|
سراسر ایران مهیای استقبال از عید سعید فطر شد
پایتخت منتظر نماز عید
نماز عید فطر در مصلای تهران به امامت رهبر انقلاب اقامه میشود؛ حملونقل عمومی در این روز رایگان است
در آستانه عید سعید فطر سراسر کشور آماده برگزاری نماز و استقبال از این روز خجسته شده است. در پایتخت نیز تمهیدات لازم برای برگزاری هرچه باشکوهتر شدن نماز عید فطر در مصلای امام خمینی(ره) تهران که به امامت رهبر حکیم انقلاب اقامه میشود، اندیشده شده است. ارگانها، دستگاهها و نهادهای مختلف برای ارائه خدمات مناسب به نمازگزاران در این روز معنوی آمادگی خود را اعلام کردهاند. به گفته رئیس ستاد برگزاری نماز عید سعید فطر، بعد از ۳ سال وقفه انشاءالله نماز عید فطر امسال به امامت حضرت آیتالله خامنهای برگزار میشود. حجتالاسلام نوری با اشاره به جنبههای فردی و اجتماعی نماز عید فطر گفت: نماز عید فطر امسال با شعار «عید بندگی و همبستگی» اقامه و درهای مصلای تهران از ساعت ۴ صبح روز عید فطر به روی نمازگزاران باز خواهد شد. برنامههای این روز از ساعت ۷ صبح روز عید آغاز و ساعت ۸ صبح روز عید، نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب اقامه میشود. مسیرهای رسیدن به محل برگزاری نماز عید فطر و تمهیدات ترافیکی از سوی راهنمایی و رانندگی برای این روز اعلام شده است. از ساعت ۵ صبح اتوبوس و مترو برای حضور مردم روزهدار در نماز عید فطر به صورت رایگان فعال خواهد بود.
* مترو روز عید فطر رایگان است
خدمات مترو در روز عید سعید فطر برای نمازگزاران رایگان است. مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه از سرویسدهی رایگان در خطوط هفتگانه مترو تهران و حومه در روز عید سعید فطر خبر داد. مسعود درستی در این باره افزود: متروی تهران به منظور تسهیل در تردد نمازگزاران به محل اقامه نماز عید در مصلای بزرگ امام خمینی (ره)، سرویسدهی در تمام خطوط مترو را افزایش میدهد. وی با بیان اینکه خدماترسانی در خطوط درونشهری از ساعت ۵ صبح آغاز میشود، افزود: در این روز تعداد حرکت قطارها نسبت به برنامه عادی در روزهای تعطیل افزایش مییابد که در این راستا سرفاصله حرکت قطارها در خط یک و ۲ از ۷ به ۵ دقیقه کاهش خواهد یافت. مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران در ادامه با اشاره به اینکه سرفاصله حرکت قطارها در خط ۳ مترو از ۱۰ دقیقه به ۶ دقیقه کاهش مییابد، افزود: سرفاصله حرکت قطارها در خط ۴ مترو هر ۵ دقیقه یک بار خواهد بود. درستی همچنین از کاهش سرفاصله حرکت قطارها در خط ۶ از ۱۵ به ۱۰ و در خط ۷ از ۱۴ به ۱۲ دقیقه خبر داد و خاطرنشان کرد: از ابتدای سرویسدهی مترو تا پایان نماز عید، امکان سوار یا پیاده شدن مسافر در ایستگاه شهید بهشتی وجود ندارد و شهروندان برای حضور در مصلی تنها میتوانند از ایستگاه مصلای امام خمینی (ره) در خط یک استفاده کنند. وی خاطرنشان کرد: با توجه به عدم امکان پیاده شدن مسافران در ایستگاه شهید بهشتی، به منظور رفاه حال شهروندان خط ۳ مترو، هماهنگیهای لازم با سازمان تاکسیرانی برای انتقال مسافران از ایستگاه سهروردی به مصلی انجام شده است.
* خدماترسانی رایگان اتوبوسرانی تهران به نمازگزاران
همچنین روابط عمومی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با صدور اطلاعیهای ضمن عرض تبریک پیشاپیش به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر، از خدماترسانی ناوگان اتوبوسرانی پایتخت در مراسم نماز عید سعید فطر خبر داد. روابط عمومی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران اعلام کرد: برای آرامش خاطر و رفاه حال شرکتکنندگان در این مراسم که در محل مصلای حضرت امام خمینی (ره) برگزار میشود، با آمادگی کامل ناوگان ضمن تخصیص ناوگان مخصوص مراسم و برقراری سرویسهای دربستی از مساجد و پایگاههای بسیج مناطق بیستودوگانه سطح شهر، از ساعت 5:30 بامداد از ۲۴ مبدا و میدان اصلی به شرح زیر اقدام به جابهجایی شهروندان گرامی میکند: چهارراه تهرانپارس، پایانه شمشیری، یافتآباد، شهرک ولیعصر(عج)، شادآباد، میدان خراسان، پایانه خاوران، شهرک شهید بروجردی، حکیمیه، شهرک شهید محلاتی، تجریش، پایانه علم و صنعت، میدان رسالت، میدان نبوت، میدان راهآهن، بازار دوم نازیآباد، ابوذر، میدان انقلاب اسلامی، میدان آزادی، فلکه دوم صادقیه، شهرک شهید باقری، تهرانسر، فلکه سوم دولتآباد و ۱۳ آبان (شهید رجایی). لازم به ذکر است که در پایان این مراسم شرکتکنندگان به مبادی و میادین اولیه بازگردانده خواهند شد.
* فعالیت ۵۰ هزار پایگاه جذب فطریه در کشور
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) روشهای جذب فطریه را تشریح کرد و از فعالیت ۵۰ هزار پایگاه جذب فطریه در سطح کشور خبر داد. حبیبالله آسوده با بیان اینکه در راستای جمعآوری فطریه ۵۰ هزار پایگاه جذب فطریه در سطح کشور فعال است، اظهار کرد: این پایگاههای جمعآوری فطریه از طرف شورای زکات استان در محل برگزاری مراسم عید فطر مستقرند. وی با اشاره به اینکه تمام پایگاهها باید دارای مجوز شورای زکات شهرستان یا استان باشند و هر پایگاه باید برای دریافت فطریه عام، فطریه سادات و کفاره عمد و غیرعمد تجهیز شده باشند، گفت: از شب قبل از روز عید فطر تا بعد از مراسم در سراسر کشور پایگاهها مستقر هستند. همچنین تعدادی از پایگاهها در ۲ روز تعطیلی عید در معابر جهت دریافت فطریه مستقر خواهند بود. معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد همچنین از آمادگی دفاتر کمیته امداد جهت دریافت فطریه مردمی خبر داد. آسوده در ادامه به تشریح روشهای پرداخت فطریه به صورت آنلاین پرداخت و افزود: افراد میتوانند فطریه عام خود را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۵۹۸۳۳، فطریه سهم سادات را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۶۸۱۱۵، کفاره عمد را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۸۴۶۶۶ و کفاره غیرعمد خود را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۷۶۴۰۷ واریز کنند. وی افزود: همچنین شمارهگیری کد دستوری ۵#*۸۸۷۷* و کد دستوری #۱۲* (که از روز پنجشنبه ۳۱ فروردین ماه فعال میشود) از دیگر روشهای پرداخت فطریه و کفاره است. وی با بیان اینکه در نخستین فرصت که مبالغ جمعآوری میشود، پرداختها با اولویت نیاز به افراد نیازمند شناسایی شده تخصیص مییابد، به ایسنا گفت: سال گذشته ۵۶۰ میلیارد تومان فطریه در مجموع شورای زکات کشور جمعآوری شد که ۴۸ میلیارد تومان توسط کمیته امداد جمع آوری شده است.
***
آمادگی بیش از ۴ هزار دستگاه آمبولانس و موتورلانس در عید فطر
رئیس سازمان اورژانس کشور آمادهباش سراسری اورژانس برای خدمترسانی به هموطنان در تعطیلات عید سعید فطر خبر داد و گفت: بیش از ۴ هزار دستگاه اتوبوس آمبولانس، آمبولانس و موتورلانس در زمان برگزاری نماز عید سعید فطر آماده ارائه خدمت به مردم هستند. جعفر میعادفر اظهار داشت: همزمان با برگزاری نماز عید سعید فطر، تیمهای امدادی این سازمان برای خدمترسانی به نمازگزاران در مصلیهای سراسر کشور مستقر خواهند شد. میعادفر ادامه داد: برنامهریزی برای اعزام ۷۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس، یکهزار دستگاه آمبولانس و 3 هزار و ۲۰۰ دستگاه موتورلانس به مراکز اصلی برگزاری نماز عید سعید فطر در شهرهای سراسر کشور انجام شده است. رئیس سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: با توجه به در پیش بودن تعطیلات چندروزه مقارن عید سعید فطر، ۵۲ پایگاه اورژانس هوایی و ۳ هزار و ۱۶۰ پایگاه اورژانس در سراسر کشور آماده خدمترسانی به هموطنان خواهند بود.
***
هشدار پلیس درباره کلاهبرداری با عنوان «دریافت فطریه»
معاون اجتماعی - فرهنگی پلیس فتا فراجا از کلاهبرداری افراد سودجو با ترفند «دریافت فطریه» خبر داد و گفت: مردم به هیچ وجه نباید به شماره حسابهای مجازی بدون اطمینان، وجهی واریز کنند. سرهنگ رامین پاشایی اظهار داشت: برخی افراد سودجو با جعل نشانهای کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کشور و جمعیت هلالاحمر با ترفندهای گرافیکی، تلاش میکنند خود را به دروغ نماینده آنها معرفی کنند. وی ادامه داد: در ایام پیش رو، برخی افراد سودجو به بهانه دریافت زکات فطریه و کفاره، مترصد کلاهبرداری و برداشتهای مالی غیرمجاز از حسابهای بانکی شهروندان هستند. این مقام مسؤول با اشاره به اینکه کلاهبرداران در این تبلیغات دروغین با معرفی و نشان دادن تصاویر مناطق محروم تلاش میکنند اعتماد عمومی را جلب و کمک مردمی دریافت کنند، اظهار داشت: کارگروه ویژه تخصصی پلیس فتا، نظارت دقیقی در این زمینه اعمال میکند.
ارسال به دوستان
گزارشی درباره کتاب «پروانهای که نخل شد» زندگینامه شهید عباس شعف، فرمانده گردان میثم تمار لشکر 27 محمد رسولالله(ص)
نخل ضدگلوله
شیما ناصری: آلبوم خاطرات جنگ را ورق میزنیم. مرحله سوم عملیات آزادسازی خرمشهر است. عباس همراه دوستانش در ورودی شهر خرمشهر به کمین نیروهای بعثی میخورند و بعد از درگیری شدید، عباس به شهادت میرسد. عملیات اول بازیدراز چشمش مجروح میشود، به عقب بازمیگردد و مداوا میشود اما چشم راست خود را از دست میدهد. دوباره به بازیدراز بازمیگردد و در عملیات شناسایی دیگری به کمین دشمن میخورد. مدارک شناسایی شده در دستش را به وسیله بیسیمچی که همراهش بوده به سرعت به عقب بازمیگرداند تا اطلاعات به دست دشمن نیفتد. به سمتش تیراندازی میشود. یکی از نیروهای عراقی بالای سرش میرسد و به او 2 تیر خلاص میزند. یکی به سرش که کمانه میکند و فکش را از بین میبرد و تیرخلاص دیگر به سمت چپ سینهاش اصابت میکند. بعدا مشخص میشود عباس قلبش در سمت راست بدنش بوده و تیر خلاص کارساز نبوده و جان سالم از معرکه به در میبرد.
این بخشهایی از دلاورمردی «شهید عباس شعف» فرمانده گردان میثم تمار لشکر 27 محمد رسولالله(ص) است؛ متولد دوم اردیبهشت سال ۱۳۳۸ در تهران. وی پس از دوران ابتدایی و نیمی از دوران متوسطه به دلیل اینکه پدرش فوت میکند، درس و مشق را رها میکند و برای کمک به تأمین مخارج زندگی در یک کارخانه تولید چای مشغول به کار میشود. عباس در دوران مدرسه تا فرصتی پیدا میکرد، به چاپ و پخش اعلامیههایی علیه رژیم پهلوی میپرداخت. همین موضوع و دیگر اقدامات انقلابیاش منجر شده بود معلمان و مدیران مدرسه بارها وی را بازخواست کنند. شعف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وارد سپاه میشود. بعد از گذراندن دوره مقدماتی آموزشی، برای گذراندن دورههای پیشرفته وارد فرودگاه مهرآباد میشود. پایان دوره آموزشی پیشرفته عباس همزمان میشود با آغاز جنگ تحمیلی. بر همین اساس عباس با اینکه هنوز سن چندانی نداشته، همراه دوستانش به منطقه قصرشیرین و محدوده سرپلذهاب میرود. عباس شعف در دوران دفاعمقدس چندینبار مجروح میشود. مجروحیتی که به آن اشاره شد، زمانی رخ داده بود که وی به عنوان فرمانده گردان میثم تمار تیپ ۲۷ محمد رسولالله (ص) ایفای نقش میکرد. وضعیت وی طوری بود که همرزمانش در آن عملیات از پشت بیسیم خبر شهادت عباس را به احمد متوسلیان اعلام میکنند، اما سرنوشت ایشان طوری رقم خورده بود که به صورت معجزهآسایی نجات یابد.
کتاب «پروانهای که نخل شد؛ روایت زندگی شهید عباس، شعف فرمانده گردان میثم تمار لشکر 27 محمدرسولالله»، سیودومین جلد از مجموعه بیستوهفتیهای انتشارات 27 بعثت است که توسط این انتشارات در 248 صفحه چاپ و روانه بازار نشر شده است. «زهرا آقازاده» نویسنده این اثر در این باره در گفتوگو با «وطن امروز» میگوید: بنده قبلاً در مجلات و روزنامههای مختلف قلم میزدم و داستان مینوشتم. قبل از نگارش کتاب شهید شعف، یک کتاب با عنوان «نجمه پلاره» از بنده به چاپ رسیده است که پیرامون زندگینامه داستانی شهید افتخار حسین از پاراچنار پاکستان بود که از زبان دختر شهید، نجمه روایت شده بود و کتاب دیگرم هم «اهالی اینجا» بود؛ خاطرات روزنوشت یک خادم از یک موکب زنانه در اربعین.
اهمیت پرداختن به زندگی و خاطرات شهدا خیلی زیاد است. بالاخره این 8 سال که گذشته بر مملکت ما، بر کشور ما و بر جوانهای ما، 8 سال خیلی مغتنم و باارزشی است. خودتان واقفید و در سخنان رهبر یا بزرگان دیگر ما میبینیم. یک فرصت فوقالعاده مغتنم بوده، حالا ما یک جورایی دورادور صحبتها را میشنویم و مباحثی که درباره دفاعمقدس وجود دارد ولی واقعاً حیف است افرادی که آنجا حضور داشتند معرفی نشوند؛ ارزشهایی که وجود داشته. واقعاً یک دوره تربیتی خیلی مغتنم و باارزش است که اگر نویسنده نتواند خودش را به مباحث و به آن آدمها نزدیک کند، مسلماً این پل را نمیتواند با خواننده خودش ایجاد کند. به نظر من ارزشش فوقالعاده زیاد هست و شبیه یک دریای بیانتهاست. با وجود تمام این کارهایی که درباره رزمندهها و خاطرات شهدا اتفاق افتاده، فکر میکنم هنوز هم جایی برای کارهای خیلی امروزی که مخاطبمحور باشد و بتواند یک ذره خودش را به مخاطب جوان و نسل جدید نزدیک کند، خالی است. ما نویسنده زیاد داریم اما نویسندهای که آن ارتباط درست را برقرار کند هنوز کم داریم و آنقدر هم ارزش دارد و آنقدر هم مطلب بالاست و مباحث عمیق است که جای کار کردن خیلی خیلی بیشتر از این هم وجود دارد.
آقازاده درباره محتوا و موضوع کتابش گفت: این اثر درباره شهید شعف است، فرمانده گردان میثم که به نظر من محتوای کتاب بیشتر از اینکه بخواهد به حواشی بپردازد، درباره شخصیت خود شهید است. شهیدشخصیت خیلی جذابی دارد، برای خود من حداقل بشدت علاقه ایجاد کرد وقتی که وارد فضای کار شدم و مصاحبهها را خواندم؛ انسانی واقعاً دوستداشتنی و تلاشگر. حس میکنم یکسری ویژگیهایی را که گمشده جوانهای امروز است عباس تماماً دارد. در واقع پرداختن به ایشان، برای خود من خیلی باارزش بود. خستگیناپذیر، پرکار، آدمی بدون ادعا و بدون نام که علاقهمند است دست به هر کاری بزند و بشدت هم بااستعداد و باهوش است. این برای من خیلی ارزشمند بود؛ این بیادعا بودن و تلاشگر بودن و اینکه دنبال هیچ نام و هیچ عنوانی نبود ولی بشدت کار راهانداز بود و هر چیزی را که روی زمین بود، دوست داشت بلندش کند و دنبال سختترین کارها هم میرفت، از انجام هیچ کاری هم ابا نداشت؛ از باربری و یک جورایی رساندن ارزاق و تدارکات به رزمندهها تا کارهای شناسایی سخت و عجیب و غریب. به خاطر همین این شهید برای من جذابیت خاصی داشتند.
آقازاده در ادامه افزود: عنوان کتاب را خودم انتخاب کردم. «پروانهای که نخل شد» بر اساس متن کتاب و برگرفته از مطالبی که داخل کتاب مطرح شده بود، انتخاب شده است. مهمترین هدف و پیام کتاب همان پرداختن به شخصیتهای داستان کتاب بود که من تمام سعیام را کردم که شخصیتها ملموس باشد، یعنی خواننده ما حس نکند از این آدمها فاصلهای دارد، فاصله زمانی که ما از دفاعمقدس گرفتیم، من خودم وقتی جنگ تمام شد 2، 3 ساله بودم، یعنی چیزی را از جنگ به یاد ندارم ولی حس نزدیکی با این آدمها داشتم و حس میکردم میتوانم درکشان کنم. هدف کتاب و پیام کتاب هم همین است، این آدمها شاید از نظر زمانی یک مقداری با ما فاصله دارند ولی از نظر هدف، از نظر زندگی و شخصیتی با ما آنقدر فاصله ندارند و آنها هم در یک فضایی شاید شبیه فضای ما بزرگ شدند. آنقدر فاصله وجود ندارد که ما حس کنیم از این آدمها دور شدهایم. فکر میکنم بهترین پیام کتاب همین است که ما هم میتوانیم زندگی شبیه عباس داشته باشیم یا ما هم توانایی داریم این مسیر را طی کنیم. عباس آدم عجیب و غریب دور از ذهنی نیست، فقط انگار یک تصمیم جدی در زندگیاش میگیرد و بر اساس آن فعالیت و کار میکند و بینهایت آدم دوستداشتنی و درجه یکی هست ولی دور از ذهن نیست و فاصلهای از ما ندارد و میشود حسش کرد.
وی در ادامه گفت: آشنایی با شهید برای من خیلی تجربه مغتنمی بود، هم شهید و هم شخصیت مادر ایشان که خیلی برای من جذاب بود. من هیچ ادعایی در این خانواده نمیدیدم و حس کردم خانواده شهید هم شبیه خود شهید آن بیادعایی و آن خلوص را ادامه دادهاند و این برای من خیلی جذاب بود. اگر بتوانم از این شهید و از این خانواده چیزی یاد بگیرم، برای خودم خیلی مغتنم و باارزش است. تعریف من از جنگ تحمیلی و 8 سال دفاعمقدس این است که واقعاً یک دانشگاه فراموش نشدنی و یک دریای بیکران و یک مخزن بینهایتی برای یاد گرفتن است؛ چه از نظر فنون جنگی، چه از نظر علمی و چه از نظر اخلاقی و شخصیتی و انسانسازی. خیلی فضای عجیب و غریبی است. شاید اگر قضیه مدافعان حرم پیش نمیآمد، برای ما نسل بعد از جنگ، حس و درک فضای جبهه و جنگ خیلی فضای عجیب و غریبی بود و این آدمها خیلی برای ما بیگانه میشدند. این همه فداکاری و این سطح از انسانیت برای ما عجیب بود ولی انگار خدا میخواست با حضور مدافعان حرم به ما نشان دهد این نسل از بین نرفتند و هستند.
آقازاده در پایان پیرامون ویژگی بارز این کتاب خاطرنشان کرد: شخصیت خود شهید؛ اینکه چه جور آدمی بود، این پلههای ترقی که خیلی با تواضع طی کرد ولی با تلاش زیاد آنها را به دست آورد؛ زندگی خیلی کوتاه ولی خیلی باارزش. عباس در 22 سالگی شهید شد و من حس میکنم لحظه لحظه این 22 سال را زندگی کرد، به معنای واقعی زندگی کرد، یعنی شاید دوره زندگیاش خیلی کم بود ولی کیفیتش فوقالعاده بالا بود؛ ویژگیای که خیلی از رزمندهها و شهدای جنگ دارند. این بالا بودن کیفیت زندگی این آدمها برای من خیلی جذاب بود، ویژگی بارز این کتاب خود شهید است که انسان واقعاً باارزشی برای من بود. درباره اینکه چطور با حوزه دفاعمقدس آشنا شدم، راستش را بخواهید هیچوقت نیت خاصی نداشتم که وارد حوزه دفاعمقدس شوم، من شروع کارم داستانی بود، یعنی دوره شرکت میکردم و داستان مینوشتم و اصلاً نزدیک این فضا نشده بودم، نمیدانم واقعاً چه اتفاقی افتاد، یک حسی به من میگوید انگار خداوند خودش من را در این مسیر قرار داد، اگرنه من انتخاب عجیب و غریبی برای این مساله نداشتم.
ارسال به دوستان
تأکید رئیسجمهور به اعضای هیأت دولت: طرحهای وزارت راه و شهرسازی برای حمایت از مستأجران اجرا شود
مأموریت دولت: کنترل اجارهبها
مهمترین طرحهای وزارت راه برای ساماندهی بازار اجارهبها: تدوین بسته نظارتی بر بنگاههای مسکن و سایتهای اینترنتی،
تشکیل کمیته نظارتی پرداخت تسهیلات به نهضت ملی مسکن و دستور بازنگری نرخ سود تسهیلات مسکن
گروه اقتصادی: با نزدیک شدن به فصل نقل و انتقالات مسکن، نگرانی مستأجران از نرخهای اجارهبها و ناتوانیشان در پرداخت مبالغ خواسته شده از سوی مالکان افزایش یافته است. در این زمانها، مستاجران بویژه در کلانشهرها برای اجاره یک ملک مسکونی یا تمدید مدت قرارداد اجاره ملک، با اعداد و ارقامی از سوی مالکان مواجه میشوند که نگرانی آنها را درباره تمدید قرارداد یا اجاره ملک دوچندان میکند.
بر این اساس روز گذشته در جلسه هیات دولت، رئیسجمهور با اشاره به نزدیکی فصل جابهجاییها، بر حمایت از مستأجران تأکید کرد و مهار تورم در بازار مسکن را از اولویتها برشمرد.
* جلسه هیأت دولت با کارویژه اجارهبها
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در جلسه صبح دیروز هیات دولت، با اشاره به نزدیکی فصل جابهجاییها، بر تسریع در اجرای طرحهای وزارت راهوشهرسازی برای حمایت از مستأجران تأکید کرد و مهار تورم در بازار مسکن را از اولویتها برشمرد.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به گزارشهای ارائه شده درباره تولیدکنندگان زعفران و برنجکاران بار دیگر بر لزوم حمایت از کشاورزان تأکید کرد و به وزارت جهاد کشاورزی مأموریت داد با بررسی فوری موضوع، تدابیر لازم را برای بازاریابی و تسهیل فروش محصولات تولیدکنندگان زعفران و برنج اتخاذ کند.
مکلف کردن مدیران دستگاههای اجرایی و دولتی به تحول در سازمان متبوع خود، به منظور تامین هر چه بیشتر منافع مردم و پیشرفت کشور، همچنین ارائه برنامه کاری مجموعههای دولتی برای تحقق فرامین رهبری بویژه تحقق شعار سال از تأکیدات رئیسجمهور در جلسه روز گذشته هیات دولت بود.
رئیسی همچنین با اشاره به گزارش وزیر میراث فرهنگی و گردشگری درباره عملکرد ستاد سفرهای نوروزی اظهار داشت: نوروز امسال جلوه حضور بانشاط مردم بود که با همت و تلاش همه دستگاههای مسؤول شاهد یک نشاط اجتماعی در بهار طبیعت بودیم و ستاد سفرهای نوروزی به عنوان یک مجموعه هماهنگ در دولت، میتواند کارهای بزرگی در ارائه خدمات گسترده به مردم انجام دهد.
* تسهیل تأمین مسکن مستأجران
در جلسهای که پیشتر با حضور معاون اول رئیسجمهور و وزرای راه و شهرسازی و اقتصاد، روسای بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه برگزار شده بود اقدامات وزارت راه برای سامان بخشی به بازار اجاره بررسی شد.
بر این اساس مقرر شد درباره بازنگری در میزان و نرخ سود تسهیلات مسکن به فوریت پیشنهادات عملیاتی با هماهنگی بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی جمعبندی و جهت تصویب نهایی به شورای پول و اعتبار ارائه شود.
همچنین درباره وضعیت مسکن و اجارهبهای منازل مسکونی در تهران و سایر کلانشهرها، وزارت راه و شهرسازی گزارشی از برنامه خود مبنی بر تنظیم، کنترل و ساماندهی اجارهبهای مسکن در تهران و رشد شاخص اجارهبها و تورم در هر فصل نسبت به فصل مشابه سال گذشته ارائه کرد. بر همین اساس جهت جلوگیری و کنترل سوداگری در بخش مسکن مقرر شد با قید فوریت درباره طرح مالیات بر معاملات مکرر مسکن تصمیمگیری و پس از تصویب در هیات دولت، لایحهای دوفوریتی به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
ارائه بسته نظارتی و اجرایی در زمینه ساماندهی بنگاههای معاملاتی مسکن و بررسی جواز کسب و کد رهگیری مشاوران املاک ملکی در تهران و نظارت بر سایتهای اینترنتی اجاره مسکن از دیگر مصوبات این جلسه بود.
***
تصویب لایحه اخذ مالیات از معاملات مکرر مسکن
سخنگوی دولت خبر داد در جلسه دیروز هیات دولت لایحه اخذ مالیات از معاملات مکرر مسکن که از سوی وزارت راهوشهرسازی ارائه شده بود به تصویب رسید تا افزایش قیمت خانهها و اجاره کنترل شود. علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت در حاشیه جلسه دیروز هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دولت مصوب کرد تا تمام مقرراتی که مرتبط با حوزه کسبوکار است در یک سامانه اطلاعرسانی ثبت شود. اگر مقررات در این سامانه ثبت نشود، لازمالاجرا نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین لایحهای به منظور کنترل افزایش قیمت و اجاره منازل مسکونی به تصویب رسید و این لایحه که در رابطه با اخذ مالیات از معاملات مکرر در حوزه مسکن است به مجلس ارسال خواهد شد. بهادری جهرمی عنوان داشت: با اخذ مالیات از خانههای خالی و معاملات مکرر در حوزه مسکن امید است از افزایش بیرویه قیمت مسکن و اجارهبها جلوگیری شود.
ارسال به دوستان
فرماندهان سپاه به مناسبت روز ارتش به دیدار فرماندهان ارتش رفتند
همسنگران ایران
سرلشکر موسوی: همبستگی ارتش و سپاه چشم دشمنان را کور و امید آنها را بهیأس تبدیل کرد
گروه سیاسی: به مناسبت 29 فروردین، روز ارتش و تجلیل از حماسهآفرینیهای نیروی زمینی قهرمان، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از فرماندهان و مسؤولان سپاه با حضور در ستاد فرماندهی ارتش جمهوری اسلامی ایران، با امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش دیدار و گفتوگو کردند.
سرلشکر سلامی در ابتدای این دیدار ضمن تبریک روز ارتش به آحاد فرماندهان، کارکنان و خانوادههای ارتش سرافراز ارتش جمهوری اسلامی ایران و گرامیداشت یاد و نام و حماسهآفرینیهای شهدای گرانقدر تاریخ اسلام و ایران بویژه هزاران شهید والامقام ارتش جمهوری اسلامی ایران که سند زنده فداکاری، وفاداری، جهاد و فضیلت برای ارتش در طول 45 سال پس از انقلاب اسلامی هستند، گفت: امروز بحمدالله ارتش ما به ارتشی نوین و مجهز تبدیل شده است و مهمتر از آن پیکره انسانی این ارتش هم از لحاظ معنوی و هم به لحاظ حرفهای رشد بسیار خوبی داشته و در همه زمینهها پیشرفت آن محسوس بوده که نمونه این پیشرفت و بالندگی در رژه 29 فروردین امسال به نمایش گذاشته شد و نیروهای زمینی، پدافند، هوایی و دریایی آجا گوشههایی از اقتدار نیروهای مسلح کشورمان را نشان دادند که از سالهای گذشته شاخصتر بود.
وی در ادامه ۲۹ فروردین را روز تاسیس ارتش نوین ایران توصیف کرد و افزود: هویت و حقیقت ارتش، هویت و حقیقت انقلاب اسلامی است و به نظر من بهترین تعبیر را فرمانده معظم کل قوا درباره ارتش بیان فرمودند که «ارتش کلمه طیبه است»؛ کلمه طیبهای که به تعبیر قرآن کریم همچون درختی است که ریشههایش مستحکم و عمیق و شاخههایش در آسمان است.
سرلشکر سلامی ارتش و سپاه را ۲ رکن عظیم قدرت دفاعی کشور توصیف و تاکید کرد: پیوستگی و درهمتنیدگی اعتقادی و همسان بودن باورها و اهداف، تعاملات بسیار صمیمانه و اخوتهای ناگسستنی ارتش و سپاه، پیامآور یک انسجام و یک استحکام در قدرت نظامی کشور تحت فرمان و فرماندهی رهبر عظیمالشأن انقلاب اسلامی است که راه را برای غلبه بر دشمنان هموار خواهد کرد. فرمانده کل سپاه با اشاره به رهنمودهای حکیمانه و نورانی فرمانده معظم کل قوا در دیدار اخیر فرماندهان و مسؤولان نیروهای مسلح با ایشان مبنی بر اهتمام نسبت به راهبرد قدرتافزایی و توقفناپذیری روند آن تصریح کرد: جهش و حرکت رو به جلو نباید متوقف شود و به فضل الهی ارتش و سپاه و سایر نیروهای مسلح مقتدر کشور تدابیر معظمله در این مسیر مبارک را مانند همیشه نصبالعین خود قرار میدهند.
امیر سرلشکر موسوی، فرمانده کل ارتش نیز در این دیدار با اشاره به حمایت همهجانبه حضرت امام خمینی(ره) از ارتش و اینکه فرمودند «ارتش باید بماند و اسلامی شود»، گفت: از همان روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی هر کجا نظام و انقلاب نیاز داشته ارتش کاری انجام دهد، ارتش آماده و مهیا بوده و آن کار و مسؤولیت را با اتکا به همان خصلتهای خودش نظیر انضباط و سلسله مراتب و آنچه داشته، انجام داده است.
وی افزود: با اینکه جنگ اصلا مطلوب نیست اما از یک نگاه جنگ ۸ ساله برکات زیادی برای ما داشت، از جمله بروز معنویت و یکدلی رزمندگان اسلام در کنار انتقال دانش و تجربیات به یکدیگر که در دنیا بینظیر بود و بحمدالله امروز نیز به برکت وجود فرماندهی معظم کل قوا مدظله العالی در تمام ردههای ارتش این برادری، اخوت، همدلی و هماهنگی در بهترین سطح ممکن وجود دارد.
سرلشکر موسوی با اشاره به کلام نورانی رهبر معظم انقلاب که فرمودند فکر نکنید این ارتش همان ارتش گذشته است، بلکه ارتش جمهوری اسلامی ایران یک پدیده جدید است، گفت: آنچه در ارتش ما امروز اتفاق افتاده است، مرهون برکت انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است و این نشان میدهد فضایی که ما در آن تنفس میکنیم فضای درستی است و اگر درست از این فضا استفاده کنیم به تعالی خواهیم رسید. وی با اشاره به توانمندیها و دستاوردهای جدید ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: در حالی که قبل از انقلاب، نیروهای ارتش ما اجازه نداشتند حتی یک پیچ را تعویض و جابهجا کنند، امروز به برکت انقلاب اسلامی جوانان متخصص ارتش با بومیسازی همه تجهیزات دفاعی روی پای خود ایستادهاند و امیدواریم این روحیه خودباوری و خودکفایی در همه بخشها و شؤون جامعه اسلامی ما گسترش یابد.
سرلشکر موسوی در ادامه با تشکر و قدردانی از سرلشکر سلامی و دیگر فرماندهان سپاه پاسداران که به مناسبت تبریک روز ارتش در ستاد فرماندهی آجا حضور یافتند، گفت: امروز همدلی بینظیر بین ارتش و سپاه در شرایطی که دشمن با هدف ایجاد اختلاف و تفرقه بیشترین فشار و عملیات روانی را وارد کرده، چشم دشمنان را کور و امیدشان را به یأس تبدیل کرده است.
در این دیدار، سردار سرتیپ بسیجی محمدرضا نقدی معاون هماهنگکننده سپاه، سردار سرتیپ پاسدار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه، سردار دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی، سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج، سردار سرتیپ دوم پاسدار چمنی معاون اجرایی سپاه، امیر دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگکننده ارتش، حجتالاسلاموالمسلمین عباس محمدحسنی رئیس سازمان عقیدتی - سیاسی ارتش، امیر سرتیپ قادر رحیمزاده فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی کشور، امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش، امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش و امیر سرتیپ محمد محمودی معاون اجرایی ارتش حضور داشتند.
ارسال به دوستان
در آستانه ۲ اردیبهشت؛ سالروز تأسیس سپاه
پاسدار امنیت
سردار سرتیپ محمود چهارباغی*: 44 سال از تشکیل انقلابیترین نهاد در نظام جمهوری اسلامی ایران گذشت؛ نهادی که از همان ابتدا یک ماموریت مهم و ذاتی داشت و آن هم دفاع و حراست از انقلاب اسلامی و امنیت کشور بود.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در طول بیش از 4 دهه، یکی از مهمترین بازیگران در عرصه دفاع از ایران اسلامی بوده است که این مهم در چند مقطع بروز و ظهور روشن داشت.
* دفاع از انقلاب در برابر تهدیدات
از همان آغازین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران در سال 57، یکی از مهمترین سوالها این بود: چه کسی قرار است از نهال نوپای انقلاب در برابر تندبادهای توطئه دشمن در داخل و خارج دفاع کند؟
این نگرانی نهایتاً دوم اردیبهشت 58 به تشکیل «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» انجامید و سرآغازی برای ورود خیل عظیمی از جوانان مومن، مخلص و انقلابی به عرصه دفاع از امنیت کشور شد.
مقابله با گروهکها و خنثیسازی توطئههای پیچیده برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی، مهمترین سرفصل اقدامات سپاه در دهه 60 بود که البته در کوران همین مبارزات بود که سپاه خود را در برابر یک امتحان به مراتب بزرگتر و سنگینتر دید.
* جنگ تحمیلی
روزی که صدام دیکتاتور معدوم عراق در آخرین روز شهریور 59 به کشورمان حمله کرد، اینطور میپنداشت که هیچ نیروی نظامیای در مقابلش نخواهد بود. ارتش جمهوری اسلامی ایران در وضعیت مناسبی به سر نمیبرد و سپاه پاسداران هم به عنوان یک نهاد نوپا، از یک طرف درگیر مقابله با تهدیدات داخلی بود و از طرف دیگر جوانان حاضر در آن، تجربه حضور در یک جنگ فراگیر و کلاسیک را نداشتند.
جنگ تحمیلی 8 سال طول کشید و در آن سالها سپاه پاسداران یکی از ارکان اصلی دفاع از کشور بود که با تقدیم دهها هزار شهید، جانباز و آزاده اجازه نداد حتی یک وجب از خاک کشور در اشغال دشمن باقی بماند.
همین جنگ مهمترین عرصه برای رشد و تعالی سپاه و فرماندهان جوان آن شد تا بعدها بتوانند نقشهای بزرگی در حراست از انقلاب و ایران ایفا کنند.
* دفاع از حرم
سالهای پس از جنگ برای سپاه پاسداران، سالهای تقویت هرچه بیشتر خود و همزمان مقابله با تهدیدات ریز و درشت امنیتی، سخت و نیمهسخت در عرصههای مختلف بود تا اینکه منطقه غرب آسیا و برخی کشورهای اسلامی دستخوش حوادث هولناک شد.
شیوع پدیده خطرناک جریانات تروریست تکفیری نظیر داعش و گسترش آنها در کشورهای اسلامی بویژه سوریه و عراق که با هماهنگی و پشتیبانی استعمار غرب به سرکردگی آمریکا صورت گرفت، ایجاب میکرد جمهوری اسلامی ایران در وهله اول برای دفاع از ملتهای مسلمان و نیز دفاع از امنیت کشورمان وارد صحنه شود.
این اقدام بزرگ با فرماندهی سردار شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی از همان نخستین روزهای شروع بحران در این کشورها عملیاتی شد. رزمندگان، فرماندهان و یگانهای مختلفی از سپاه پاسداران به میدان مبارزه فراخوانده شدند و با تقدیم صدها شهید و جانباز - که پیکر برخی شهدا هنوز هم به کشور بازنگشته است - پس از چند سال نه تنها ریشه ناامنی گروهکهای تکفیری را در منطقه قطع کردند، بلکه موجب افزایش عمق استراتژیک کشورمان در منطقه پرآشوب غرب آسیا شدند.
جوانانی که روزگاری برای مقابله با تهدیدات رژیم بعث در مرزهای کشور میجنگیدند، امروز در هزاران کیلومتر آنطرفتر در سواحل دریای مدیترانه حافظ منافع کشورمان هستند.
آن تهدیدها البته برای ملت عزیز ایران به واسطه امنیتی که ارمغان خون جوانان مومن این کشور است، چندان ملموس نبود و شاید معدود اتفاقات کوچک نظیر حمله تروریستی داعش به مجلس شورای اسلامی در خرداد 96 یا حمله تروریستی آبان 1401 به حرم مطهر حضرت شاهچراغ در شیراز بار دیگر نقش و جایگاه بلند مدافعان حرم و حریم ایران را نمایان کرد؛ جوانانی که اگر نبودند، امروز باید با تهدیدهایی بزرگ در داخل مرزهای کشور، در تهران و اصفهان و همدان و شیراز و تبریز مقابله میکردیم.
سپاه پاسداران همانطور که از نامش پیداست، حافظ انقلاب اسلامی مردم ایران است و این حفاظت از انقلاب مرز نمیشناسند و یادمان باشد کشوری قدرتمند است که بتواند تهدید را پیش از رسیدن به مرزهای خود مهار کند و مدافعان حرم و فرماندهان شهید سپاه از جمله حاجقاسم عزیز موفق به انجام این مهم شدند.
امروز قدرت سپاه پاسداران قابل مقایسه با گذشته نیست. تلفیقی از ابتکارات، تجهیزات و توانمندیها در کنار نیروی انسانی صالح و باایمان با روحیاتی بزرگ که ریشه در مکتب سالهای دفاعمقدس دارد، سپاه را به بزرگترین سپر دفاع از ایران اسلامی در برابر دشمنان تبدیل کرده است و این رویکرد، به برکت وجود فرماندهان شهیدی است که فرماندهشان به فرموده حاجقاسم «امامت» بود، نه «هدایت». در جبهه مقاومت هیچ منطقهای نبود که حاجقاسم شهید، اول خودش به آنجا نرفته باشد ولی به رزمندهها دستور داده باشد راهی آن منطقه شوند. شناساییهای ابتدایی را همیشه خود ایشان انجام میداد و برپایه همان شناساییها، طرحریزی میکرد. حاجقاسم همه این تجربیات را از دفاعمقدس داشت؛ اگرنه در اصول نظامی بینالمللی اینگونه اقدامات اصلا قابل قبول نیست. اصول نظامی بینالمللی میگوید فرمانده باید در یک جای امن بنشیند و به نیروهایش فرمان پیشروی بدهد اما آنچه در مقام عمل دیدیم، این بود که اصول حاجقاسم سلیمانی در سوریه و عراق، به یک مدل و الگو تبدیل شد. ما هم امیدواریم در نهایت سرنوشتی مانند ایشان داشته باشیم. این نهایت آرزوی فرماندهانی است که سالهای دفاعمقدس و حضور در عرصه دفاع از حرم را تجربه کردند و امروز خود را بازمانده کاروان شهیدان میدانند.
ما افتخارمان این است که با حاجقاسم همصحبت و همرزم بودیم و برای همین حرمت نان و نمک، امیدواریم او به عظمت خودش و عظمت حضرت زینب(س) و عظمت شهدا، دست ما را هم بگیرد.
*فرمانده پیشین توپخانه سپاه در ایران و سوریه و از فرماندهان مدافعان حرم
ارسال به دوستان
تمسخر اوکراینیها توسط اتحادیه اروپایی
اسدالله رمضانزاده: ولودیمیر زلنسکی آرام و قرار ندارد! او به وضوح آگاه است پیوستن کشورش به پیمان آتلانتیک شمالی با توجه به جنگزده بودن این کشور امکانپذیر نیست و فراتر از آن، تعهد به بیطرفی در مناقشات بینالمللی و عدم عضویت در ناتو، مؤلفههای جداییناپذیر هرگونه توافق صلح نهایی با روسها محسوب میشود. در چنین شرایطی زلنسکی و همراهانش در کییف تنها یک دلخوشی دارند و آن عضویت در اتحادیه اروپایی است!
اخیرا پارلمان اروپا نخستین نشست «بین کمیتهای» خود با نمایندگان پارلمان اوکراین را در راستای روند پیوستن این کشور به اتحادیه اروپایی برگزار کرد. در جریان این نشست روبرتا ماتزولا، رئیس پارلمان اروپا گفت اگرچه مذاکرات الحاق اوکراین به این اتحادیه باید اواخر سال جاری میلادی (سال 2023 میلادی) آغاز شود اما پیش از آن کارهای زیادی است که کییف باید انجام دهد. ماتزولا خطاب به نمایندگان پارلمان اوکراین با اشاره به ضرورت انجام اصلاحات اقتصادی و قضایی که پیششرطهای ظاهری این الحاق هستند، تاکید کرده است طی شدن این روند کار سادهای نیست! در مقابل، زلنسکی و دیگر مقامات اوکراینی تاکید دارند باید حداقل تا دو سال دیگر، عضویت کشورشان در اتحادیه اروپایی رسمیت یابد. اوکراین ژوئن ۲۰۲۲ میلادی وضعیت نامزدی برای الحاق به اتحادیه اروپایی را دریافت کرد و در همان زمان اورسولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپایی پیشنهاد داد پروسه الحاق سریعتر انجام شود اما ژست وی مبنی بر حمایت از «اوکراین اروپایی»، نمایشی بیش نبود!
سال 2005 زمانی که ترکیه مذاکرات رسمی خود را برای پیوستن به اتحادیه اروپایی آغاز کرد، پرچمهای آبی - ستارهای اتحادیه اروپایی در بسیاری از مراکز دولتی و غیردولتی ترکیه به اهتزاز درآمد. پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپایی به یک پیشفرض ذهنی درمیان سیاستمداران و اقتصاددانان این کشور تبدیل شده بود تا جایی که حتی در نامگذاری برخی اماکن در آنکارا، استانبول و ازمیر نیز این ملاحظه به چشم میخورد. اکنون اما در سال 2023، اردوغان و مقامات ترکیهای از سراب و دور باطلی سخن میگویند که اروپاییان سالهاست آنکارا را با آن مشغول کردهاند! خبری از عضویت ترکیه در اتحادیه اروپایی نیست. برخی سیاستمداران اروپایی مانند نیکولاسارکوزی، رئیسجمهور اسبق فرانسه تاکید کردهاند عضویت یک کشور مسلمان در اتحادیه اروپایی امکانپذیر نیست و در نهایت، این کشور میتواند در کسوت یک شریک با اولویت برای اروپاییان مورد شناسایی قرار گیرد!
همین قاعده درباره اوکراین نیز به گونهای دیگر صادق است. قطعا پیوستن اوکراین جنگزده به اتحادیه اروپایی چیز جز هزینه برای این مجموعه به همراه نخواهد داشت. بیدلیل نیست که کشورهای اتریش، مجارستان و حتی فرانسه مخالفت خود را با عضویت اوکراین در اروپای واحد اعلام کردهاند. آغاز سیکل مذاکرات طولانیمدت و نافرجام اوکراین و اتحادیه اروپایی، معنایی جز قرار گرفتن این کشور در یک دور باطل ندارد! مقامات اروپایی حتی پس از پایان جنگ اوکراین نیز بهانههای گوناگونی درباره پیوستن کییف به مجموعه متبوعشان میآورند که یکی از آنها، عدم آماده بودن زیرساختهای حقوقی و قضایی لازم است! این بهانهجوییها دارای اطلاق نیست و بیشتر، نوعی تفسیر خودخوانده از سوی سران اروپا در قبال وضعیت کشورهایی محسوب میشود که متقاضی پیوستن به اروپای واحد هستند. فراتر از آن، پس از طی شدن همه این مراحل، رایگیری بر سر عضویت اوکراین در اتحادیه اروپایی باید به تایید همه اعضای این مجموعه برسد. بسیاری از احزاب اروپایی که طی ماههای اخیر انواع بیانیههای احساسی و پر از صلابت ظاهری را در حمایت تسلیحاتی و سیاسی از دولت زلنسکی در کییف منتشر کردهاند، قطعا حاضر نیستند اوکراین را به عنوان عضوی از خانواده اروپایی خود بپذیرند! این همان داستان دردناکی بود که زلنسکی در جریان سفر خود به بروکسل و سخنرانی در پارلمان اروپا حس کرد! رئیسجمهور اوکراین پس از رایزنی و لابیگری با سیاستمدارانی مانند مکرون و اولاف شولتس دریافت تشویقهای مکرر نمایندگان پارلمان اروپا برای او، به معنای عضویت بیدردسر کشورش در اتحادیه اروپایی نیست و اوکراینیها برای بسیاری از بازیگران قاره سبز، نقش بازیگران خارجی و غیراروپایی را ایفا میکنند. در چنین شرایطی آغاز مذاکرات رسمی پارلمان اروپا و اوکراینیها بر سر پیوستن کییف به اتحادیه اروپایی، بیشتر نوعی شوخی با زلنسکی و شهروندان اوکراینی میماند! بهتر است زلنسکی در این مورد بیشتر با اردوغان مشورت کند!
ارسال به دوستان
کابوس کیسینجر تعبیر میشود
حنیف غفاری*: هنری کیسینجر، استراتژیست کهنهکار آمریکا یکی از طرفداران و حتی تئوریسینهای رئالیسم تهاجمی در حوزه سیاست خارجی این کشور است. کیسینجر هم در دوران حضور خود در دولت نیکسون و هم در دیگر ادواری که در چینش پازلهای دیپلماسی و سیاست خارجی ایالات متحده فعال بوده است، از یک سو نگران تبدیل شدن چین به یک هژمون در جهان سیاست بوده و از سوی دیگر، معتقد به خلق تنشهای کنترل شده جهت مهار حرکت رو به جلوی پکن بوده است. آگوست سال 2022 میلادی در حالی که جنگ اوکراین به نقطه اوج خود رسیده بود، کیسینجر هشدار معناداری را به کاخ سفید و دولت بایدن درباره عواقب خلق تنشهای غیرقابل مدیریت در تقابل با چین و روسیه مخابره کرد. کیسینجر در مصاحبهای با روزنامه والاستریتژورنال هشدار داد آمریکا در آستانه جنگ با روسیه و چین قرار گرفته است. کیسینجر معتقد بود جهان کنونی روی یک «نامعادله خطرناک» قرار گرفته است. او صراحتا گفت: «در آستانه جنگ با روسیه و چین قرار گرفتهایم؛ به دلیل اختلاف بر سر مسائلی که هیچ دیدگاهی درباره نحوه پایان یافتن آنها یا تبعات آنها نداریم».
به نظر میرسد کابوس کیسینجر درحال تعبیر است! تحرکات اخیر آمریکا در شرق آسیا از یک سو و اصرار کاخ سفید بر گسترش ناتو به شمال و شرق اروپا از سوی دیگر، جملگی مقدمات وقوع منازعهای تمامعیار میان 2 قدرت شرق (روسیه و چین) و آمریکا محسوب میشود. در این میان، یکی از تزهای پنهان کیسینجر، سرمایهگذاری دولتهای آمریکایی روی اختلافات تاکتیکی پکن و مسکو یا حتی خلق اختلافات تاکتیکی و مقطعی بین آنها بوده است. به عنوان مثال در دوران ریاستجمهوری ترامپ، آمریکا با چین وارد جنگ تمامعیار اقتصادی شد اما در مواجهه با روسیه، بیشتر جنبه احتیاط را رعایت کرد ولی در دوران ریاستجمهوری بایدن، سیاستهای مداخلهگرانه واشنگتن در تقابل با پکن و مسکو، به صورتی بیپروا و عیان ترسیم شده و منجر به نزدیکی راهبردی آن دو شده است.
در چنین شرایطی، حتی جابهجایی قدرت میان جمهوریخواهان و دموکراتها در کاخ سفید نیز منجر به از بین رفتن اتصال راهبردی طرفین نخواهد شد، زیرا روسیه و چین در فاصله بین سالهای 2020 تا 2023 میلادی، تهدیدات ماهوی آمریکا علیه خود را بیش از هر زمان دیگری درک کردهاند.
آنچه امروز ذهن امثال کیسینجر را مشغول کرده است، لزوم مهار قدرت روسیه و چین توسط آمریکا نیست، زیرا این سیاستمداران کماکان پکن و مسکو را تهدیدی ذاتی برای آمریکا و گفتمان لیبرالیستی آن تلقی میکنند اما نگرانی اصلی کیسینجر و همراهانش، عدم توانایی واشنگتن در ائتلافسازی جهانی علیه قدرتهای نوظهور و جدید محسوب میشود. این قاعده درباره ایران نیز صادق است. کیسینجر همواره قائل به خلق بحرانهایی در حوزه سیاست خارجی آمریکاست که کارگردانی و تقسیم نقشها در آن برعهده واشنگتن باشد! بر همین مبنا، استراتژیست 100 ساله آمریکایی از همان ابتدای جنگ اوکراین نسبت به فرجام بیپایان این جنگ به ضرر منافع آمریکا هشدار داده و حتی از اوکراینیها خواست در ازای الحاق رسمی کریمه به روسیه و تعهد نسبت به عدم پیوستن به ناتو، جنگ را هر چه سریعتر به پایان برسانند! اکنون کلافهای حوزه سیاست خارجی آمریکا بیشتر شده و نهتنها بایدن، بلکه سران پنتاگون نیز قدرت تحلیل صحنه منازعه با کشورهای ایران، روسیه و چین را از دست دادهاند. قطعا در اینجا آمریکا صرفا در حکم ایجادکننده بحرانهای جدید ظاهر شده اما سرنوشت این بحرانها در کاخ سفید و پنتاگون تعیین نمیشود!
کابوس کیسینجر زمانی بیشتر تعبیر میشود که متوجه بروز شکافهای جدی میان واشنگتن و متحدانش در قبال منازعات بینالمللی باشیم. اختلافات نهانی که میان اعضای پیمان آتلانتیک شمالی از جمله فرانسه و آلمان با آمریکا پس از جنگ اوکراین رخ داده، درحال انتقال به فاز آشکار است. اظهارات اخیر امانوئل مکرون درباره لزوم فاصلهگیری اروپا از آمریکا در معادلات امنیتی و اقتصادی، ناظر بر همین شکافهاست. در چنین شرایطی واشنگتن بیش از پیش قدرت مدیریت بحرانهای خودساختهاش در جایجای دنیا را از دست خواهد داد. این حقیقت، بیش از پیش کیسینجر را نگران کرده است.
*دکترای روابط بینالملل
ارسال به دوستان
مکرون طرحی را با چین دنبال میکند که تا تابستان امسال جنگ روسیه و اوکراین پایان یابد
نقشه صلح اروپا در پکن
گروه بینالملل: گفته میشود امانوئل مکرون در حال طراحی برنامههای محرمانه با چین برای آوردن روسیه و اوکراین به میز مذاکره تا تابستان امسال است. توبیاس الوود، رئیس کمیته منتخب دفاعی انگلیس، این طرحها را «خطرناک» نامید و «ایان دانکن اسمیت»، رهبر سابق حزب محافظه کار، رئیسجمهور فرانسه را «غیرقابل اعتماد و ماری در چمن» توصیف کرد. گزارشها حاکی از آن است مکرون، امانوئل بون، مشاور سیاست خارجی خود را مأمور کرده است تا با وانگ یی، دیپلمات ارشد چین در ایجاد چارچوبی که میتواند به عنوان مبنایی برای مذاکرات آتی استفاده شود، همکاری کند. منابع ناشناس به بلومبرگ گفتند فرانسویها معتقدند مذاکرات بین روسیه و اوکراین ممکن است تابستان امسال انجام شود. به گفته این منابع، هرگونه مذاکره آتی به چند شرط بستگی دارد؛ از جمله موفقیت حمله بهاری اوکراین و قرار دادن کییف در موقعیت قدرتمند در طول مذاکرات. بلومبرگ گفت یکی از مقامات دفتر مکرون برنامه صحبت بون با وانگ یی را تایید کرده است. وی از اظهارنظر درباره جزئیات خودداری کرد و افزود متحدان فرانسه از هرگونه ابتکار فرانسه مطلع شدهاند. هنوز مشخص نیست آیا مکرون در طرح خود از کییف حمایت میکند یا خیر. با این حال، روز شنبه الیزه اعلام کرد که او با ولودیمیر زلنسکی «درباره گامهای بعدی در سازماندهی نشست صلح گفتوگو کرده است». رئیسجمهور اوکراین تأیید کرد این ۲ در تماسی تلفنی درباره «نتایج سفر اخیر رئیسجمهور به چین» صحبت کردند. منابع فرانسوی بدون تایید جزئیات این گزارش به تلگراف گفتند: «مکرون در طول سفر خود علنا گفت میخواهد چین را متعهد به ایفای نقش سازنده کند. طبیعتا بحثهای دیپلماتیک انجام شده و پیگیریهایی نیز وجود دارد». کرملین روز سهشنبه اعلام کرد که هیچ طرحی برای توافق صلح ارائهشده از سوی فرانسه ندیده است. پکن تاکنون هیچ نشانهای از تحت فشار قرار دادن مسکو برای پایان دادن به جنگ نشان نداده است. در چین، مکرون نتوانست شیجینپینگ، رئیسجمهور چین را متقاعد کند که با زلنسکی صحبت کند و با گفتن اینکه اروپا نباید «پیرو» دستور کار ایالات متحده درباره تایوان باشد، متحدان را دچار اختلاف کرد. جیمز کلورلی، وزیر خارجه انگلیس گفت: «به نفع همه در سراسر جهان است که در تنگه تایوان درگیری وجود نداشته باشد... این به نفع همه است که این مساله بهطور مسالمتآمیز از طریق رضایت متقابل حل شود و نه با زور». پس از آنکه مکرون تلویحا گفت متحد شدن با ایالات متحده به معنای دستنشاندگی است، کلورلی هوشمندانه انکار کرد که بریتانیا یک «دولت دستنشانده» برای ایالاتمتحده است. کلورلی گفت: «ما میتوانیم با برخی از نزدیکترین دوستان خود در جهان هماهنگی نزدیک داشته باشیم اما همچنین با برخی از نزدیکترین دوستان خود در جهان اختلاف نظر داریم». با این حال، کلورلی به گاردین گفت که بریتانیا نباید «پردهها» را روی چین بکشد. وزیر خارجه انگلیس در جریان سفر به ژاپن برای اجلاس سران G7 گفت در حالی که او موضع جنگطلبانه برخی همکارانش را درک میکند، «چین تعیین خواهد داد که آیا با آنها تعامل داشته باشیم یا نه». او اذعان کرد که چین هرگز خود را «بازتعریف» نخواهد کرد اما افزود: «اگر تعامل نکنیم، این نفوذ را از دست خواهیم داد. من قصد ندارم نفوذی را که دارم، حتی با چین کنار بگذارم». توبیاس الوود، رئیس کمیته منتخب دفاعی انگلیس هم در پاسخ به برنامههای گزارششده مکرون به تلگراف گفت: «او ممکن است فکر کند که به دنبال یک هدف شاخص است اما در واقع دارد در کتاب بازی چین قرار میگیرد و رویههای رایج بینالمللی و مکانیزم شناختهشده برای حل و فصل اختلافات بینالمللی را دور میزند. در حالی که سر ایان دانکن اسمیت گفت اوکراینیها اعتماد کمی به رئیسجمهور فرانسه دارند». او گفت: «زمانی که در اوکراین بودم، متوجه شدم آنها به چینیها و مکرون اعتماد ندارند، آنها مطمئنا از زمانی که او به چین رفته است به او اعتماد ندارند. آنها میگویند مکرون تنها یک هدف دارد و آن تقویت وجهه است و برای او اهمیتی ندارد که در مواجهه با چنین آشفتگی داخلی، چه کسی را برای رسیدن به آن بفروشد. رفتار او واقعاً عجیب و غریب است و شبیه مار در چمن غیرقابل اعتماد است». مخالفت مشابهی در بروکسل نسبت به موضع مکرون وجود داشت. ریم ممتاز، از موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک گفت: مکرون به دلیل اظهارات قبلی خود مبنی بر اینکه ناتو از مرگ مغزی رنج میبرد، از کمبود اعتماد با شرکا و متحدان اروپاییاش رنج میبرد و آنها را با درخواست گفتوگو با روسیه در سال 2019 و «تحقیر نکردن روسیه» و ایجاد «معماری امنیتی با روسیه» حتی پس از حمله روسیه به اوکراین آچمز کرد. وی تاکید کرد: هرگونه تلاش برای همکاری با چین درباره اوکراین، بدون هماهنگی کامل با شرکای اروپایی خود و ایالاتمتحده، فرانسه را بیشتر منزوی خواهد کرد. جاستین کرامپ، از Sibylline، یک شرکت اطلاعاتی و ریسک ژئوپلیتیکی گفت: «بزرگترین مشکل این است که بسیاری در اروپا و در واقع غرب، با توجه به موقعیت مشکوک پکن در این زمینه، چین را هرگز نمیتوانند یک دلال صادق برای صلح بدانند. دیپلماتهای ارشد کشورهای گروه ۷ از جمله فرانسه این هفته از «فرمول صلح» زلنسکی که شامل خروج کامل تمام نیروهای روسیه از خاک اوکراین است، حمایت کردند. طبق گزارشها، مکرون مشتاق است درباره تضمینهای امنیتی آینده اوکراین با شرکای بینالمللی مختلف از جمله چین گفتوگو کند. رهبران ناتو مذاکرات مشابهی را در نشست سالانه ائتلاف نظامی در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی در ماه ژوئیه آغاز خواهند کرد.
گزارشهای رسیده به تلگراف حاکی از آن است که مذاکرات داخلی در حال حاضر روی رساندن نیروهای مسلح کییف به استاندارد ناتو در کوتاهمدت و بلندمدت متمرکز است. این روشی است که مقامات غربی معتقدند برای جلوگیری از روسیه پس از پایان جنگ فعلی بسیار مهم است. صحبتهای مکرون در چین هم نشاندهنده آن است که فرانسه بشدت به دنبال وساطت چین برای پایان جنگ اوکراین است.
ارسال به دوستان
رشد بیش از 360 هزار واحدی شاخص بورس در کمتر از 20 روز کاری
بهار بازار سرمایه
* شاخص کل بازار سرمایه از ابتدای امسال تاکنون 18,۶۲ درصد رشد کرد
گروه اقتصادی: فروردین 1402 برای سهامداران بورس روزهای خوشی را رقم زد. در 17 روز کاری بورس در سال جدید، شاخص کل این بازار حدود 18.5 درصد رشد را تجربه کرد. این در حالی است که روند قیمت در بازارهای دیگر رقیب بورس اینچنین پرشتاب نبوده است. شاخص کل بازار سرمایه از یک میلیون و 960 هزار واحد در ساعت 9 صبح 5 فروردین، به 2 میلیون و 324 هزار واحد در روز گذشته رسید و در این میان برخی، دلیل شرایط کنونی را آشتی حقیقیها با بورس عنوان میکنند.
بازار سرمایه روز گذشته آخرین روز معاملات خود در هفته پایانی فروردین را تقریبا بدون تغییر (0.06 درصد کاهش) به پایان رساند؛ در یک ماهی که پشت سر گذاشتیم، حجم و ارزش معاملات بازار به نسبت اواخر سال گذشته افزایش محسوسی داشت و رکورد جدیدی از ورود پول حقیقی به بازار ثبت شد که برخی آن را آشتی حقیقیها با بورس عنوان کردند.
به گزارش «وطن امروز»، معاملات بورس در سال ۱۴۰۱ در حالی به پایان رسید که اکثر فعالان بازار نسبت به آینده بورس خوشبین بودند و روزهای پررونقی را برای این بازار در سال ۱۴۰۲ متصور بودند.
اکثر کارشناسان بارها در ارزیابیهای خود از وضعیت بورس در سال ۱۴۰۲ بر این موضوع تاکید داشتند که بازار سهام پس از فراز و نشیبهای بسیاری که طی ۲ سال گذشته تجربه کرده و با توجه به عقبماندگیای که نسبت به سایر بازارها داشته است، اکنون در بهترین موقعیت سرمایهگذاری قرار دارد و سهامداران میتوانند به شرط سرمایهگذاری در سهام ارزنده، سود چشمگیری را از این بازار نسبت به سایر بازارهای سرمایهگذاری کسب کنند.
* اعتماد از دست رفته بازار سرمایه دوباره به بازار بازمیگردد؟
با وجود مطرح شدن چنین صحبتهایی از سوی فعالان بازار اما سهامداران از ترس ضرر و زیانهایی که طی چند وقت گذشته و تحت تاثیر اشتباهات دولت قبل متحمل شده بودند، از سرمایهگذاری دوباره در بورس دوری کردند که فعالان بازار بارها علت چنین اتفاقی را اعتماد از دست رفته سهامداران نسبت به بورس عنوان کرده بودند.
دولت سیزدهم از نخستین روزهای آغاز به کار خود، رونق به بازار سهام را جزو اولویتهای فعالیت خود قرار داد و با همراهی سازمان بورس تلاشهای زیادی برای بازگشت اعتماد به بورس و جبران ضرر و زیان سهامداران شد.
* رشد 6 درصدی شاخص کل در تعطیلات نوروز
بازار سهام در حالی معاملات خود در سال ۱۴۰۲ را آغاز کرد که با واکنش مثبت نسبت به تلاشهای دولت و سازمان بورس همراه شد و روزهای پررونقی را در تعطیلات نوروز پشت سر گذاشت، به گونهای که شاخص بورس در نخستین روز معاملاتی سال ۱۴۰۲ و در نخستین ساعات معاملات با بیش از 4 هزار واحد رشد در محدوده کانال ۲ میلیون واحد قرار گرفت.
رشد پرشتاب بورس در تعطیلات نوروز فقط به نخستین روز تعطیلات منتهی نشد، بلکه این روند تا جایی ادامه یافت که شاخص بورس در ۶ فروردین از کانال ۲ میلیون واحد عبور کرد که این اتفاق از سال ۹۹ تاکنون بیسابقه بود و شاخص معاملات خود را در پایان روز معاملاتی تعطیلات نوروز با عدد ۲ میلیون و ۷۸ هزار واحد پایان داد. ارزیابیهای انجام شده حاکی از آن است که شاخص بورس در تعطیلات نوروز با بیش از ۶ درصد بازدهی نسبت به آخرین روز معاملاتی اسفند پارسال همراه شد.
* رشد 12 درصدی شاخص بعد از تعطیلات نوروز
در ادامه چنین روندی، شاخص بورس با به پایان رسیدن تعطیلات نوروز، معاملات خود را در ۱۴ فروردین با روند صعودی آغاز کرد و با بیش از ۱۱ هزار واحد رشد با ۲ میلیون و ۸۹ هزار واحد معاملات خود را به پایان رساند.
سقف تاریخی شاخص بورس ۱۵ فروردین تحت تاثیر خوشبینیهای ایجاد شده میان سهامداران برای سرمایهگذاری در بورس شکسته شد و در نخستین دقایق معاملات با ۴۱ هزار واحد رشد به ارتفاع ۲ میلیون و ۱۳۱ هزار و ۸۲۱ واحد رسید اما این رشد بازار در پایان معاملات همان روز به دلیل نوسانات ایجاد شده به ۲۹ هزار واحد کاهش یافت و شاخص بورس در کانال ۲ میلیون و ۱۱۹ هزار واحدی ایستاد.
روند صعودی بازار تا جایی ادامه یافت که شاخص بورس در ۱۹ فروردین قله 2.2 میلیون واحدی را فتح کرد و در همان روز معاملات خود را در کانال ۲ میلیون و ۲۰۲ هزار واحد پایان داد که این عدد در تاریخ ۲۰ فروردین در ادامه روند صعودی بازار به عدد ۲ میلیون و ۲۱۲ هزار واحد رسید.
با تداوم رکوردشکنیهای شاخص بورس از نخستین روز معاملاتی سال ۱۴۰2 تا هفته گذشته، اکثر کارشناسان هشداری مبنی بر اصلاح احتمالی شاخص بورس را به سهامداران داده بودند و معتقد بودند رخ دادن چنین روندی در بازار موقتی است و سهامداران نباید از ترس دائمی بودن چنین روندی دست به رفتارهای هیجانی بزنند و اقدام به فروش هیجانی سهام خود در بازار کنند، چراکه این اتفاق میتواند تکرارکننده روزهای پرنوسان و منفی شاخص بورس در سال ۹۹ باشد.
با توجه به مطرح شدن چنین هشداری از سوی کارشناسان، شاخص بورس ۲۱ فروردین نسبت به رشد خود عقبنشینی و با ۲۲ هزار و ۳۳۲ واحد کاهش بخشی از رشد خود را اصلاح کرد که این روند موقتی تا روز سهشنبه ۲۲ فروردین ادامه پیدا کرد.
پس از انجام چنین اصلاحی در بازار سهام که از نظر کارشناسان طبیعی بود، شاخص بورس در روزهای پس از آن پرقدرتتر از قبل روند صعودی خود را در پیش گرفت و با بیش از ۷۴ هزار رشد در 26 فروردین، در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۵۳ هزار واحد ایستاد و جایگاه خود را در کانال ۲ میلیون واحد محکمتر از قبل کرد و بازدهی ۱۵ درصدی را رقم زد.
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز به عنوان آخرین روز معاملاتی فروردین با هزار و ۳۰۴ واحد کاهش در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۲۴ هزار واحدی ایستاد.
شاخص هموزن نیز با ۴ هزار و ۹۰ واحد افزایش به ۷۶۰ هزار و ۷۵۵ واحد و شاخص قیمت با ۲ هزار و ۴۱۴ واحد رشد به ۴۴۹ هزار و ۶۴ واحد رسید.
همچنین در آخرین روز معاملاتی فروردین در بورس تهران، بیش از ۱۹ میلیارد و ۲۰۳ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۴۶ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال معامله شد.
بازار سرمایه سهشنبه هفته جاری را رویایی آغاز کرد به طوری که شاخص بورس از کانال 2.3 میلیون واحد عبور کرد.
در این میان به نظر میرسد با بازگشت اعتماد به بورس، مسیر ورود پول به بازار در این روزها هموارتر شده و راه را برای صعود آماده میکند.
ارسال به دوستان
واکنش رسانههای عبریزبان به سخنان رئیسجمهوردر مراسم رژه روز ارتش
پیام هشدار به تلآویو رسید
گروه سیاسی: رژه نیروهای مسلح 29 فروردین امسال بازتاب ویژهای در رسانههای عبریزبان رژیم صهیونیستی داشت و دقایقی بعد از سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور در مراسم روز ارتش، این رسانهها به بازتاب بخشهایی از سخنرانی وی بویژه در رابطه با آینده رژیمشان پرداختند. بنا به گزارش تسنیم، روزنامه یدیعوت آحارانوت در این رابطه نوشت: یک روز بعد از تهدیدهای بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل در مراسم یاد واشیم (هولوکاست)، رئیسجمهور ایران در مراسم روز ارتش ایران پاسخ آن را با واژههای مشابه داد و پیام تهدیدآمیزی را برای اسرائیل و ایالات متحده ارسال کرد. به نوشته این رسانه عبریزبان، رئیسی تأکید کرد هر اشتباهی از سوی اسرائیل علیه ایران منجر به واکنش شدید نیروهای مسلح ایران شده و منجر به ویرانی حیفا و تلآویو خواهد شد. دشمنان ایران بویژه اسرائیل باید بدانند هر اقدامی از سوی آنها علیه ایران با واکنش ویرانگر ایران مواجه خواهد شد. سایت خبری کیپا در این رابطه نوشت: ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران در روز ارتش، اسرائیل و ایالات متحده را تهدید کرد: دشمنان ایران و در رأس آنها اسرائیل باید بدانند هر اقدامی علیه ما با واکنش ویرانگری مواجه خواهد شد.
به نوشته این رسانه عبریزبان، رئیسجمهور ایران به نیروهای بیگانه حاضر در منطقه بویژه ایالات متحده توصیه کرد در اسرع وقت آن را ترک کنند. پایگاه اینترنتی حدشوت هم به نقل از «یونی بن مناخیم» تحلیلگر صهیونیست در این رابطه تأکید کرد: ایران تهدید به ویران کردن تلآویو و حیفا کرد. یک تحلیلگر دیگر هم با تکرار این تهدید، اعلام کرد این پیام به تلآویو رسید.
یسرائیل هیوم رسانه حامی بنیامین نتانیاهو هم در این رابطه نوشت: رئیسجمهور ایران پیام تهدیدآمیزی برای اسرائیل و ایالات متحده ارسال و تأکید کرد دشمنان ما باید بدانند هر اقدامی از سوی آنها با واکنش ویرانگر ما مواجه خواهد شد.
یسرائیل هیوم جمله «حضور ایران در منطقه ضامن امنیت و ثبات منطقه است» را هم به نقل از رئیسجمهور کشورمان منتشر کرد و در این رابطه نوشت: از دیدگاه تهران حضور نیروهای بیگانه هیچ کمکی به امنیت منطقه نمیکند. پایگاه خبری باهازیت هم در گزارشی از مراسم روز ارتش ضمن تکرار جمله رئیسجمهور کشورمان درباره ویرانی حیفا و تلآویو، به دیگر جملات رئیسجمهور درباره واکنش ویرانگر ایران و لزوم خروج نیروهای بیگانه از منطقه اشاره کرد.
در ادامه گزارش تأکید شد در این مراسم شمار قابل توجهی از تسلیحات ارتش ایران هم به نمایش درآمد که تمام آنها ساخت ایران است. شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی هم سخنان رئیسجمهور درباره رژیم صهیونیستی را بازتاب داد و نوشت: فقط یک روز بعد از اظهارات بنیامین نتانیاهو درباره ایران، رئیسجمهور ایران تأکید کرد هر نوع اشتباهی از سوی اسرائیل منجر به ویرانی تلآویو و حیفا میشود.
رسانه عبریزبان همچنین به نقل از رئیسی گفت: ارتش ایران به شکل قاطعی در مقابل تروریسم ایستاده و از منافع ایران در دریاهای آزاد هم حمایت میکند. در ادامه گزارش آمده است: ابراهیم رئیسی اوایل همین هفته در مراسم روز قدس سخنرانی کرده و در آن مراسم اعلام کرد: موضع ایران در پشتیبانی و حمایت از فلسطینیان تغییرناپذیر است. روزنامه جروزالم پست نیز در این رابطه یادآور شد، تهدیدهای ذکر شده صرفا تهدیدهای کلامی نیستند، بلکه ایران حامی اصلی عاملانی به شمار میرود که در عید پاک از چند نقطه به سوی اسرائیل موشک شلیک کردند یا در کرانه باختری دست به عملیات میزنند.
ارسال به دوستان
سفر ربع پهلوی به سرزمینهای اشغالی با تحقیر لیدر سلطنتطلبان همراه شد
سیرک بیخودی السلطنه
گروه سیاسی: در روزهای اخیر سرزمینهای اشغالی شاهد برگزاری سیرکی با نقشآفرینی رضا پهلوی است. رضا پهلوی که در چند ماه اخیر بیماری توهمش شدت پیدا کرده و خود را نماینده مردم ایران میبیند، به اسرائیل سفر کرد تا توجه مقامات رژیم صهیونیستی و حمایت مالی این رژیم را جلب کند.
یکشنبه هفته جاری بود که دیکتاتورزاده پهلوی در حساب توئیتر خود از سفر به سرزمینهای اشغالی خبر داد و نوشت: «در راه اسرائیل هستم. هدف من از این سفر، ابلاغ پیام دوستی ملت ایران، گفتوگو با متخصصان آب اسرائیلی درباره چگونگی مواجهه با بحران منابع آب ایران ناشی از سوءاستفاده رژیم جمهوری اسلامی و ادای احترام به قربانیان هولوکاست همزمان با روز یادبودشان است. میخواهم مردم اسرائیل بدانند جمهوری اسلامی نماینده مردم ایران نیست. پیوند دیرین میان ۲ ملت ایران و اسرائیل میتواند دوباره برقرار شود و به هر دو ملت سود برساند. به اسرائیل میروم تا نقشم برای ساختن آن آینده روشنتر را ایفا کنم».
همانطور که از اظهارات دیکتاتورزاده پهلوی پیداست، او به قدری در توهمات خود غرق شده که بهراستی خود را در قامت نماینده مردم ایران میبیند. در بلاهت و حماقت رضا پهلوی همین بس که او درست چند روز پس از برگزاری مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس در ایران، هدف از سفر خود به سرزمینهای اشغالی را ابلاغ پیام دوستی مردم ایران دانسته است! پهلوی در حالی خود را نماینده مردم ایران خوانده و گفته است به اسرائیل میرود تا نقش خود برای ساختن آینده روشن را ایفا کند که حتی در همراه کردن دیگر گروههای ضدایرانی با خود نیز عاجز است. چه آنکه پویش مسخره «من وکالت میدهم» نیز با استقبال اپوزیسیون همراه نبود و با شکست مواجه شد. سفر رضا پهلوی به سرزمینهای اشغالی نیز با انتقادات گسترده دیگر افراد و گروههای ضدانقلاب همراه بوده است. در همین رابطه علی افشاری از لیدرهای مجازی اپوزیسیون ایرانی در حساب توئیتر خود نوشت: «رضا پهلوی میتواند «پیام دوستی» خودش و حداکثر موکلانش را به اسرائیل بدهد! او نمایندگیای از ملت ایران ندارد! خودخوانده نمیتوان مدعی سخنگویی مردم شد. پذیرش دعوت افراطیترین دولت تاریخ اسرائیل که مورد نارضایتی اکثر اسرائیلیها است، نهتنها افتخاری ندارد بلکه باعث سرافکندگی است».
رضا پهلوی روز دوشنبه هفته جاری در حالی وارد فرودگاه بن گورین شد که نه خبری از استقبال رسمی صهیونیستها بود و نه فرش قرمزی برای شاهزاده براندازان جمهوری اسلامی پهن شده بود. اینها مواردی است که «منشه امیر» مدیر رادیو فارسی اسرائیل به آن اذعان داشته است. او در این رابطه گفت: رضا پهلوی را از در عادی فرودگاه بیرون آوردند و پروتکلهای شخصیتهای بزرگ برای او انجام نشد. برای او فرش قرمز هم پهن نشد.
مدیر بخش فارسی رادیو اسرائیل ادامه داد: اصولا وقتی شخصیت بزرگی وارد فرودگاه شود او را به سالن «ویآیپی» منتقل و سپس از دری مجزا منتقل میکنند اما آنچه باعث شگفتی شد این اتفاقات روی نداد.
اینکه در نظر مقامات رژیم صهیونیستی رضا پهلوی شخصیتی نبوده که برایش استقبال ویژهای تدارک ببینند و حتی به خود زحمت ندادند او را از در ویژه منتقل کنند، موضوع عجیبی نیست، چراکه اساسا دیکتاتورزاده پهلوی محلی از اعراب ندارد اما نکته جالب توجه این است که حتی منشه امیر که خود را وفادار به سلطنت پهلوی میداند نیز برای ربع پهلوی آنقدر احترام قائل نبوده که به استقبالش در فرودگاه برود(!).
* دعای لامذهب
یکی دیگر از نکات جالب توجه سفر دیکتاتورزاده پهلوی به سرزمینهای اشغالی، حضور او در کنار دیوار ندبه در بیتالمقدس بود. در تصاویری که در این رابطه منتشر شده، رضا پهلوی که پدر و پدربزرگش از دشمنان دین بودند و خودش نیز در دشمنی با دین کم از آنها ندارد، کیپا (عرقچین یهودی) به سر گذاشته و به همراه همسرش در حال دعا و به جا آوردن مراسمات مذهبی یهودی است. حالا باید منتظر ماند و دید آیا سلطنتطلبانی که طی دهههای گذشته دین (اسلام) را اصلیترین دشمن خود دانسته و برای مردم ایران نسخه بیمذهبی را پیچیدهاند، چه واکنشی به دعای شاهزاده احمق خود کنار دیوار ندبه خواهند داشت!
* دیدار با نتانیاهو، در کنار سطل زباله
اما جالبترین تصویری که از سفر رضا پهلوی به سرزمینهای اشغالی منتشر شده که نشان از حقارت او دارد، مربوط به دیدارش با نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی است. در تصاویری که از این دیدار غیررسمی در فضای مجازی و رسانهای وایرال شده، نخستوزیر رژیم صهیونیستی از او در جایی غیر از محیط و دفتر کار خود استقبال کرده است بهطوری که به نظر میرسد دیدار مورد اشاره به صورت عجلهای و در محیطی شبیه آبدارخانه، راهرو و حتی سرویس بهداشتی برگزار شده است. این را سطل زبالهای که در گوشه تصویر پیداست میگوید. هرچند رسانههای ضدایرانی تلاش کردند با برش تصویر، بر این موضوع سرپوش بگذارند.
* از دیکتاتوری رضاخان تا دموکراسی ربع پهلوی
رضا پهلوی روز گذشته در نشست خبری با تعداد معدودی از خبرنگاران که یکی از آنها نیز از سوی رسانه ضدایرانی و تجزیهطلب سعودی اینترنشنال حاضر شده بود، خود را دموکراسیخواه دانست و گفت: «روی این موضوع کار میکنیم که مردم ایران با تاسیس مجلس موسسان نظام جدید را ایجاد کنند و رفراندوم برگزار شود. اینجا ماموریت من تمام میشود. من فقط به دنبال کمک به ایجاد دموکراسی در کشور هستم».
این هم قسمت طنز ماجراست. کسی که پدربزرگش با کودتای انگلیسیها روی کار آمد و دیکتاتوری را به درجهای رسانده بود که زمان فرارش از کشور، مردم ایران جشن گرفتند، اکنون ژست دموکراسیخواهی به خود گرفته است. در تاریخ معاصر، مردم ایران دیکتاتورتر از پدر و پسر پهلوی و سیاهتر از 57 سال حکومت آنها به یاد ندارند. حالا چگونه ممکن است رضا ربع پهلوی دموکراسیخواه شده باشد؟
ژست دموکراسیخواهی پهلوی در حالی است که او پیش از این به صورت تلویحی اعلام کرده بود پس از براندازی جمهوری اسلامی، به دنبال برقراری دوباره نظام سلطنتی در ایران است.
او در در کنفرانس امنیتی مونیخ که بهمنماه سال قبل برگزار شد، در مصاحبهای با ادعای اینکه «شخصاً نظام جمهوری را به نظام سلطنتی ترجیح میدهد»، گفت: شاید بتوان راه نوآورانهای برای انتخاب مقام سلطنت پیدا کرد، به جای آنکه شخصی که این جایگاه را پر میکند آن را به ارث ببرد.
برخلاف ادعاهایی که دارد، زیست سیاسی رضا پهلوی طی این سالها، نشان داده با گروههایی در ارتباط است و نشست و برخاست میکند که از او به عنوان شاه و شاهزاده یاد کنند. کما اینکه در جریان اغتشاشات سال گذشته نیز شاهد بودیم او با حضور در شبکه ضدایرانی منوتو، از مردم ایران خواست در دوران گذار از جمهوری اسلامی، به او وکالت دهند. به عبارتی رضا پهلوی از مردم خواست به بیعت او در آمده و با کنار زدن جمهوری اسلامی، او را به قدرت برسانند.
* عادیسازی حمله نظامی به ایران
رضا پهلوی در بخش دیگری از گفتوگویش با تعدادی از رسانهها، در پاسخ به یکی از خبرنگاران که پرسیده بود آیا راهی برای پایان جمهوری اسلامی متصور است و چگونه اسرائیل میتواند در این روند کمک کند گفت: جنبشهای آزادیخواه در جهان بدون حمایت بینالمللی نمیتوانستند موفق شوند.
جدای از اینکه وی از اغتشاشات پر از خشونت و ترور زن، زندگی، آزادی با عنوان جنبش آزادیخواه(!) یاد میکند، اظهارات پهلوی تلاش او برای عادیسازی حمله نظامی کشورهای بیگانه به ایران است. دیکتاتورزاده پهلوی که در ماههای گذشته خود را دلسوز ایران معرفی میکرد، اکنون در اظهاراتی که نشان از بیوطنی او دارد، راهکار پایان جمهوری اسلامی ایران را حمایت بینالمللی (حمله نظامی) اسرائیل و غرب میداند.
البته درخواست اقدام نظامی غرب علیه ایران محدود به رضا پهلوی نمیشود. پیش از این گروهها و افراد ضدایرانی از جمله مسیح علینژاد، حامد اسماعیلیون، علی کریمی و گروهکهای تجزیهطلب بارها خواستار حمله نظامی به ایران شده بودند.
چنانکه هفته گذشته با افشاگری تعدادی از افراد ضدانقلاب، مشخص شد حامد اسماعیلیون و مسیح علینژاد سال گذشته با حضور در کنفرانس هالیفاکس، خواستار ایجاد منطقه پرواز ممنوع در آسمان غرب کشور و بمباران کردستان ایران شده بودند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|