|
کاهش 7300 واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادارتهران در پایان معاملات دیروز با کاهش 7300 واحدی همراه شد. بورس اوراق بهادار تهران دیروز در آخرین روز کاری هفته در یک روند رو به کاهش قرار گرفت، به گونهای که شاخص کل با از دست دادن 7300 واحد به رقم 2 میلیون و 121 هزار و 188 واحد رسید.
ارسال به دوستان
بانک مرکزی رشد اقتصادی در ۳ ماه ابتدایی سال جاری با احتساب نفت را اعلام کرد
رشد 6.2 درصدی در بهار
فرزین: فشار اقتصادی ناشی از تحریم مدیریت شد
گروه اقتصادی: رئیس کل بانک مرکزی درباره وضعیت اقتصاد کلان کشور گفت: با نرخهای حاصله در سالهای اخیر بویژه در سال جاری، تأکید میشود فشارهای اقتصادی ناشی از تحریمها مدیریت شده و در حال برگشت به روند بلندمدت متغیرهای کلان اقتصادی هستیم. محمدرضا فرزین با بیان اینکه اقتصاد ایران سال ۱۴۰۱ را با طیف وسیعی از تکانههای مغایر و مساعد اقتصادی و سیاسی پشت سر گذاشت، تصریح کرد: در حوزه متغیرهای پولی سال ۱۴۰۱ را خوب شروع کردیم اما با افزایش نرخ ارز در نیمه دوم سال، نرخ تورم حاصله راضیکننده نبود، اگر چه پیشبینیهای تورمهای غیرمتعارف در اقتصاد ایران نیز محقق نشد. وی ادامه داد: رشد متغیرهای حقیقی یا غیرپولی اقتصاد ایران در بهار ۱۴۰۱ پایین و نامناسب بود اما هر چه به پایان سال نزدیک شدیم، روند رشد بهتر شد و در نهایت نرخ رشد ۴ درصدی محقق شد که نشان داد همچنان موتورهای رشد برای تحقق رشدهای بالاتر، از سوخت لازم برخوردار نیست. رئیس کل بانک مرکزی درباره نرخ رشد سال ۱۴۰۱ ضمن اشاره به ۳ مشخصه یادآور شد: رشد حاصله به صورت ناموزون در بخشهای مختلف اقتصادی محقق شد و بخشهای نفت و صنعت با نرخهای نزدیک به دورقمی، عملکردی قابل ملاحظه و بخشهای خدمات و کشاورزی عملکردی غیرقابل قبول داشتند. وی افزود: برای نخستین بار پس از سالها تجربه نرخهای رشد منفی یا پایین در تشکیل سرمایه ثابت ناخالص، از نرخ رشد ۶,۷ درصد برخوردار شدیم. این نرخ در زیربخش ماشینآلات معادل 15.4 درصد بود که یکی از دلایل آن، رویکرد حمایت از واردات کالاهای سرمایهای از منظر تامین ارز و سیاستهای تسهیلکننده برای این کالا بود. این نرخ رشد ما را به تحقق رشد بیشتر در سالهای آتی به دلیل ظرفیتسازی مناسب امیدوار کرد. البته یکی دیگر از دلایل آن نیز افزایش منابع ارزی کشور به دلیل رشد قابل توجه تراز تجاری بود.
* کاهش ۱۴ درصدی تورم نقطه به نقطه
فرزین با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ در حوزه متغیرهای پولی بویژه تورم، با اعداد تورم بالا در فروردین و اردیبهشت آغاز شد، گفت: از این ماه به بعد با اتخاذ سیاستهای تثبیت، در بازارهای مالی آرامش برقرار شد و تورم نقطه به نقطه تاکنون نزدیک به ۱۴ واحد درصد کاهش یافته است. به گفته وی، آمار جدید اداره حسابهای اقتصادی بانک مرکزی درباره رشد اقتصادی بهار سال ۱۴۰۲ بیانگر تحقق رشد 6.2 درصد در کل اقتصاد و 5.2 درصدی برای بخش غیرنفتی است که این نرخها بیش از ۳ برابر نرخ رشد در بهار سال ۱۴۰۱ است. فرزین با برشمردن ویژگیهای رشد اقتصادی بهار سال ۱۴۰۲ عنوان کرد: رشد حاصله در تمام بخشهای اقتصادی نسبت به بهار ۱۴۰۱ بیشتر است. بخش نفت با نرخ رشد خیرهکننده 16.4 درصد در صدر تمام بخشها بوده است. رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: نرخ رشد تشکیل سرمایه بهار سال قبل به دلیل وضعیت نامناسب بخش ساختمان منفی بود اما بهار امسال با مثبت شدن بخش ساختمان، عدد کل نیز مثبت شده و از رشد ۲ درصدی برخوردار شده است. فرزین با بیان اینکه درباره آمار رشد تابستان باید منتظر آمار بانک مرکزی در پاییز بود، تصریح کرد: بر اساس شواهد آماری موردی بخشها میتوان این جمعبندی را از وضعیت تابستان ارائه کرد. صورتهای مالی شرکتهای بورسی که ۶۰ درصد ارزش محصول کارگاههای بزرگ صنعتی را نشان میدهد، حاکی از آن است رشد تولید در تیر 6.7 و مرداد 9.2 درصد بوده است. بالاترین رشد در مرداد متعلق به محصولات فلزی (45.7)، خودرو و قطعات (25.9) و صنایع دارویی (23.9) بوده است. وی ادامه داد: موجودی انبار صنایع در مرداد ۸ درصد کاهش یافته است. همزمانی رشد مثبت تولید با رشد منفی موجودی انبار، نشانگر آن است که عوامل عرضه و تقاضا به طور همزمان در حال تقویت رشد اقتصاد است. فرزین با بیان اینکه همچنان رشد تولید کالاهای سرمایهای دورقمی است، یادآور شد: این رقم معادل 15.9 درصد است. رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: شواهد آماری نشان میدهد بخش کشاورزی نیز در تابستان از وضعیت بسیار خوبی برخوردار بوده است. خرید بیش از ۱۰ میلیون تن گندم از کشاورزان یکی از علائم آن است. در بخش خدمات نیز تکانه مغایر اساسی در این فصل وجود نداشته است. البته هنوز درباره قضاوت نهایی زود است. وی در پایان درباره وضعیت اقتصاد کلان کشور گفت: با نرخهای حاصله در سالهای اخیر بویژه در سال جاری میتوان اینگونه بیان کرد که فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم، مدیریت شده و در حال برگشت به روند بلندمدت متغیرهای کلان اقتصادی هستیم. فرزین خاطرنشان کرد: عملکرد بخش حقیقی از اسمی بهتر است. دلیل اصلی آن نیز وجود حبابهای ناشی از انتظارات تورمی در جامعه است که با کاهش نرخ رشد نقدینگی و تورم و گشایشهای حاصل از توسعه روابط خارجی، امیدوار به شتاب در بهبود آن هستیم.
ارسال به دوستان
تأکید اتحادیه مشاوران املاک بر ساماندهی پلتفرمهای آگهی مسکن
مردم فریب دلالان مجازی مسکن را نخورند
نایبرئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با تاکید بر اینکه باید پلتفرمهای انتشار آگهی در بازار مسکن ساماندهی شوند تا از قیمتسازی از این طریق جلوگیری شود، گفت: برخی فضاسازیها از افزایش قیمت مسکن در نیمه دوم امسال حکایت دارد اما مردم فریب این شایعات را نخورند. بازار مسکن در سالهای اخیر بویژه پس از شیوع ویروس کرونا در حال خارج شدن از شکل سنتی خود یا همان بنگاههای املاک است و در چند سال گذشته پلتفرمها و اپلیکیشنهای مختلف در این حوزه حتی بیشتر از بنگاهها در حال نقشآفرینی هستند. در کنار سایر دلایل افزایش قیمت مسکن اما نمیتوان نقش پلتفرمها در قیمتسازیها بویژه در بازار مسکن را نادیده گرفت؛ متاسفانه در این آگهیها بدون اینکه معاملهای انجام شود، شاهد قیمتگذاری بیضابطه هستیم که نظارتی هم بر آنها نیست. داوود بیگینژاد با بیان اینکه امروز دنیای مجازی با دنیای واقعی در تقابل قرار گرفته است، افزود: مردم برای سرمایهگذاری در بزرگترین موضوع زندگیشان که مسکن است میتوانند از مشاوران املاک مجاز مشاوره بگیرند. وی با بیان اینکه بازار مسکن تابعی از دیگر بازارهای موازی در کشور است، افزود: با ثابت ماندن دیگر بازارها مانند ارز و نهادههای ساختمانی، قیمت مسکن نیز ثابت مانده و در واقع کنترل میشود. نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران تولید و عرضه مسکن را به عنوان یکی از مهمترین راهکارها برای کنترل این بازار عنوان کرد و گفت: بخشی از هزینه خرید یا ساخت مسکن با تسهیلات بانکی تامین میشود اما بانکها آنچنان که باید در این حوزه بویژه در بافت فرسوده همراهی نمیکنند که همین عامل میتواند روند تولید را در کشور با مشکل مواجه کند. بیگینژاد با بیان اینکه بنگاههای املاک به عنوان معتمدان خود را به مردم ثابت کردند، تاکید کرد: زمانی مشکلات در حوزه بنگاهها بیشتر شد که فضای مجازی بستری را برای بیقانونی در بازار مسکن ایجاد کرد. امروز هر کسی در این فضا به عنوان مشاور املاک فعالیت دارد. وی گفت: در حالی که نیازمند نظارت در فضای مجازی هستیم که این نظارت وجود ندارد، میتوان گفت بیشترین آسیب به بخش مسکن در بستر این فضا است. نایبرئیس اتحادیه مشاوران املاک اظهار کرد: راهحل این است که فعالان در این رسته در فضایمجازی باید مجوز فعالیت داشته باشند و سازوکاری برای این بستر ایجاد شود. برنامه دولت، ساماندهی وضعیت پلتفرمهای انتشار آگهیهای املاک در جهت مهار دلالانی است که به طرق مختلف قصد ایجاد التهاب در بازار مسکن یا قیمتسازی را دارند. کارشناسان مسکن میگویند: دلالان از پلتفرمهای انتشار آگهی در بازار مسکن برای قیمتسازی استفاده میکنند و شاهد آگهیهای تقلبی و جعلی در برخی از این اپلیکیشنها در حوزه مسکن هستیم که نهتنها سبب گمراهی مردم میشود، بلکه افزایش قیمت مسکن را به دنبال داشته است.
چندی پیش سردار علی نوروزی، رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی فراجا گفت: 2 پلتفرم را شناسایی کردیم که بیشترین دخالت را در بالا بردن قیمت مسکن داشتند و با همکاری وزارت صمت و اتحادیه کسبوکارهای مجازی آنها را شناسایی کردیم و برای آخرین بار اخطار جدی به این ۲ پلتفرم داده شد.
ارسال به دوستان
وعده مدیرعامل شرکت ملی نفت:
تولید روزانه نفت تا ۱۰ روز آینده به 3.4 میلیون بشکه میرسد
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه رتبه ایران در اوپک در زمینه تولید نفت به پیش از تحریمها بازگشته است، گفت: تا پیش از دولت سیزدهم تولید نفت کشور ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه بود و اکنون به 3.3 میلیون بشکه در روز رسیده است و تا ۱۰ روز دیگر به روزانه 3.4 میلیون بشکه میرسد. محسن خجستهمهر دیروز در نشست هماندیشی شرکت ملی نفت ایران با شرکتهای بیمه با اشاره به اینکه امروز صنعت بیمه در مقایسه با گذشته تحولات اساسی داشته است، افزود: این صنعت در سالهای اخیر پای ثابت قراردادهای نفتی است. وی با بیان اینکه به دلیل ماهیت کار سرمایهگذاری روی بیمه حساسیتهای زیادی وجود دارد و بیمه به عنوان پشتیبان صنعتی که ریسک بالایی دارد نقشآفرینی میکند، تأکید کرد: در مسیر سرمایهگذاری در دولت سیزدهم مسیر تکاملی را طی میکنیم. خجستهمهر با اشاره به اینکه در دهههای گذشته نظام پیمانکاری در صنعت نفت حکمفرما بود، گفت: باید جریانات پولی را در صنعت نفت هدایت میکردیم و اجازه نمیدادیم وجوه سرگردان از صنعت نفت خارج شود. وی افزود: امروز نسبت به سال گذشته تحولات زیادی در تأمین مالی و سرمایهپذیری ایجاد شده، زیرا هم متفاوت فکر میکنیم و هم متفاوت عمل میکنیم. معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه صنعت نفت صنعت پیشران است، گفت: صنعت نفت، صنعتی تولیدی است و بشدت اقتصادی به شمار میرود.
* دوره تولید آسان نفت به پایان رسیده
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: این صنعت علمی و انحصاری است و مهمترین فناوریهای جهان مربوط به صنعت نفت است، زیرا دوره تولید آسان نفت به پایان رسیده است. خجستهمهر با بیان اینکه میانگین تولید از هر چاه کشور در سالهای ۴۳ تا ۹۰ حدود ۲۶ هزار بشکه بوده است اما سال ۹۰ به تولید 2100 بشکه در هر چاه رسیده بودیم، ادامه داد: اکنون باید از لایههای بسیار نازک، نفت تولید کنیم. وی تصریح کرد: در بخش بالادستی نفت، مهمترین وظیفه، تولید ثروت است. ایران در مجموع نفت و گاز، معادل ۳۴۰ میلیارد بشکه نفت در ۴۰۰ مخزن، نفت و گاز دارد و رتبه نخست دنیا را به خود اختصاص دادهایم. معاون وزیر نفت با بیان اینکه میانگین ضریب بازیافت در میدانهای نفتی ۲۵ درصد و در گازی حدود ۷۰ درصد است، گفت: این ثروت در زیر زمین باید به ثروت روی زمین تبدیل شود. وی با اشاره به بازگشت رتبه ایران در تولید اوپک به پیش از تحریمها گفت: تولید نفت ایران در دولت سیزدهم بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش داشته است. در دولت سیزدهم بیش از یک میلیون بشکه تولید نفت را افزایش دادیم، زیرا معتقدیم تولید در کشور ثروتآفرین است. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه تا 8 سال آینده تولید نفت به 5.7 میلیون بشکه و تولید گاز به 1.5 میلیارد مترمکعب در روز میرسد، گفت: مهمترین رکن برای رسیدن به اهداف تولیدی، جذب سرمایهگذار است و باید جریان مالی را به سمت نفت هدایت کنیم. وی با اشاره به اینکه برای اجرای طرحهای افزایش تولید نفت و گاز به ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز داریم، افزود: در گذشته نگاه به بیرون داشتیم که نگاه انفعالی است، اما در دولت سیزدهم رویکرد فعال را با ظرفیتهای داخل کشور در پیش گرفتیم و با پیشبرد اهداف و برنامهریزی، برای جذب سرمایهگذار خارجی و استفاده از مقدورات بینالمللی تلاش خواهیم کرد.
* نقش افزایش تولید نفت و گاز در رشد اقتصادی کشور
معاون وزیر نفت با بیان اینکه افزایش تولید نفت و گاز تأثیر بالایی در رشد اقتصادی کشور دارد، ادامه داد: این پول باید در خدمت تولید به گردش دربیاید. وظیفه بخش پاییندستی مانند پتروشیمیها و پالایشگاهها ایجاد ارزشافزوده و کاهش خامفروشی است، بنابراین برای ایجاد ثروت در کشور باید خوراکشان تضمین شود. وی گفت: به شرکتهای پتروشیمی، سرمایهگذاری در صنایع بالادستی مانند توسعه میدانهای نفت و گاز یا جمعآوری گازهای همراه پیشنهاد شد و اکنون 1.1 میلیارد دلار در شرق کارون برای جمعآوری گاز ۵۲ مشعل سرمایهگذاری شده است که ضامن تأمین خوراک پتروشیمیها خواهد بود. همچنین تلاش کردیم نقش بانکها را از تسهیلاتدهنده به سرمایهگذار تغییر دهیم. خجستهمهر ادامه داد: در آینده نزدیک قرارداد چند میلیارد دلاری برای توسعه یکپارچه میدان آزادگان امضا خواهد شد و همه مجوزها دریافت شده است. وی با اشاره به اینکه بخش فولاد نیز برای توسعه میدانهای گازی وارد شده است، گفت: گاز مورد نیاز این صنایع با این اقدام تضمین میشود. بیمهها نیز منابع مالی زیادی در اختیار دارند و تلاش کردیم این منابع به سمت اقتصاد مولد هدایت شود.
* معرفی ۱۰۰ فرصت سرمایهگذاری در میدانهای نفت و گاز
خجستهمهر با بیان اینکه آمادگی کامل داریم صنعت بیمه در بخش بالادست صنعت نفت وارد شود، افزود: آمادگی داریم فرصتهای این بخش را معرفی کنیم. وی ادامه داد: در هفتههای آینده کنفرانسی در تهران برگزار خواهیم کرد که ۱۰۰ فرصت سرمایهگذاری در مخازن نفت و گاز معرفی خواهد شد. معاون وزیر نفت تأکید کرد: این بیانگر عزم شرکت ملی نفت ایران برای رشد تولید است. خجستهمهر به سیاستهای دقیق و درست دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: باید نگاه منطقی به سرمایهگذار داشته باشیم و شرایط سرمایهگذاری را جذاب کنیم زیرا شرایط مناسب در این زمینه بسیار اهمیت دارد.
ارسال به دوستان
اخبار
توسعه ناوگان هوایی، ریلی و جادهای تا سال آینده
وزیر راه و شهرسازی در جمع خبرنگاران از توسعه ناوگان هوایی، ریلی و جادهای تا سال آینده از طریق وارادت از سایر کشورها و استقبال از تولیدات داخلی بویژه در بخش ریلی خبر داد و گفت: توسعه ناوگان جزو اولویتهای وزارت راه و شهرسازی است. مهرداد بذرپاش پس از جلسه هیات دولت، در جمع خبرنگاران درباره ساماندهی بلیت هواپیما به ممنوعیت فروش بلیت چارتری اشاره و اظهار کرد: اقدامات متمرکزی در این خصوص صورت گرفته و در ایام اربعین نیز فروش بلیت از سوی خود شرکتهای هواپیمایی را شاهد بودیم. بذرپاش افزود: انحراف از قیمتهای مصوب حداقلی بوده و از سکوها یا پلتفرمهای مجازی نیز خواسته شد این اقدام را انجام دهند که در این راستا مرکز ملی فضای مجازی، همکاران وزارت صمت و همکاران سازمان هواپیمایی کشوری جلسات متعددی با سکوهای مجازی عرضهکننده بلیت برگزار کردند اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیدهایم. وی ادامه داد: عرضه و تقاضا در ناوگان هوایی همخوانی ندارد، بنابراین در کنار ساماندهی اوضاع موجود در بخش بلیت، افزایش کیفیت خدمات فرودگاهی، انضباطبخشی به شرکتهای هواپیمایی و سایر مقررات انتظام بخش به حوزه هوایی مدنظر است و توسعه ناوگان هوایی جزو اولویتها قرار دارد. به گفته وزیر راه و شهرسازی، صنعت حملونقل هوایی کشور از تحریمها رنج میبرد، با همه این اوصاف خبرهای خوبی از تعداد هواپیماهایی که به شبکه حملونقل هوایی اضافه میشوند و خریدهای جدید در راه است. وی اظهار کرد: توافقات خوبی با برخی کشورها داشتهایم اما اعلام نمیشود، به این دلیل که آن کشورها دچار آسیب ناشی از تحریم نشوند و این اقدام متوقف نشود. بذرپاش اضافه کرد: نه فقط ناوگان هوایی که توسعه ناوگان ریلی نیز در دستور کار است و هر کجا شرکتهای داخلی بتوانند لکوموتیو، واگنهای باری و مسافری تولید داشته باشند متقاضی هستیم. وزیر راه و شهرسازی با اعلام خرید و تأمین ملزومات حوزه ریلی از کشورهای خارجی ظرف چندماه آینده گفت: امسال با وجود محدودیتهای موجود، در ایام اربعین مدیریت خوبی درباره ناوگان حملونقل عمومی اتوبوسها انجام شد. وی اعلام کرد: یکی از دستورکارهایی که برای سازمان راهداری تعریف شده افزایش ناوگان اتوبوسی کشور برای سال آینده است که به سطحی از استاندارد برسیم.
***
شناسایی ۵۵۰ اینفلوئنسر و سلبریتی برای دریافت مالیات
سخنگوی اقتصادی دولت از شناسایی 550 کاربر رسانههای اجتماعی با درآمد تبلیغاتی بالا برای دریافت مالیات خبر داد که واریزی به حساب 123 نفر از این افراد ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است. موضوع جلوگیری از فرار مالیاتی دهکهای بالای درآمدی جامعه و حذف معافیتهای مالیاتی غیرموجه طی سالهای اخیر در فضای کارشناسی و رسانهای کشور بیشتر از گذشته مطرح شده که یکی از مصادیق آن «معافیت مالیاتی هنرمندان و سلبریتیها» بوده است. به نظر میرسد دولت موضوع دریافت مالیات از سلبریتیها را کلید زده است. در همین راستا سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و و دارایی سهشنبه 27 تیر 1402 در نشست خبری خود درباره تاکید دولت برای افزایش درآمد مالیاتی و عدم پرداخت مالیات از سوی سلبریتیها و برنامه دولت در این باره گفت: تمرکز دولت بر مساله شناسایی درآمدها بوده است و ۵۵۰ کاربر رسانههای اجتماعی با درآمد تبلیغاتی بالا و ۱۲۳ نفر که حدود ۲ هزار ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد واریزی به حسابهایشان داشتهاند، شناسایی شدند. وی گفت: برای دولت درآمد چهرهها و سایر گروههای اجتماعی تفاوتی ندارد و براساس احکام قانون عمل خواهد شد. وزیر اقتصاد درباره اخذ مالیات از مالکان خانهها در منطقه «باستی هیلز» لواسان گفت: براساس ۴۵ هزار خانه لوکس برگه مطالبه مالیاتی برایشان صادر شده است. در تبصره 6 لایحه بودجه سال جاری آمده است سلبریتیها تا سقف درآمدی 320 میلیون معاف و بالاتر از آن باید تابع قانون باشند.
***
بانک گلدمن ساکس:
اوپک قیمت نفت را بین 80 تا 105 دلار نگه میدارد
به نقل از رویترز، بانک گلدمن ساکس دیروز در یادداشتی اعلام کرد رشد تقاضا برای نفت و کاهش تولید تمدیدشده، بازار را به سوی کمبود سوق داده و به اوپک این امکان را میدهد قیمت نفت برنت را سال آینده بین 80 تا 105 دلار در هر بشکه نگه دارد. این بانک سرمایهگذاری همچنین پیشبینی قیمت نفت برنت برای باقی سال را از 93 دلار به 100 دلار در هر بشکه افزایش داده است. به گفته تحلیلگران این بانک، دلیل اصلی (این افزایش) کاهش چشمگیر عرضه اوپک و تقاضای بالاست که عرضه بالاتر آمریکا را به میزان چشمگیری خنثی کرده است. عربستان و روسیه در 5 سپتامبر کاهش تولید و عرضه خود را که در مجموع به 1.3 میلیون بشکه در روز میرسد تا پایان سال تمدید کردند و آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد این اقدام به کسری قابل توجه در بازار طی 3 ماهه چهارم منجر خواهد شد. گلدمن پیشبینی میکند عربستان به تدریج کاهش تولید یک میلیون بشکه در روز را در ۳ ماهه دوم سال 2024 کم کند و تولید خود را افزایش دهد اما انتظار دارد کاهش تولید روزانه 1.7 میلیون بشکهای توافقشده میان اعضای اوپک پلاس در سال آینده ادامه یابد. قیمت نفت برنت حدود 93 دلار در هر بشکه معامله میشود و از ماه ژوئن بیش از 30 درصد افزایش یافته است و روز سهشنبه به بالاترین رقم 10 ماه گذشته برابر با 95.96 دلار در هر بشکه رسید. بنا بر اعلام این بانک، با توجه به ظرفیت اضافی بالا و پروژههای دریایی رو به رشد که قیمت نفت را در طولانیمدت محدود خواهد کرد، بعید است قیمت نفت برنت در سال آینده به بالای 105 دلار برسد. این بانک پیشبینی کرد سال آینده هم که تقاضا برای نفت 1.8 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت، شاهد تثبیت قیمت نفت برنت کمتر از 80 دلار در هر بشکه نخواهیم بود. در عین حال، بانک انگلیسی بارکلیز پنجشنبه گذشته با اشاره به افزایش تقاضا در چین و عربستان که تولیدش را تا پایان سال ثابت نگه داشته است، به پتانسیل افزایش 3 دلاری نسبت به پیشبینی 92 دلاری برنت در ۳ماهه چهارم خود اشاره کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|