|
تأمین بازار مرغ با جوجهریزی ۱۳۰ میلیون قطعه در ماه
وزیر جهاد کشاورزی گفت: نیاز بازار مرغ با جوجهریزی ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه تامین میشود. محمدعلی نیکبخت در گفتوگویی اظهار داشت: رفع اختلال در توزیع نهادهها و افزایش جوجهریزی، راهحل وزارت جهاد کشاورزی برای جلوگیری از التهاب بازار است. وی اظهار کرد: در 5 روز گذشته روزانه بیش از ۱۰ هزار تن کنجاله سویا برای تامین نیاز نهاده مرغداران به استانها ارسال شده است.
ارسال به دوستان
تنها ۱۹,8 درصد تعهدات بانکها در رابطه با پرداخت تسهیلات بخش مسکن اجرایی شده است
نهضت مسکن بدون بانک!
تأکید چندباره رئیسی بر همراهی بانکها در تأمین مالی ساخت مسکن
گروه اقتصادی: سیدابراهیم رئیسی برای چندمینبار در جلسه شورای عالی مسکن بر اهتمام بانکها در تأمین مالی ساخت مسکن تأکید کرد.
به گزارش «وطن امروز»، رئیسجمهور در جلسه شورای عالی مسکن که صبح دیروز برگزار شد، تأمین مسکن برای مردم را از اولویتهای مهم دولت دانست و با تأیید اقدامات انجام شده در واگذاری زمین و ساخت مسکن از سوی دستگاههای مختلف، بر جدیت وزارتخانهها، بانکها و بخشهای مختلف برای تداوم این اقدامات در قالب نهضت ملی مسکن تاکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی تأمین زمین برای ساخت مسکن را از ضرورتهای تحقق اهداف نهضت ملی مسکن دانست و با بیان اینکه در زمینه واگذاری اراضی مازاد دولت، گامهای خوبی برداشته شده، از دستگاههای اجرایی که هنوز موفق به واگذاری اراضی مازاد خود نشدهاند، خواست هر چه سریعتر نسبت به رفع مشکل و اجرای تکالیف خود در این زمینه اقدام کنند.
رئیسی با تأکید بر اهمیت پرداخت بموقع تسهیلات ساخت مسکن در جهش مسکنسازی، با بیان اینکه به موجب قانون بانکها موظفند 20 درصد تسهیلات بانکی را به ساخت مسکن تخصیص دهند، تصریح کرد: اگر بانکها امکان پرداخت تسهیلات به میزانی که قانون برای آنها تعیین کرده ندارند، باید به صورت شفاف به مردم اعلام و نسبت به آن میزان که قابل پرداخت است، اقدام کنند.
«تقدیر از اقدام بنیاد مسکن در ساخت سالانه 400 هزار مسکن روستایی در قالب نهضت ملی مسکن»، «تأکید بر استمرار بازرسیها از مشاوران املاک و توجه به نقش اتحادیه مربوط در نظم بخشیدن به واحدهای صنفی و برخورد بموقع با متخلفان»، «تشدید نظارت بر سکوهای فعال در بازار مسکن»، «افزایش نظارت بر بازار اجارهبهای مسکن بویژه در پایتخت»، «بهرهگیری از ظرفیت تعاونیهای مسکن کارگری، کارمندی و روستایی در تولید مسکن»، «تأکید بر توجه ویژه به تولید فولاد و سیمان و عرضه آن با قیمت مناسب به مصرفکننده» از دیگر محورهای سخنان رئیسجمهور در این جلسه بود.
رئیسی همچنین وزیر راهوشهرسازی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزیر کشور را مکلف کرد با برگزاری جلسهای مشترک موضوع بیمه کارگران ساختمانی را با فوریت بررسی و راهکارهای مساعدت دولت برای تسریع در حل این موضوع را احصا کنند.
رئیسجمهور از دستگاههای اجرایی دخیل در ساخت مسکن نیز خواست در واگذاری پروژههای آماده، معطل بخشهای دیگر نباشند و هر تعداد از واحدهای مسکونی را که آماده شد، به مردم واگذار کنند.
در ابتدای این جلسه که به فاصله 20 روز از جلسه قبلی شورای عالی مسکن برگزار شد، استانداران استانهای سیستانوبلوچستان و خراسان رضوی با ارائه گزارشی تفصیلی، اقدامات انجام شده در این استانها برای ساخت مسکن در قالب نهضت ملی مسکن را تشریح کردند.
همچنین در این جلسه گزارشهایی از ساماندهی مشاوران املاک، شناسایی واحدهای صنفی متخلف و برخورد با آنها، مدیریت مجازی بازار مسکن با نظارت بر سکوها و بازاریابی شبکهای در حوزه مسکن، میزان تولید فولاد و سیمان و مصالح ساختمانی و نحوه عرضه آن به بازار تولید مسکن، واگذاری زمین در قالب نهضت ملی مسکن و مسکن نیروهای مسلح، انبوهسازی بافتهای فرسوده، مسکن روستایی و تکمیل واحدهای مسکن مهر از سوی دستگاههای مختلف ارائه شد.
* اختصاص ۳۳ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از اختصاص ۳۳ هزار هکتار از زمینهای وزارت راهوشهرسازی برای طرح نهضت ملی مسکن خبر داد. ارسلان مالکی در یک برنامه تلویزیونی آخرین جزئیات تامین زمین طرح نهضت ملی مسکن را تشریح کرد و گفت: قانون جهش تولید مسکن دارای وظایف زیادی است؛ چیزی که بر عهده ما است، تامین زمین آن است و چیزی که در این خصوص محقق شده، بالغ بر ۳۳ هزار هکتار از اراضی وزارت راهوشهرسازی است که بر اساس قانون در اختیار طرح نهضت ملی مسکن قرار گرفته است. وی افزود: ۲۴ هزار هکتار زمین هم در انتظار الحاق به محدوده شهرهاست. معاون وزیر راهوشهرسازی درباره شناسایی اراضی دارای استعداد ساختوساز و اختصاص آنها به طرح نهضت ملی مسکن نیز اعلام کرد: ۱۶ هزار هکتار از اراضی بخش خصوصی را شناسایی کردیم و توافق شده برای طرح نهضت ملی مسکن از آنها استفاده کنیم.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن درباره ماده ۸ قانون جهش تولید و اجازه تغییر کاربری اراضی نیز تصریح کرد: بیش از ۲ هزار هکتار زمین در این بحث عملیاتی شده است.
ارسلان مالکی ادامه داد: ماده ۱۱ این قانون نیز تکلیف مقدمات الحاق اراضی را مشخص کرده که بر همین مبنا بالغ بر ۲۴هزار هکتار زمین را در دستور کار داریم.
این مدیر ارشد بخش مسکن در توضیح ماده ۱۲ قانون جهش تولید مسکن نیز اعلام کرد: این ماده بر بازپسگیری زمینها اشاره دارد که در این بخش تاکنون درباره ۲ هزار هکتار زمین اقداماتی شده است.
وی درباره آخرین وضعیت مکانیابی شهرکها، محدودیتهای این مکانیابیها، همکاری با نهادها، فرآیندهای ساخت، شناسایی اراضی دولتی و موانع طرح نهضت ملی مسکن نیز مواردی را مطرح کرد.
***
مرحله دوم طرح ساماندهی مشاوران املا آغاز شد
مدیرکل راهوشهرسازی استان تهران از آغاز مرحله دوم طرح ساماندهی مشاوران املاک در پایتخت و همزمان در سراسر کشور از دیروز خبر داد. حسین جنتی گفت: هفته گذشته جلساتی با نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، اماکن، تعزیرات و پلیس اقتصادی داشتیم که مقرر شد با تجدید قوای مجدد از صبح امروز (دیروز) گشتهای ساماندهی مشاوران املاک در مناطق مختلف تهران مستقر و مطابق فرآیندهای کاری، بازرسی از بنگاههای مشاور املاک انجام شود. وی تصریحکرد: مهمترین تخلفی که منجر به پلمب واحدها میشود، نداشتن مجوز فعالیت صنفی و تخلفات در گرفتن کمیسیون و حق مشاور املاکی است. جنتی رعایت عدالت در برخورد با موجران و مستأجران مطابق قوانین صنفی را از حقوق شهروندان برشمرد. مدیرکل راهوشهرسازی استان تهران همچنین بیان داشت: مطابق برنامهریزیهای انجام شده، به صورت هفتگی ۲۰۰ بنگاه مشاور املاک متخلف در شهر تهران در طرح مرحله دوم پلمب خواهد شد.
***
بانکهایی که از پرداخت وام ساخت مسکن طفره میروند
3 هفته از دستور رئیسجمهور مبنی بر پرداخت سهم مسکن از تسهیلات بانکی میگذرد و همچنان 80.2 درصد تعهد قانونی بانکها برای پرداخت وام ساخت مسکن روی زمین مانده است.
یکی از محورهای ساخت مسکن تامین مالی آن است، بر اساس تجربههای پیشین کشور در ساخت مسکن، این موضوع در قانون جهش تولید مسکن بر عهده نظام بانکی قرار داده شده است. بر اساس ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن، بانکها موظفند ۲۰ درصد تسهیلات پرداختی خود را به ساخت مسکن اختصاص دهند. با این حال و با وجود گذشت بیش از ۲۲ ماه از ابلاغ این قانون در ۳۰ شهریور ۱۴۰۰، همچنان همکاری بانکها با طرح نهضت ملی مسکن پایینتر از انتظار است.
با وجود این بند قانونی، بر اساس اطلاعات دریافتشده از سامانه TEM وزارت راه و شهرسازی، نظام بانکی کمتر از ۲۰ درصد تعهدات خود برای پرداخت وام ساخت مسکن را به سرانجام رسانده است.
* بیشترین تسهیلات پرداختی توسط 2 بانک مسکن و سپه
در این راستا، علی نادریشاهی، کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به آمار پرداخت تسهیلات ساخت مسکن عنوان کرد: بانک مسکن همچنان با پرداخت ۹۵ هزار میلیارد تومان بهترین عملکرد را داشته است و پس از آن بانک سپه قرار دارد. نادریشاهی عنوان کرد: سایر بانکها در مجموع ۵ هزار میلیارد تومان پرداخت کردهاند که کمتر از یک درصد از تعهد این بانکهاست. این کارشناس مسکن تاکید کرد: بررسی این آمار نشان میدهد با وجود تاکید رئیسجمهور بر همکاری بانکها با طرح نهضت ملی مسکن، به عنوان اولویت نخست دولت، همچنان در بر پاشنه پیشین میچرخد و تغییری در رفتار بانکها و اولویتهایشان رخ نداده است.
* دستور رئیسجمهور روی زمین است
این اتفاق در شرایطی رقم میخورد که 17 تیر 1402، رئیسجمهور در جلسه شورای عالی مسکن به بانک مرکزی دستور داد طی یک هفته آینده مشکل آن دسته از متقاضیانی را که موفق به دریافت تسهیلات ساخت مسکن نشدهاند بررسی و در جهت رفع آن اقدام کند. رئیسجمهور در این جلسه تاکید کرده بود نظام بانکی باید با متقاضیان برای بازپرداخت این تسهیلات همکاری بیشتری داشته باشد.
* منابع متعلق به مردم به جای توسعه رفاه صرف سودجویی برخی بانکها میشود
اخیرا اضافه برداشت بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومانی یکی از بانکهای خصوصی منتشر شد آن هم در حالی که بسیاری از مردمی که در طرح نهضت ملی مسکن ثبتنام کردهاند چشم انتظار تسهیلات بانکی هستند. بر این مبنا مبلغ اضافه برداشت این بانک خصوصی، میتوانست به جای اضافه برداشت این بانک صرف افزایش رفاه مردم شود.
فرصت باقیمانده برای تحقق وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال به سرعت در حال تمام شدن است و دولت در ۲ سال باقی مانده باید با اتخاذ تصمیمات مهم و سخت، نظام بانکی را به همکاری در جهت اولویتها و نیازهای مردم وادار کند.
ارسال به دوستان
در ۳ ماه ابتدایی امسال اتفاق افتاد
افزایش ۲۶ درصدی تسهیلات پرداختی باها
پرداخت ۲۰ درصد وامها در قالب خرد
بانک مرکزی اعلام کرد تسهیلات پرداختی بانکها طی ۳ ماهه سال ۱۴۰۲ مبلغ ۹۲۱ هزار میلیارد تومان است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل 1887.9 هزار میلیارد ریال (معادل 25.8 درصد) افزایش داشته است. از کل تسهیلات پرداختی، مبلغ 7849.7 هزار میلیارد ریال معادل 85.2 درصد به صاحبان کسبوکار (حقوقی و غیرحقوقی) و 1363.8 هزار میلیارد ریال معادل 14.8 درصد به مصرفکنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.
بر این اساس سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در تمام بخشهای اقتصادی در ۳ ماهه سال ۱۴۰۲ مبلغ 6122.8 هزار میلیارد ریال معادل ۷۸ درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسبوکار است، همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب خرید کالای شخصی توسط مصرفکننده نهایی (خانوار) مبلغ ۵۵۰ هزار میلیارد ریال معادل 3.40 درصد از کل تسهیلات پرداختی به مصرفکنندگان نهایی (خانوار) است.
سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۳ ماهه سال ۱۴۰۲ معادل 2529.9 هزار میلیارد ریال بوده که حاکی از تخصیص 41.3 درصد از منابع تخصیصیافته به سرمایه در گردش همه بخشهای اقتصادی (مبلغ 6122.8 هزار میلیارد ریال) است. ملاحظه میشود از ۳۰۶۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل 82.5 درصد آن (مبلغ 2529.9 هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده که بیانگر توجه و اولویتدهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانکها در سال ۱۴۰۲ است.
* تسهیلات خرد کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان
بر اساس این گزارش، از کل تسهیلات پرداختی در دوره یادشده، مبلغ 9.1864 هزار میلیارد ریال معادل 20.2 درصد به صورت تسهیلات خرد اعطا شده و مبلغ 132.1 هزار میلیارد ریال نیز در قالب کارتهای اعتباری انجام پذیرفته که با احتساب این مبلغ، کل تسهیلات پرداختی خرد (کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان) 1997.1 هزار میلیارد ریال، معادل 21.4 درصد کل تسهیلات پرداختی را شامل میشود.
بر این اساس و با توجه به اینکه تسهیلات پرداختی در قالب کارتهای اعتباری نیز در بخش خانوار پرداخت شده است، با این اوصاف سهم بخش خانوار از 14.8 درصد به ۱۶ درصد کل تسهیلات پرداختی افزایش مییابد. شایان ذکر است همچنان باید در تداوم مسیر جاری، ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود.
بر این اساس ضروری است به افزایش توان مالی بانکها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانکها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانکها، افزایش بهرهوری بانکها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانکها و ترغیب بنگاههای تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم در تامین مالی طرحهای اقتصادی (ایجادی) توجه ویژهای شود.
ارسال به دوستان
اخبار
واریزی گمرک به خزانه در سال جاری 50 هزار میلیارد تومان شد
بر اساس اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران، مجموع وصولیهای گمرک در ۴ ماه ابتدایی سال جاری به ۵۰ هزار و ۱۷۹ میلیارد تومان رسید. درآمد 50 هزار میلیارد تومانی گمرک شامل مالیات بر ارزش افزوده وصولی از طرف گمرک نیز است که نشان میدهد در ۴ ماهه سال ۱۴۰۲ واریزیهای گمرک به خزانه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰۵ درصد رشد داشته است. این گزارش همچنین درباره میزان درآمدهای گمرکی به تفکیک حقوق ورودی کالاها، خودرو، تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار و ۲۰ ردیف درآمدی گمرک، میافزاید: مجموع کل درآمدهای وصولی از ۴ بخش فوقالذکر و واریزی به خزانه به میزان ۲۲ هزار و ۳۸ میلیارد تومان بود. بر اساس این گزارش، درآمد حاصل از ردیف حقوق ورودی کالاها بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۲، در ۴ ماهه سال جاری ۱۶ هزار و ۵۹۳ میلیارد تومان بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۷۶ درصد افزایش داشته است. بر اساس این گزارش به دلیل کندی روند واردات خودرو از سوی وزارت صمت میزان درآمد حاصل از حقوق ورودی خودرو تنها ۷۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان محقق شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶۱ درصد افزایش نشان میدهد. این گزارش میزان حقوق ورودی وصول شده از تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار را ۱۸۶ میلیارد تومان اعلام کرد که ۳۷۰ درصد در مقایسه با سال قبل رشد داشت.
***
تکذیب توقف فعالیت بورس کالا
سازمان بورس و اوراق بهادار با صدور اطلاعیهای شایعات مطرحشده درباره توقف فعالیت بورس کالای ایران را تکذیب کرد. دیروز در دقایق پایانی معاملات بازار سهام، خبری در فضای مجازی بدون هیچ سند و منبع معتبری، مبنی بر توقف فعالیت بورس کالا منتشر شد. در این زمینه سازمان بورس و اوراق بهادار با صدور اطلاعیهای اعلام کرد خبر منتشرشده در فضای مجازی کاملا کذب بوده و خبرهای کذب منتشرشده در این زمینه صرفا در راستای تشویش افکار عمومی و آسیب رساندن به روند بازار سرمایه است.
***
کاهش قیمت دلار آزاد با اعلام برخورد با صرافیهای متخلف
در معاملات دیروز بازار ارز و طلا، قیمت دلار در بازار غیررسمی دوباره کاهش یافت. دلار دیروز در مرکز مبادله ارز و طلا در بخش اسکناس، با افزایش ۱۰۰ ریالی، ۴۱ هزار و ۲۸۹ تومان و در بخش حواله ۳۷ هزار و ۵۳۵ تومان کشف قیمت شد. دلار دیروز در بازار ارز تهران و به نرخ توافقی صرافی در زمان تنظیم گزارش، به قیمت ۴۰ هزار و ۸۷۹ تومان خریداری و با نرخ ۴۱ هزار و ۲۸۶ تومان فروخته شد، همچنین یورو در صرافیها با نرخ توافقی به قیمت ۴۵ هزار و ۴۸۲ تومان معامله شد. بررسی میدانی بازار ارز نشان میدهد قیمت دلار آزاد دیروز توسط دلالان مقابل صرافیها ۴۸ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شد. بانک مرکزی اعلام کرده است طی روزهای آینده با صرافیهای متخلف برخورد خواهد کرد و به نظر میرسد همین مساله موجب کاهش فعالیت دلالان در بازار ارز شده است.
* آخرین قیمت انواع سکه و طلا
سکه طرح قدیم در بازار دیروز نیز به نرخ ۲۵ میلیون و ۴۷۵ هزار تومان داد و ستد شد، همچنین سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به قیمت ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد.
نیم سکه هم دیروز در بازار ۱۵ میلیون و ۳۱۱ هزار تومان داد و ستد شد، ربع سکه نیز به قیمت ۱۰ میلیون و ۳۰۷ هزار تومان عرضه شد؛ همچنین هر سکه گرمی به نرخ ۶ میلیون و ۲۱۰ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز دیروز در بازار به قیمت ۲ میلیون و ۳۳۳ هزار تومان داد و ستد شد، دیروز همچنین هر مثقال طلای ۱۸ عیار در بازار ۱۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان نرخگذاری شد. هر اونس طلا (معادل 31.132 گرم) روز گذشته در بازار جهانی بدون تغییر قیمت، ۱۹۵۹ دلار معامله شد.
***
نیروگاههای کلان و لوارک در مدار تولید برق قرار گرفتند
با توجه به شروع عملیات پمپاژ آب از تلمبهخانه سد لار به سد لتیان، واحدهای نیروگاهی کلان و لوارک در مدار تولید برق قرار گرفتند. علیرضا ارسطویی، مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران با بیان این مطلب اظهار کرد: با توجه به شروع عملیات پمپاژ آب از تلمبهخانه سد لار به سد لتیان، نیروگاههای کلان و لوارک از روز یکشنبه (اول مرداد ۱۴۰۲) به صورت شبانهروزی در مدار تولید برق قرار گرفتند.
وی ادامه داد: نیروگاه کلان با قدرت ۲۲ مگاوات و مجموع روزانه ۵۲۸ مگاوات ساعت و نیروگاه لوارک با قدرت ۱۶ مگاوات و تولید روزانه ۳۸۴ مگاوات ساعت در شبکه سراسری تولید برق قرار دارند و این روند تا پایان انتقال آب از سد لار به سد لتیان در این مرحله ادامه خواهد داشت و با توجه به نیاز شبکه سراسری برق در فصل تابستان و افزایش دما در ماه جاری حائز اهمیت است. ارسطویی در پایان خاطرنشان کرد: نیروگاه کلان ۳ واحد 38.5 مگاواتی و نیروگاه لوارک ۲ واحد 23.5 مگاواتی دارند و مجموع ظرفیت نصبشده نیروگاههای آبی تحت پوشش شرکت آب منطقهای تهران 315.3 مگاوات است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|