|
آغاز دور دوم انتخابات ریاستجمهوری ترکیه
از دیروز شنبه دور دوم رایگیری برای انتخابات ریاستجمهوری ترکیه با گشوده شدن صندوقها در خارج از این کشور و نیز گمرکات مرزی آغاز شد و به صورت 24ساعته تا ساعت 17 روز هفتم خرداد یعنی روز اصلی برگزاری دور دوم انتخابات ادامه خواهد یافت که رجب طیب اردوغان رئیسجمهور و کمال قلیچدار اوغلو، رهبر ائتلاف ملت در آن با هم رقابت میکنند.
ارسال به دوستان
رسانههای غربی و عبری بازگشت سوریه به اتحادیه عرب را یک شکست برای آمریکا و رژیم صهیونیستی و پیروزی برای ایران برشمردند
آشتی عربی و تقویت ایران
واشنگتنتایمز: آشتی بازیگران عرب با سوریه، ایران را در منطقه تقویت میکند
گروه بینالملل: رسانههای غربی استقبال سران عرب از بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه را گرم و صمیمانه توصیف کردند و آن را نشانه بازگشت سوریه به جمع کشورهای عربی دانستند.
خبرگزاری رویترز به روایت استقبال گرم از اسد در اجلاس سران عرب پرداخت و نوشت: ولیعهد عربستان بعد از یک دوره طولانی بیاعتنایی، بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه را پس از سالها انزوا در آغوش گرفت؛ سیاستی که در تضاد با سیاستهای آمریکا و دیگر قدرتهای غربی قلمداد میشود. این رسانه انگلیسی خاطرنشان کرد: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در اجلاسی که در جده برپا شد، با بشار اسد دست داد که نشاندهنده تغییر در رویکرد دشمنی با رهبری است که در جنگ داخلی این کشور مورد حمایت کشورهای ایران و روسیه قرار داشت.
این خبرگزاری افزود: عربستان به عنوان قدرت نفتی جهان که قبلا بشدت تحت تاثیر آمریکا بود، نقش پیشتازی را در رویکرد دیپلماتیک در جهان عرب در سال گذشته ایفا کرده و ضمن احیای روابط با ایران، از بازگشت سوریه به جمع کشورهای عربی استقبال کرده و در درگیری سودان نیز نقش میانجی را ایفا میکند.
رویترز با اشاره به اینکه واشنگتن مخالف هر گونه اقدامی در عادیسازی روابط با اسد بوده و مدعی است ابتدا باید پیشرفتی در زمینه راهحل سیاسی در درگیری این کشور حاصل شود، افزود: یافتن راهحل سیاسی برای درگیری ۱۲ ساله در سوریه به معمایی برای کشورهای عربی و غربی تبدیل شده است. روزنامه انگلیسی گاردین نیز با انتشار گزارشی در همین زمینه استقبال کشورهای عربی از اسد در اجلاس سران عرب را گرم توصیف کرد و نوشت: اسد در حالی که لبخند بر لب داشت، مورد استقبال صمیمی سران سعودی در شهر جده قرار گرفت. رئیسجمهوری سوریه در نخستین سخنرانی خود در اجلاس عرب از سال ۲۰۱۱ ابراز امیدواری کرد دوره جدید همکاری عربی آغاز شود.
گاردین بازگشت اسد به اتحادیه عرب بدون هیچ پیششرطی را نقطه عطفی در تاریخ خاورمیانه توصیف کرد و نوشت: ورود اسد با برافراشتن پرچمهای سوریه در خیابانهای جده به طور کامل مشهود بود. این رسانه افزود: سیاستمداران آمریکایی تلاش میکنند مانع کشورهای عربی برای بازگرداندن اسد به جامعه بینالملل شوند و تاکنون حتی مواضع تندتری را نسبت به دولت آمریکا در این زمینه اتخاذ کردهاند.
خبرگزاری فرانسه نیز در بخشی از گزارش خود به نقل از یک منبع که روابط نزدیکی با محافل دولتی کشورهای حاشیه خلیجفارس دارد، نوشت: آمریکاییها از عادیسازی روابط با اسد راضی نیستند. ما کشورهای خلیج [فارس] در این منطقه زندگی و تلاش میکنیم با هر ابزاری که در اختیار داریم، مشکلات خود را حل کنیم. این رسانه فرانسوی خاطرنشان کرد: بازگشت اسد به جمع کشورهای عربی بخشی از روند گستردهتر در خاورمیانه است که در آن کشورهایی که پیشتر در مقابل یکدیگر قرار داشتند، تلاش میکنند برای اصلاح و بهبود روابط خود - که سالها دستخوش درگیری و رقابت بوده - گام بردارند. روزنامه واشنگتنتایمز هم طی گزارشی به قلم رئیس اندیشکده ضد ایرانی و نزدیک به نومحافظهکاران آمریکایی یعنی بنیاد دفاع از دموکراسیها- FDD- نوشت: آشتی بازیگران عرب با سوریه، ایران را تقویت میکند. «کلیفورد می» بنیانگذار و رئیس افدیدی به کشورهای عضو «اتحادیه عرب» حمله کرد که نباید سوریه دوباره در این اتحادیه پذیرفته میشد. «واشنگتنتایمز» نوشت: بازگشت سوریه به اتحادیه عرب به دنبال تنشزدایی اخیر بین ایران و عربستان سعودی با وساطت چین رخ داد. واشنگتن تایمز در ادامه مدعی شد: آشتی بازیگران عرب با سوریه، بلندپروازیهای ایران را تقویت میکند و حتی به آن مشروعیت میبخشد. روزنامه محافظهکار آمریکایی در ادامه نوشت: تلآویو هراسان است که سوریه نیز سکوی دیگری برای عملیات موشکی و پهپادی علیه صهیونیستها شود. واشنگتنتایمز در ادامه با اشاره به سردرگمی سیاست خارجی دولت بایدن درباره سوریه به نقل از «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نوشت دولت بایدن قصد ندارد دولت اسد را به رسمیت بشناسد و از عادیسازی روابط با سوریه حمایت نمیکند. این در حالی است که «باربارا لیف» دستیار وزیر خارجه در امور غرب آسیا پیام دیگری داد: «ما به دوستان و شرکای خود در منطقه توصیه میکنیم در ازای تعامل با دولت اسد، امتیازی دریافت کنند». این روزنامه آمریکایی نوشت: هفته گذشته یک گروه دوحزبی از قانونگذاران آمریکایی لایحهای ارائه کردند تا نگذارند کاخسفید دولت اسد را به رسمیت بشناسد و قابلیتهای واشنگتن برای «اعمال تحریم علیه سوریه» افزایش یابد. این لایحه، «قانون سزار» را که طی آن 4 سال پیش تحریمهایی علیه سوریه وضع شد، گسترش میدهد. واشنگتنتایمز در پایان به نقل از رویترز نوشت: این لایحه هشداری به سایر کشورهاست که در پی «عادیسازی روابط» با دمشق هستند. این رسانه آمریکایی البته اعتراف کرد دیگر در هیچ جای دنیا کسی «هشدارهای آمریکا» را جدی نمیگیرد!
* نگاه عبری: اسد پیروز شد
رسانههای صهیونیست هم با بازنشر گسترده تصاویر مربوط به دست دادن «بشار اسد»، رئیسجمهور سوریه و «محمد بنسلمان» ولیعهد عربستان سعودی در نشست جده، نوشتند: «این پیروزی اسد و سوریه بود». رسانههای وابسته به رژیم صهیونیستی در گزارشهای خود تاکید کردند «این درستتر خواهد بود که بگوییم اتحادیه عرب به سوریه بازگشته است نه برعکس». در گزارش رسانههای عبری آمده است: باید تایید کنیم آنچه در حال رخ دادن است «پیروزی بزرگ برای سوریه و رهبر بلامنازع آن» است؛ حالا «تنها چیزی که باقی میماند بازگرداندن روابط با ترکیه به وضعیت قبلی است». روعی کایس، تحلیلگر مسائل عربی در شبکه اسرائیلی کان، به نوبه خود تصویری از محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی هنگام دست دادن با رئیسجمهور سوریه و در آغوش گرفتن وی قبل از اجلاس سران عرب در جده را منتشر کرد و نوشت: «تصویر پیروزی اسد». الداد بیک، روزنامهنگار اسرائیلی نیز به این رویداد واکنش نشان داد و نوشت: با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، بهار عربی رسما پایان یافته و جهان عرب، طبق روال معمول دوباره موضوع فلسطین را در رأس نگرانیهای خود قرار داده است. مجله آمریکایی نیوزویک، بازگشت دمشق به جمع کشورهای عربی را بزرگترین شکست واشنگتن در نبرد سوریه توصیف کرد و نوشت: پیام مهم این بازگشت، لزوم پایان دادن به حضور نظامی و لغو تحریمهای آمریکا علیه سوریه است. جمعه گذشته سیودومین نشست سران کشورهای عربی به میزبانی عربستان سعودی در شهر جده با حضور سوریه- بعد از ۱۲سال- آغاز به کار کرد. بنسلمان، ولیعهد سعودی پیش از آغاز نشست، رسما و به گرمی از رئیسجمهور سوریه استقبال کرد. بشار اسد در جریان سخنرانی خود در نشست جده گفت: ما در مقابل فرصتی تاریخی برای تنظیم مجدد سازوکارهای بیت عربی با کمترین میزان از مداخله خارجی هستیم. آشتیهایی که صورت گرفت، فرصتی تاریخی برای رسیدگی مجدد به امور خودمان بدون دخالت خارجی است. دنیا باید مسائل داخلی را به مردم خودمان بسپارد؛ ما هرگونه دخالت خارجی را رد میکنیم.
***
نقطه عطف سوریه و عجز صهیونیستها
منابع خبری عبری از ارسال پیامهایی توسط رژیم صهیونیستی برای جامعه بینالملل در پی بازگشت سوریه به اتحادیه عرب پرده برداشتند. روزنامه یدیعوت آحارانوت فاش کرد «دولت اسرائیل پس از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب پیامهای روشنی به جامعه بینالملل ارسال کرده است». این روزنامه به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی اعلام کرد: مفاد این پیامها بر این مساله تاکید میکند که مشروعیت دوباره سوریه در جهان عرب مانع حمله اسرائیل به هر نقطه از خاک سوریه نخواهد شد. این اتفاق تاثیری بر اقدامات اسرائیل در خاک سوریه نخواهد داشت.
ارسال به دوستان
منابع نظامی 2 طرف جنگ از ورود یگانهای هوابرد و زرهی روسیه به شهر راهبردی آرتموفسک خبر دادند
اوکراین باخموت را باخت؟
«یوگنی پریگوژین» رئیس گروه نظامی «واگنر» وابسته به ارتش روسیه با انتشار ویدئویی، از تسلط کامل بر «آرتموفسک» (باخموت) در شرق اوکراین که ماههاست درگیریها در آن در جریان است، خبر داد. به گفته وی، تسلط کامل بر باخموت ۲۲۴ روز طول کشید. پریگوژین ضمن این ادعا که «برخلاف گفتههای سخنگوی وزارت دفاع روسیه ما در این شهر تنها جنگیدیم»، گفت نیروهای گروه واگنر از پنجشنبه (۲۵ مه/ چهارم خرداد) ترک باخموت را آغاز میکنند و شهر را به ارتش روسیه تحویل میدهند. وی گفت نیروهایش از ۲۵ مه برای استراحت و آموزش مجدد از باخموت خارج میشوند و تاکید کرد: ما کل شهر را خانه به خانه گرفتیم. به نوشته رویترز، هنگامی که پریگوژین در ویدئوی مذکور درباره تسلط کامل بر باخموت سخن میگوید، صدای انفجارهایی در دوردست شنیده میشود. رئیس گروه نظامی واگنر پنجشنبه گفته بود نیروهای این گروه در باخموت پیشروی کردهاند و همچنان درگیریهای شدید در اطراف برخی ساختمانهایی که تحت کنترل نظامیان اوکراینی است، ادامه دارد. ماهها درگیری در شهر باخموت که در بخش تحت کنترل کییف در منطقه دونتسک دونباس قرار دارد و مرکز لجستیکی کلیدی برای تامین تجهیزات اوکراین بوده، جریان داشته است. پیشتر گزارش شده بود بیش از ۹۰ درصد باخموت در کنترل نیروهای روسیه است و ارتش اوکراین تنها بر بخشهای کوچکی از غرب آن تسلط دارد. همزمان با اعلام رئیس گروه نظامی «واگنر» از تسلط کامل نیروهای روسیه بر شهر «باخموت» در شرق اوکراین که ماههاست درگیری در آن در جریان است، منابع نظامی از تحرکات تازه روسیه در این منطقه و تلاش برای تحکیم مواضع خبر دادهاند. به نوشته وبگاه «کییف ایندیپندنت»، سخنگوی فرماندهی عملیات شرق اوکراین روز شنبه اظهار داشت: روسیه علاوه بر نیروهای گروه «واگنر»، در حال اعزام یگانهای هوابرد و زرهی خود به باخموت است. این مقام ارشد نظامی اوکراین تاکید کرد تصرف باخموت همچنان اولویت اصلی ارتش روسیه است. وزارت دفاع روسیه پیشتر اعلام کرده بود نیروهای خود را در شمال باخموت مستقر کرده است. باخموت، شهری در استان «دونتسک» در اوکراین است. از زمان حمله روسیه به باخموت ۹۰ درصد مردم شهر باخموت را ترک کردهاند. بر اساس این گزارش، نبرد باخموت از اوت ۲۰۲۲ ادامه دارد و از آن به عنوان یکی از بزرگ ترین و سنگینترین درگیریها یاد میشود. نیروهای روسیه و اوکراین در شبانه روز گذشته ۱۷ مورد درگیری نزدیک باخموت داشتند و 2 طرف متحمل خساراتی شدند. طی این درگیریها نیروهای روس ۴۱۴ بار مواضع اوکراین را گلولهباران کردند. وزارت دفاع انگلیس نیز اعلام کرد ارتش روسیه چند گردان را در بخش باخموت مستقر کرده است.
رئیس گروه نظامی واگنر از مسکو خواسته اجازه دهد مواضع شهر باخموت را به نیروهای چچن، از جمهوریهای خودمختار روسیه تحویل دهد. یوگنی پریگوژین، رئیس واگنر در نامهای به «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه گفت: «از شما درخواست میکنم دستور رزمی درباره انتقال مواضع یگانهای شبهنظامی واگنر در باخموت و اطراف آن را به واحدهای گردان چچن صادر کنید». پیشتر، «الکساندر سیرسکی» فرمانده نیروی زمینی اوکراین پس از بازدید از منطقه نبرد در «دونتسک» گفته بود نیروهای اوکراینی با وضعیت سخت و پیچیدهای در شهر باخموت مواجهند. «ویکتور خورنکو» فرمانده نیروهای عملیات ویژه اوکراین هم وضعیت در باخموت را پیچیده توصیف کرده بود.
* مسکو: 210 سرباز اوکراینی کشته شدند
سخنگوی وزارت دفاع روسیه از کشته شدن ۲۱۰ سرباز اوکراینی، دفع ۱۲ موشک «هیمارس» و «سایه توفان» توسط سامانههای پدافند هوایی روسیه و انهدام ۱۸ پهپاد اوکراینی در جمهوری خلق دونتسک و جمهوری خلق لوهانسک در روز جمعه خبر داد. به گزارش خبرگزاری تاس، سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد سامانه پدافند هوایی روسیه طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲ موشک هیمارس (HIMARS) و موشک کروز سایه توفان (Storm Shadow) ، همچنین یک بمب 32- GBU ساخت آمریکا را دفع کرده است. طبق اظهارات ژنرال ایگور کوناشنکوف، ۱۸ پهپاد اوکراینی نیز در جمهوری خلق دونتسک و جمهوری خلق لوهانسک منهدم شدند. وی افزود: گروه نبرد جنوب در منطقه دونتسک، روز گذشته ۲۱۰ سرباز اوکراینی را کشتند و همچنین یک تانک، پنج خودرو، یک سامانه توپ خودکششی کراب (Krab) ساخت لهستان و یک هویتزر 20- D را سرنگون کردند. به گفته کوناشنکوف، 2 انبار مهمات مربوط به تیپ ۱۱۰ مکانیزه نیروهای اوکراین در نزدیکی اودیوکا در جمهوری خلق دونتسک منهدم شد. وی اعلام کرد حملات هوایی و حملات توپخانهای در منطقه کوپیانسک توسط گروه نبرد غرب انجام شد و ۵۵ سرباز اوکراینی در آنجا کشته و 2 خودروی جنگی زرهی و یک هویتزر 20- D منهدم شد. به گفته وزارت دفاع روسیه، 2 گروه خرابکار و شناسایی در منطقه خارکف شناسایی و افشا شدند. بر اساس اعلام وزارت دفاع، از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه تاکنون در مجموع ۴۲۸ هواپیما، ۲۳۴ بالگرد، 4 هزار و ۲۳۶ پهپاد بدون سرنشین، ۴۲۳ سامانه موشکی، ۹ هزار و ۳۲۶ تانک و سایر خودروهای جنگی زرهی، یکهزار و ۱۰۰ سامانه موشکانداز چندگانه، 4 هزار و ۸۵۹ سامانه توپخانه میدانی و خمپارهانداز، همچنین ۱۰ هزار و ۳۲۲ موتور ویژه نظامی منهدم شده است.
***
شنیده شدن صدای انفجار نزدیک کاخ ریاستجمهوری اوکراین
منابع خبری بامداد شنبه از شنیده شدن صدای انفجارهای قوی در پایتخت اوکراین از جمله در نزدیکی کاخ ریاستجمهوری خبر دادند. به گزارش الجزیره، صدای این انفجارها بعد از نفوذ پهپادها به سامانههای پدافندی شنیده شده است. هنوز جزئیات بیشتری از این خبر منتشر نشده است.
ارسال به دوستان
هشدار والاس: جنگ غرب با شرق در راه است
وزیر دفاع انگلیس با هشدار درباره اینکه احتمال ورود کشورش به نبرد مستقیم با روسیه و چین در 7 سال آینده وجود دارد، خواستار افزایش هزینههای نظامی برای مقابله با این تهدید بالقوه شد.
به گزارش راشاتودی، بن والاس، وزیر دفاع انگلیس در گفتوگو با نشریه فایننشال تایمز مدعی شد جهان تا پایان دهه جاری «جایی خطرناکتر و بیثباتتر» خواهد بود و حوزه دفاعی نقشی اساسیتر در زندگی ما پیدا خواهد کرد.
او توضیح داد: جهان شاهد پایان دوران غیرعادی صلح پساجنگ سردی بوده و جنگ با طیفی از حریفان در سراسر جهان در راه است. او ضمن هشدار نسبت به «در راه بودن یک جنگ» به این احتمال که در آینده جنگی گستردهتر بین ناتو و روسیه در بگیرد و همچنین تهدید ناشی از «یک چین نوظهور» اشاره کرد. او ادعا کرد: فکر میکنم جنگی در راه است. باید دید آیا این جنگ یک جنگ سرد خواهد بود یا یک جنگ داغ. من فکر میکنم جنگی با طیفی از حریفان در سراسر جهان در راه است. ما باید همگی برای آن آماده باشیم.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و ینس استولتنبرگ، دبیر ائتلاف ناتو نیز با طرح هشدارهایی مشابه، گفتند جهان اکنون به نحوی که در طول عمر ما سابقه نداشته با تلاقی چالشها مواجه شده است. بن والاس از جرمی هانت، وزیر خزانهداری انگلیس خواست یک چارچوب زمانی محکم برای افزایش هزینههای نظامی بریتانیا از میزان فعلی 1.2 درصد تولید ناخالص داخلی به سطح 5.2 درصد تولید ناخالص داخلی تدوین کند. جرمی هانت پیش از این با ابراز حمایت خود از این طرح پیشنهادی، ماه مارس گذشته قول داد ۱۱ میلیارد پوند دیگر (6.13 میلیارد دلار) را در 5 سال آینده به بودجه وزارت دفاع انگلیس اختصاص دهد.
وزیر دفاع انگلیس طرحهای اخیر دولت آلمان برای تشکیل یک صندوق ۱۰۰ میلیارد یورویی (۱۰۷ میلیارد دلاری) برای مدرنیزه کردن نیروهای مسلح این کشور را تحسین کرده و آن را پیامی مهم برای مردم سراسر انگلستان درباره اینکه ما در حال بازگشت به روزهای الزامی شدن سرمایهگذاری در حوزه دفاعی هستیم، خواند. این در حالی است که کارشناسان نظامی هشدار دادهاند انگلیس در حال حاضر در صورت ورود به جنگ با حریفی نزدیک به خودش احتمالا آمادگی لازم را ندارد. والاس قبلا هشدار داده بود ارتش انگلیس توخالی شده و به کمبود بودجه گرفتار است در حالی که ریچارد بارونز، یک ژنرال بازنشسته این ارتش ادعا کرد بریتانیا در صورت ورود به یک جنگ بزرگ در عرض چند ساعت گرفتار کمبود مهمات میشود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
سخنگوی وزارت امور خارجه:
غربیها صدای اعتراضات شهروندان خود را بشنوند
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اظهارات مداخلهجویانه برخی مقامات غربی علیه ایران در رابطه با اعدام عوامل تروریستی محله خانه اصفهان را محکوم کرد. ناصر کنعانی در نشست مطبوعاتی دیروز خود گفت: «سیاستمداران غربی بهجای مداخله در امور داخلی سایر کشورها و نمایش چهرهای به ظاهر بشردوستانه از خود، بهتر است صدای اعتراضات شهروندان خود را بشنوند و وقت خود را صرف تامین حقوق انسانی و مطالبات شهروندی آنان کنند». او نقض گسترده حقوق اولیه شهروندان غربی از جمله حق آزادی بیان و توسل پلیس و نیروهای امنیتی به خشونت مفرط علیه مردم معترض در اروپا و آمریکا را در کنار صدور بیانیههای سیاسی درباره قوانین داخلی سایر کشورها، نشانه واضح استفاده ابزاری از حقوق بشر توسط غربیها به منظور پیشبرد اهداف و تحقق منافع نامشروع سیاسیشان دانست. سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه تصریح کرد: «بسیار مضحک است کسانی که خود سابقه سنگینی از نقض فاحش حقوق بشر علیه دیگر ملتها را دارند و در کشور خود نیز علنا مشغول نقض حقوق شهروندان خود هستند و نیز در مقابل فجایع و جنایات روزمره رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین سکوت میکنند و حتی موضع حمایتی میگیرند، درباره اجرای احکام قضایی نسبت به قاتلان و ترویجدهندگان خشونت علیه جان و آرامش و امنیت مردم ایران اظهارنظر میکنند». سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین تاکید کرد که اروپا و آمریکا صلاحیت قانونی، قضایی و اخلاقی برای اظهارنظر در موضوعات قضایی و حقوق بشری دیگر کشورها را ندارند.
***
امیر قطر هم با اسد دیدار کرد
با وجود گمانهزنی رسانههای غربی درباره عدم تمایل قطر به عادیسازی روابط خود با سوریه اما ظاهرا در عمل در حاشیه اجلاس سران اتحادیه عرب در ریاض، اتفاق دیگری رقم خورده است. یک روز قبل از آغاز این نشست مهم سران عربی در عربستان، یک مقام قطری در گفتوگو با خبرگزاری رویترز مدعی شده بود سیاستهای خارجی دوحه کاملا مستقل است و قطر با وجود دنباله روی از سیاست اجماع در خلیج [فارس] و منطقه عربی که به عدم مخالفت این شیخنشین با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب منجر شده اما روابطش را نیز با دمشق عادیسازی نخواهد کرد. شامگاه جمعه پس از اتمام این اجلاس برخی رسانهها مدعی شدند که تمیم بنحمد آلثانی امیر قطر پیش از شروع سخنرانی بشار اسد، رئیسجمهور سوریه سالن اجلاس را ترک کرده است. همچنین دیوان امیر قطر اعلام کرد هیات دوحه به ریاست تمیم بنحمد آلثانی بعد از شرکت در نشست جده، عربستان را به مقصد دوحه ترک کرده است. با همه اینها بخش عربی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه دیروز به نقل از برخی کاربران شبکههای اجتماعی، تصاویری را از حضور هیات قطری در محل اجلاس ریاض حین سخنرانی اسد منتشر کرد. سانا، خبرگزاری رسمی سوریه نیز روز جمعه به نقل از خبرنگار خود در جده گزارش داده بود که رئیسجمهور این کشور و شیخ تمیم بنحمد آلثانی امیر قطر پیش از ورود به سالن اجلاس با یکدیگر دست دادهاند و گفتوگویی میان آنها انجام شده است.
***
هزینه 162 میلیون پوندی مرگ ملکه روی دست انگلیسیها
سرانجام وزارت خزانهداری انگلیس هزینه مراسم تشییع جنازه ملکه الیزابت دوم، سوگواری عمومی برای او و تاجگذاری اخیر پسرش چارلز سوم را به طور رسمی اعلام کرد. تفکیک هزینههای ارائهشده توسط دولت انگلیس نشان میدهد وزارت کشور بریتانیا بیشترین هزینه را برای تشریفات سلطنتی مزبور به مالیاتدهندگان جزیره وارد آورده و 74 میلیون پوند برای این 3 مراسم خرج کرده است. پس از آن وزارت فرهنگ، رسانه و ورزش انگلیس با 57.4 میلیون پوند هزینه قرار دارد. دولت محلی اسکاتلند 18.8 میلیون پوند، دولتهای محلی ولز و ایرلند شمالی نیز هر کدام حدود 2 میلیون پوند در این راستا پرداخت کردهاند. بدین ترتیب طبق این گزارش دولتی لندن، در مجموع 162 میلیون پوند از محل مالیاتهای عمومی مردم بریتانیا برای مراسم خاندان سلطنتی هزینه شده است. حال آنکه هزینههای رسانهای و عمومی سنگینتری به خاطر اعمال نفوذ باکینگهام بر دولت و نهادهای اجتماعی به وجود آمده که در گزارشهای رسمی به آنها اشاره نمیشود. این در حالی است که میلیونها نفر از مردم انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی با بحرانهای اقتصادی شدیدی مواجه بوده و برای تامین هزینههای اولیه زندگی دچار زحمت هستند.
***
دوسوم اسرائیلیها از زندگی در بیتالمقدس گریزانند
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد دوسوم ساکنان اراضی اشغالی فلسطین، شهر بیتالمقدس را با وجود گذشت ۵۶ سال از اشغال آن همچنان شهری مناسب برای سکونت نمیدانند. بر اساس این نظرسنجی که توسط شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی انجام شده ۶۵ درصد ساکنان فلسطین اشغالی معتقدند قدس یکپارچه نیست.
۶۲ درصد شهرکنشینان نیز زندگی در این شهر را نمیپذیرند و تنها ۳۰ درصد برای زندگی در قدس اشغالی اعلام آمادگی کردهاند. این شبکه زمینه نتایج نظرسنجی مزبور را مرتبط با ترکیب جمعیتی قدس اشغالی دانسته که ۴۰ درصد ساکنان قدس اشغالی فلسطینی و ۶۰ درصد دیگر اسرائیلی هستند. همچنین اعلام شده بیتالمقدس به یکی از فقیرترین شهرهای فلسطین اشغالی تبدیل شده، بهنحوی که نرخ فقر در این شهر 2 برابر متوسط فقر اراضی اشغالی فلسطین است. بر اساس این گزارش، سکولارها در قدس اشغالی در اقلیت هستند و تنها ۲۰ درصد جمعیت را شکل میدهند. این در حالی است که پیروان جریان تندرو یهودی حریدیم 35 درصد، ملیگرایان مذهبی اسرائیلی 20 درصد و محافظهکاران صهیونیست 20 را تشکیل میدهند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|