|
اخبار
رشد ۸۰ درصدی تولید دارو در هلالاحمر
مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی با تاکید بر اینکه تمام خطوط تولید دارو در هلالاحمر فعال است، از رشد حدود ۸۰ درصدی ساخت دارو در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد. علیرضا عسکری با اشاره به اینکه تمام خطوط تولید دارو در هلالاحمر فعال است، گفت: در 3 ماه نخست سال جاری حدود ۵۷ میلیون عدد انواع قرص، دارو و کپسول در داروسازی سها تولید شده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد حدود ۸۰ درصدی داشته است. وی افزود: سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلالاحمر در همکاری با سازمان غذا و دارو در تلاش است تا نیاز دارویی کشور را شناسایی و بر اساس آن اقدام به تولید دارو کند. عسکری با اشاره به اهم داروهای تولید شده در هلالاحمر ادامه داد: انواع قرصها و کپسولهای استامینوفن، ایبوپروفن، آسیفن، آزیتروماسین، پروفیل و فینوپروست در داروسازی سها تولید میشود و با به کارگیری تمام ظرفیتها تلاش میشود نیاز جامعه در این حوزه تأمین شود.
***
دستور رئیسجمهور برای احیای تالاب صالحیه
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار گفت: به دستور رئیسجمهور تالاب صالحیه باید احیا شود و تمام دستگاههای درگیر مکلف به اقدام در این زمینه شدهاند. علیمحمد طهماسبی دیروز در حاشیه بازدید از تالاب صالحیه در استان البرز اظهار کرد: با توجه به اینکه از 2 سال گذشته شاهد افزایش غلظت و تداوم میزان گرد و غباری که از این تالاب پراکنده میشود هستیم، کارگروهی تخصصی - ملی برای ساماندهی وضعیت پیشآمده تشکیل شد. وی افزود: 3 معضل عمده در بحث غبارخیزی تالاب مطرح است که نخستین آن چرای مفرط، بیش از حد و غیرمجاز دام بویژه شتر است. اغلب این شترها به صورت سرگردان در محدوده تالاب چرا میکنند و عمدتا فاقد پروانه چرا هستند. طهماسبی اظهار کرد: علاوه بر این طی سالهای گذشته منابع تامینکننده آب این تالاب تا حد زیادی محدود شده و قبلا رودخانههای زیادی وارد رودشور میشدند و در نهایت منطقه را زهکشی میکردند ولی امروز مدیریت صحیحی در بالادست تالاب انجام نمیشود و همین باعث شده سهم تالاب صالحیه از منابع آبی موجود بهشدت کاهش یابد. این مسؤول ابراز کرد: نمایندهای از سازمان ملل متحد برای بررسی وضعیت تالاب صالحیه انتخاب شده تا بتوانیم با همکاری مشترک راهکارهایی با استفاده از دانش فنی دنیا برای حل مشکلات این تالاب اتخاذ کنیم. وی گفت: برای ساماندهی وضعیت تالابهای کشور برنامهای 10 ساله، مصوب و به تمام استانها ابلاغ شده است. قرار است استانها در قالب اعتبارات استانی این برنامه را در شورای اداری استانی خود مطرح کنند تا مدیریت تالابهای غبارخیز انجام شود.
***
پویش «ولیمه مهربانی» همراه اول با شمارهگیری ۹۹۹۸
همزمان با موسم حج، همراه اول از آغاز پویش «ولیمه مهربانی» با هدف حمایت از نیازمندان خبر داد. همراه اول همزمان با موسم حج ابراهیمی، پویش گوش دادن به سوره «حج» را با هدف فراهم کردن فرصت شکرگزاری جمعی باریتعالی و همچنین تکریم خانوادههای نیازمند آغاز کرد. تمام مشترکان همراه اول میتوانند برای مشارکت در این پویش با شماره «۹۹۹۸» به صورت رایگان تماس گرفته و ضمن سهیم شدن در ثواب گوش دادن به سوره حج، نام نیکی از خود در یاری نیازمندان بر جا گذارند. اپراتور اول تلفن همراه کشور تصمیم دارد در ازای مجموع دقایق تماس گرفته شده با سامانه ۹۹۹۸ و در راستای مسؤولیت اجتماعی خود، در روز عید قربان تعدادی از نیازمندان را بر سر سفره «ولیمه مهربانی» میهمان کند.
ارسال به دوستان
اختصاص 1.5 میلیارد دلار ارز ترجیحی به دارو و تجهیزات پزشکی
وزیر بهداشت از اختصاص 1.5 میلیارد دلار ارز ترجیحی به دارو و تجهیزات پزشکی در سال جاری خبر داد و گفت: با توافقات خوبی که در دولت صورت گرفته است، سال جاری، دارو و تجهیزات پزشکی از معدود کالاهایی هستند که ارز ترجیحی دریافت میکنند. بهرام عیناللهی افزود: قرارگاهی تشکیل شده که همه عوامل مؤثر در تهیه دارو و تجهیزات، ملزم به اجرای مصوبات آن هستند.
ارسال به دوستان
مراسم بدرقه بیستودومین کاروان زائران پیاده از مشهدالرضا تا کربلای معلی جمعه برگزار میشود
قدمقدم از حرم تا حرم
معاون امنیتی- انتظامی وزیر کشور: تمهیدات لازم برای تردد آسان زائران اربعین در 5 مرز کشور اندیشیده شده است؛ امکان تردد زوار با ۳ نوع گذرنامه
عاشقان اهل بیت در قالب کاروان مردمی هر سال هزاران کیلومتر راه را از حرم امام رضا (ع) تا حرم امام حسین (ع) با پای پیاده طی میکنند تا با این حرکت معنوی فرهنگ عاشورایی را شهر به شهر و نقطه به نقطه اشاعه دهند.
امسال نیز مراسم بدرقه بیستودومین کاروان پیاده انصارالحسین (کاروان پیاده مشهد – کربلا) جمعه دوم تیرماه ۱۴۰۲ برگزار میشود. مراسم استقبال از این کاروان صبح روز جمعه این هفته با حضور اقشار مختلف مردم، مسؤولان ملی و استانی، خانوادههای شهدای مدافع حرم و هیئات مذهبی مشهد مقدس از محل مجتمع اسلامی حضرت بقیهالله الاعظم (عج)، واقع در شهرک شهید رجایی روبهروی حر ۲۳ به سمت حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار خواهد شد.
همزمان با برگزاری مراسم بدرقه این کاروان، ۸۰ نفر از موکبداران معروف عراقی که در ایام اربعین در عراق با برپایی موکبهای پذیرایی به میزبانی از زائران و خدماتدهی به آنها میپردازند، با برپایی موکبهای خود در مشهد به صورت نمادین، میزبانی و خدماتدهی به زائران پیاده اربعین را به نمایش میگذارند. اعضای کاروان پیاده مشهد – کربلا، بعد از برگزاری مراسم بدرقه، برای بیستودومین سال متوالی سفر معنوی خود را با پای پیاده از مشهدالرضا به کربلای معلی آغاز خواهند کرد.
هدف این کاروان معرفی و اشاعه فرهنگ حسینی و تبیین حماسه عاشورا به صورت شهر به شهر و روستا به روستا است. اعضای این کاروان پیاده در طول مسیر ۲۶۰۰ کیلومتری از مشهد مقدس تا کربلای معلی به تبیین و اشاعه فرهنگ حسینی میپردازند.
حجتالاسلام والمسلمین مروی، تولیت آستان قدس رضوی نیز با حضور در بخشی از مسیر پیادهروی زائران، با آنها همقدم خواهد شد.
* امکان تردد زائران اربعین با ۳ نوع گذرنامه
شرایط برای سفر زوار اربعین حسینی در سال جاری تسهیل شده، به طوری که قرار است در مرز خسروی ترددها شبانهروزی انجام شود.
معاون امنیتی- انتظامی وزیر کشور گفت: با هماهنگی طرف عراقی، امسال تمهیدات بسیار خوبی برای عبور آسان زائران از مرزهای پنجگانه کشور با ۳ نوع گذرنامه اندیشیده شده است.
سیدمجید میراحمدی اظهار کرد: این گذرنامهها شامل گذرنامه بینالمللی که مدت آن ۵ سال اعتبار دارد، گذرنامه ویژه اربعین که از اول تا 30 صفر اعتبار دارد و گذرنامههایی که مدت اعتبار آن به پایان رسیده است و ما آن را تمدید میکنیم، است.
میراحمدی همچنین با اشاره به برنامهریزیها برای تسهیل تردد زائران اربعین امسال گفت: بر اساس برنامه تنظیمشده، این زائران از مرزهای چذابه و شلمچه در استان خوزستان، مهران در استان ایلام، خسروی در استان کرمانشاه و باشماق در کردستان به کربلا عزیمت میکنند و مرز سومار در استان کرمانشاه برای انتقال تجهیزات موکبهای اربعین به عراق تعیین شده است. رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی افزود: شرایط تردد زائران بهگونهای خواهد بود که کمترین معطلی را در پایانهها داشته باشند.
* زائران خارجی فقط از مرز شلمچه به کربلا عزیمت میکنند
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور بیان کرد: در اربعین امسال مرز شلمچه برای عزیمت زائران خارجی به کربلای معلی در نظر گرفته شده است.
میراحمدی با اشاره به مشکلات و معطلی عزیمت زائران خارجی بویژه زائران پاکستانی در اربعین سال گذشته افزود: با طرف عراقی هماهنگی لازم برای عبور زائران خارجی از مرز بینالمللی انجام شده است. وی تاکید کرد: از دیدگاه ما هیچ فرقی میان زائران ایرانی و خارجی از نظر برخورداری از امکانات رفاهی وجود ندارد. میراحمدی افزود: زیرساختهای عراق بیشتر از 3 میلیون زائر ظرفیت پذیرش ندارد، ضمن آنکه در زیرساختهای کشور بویژه در بحث وسایل حملونقل مشکلات زیادی داریم و حدود 6 هزار دستگاه اتوبوس کم داریم.
رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: البته طرف عراقی امسال خیلی روی محدودیتهای پذیرش زائران اربعین اصرار نکرد ولی ما باید شرایطی را فراهم کنیم که زائران با آرامش، نظم و برخورداری از امکانات رفاهی بتوانند از مرزها عبور کنند و به سلامت بازگردند. معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور افزود: عراق درخواست کرده است برای جابهجایی زائران در عراق به آنان کمک کنیم تا زائران با توجه به گرمای امسال، مشکلات کمتری داشته باشند.
میراحمدی گفت: البته امکانات حملونقل عراق برای جابهجایی زائران محدود است و اربعین پارسال برای انتقال و بازگشت زائران مشکلات زیادی داشتیم. وی تصریح کرد: ما و طرف عراقی برای عزیمت زائران ایرانی و اتباع خارجی محدودیتی ایجاد نکردهایم و حتی اگر زائران بیشتر از 4 میلیون نفر باشند منعی برای عزیمت زائران ایجاد نخواهد شد. میراحمدی اضافه کرد: اربعین پارسال در مجموع حدود ۳ میلیون و 800 هزار زائر (ایرانی و اتباع خارجی) از مرزهای پنجگانه کشور راهی شهرهای مقدس عراق بویژه کربلای معلی و نجف اشرف شدند.
ارسال به دوستان
ازدواج جوانان مسأله نیست، راهحل است
نرگس معدنیپور*: ازدواج یکی از مهمترین و دیرینهترین سنتها و کارکردهای اجتماعی است که با خود مجموعه گستردهای از آوردهها از تشکیل خانواده تا حفظ و ترویج آداب و رسوم و سبک زندگی و ارتقای سرمایه اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی را به دنبال دارد.
با وجود جایگاه و کارکرد ازدواج، طی ۲ دهه گذشته، شاخصهای ازدواج در بین جوانان از وضعیت مناسبی برخوردار نبوده است.
عوامل و دلایل مختلف فرهنگی و اجتماعی در تغییر شاخصهای کلان ازدواج بین جوانان موثر است که سبک زندگی بین آنها نقش ویژهای دارد. هر چند فشارهای مالی و اقتصادی بر وضع موجود شاخصهای کلان ازدواج موثر است و نمیتوان آنها را نادیده گرفت اما به نظر میرسد وضعیت متغیرهای مربوط به سبک زندگی و تاثیر آنها بر ازدواج جوانان قابل تامل است.
در حالی که در پیشینه تاریخی و فرهنگی جامعه ایران، کوشش شده است ازدواج با آداب و رسوم مختلف به یک فرآیند جامع، آسان و مبتنی بر همیاری تبدیل شود که از آشنایی جوانان تا مقدمات و آداب ازدواج و تشکیل خانواده را شامل میشده است، اکنون این فرآیند زنجیروار تحت تاثیر تغییرات سبک زندگی، دچار آسیب شده است.
در این سنت دیرینه، ازدواج و تشکیل خانواده همواره امر خیر و مقدسی بوده است که هم خانوادهها و هم جوانان با مشارکت جمعی و آسانگیری، کوشش میکردند زمینه آن را فراهم آورند و از این طریق ضمن تشکیل و گسترش خانواده و توسعه پیوندجوییهای اجتماعی، از جوانان در برابر آسیبهای اجتماعی صیانت کنند.
در این رویکرد، ازدواج برای خانوادهها همچون یک پیشران بوده که کمک به تسریع در تشکیل آن، میتواند موجب رشد و تعالی آن در ابعاد مختلف شود. در نتیجه خانوادهها با وجود چالشهای مختلف کوشش میکردند موانع پیش روی جوانان برای ازدواج را برطرف کنند. نگاهی به پیشینه این رویکرد نشان میدهد چنان مترقی بوده است که در متن خود نوعی نظام غیررسمی حمایت اجتماعی برای زوجهای جوان محسوب میشده است که در تمام مراحل تشکیل تا استمرار خانواده نوبنیان، همراه آنان بوده است.
این در حالی است که اکنون در حالی که چالشهای مختلفی پیش روی ازدواج جوانان قرار دارد، نوع نگاه به ازدواج و کارکرد آن، همچنین سبک زندگی مربوط به آداب و تشریفات ازدواج و تشکیل خانواده موجب پیچیده شدن امر ازدواج جوانان و در نتیجه تاخیر و کاهش در گرایش به آن شده است.
در چنین شرایطی نهادها و سازمانها، گروههای مردمی و خیریهها، رسانهها و نیز خانوادهها، نقش مهمی را برای بهبود وضعیت شاخصهای ازدواج به عهده دارند به طوری که اگر مقدمات و استلزامات ازدواج جوانان را همچون یک فرآیند زنجیروار بدانیم، در آن صورت هر یک از ذینفعان امر ازدواج جوانان میتوانند با استفاده از ظرفیتها و تواناییهای خود بخشی از این فرآیند را به عهده گرفته یا در قالب یک برنامه تقسیم کار، در تحقق آن مشارکت داشته باشند.
نکته مهم این است که هر چند سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی، از جمله شهرداریها میتوانند با استفاده از ظرفیتها و تواناییهای خود در کاهش هزینههای ازدواج جوانان و در نتیجه تحقق مقدمات ازدواج جوانان نقش سازندهای داشته باشند اما آنچه بیشتر اهمیت دارد، بازگشت به رویکرد و فرهنگ دیرینه خانوادهها درباره ازدواج است. در این رویکرد، ازدواج جوانان، بیشتر از آنکه مساله و چالش برای خانواده و خویشاوندان باشد، خود یک «راهحل» است که میتواند ضمن محافظت از جوانان در برابر آسیبهای اجتماعی، موجب رشد و تعالی آنان شود و به همین دلیل همانطور که اشاره شد، در قالب یک نظام غیررسمی حمایت اجتماعی، اهتمام همهجانبهای برای کمک به ازدواج جوانان، از سوی خانوادهها و خویشاوندان انجام میشود.
سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی میتوانند با کمک به احیای رویکردهای آیینی مربوط به ازدواج در سطح خانوادههای ایرانی و تقویت نظام غیررسمی حمایت اجتماعی خانوادهها و خویشاوندان درباره ازدواج زوجهای جوان، اثربخشی و کارایی بیشتری در زمینه سیاستهای کلان ازدواج جوانان داشته باشند.
در کنار این رویکرد، جلب مشارکت خانوادهها برای بهبود سبک زندگی جوانان و تشویق آنان به ازدواج میتواند در یک بازه زمانی، نتایج آشکاری در زمینه بهبود شاخصهای کلان ازدواج جوانان داشته باشد.
فراموش نکنیم هرگونه تلاش برای بهبود وضعیت ازدواج جوانان، بدون در نظر گرفتن شواهد درباره عوامل سببساز و نیز بدون همکاری نهاد خانواده اثربخش نخواهد بود و زمانی میتوانیم در این زمینه موفق شویم که بپذیریم ازدواج جوانان مساله نیست، بلکه خود راهحل است.
* رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|