارش پایگاه خبری عربی۲۱، یک مقام اماراتی به خبرگزاری رویترز گفته است: «در حال حاضر روابط دیپلماتیک امارات و قطر از جمله بازگشایی سفارتهای 2 کشور در حال ازسرگیری است». یکی از مقامات دیگر کشورهای عربی اعلام کرد سفارتخانههای 2 کشور بازگشایی شده و 2 سفیر جدید تا اواسط ماه ژوئن منصوب میشوند. این در حالی است که یک منبع آگاه دیگر مدعی شده روابط دیپلماتیک ابوظبی و دوحه ظرف چند هفته به طور کامل احیا خواهد شد. ژانویه ۲۰۲۱ کشورهای عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر به تحریم سه و نیم ساله قطر پایان دادند. همه این کشورها جز امارات در همان سال سفرای خود را بازگردانده و روابط تجاری-سیاسی را با دوحه از سر گرفتند.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از تبعات اقدام والدین در تغییر زمان زایمان برای ثبت تاریختولدهای فانتزی
عقبماندههای لاکچری
به همراه گفتوگو با دکتر سیدعلیرضا مرندی
اسدالله خسروی: برخی والدین غافل از عواقب ناگوار زایمان زودرس یا دیرهنگام، اصرار بر تولد لاکچری فرزندشان در تاریخهای خاص با اعداد رند تقویمی دارند. این در حالی است که به گفته کارشناسان بهداشت، تولدهای غیرطبیعی زود یا دیرهنگام میتواند آسیبهای جدی به سلامت نوزاد و مادر وارد کند یا خدایی نخواسته باعث مرگ آنها شود.
نوبتگیری سزارین برای زایمان در تاریخهای مشخص رند همچون 2/2/1402، هر ساله در سطح بالایی تکرار میشود و خیلیها که هنوز زمان زایمان برای تولد فرزندشان نرسیده است، اصرار دارند با زایمان زود یا دیرهنگام تاریخ تولد فرزندشان رند یا به اصطلاح لاکچری یا فانتزی رقم بخورد؛ اقدامی که احتمال دارد سلامت فرزند را به خطر بیندازد. تمایل افراد به «زایمان تقویمی» آنطور که روانشناسان میگویند ناشی از نوعی خودکمبینی و عزت نفس پایین است، در واقع این افراد معمولا به دنبال خودنمایی هستند و با انجام چنین کارهای غیرمتعارف و غیرطبیعی میخواهند خود را در مرکز توجه قرار دهند.
وزیر اسبق بهداشت در گفتوگو با «وطن امروز» درباره تبعات زایمان زود یا دیررس که چند سال است برخیها با هدف فرزندآوری در تاریخ رند تقویمی دست به این کار زده و سزارین میکنند، افزود: زایمان سزارین فقط باید در شرایطی انجام شود که مادر توان زایمان طبیعی را به دلایلی که پزشک تشخیص دهد، نداشته باشد اما متاسفانه در کشور ما به دلیل مشاورههایی که به والدین ارائه میشود، خیلی از زایمانها به صورت سزارین انجام شود. از طرفی ارائه مشاورههایی چون راحتی زایمان، بدون درد بودن و... مادران را ترغیب به انجام عمل سزارین کرده، بدون اینکه عواقب آن را بدانند.
سیدعلیرضا مرندی با بیان اینکه در خیلی از کشورها 10 درصد زایمانها به صورت سزارین انجام میشود، گفت: برخی مشاورهها چون «زایمان طبیعی خطر دارد» به مادران القا شده، در حالی که این چنین نیست و برخلاف چنین تفکراتی برخی نوزادان که با سزارین به دنیا میآیند بر اثر فشاری که به نوزاد وارد میشود، بعضا دچار تحلیل ریه، آسیبدیدگی و... میشوند.
وی به موضوع تولدهای لاکچری با زایمانهای زود یا دیرهنگام هم اشاره کرد و افزود: ریسک زایمان زود یا دیرهنگام به دلیل آسیبی که نوزاد میبیند، احمقانه است و کسانی که برای تاریخهای رند تقویمی اقدام به سزارین غیر از موقع مقرر زایمان میکنند، جان فرزندشان را به خطر میاندازند و این احتمال وجود دارد که به دلیل برخی نارساییها حتی جان خود را از دست بدهند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران در ادامه افزود: خودخواهی برخی برای تاریخ تولید رند فرزندشان، علاوه بر تهدید سلامت مادر و فرزند، بعضا باعث میشود هزینههای درمانی زیادی را برای تکامل نوزاد در بیمارستان بپردازند.
وزیر اسبق بهداشت و درمان با تاکید بر اینکه زایمانهای غیرطبیعی که در زمان مشخص زایمان انجام نمیشود میتواند بسیار خطرناک باشد، اظهار داشت: وزارت بهداشت باید نظارت خود را بر فعالیت بیمارستانها (بخش زنان و زایمان) بیشتر کند و در صورت انجام زایمانهای غیر طبیعی یا خارج از اصول، معیار اعتبارسنجی آن بیمارستان را کاهش دهد.
* نوزادان نارسی که از زایمان زودهنگام متولد میشوند
جراح و متخصص سرشناس زنان و زایمان که بیش از 22 هزار نوزاد را به دنیا آورده است، درباره زایمانهای زودهنگام با انجام سزارین برای اینکه تاریخ تولد نوزاد فانتزی و رند باشد، گفت: این کار اشتباه و تبعات آن جبرانناپذیر است، چرا که احتمال دارد نوزاد با مشکل جدی مواجه شود.
طاهره لباف در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه برای تولد نوزادان معمولا 2 نوع سزارین انجام میشود که یکی به دلیل بیماری دیابت و فشار خون بالا یا برخی بیماریهای خاص است اما دیگری زایمان بیموقع است که همانطور که اشاره شد ناشی از آن است که برخی اصرار میکنند فرزندشان در تاریخی خاص به دنیا بیاید. به هر حال در مورد دوم یعنی سزارین برای فرزندآوری در تاریخ رند که معمولا زودهنگام انجام میشود، طبیعتا احتمال نارس بودن نوزاد و مشکلات ریوی و تنفسی در دوران کودکی و حتی بستری شدن چند هفتهای در بیمارستان وجود دارد، بنابراین والدین نباید برای تاریخ تولد رند، سلامت کودکشان را به خطر بیندازند.
متخصص زنان و زایمان خاطرنشان کرد: هزینه نگهداری نوزادان نارس در بیمارستانها بسیار بالاست و به شبی 10 میلیون تومان هم میرسد. این هزینه البته در بیمارستانهای دولتی ناچار از جیب دولت و بیتالمال تامین میشود، آن هم برای اینکه برخیها در شناسنامه فرزندشان رقم تولد رند باشد.
وی افزود: بچههای نارس معمولا تا سالها با مشکلات عدیده تنفسی دست و پنجه نرم میکنند و حتی برخی به دلیل نرسیدن اکسیژن به مغزشان متاسفانه از بین میروند. بنابراین اگر مادری 2 هفته قبلتر از موقع مشخص زایمان سزارین کند، باید منتظر عواقب آن، هم برای خود و هم برای فرزندش باشد.
***
هشدار وزارت بهداشت درباره سزارینهای تقویمی «۲/۲/۲»
مدیرکل مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت ضمن هشدار نسبت به عوارض و خطرات احتمالی تولدهای مناسبتی و تقویمی برای مادر و نوزاد گفت: انجام تولدهای تقویمی اقدامی غیراخلاقی و غیرقانونی است. دکتر سلمان حیدری درباره اولتیماتوم وزارت بهداشت به بیمارستانها برای سزارین تقویمی در تاریخ «۲/۲/۲»، گفت: از آنجایی که در سزارینهای تقویمی، زایمان به صورت غیرطبیعی انجام شده و مسالهای است که سلامتی نوزاد و حتی گاهی سلامتی مادر را هم به خطر میاندازد و از طرفی فرصت کافی برای بلوغ کامل جنین را نمیدهد، اقدامی غیر اخلاقی و غیرقانونی است. از طرفی هم برای انجام این زایمانها عمدتا سزارین انجام میشود که این اقدام هم برخلاف برنامههای بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت است و چندین خلاف در این زمینه انجام میشود. وی به ایسنا گفت: بر همین اساس وزارت بهداشت به صورت مکرر نسبت به این موضوع هشدار داده و بخشنامهای را به معاونتهای درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ کرده است تا حتما از انجام این اقدام جلوگیری کنند. بنابراین اگر مشاهده شود مرکزی در تاریخ خاصی خارج از حد نرمال زایمان به صورت سزارین انجام داده، حتما تذکر داده میشود و در صورت تکرار، حتما در درجه اعتباربخشی این مراکز تجدید نظر شده و کاهش درجه اعتباربخشی خواهند داشت.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از بازسازی 64 هزار فریم اسناد تصویری دوران دفاع مقدس
قاب مقدس
محمدعلی میرزایی، خبرنگار: یکی از مهمترین اهداف انجمن عکاسان انقلاب و دفاعمقدس، تلاش برای هویتبخشی به هنرمند «عکاس جنگ» است. انجمن عکاسان انقلاب و دفاعمقدس همیشه سعی کرده در عرصههای مختلف هنری و فرهنگی پیشرو باشد و فعالیتهای خود را بر مدار الگوسازی قرار داده است. بالا بردن استانداردهای متنها و اطلاعات کنار عکسها و همچنین ارتقای مسائل فنی چاپ کتابها از همین دست فعالیتهاست. در واقع انجمن تلاش دارد هنرمندان بیشتری وارد این حوزه شوند. یکی از کارهای انجمن در این راستا بازسازی نزدیک به 64 هزار فریم عکس دلاورمردان ارتش جمهوری اسلامی بوده است. محمدحسین حیدری، مدیر عامل انجمن عکاسان انقلاب و دفاعمقدس در گفتوگو با «وطن امروز» میگوید: ضمن تبریک روز ارتش جمهوری اسلامی به دلیرمردان غیور ارتش و قهرمانان دفاع از کیان جمهوری اسلامی در نیروهای دریایی، زمینی، هوایی و هوانیروز، انجمن عکاسان انقلاب دفاعمقدس و اسلامی در راستای اهداف ذاتی خود برای حفظ و نشر آثار عکاسی در این حوزه همواره اقدامات مختلفی انجام داده است. برای ساماندهی، کدگذاری و تبدیل به نسخه دیجیتال، نزدیک به 64 هزار فریم عکس از آثار عکاسان ارتش جمهوریاسلامی با موضوعات مختلف از جمله حضور جان برکفان ارتش در مناطق عملیاتی شمال غرب تا جبهههای میانی و جبهههای جنوب، لحظه شهادت عزیزان ارتش و عکسهای انتقال این عزیزان به پشت جبهه، تصاویری از حضور هوانیروز ارتش در جبهه، اعزام روحانیان در قالب سازمان عقیدتی - سیاسی به خط مقدم، نصب پل و ساخت سنگرهای پدافندی توسط پشتیبانی ارتش جمهوری اسلامی و بازدید فرمانده کل قوا از یگانهای مختلف ارتش در دوران دفاعمقدس به انجمن عکاسان انقلاب و دفاعمقدس منتقل شده است. حیدری افزود: با آنکه مدتی از ثبت این آثار گذشته اما انجمن کماکان آمادگی بهینهسازی آثار تصویری عزیزان ارتش را دارد. از جمله توافقهای انجامشده توافق نشر آلبوم تصویری ولایت و ارتش بود که همچنان انجمن عکاسان انقلاب و دفاعمقدس آماده اقدام در این باره است، البته ساختار عملیاتهایی که توسط ارتش انجام شده و قاعدتا در هرکدام از عملیاتها اسراری از تاکتیکهای نیرویهای رزمی وجود دارد که باعث شده تا حدود زیادی حضور دلاورمردان ارتش در برهههای مختلف دفاعمقدس مغفول بماند ولی نشر این آثارمیتواند نقش و جایگاه ارتش در دفاعمقدس را بیشتر نمایان کند.
مدیرعامل انجمن عکاسان انقلاب و دفاعمقدس تصریح کرد: سعی ما این بوده با شتاب هرچه بیشتر نسبت به گردآوری، بهینهسازی و ثبت آثار حوزه انقلاب و دفاعمقدس اهتمام داشته باشیم. نزدیک به 3 میلیون فریم آثار برای بهینهسازی به انجمن ارسال شده است که به دلایل مختلف از جمله حجم آثار، با وجود زحمات همکاران بنده هنوز کار تمام نشده اما تمام تلاشمان را میکنیم، چراکه خود را مدیون صاحبان این آثار و دلاورمردی رزمندگان میدانیم. انجمن از ابتدا بنا بر اعتمادسازی عکاسان و صاحبان آثار داشته و خوشبختانه در این مسیر موفق بوده و از جمله انجمنهایی است که به دور از هرگونه تنش و حواشی به ارائه خدمات مناسب در حوزه حفظ و نشر آثار دفاعمقدس پرداخته است. از سویی انجمن تعامل بسیار خوبی با عکاسان پیشکسوت دفاعمقدس و همینطور عکاسان جوان هنرمند حوزههای خبری و مستند اجتماعی دارد. حیدری یادآور شد: آخرین کتاب انجمن عکاسان انقلاب و دفاعمقدس مربوط به بهرام محمدیفر، هنرمند ارزشمند کشور است. همچنین کتب استان سمنان در دفاعمقدس و مجموعه جاویدالاثر کاظم اخوان از کارهای در دست اقدام است که تولید محتوایی آن انجام شده و بزودی منتشر میشود. با توجه به آسیبپذیری و فرسایش آثار، امیدوارم مجموعههای دیگر هم در زمینه بهینهسازی و حفظ گنجینههای تصویری کشور همت کنند. انجمن عکاسان انقلاب و دفاعمقدس خاضعانه همیار پژوهشگران و عکاسان عزیز حوزه جنگ است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|