|
اخبار
جزئیات مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) اعلام شد
ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(ره) با صدور اطلاعیهای ضمن اعلام آمادگی برای خدمتگزاری به زائران، برنامههای مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی را به اطلاع عموم رساند.
بر اساس این گزارش، در بخشهایی از این اطلاعیه آمده است: مراسم بزرگداشت حضرت امام خمینی(ره) روز ۱۴ خرداد در حرم مطهر آن امام راحل، میعادگاه همه کسانی است که بیعتنامه سالانه خویش را با شرکت در این مراسم عظیم و معنوی در محضر روح خدا و در جوار آرامگاه شهیدان و در محضر رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی تجدید امضا میکنند. طبعا و به رسم همه ساله صدها هزار نفر از پیروان امام عظیمالشأن در اقصی نقاط ایران و بسیاری از کشورهای دیگر که امکان حضور در مراسم حرم مطهر را ندارند، با شرکت گسترده خویش در برنامههایی که از سوی ستادهای استانی یا از سوی علاقهمندان به حضرت امام در خارج کشور اعلام میشود، بر شکوه این مراسم ملی و بلکه جهانی میافزایند. 13 خرداد ۱۴۰۲ مقارن با شب ارتحال امام عظیمالشأن، ساعت ۲۰:۳۰ در حرم مطهر امام خمینی، رئیسجمهور، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی سخنرانی خواهد کرد.
روز ۱۴ خرداد ۱۴۰۲، شروع مراسم ساعت ۸ صبح در حرم مطهر امام خمینی(ره) خواهد بود و پس از تلاوت قرآن مجید، مدیحهسرایی مداحان اهل بیت(ع)، خیر مقدم و سخنان حجتالاسلام سیدحسن خمینی یادگار حضرت امام، همه شیفتگان و زائران حرم مطهر حضرت امام خمینی به بیانات مهم رهبر فرزانه انقلاب گوش جان میسپارند. گفتنی است حضرت امام خمینی(ره) الگوی عالم عامل، وقتشناسی، مدیریت، شجاعت، خوشرفتاری، مردمداری، پارسایی و سادهزیستی ساعت ۲۲ و ۲۰ دقیقه شامگاه سیزدهم خرداد ۱۳۶۸ به علت عارضه قلبی در ۸۷ سالگی چشم از جهان فروبست. آیین تشییع پیکر امام راحل با حضور بیش از 11 میلیون نفر که یکپنجم جمعیت آن زمان کشور بود، به عنوان بزرگترین تشییع تاریخ، به ثبت رسید.
***
محورهای سفر سلطان هیثم به تهران از زبان تحلیلگر عمانی
تحلیلگر سیاسی عمانی به محورهای سفر 2 روزه سلطان این کشور به تهران پرداخت.
به گزارش ایسنا، عوض بن عمر باقویر، کارشناس سیاسی عمانی در گفتوگو با رادیو «الشبیبه» درباره ابعاد سفر سلطان هیثم بن طارق، پادشاه عمان به تهران گفت: سفر سلطان عمان به ایران یکی از سفرهای بسیار مهم و استراتژیک بهشمار میرود، زیرا ایران همسایه عمان بوده و این ۲ کشور تاریخ مشترک طولانی دارند.
وی گفت: پروندههای این سفر متعدد و مهم هستند و شامل روابط دیپلماتیک ۲ کشور، حل و فصل اختلافات و آرام کردن بحرانهای منطقه بویژه روابط مهم مصر و ایران و نزدیک کردن 2 کشور برادر به منظور ارتقای امنیت و ثبات در منطقه است.
این تحلیلگر همچنین خاطرنشان کرد: پرونده یمن و بحران آن و جنگی که ۸ سال پیش آغاز شد نیز در چارچوب اقدام ملی عمان قرار دارد زیرا یمن همسایه عمان است و باید آرامش و ثبات در مناطق مرزی این کشور برقرار شود و بازگشت روابط عربستان و ایران به روال عادی، یمن را وارد مسیر صلح کرد.
وی در ادامه گفت: موضوعات راهبردی زیادی میان عمان و ایران از جمله قاچاق، تروریسم و راهزنی در منطقه تنگه هرمز که یکی از مناطق حساس جهان است، وجود دارد، بنابراین باید هماهنگی مشترکی میان ایران و عمان وجود داشته باشد. تحلیلگر عمانی تاکید کرد: پرونده هستهای ایران نیز سهمی از این سفر دارد تا راهحلی برای آن توسط یک طرف معتبر که عمان است پیدا شود؛ طرفی که آمریکا به آن اعتماد دارد. پادشاه عمان روز یکشنبه در سفری رسمی به تهران آمد و با مقامات ارشد کشورمان دیدار و رایزنی کرد.
وی روز دوشنبه تهران را به مقصد مسقط ترک کرد. سران ایران و عمان برای تنظیم سند همکاریهای راهبردی در زمینههای مختلف در بیانیه پایانی سفر سلطان عمان به ایران توافق کردند.
***
قالیباف و رئیس مجلس خلق مصلحتی ترکمنستان در دیدار با یکدیگر تأکید کردند
لزوم عمقبخشی به روابط دوجانبه
«قربانقلی بردی محمداف» رئیس مجلس خلق مصلحتی ترکمنستان که روز گذشته با استقبال مهرداد بذرپاش وارد تهران شد، با حضور در مجلس شورای اسلامی با محمدباقر قالیباف دیدار و گفتوگو کرد. قالیباف در ابتدای این دیدار ضمن خوشامدگویی به رئیس مجلس خلق مصلحتی ترکمنستان برای حضور در ایران گفت: سابقه فرهنگی و دینی میان 2 کشور، نقاط مشترک و مرزهای طولانی و مطمئن از جمله دلایلی است که باعث تأکید ما بر تحکیم و تقویت روابط میان 2 کشور میشود که در این بین، این سفرها میتواند مسیر را برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی هموار کند. رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشک باید این باور در هر دو کشور برای عمقبخشی به روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در شرایط کنونی جهان وجود داشته باشد، گفت: برای تحقق باورهای خود نباید زمان را از دست بدهیم. قالیباف در ادامه با بیان اینکه موضوع ترانزیت کالا و انرژی میان 2 کشور و کل کشورهای منطقه با توجه به شرایطی که در منطقه و جهان حاکم شده، بسیار حائز اهمیت بوده و یک فرصت محسوب میشود، اظهار کرد: بیشک برای توسعه روابط نیازمند تقویت روابط میان پارلمانها، دولتها و ملت 2 کشور هستیم.
«قربانقلی بردی محمداف» نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران گفت: حسن همجواری باعث میشود 2 کشور برای تقویت روابط خود انگیزه داشته باشند که سفر امروز نیز حاکی از اراده ترکمنستان برای توسعه و تقویت همکاریها است.
ارسال به دوستان
آمادگی دولت برای از سرگیری و توسعه روابط با مصر
علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت درباره برقرار رابطه با مصر گفت: دولت آماده توسعه روابط با کشور مصر است. بلافاصله بعد از فرمایش رهبری، رئیسجمهور به وزارت امور خارجه دستور داد تدابیر لازم برای تقویت و توسعه همکاریها اندیشیده شود.
ارسال به دوستان
رئیسی در 2 سال گذشته توانست ریل دیپلماسی کشور را از غربگرایی به سمت گسترش روابط با همسایگان و کشورهای همسو تغییر دهد
قبولی دولت در دیپلماسی
گروه سیاسی: اکنون که دولت سیزدهم به ریاست حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی در آستانه پایان ۲سالگی و ورود به سال سوم است، باید گفت یکی از نقاط قوت این دولت، تغییر رویکرد سیاست خارجی ایران از غربگرایی به گسترش تعامل و روابط با همسایگان و کشورهای همسو بوده است و حداقل باید در حوزه سیاست خارجی، به دولت رئیسی نمره قبولی داد. چنانکه رهبر حکیم انقلاب نیز در دیدار هیثم بن طارق سلطان عمان که در روزهای اخیر انجام شد، به این موضوع اشاره کردند. حضرت آیتالله العظمی خامنهای در دیدار سلطان عمان که روز دوشنبه هفته جاری انجام شد، درباره اظهار خرسندی سلطان عمان از آغاز روابط مجدد ایران و عربستان گفتند: این موضوعات نتیجه سیاست خوب دولت جناب آقای رئیسی برای گسترش و تقویت روابط با همسایگان و کشورهای منطقه است.
دولت سیزدهم از سال 1400 با کنار گذاشتن دیپلماسی غربمحور که در زمان ریاست جمهوری حسن روحانی شاهدش بودیم، توسعه روابط با همسایگان و کشورهای دوست و همپیمان را در دستور کار خود قرار داد. رئیس جمهور در راستای راهبردهای تحولگرایانه خود در این ۲۰ ماه، 12 سفر خارجی داشته که غالب این سفرها به کشورهای همسایه بوده است. در همین رابطه میتوان به تعداد سفرهای رئیسی به کشورهای خارجی اشاره کرد. در طول 2 سال گذشته رئیسجمهور 12 سفر به مقصد کشورهای خارجی که اغلب از همسایگان بودند داشته است. همچنین در این مدت شاهد 14 سفر مسؤولان و مقامات عالی رتبه کشورهای خارجی به ایران بودیم که در آخرین مورد، هیثم بن طارق سلطان عمان در سفری ۲ روزه به تهران، ضمن دیدار با رهبر انقلاب اسلامی و مسؤولان جمهوری اسلامی، چند قرارداد و تفاهمنامه در حوزههای مختلف بویژه اقتصادی به امضا رساند. البته از این نکته نیز نباید غافل شد که در سفر رئیسجمهور به کشورهای خارجی نیز شاهد انعقاد قراردادهای مختلف و متعدد بین ایران و کشورهای دیگر بودهایم.
حسن روحانی در حالی کلید پاستور را تحویل رئیسی داد که در طول ۸ سال ریاست جمهوری، با تعطیل کردن ظرفیتهای دیپلماسی منطقه و روابط با همسایگان، سیاست خارجی ایران را به برجام و تعامل با غرب گره زد اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم شاهد تغییر محسوس رویکرد در سیاست خارجی ایران بودیم. گسترش ارتباط و همکاری با همسایگان و استفاده از ظرفیتهای همکاری با کشورهای خارج از بلوک غرب که در دولت 8 ساله روحانی به حاشیه رفته بود، از جمله اقدامات رئیسی در طول ۲ سال گذشته بوده است. سفر رئیسجمهوری اسلامی ایران به چین که پس از 20 سال انجام شد، سفر به روسیه، اندونزی و قطر و البته عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای از جمله نقاط مثبت و قابل توجه کارنامه ۲ ساله رئیسی در حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی بوده است. همچنین باید به این لیست، آزادی و بازگشت اسدالله اسدی دیپلمات کشورمان را که از سال 97 به مدت 5 سال در بازداشت غیرقانونی دولت بلژیک بود نیز اضافه کرد.
آنچه مشخص است با توجه به عملکرد ۲ ساله دولت سیزدهم در حوزه دیپلماسی باید گفت رئیسی با شعار محوری سیاست خارجی متوازن، فعال، پویا و هوشمند بخوبی توانسته است سیاست خارجی غربمحور ایران در زمان روحانی را به یک دیپلماسی فعال تبدیل کند و به جای تلاش برای ارتباطگیری و تعامل با غرب، استفاده از ظرفیتهای مغفول همسایگان و کشورهای همسو در دنیا را دنبال کند.
* امضای 5 سند همکاری میان تهران و عشقآباد
حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی روز گذشته در نشست مطبوعاتی با رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان که به تهران سفر کرده، ضمن خوشامدگویی به «بردی محمداف» درباره نتایج مذاکرات دوجانبه گفت: در این نشست اسنادی را به امضا رساندیم که جلوهای از اراده ۲ کشور برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و تمدنی است. رئیسجمهور با بیان اینکه روابط خوبی با کشور دوست و برادر ترکمنستان داریم، گفت: این میزان از روابط کافی نیست و سطح روابط ایران و ترکمنستان میتواند گسترش یابد و مرز ۲ کشور فرصتی برای همکاریها تلقی میشود. وی سفر رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان را نقطه عطف همکاری ایران و ترکمنستان دانست و افزود: با توجه به تعبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرمودند رابطه ما با ترکمنستان همسایگی نیست، بلکه یک رابطه خویشاوندی است، تصمیمات ما در جهت همین روابط خویشاوندی دنبال خواهد شد. رئیسجمهور تصریح کرد: همکاری بعدی ۲ کشور درباره گسترش روابط در حوزه آب و برق بود که ۲ کشور میتوانند در این باره همکاری خوبی داشته باشند و این در جهت منافع ۲ ملت و کشور و منطقه لحاظ خواهد شد. رئیسی با اشاره به فعالتر شدن گمرکات ایران و ترکمنستان گفت: حملونقل و ترانزیت از حوزههای مهم همکاری ۲ کشور است. پس از شیوع ویروس کرونا همکاری خوبی بین ۲ کشور در جهت تسهیل حملونقل شکل گرفت اما با پیگیریها و دستورات، نتیجه بر این شد که گمرکات ۲ کشور فعالتر و به شکل شبانهروزی ترخیص کالا انجام شود. امروز هم اسنادی میان گمرکات ۲ کشور امضا شد. به گفته وی، صدور خدمات فنی - مهندسی از دیگر زمینههای همکاری است که بعد از این سفر افزایش خواهد یافت. رئیسی گفت: حوزه مهم دیگر کشاورزی است که ۲ کشور میتوانند مورد توجه قرار دهند. همکاریها در این زمینه آغاز شده و در ۲ سال اخیر افزایش یافته است. پس از این سفر هم رشد قابل توجهی خواهد داشت. رئیسی با اشاره به اینکه مذاکرات خوبی بین ۲ کشور انجام شد، افزود: در حوزه انرژی ظرفیت مناسبی در جمهوری اسلامی و کشور ترکمنستان وجود دارد که میتواند زمینه همکاری بین کشورها را رقم بزند و برای توسعه همکاری در این زمینه مصمم هستیم. سوآپ گازی پس از نخستین سفر من به عشقآباد شروع شد و این همکاری ادامه یافته و میتواند گامهای بلندی را رقم بزند. بنا بر اظهارات رئیسجمهور، علاوه بر همکاری دوجانبه، همکاری در سازمانهای منطقهای و فرامنطقهای از دیگر تصمیماتی بود که در جلسات مطرح شد و ۲ کشور مصمم شدند در سازمانهای منطقهای مانند شانگهای همکاری خود را ادامه دهند. رئیسی گفت: در حوزه فرهنگی و تمدنی گفتوگوهایی انجام شد و گامهایی برداشته خواهد شد، زیرا این حوزه میتواند تامینکننده نگاه ۲ کشور در جهت ارتقای سطح فرهنگی باشد. وی ضمن قدردانی از رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان تاکید کرد: دیدگاه آقای بردی محمد که چند بار تکرار کردند که سیاست جمهوری اسلامی را سیاست صلح و ثبات و امنیت میدانند و میتواند تضمینکننده صلح و ثبات در منطقه باشد، مواضع خوبی است و معتقدم نگاه ایران به منطقه نگاه صلح و امنیت و ثبات است. مقامات ایران و ترکمنستان در حضور سیدابراهیم رئیسی و قربانقلی بردی محمداف، 5 سند همکاری در حوزههای تبادل برق، همکاریهای جامع در زمینههای دیپلماسی و گمرکی و همکاریهای دانشگاهی به امضا رساندند.
***
رئیسی: روابط تهران - آنکارا در دوره جدید گسترش یابد
سیدابراهیم رئیسی ظهر سهشنبه در گفتوگوی تلفنی با «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه انتخاب مجدد وی به ریاست جمهوری کشور دوست و همسایه ترکیه را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد در دوره جدید نیز روابط اقتصادی، سیاسی، امنیتی، فرهنگی و تجاری ۲ کشور بیش از پیش گسترش یابد. رئیسجمهور همچنین با اشاره به نقش موثر همکاریهای منطقهای ایران و ترکیه در تثبیت و تقویت ثبات و امنیت منطقه، شتاب بیشتر همکاریهای منطقهای ۲ کشور با هدف تامین منافع کشورهای منطقه را خواستار شد. «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه نیز در این مکالمه تلفنی با ابراز تشکر و سپاسگزاری از حسن نیت دکتر رئیسی از طرف خود و مردم کشورش اظهار داشت: در دوره پیشرو قطعا روند گسترش روابط کشورش با جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف با قوت و جدیت بیشتر تداوم خواهد یافت. رئیسجمهور ترکیه همچنین از تمایل کشورش برای تداوم همکاریهای منطقهای از جمله در چارچوب همکاریهای چهارجانبه کشورهای ترکیه، ایران، روسیه و سوریه با جدیت بیشتر و ناظر بر نتایج مثبت و موثر در تقویت ثبات در منطقه و همچنین گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری خبر داد.
ارسال به دوستان
تست پرواز هواپیمای ترابری ایرانی با موفقیت انجام شد
پرواز سیمرغ
گروه سیاسی: تست پرواز هواپیمای ترابری سیمرغ با موفقیت انجام شد. این خبری بود که وزیر دفاع اعلام کرد.
امیر سرتیپ آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در جمع مدیران ارشد این وزارتخانه با حضور سردار باقری، گفت: همزمان با ایام مبارک دهه کرامت و ولادت پرخیر و برکت امام رضا(ع) و در راستای بالا بردن اقتدار دفاعی، تست پرواز هواپیمای ترابری سیمرغ، ساخته متخصصان سازمان هوایی وزارت دفاع با موفقیت انجام شد.
این هواپیما بازطراحی و توسعهیافته هواپیماهای همنسل خود است که کاملا متناسب با نیازهای مورد تقاضای دستگاههای کشوری و لشکری و همچنین لحاظ کردن شرایط آب و هوایی کشور و مطابق استانداردها و مقررات بینالمللی به همت جوانان این مرز و بوم در وزارت دفاع و شرکتهای دانشبنیان طراحی، تولید و ساخته شده و اردیبهشتماه ۱۴۰۱ با حضور وزیر دفاع و معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری رونمایی شد. سبک بودن، میزان حمل بار، شعاع عملیات پروازی، تناسب با شرایط اقلیمی کشور، توان نشستن و برخاستن در باندهای کوتاه، چابکی و سریع بودن این هواپیما در خدماترسانیهایی از قبیل آمبولانس هوایی از ویژگیها و کاربردهای هواپیمای ترابری سبک «سیمرغ» است.
طراحی و ساخت این هواپیما علاوه بر ارزآوری قابل توجه، پایین آوردن هزینهها، اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، تحقق اقتصاد مقاومتی در وزارت دفاع، بلوغ فناورانه و صنعتی و در نهایت انسجام ظرفیتهای ملی برای تولید محصولی راهبردی و فناورانه، ورود صنعت هوایی کشور و بویژه نیروهای مسلح را به باشگاه سازندگان هواپیماهای سنگین و فوقپیشرفته سرعت میبخشد.
وزیر دفاع با تبریک این دستاورد ملی محضر فرمانده معظم کل قوا، رئیسجمهور و مجموعه کارکنان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع گفت: موفقیت ناو دنا پس از ۸ ماه دریانوردی، رونمایی از موشک راهبردی و نقطهزن خرمشهر ۴ و اکنون پرواز موفقیتآمیز هواپیمای ترابری سیمرغ، نشانهای از گام اساسی وزارت دفاع در جهت تحقق شعار سال و پشتیبانی تمامعیار از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است.
ارسال به دوستان
دکتر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار مشاور امنیت ملی عراق:
هر چه سریعتر امنیت مرزها را تأمین کنید
گروه سیاسی: علیاکبر احمدیان یک هفته پس از انتصابش به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی، با مشاور امنیت ملی عراق دیدار و گفتوگو کرد. تاکید احمدیان بر اجرای توافقنامه امنیتی بر سر امنیت مرزها میان ۲ کشور از موضوعات مهم این دیدار بود.
«قاسم الاعرجی»، مشاور امنیت ملی عراق که به تهران سفر کرده است، روز گذشته با علیاکبر احمدیان، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و با او پیرامون مسائل دوجانبه بویژه نحوه اجرای توافقنامه اخیر امنیتی میان ۲ کشور و همچنین مهمترین تحولات منطقهای و بینالمللی گفتوگو و تبادل نظر کرد. در این دیدار احمدیان با اشاره به ریشههای مشترک دینی، مذهبی و تمدنی طولانی میان ایران و عراق، آن را تضمینکننده روابط عمیق و گسترده ۲ کشور دانست. دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران همواره حمایت از حکومت برخاسته از اراده مردم در عراق بوده است، تصریح کرد: خون شهدای ۲ کشور در مبارزه بیامان با تروریسم و ناامنی درهم آمیخته که بارزترین آن شهادت سرداران بزرگ مقاومت شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس است. احمدیان، توافقنامه امنیتی اخیر را که حاصل ماهها گفتوگو و تلاش مشترک نهادهای ذیربط ۲ کشور است، اقدامی بسیار مناسب و راهبردی توصیف کرد و بر اجرای دقیق مفاد آن تأکید کرد. وی تصریح کرد: انتظار داریم دولت عراق در چارچوب این توافقنامه، هرچه سریعتر ضمن پایان دادن به حضور عناصر ضدانقلاب در این کشور، امنیت مرزهای این کشور با ایران را تضمین کند. دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان پیگیری و اجرای سایر توافقات میان ایران و عراق بویژه توافقات اقتصادی میان ۲ کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: اراده جمهوری اسلامی ایران، گسترش و تعمیق همهجانبه روابط با کشورهای همسایه بویژه کشور دوست و برادر عراق است و برای اجرای این سیاست در همه ابعاد آماده همکاری و تعامل دوجانبه و چندجانبه هستیم. در این دیدار مشاور امنیت ملی عراق نیز با تبریک انتصاب احمدیان به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و آرزوی موفقیت برای او، تصریح کرد: دولت و نهاد امنیت ملی عراق مصمم و آماده است همچون گذشته با تداوم ارتباطات نزدیک و مستمر در همه حوزهها با جمهوری اسلامی ایران، همکاری و تعامل داشته باشد. قاسم الاعرجی با اشاره به روابط ممتاز ۲ کشور که همواره تداوم داشته، گفت: امنیت عراق را امنیت ایران و امنیت ایران را امنیت عراق میدانیم.
وی رایزنی مستمر میان مقامات عالی ۲ کشور بهمنظور تسریع در اجرای توافقات فیمابین بویژه در ابعاد اقتصادی و امنیتی را زمینهساز ثبات و پیشرفت ۲ کشور دانست و گفت: من به همراه یک هیات عالیرتبه به دیدار شما آمدهام و بر پایبندی عراق به توافقی که اخیراً بین 2 کشور امضا شد، تأکید میکنم. وی گفت: این توافق برخاسته از ایمان و اعتقاد ما است، زیرا ثبات و توسعه ایران و عراق را تضمینکننده ارتقای ضریب امنیت ملی ۲ کشور و بسترساز آرامش و پیشرفت در منطقه میدانیم.
* جدیت ایران در برخورد با تجزیهطلبان
حضور گروهکهای تروریست و تجزیهطلب ضدایرانی در منطقه اقلیم کردستان عراق از مسائل مهمی است که جمهوری اسلامی ایران در روابط خود با عراق دنبال میکند و در جریان اغتشاشات سال گذشته نیز که این گروهکها لیدری گروههای آشوب را بر عهده گرفته بودند، قرارگاه حمزه سیدالشهدا نیروی زمینی سپاه در چند نوبت، با حمله موشکی و پهپادی مقر این گروهکها از جمله کومله و پژاک را منهدم کرد. از همان زمان هم مسؤولان سیاسی کشورمان و هم فرماندهان نیروهای مسلح با هشدار به دولت عراق تاکید کردند که اگر فعالیتهای ضدایرانی این گروهها در اقلیم کردستان ادامهدار باشد، به حملات موشکی ادامه خواهند داد. همین موضوع باعث شد تا طرف عراقی هشدارهای ایران را جدی گرفته و به دنبال تمهیداتی برای پاکسازی مرزهای مشترک با ایران باشد. توافقنامه امنیتی که سال گذشته بین ۲ کشور به امضا رسید نیز در همین چارچوب قابل تحلیل است. با این حال طرف عراقی در اجرای توافقنامه مورد اشاره آنطور که انتظار میرفت ظاهر نشده و گروهکهای تجزیهطلب همچنان در اقلیم کردستان عراق فعالیت دارند. سفر مشاور امنیت ملی عراق به تهران و دیدار با احمدیان نیز پس از آن انجام شد که سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران ضمن هشدار به عراقیها، اعلام کرد اگر بغداد به تعهدات خود عمل نکند، حملات موشکی و پهپادی به مقرهای تجزیهطلبان از سر گرفته خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|