|
افزایش ۲ هزار واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران دیروز با یک رشد کمجان با افزایش 2411 واحدی همراه شد. بورس اوراق بهادار تهران، دیروز اگر چه در روند مثبت قرار گرفت اما حرکت آن بسیار کمجان بود، بهگونهای که شاخص کل در پایان معاملات با افزایش 2411 واحدی به رقم یک میلیون و 956 هزار و 441 واحد رسید.
ارسال به دوستان
برنامه وزارت صمت برای ایجاد بازار جهت توسعه خودروهای برقی و استفاده از ظرفیتهای دانشگاه در صنعت خودرو
تجاریسازی خودروهای برقی
گروه اقتصادی: تولید خودروهای برقی و استفاده از آنها نهتنها میتواند موجب کاهش مصرف انرژی شود، بلکه در مسائل زیست محیطی از جمله آلودگی هوا نیز تاثیر مثبت دارد؛ بر همین اساس نیز دولتها سعی دارند خودروسازی در کشورشان را به سمت تولید خودروهای برقی سوق دهند و با استفاده از این تکنولوژی از بروز مشکلاتی نظیر ناترازی انرژی جلوگیری کنند.
حذف سوخت از تاکسیها میتواند موجب کاهش هزینهها شود و چه بسا اثرات زیست محیطی خوبی نیز به همراه داشته باشد. در واقع بررسی ابعاد مختلف استفاده از خودروهای برقی چه به صورت شخصی و چه عرضه آن برای استفاده عمومی، میتواند محاسن بسیاری داشته باشد. از همین رو نیز وزارت صمت سعی دارد با آمادهسازی زیرساختهای تولید این خودروها، از مزایای آن به سود کشور استفاده کند.
دولت سیزدهم سعی دارد با اتخاذ سیاستهایی در راستای تنظیم و کنترل بازار خودرو، نسبت عرضه و تقاضا را بهبود بخشیده و با واردات خودرو از دیگر کشورها سعی بر ایجاد تحول مثبت در بازار خودرو دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه یکی از چالشهایی که در دنیا برای استفاده از خودروهای برقی به جای خودروهای بنزینی وجود دارد، بحث ذخیرهسازی انرژی است، تاکید کرد: با توجه به ظرفیت و دانش کشورمان درباره خودروهای برقی، باید آن را از دانشگاه به سمت صنعت حرکت دهیم.
عباس علیآبادی اظهار کرد: چالشی که در دنیا تاکنون وجود داشته و موضوع استفاده از خودروهای برقی به جای خودروهای بنزینی را به تعویق انداخته، ذخیره انرژی است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن یادآوری اینکه نخستین خودروهای تاریخ برقی بودند، گفت: در دهه ۳۰ میلادی، کمپانی فورد بیش از ۳۰ هزار خودروی برقی تولید کرد اما آن زمان باتریهای اسیدی مورد استفاده قرار میگرفت که سنگین بودند و مشکلاتی به همراه داشتند، بنابراین به مرور خودروهای بنزینی و مصرفکننده سوختهای فسیلی جایگزین شد اما اکنون دنیا به جایی رسیده که برای کنترل شدت انرژی، راهکار اساسی برقی شدن خودروها را در پیش گرفته است، البته ممکن است در بحث ذخیرهسازی انرژی به یک راهکار ثابت و دائمی نرسیده باشند. برای مثال باتریهای لیتیومی یا حتی اقتصاد هیدروژنی (استفاده از ذخیرهسازهای هیدروژنی) مطرح یا بحث هیبرید در میان باشد.
* نزدیک شدن فاصله فناوری در خودروهای برقی به نوآوری
وی با بیان اینکه ما به درک مناسبی از این موضوع رسیدهایم و در حال حاضر چند نمونه خودروی برقی تولید داخل و مهمتر از آن، طراحی داخل داریم، اظهار کرد: این نشان میدهد ظرفیت و دانش کشور در این زمینه ذیقیمت است. در یک پیچ تاریخی هستیم. اگر ما سالها تلاش کنیم و با توجه به اینکه دنیا نیز در تلاش است، نزدیک کردن فاصله فناوری به نوآوری در موضوع خودروهای بنزینی در مقایسه با خودروهای برقی زمان بسیار بیشتری از ما خواهد گرفت.
وزیر صمت خاطرنشان کرد: ما در بخش خودروهای برقی به نسبت خودروهای با سوخت فسیلی، فاصله کمتری داریم (البته اگر اجازه ندهیم این فاصله زیاد شود). باید هر چه زودتر وارد توسعه حوزه خودروهای برقی شویم. اگر بنا باشد تنها این دانش در دانشگاهها تدریس شود، بیفایده است اما اگر به سمت صنعت حرکت کند، توسعه فناوری شکل میگیرد، ضمن اینکه باید بازار آن ایجاد شود تا از دنیا فاصله بگیریم.
* خودروهای برقی؛ راندمان بالاتر با قابلیت فرآیند برگشت انرژی
علیآبادی متذکر شد: از سوی دیگر ما در خودروهای برقی، فرآیند برگشت انرژی را نیز خواهیم داشت. برای مثال اگر با یک خودروی بنزینی از شیبی بالا رویم، باک بنزین خالی خواهد شد و برگشتی نخواهد داشت اما در خودروهای برقی، در بازگشت از شیب، طبق قوانین فیزیکی (برگشت به نقطه اول، با توجه به رخداد فرآیند بازگشتپذیر)، مقدار زیادی از برق مورد نیاز مجدد تولید و ذخیره میشود، بنابراین این خودروها بسیار اقتصادیتر هستند، ضمن اینکه میتوان از این سوختها (بنزین و گازوئیل) در نیروگاهها بهره گرفت و راندمان بالاتری داشت.
وزیر صمت ادامه داد: کاهش مصرف سوخت، بهبود راندمان و تاثیرات زیست محیطی همه و همه به ما میگوید با توجه به توسعه فناوری و توجه به اینکه امکان برقیسازی خودروها به لحاظ دانش و حتی تولید باتریها در داخل کشور وجود دارد، بهتر است بهره کافی را از این ظرفیت ببریم.
وی تاکید کرد: این سیاست در وزارت صمت در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم موفق باشیم، البته موفقیت در این بخش نیز نیازمند اراده همگانی است. همه مردم و آحاد جامعه، مجلس و دولت نیز باید در این راستا کمک کنند.
همچنین وزیر صمت درباره قیمت این خودروها یادآور شد: برای این خودروها به دلیل مزیت صرفهجویی سوخت و محاسن محیط زیستی تعرفههای مخفف خواهیم داشت و قیمت این خودروها تقریبا با قیمت کارخانه در دنیا متناسب خواهد بود.
ارسال به دوستان
خط مستقیم کشتیرانی ایران به برزیل راهاندازی میشود
دربست سائوپائولو
ایران برای راهاندازی خط مستقیم کشتیرانی به برزیل برنامهریزی میکند.. به گزارش «وطن امروز»، احمد فیروزی، مدیر دفتر اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت نیز در سومین همایش فرصتهای تجاری ایران و برزیل، ضمن برشمردن سختیها و مشکلات تجارت با کشورهای آمریکای لاتین بویژه برزیل گفت: این مشکلات و سختیها سبب شده امروز سومین همایش فرصتهای تجاری ایران و برزیل با هدف شناخت موانع و بررسی راههای توسعه تجارت و راهنمایی تجار و بازرگانان برگزار شود. وی افزود: این دست همایشها در راستای به اشتراکگذاری اطلاعات و دانش تجار و بازرگانان با یکدیگر برگزار میشود، چرا که درباره کشورهایی با بعد مسافت طولانی و قوانین مختلف ایالتی، لازم است تجار و بازرگانان قبل از ورود به بازار از اطلاعات و تجربیات سایر بازرگانان بهرهمند شوند.
* استقرار رایزن بازرگانی در سائوپائولو
در ادامه مهدی ضیغمی، سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به برنامههای مدون این سازمان برای توسعه تجارت با برزیل گفت: تجارت با برزیل اهمیت زیادی برای کشور دارد و تعدد برگزاری همایشهای مختلف گویای این امر است. وی بیان داشت: در مجموع تجارت با کشورهای آمریکای لاتین به علت بعد مسافت، لجستیک، نبود خط کشتیرانی و مسائل مالی دشوار است و همین سبب شده بازرگانان کمتر به سمت این کشورها بروند. ضیغمی اظهار داشت: اما سیاست سازمان توسعه تجارت افزایش گروههای کالایی صادراتی و همچنین بازار است و به همین علت برای ما تجارت با آمریکای لاتین اهمیت دارد. وی با بیان اینکه صادرات به برزیل در مقابل واردات از این کشور شرایط مناسبی ندارد، افزود: حضور نداشتن ما در بازار برزیل به رقبا کمک کرده جای خود را در این بازار باز کنند، به همین منظور سازمان برنامههای خاصی را دنبال میکند که یکی از آنها اعزام رایزن بازرگانی به برزیل است. سرپرست سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در برزیل انتخاب شده است و بزودی در سائوپائولو مستقر میشود، گفت: این نخستین رایزن بازرگانی کشورمان در آمریکای لاتین محسوب میشود و امیدواریم در کنار مرکز تجاری ما بتواند به توسعه تجارت با برزیل و کشورهای منطقه کمک کند. وی همچنین از برنامه راهاندازی خط مستقیم کشتیرانی به برزیل خبر داد و گفت: برنامه جدی برای حمایت از حضور و شرکت در نمایشگاههای تخصصی برزیل داریم. این حمایت متفاوت از حمایتی خواهد بود که از حضور در نمایشگاههای کشورهایی میشود که حضور مستمر در آنها داریم.
* پتروشیمی فراسرزمینی در برزیل ایده مناسبی است
در ادامه این همایش حسین غریبی، سفیر ایران در برزیل نیز به صورت تصویری به ایراد سخنانی درباره نحوه ورود به بازار برزیل، ظرفیتهای تجاری این کشور و بررسی قوانین و مقررات تجارت برزیل پرداخت. وی با بیان اینکه با توجه به برنامههای برزیل در توسعه پوشش شبکه بهداشت و درمان، حضور شرکتهای دانشبنیان در این حوزه در برزیل مفید خواهد بود، گفت: اقتصاد برزیل با تجارتمحور شدن رشد کرده است. این کشور به 2 قسمت تقسیم میشود؛ یک قسمت صنعتی با زیرساختهای مناسب در جنوب است و قسمت دیگر در شمال دارای منابع معدنی غنی است که به اندازه جنوب پیشرفت نداشته است. سفیر ایران در برزیل اظهار داشت: چین توانسته در 23 سال گذشته تجارت خود با برزیل را از 3 میلیارد دلار به بیش از 170 میلیارد دلار برساند. برزیل توسعه بسیار خوبی در صنعت کشاورزی داشته و در یک سال تولیدات خود در بعضی اقلام را تا 30 میلیون تن افزایش داده است. همین توسعه کشاورزی نیاز به انواع کودهای شیمیایی را افزایش داده است. وی افزود: با توجه به برنامههای توسعهای در برزیل نیاز به خدمات فنی و مهندسی تا بیش از 100 میلیارد دلار در این کشور احساس میشود و فرصت بسیار مناسبی برای حضور شرکتهای ایرانی در این پروژههاست. غریبی با بیان اینکه برزیل نقش مهمی در تامین مایحتاج و کالاهای اساسی ایران دارد، ادامه داد: این موضوع نشان میدهد فاصله و مسافت مانعی برای تجارت 2 کشور نیست و حتی نرخ حملونقل کالا در برخی موارد از نرخ حملونقل کالا از روسیه نیز ارزانتر است. وی با بیان اینکه هرچه برزیل پیشرفت میکند، نیاز به مواد نفتی، مشتقات و تولیدات پتروشیمی نیز در این کشور افزایش مییابد، گفت: آنچه در ورود به بازار برزیل اهمیت بیشتری دارد، حضور مداوم و حفظ این بازار است. اگر یک بازرگان به طمع چند دلار بیشتر، محصول خود را به جای برزیل به کشور دیگر بفروشد، بازگشتش به بازار برزیل آسان نخواهد بود. سفیر ایران در برزیل گفت: حضور در بازار برزیل دفعتی و دلالی نیست، بلکه نیاز به برنامهریزی دارد تا در بلندمدت به نتیجه برسد. در این مسیر باید از تجربیات بازرگانان دیگر استفاده کرد، چرا که برزیل گستردگی و قوانین زیاد ایالتی دارد. وی افزود: پیشنهاد ما این است که با توجه به فراوانی زمین در برزیل، به موضوع پتروشیمی فراسرزمینی فکر کنیم.
ارسال به دوستان
میزان درآمدهای مالیاتی دولت در ۴ ماه نخست 1402 به بیش از 216 هزار میلیارد تومان رسید
رشد ۵۰ درصدی درآمدهای پایدار
۲۱۶ هزار و ۲۹۹ میلیارد تومان درآمد مالیاتی از ابتدای امسال تا پایان تیر وصول شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۴۳ هزار و ۸۸۸ میلیارد تومان بود، رشد ۵۰ درصدی را نشان میدهد.
بر اساس آمار عملکرد درآمدهای مالیاتی کل کشور از آغاز سال 1402 تا پایان تیر، مجموع درآمدهای مالیاتی اعم از مالیاتهای مستقیم و مالیات بر کالاها و خدمات در 4 ماه نخست سال برابر 216 هزار و 299 میلیارد تومان است که درآمد حاصل از مالیاتهای مستقیم رقم 133 هزار و 137 میلیارد تومان و درآمد مالیاتی حاصل از مالیات بر کالاها و خدمات رقم 83 هزار و 161 میلیارد تومان بوده است.
مجموع درآمدهای مالیاتی اعم از مالیاتهای مستقیم و مالیات بر کالاها و خدمات در 4 ماه نخست سال 1401 برابر با 143 هزار و 888 میلیارد تومان است که درآمد حاصل از مالیاتهای مستقیم رقم 87 هزار و 611 میلیارد تومان و درآمد مالیاتی حاصل از مالیات بر کالاها و خدمات رقم 56 هزار و 276 میلیارد تومان بوده است.
بنابراین مجموع درآمدهای مالیاتی 4 ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته رشد 50 درصدی، مالیاتهای مستقیم رشد 52 درصدی و مالیات بر کالا و خدمات رشد 42 درصدی داشته است. در بررسی درآمدهای مالیاتی مستقیم، مالیات بر اشخاص حقوقی 81 هزار و 558 میلیارد تومان، درآمد حاصل از مالیات بر درآمدها 41 هزار و 543 میلیارد تومان و درآمد حاصل از مالیات بر ثروت 10 هزار و 36 میلیارد تومان بوده است. همچنین در بخش مالیات بر ثروت، درآمد مالیاتی حاصل از مالیات بر واحدهای مسکونی گرانقیمت (با احتساب عرصه و عیان) رقم 6 میلیارد و 825 میلیون تومان بوده و مالیات بر انواع خودروهای سواری و وانت دوکابین دارای شماره انتظامی شخصی گرانقیمت 693 میلیارد و 441 میلیون تومان بوده است. همچنین درآمد حاصل از مالیات بر واحدهای مسکونی خالی از سکنه 2 میلیارد و 181 میلیون تومان بوده است. در بخش مالیات بر درآمدها نیز درآمد حاصل از مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی در 4 ماه نخست امسال برابر با 8 هزار و 574 میلیارد تومان و مالیات بر حقوق کارکنان بخش خصوصی 13 هزار و 930 میلیارد تومان بوده است.
ارسال به دوستان
اخبار
۱۰۰ هزار واحد مسکونی هفته دولت افتتاح میشود
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی از افتتاح ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب پروژههای نهضت ملی مسکن شهری، روستایی و بافت فرسوده همزمان با هفته دولت خبر داد.
واحدهای مسکونی در حال ساخت در قالب طرح نهضت ملی مسکن یک میلیون و 476 هزار و 991 واحد است که شامل 123 هزار و 972 واحد در قالب نوسازی بافتهای فرسوده، 124 هزار و 154 واحد در دست ساخت برای تامین مسکن کارکنان نیروهای مسلح، 119 هزار و 579 واحد ظرفیت واحد مسکونی قراردادهای امضاشده برای پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به اشخاص دارای زمین (خود مالکی) و 295 هزار و 319 واحد تعداد واحدهای مسکونی در دست ساخت جهت نوسازی مسکن روستایی است. همچنین ظرفیت واحد مسکونی زمینهای دولتی واگذار شده به صورت انفرادی و گروهی به متقاضیان واجد شرایط در قالب اجاره 99 ساله معادل 226 هزار و 573 واحد مسکونی و واحدهای مسکونی در دست ساخت برای متقاضیان واجد شرایط به صورت انبوهسازی روی اراضی اجاره 99 ساله دولتی، معادل 587 هزار و 394 واحد است.
***
داراییهای مسدودشده ایران به بانک مرکزی سوییس انتقال یافت
رسانههای کرهجنوبی اعلام کردند داراییهای مسدودشده ایران در این کشور به بانک مرکزی سوییس انتقال یافته تا به قطر منتقل شود. آنطور که رویترز گزارش داده است، رسانههای کرهجنوبی نوشتند داراییهای ایران که در بانک مرکزی کرهجنوبی مسدود شده بود، هفته گذشته به بانک مرکزی سوییس منتقل شد تا پس از تبدیل به قطر انتقال یابد. یوهاپ اینفوماکس به نقل از یک منبع ناشناس بازار ارز، اعلام کرد: بانک ملی سوییس در نظر دارد 6 میلیارد دلاری را که به وون نگهداری میکند در بازار مبادله به دلار و سپس به یورو تبدیل کند و 300 تا 400 میلیارد وون معادل 223.85 میلیون دلار را روزانه و طی 5 هفته آینده تبدیل کند. یک مقام رسمی وزارت دارایی کرهجنوبی این اطلاعات را با اشاره به اینکه حساسیت قانونی و دیپلماتیک دارد، تایید نکرد. ایران و آمریکا اخیرا به توافقی رسیدند که در آن 5 شهروند زندانی آمریکایی در ایران در مقابل آزادی داراییهای مسدودشده ایران آزاد شود. قرار شده است این داراییها به حسابی در قطر که ایران دسترسی و امکان برداشت دارد، فرستاده شود؛ رئیسجمهور ایران هفته گذشته اعلام کرد داراییهای آزاد شده ایران برای تقویت تولید داخلی استفاده خواهد شد.
***
پرداخت 83 هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در سال جاری
مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد از ابتدای سال جاری تا 30 مردادماه به 614 هزار و 993 متقاضی وام ازدواج و فرزندآوری 83 هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط شبکه بانکی پرداخت شده است. مهدی صحابی افزود: در راستای قانون حمایت از جوانی جمعیت از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه، شبکه بانکی کشور به 324 هزار و 415 نفر از متقاضیان تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به مبلغ 65.9 هزار میلیارد تومان پرداخت کرده است که این میزان رشد 25.5 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است. وی افزود: همچنین در سال جاری تاکنون 290 هزار و 578 فقره تسهیلات قرضالحسنه فرزند به مبلغ 17.8 هزار میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت شده است که این میزان رشد 56.1 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است. مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد: بر اساس این گزارش، از تیرماه سال 1401 تاکنون نیز در قبال تسهیلات ودیعه مسکن 310 هزار و 166 پرونده تشکیل شده که از این تعداد 267 هزار و 806 نفر به میزان 15.7 همت تسهیلات دریافت کردهاند.
***
قیمت نفت افزایش یافت
قیمت نفت در معاملات دیروز به علت کم شدن عرضه این کالای اساسی در بازارهای جهانی به 85.46 دلار در هر بشکه افزایش یافت. آنطور که رویترز گزارش داده است، با کم شدن عرضه در جهان به علت کاهش صادرات نفت عربستان و روسیه که نگرانی درباره رشد تقاضا در جهان را خنثی کرده است، قیمت نفت در معاملات دیروز بازارهای جهانی افزایش یافت. هر بشکه نفت برنت با 66 سنت افزایش 85.46 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 66 سنت افزایش 81.91 دلار معامله شد.
***
سند ۶۹ هزار هکتار زمین دولتی اخذ شد
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از تامین ۲۶ هزار هکتار زمین برای ساخت مسکن خبر داد و گفت: سال گذشته برای ۶۹ هزار هکتار زمین در حریم شهرها سند اخذ شد. ارسلان مالکی اظهار کرد: اولویتهای سازمان ملی زمین و مسکن در بحث مدیریت زمین به ترتیب، تامین زمین، صیانت از حقوق دولت در نگهداشت اراضی، فرآوری و مستعدسازی زمین و در نهایت واگذاری اراضی بوده است. وی با بیان اینکه بر اساس برنامهها، سازمان ملی زمین و مسکن موظف به تامین 14 هزار و 100 هکتار زمین به عنوان منابع جدید بوده است، افزود: خوشبختانه سال 1401 حدود 26 هزار هکتار زمین جدید شناسایی شد که به معنای تحقق 184 درصدی برنامههاست. مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: سال گذشته برای 4200 هکتار زمین داخل محدوده و 69 هزار و 500 هکتار زمین در حریم شهرها سند اخذ شد که درصد دستیابی به برنامه در این ۲ بخش به ترتیب 210 و 277 درصد بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|