|
اخبار
سردار حاجیزاده:
موشک هایپرسونیک ایران بزودی رونمایی میشود
فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت گفت: موشک هایپرسونیک آزمایشهای خود را پشت سر گذاشته است و بزودی رونمایی میشود. سردار امیرعلی حاجیزاده افزود: این موشک جدید از همه سامانههای سپر موشکی عبور میکند، سامانههای ضدموشکی دشمن را هدف قرار میدهد و یک جهش بزرگ در حوزه موشکی است. سردار حاجیزاده تصریح کرد: موشک هایپرسونیک سرعت بالایی (حدود 12 تا 13 ماخ) دارد و در جو و خارج از جو میتواند مانور دهد.
***
تشییع پیکر شهید احمدی در بجنورد
آیین وداع با پیکر مطهر شهید محمدمهدی احمدی که در درگیری اخیر مرزی با طالبان به شهادت رسید، صبح روز دوشنبه در فضایی آکنده از نام و یاد اباعبدالله(ع) و شهدای کربلا با حضور خانواده این سرباز شهید، در بجنورد برگزار شد. پیکر مطهر شهید محمدمهدی احمدی امروز ساعت 8 صبح از مسجد انقلاب تا میدان کارگر بجنورد تشییع میشود. نماز بر پیکر این شهید به امامت نماینده ولیفقیه در خراسان شمالی، حجتالاسلام والمسلمین رضا نوری، در میدان کارگر اقامه و پس از آن پیکر این شهید بزرگوار در زادگاهش روستای گلی به خاک سپرده خواهد شد.
***
وزیر کشور:
درگیری اخیر مرزی رفعشده و مشکل خاصی نیست
وزیر کشور درباره تنشهای مرزی ایران و افغانستان و ارزیابیهای صورتگرفته، گفت: یک تیراندازی مرزی در مرز از طرف مرزداران افغانستانی انجام شد و طبیعتا پاسخ آنها هم به شکل مقتضی داده شد. وی با بیان اینکه این درگیری، درگیری مختصری بود، اضافه کرد: این درگیری در ادامه برطرف و مذاکراتی هم با طرف طالبانی انجام شد. در حال حاضر مشکلی نداریم و نقطه مرزی برای تردد باز است و آرامش برقرار شده است.
وزیر کشور در ادامه با اشاره به آخرین اقدامات در زمینه حقابه هیرمند بیان کرد: پیشتر مسؤولان مختلفی در زمینه حقابه هیرمند صحبت کردهاند، از این رو ما منتظر آن تیم مشترکی هستیم که به اتفاق طالبان و نیروهای ایرانی و متخصص تشکیل شود تا این تیم وضعیت آب را در سدهای منطقه بررسی کند و ببیند در زمان حاضر با توجه به حقابه ایران، وضعیت فعلی چگونه است. وی ادامه داد: اگر آب در سدها موجود بود، طرف طالبانی باید سهم ایران را بدهد و اگر نبود این مساله باید برای ما روشن شود، چراکه متخصصان ما معتقدند در این سدها آب موجود است اما طرف طالبانی میگوید آب موجود نیست. با این حال تشکیل کمیته مشترک از سمت ما پیشبینی شده است و این کمیته باید تشکیل شود و از محل مذکور بازدید کنند، به هر حال طالبان باید این موضوع را سامان دهد.
***
دیدار امیر آشتیانی و وزیر دفاع مالی
وزیر دفاع کشور مالی روز گذشته با حضور در ستاد وزارت دفاع با امیر سرتیپ آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتوگو کرد. امیر آشتیانی در این دیدار با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره توسعه روابط با کشورهای آفریقایی را دنبال کرده است، گفت: همکاری با کشورهای مسلمان و مستقل همچون کشور مالی که از نقش قابل توجهی در تحولات منطقه غرب آفریقا برخوردار است از اولویتهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بهشمار میرود و وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران نیز در راستای همین سیاست اصولی، در برقراری تعامل با کشورهای مستقلی همچون مالی، تلاش و اهتمام جدی دارد.
امیر سرتیپ آشتیانی با تقدیر از مواضع دولت مالی در حمایت از فلسطین و مردم مظلوم آن، پایداری این کشور در حفاظت از آرمان قدس شریف را الگویی درخشان از حقطلبی و دفاع از مظلوم برشمرد. وزیر دفاع با اشاره به برگزاری نخستین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی میان 2 کشور در سال گذشته، گفت: خوشبختانه اخیراً تحولات خوبی در همکاریهای بین 2 کشور رخ داده است و حضور جنابعالی و هیأت همراه در تهران، نشاندهنده اراده مقامات کشور مالی، برای توسعه روابط و همکاریهای فیمابین است. وزیر دفاع با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران آمادگی انتقال توانمندیها و امکانات در حوزه تجهیزاتِ و همچنین آموزش و تجربیات برای مقابله با تروریسم را دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران در مسیر تقویت بنیه دفاعی کشور مالی در برابر تهدیدات گروههای تروریستی از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.
سادیو کامارا، وزیر دفاع مالی نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران، هدف سفر خود را گسترش و تحکیم روابط میان 2 کشور عنوان کرد و افزود: ملت و دولت مالی تلاش دارند خود حاکمیت و امنیت کشورشان را بر عهده بگیرند و جمهوری اسلامی ایران الگوی مناسب ملت ما است. وی با اشاره به تجربیات جمهوری اسلامی ایران درباره مبارزه با تروریسم و همچنین بسیج مردمی و مشارکت دادن مردم در تأمین امنیت خودشان، خواستار بهرهمندی از این تجربیات شد. سادیو کامارا در این دیدار با انتقاد از استعمار غرب و همچنین مدیریت امنیت توسط برخی کشورهای غربی در آفریقا، آن را نهتنها ناامنکننده و ویرانکننده بلکه ناکارآمد دانست و افزود: ملت و دولت مالی تصمیم گرفتهاند حاکمیت و مسؤولیت امنیت خود را بر عهده گرفته و خودشان سرنوشتشان را تعیین کنند، در این مسیر تجربیات و حمایتهای جمهوری اسلامی بسیار ارزشمند است.
ارسال به دوستان
دولت لایحه برنامه هفتم توسعه را تصویب کرد
سخنگوی دولت روز گذشته از تصویب لایحه برنامه 5 ساله هفتم توسعه در جلسه فوقالعاده دولت خبر داد. جهرمی در توئیتر خود نوشت: پس از برگزاری ۴۵ جلسه کمیسیون تخصصی و ۷ جلسه هیات وزیران، لایحه برنامه 5 ساله هفتم توسعه امروز - دیروز - در جلسه فوقالعاده دولت به تصویب رسید. وی افزود: برای اولینبار علاوه بر اخذ نظرات جوامع اندیشگاهی پیش از تصویب نهایی، متن پیشنویس منتشر و از نظرات ارائهشده بهرهبرداری شد.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار «هیثم بن طارق» گسترش روابط ایران و عمان را به نفع هر ۲ کشور دانستند
دیدار پیامها
گروه سیاسی: حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار آقای «هیثم بن طارق آلسعید» سلطان عمان و هیات همراه، روابط ایران و عمان را روابطی دیرینه و ریشهدار و خوب خواندند و گفتند: ما معتقدیم گسترش روابط ۲ کشور در همه زمینهها، به نفع هر ۲ طرف است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان با اشاره به مذاکرات طرفهای ایرانی و عمانی، خاطرنشان کردند: نکته مهم آن است که این مذاکرات تا رسیدن به نتایج محسوس، به صورت جدی پیگیری شود و در نهایت ارتباطات گسترش یابد.
رهبر حکیم انقلاب اسلامی به موضوع خطر حضور رژیم صهیونیستی در منطقه نیز اشاره کردند و افزودند: سیاست رژیم صهیونیستی و پشتیبانان آن، ایجاد اختلاف و نبود آرامش در منطقه است، بنابراین همه کشورهای منطقه باید به این موضوع توجه داشته باشند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: افزایش همکاری عمان و ایران حائز اهمیت است زیرا ۲ کشور در آبراه بسیار مهم تنگه هرمز دارای اشتراک هستند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اظهارات سلطان عمان مبنی بر تمایل مصر برای از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی ایران، تاکید کردند: ما از این موضع استقبال میکنیم و مشکلی در این زمینه نداریم.
حضرت آیتالله خامنهای درباره اظهار خرسندی سلطان عمان از آغاز مجدد روابط ایران و عربستان گفتند: این موضوعات نتیجه سیاست خوب دولت جناب آقای رئیسی برای گسترش و تقویت روابط با همسایگان و کشورهای منطقه است.
ایشان در پایان اظهار امیدواری کردند با گسترش ارتباطات دولتها، امت اسلامی شوکت و عظمت خود را بازیابد و در کنار هم قرار گرفتن ظرفیتها و امکانات کشورهای اسلامی، به نفع همه ملتها، کشورها و دولتهای اسلامی باشد.
در این دیدار که حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی، رئیسجمهور نیز حضور داشت، آقای «هیثم بن طارق آلسعید» سلطان عمان با ابراز خرسندی فراوان از دیدار با رهبر انقلاب اسلامی، سیاست عمان را گسترش روابط با همسایگان بویژه جمهوری اسلامی ایران خواند و گفت: در مذاکرات تهران، درباره عرصههای مختلف همکاری، گفتوگو و تبادل نظر شد و امیدواریم با استمرار این گفتوگوها، روابط ۲ کشور بیش از پیش گسترش یابد و نتایج عملی آن برای هر ۲ طرف مشهود شود.
ارسال به دوستان
در بیانیه پایانی سفر ۲ روزه سلطان عمان به ایران تأکید شد
ادامه همکاری برای توافقات جدید
گروه سیاسی: سفر 2 روزه سلطان عمان به ایران، روز گذشته به پایان رسید. از جمله دستاوردهای 2 کشور در جریان این سفر میتوان به نشست مشترک هیاتهای عالیرتبه ایران و عمان و تاکید بر ارتقای روابط از مرحله تجاری به سرمایهگذاری، امضای سند همکاری در زمینه همکاریهای اقتصادی و سرمایهگذاری، گفتوگو در زمینه گردشگری سلامت، امنیت غذایی، صنایع تبدیلی، انرژیهای تجدیدپذیر و ارتباط مستقیم بنادر 2 کشور و تقویت کشتیرانی اشاره کرد.
همچنین بنا بر اظهارات وزیر اقتصاد، قرار است کمیته مشترک سرمایهگذاری بین ایران و عمان تشکیل شود. همچنین بنا بر اعلام وزیر امور خارجه، حجم تبادل تجاری بین ایران و عمان 2 برابر شده است.
در جریان سفر سلطان هیثم بنطارق به ایران، اسناد همکاری در زمینه انرژی و مناطق آزاد نیز به امضای مسؤولان 2 کشور رسید. اینها مواردی بود که رئیسجمهور کشورمان و سلطان عمان در بیانیه پایانی سفر هیثم بنطارق مورد اشاره قرار دادند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی و هیثم بنطارق آلسعید در بیانیه پایانی سفر رسمی و 2 روزه سلطان عمان به کشورمان ضمن تأکید بر نقش سازنده بخش خصوصی 2 کشور در توسعه افقهای همکاری اقتصادی، نسبت به افزایش مستمر مبادلات تجاری و افزایش سرمایهگذاریهای مشترک، ابراز خرسندی، از امضای موافقتنامهها و یادداشتتفاهمها در زمینههای اقتصادی، تجاری، ترانزیت، سرمایهگذاری، انرژی و فرهنگی استقبال و بر ضرورت فعال شدن توافقات موجود میان 2 کشور و همکاری برای رسیدن به توافقات جدید که در راستای خدمت به مصالح مشترک باشد، تأکید کردند.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
«بیانیه مشترک به مناسبت سفر عالیجناب «هیثم بنطارق آلسعید» سلطان کشور عمان (تهران-خرداد ۱۴۰۲)
در راستای روابط تاریخی مستحکم میان 2 کشور جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان و 2 ملت دوست و با تاکید بر احترام متقابل میان روسای 2 کشور و روابط مستحکم دوجانبه که بر اساس اصل حسن همجواری، برادری و مبانی دینی و فرهنگی شکل گرفته؛ عالیجناب «هیثم بنطارق آلسعید» سلطان عمان بنا بر دعوت سیدابراهیم رئیسی، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، 7 و 8 خرداد ۱۴۰۲ دیدار رسمی از جمهوری اسلامی ایران به عمل آوردند. روسای 2 کشور در این سفر درباره روابط دوجانبه و راههای تقویت آن بر پایه برادری و منافع مشترک بویژه در زمینههای تجاری، انرژی، سرمایهگذاری و فرهنگی که تامینکننده مصالح مشترک و تقویتکننده روابط و منافع 2 ملت دوست باشد، گفتوگو کردند.
2 طرف ضمن ابراز خرسندی از سطح عالی روابط دوجانبه، بر رشد مستمر این روابط بویژه بعد از دیدار سال گذشته رئیسجمهوری اسلامی ایران از عمان به دعوت سلطان هیثم بنطارق آلسعید اشاره کردند. طرفین با ابراز علاقه نسبت به رشد روزافزون روابط در آینده، از تشکیل کمیتههای مشترک و تبادل کارگروهها و دیدارهای مختلف با هدف پیگیری توسعه روابط تاکید کردند. رئیسجمهوری اسلامی ایران و عالیجناب سلطان کشور عمان ضمن تاکید بر نقش سازنده بخش خصوصی 2 کشور در توسعه افقهای همکاری اقتصادی، نسبت به افزایش مستمر مبادلات تجاری و افزایش سرمایهگذاریهای مشترک، ابراز خرسندی کردند. همچنین طرفین از امضای موافقتنامهها و یادداشت تفاهمها در زمینههای اقتصادی، تجاری، ترانزیت، سرمایهگذاری، انرژی و فرهنگی استقبال و بر ضرورت فعال شدن توافقات موجود میان 2 کشور و همکاری برای رسیدن به توافقات جدید که در راستای خدمت به مصالح مشترک باشد، تاکید کردند. روسای 2 کشور در چارچوب تقویت روابط بین 2 کشور برادر و پایهگذاری اصول و چارچوبی جهت حفظ و استمرار این روابط از مسؤولان دولتی خواستند اقدام لازم را برای تنظیم سند همکاریهای راهبردی در زمینههای مختلف و امضای آن به نحوی که همکاری و منافع متقابل را تحکیم نماید، انجام دهند.
ریاستجمهوری اسلامی ایران و سلطان عمان ضمن تبادل نظر درباره برخی موضوعات منطقهای و بینالمللی، بر اهمیت تلاشهای سازنده در زمینههای مختلف امنیتی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در راستای تقویت صلح و ثبات تاکید کردند و از ادامه رایزنیها و مشورتهای سیاسی میان 2 کشور استقبال کردند. طرفین در این سفر از گسترش فرهنگ گفتوگو در منطقه به منظور حلوفصل مشکلات و تحکیم روابط میان کشورهای همسایه به نحوی که صلح، ثبات و شکوفایی و خواست ملتهای منطقه را تامین کند، استقبال میکنند. ریاست جمهوری اسلامی ایران از تلاشهای عالیجناب هیثم بنطارق سلطان عمان در اتخاذ سیاستهای سازنده و حکیمانه در عرصه منطقهای و بینالمللی جهت تعمیق روابط مثبت دوجانبه و صلح و ثبات منطقهای تقدیر کرد. سلطان هیثم بنطارق آلسعید نیز ضمن تقدیر از سیاست همسایگی دولت سیزدهم نسبت به کشورهای منطقه، همکاری نزدیک کشورهای منطقه خلیج فارس را موجب تحکیم ثبات و صلح منطقهای دانستند.
در پایان حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی از انجام این دیدار تاریخی ابراز خرسندی کردند و عالیجناب هیثم بنطارق سلطان عمان هم از حجتالاسلام رئیسی ریاست جمهوری اسلامی ایران بابت حسن استقبال و پذیرایی صورت گرفته از هیات عمانی در این سفر تقدیر به عمل آورد».
ارسال به دوستان
درباره پسر مسعود که بیشتر یک شاخ مجازی است تا قهرمان مردمش
او در غربت لاف میزند
گروه سیاسی: احمد مسعود که 2 سال قبل در جریان قدرتگیری طالبان در افغانستان داعیه مقاومت در برابر طالبان را داشت و با احساس خطر، عطای مقاومت ظاهری در پنجشیر را به لقایش بخشید و به تاجیکستان فرار کرد، اکنون منتقد سیاستهای منطقهای جمهوری اسلامی ایران شده است.
در پی درگیریهای اخیر بین طالبان و نیروهای مرزبانی کشورمان، احمد مسعود نیز فرصت را غنیمت شمرد و به انتقاد از ایران پرداخت. او در حساب توئیتر خود، با انتشار مصرعی از اشعار مولانا و با کنایه به جمهوری اسلامی ایران نوشت: «نگفتمت مرو آنجا که آشنات منم». احمد مسعود ضمن معرفی ایران به عنوان حامی طالبان، به صراحت از عدم پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران از مقاومت پوشالی افغانستان انتقاد کرد.
به نظر میرسد تنها پسر احمد شاه مسعود رهبر فقید مقاومت افغانستان در برابر نیروهای شوروی و طالبان، دچار فراموشی شده و از این رو باید نکاتی را به او و البته حامیانش یادآوری کرد.
2 سال قبل، زمانی که طالبان به لطف خروج آمریکا از افغانستان و زدوبندی که در پشت پرده با ایالاتمتحده داشت، آخرین گامهای تسلط بر افغانستان را برمیداشت، احمد مسعود که پیشتر حمایت ایران از پدرش را دیده بود، درخواست کمک و پشتیبانی از غرب را به جمهوری اسلامی ایران ترجیح داد. آنهایی که تحولات افغانستان پس از خروج آمریکا را دنبال میکردند، بخوبی به یاد دارند سیاست ایران در مواجهه با طالبان و دیگر گروههای افغانستانی که هرکدام بخشی از مردم افغانستان را نمایندگی میکردند، میانجیگری برای دستیابی به صلح و آرامش بود. چنانکه طالبان و مقاومت ملی افغانستان به رهبری احمد مسعود در تهران به گفتوگو و مذاکره با یکدیگر مینشستند. با این وجود اصلاحطلبان ایران که آن روزها علم حمایت از احمد مسعود را بلند کرده بودند، بدون در نظر گرفتن شرایط افغانستان، خواستار حمایت و پشتیبانی نظامی جمهوری اسلامی از احمد مسعود بودند. اصلاحطلبانی که روزی ایستادن در مقابل داعش را هزینه اضافی بر کشور میدانستند، برای جبههای کفنپوش شدند که دل در گرو آمریکاییها داشت. این در حالی بود که احمد مسعود به جای ایران، دست به سوی غربیها، بویژه آمریکا دراز کرد. احمد مسعود جدای از درخواستهایی که پشتپرده از آمریکا و اروپاییها داشت، مرداد سال 1400 با انتشار مقالهای در روزنامه آمریکایی واشنگتنپست، ضمن طرح این ادعا که «میلیونها افغان به ارزشهای غرب باور دارند»، از آمریکا درخواست پشتیبانی تسلیحاتی کرد.
احمد مسعود در حالی امروز از جمهوری اسلامی ایران انتقاد میکند که چرا به نفع او وارد درگیری نظامی با طالبان نشد که خود به دنبال جلب حمایت غربیها بود و با پاسخ منفی آمریکا و کشورهای اروپایی مواجه شد. قهرمان توخالی اصلاحطلبان در حالی با کنایه به ایران، جمهوری اسلامی را دلیل روی کار آمدن طالبان میداند که خودش به دنبال رهبری گروههای مخالف طالبان از بیرون از مرزهای افغانستان بود و فراخوانهایی هم که برای تهییج و بسیج مردم افغانستان علیه طالبان صادر میکرد نیز با عدم استقبال همراه میشد. با این حساب باید از او پرسید بر فرض ضروری بود جمهوری اسلامی در حمایت از مقاومت ملی افعانستان وارد عمل میشد اما آیا عقلانی و منطقی بود که در حمایت از کسی دست به این کار بزند که نهتنها حمایت اکثریت مردم افغانستان را نداشت که راه نجات از دست طالبان را در دستان آمریکا و اروپاییها میدید؟!
باید به احمد مسعود که این روزها در فضای مجازی طنازی میکند یادآور شد اتفاقا او حامیان اصلی و آشنای پدرش را از یاد برده و اکنون راه رستگاری را در غرب جستوجو میکند. احمد مسعود در بهترین حالت نه رهبر مقاومت ملی افغانستان که یک شومن است که مسؤولیت اشتباهاتش را بر عهده نمیگیرد و دیگران را مقصر ناکامی خود میداند.
ارسال به دوستان
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تأکید کرد
تغییر نظم جهانی در جهت تضعیف دشمنان
گروه سیاسی: سرلشکر محمد باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح با حضور در جمع مسؤولان وزارت امور خارجه و سفیران جمهوری اسلامی ایران با اشاره به بیانات کمنظیر مقام معظم رهبری در دیدار اخیر کارکنان وزارت امور خارجه گفت: فرمایشات معظمله را میتوان به عنوان نقشه راه سیاست خارجی کشور تعبیر کرد و در این مسیر با توجه به تغییر نظم جدید جهانی، محافل دانشگاهی و سیاست خارجی بیش از پیش باید به این موضوع حساسیت و توجه داشته باشند و با یک آیندهپژوهی عالمانه، مسیر آینده سیاست خارجی کشور را بهدرستی تدوین و ترسیم کنند. سرلشکر باقری با تأکید بر اینکه تغییرات فراوانی در غرب آسیا در حال شکلگیری است، گفت: نظم جهانی در حال تغییر در جهت تضعیف دشمنان انقلاب اسلامی است و این موضوع نیازمند در دست گرفتن ابتکار عمل و بهرهگیری مناسب از فرصتهاست که بتوانیم سیاستهای مقدس نظام جمهوری اسلامی ایران را بهتر از گذشته دنبال کنیم و پیش ببریم. وی توسعه روابط با کشورهای منطقه و همسایه را - که سیاست درست دولت فعلی نیز هست - مورد تأکید قرار داد و افزود: به یاری خداوند متعال و فرماندهی فرمانده معظم کل قوا، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران براساس راهبردها و سیاستهای بومی و هر آنچه برای دفاع کارآمد و پایدار از کشور ضرورت دارد با تمام توان و ظرفیت در برابر هرگونه تهدیدات آمادهاند. سرلشکر باقری خاطرنشان کرد: دستگاه سیاست خارجی در معرفی و به اشتراک گذاشتن توان دفاعی و نظامی به کشورهای دوست میتواند نقش بزرگ و مهمی ایفا کند. رئیس ستادکل نیروهای مسلح خطاب به سفیران جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف گفت: معرفی و به اشتراک گذاشتن توان دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی میتواند روابط دفاعی کشور را توسعه دهد و موجب تقویت بازدارندگی شود و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل برای توسعه سطح روابط در حوزههای مختلف اعم از صادرات عمده تجهیزات دفاعی و نظامی همچنین ابعاد آموزشی، رزمایش و انتقال عملی تجربه بهدستآمده را دارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|