|
صادرات ایران به عراق از 10 میلیارد دلار گذشت
مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به رکوردزنی صادرات ایران به عراق، گفت: صادرات ایران به عراق در سال 1401 به بیش از 10 میلیارد دلار رسید. فرزاد پیلتن اظهار داشت: بر اساس آمارهای منتشر شده توسط گمرک ایران، صادرات جمهوری اسلامی ایران به عراق در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۱۰ میلیارد دلار رسید که به عنوان یک حد نصاب جدید و بیسابقه در صادرات ایران به این کشور محسوب میشود.
ارسال به دوستان
رشد بیش از 360 هزار واحدی شاخص بورس در کمتر از 20 روز کاری
بهار بازار سرمایه
شاخص کل بازار سرمایه از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون 18,۶۲ درصد رشد کرد
گروه اقتصادی: فروردین 1402 برای سهامداران بورس روزهای خوشی را رقم زد. در 17 روز کاری بورس در سال جدید، شاخص کل این بازار حدود 18.5 درصد رشد را تجربه کرد. این در حالی است که روند قیمت در بازارهای دیگر رقیب بورس اینچنین پرشتاب نبوده است. شاخص کل بازار سرمایه از یک میلیون و 960 هزار واحد در ساعت 9 صبح 5 فروردین، به 2 میلیون و 324 هزار واحد در روز گذشته رسید و در این میان برخی، دلیل شرایط کنونی را آشتی حقیقیها با بورس عنوان میکنند.
بازار سرمایه روز گذشته آخرین روز معاملات خود در هفته پایانی فروردین را تقریبا بدون تغییر (0.06 درصد کاهش) به پایان رساند؛ در یک ماهی که پشت سر گذاشتیم، حجم و ارزش معاملات بازار به نسبت اواخر سال گذشته افزایش محسوسی داشت و رکورد جدیدی از ورود پول حقیقی به بازار ثبت شد که برخی آن را آشتی حقیقیها با بورس عنوان کردند.
به گزارش «وطن امروز»، معاملات بورس در سال ۱۴۰۱ در حالی به پایان رسید که اکثر فعالان بازار نسبت به آینده بورس خوشبین بودند و روزهای پررونقی را برای این بازار در سال ۱۴۰۲ متصور بودند.
اکثر کارشناسان بارها در ارزیابیهای خود از وضعیت بورس در سال ۱۴۰۲ بر این موضوع تاکید داشتند که بازار سهام پس از فراز و نشیبهای بسیاری که طی ۲ سال گذشته تجربه کرده و با توجه به عقبماندگیای که نسبت به سایر بازارها داشته است، اکنون در بهترین موقعیت سرمایهگذاری قرار دارد و سهامداران میتوانند به شرط سرمایهگذاری در سهام ارزنده، سود چشمگیری را از این بازار نسبت به سایر بازارهای سرمایهگذاری کسب کنند.
* اعتماد از دست رفته بازار سرمایه دوباره به بازار بازمیگردد؟
با وجود مطرح شدن چنین صحبتهایی از سوی فعالان بازار اما سهامداران از ترس ضرر و زیانهایی که طی چند وقت گذشته و تحت تاثیر اشتباهات دولت قبل متحمل شده بودند، از سرمایهگذاری دوباره در بورس دوری کردند که فعالان بازار بارها علت چنین اتفاقی را اعتماد از دست رفته سهامداران نسبت به بورس عنوان کرده بودند.
دولت سیزدهم از نخستین روزهای آغاز به کار خود، رونق به بازار سهام را جزو اولویتهای فعالیت خود قرار داد و با همراهی سازمان بورس تلاشهای زیادی برای بازگشت اعتماد به بورس و جبران ضرر و زیان سهامداران شد.
* رشد 6 درصدی شاخص کل در تعطیلات نوروز
بازار سهام در حالی معاملات خود در سال ۱۴۰۲ را آغاز کرد که با واکنش مثبت نسبت به تلاشهای دولت و سازمان بورس همراه شد و روزهای پررونقی را در تعطیلات نوروز پشت سر گذاشت، به گونهای که شاخص بورس در نخستین روز معاملاتی سال ۱۴۰۲ و در نخستین ساعات معاملات با بیش از 4 هزار واحد رشد در محدوده کانال ۲ میلیون واحد قرار گرفت.
رشد پرشتاب بورس در تعطیلات نوروز فقط به نخستین روز تعطیلات منتهی نشد، بلکه این روند تا جایی ادامه یافت که شاخص بورس در ۶ فروردین از کانال ۲ میلیون واحد عبور کرد که این اتفاق از سال ۹۹ تاکنون بیسابقه بود و شاخص معاملات خود را در پایان روز معاملاتی تعطیلات نوروز با عدد ۲ میلیون و ۷۸ هزار واحد پایان داد. ارزیابیهای انجام شده حاکی از آن است که شاخص بورس در تعطیلات نوروز با بیش از ۶ درصد بازدهی نسبت به آخرین روز معاملاتی اسفند پارسال همراه شد.
* رشد 12 درصدی شاخص بعد از تعطیلات نوروز
در ادامه چنین روندی، شاخص بورس با به پایان رسیدن تعطیلات نوروز، معاملات خود را در ۱۴ فروردین با روند صعودی آغاز کرد و با بیش از ۱۱ هزار واحد رشد با ۲ میلیون و ۸۹ هزار واحد معاملات خود را به پایان رساند.
سقف تاریخی شاخص بورس ۱۵ فروردین تحت تاثیر خوشبینیهای ایجاد شده میان سهامداران برای سرمایهگذاری در بورس شکسته شد و در نخستین دقایق معاملات با ۴۱ هزار واحد رشد به ارتفاع ۲ میلیون و ۱۳۱ هزار و ۸۲۱ واحد رسید اما این رشد بازار در پایان معاملات همان روز به دلیل نوسانات ایجاد شده به ۲۹ هزار واحد کاهش یافت و شاخص بورس در کانال ۲ میلیون و ۱۱۹ هزار واحدی ایستاد.
روند صعودی بازار تا جایی ادامه یافت که شاخص بورس در ۱۹ فروردین قله 2.2 میلیون واحدی را فتح کرد و در همان روز معاملات خود را در کانال ۲ میلیون و ۲۰۲ هزار واحد پایان داد که این عدد در تاریخ ۲۰ فروردین در ادامه روند صعودی بازار به عدد ۲ میلیون و ۲۱۲ هزار واحد رسید.
با تداوم رکوردشکنیهای شاخص بورس از نخستین روز معاملاتی سال ۱۴۰2 تا هفته گذشته، اکثر کارشناسان هشداری مبنی بر اصلاح احتمالی شاخص بورس را به سهامداران داده بودند و معتقد بودند رخ دادن چنین روندی در بازار موقتی است و سهامداران نباید از ترس دائمی بودن چنین روندی دست به رفتارهای هیجانی بزنند و اقدام به فروش هیجانی سهام خود در بازار کنند، چراکه این اتفاق میتواند تکرارکننده روزهای پرنوسان و منفی شاخص بورس در سال ۹۹ باشد.
با توجه به مطرح شدن چنین هشداری از سوی کارشناسان، شاخص بورس ۲۱ فروردین نسبت به رشد خود عقبنشینی و با ۲۲ هزار و ۳۳۲ واحد کاهش بخشی از رشد خود را اصلاح کرد که این روند موقتی تا روز سهشنبه ۲۲ فروردین ادامه پیدا کرد.
پس از انجام چنین اصلاحی در بازار سهام که از نظر کارشناسان طبیعی بود، شاخص بورس در روزهای پس از آن پرقدرتتر از قبل روند صعودی خود را در پیش گرفت و با بیش از ۷۴ هزار رشد در 26 فروردین، در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۵۳ هزار واحد ایستاد و جایگاه خود را در کانال ۲ میلیون واحد محکمتر از قبل کرد و بازدهی ۱۵ درصدی را رقم زد.
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز به عنوان آخرین روز معاملاتی فروردین با هزار و ۳۰۴ واحد کاهش در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۲۴ هزار واحدی ایستاد.
شاخص هموزن نیز با ۴ هزار و ۹۰ واحد افزایش به ۷۶۰ هزار و ۷۵۵ واحد و شاخص قیمت با ۲ هزار و ۴۱۴ واحد رشد به ۴۴۹ هزار و ۶۴ واحد رسید.
همچنین در آخرین روز معاملاتی فروردین در بورس تهران، بیش از ۱۹ میلیارد و ۲۰۳ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۴۶ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال معامله شد.
بازار سرمایه سهشنبه هفته جاری را رویایی آغاز کرد به طوری که شاخص بورس از کانال 2.3 میلیون واحد عبور کرد.
در این میان به نظر میرسد با بازگشت اعتماد به بورس، مسیر ورود پول به بازار در این روزها هموارتر شده و راه را برای صعود آماده میکند.
ارسال به دوستان
تأکید رئیسجمهور به اعضای هیأت دولت: طرحهای وزارت راهوشهرسازی برای حمایت از مستأجران اجرا شود
مأموریت دولت: کنترل اجارهبها
اهم طرحهای وزارت راه؛ راهاندازی سامانه ثبت رایگان قراردادهای اجاره، تدوین بسته نظارتی بر بنگاههای مسکن و سایتهای اینترنتی، تشکیل کمیته نظارتی پرداخت تسهیلات به نهضت ملی مسکن و دستور بازنگری نرخ سود تسهیلات مسکن
گروه اقتصادی: با نزدیک شدن به فصل نقل و انتقالات مسکن، نگرانی مستأجران از نرخهای اجارهبها و ناتوانیشان در پرداخت مبالغ خواسته شده از سوی مالکان افزایش یافته است. در این زمانها، مستاجران بویژه در کلانشهرها برای اجاره یک ملک مسکونی یا تمدید مدت قرارداد اجاره ملک، با اعداد و ارقامی از سوی مالکان مواجه میشوند که نگرانی آنها را درباره تمدید قرارداد یا اجاره ملک دوچندان میکند.
بر این اساس روز گذشته در جلسه هیات دولت، رئیسجمهور با اشاره به نزدیکی فصل جابهجاییها، بر حمایت از مستأجران تأکید کرد و مهار تورم در بازار مسکن را از اولویتها برشمرد.
* جلسه هیأت دولت با کارویژه اجارهبها
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در جلسه صبح دیروز هیات دولت، با اشاره به نزدیکی فصل جابهجاییها، بر تسریع در اجرای طرحهای وزارت راهوشهرسازی برای حمایت از مستأجران تأکید کرد و مهار تورم در بازار مسکن را از اولویتها برشمرد.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به گزارشهای ارائه شده درباره تولیدکنندگان زعفران و برنجکاران بار دیگر بر لزوم حمایت از کشاورزان تأکید کرد و به وزارت جهاد کشاورزی مأموریت داد با بررسی فوری موضوع، تدابیر لازم را برای بازاریابی و تسهیل فروش محصولات تولیدکنندگان زعفران و برنج اتخاذ کند.
مکلف کردن مدیران دستگاههای اجرایی و دولتی به تحول در سازمان متبوع خود، به منظور تامین هر چه بیشتر منافع مردم و پیشرفت کشور، همچنین ارائه برنامه کاری مجموعههای دولتی برای تحقق فرامین رهبری بویژه تحقق شعار سال از تأکیدات رئیسجمهور در جلسه روز گذشته هیات دولت بود.
رئیسی همچنین با اشاره به گزارش وزیر میراث فرهنگی و گردشگری درباره عملکرد ستاد سفرهای نوروزی اظهار داشت: نوروز امسال جلوه حضور بانشاط مردم بود که با همت و تلاش همه دستگاههای مسؤول شاهد یک نشاط اجتماعی در بهار طبیعت بودیم و ستاد سفرهای نوروزی به عنوان یک مجموعه هماهنگ در دولت، میتواند کارهای بزرگی در ارائه خدمات گسترده به مردم انجام دهد.
* تسهیل تأمین مسکن مستأجران
در جلسهای که پیشتر با حضور معاون اول رئیسجمهور و وزرای راه و شهرسازی و اقتصاد، روسای بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه برگزار شده بود اقدامات وزارت راه برای سامان بخشی به بازار اجاره بررسی شد.
بر این اساس مقرر شد درباره بازنگری در میزان و نرخ سود تسهیلات مسکن به فوریت پیشنهادات عملیاتی با هماهنگی بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی جمعبندی و جهت تصویب نهایی به شورای پول و اعتبار ارائه شود.
همچنین درباره وضعیت مسکن و اجارهبهای منازل مسکونی در تهران و سایر کلانشهرها، وزارت راه و شهرسازی گزارشی از برنامه خود مبنی بر تنظیم، کنترل و ساماندهی اجارهبهای مسکن در تهران و رشد شاخص اجارهبها و تورم در هر فصل نسبت به فصل مشابه سال گذشته ارائه کرد. بر همین اساس جهت جلوگیری و کنترل سوداگری در بخش مسکن مقرر شد با قید فوریت درباره طرح مالیات بر معاملات مکرر مسکن تصمیمگیری و پس از تصویب در هیات دولت، لایحهای دوفوریتی به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
ارائه بسته نظارتی و اجرایی در زمینه ساماندهی بنگاههای معاملاتی مسکن و بررسی جواز کسب و کد رهگیری مشاوران املاک ملکی در تهران و نظارت بر سایتهای اینترنتی اجاره مسکن از دیگر مصوبات این جلسه بود.
***
تصویب لایحه اخذ مالیات از معاملات مکرر مسکن
سخنگوی دولت خبر داد در جلسه دیروز هیات دولت لایحه اخذ مالیات از معاملات مکرر مسکن که از سوی وزارت راهوشهرسازی ارائه شده بود به تصویب رسید تا افزایش قیمت خانهها و اجاره کنترل شود. علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت در حاشیه جلسه دیروز هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دولت مصوب کرد تا تمام مقرراتی که مرتبط با حوزه کسبوکار است در یک سامانه اطلاعرسانی ثبت شود. اگر مقررات در این سامانه ثبت نشود، لازمالاجرا نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین لایحهای به منظور کنترل افزایش قیمت و اجاره منازل مسکونی به تصویب رسید و این لایحه که در رابطه با اخذ مالیات از معاملات مکرر در حوزه مسکن است به مجلس ارسال خواهد شد. بهادری جهرمی عنوان داشت: با اخذ مالیات از خانههای خالی و معاملات مکرر در حوزه مسکن امید است از افزایش بیرویه قیمت مسکن و اجارهبها جلوگیری شود.
ارسال به دوستان
اخبار
جزئیات مرحله دوم ثبتنام طرح یکپارچه تخصیص خودرو
سخنگوی وزارت صمت با بیان اینکه مرحله دوم ثبتنام طرح یکپارچه تخصیص خودرو از ۱۶ اردیبهشت شروع میشود، گفت: فرآیند آن شبیه مرحله اول است و متقاضیان باید ۱۰۰ میلیون تومان در حساب خود اما به وکالت سازمان حمایت دربیاورند. امید قالیباف با بیان اینکه در مرحله اول طرح یکپارچه تخصیص خودرو 930 هزار نفر ثبتنام کردند، گفت: این خودروها در حال تحویل است و در ماه اردیبهشت و خرداد مجموعا 250 هزار خودرو تحویل داده میشود. وی با بیان اینکه با ادامه فرآیند تحویل خودروها، قیمت در بازار آزاد شکسته میشود، افزود: طی روزهای اخیر نیز قیمتهای بازار شیب نزولی داشته است. سخنگوی وزارت صمت افزود: در زمان حاضر شاهین با قیمت حدود 400 میلیون تومان تحویل داده میشود اما در بازار 700 میلیون تومان است. سوال من از متقاضیان خودرو این است؛ چرا بازار آزاد را انتخاب و پول اضافه پرداخت میکنند؟ تولید روزانه شاهین سال قبل 65 دستگاه بود اما امسال به روزی 220 دستگاه رسیده است، درباره بقیه مدلهای خودرو نیز همین وضعیت حاکم است.
قالیباف درباره مرحله دوم ثبتنام طرح یکپارچه تخصیص خودرو گفت: ثبتنام در مرحله دوم ثبتنام طرح یکپارچه تخصیص خودرو از 16 اردیبهشت شروع میشود که فرآیند آن شبیه مرحله اول است، بنابراین متقاضیان باید 100 میلیون تومان در حساب خود اما به وکالت سازمان حمایت دربیاورند، نداشتن پلاک فعال و سایر شرایط نیز همچنان حاکم است. البته در این مرحله از فروش هم بیشتر مدلهای شرکتهای خودروساز در مرحله دوم نیز عرضه خواهد شد.
***
«اقتصاد دیجیتال» محور کلیدی در برنامه هفتم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار برخی اعضای سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با بیان اینکه برای نخستین بار در کشور موضوع اقتصاد دیجیتال به عنوان محور کلیدی در برنامه هفتم مطرح است، گفت: این اتفاق نتیجه نگاه دولت سیزدهم به این حوزه و حاصل پیگیریهای وزارت ارتباطات است. عیسی زارعپور با اشاره به پروژههای ارتباطی بزرگ در حال اجرا، گفت: اجرای این برنامهها و پروژهها، نگرش وزارت ارتباطات را نسبت به ارتباطات و توسعه آن نشان میدهد. وزیر ارتباطات در این دیدار با اشاره به اقدامات انجام شده وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم، تصریح کرد: از ابتدای این دولت پهنای باند و ظرفیت شبکه داخلی و بینالملل کشور افزایش چشمگیری داشته است و از نظر سرعت اینترنت همراه نیز از رتبه ۸۰ در ابتدای این دولت به رتبه ۶۱ در بین کشورهای جهان رسیدهایم. وی با اشاره به قطع دسترسی کاربران ایرانی به دهها هزار سایت به دلیل تحریمها، افزود: وزارت ارتباطات امکانی را برای دسترسی برنامهنویسان و متخصصان این حوزه به این سایتهای تحریمی ایجاد کرده که مشکلات دسترسی در این حوزه تا حدود بسیاری کاهش یابد.
***
پیشبینی افزایش ۴۰ درصدی خرید گندم در ۵ استان
شرکت بازرگانی دولتی اعلام کرد آمار تولید گندم بر اساس میزان سطح زیر کشت و پیشبینی رشد تولید گندم در ۵ استان مورد بررسی لرستان، خراسان شمالی، اصفهان، سمنان و سیستانوبلوچستان، حاکی از برآورد میانگین افزایش ۴۰ درصدی میزان خرید تضمینی این محصول استراتژیک بوده است. انتظار میرود خرید گندم در استان لرستان با رشد ۷ درصدی اراضی زیرکشت گندم، 45.5 درصد باشد و از ۲۷۵ هزار تن در سال گذشته زراعی به ۴۰۰ هزار تن در سال جاری افزایش یابد. در استان خراسان شمالی، سطح زیر کشت گندم تا 7.5 درصد افزایش داشته و برآورد میشود شاهد رشد 28.5 درصدی خرید گندم و افزایش آن از ۱۰۹ هزار تن در سال ۱۴۰۱ به ۱۴۰ هزار تن در سال ۱۴۰۲ باشیم. در استان اصفهان نیز با وجود کاهش زمینهای زیر کشت گندم، رشد ۴۵ درصدی خرید گندم مورد انتظار است که از این طریق، از ۸۶ هزار تن گندم خریداری شده در سال گذشته زراعی به ۱۲۴ هزار و ۵۰۰ تن در سال جاری زراعی افزایش مییابد. در استان سمنان در شرایطی که افزایش سطح زیر کشت گندم تنها یک درصد است اما برآوردها نشاندهنده رشد 34.5 درصدی خرید گندم و افزایش آن از ۶۴ هزار تن در سال ۱۴۰۱ به ۸۶ هزار تن در سال ۱۴۰۲ است. استان سیستانوبلوچستان نیز به عنوان نخستین استان کشور که برداشت گندم از آنجا آغاز شد، شاهد ۲۳ درصد افزایش در اراضی زیرکشت گندم است و پیشبینی میشود با رشد ۳۵ درصدی خرید گندم، میزان خرید این محصول راهبردی از ۳۷ هزار تن در سال گذشته به ۵۰ هزار تن در سال جاری افزایش یابد.
***
اقدامات سازمان اقتصادی کوثر برای رشد تولید
مدیرعامل و نایب رئیس هیأت مدیره سازمان اقتصادی کوثر گفت: سود عملیاتی سازمان اقتصادی کوثر در پایان سال ۱۳۹۹ حدود ۲۰۰ میلیارد تومان بود. سال ۱۴۰۰ و شروع دوره جدید مدیریتی، سود این سازمان به رقم ۵۶۰ میلیارد تومان رسید و هم اکنون این رقم به ۲ هزار و 200 میلیارد تومان افزایش یافته است. ناصر فخاری افزود: این عددها علاوه بر رشد تولید، نشان میدهند شرکتهای تابعه سازمان اقتصادی کوثر بین ۲ تا ۵ برابر سوددهی داشتهاند. برای مثال بخش صنعت کوثر در سال مالی گذشته حدود ۱۵۰ میلیارد تومان سود داشت که امسال این رقم به ۶۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. همچنین در بخش معادن کوثر رقم ۳۰ میلیاردی سال گذشته به ۱۱۰ میلیارد تومان سود در امسال رسید، در نتیجه هرجا تولید، رشد کرد بالطبع مهار تورم نیز رخ خواهد داد. فخاری با اشاره به برنامه هوشمندسازی فعالیتهای سازمان اقتصادی کوثر عنوان کرد: این سازمان نیاز مبرم به حضور دانشگاهها برای افزایش بهرهوری دارد و تاکنون قراردادهای متعددی با دانشگاههای مختلف منعقد کرده است. برای نمونه با همکاری دانشگاه تهران و احداث چند فارم آزمایشگاهی جوجه توانستیم ضریب تبدیل 1.8 دهم را به 1.5 افزایش دهیم و ضریب تلفات ۵ درصد جوجهها را به 2.5 درصد کاهش دهیم. از این گذر، سود ۱۵۰ میلیارد تومانی شرکت مرغ زربال به ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|