|
ارسال به دوستان
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «اسم تو مصطفاست» که زندگینامه شهید صدرزاده را روایت میکند
برگزیده شهادت
راضیه تجار، نویسنده «اسم تو مصطفاست» در گفت وگو با «وطن امروز»: سعی کردم این کتاب را از زاویه دید همسر شهید با نگاهی متفاوت به رشته تحریر درآورم
پانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همراه با انتشار تقریظهای حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای بر کتابهای «اسم تو مصطفاست» و «سرباز روز نهم» در نخستین رویداد ملی تکریم فعالان مساجد سراسر کشور با عنوان «مثل مصطفی» توسط موسسه پژوهشی - فرهنگی انقلاب اسلامی و سازمان بسیج مستضعفان دوشنبه 30 مرداد برگزار خواهد شد.
به گزارش دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی، کتاب «سرباز روز نهم» روایتی از زندگی و زمانه شهید مصطفی صدرزاده در ۶۳۲ صفحه است که توسط انتشارات راهیار منتشر شده و «اسم تو مصطفاست» زندگینامه داستانی این شهید مدافع حرم به روایت همسر شهید است که به قلم خانم راضیه تجار نوشته و توسط انتشارات روایت فتح در ۲۷۲ صفحه منتشر شده است.
مراسم انتشار تقریظ رهبر حکیم انقلاب بر این ۲ کتاب که ۳۰ مرداد همزمان با روز جهانی مسجد و نخستین رویداد تکریم فعالان مساجد سراسر کشور در مسجد مقدس جمکران برگزار میشود، به صورت زنده از رسانه KHAMENEI.IR و شبکههای سیما پخش خواهد شد.
شایان ذکر است رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات سیوچهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره)، مساجد و هیئات سراسر کشور را هزاران هسته مقاومت دانستند و برخاستن یک جوان نورانی و شخصیت منور مانند شهید صدرزاده از یک روستا در اطراف شهریار را امیدآفرین خواندند و فرمودند: «ما از این مصطفیهای صدرزاده در سرتاسر کشور بسیار داریم، هزاران داریم؛ اینها همه امیدبخش است».
پیش از این دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی در برنامههای جداگانهای از نویسندگان و راویان کتابهای جهاد و شهادت از جمله «نورالدین پسر ایران»، «پایی که جا ماند»، «لشکر خوبان»، «من زندهام»، «آن بیستوسه نفر»، «وقتی مهتاب گم شد»، «گلستان یازدهم»، «دختر شینا»،«آب هرگز نمیمیرد»، «فرنگیس»، «در کمین گل سرخ»، «مربعهای قرمز»، «عصرهای کریسکان»، «تنها گریهکن»، «حوض خون»، «مهاجر سرزمین آفتاب» و «خاتون و قوماندان» تقدیر کرده و یادداشتها و تقریظهای رهبر انقلاب اسلامی بر این کتابها را منتشر کرده بود.
راضیه تجار، نویسنده «اسم تو مصطفاست» در گفت وگو با «وطن امروز» گفت: در آخرین فصل کتاب که نوشتم «اسم تو مصطفاست» به ذهنم رسید و بیشتر وجوه شخصیتی شهید صدرزاده را نشان میدهد. به نظرم در پیشانی کتاب نیز خوش نشسته است؛ مصطفی به معنای برگزیده است و شهید صدرزاده نیز به نوعی برگزیده است. وی افزود: با ساخت فیلمی از این کتاب مخالف نیستم، بلکه معتقدم نویسنده حتما باید در ساخت فیلم سهیم و ناظر باشد تا خروجی خوب باشد. اقتباس در سینمای جهان، سالیان سال رایج بوده و در سینمای ایران نیز در حال انجام است؛ تجربه ثابت کرده کتاب تاثیر بیشتری نسبت به اثر سینمایی در ذهن مخاطب دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که اصولا این شخصیت چقدر جای پرداخت و قصهپردازی دارد، گفت: نیاز است ایشان بیشتر شناخته شود و انتشار 3-2 کتاب کافی نیست. باید این مدل سوژهها حافظهها را درگیر کند و بر ذهن و جان مخاطب خود بنشیند. وجوه گوناگون شخصیت شهید صدرزاده باید به همگان شناسانده شود و باید گفت هنوز تولید درباره زندگی شهدایی مثل مصطفی صدرزاده جای کار دارد و باید بدرستی شخصیت این عزیزان به نسل امروز معرفی شود. خانم تجار خاطرنشان کرد: این کتاب را از زاویه دید همسر شهید به رشته تحریر درآوردم. در این کتاب به شخصیت شهید صدرزاده پرداخته میشود؛ از سویی به جهت اینکه تصویر هم در آن استفاده شده، به نوعی عملکرد این شهید بزرگوار هم به تصویر کشیده میشود. چنین این کتاب با وجود اینکه زندگینامه داستانی است و در بخشی از آن نیز از تخیل استفاده شده ولی این تخیل به تحریف نینجامیده است.
ارسال به دوستان
فراخوان رویداد «تصویر دهم» برای ارسال فیلمنامه درباره ساحت امام حسین(ع) تا آخر مرداد
مجیدی: کارگردانان مطرح پای کار سینمای عاشورایی هستند
نشست رسانهای رویدادهای فیلم کوتاه عاشورایی تصویر دهم در تکیه دزاشیب برگزار شد. در این رویداد عاشورایی مجید مجیدی به عنوان رئیس رویداد، بهروز شعیبی به عنوان مجری طرح و همچنین محمد رهبر به عنوان دبیر رویداد حضور داشتند. مجید مجیدی با تسلیت به خانواده شهدای حادثه تروریستی شاهچراغ، درباره جریانسازی در حوزه نگاه به ساحت مقدس امام حسین(ع) بیان کرد: تلاش گروه ما صرفا تولید آثار مرتبط با این حوزه نیست، بلکه آنچه اهمیت دارد جریانسازی در این مسیر است. از همه علاقهمندان فیلمسازی مرتبط با این حوزه دعوت میکنیم تا 31 مرداد امسال فیلمنامههای خود را در سایت تصویر دهم بارگذاری کنند و پس از بررسی فیلمنامه، حمایت جدی در رابطه با تولید آثار خواهیم داشت. وی ادامه داد: شکر خدا امسال کارگردانان مطرحی مانند کمال تبریزی، رضا میرکریمی و بهروز شعیبی ما را به طور جدی یاری خواهند داد. این رویداد به نهاد سینمایی خاصی وابسته نیست و کاملا مستقل است و سعی خواهیم کرد از همه ظرفیتها حتی مساجد و حسینیهها استفاده کنیم. بهروز شعیبی از دیگر کارگردانان مطرح سینما در ارتباط با ساخت و بررسی آثار در این رویداد عاشورایی اعلام کرد: نگاه مثبتی در این رویداد وجود دارد و بستری است که بتوانیم ابعاد مختلف از جمله منش و رفتار الهی اباعبدالله حسین(ع) را بررسی کنیم، پیش از این نگاه ما صرفا به عاشورا از دریچه تاریخی و حماسی بود و از حوزههای رفتاری دیگر مغفول بودهایم. وی افزود: قاعدتا مقوله تصویر و سینما از ادبیات عقبتر است و این رویداد میتواند ما را به شکوفایی در حوزه تصویر و سینما نزدیکتر کند.
محمد رهبر، دبیر رویداد نیز درباره تغییراتی که در قوانین این رویداد نسبت به ۳ دوره گذشته به وجود آمده گفت: متممی در قانون رویداد اضافه کردیم که محدودیت زمانی تولید آثار در امسال حداکثر 15 دقیقه است و این در حالی است که دورههای قبل حداکثر مدت زمان فیلمهای کوتاه تا 5 دقیقه بود. وی افزود: شعار ما در این رویداد «از حسین(ع) آموختم» است و هر موضوعی که مربوط به منش امام حسین(ع) از عدالت و کرامت انسانی گرفته تا پیادهروی اربعین است حمایت خواهیم کرد. محمد رهبر ادامه داد: علاوه بر دعوت از فیلمسازان از موسسههای سینمایی مانند انجمن سینمای جوان و حوزه هنری دعوت کردیم تا بتوانیم از ظرفیت این ۲ مجموعه در این رویداد عاشورایی استفاده کنیم. وی افزود: با دانشکده هنر دانشگاه تربیت مدرس در حال انعقاد قراردادی هستیم که عنوان پایگاه دانشجویی تصویر دهم به عنوان مأمنی برای ارتباط با سایر دانشکدههای هنری باشد. دبیر این رویداد در ارتباط با مهلت ارسال آثار و اختتامیه افزود: تا 31 مرداد عزیزان مهلت ارسال فیلمنامه از طریق سایت تصویر دهم دارند که پس از بررسی و تایید فیلمنامههای برتر، تا 30 آبانماه مهلت ارسال آثار تولید شده است و در دیماه امسال مراسم اختتامیه برگزار میشود.
ارسال به دوستان
در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد
نشست هماندیشی جشنواره هنرهای تجسمی جوانان
نشست هماندیشی اعضای شورای سیاستگذاری و استادان کارگاههای سیامین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد. این نشست برای نخستینبار با حضور محمد خراسانیزاده مدیرکل هنرهای تجسمی و رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره سیام، مینا صدری دبیر و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره، بهمن عبدی داور و استاد کارگاه کاریکاتور، نادر قشقایی داور و استاد کارگاه مجسمهسازی، جعفر واحدی دبیر اجرایی و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره، محمد زرویینصرآباد مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره، مهران هوشیار عضو شورای سیاستگذاری جشنواره، حسین عصمتی مشاور دبیر جشنواره، شعیب حسینیمقدم عضو شورای سیاستگذاری جشنواره، صابر شیخرضایی عضو شورای سیاستگذاری جشنواره، داور و استاد کارگاه طراحی گرافیک، سیدشهابالدین واجدی عضو شورای سیاستگذاری جشنواره و داور بخش عکاسی، زینب شاهی عضو شورای سیاستگذاری جشنواره، داور و استاد کارگاه نگارگری، بامداد رضوانیان داور و استاد کارگاه نقاشی، احدالله شکریپور داور و استاد کارگاه سفال و سرامیک، مهدی طاهری داور و استاد کارگاه عکاسی و الهام سلطانمحمدی داور و استاد کارگاه طراحی در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد. در این نشست، محمد خراسانیزاده، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران گفت: در جلسه قبلی شورای سیاستگذاری جشنواره سیام، مطالبی در حوزه سیاستگذاری این دوره جشنواره مطرح و سیاستهایی پیشنهاد شد. بر این اساس، پیادهسازی این سیاستها در فضای کارگاهها رقم میخورد و استادان کارگاهها به مثابه بازوان اجرایی شورای سیاستگذاری هستند. وی ادامه داد: برگزاری جلسات هماندیشی اینچنینی باعث میشود کل منسجمتری را شکل دهیم، رویکردهایمان را به هم نزدیکتر کنیم، شناخت و معارفه بهتری نسبت به همدیگر داشته باشیم و در نهایت، با اشراف و همدلی بیشتری وارد عرصه اجرا شویم. مدیرکل هنرهای تجسمی یادآور شد: رویکرد سوم جشنواره سیام، شعار «ایران دوستداشتنی» است که مبتنی بر هویت ملی ما انتخاب شده است. «ایران دوستداشتنی» همان نقطه اشتراکی است که همه ایرانیها به آن میبالند. اینکه به طور خاص روی این مفهوم، تأکید، تمرکز و خلق اثر داشته باشیم و جهتدهی رویداد سیام را به این سو سوق دهیم، اتفاق ویژه دیگری است که در این دوره از جشنواره شاهد هستیم. ارسال به دوستان
دبیرخانه جشنواره تئاتر کودک از همکاری نکردن میزبان خبر داد
بلاتکلیفی جشنواره بینالمللی تئاتر کود
دبیرخانه بیســـتوهشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان اعلام کرد برگزاری این رویداد مهم و بینالمللی هنرهای نمایشی، به دلیل انجام ندادن تعهدات استانداری همدان، با چالش جدی و ابهام روبهرو شده است. اگرچه از اسفند سال گذشته، رایزنی و برگزاری نشستهای حضوری و غیرحضوری برای برگزاری هر چه بهتر بیستوهشتمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان آغاز شد اما به دلیل همکاری نکردن استاندار همدان، فراخوان جشنواره هنوز منتشر نشده است.
در همین ارتباط، کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: «با آنکه در جلسه حضوری با استاندار همدان به توافق مشارکت 50 درصدی برای برگزاری جشنواره رسیدیم اما در این مدت، هیچ همکاری و حمایتی از طرف استاندار مشاهده نشده است».
وی افزود: «با اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بسیار تلاش کرد این جشنواره مهم و باسابقه، در استان کهن همدان باقی بماند و برای نشان دادن حسننیت خود، سال گذشته، تمام اعتبار برگزاری این رویداد را متقبل شد، باز هم همکاری مناسب از سوی میزبان به عمل نیامد که ما را به این نتیجه رساند که گویا استانداری همدان، اصولا تمایلی برای برگزاری این جشنواره در آن شهر تاریخی- فرهنگی ندارد».
مدیرکل هنرهای نمایشی با تأکید بر لزوم برگزاری هرچه باشکوهتر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در زمان مشخصشده، از بررسی گزینههای پیش رو برای میزبانی این جشنواره خبر داد تا هنرمندان شریف عرصه تئاتر کودک و نوجونان، با آسودگی و آرامش، به فکر تولید نمایش برای فرزندان آیندهساز ایران باشند و خانوادهها و کودکان و نوجوانان به عنوان مخاطبان اصلی این رویداد، از این آثار بهره ببرند.
همچنین امیر مشهدیعباس، دبیر بیستوهشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان کاهش شدید حمایتهای مسؤولان استان همدان از این رویداد در سال گذشته را دلیل نارضایتی بسیاری از هنرمندان دانست که از همان زمان خواستار جابهجایی این جشنواره از همدان شدند.
ارسال به دوستان
«کتاب بوبافت» در قاب شبکه تماشا
صداهای ماندگار سریالی جدید دوبله کردند
سریال «کتاب بوبافت» با گویندگی ۲۱ نفر از گویندگان گفتار فیلم در واحد دوبلاژ اداره کل تامین و رسانه بینالملل سیما دوبله شد.
مینیسریال 7 قسمتی «کتاب بوبافت»، محصول آمریکا در سال 2021 بوده و قرار است از شبکه تماشای سیما پخش شود. مدیر دوبله این سریال افشین زینوری است.
رضا آفتابی، رضا الماسی، باران بهرامی، امیر حکیمی، جمیله رستگاران، علیاصغر رضایینیک، ابوالفضل شاهبهرامی، داود شعبانینصر، پریا شفیعیان، خسرو شمشیرگران، سعید شیخزاده، میلاد فتوحی، کورش فهیمی، علیرضا کامیابیپور، مریم معینیان، اردشیر منظم، اسفندیار مهرتاش، علی همت مومیوند، بهمن هاشمی، علیرضا ناصحی و افشین زینوری این اثر را دوبله کردهاند.
بوبافت از شخصیتهای مشهور جنگ ستارگان است و جلوههای ویژه، سریال «کتاب بوبافت» را دیدنیتر کرده است. این مجموعه در نمایش لحظات بصری زیبا با فیلمها برابری میکند و در بسیاری موارد، به دلیل استفاده از جلوههای عملی نسبت به جلوههای دیجیتالی فراوان، نسبت به فیلمها برتری دارد. این باعث میشود سریال کمی واقعیتر و زمینیتر احساس شود و این به لحن سریال نیز کمک میکند.
در کنار این موضوع باید به کارگردانی صحنههای اکشن نیز اشاره کرد. در خلاصه این سریال در گونه اکشن، ماجراجویی و علمی - تخیلی آمده است: بوبافت و فنک شاند در تلاشند تا با تصرف قلمرویی که زمانی توسط جابای هات اداره میشد، در دنیای تبهکاران کهکشان برای خودشان به نام و مقامی دست یابند ...
این مینیسریال بر اساس جنگ ستارگان که داستان یکی از شخصیتهای فرعی این مجموعه فیلمها را روایت میکند سرشار از صحنههای اکشن با جلوههای ویژه خارقالعاده است و همین کیفیت در کنار فیلمبرداری و موسیقی متن جذاب، آن را به اثری سرگرمکننده تبدیل کرده است.
واحد جستوجوی اداره کل تأمین و رسانه بینالملل و شبکه تماشا (نمایش)، مسؤولیت رصد این اثر را بر عهده داشته و پس از طی مراحل تأیید و تخصیص (مشخص شدن شبکه پخشکننده)، نسخه اصلی را تهیه و تأمین کرده و اکنون پس از طی شدن روندهای ترجمه، ویراستاری و سپس دوبله، قرار است پس از آمادهسازی به صورت یک مینیسریال از شبکه تماشا برای مخاطبان پخش شود.
ارسال به دوستان
اخبار
پیکر سیدحسین عرب در امامزاده صالح(ع) به خاک سپرده میشود
مراسم تشییع و تدفین پیکر پیرغلام آستان سیدالشهدا(ع) سیدحسین کردبچهکرمانشاه (مشهور به عرب) امروز سهشنبه 24 مرداد در آستان مقدس امامزاده صالح(ع) برگزار میشود.
سیدحسین کردبچهکرمانشاه (مشهور به عرب) یکشنبه ۲۲ مرداد به دلیل بیماری قلبی در بیمارستان عرفان نیایش تهران درگذشت و به دیدار ارباب بیکفنش رفت.
او متولد سال ۱۳۲۵ بود و در ۷۷ سالگی درگذشت. مرحوم عرب از نسل مداحانی همچون احمد شمشیری، سیدجواد ذبیحی، علی قصری و محمد علامه بود. وی اشعار و مرثیههای بسیاری حفظ بود و با آرامش خاصی مداحی میکرد.
مراسم تشییع و تدفین پیکر پیرغلام آستان سیدالشهدا(ع) امروز سهشنبه ۲۴ مرداد از مسجد گیاهی تجریش به سمت آستان مقدس امامزاده صالح(ع) از ساعت ۱۵ برگزار میشود.
همچنین دوشنبه شب ۲۳ مرداد مراسم وداع با پیکر این مداح با مرثیهخوانی محمود کریمی و دیگر ذاکران اهل بیت(ع) از نماز مغرب در امامزاده علیاکبر چیذر برگزار شد. مراسم بزرگداشت و ختم این پیرغلام سیدالشهدا(ع) روز جمعه ۲۷ مرداد از ساعت ۱۰ صبح در حسینیه بنیفاطمه(س) واقع در سرچشمه، خیابان امیرکبیر برگزار میشود.
***
روایت قصه بچههای شمرون
آخرین قسمت مجموعه مستند «یکی بود یکی نبود» به روایت زندگی شهید محمدجعفر محبیان اختصاص دارد.
آخرین قسمت از مجموعه مستند «یکی بود یکی نبود» به تهیهکنندگی و کارگردانی رضا مهرانفر به روایت بخشهایی از زندگی شهید محمدجعفر محبیان میپردازد. محبیان دوم فروردین 1329 در شمیران متولد شد. پدرش نانوای محل بود برای همین اهل محل او را جعفر شاطرغلام صدا میکردند. او دارای روحیات پر شر و شوری بود و همین روحیه نا آرام او را به سمت و سویی برده بود که بسیاری عاقبت خوبی برایش متصور نبودند. محبیان در عملیات کربلای 8 و والفجر 10 مجروح و جانباز شیمیایی و در تاریخ نهم خرداد 1396 به فیض شهادت نائل میشود.
مجموعه مستند داستانی «یکی بود یکی نبود» تلاش میکند فرازهای مختلف زندگی این افراد را از نگاه اطرافیانشان بازتعریف کند؛ افرادی که اگر چه سالیان درازی از سفر بیبازگشت آنان گذشته اما تاثیری که از خود بر زندگی دیگران گذاشتهاند به داستانی فراموشناشدنی تبدیل شده است.
«یکی بود یکی نبود» در ۲۰ قسمت به کارگردانی و تهیهکنندگی رضا مهرانفر در گروه تاریخ، فرهنگ و هنر شبکه یک سیما تولید شده است و شنبه تا چهارشنبه ساعت ١٧ روی آنتن این شبکه میرود.
***
چهارمین آیین سوگواره زخم عتیق برگزار میشود
چهارمین سوگواره آیینی زخم عتیق همچون سالهای گذشته به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح برپا میشود.
این سوگواره آیینی امسال نیز همچون سالهای گذشته در 5 شب برگزار خواهد شد و هنرمندان شبیهخوان به اجرای برنامه خواهند پرداخت. شب اول مجلس جناب حربنیزید الریاحی، شب دوم مجلس حضرت علی اکبر(ع)، شب سوم مجلس قمربنیهاشم حضرت اباالفضل العباس (ع)، شب چهارم مجلس حضرت رقیه (س) و شب پنجم و آخر مختص به سیدالشهدا حضرت اباعبداللهالحسین(ع) اجرا خواهد شد.
این سوگواره که امسال چهارمین سال خود را میگذراند، از شنبه بیستوهشتم مرداد تا چهارشنبه یکم شهریور در محوطه باز ساختمان مرکزی بنیاد فرهنگی روایت فتح واقع در میدان فردوسی، خیابان سپهبد شهید قرنی نبش کوچه شهید فلاحپور، رأس ساعت 19:30 برگزار خواهد شد. حضور برای عموم علاقهمندان در این برنامه آزاد و رایگان است.
***
آغاز به کار نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب کربلا با حضور ایران
خانه کتاب و ادبیات ایران با عرضه بیش از ۳۳۰ عنوان کتاب از ۳۰ ناشر به زبان عربی در نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب کربلا حضور دارد. نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب کربلا با پیام «علم و تربیت علما در سیره و میراث امام سجاد(ع)» توسط عتبه حسینیه حدفاصل بینالحرمین ۲۱ مرداد با حضور شیخ عبدالمهدی کربلایی، نماینده مرجع اعلای شیعیان عراق آیتالله سیدعلی سیستانی افتتاح شد. از صنعت نشر ایران بیش از ۳۳۰ عنوان کتاب از ۳۰ ناشر به زبان عربی در حوزههای ادبیات دفاع مقدس، برخی آثار مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، کودک و نوجوان، ایرانشناسی و... در این نمایشگاه ارائه شده است.
همچنین در این نمایشگاه رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد غرفه مستقلی دارد و آثاری با موضوعات مختلف را به نمایش گذاشته است. نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب کربلا در فضایی به مساحت تقریبی ۱۳۰۰ متر مربع در ۶۸ غرفه با حضور کشورهای ایران، عراق، لبنان، سوریه، امارات، تونس و... به صورت مستقل و نمایندگی با ۲۶هزار عنوان کتاب آغاز به کار کرده است. نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب کربلا از ۲۱ مرداد آغاز شده است و تا ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ به کار خود ادامه میدهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|