|
افت 28 هزار واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز گذشته با کاهش 28 هزار و 92 واحدی همراه شد. بورس اوراق بهادار تهران دیروز در یک روند نوسانی قرار گرفت، ابتدا به سمت بالا حرکت کرد اما از میانه بازار برگشت و در پایان معاملات شاخص کل با کاهش 28 هزار و 92 واحد به رقم 2 میلیون و 277 هزار و 746 واحد رسید. همچنین شاخص هموزن با کاهش 17 هزار و 941 واحد به رقم 746 هزار و 756 واحد رسید.
ارسال به دوستان
تجارت ایران با کشورهای همسایه فروردین امسال به 3.5 میلیارد دلار رسید
رونق صادرات به کشورهای همسایه
افزایش ۷ درصدی صادرات به کشورهای همسایه؛ رشد 26 درصدی وزن و 11.5 درصدی ارزش تجارت ایران با ۱۵ کشور همسایه
گروه اقتصادی: توسعه دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه از اولویتهای اصلی دولت سیزدهم محسوب میشود و در طول سال گذشته نیز سفرهای مختلفی از سوی دولت به این کشورها انجام شد. یکی از مسیرهای خنثیسازی تحریمها نیز همین توسعه تجارت با کشورهای منطقه به عنوان بازاری از محصولات و خدمات گسترده است. سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: فروردین امسال 7 میلیون تن کالای غیرنفتی به ارزش ۳ میلیارد و ۴۹۶ میلیون دلار، بین ایران و ۱۵ کشور همسایه تبادل شد که در این میان صادرات نسبت به فروردین سال گذشته 7 درصد افزایش داشته است.
به گزارش «وطن امروز»، سیدروحالله لطیفی اظهار داشت: فروردین امسال ۷ میلیون تن کالای غیرنفتی به ارزش ۳میلیارد و ۴۹۶ میلیون دلار، بین ایران و ۱۵ کشور همسایه مبادله شد که نسبت به فروردین سال قبل ۲۶ درصد در وزن و 11.5 درصد در ارزش با رشد همراه بوده، واردات از کشورهای همسایه در این ماه نیز رشد 17.4 درصدی و صادرات نیز رشد 7.4 درصدی داشته است.
سخنگوی کمیسیون روابط بینالملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران درباره تجارت غیرنفتی کشور با همسایگان در فروردینماه اظهار داشت: در نخستین ماه امسال، 10 میلیون و ۴۷۱ هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیارد و ۶۴۵ میلیون دلار صادر شده که ۵۵ درصد وزن و ۵۴ درصد ارزش کالاهای صادرشده به مقصد کشورهای همسایه بوده و یک میلیون و ۸۲۹ هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیارد و ۸۷ میلیون دلار نیز کالا به کشور وارد شده که ۶۸ درصد وزن و ۴۹ درصد ارزش کالاهای وارده نیز از کشورهای همسایه بوده است.
وی افزود: بر اساس آمارهای رسمی، تراز تجاری کشور در فروردینماه مثبت ۵۵۸ میلیون دلار را نشان میدهد که با صادرات ۵ میلیون و ۷۱۷ هزار و ۲۸۳ تنی به ارزش یک میلیارد و ۹۷۹ میلیون و ۴۱۷ هزار و ۶۴۶ دلاری به کشورهای همسایه و واردات یک میلیون و ۲۳۵ هزار و ۸۸۰ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۵۱۶ میلیون و ۸۱۷ هزار و ۴۷۵ دلار از کشورهای همسایه و بیشینه بودن ۴۶۲ میلیون و ۶۰۰ هزار و ۱۷۱ دلاری صادرات نسبت به واردات از کشورهای همسایه، سهم مهمی در مثبت شدن تراز تجاری کشور در فروردینماه داشته است.
لطیفی درباره مقاصد صادراتی کالاهای غیرنفتی به کشورهای همسایه گفت: عراق با خرید ۶۰۹ میلیون دلار (رشد ۴۳درصدی)، ترکیه با ۵۵۰ میلیون دلار (رشد ۵۲ درصدی)، امارات با ۳۲۰ میلیون دلار (کاهش ۵۲ درصدی)، پاکستان با ۱۱۶ میلیون دلار (رشد ۴۱ درصدی)، افغانستان با ۱۱۵ میلیون دلار (رشد ۶ درصدی)، عمان با ۸۹,۴ میلیون دلار (رشد ۲۰ درصدی) و روسیه با ۶۰ میلیون دلار (رشد ۱۶۷ درصدی) به ترتیب ۷ مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی بین همسایگان بودند.
وی افزود: جمهوری آذربایجان با خرید ۳۳,۴ میلیون دلار (کاهش ۱۴ درصدی)، ارمنستان با ۳۲ میلیون دلار (رشد ۱۴۴ درصدی)، ترکمنستان با ۲۷ میلیون دلار (رشد ۳۲ درصدی)، قزاقستان با ۱۲,۵ میلیون دلار (رشد ۶۷ درصدی)، کویت با 9.3 میلیون دلار (کاهش ۳۰ درصدی)، قطر ۶ میلیون دلار (کاهش ۲۰ درصدی) و بحرین با ۱۹۶ هزار دلار (کاهش ۵۸ درصدی)، در رتبههای بعدی مقاصد کالاهای صادراتی ایران در بین همسایگان قرار داشتند.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت درباره میزان واردات کالا از کشورهای همسایه در فروردینماه توضیح داد: امارات با فروش یک میلیارد و ۹ میلیون دلار (رشد ۳۰ درصدی و سهم ۳۳ درصدی کل واردات کشور)، ترکیه با ۳۴۵ میلیون دلار (رشد ۲۶ درصدی)، روسیه با ۵۸.۵ میلیون دلار (کاهش ۴۶ درصدی)، پاکستان با 45.2 میلیون دلار (کاهش ۲۵ درصدی)، عمان با ۳۷ میلیون دلار (رشد یک درصدی)، عراق با 7.1 میلیون دلار (کاهش 30.5 درصدی) و آذربایجان با 3.6 میلیون دلار (رشد ۲۵ درصدی)، ۷ کشور نخست همسایه فروشنده کالاهای مورد نیاز کشورمان در فروردینماه بودند.
وی افزود: قطر با 3.5 میلیون دلار (رشد ۵۲۵ درصدی)، قزاقستان با ۳ میلیون دلار (کاهش ۸۳ درصدی)، ترکمنستان با 2.8 میلیون دلار (کاهش ۱۲درصدی)، ارمنستان با 1.6 میلیون دلار (رشد ۱۳۷ درصدی)، افغانستان با 1.4 میلیون دلار (رشد ۱۱درصدی) و کویت با ۱۵۱ هزار دلار (کاهش ۲۷ درصدی) در رتبههای بعدی فروش کالا به ایران از میان کشورهای همسایه در فروردینماه بودند.
وی تصریح کرد: در بین ۱۵ کشور همسایه، صرفا از عربستان و بحرین واردات انجام نشده و صادرات به عربستان نیز انجام نشده است.
* رشد 14.4 درصدی تجارت با همسایگان در سال۱۴۰۱
یکی از مهمترین عقبگردهای ایران در دهه 90، کاهش تجارت با کشورهای منطقه بویژه همسایگان استراتژیک بود. این اتفاق که حاصل سیاستگذاریهای اشتباه دولتهای یازدهم و دوازدهم بود، در سالهایی منجر به منفی شدن تراز تجاری ایران و در نتیجه کاهش ارزآوری کشور شد. با آغاز به کار دولت سیزدهم، یکی از وعدههای انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی، رشد تجارت و افزایش سهم صادرات غیرنفتی با کشورهای همسایه بود. رئیس دولت سیزدهم بر این موضوع تاکید داشت که توسعه تجارت با همسایگان و کشورهای منطقه اولویت سیاست خارجی دولت خواهد بود.
بر همین اساس از ابتدای فعالیت دولت فعلی تاکنون شاهد مذاکرات گسترده و بهار دیپلماسی اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه و منطقه برای توسعه سطح مناسبات هستیم. کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی معتقدند تجارت با همسایگان مزایای بسیاری دارد که از جمله میتوان به کوتاه بودن مسیر و صرفهجویی در هزینهها اشاره کرد. از سوی دیگر نزدیکی فرهنگی و اقتصادی کشورهای هممرز میتواند در تامین نیازهای بازارهای صادراتی و وارداتی کمککننده باشد و به همین دلیل است که رئیسجمهوری خواستار ایجاد دیپلماسی اقتصادی مناسب برای افزایش مبادلات با ۱۵ کشور هممرز با ایران شده است.
پارسال بیش از ۵۸ میلیارد و ۸۴۳ میلیون دلار کالا بین ایران و ۱۵ کشور همسایه تبادل شد که این میزان ۵۲ درصد از تجارت غیر نفتی کشور را به خود اختصاص داده و نسبت به سال ۱۴۰۰با رشد 14.4 درصدی همراه بوده است.
سال گذشته نزدیک به ۹۶ میلیون ۷۶۷ هزار و ۱۱۷ تن کالا به ارزش ۵۸ میلیارد و ۸۴۳ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۴۵۶ دلار بین ایران و ۱۵ کشور همسایه تبادل شد که سهم صادرات کالاهای ایرانی ۷۵ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۴۴۸ تن کالا به ارزش ۳۰ میلیارد و ۵۳۷ میلیون و ۴۰۶ هزار و ۶۵۹ دلار بود که نسبت به مدت مشابه بیش از ۱۹درصد رشد داشته است.
واردات از کشورهای همسایه نیز به ۲۱ میلیون و ۵۸۲ هزار و ۶۶۹ تن کالا به ارزش ۲۸ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۷۹۳ هزار و ۷۹۷ دلار رسید که نسبت به مدت مشابه رشد ۱۰ درصدی داشته است.
***
تجارت بیش از 38 میلیارد دلاری غیرنفتی ایران و گروه بریکس
مبادلات تجاری غیرنفتی ایران و اعضای گروه بریکس در سال مالی 23-2022 به 38.43 میلیارد دلار رسید که به معنای افزایش 14 درصدی نسبت به سال مالی گذشته است. اویل پرایس به نقل از آمارهای گمرکی ایران نوشت: مبادلات تجاری غیرنفتی ایران و اعضای گروه بریکس شامل اقتصادهای نوظهور برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در سال مالی 23-2022 به 38.43 میلیارد دلار رسیده که به معنای افزایش 14 درصدی نسبت به سال مالی گذشته است. چین همچنان بزرگترین شریک تجاری ایران در گروه بریکس است. حجم مبادلات این کشور 30.32 میلیارد دلار بوده که افزایش 37درصدی را نشان میدهد. پس از آن، هند با 4.99 میلیارد دلار مبادلات تجاری با ایران و افزایش 47 درصدی در حجم مبادلات در جایگاه دوم قرار دارد. روسیه با 2.32 میلیارد دلار، برزیل با 466.55 میلیون دلار و آفریقای جنوبی با 322.04 میلیون دلار در جایگاههای بعدی قرار دارند. این گزارش درست چند روز پس از آنکه تهران اعلام کرد مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی در سال مالی 23-2022 افزایش 2.24 درصدی ثبت کرده و به 1.2 میلیارد دلار رسیده است، منتشر شد. اویل پرایس در ادامه نوشت: با وجود فشار حداکثری تحریمها و فشار واشنگتن برای توقیف بیشتر نفتکشهای ایران، جمهوری اسلامی ایران توانسته است بر تحریمهای یکجانبه فائق آید و ظرفیت صنعتی خود را تقویت کند. گروه بریکس در ماههای اخیر شاهد افزایش تمایل کشورهای «Global South» برای کنار گذاشتن دلار آمریکا و سیستم مالی غرب است. «Global South» اصطلاحی است که برای کشورها و مناطق آمریکای لاتین، آفریقا، آسیا و اقیانوسیه به کار برده میشود. ایران به همراه 5 کشور عربی به صورت رسمی برای پیوستن به این اتحاد درخواست دادهاند. وزرای کشورهای عضو بریکس در هفته نخست ماه ژوئن در نشست سالانه این گروه درخواستهای عضویت در بریکس را بررسی خواهند کرد. سفیر آفریقای جنوبی ماه گذشته به بلومبرگ گفت: «ما هر روز درخواستهایی برای پیوستن دریافت میکنیم». گروه بریکس انتظار دارد از دولتهای گروه ۷ به لحاظ رشد اقتصادی پیشی بگیرد. پیشبینی میشود گروه ۷ تا سال 2028 تنها 27.8 درصد اقتصاد جهان را به خود اختصاص دهد و بریکس 35 درصد اقتصاد جهان را از آن خود کند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در ماه ژانویه اعلام کرد اعضای گروه بریکس برای ایجاد یک ارز مشترک در حال مذاکره هستند. رئیس جمهور برزیل نیز سیزدهم آوریل از کشورهای عضو بریکس و کشورهایی که به دنبال عضویت در این گروه هستند، درخواست کرد تا جایگزینی برای دلار در تجارت خارجیشان بیابند.
ارسال به دوستان
دریافت کارمزد ۱۲۰ تومانی از تراکنشهای زیر ۶۰۰ هزار تومان و ۲ در ۱۰ هزار در پرداختهای بالای ۶۰۰ هزار تومان
صفر تا صد کارمزد کارتخوانها
رضا نجاتی: بر اساس مدل جدید کارمزد خرید کارتی، دارندگان دستگاههای کارتخوان (پذیرندگان) بخشی از کارمزد تراکنشهای خرید را پرداخت خواهند کرد که رقم آن ناچیز است.
بر اساس شیوهنامه جدید نظام کارمزد که با هدف برقراری تعادل و تناسب میان خدمات دریافت شده و تقبل هزینههای گسترش و پایداری زیرساختهای شبکه پرداخت الکترونیکی تنظیم شده، برای هر یک از بخشهای دخیل در حلقه تراکنشهای خرید کارتی از قبیل بانک صادرکننده، بانک پذیرنده و پذیرنده یا فروشگاهی که از این خدمت بهرهمند میشود، سهمی به عنوان کارمزد در نظر گرفته شده است.
* کارمزد پرداختی پذیرندگان (فروشگاهها) چقدر است؟
بر اساس این شیوهنامه، فروشگاهها یا دارندگان دستگاههای کارتخوان به ازای هر تراکنش خرید کمتر از 600 هزار تومان معادل 120 تومان و برای تراکنشهای بالاتر از 600 هزار تومان به ازای هر تراکنش، 2 در 10 هزار مبلغ آن را به عنوان کارمزد پرداخت میکنند که سقف این مبلغ نیز 4هزار تومان است.
اگر بخواهیم میزان کارمزد پرداختی هر فروشگاه را به صورت روزانه محاسبه کنیم، متوسط تعداد تراکنش روزانه برخی اصناف در سال گذشته میتواند راهگشا باشد. برای مثال میانگین تعداد تراکنش روزانه کتابفروشیها در سال گذشته 12 تراکنش بوده که مبالغ آن زیر 600 هزار تومان است. با این حساب کارمزد پرداختی یک کتابفروشی در روز 1440 تومان خواهد شد.
به همین ترتیب کارمزد فروشگاه لوازم تحریر و تجهیزات اداری با میانگین 14 تراکنش در روز، 1680 تومان است. این عدد برای کفشفروشیها با 6 تراکنش در روز 720 تومان است.
حتی اگر بخواهیم تراکنشهای روزانه را تا 100 عدد در روز افزایش دهیم، رقم کارمزد پرداختی معادل 12 هزار تومان خواهد بود.
از سوی دیگر برای تراکنشهای با رقم بالاتر از 600 هزار تومان اگر رقم متوسط هر تراکنش را 2 میلیون تومان در نظر بگیریم، کارمزد پرداختی از هر تراکنش معادل 400 تومان خواهد بود و اگر تعداد میانگین تراکنش روزانه این اصناف را 20 تراکنش در نظر بگیریم، رقم کارمزد پرداختی روزانه معادل 8 هزار تومان میشود.
در این خصوص باید در نظر داشته باشیم که سقف مبلغ پرداختی برای تراکنشهای بالاتر از 600 هزار تومان معادل 4 هزار تومان است. در واقع تراکنشهای 20 میلیون تومانی و بالاتر از آن رقم 4 هزار تومان را به عنوان کارمزد پرداخت میکنند.
بر اساس این مصوبه انتظار میرود 62 درصد کل پایانهها کمتر از مبلغ 2 هزار تومان در روز هزینه کارمزد پرداخت کنند.
* بانک پذیرنده، بالاترین سهم را در پرداخت کارمزد تراکنشهای خرید کارتی برعهده دارد
بر اساس شیوهنامه جدید نظام کارمزد، بانک پذیرنده 5 در 10 هزار مبلغ هر تراکنش را به عنوان کارمزد پرداخت میکند. به عنوان مثال بانک پذیرنده برای یک تراکنش 600 هزار تومانی مبلغ 300 تومان و برای تراکنش 2 میلیون تومانی معادل 1000 تومان کارمزد پرداخت میکند.
همانگونه که ملاحظه میشود با توجه به اصلاحات انجامشده، بانک پذیرنده بالاترین سهم را در پرداخت کارمزد تراکنشهای خرید کارتی بر عهده دارد. بانک صادرکننده نیز به ازای هر تراکنش معادل 240 ریال به صورت ثابت پرداخت میکند. همچنین بر اساس دستورالعمل جدید، کارمزدی بابت خرید کارتی از دارنده کارت (مشتری) دریافت نمیشود.
* اصلاح نظام کارمزد به صورت مرحلهای است
مطابق جدول زمانی اجرای این بخشنامه، اصلاح نظام کارمزد پذیرندگان به صورت مرحلهای اجرا خواهد شد و تراکنشهای با مبالغ بالا در اولویت اجراست. همچنین تا اطلاع ثانوی پذیرندگان صنف نانوایی و سوپرمارکت از پرداخت کارمزد مستثنا شدهاند و سهم این صنوف همچنان توسط بانک پذیرنده پرداخت خواهد شد.
منافع حاصل از اخذ کارمزد، صرف نوسازی زیرساخت و تجهیزات شبکه پرداخت میشود تا خدمات ارائهشده، تداوم داشته باشد و نورآوریهای جدید در اختیار مردم قرار گیرد. همچنین با اجرای این اصلاحات از شکست تراکنشها و بروز تراکنشهای ناموفق، شکلگیری رقابتهای ناسالم و مخرب در فضای کسب و کاری شرکتهای پرداخت و بروز تخلفاتی مانند تراکنشهای صوری جلوگیری میشود.
ارسال به دوستان
قیمت نفت کاهشی شد
با افزایش غیرمنتظره ذخایر نفت آمریکا که نگرانی درباره تقاضا را تقویت کرد، در کنار انتظار سرمایهگذاران برای انتشار آمار تورم آمریکا، قیمت نفت را در معاملات روز گذشته کاهش داد.
به گزارش «وطن امروز» به نقل از رویترز، با افزایش غیرمنتظره ذخایر نفت آمریکا که نگرانی درباره تقاضا را تقویت کرد و همچنین به علت انتظار سرمایهگذاران برای انتشار آمار تورم آمریکا و پیشبینی تصمیم بانک مرکزی آمریکا درباره نرخ بهره، قیمت نفت در معاملات دیروز کاهش یافت و به افزایش 3 روزه خود پایان داد.
دیروز هر بشکه نفت برنت با یک دلار و 2 سنت کاهش 76.42 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 94 سنت کاهش 72.77 دلار معامله شد.
موسسه امریکن پترولیوم دیروز اعلام کرد ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به 5 مه، حدود 3.6 میلیون بشکه افزایش یافت که میتواند نشانهای از تضعیف تقاضا باشد؛ در عین حال ذخایر بنزین 399 هزار بشکه افزایش یافت.
تحلیلگران رویترز انتظار کاهش 900 هزار بشکهای ذخایر نفت خام و کاهش 1.2 میلیون بشکهای بنزین را داشتند. آمارهای رسمی دولتی بعدازظهر امروز منتشر خواهد شد.
افزایش غافلگیرکننده ذخایر نفت آمریکا با کاهش واردات نفت خام و رشد ملایمتر صادرات چین در ماه آوریل همراه شده است که نگرانی درباره تقاضا برای نفت در جهان را تشدید کرده است.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر بازار گفت: سرمایهگذاران نفت باید مراقب سرنخهایی درباره سلامت اقتصادی آمریکا باشند زیرا به نظر من، در حال حاضر، وضعیت پیش رو بسیار تیره و تار به نظر میرسد.
بازار در انتظار شاخص قیمت مصرفکننده آمریکا برای ماه آوریل است تا واکنش مناسب خود را نشان دهد.
جان ویلیامز، رئیس فدرال رزرو نیویورک گفت: نرخ تورم همچنان بسیار بالا خواهد ماند و بانک مرکزی این ایالت در صورت لزوم نرخ بهره را بالا خواهد برد، حتی اگر بانک مرکزی آمریکا از افزایش نرخ بهره در آینده صرفنظر کند.
بازار همچنین منتظر گزارش ماهانه نفت از سوی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نیز هست تا سرنخهایی مبنی بر اینکه آیا این گروه و همپیمانانش برای تقویت قیمتها نیاز به کاهش مجدد تولید دارند یا خیر به دست بیاورند.
اوپک و همپیمانانش موسوم به اوپک پلاس ماه گذشته توافق کردند میزان تولید خود را از ماه مه 1.16 میلیون بشکه در روز تا پایان سال کاهش دهند.
وزارت انرژی روسیه اعلام کرد کاهش تولید نفت این کشور تقریبا به سطح مورد نظر در ماه آوریل رسیده است.
عربستان که متعهد شده بود تولید خود را از ماه مه روزانه 500 هزار بشکه کم کند، به خریداران آسیایی اطلاع داده است حجم کامل نفت خام درخواستی ماه ژوئن را تامین خواهد کرد.
به گفته منابع، برخی پالایشگاههای چینی ممکن است تقاضای عرضه کمتری داشته باشند که به بزرگترین صادرکننده نفت جهان کمک میکند تا هدف تولید کمتر خود را اجرا کند.
از طرفی، آتشسوزیهای جنگلی روز سهشنبه به لطف هوای خنکتر در آلبرتا، استان اصلی تولیدکننده نفت کانادا کاهش یافته است. این آتشسوزیها، تولیدکنندگان نفت و گاز را مجبور کرد حداقل 319 هزار بشکه نفت در روز یا 3.7 درصد از تولید نفت این کشور را تعطیل کنند.
بازارها همچنین اظهارات جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و قانونگذاران ارشد جمهوریخواه را درباره افزایش سقف بدهی 31.4 تریلیون دلاری این کشور تحت نظر داشتند، زیرا در صورتی که کنگره در 3 هفته دیگر اقدامی انجام ندهد، نکول بیسابقهای ممکن است رخ دهد.
ارسال به دوستان
اخبار
وزیر امور اقتصادی و دارایی:
بورس حباب ندارد
وزیر امور اقتصادی و دارایی با رد فرضیه حبابی بودن رشد بورس در ابتدای سال ۱۴۰۲ گفت: بورس در ماههای اخیر رشد سریعی داشته و ممکن است در این مسیر توقفهایی داشته باشد اما در نهایت به مسیر خود ادامه میدهد.
سیداحسان خاندوزی با تاکید بر اینکه بورس حباب ندارد، اظهار کرد: هیچکدام از شاخصهای ریالی، ارزی و سایر شاخصهای مدنظر برای تحلیل بازار، نگرانی درباره حبابی بودن بورس را تایید نمیکند.
وی یادآور شد: بازار سرمایه که رشد خیلی خوب و سریعی در ماههای اخیر داشته ممکن است در این مسیر توقفهایی داشته باشد اما دوباره به مسیر خود باز میگردد.
وزیر اقتصاد گفت: از نظر کارشناسی اساساً فرضیه حبابی بودن رشد بورس در ابتدای سال ۱۴۰۲ کاملا منتفی است.
***
قیمت مصوب خرید گندم همان ۱۵ هزار تومان
رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: قرار بود جلسهای در شورای قیمتگذاری برای بررسی مجدد قیمت گندم برگزار شود که متاسفانه این جلسه برگزار نشد.
قاسم پیشهور اظهار داشت: ۲ روز پیش در کمیسیون کشاورزی مجلس درباره قیمت گندم مباحثی مطرح شد و این کمیسیون اعلام کرد شورای قیمتگذاری مجددا جلسهای برگزار و درباره قیمت گندم تصمیمگیری کند.
وی ادامه داد: قرار بود در شورای قیمتگذاری جلسهای با این موضوع برگزار شود ولی سرپرست وزارت جهادکشاورزی درخواستی برای جلسه نداشت و در نهایت نیز قیمت ۱۵ هزار تومان را ابلاغ کرد.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی افزود: اینکه در روزهای آینده جلسهای برگزار میشود یا خیر، هنوز اطلاعی نداریم.
وی تصریح کرد: اتاق اصناف کشاورزی، بنیاد ملی گندمکاران و کشاورزان با قیمت تعیین شده برای گندم موافق نبودند، زیرا معتقدند اگر انگیزه و مشوقی برای کشاورز نباشد ممکن است نیازمند واردات شویم.
***
افزایش تورم در کشورهای حوزه یورو
نرخ تورم ماه آوریل در کشورهای حوزه یورو افزایش یافت و شاهد بالا رفتن قیمت مواد غذایی، نوشیدنی و حاملهای انرژی در کشورهای این حوزه بودیم.
بنا به گزارشی به نقل از راشاتودی، اطلاعات اداره آمار اتحادیه اروپایی موسوم به یورو استات، حاکی از آن است که نرخ تورم در اتحادیه اروپایی در ماه آوریل برای نخستین بار در 5 ماه گذشته افزایش یافته است. بر این اساس قیمت مواد غذایی در حوزه یورو طی ماه گذشته 13.6 درصد افزایش یافت و انتظار میرود قیمت تنباکو، نوشیدنیها و مواد غذایی بیشترین نرخ تورم را در ماه آوریل به ثبت رسانده باشد.
آمار مرتبط با قیمتها بهطور دقیق تحت نظارت بانک مرکزی اتحادیه اروپایی و سیاستگذاران آن است، تا بر اساس آنها درباره بالا رفتن نرخ بهره در اتحادیه اروپایی تصمیمگیری شود. در حال حاضر لتونی، اسلواکی، لیتوانی و ایرلند بیشترین نرخ تورم را در حوزه یورو دارند. در فرانسه هم شاهد افزایش قیمت مصرفکننده کالاها در ماه گذشته بودهایم. کارشناسان میگویند: اگر چه بانک مرکزی اتحادیه اروپایی خیلی متعهد به بالا بردن نرخ بهره نبوده اما آمارهای اخیر نشان میدهد احتمالا شاهد افزایش نرخ بهره بانکی در سطح اتحادیه اروپایی خواهیم بود. صندوق بینالمللی پول هم اخیرا اعلام کرده بزرگترین چالش اتحادیه اروپایی طی ماههای آینده کنترل تورم همزمان با جلوگیری از بروز رکود اقتصادی خواهد بود.
***
قیمتهای اتحادیه نمایشگاهداران مبنای قیمتگذاری خودرو در سایتها
سازمان حمایت در نامهای به سایتهای فروش خودرو، قیمتهای اتحادیه نمایشگاهداران را مبنای قیمتگذاری خودرو در سایتها اعلام کرد و خواستار آن شد اعلام و درج قیمت فروش نقدی خودروهای صفرکیلومتر تولید داخل از سقف آخرین قیمت بارگذاریشده در سایت اتحادیه تجاوز نکند.
در متن این نامه که برای مدیران سایتهای دیوار، شیپور، باما، کارنامه، همراه مکانیک، سوییچ، خودرو ۴۵، بانی خودرو، دورهانو، ایرانتجارت، های کارز، تخته گاز، ماشین بانک، ایران پلاک و خودروشاپ ارسال شده، آمده است: «با عنایت به نوسانات بهوجودآمده در بازار خودرو و افزایش قیمت حاشیه بازار نسبت به کارخانه و اقدامات برخی افراد سودجو، در قیمتسازی با هدف ایجاد بازارهای کاذب در خرید و فروش خودرو و بهرهبرداری سوء از التهاب ایجادشده و با توجه به هماهنگیهای بهعملآمده با اتحادیه صنف دارندگان نمایشگاه و فروشندگان اتومبیل تهران مبنی بر بارگذاری و درج روزانه قیمت متعارف بازار خودروهای صفرکیلومتر معاملهشده تولید داخل در سایت اتحادیه مذکور بهنشانی www.uead.ir، مقتضی است تا اطلاع ثانوی بهمنظور ساماندهی بازار خودرو، ترتیبی اتخاذ کنید اعلام و درج قیمت فروش نقدی خودروهای صفر کیلومتر تولید داخل از سقف آخرین قیمت بارگذاریشده در سایت اتحادیه صنف دارندگان نمایشگاه و فروشندگان اتومبیل تهران تجاوز نکند.
در ضمن آگهیهای فروش سایر خودروها اعم از کارکرده و صفر کیلومتر که قیمت آنها در سایت اتحادیه بارگذاری نشده است، بهصورت توافقی و بدون نمایش قیمت منتشر شود».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|