|
آیتالله العظمی جوادیآملی:
نباید غزه را تنها گذاشت
آیتالله العظمی جوادیآملی روز گذشته در جلسه درس خارج فقه خود بیان داشت: امیدواریم ذات اقدس اله به برکت قرآن و عترت، جریان غزه و امثال غزه را بزودی حل کند و اینگونه کودککشی نباشد، اینگونه مسلمانها کشته ندهند و دعاهای حضرت ولیعصر ارواحنا فداه در حق همگان مستجاب شود. وی اظهار کرد: در بیان اینکه علما وظیفهشان در عصر جنگ چیست؟ با جنگ باید چه کنند؟ چگونه حضور پیدا کنند؟ چگونه نصیحت کنند؟ چگونه جامعه را به عدل و صلح دعوت کنند؟ مرحوم کاشف الغطا در یک فصلی از کتاب خود، تقریبا بیش از 30 ماده ذکر میکند که علما وظیفهشان در زمانی که بیگانه حمله کرده است چیست. تا میرسد به ماده چهاردهم که میگوید «رابع عشرها انه یجب علی العلما إعانه الرئیس المتوجه لدفع الکفار...» تا اینکه میگوید: «ان ینادوا فی الناس أین غیره الاسلام والمجتهدون فی نصره خاتم الانبیا أین الاخذون بثار شهید کربلا» الان هم همان «این غیرهالاسلام» را باید به جهان مسلماننشین گفت که نباید غزه را تنها گذاشت، باید همگان تلاش و کمک کنند و گذرگاه رفح را باز کنند، این نباید بگوید که او شیعه بود، این سنی بود یا امثال ذلک.
آیتالله عبدالله جوادیآملی گفت: ما ۲ شعار در محرم داریم؛ یکی اینکه وقتی به یکدیگر رسیدیم میگوییم: «أَعْظَمَالله أُجُورَنَا [و اجورکم] بِمُصَابِنَا بِالْحُسَینِ علیه السلام». این برای ثواب است اما جمله دوم این است: «وَ جَعَلَنَا وَ إِیاکُمْ مِنَ الطَّالِبِینَ بِثَأْرِهِ علیه الصلاه و علیهالسلام»؛ دستور یعنی دستور دینی ما در محرم و صفر همین است. یکی درخواست ثواب است، یکی مبارز بودن و درخواست رو به غیرتمندی و غیرت، غیرت، غیرت و چیزی بالاتر از غیرت نیست. مرجع تقلید شیعیان در ادامه با اشاره به اوضاع غزه اظهار داشت: کشور را غیرت اداره میکند، غزه را غیرت اداره میکند، همه مسلمانهای عالم باید کمک و سعی کنند اولا جنگ توسعه پیدا نکند، خدای ناکرده به جاهای دیگر نرسد. ثانیا هم آتشبس تایید شود. اینکه هر روز چندین کودک و بیگناه از یک خانه کشته میشوند، این قابل طاقت نیست. این زودتر انشاءالله حل شود. اینها که داعیه تمدن دارند، بعضا اینها انسان نیستند، اینها حیوانند، حیوانی هستند که حرف میزنند. این بشر وقتی الهی نیندیشد، خیال میکند تنها همین حیوانی است که حرف میزند و بعد هم بساطش برچیده میشود و دیگر آیندهنگر نیست! این است که هم باید دعا کرد مساله غیرت را، هم باید دعا کرد مساله عفت عموم را، هم امنیت را!
ارسال به دوستان
پس از اخراج کاریکاتوریست گاردین، 6 خبرنگار بیبیسی نیز به دلیل حمایت از فلسطین تعلیق شدند
سانسور جنایات اسرائیل
گروه سیاسی: حقوق بشری خوب است که در جهت تامین منافع غرب و صهیونیستها باشد. این مانیفست رسانههای آمریکایی و اروپایی است که نمود آن را میتوان در نحوه پوشش اخبار جنایت جنگی اسرائیل علیه مردم بیدفاع غزه مشاهده کرد.
اکنون 12 روز از انجام عملیات بیسابقه، پیچیده و موفقیتآمیز مقاومت فلسطین علیه اسرائیل میگذرد؛ عملیاتی که در واکنش به جنایتها و اشغالگریهای رژیم صهیونیستی تدارک دیده شد و به مرحله اجرا درآمد. در پی این اقدام مقاومت فلسطین، بیش از 1700 نفر از نظامیان و شهرکنشینان صهیونیست به هلاکت رسیدند و صدها نفر آنها زخمی شدند. تلفات وارده به رژیم صهیونیستی که فاجعهای تمامعیار برای دستگاه اطلاعاتی - امنیتی این رژیم به حساب میآید، منجر به این شد که اسرائیل برای بازیابی آبروی رفته، ماشین کشتار و نسلکشی خود علیه فلسطینیهای ساکن غزه را به کار بیندازد. در جریان جنایات جنگی رژیم صهیونیستی که تا امروز نیز ادامه دارد، هزاران نفر از مردم غزه که اغلب آنها را کودکان و زنان تشکیل میدهند، به شهادت رسیدهاند.
اتفاقاتی که در غزه رخ میدهد، به اصلیترین محور خبری بسیاری از رسانههای دنیا تبدیل شده است. با این حال تعداد معدودی از رسانههای بینالمللی به مخابره بیطرفانه حوادث میپردازند. در مقابل جریان رسانهای غرب، چه انگلیسیزبان و چه فارسیزبان خارجنشین، ارائه تصویری یکطرفه، روایتی جانبدارانه از روند درگیریها، تحریف واقعیت و دروغسازی به نفع رژیم کودککش صهیونیستی را در دستور کار قرار دادهاند. در همین رابطه میتوان به دروغپردازی این رسانهها مبنی بر سر بریدن کودکان صهیونیست توسط مقاومت فلسطین اشاره کرد. دروغی که بدون ارائه هیچ مدرکی ساخته و پرداخته و در انتها تکذیب شد.
تجاوز به زنان صهیونیست نیز دیگر دروغی بود که توسط امپراتوری رسانهای وابسته به غرب علیه مردم فلسطین و در راستای پروژه مظلومنمایی صهیونیستها منتشر شد. در کنار این موارد، معرفی حماس و دیگر گروههای مقاومت فلسطین به عنوان «تروریست» نیز دیگر پروژه تعریفشده برای رسانههای غربی، بویژه شبکههای فارسیزبان از جمله شبکه تروریستی اینترنشنال و منوتو بود.
* تعلیق از کار به خاطر حمایت از فلسطین
تطهیر، خونشویی و به نمایش گذاشتن چهرهای مظلوم از رژیم صهیونیستی یک روی ماجراست. نسبت و قرابت رسانههای غربی با مفاهیم غربساخته حقوق بشر، صلح و نه به جنگ زمانی مشخص و شفاف میشود که بدانیم این رسانهها در کنار پیشبرد پشتیبانی از اسرائیل، هر صدای آزادیخواه و جنگستیزی را خفه میکنند. در همین رابطه میتوان به اقدام شبکه سلطنتی بیبیسی اشاره کرد؛ اقدامی که پوچ بودن ادعای آزادی بیان در غرب را فریاد میزند و حاکی از استاندارد دوگانه غرب در پرداخت به اتفاقات فلسطین است.
روز گذشته رسانههای انگلیسی از تعلیق کاری 6 خبرنگار شبکه بیبیسی، رسانه سلطنتی این کشور، به خاطر انتشار پستهایی در حمایت از فلسطین در شبکههای اجتماعی خبر دادند. بنا به گزارش روزنامه فایننشالتایمز، این 6 خبرنگار به دلیل نقض قوانین بیطرفانه بیبیسی در ارتباط با حوادث غزه به حال تعلیق درآمدهاند.
پستهایی که توسط خبرنگاران سرویس عربی بیبیسی از جمله خبرنگاران این رسانه در مصر و لبنان توئیت یا لایک شدهاند، محتوایی در حمایت از فلسطین یا انتقاد از مواضع رژیم صهیونیستی داشتهاند. در حال حاضر این 6 خبرنگار از فعالیتهای کاری تعلیق شده اما اخراج نشدهاند تا تحقیقات فوری درباره فعالیتهای آنها به عنوان خبرنگار بیبیسی مورد بررسی قرار گیرد. طبق گزارش فایننشالتایمز، همه پستهایی که این خبرنگاران منتشر کردهاند حذف شده است. تخلف یکی از خبرنگاران تعلیقشده نیز این است که پستی را پسندیده که در آن مبارزان فلسطینی را به عنوان مبارزان آزادی توصیف کرده است. رسانه سلطنتی بیبیسی در بیانیهای اعلام کرد: فورا تحقیقاتی را در این زمینه انجام میدهیم. ما اتهامات مربوط به نقض دستورالعملهای تحریریه را با جدیت دنبال میکنیم و اگر نقض و تخلفی صورت گرفته باشد اقدام خواهیم کرد.
بیبیسی پیش از این نیز به دلیل پوشش مغرضانه و نقض بی طرفی در نحوه پوشش اخبار جنگ غزه، مورد انتقاد قرار گرفته بود. چنانکه در روزهای گذشته و ساعاتی قبل از راهپیمایی هزاران نفری در لندن که در حمایت از فلسطین برگزار شد، روی دیوارها و ورودی اصلی ساختمان دفتر بیبیسی رنگ قرمز پاشیده شد.
* کاریکاتوریست گاردین هم اخراج شد
«استیو بل»، کاریکاتوریست ۷۲ ساله انگلیسی که چهار دهه گذشته در «گاردین» مشغول کار بود، پس از کشیدن کاریکاتور «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی از کار اخراج شد. در کاریکاتوری که «بل» از نخستوزیر رژیم صهیونیستی کشیده، «نتانیاهو» دستکش مشتزنی به دست دارد و با چاقوی جراحی درحال بریدن نقشه غزه روی شکم خود است. «گاردین» نیز اعلام کرده این رسانه قرارداد «بل» را به دلیل به تصویر کشیدن کاریکاتور نخستوزیر جنایتکار رژیم صهیونیستی تمدید نخواهد کرد. «بل» همچنین به دلیل اشاره به جنایات و نسلکشیهای اسرائیل در غزه، به یهودستیزی متهم شده است.
* تلاش برای سانسور جنایت
همزمان با سرکوب آزادی بیان به نفع اسرائیل، رسانهها و شبکههای اجتماعی غربی سانسور جنایتهای رخ داده و در حال وقوع رژیم صهیونیستی را نیز در دستور کار قرار دادهاند.
در همین زمینه شرکت فیسبوک اعلام کرد با۹۰ درصد درخواستهای رژیم صهیونیستی برای حذف محتوای ضدصهیونیستی موافقت کرده است. فیسبوک اخیرا نیز در اقدامی در حمایت از رژیم اسرائیل و جنایات آن علیه مردم فلسطین، بیش از ۷۹۵ هزار مطلب و یادداشت را که در حمایت از مظلومیت فلسطینیها بود حذف کرد.
همچنین شرکت تیکتاک نیز اعلام کرد ۸۵ درصد درخواستهای اسرائیل برای حذف محتوا و مطالب متعلق به فلسطینیها را پذیرفته است.
اتفاقات اخیری که رخ میدهد، صرفا جنایت جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین نیست. دنیای امروز شاهد جنگ ترکیبی مدعیان آزادی بیان و حقوق بشر علیه انسانیت و آزادگی است. عملیات نظامی و بمباران انسانیت را ارتش اسرائیل بر عهده گرفته و سانسور جنایات و خونشویی از دستان صهیونیستها نیز به رسانههای غربی سپرده شده است.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور، با اشاره به عصبانیت ملتهای مسلمان و گروههای مقاومت از توحش رژیم صهیونیستی در غزه، درباره تداوم جنایات رژیم تلآویو هشدار دادند
دیگر کسی نمیتواند جلوی نیروهای مقاومت را بگیرد
سیاستگذار و تنظیمکننده سیاست جاری این روزهای رژیم صهیونیستی، آمریکاست و باید مسؤولیت خود را بشناسد
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار حدود هزار نفر از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور، خواستار یک جهش تازه و مبتکرانه علمی و ورود به فصل تازهای از فعالیتهای نوآورانه در مراکز و محیطهای علمی - دانشگاهی شدند. حضرت آیتالله العظمی خامنهای همچنین با اشاره به جنایتهای رژیم صهیونیستی در نسلکشی مردم فلسطین در غزه، قطع ضروری بمبارانها را مورد تأکید قرار دادند و با اشاره به نقش ملموس آمریکاییها در سیاستگذاری اقدامات صهیونیستها، گفتند: ملتهای مسلمان و حتی مردم غیرمسلمان جهان از جنایات جاری رژیم اشغالگر جداً عصبانی هستند و اگر این وحشیگریها ادامه یابد، مسلمانان جهان و نیروهای مقاومت بیتاب میشوند و دیگر کسی نمیتواند جلوی آنها را بگیرد.
رهبر انقلاب، قضایای جاری فلسطین را جنایت عیان رژیم صهیونیستی و نسلکشی آشکار در مقابل چشم همه جهانیان خواندند و گفتند: اعتراض مسؤولان برخی کشورها در مکالمات خود با مسؤولان ما این بوده که چرا فلسطینیها غیرنظامیان را کشتهاند؟ این حرف خلاف واقع است، چرا که ساکنان شهرکها غیرنظامی نیستند و مسلح هستند ولی با حتی فرض غیرنظامی بودن، چه تعداد از آنها کشته شدند و چه تعداد از غیرنظامیان فلسطینی این روزها به شهادت رسیدهاند؟
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: رژیم غاصب صد برابر آن تعداد، یعنی چند هزار زن و بچه و پیر و جوان غیرنظامی را در این چند روز کشته است و با بمباران مراکز پرجمعیت و ساختمانهایی که میداند محل سکونت غیرنظامیان است، جلوی چشم مردم دنیا در حال جنایت است.
ایشان با تأکید بر اینکه دولت غاصب صهیونیستی به علت این جنایات قطعاً باید محاکمه شود، دولت آمریکا را مسؤول سیاستهای رژیم غاصب دانستند و افزودند: بر اساس اطلاعات متعدد، سیاستگذار و تنظیمکننده سیاست جاری این روزهای رژیم صهیونیستی، آمریکاییها هستند و آمریکا در این قضیه مسؤول است و باید مسؤولیت خود را بشناسد.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه بمبارانها باید فوراً قطع شود، اجتماعات ملتهای مسلمان در کشورهای اسلامی و حتی غیرمسلمانان در آمریکا و اروپا را نشانه عصبانیت جدی ملتها از جنایات رژیم صهیونیستی برشمردند و گفتند: اگر این جنایات ادامه پیدا کند، مسلمانان و نیروهای مقاومت بیتاب میشوند و دیگر کسی نمیتواند جلوی آنها را بگیرد. این واقعیت را باید بدانند و این توقع را مطرح نکنند که نگذارید فلان گروه فلان کار را انجام دهد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: البته رژیم صهیونیستی هر کاری بکند نمیتواند شکست مفتضحانه خود در این قضیه را جبران کند.
در ابتدای این دیدار حضرت آیتالله خامنهای پس از سخنان ۷ نفر از نخبگان عرصههای خودرو، فناوری کوانتوم، کشاورزی، مبارزه با آلودگی هوا، عدالت اقتصادی - اجتماعی، طب سنتی و زیستبوم دانشبنیان کشور، توجه مسؤولان فعال و پیگیر قوه مجریه به نکات مورد نظر نخبگان و پیوند جامعه نخبگانی کشور با مدیران جوان سطوح مختلف دولت را ضروری خواندند. ایشان با اشاره به آغاز یک جهش علمی و تحرک و جوشش پرثمر در محیطهای دانشگاهی در حدود ۲ دهه قبل، گفتند: افزایش سرعت رشد علمی کشور و رسیدن آن به ۱۲ برابر متوسط سرعت رشد جهانی، از نتایج مبارک آن حرکت بود و اکنون نخبگان، دانشجویان و مراکز علمی - دانشگاهی کشور باید خود را برای یک خیز جدید و فصل تازهای از تحرک مبتکرانه علمی آماده کنند. رهبر انقلاب تحرک علمی برخی کشورهای منطقه را پس از مشاهده پیشرفت علمی ایران یادآور شدند و افزودند: نباید به نتایج حرکت قبلی مغرور شویم و از مسابقه علمی جاری در دنیا عقب بمانیم، چرا که با وجود همه پیشرفتها، هنوز از لحاظ دانش و علم عقب هستیم.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به بیانات امیرمومنان(ع) درباره قدرت علم، گفتند: «العلمُ سلطان»؛ بنابراین اگر بخواهیم کشور از آسیبهای متعارف دنیا مصون بماند، باید برای پیشرفتهای علمی به جد تلاش کنیم.
رهبر انقلاب سرمایهگذاری مادی دولت، سرمایهگذاری بخش خصوصی و «سرمایهگذاری محیطهای علمی به معنای تلاش برای ابتکار، نوآوری و یافتن راهحلهای میانبر حل مشکلات» را لازمه حرکت جدید جامعه نخبگانی و علمی دانستند و گفتند: باید با استفاده از همراهی دولت و مسؤولان و مدیران جوان کشور و همت همه نخبگان، این جهش جدید را محقق کنیم.
ایشان آینده کشور را روشن و امیدبخش خواندند اما افزودند: تجربه به ما میگوید باید از فرصت موجود کنونی حداکثر استفاده را بکنیم و با تکیه بر اراده و توان و زیرساختهای موجود در کشور، شیب صعودی پیش رو را با قوت پشت سر بگذاریم.
رهبر انقلاب نبود اراده، یأس و بیاعتمادی به توانایی خود را از جمله موانع پیشرفت هر ملت برشمردند و با اشاره به سخنان تحقیرآمیز یکی از نخستوزیران دوره طاغوت درباره ناتوانی ملت ایران در ساخت لولهنگ یا لوله آفتابه گِلی گفتند: در دوره طاغوت، همه عوامل عدم پیشرفت و ادامه عقبماندگی جمع بود اما امروز به فضل الهی هم اراده و هم توان حرکت و پیشرفت علمی وجود دارد.
ایشان چند میلیون جوان دانشآموخته و دانشجو را ثروتی بزرگ و باارزش خواندند و افزودند: بسیاری از این جوانان با انگیزه و با روحیه، پیشنهادهای باارزشی برای حل مشکلات دارند.
رهبر انقلاب، خواستن و توانستن را 2 واقعیت امروز کشور خواندند و افزودند: اگر مسؤولان، مراکز علمی و نخبگان از این فرصت استفاده نکنند، به ایران و تاریخ کشور ظلم میشود.
حضرت آیتالله خامنهای علم را مانند همه داراییها، مسؤولیتآور دانستند و افزودند: هر کسی در هر دانشی نخبه میشود و به رتبهای دست مییابد، هم از آن دانش و هم از اعتباری که به واسطه آن دانش در جامعه به دست میآورد، باید در جهت خدمت به مردم استفاده کند.
رهبر انقلاب با استناد به بیاناتی از امیرمومنان(ع) مبنی بر تعهد علما و دانشمندان برای شناخت و دفاع از مظلوم در مقابل ظالم گفتند: واکنش در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، جزو مسؤولیتهایی است که پروردگار بر عهده دانشمندان گذاشته است.
رهبر انقلاب در ادامه بیاناتشان با اشاره به تذکرات قبلی درباره اصلاح رویه مشروط بودن ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاهها به مقالات علمی، از استمرار این روند غیرمنطقی انتقاد کردند و گفتند: مقالهنویسی و انتشار تحقیقات و مقالات اِسنادی معتبر در مجلات و مراکز علمی دنیا و شرکت در مسابقه علمی جهان کار خوبی است که حتماً باید انجام بگیرد اما منوط کردن ارتقای اعضای هیات علمی به این موضوع، منطقی نیست.
ایشان افزودند: البته مقالات علمی خوب، مایه ارتقای شهرت و اعتبار علمی کشور است که دستگاههای مدیریت علمی کشور باید برای این ارتقا، راههای مناسبی پیدا کنند تا رتبه علمی کشور در رتبهبندیهای جهانی تنزل پیدا نکند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه هدف اصلی تولید مقالات علمی و پژوهشی و پایاننامهها کمک به حل مسائل کشور باشد، افزودند: بهداشت و سلامت، مسکن، امنیت، تغذیه، خانواده، محیط زیست، اصلاح ساختارهای حکومتی و ارتباطات بینالمللی از جمله مسائل کشور است که باید مقالات و پژوهشهای علمی قوی دارای راهحل برای آنها تولید شود و در این زمینه نباید به کارهای روزنامهای و یادداشتهای به اصطلاح ژورنالیستی اکتفا شود. رهبر انقلاب در بیان نکته پایانی، به تبیین وظیفه مسؤولان در قبال نخبگان پرداختند و گفتند: مسؤولان کاری کنند که نخبه احساس مفید بودن کند.
ایشان از جمله عوامل مهاجرت نخبگان را (که گاهی حرفهای مبالغهآمیزی هم درباره آن مطرح میشود)، احساس بیفایدگی در نخبه دانستند و افزودند: «امکان اشتغال» و «امکان تداوم مطالعات و تحقیقات»، 2 توقع نخبه از دستگاه مدیریت کشور است که باید این 2 امکان برای آنها فراهم شود.
حضرت آیتالله خامنهای، تشکیل شرکتهای دانشبنیان را از عوامل نشاط و پیشرفت اقتصادی و علمی کشور و در عین حال، ایجاد احساس مفید بودن در نخبگان خواندند و تأکید کردند: شرکتهای دانشبنیان را تقویت کنید که یکی از راههای تقویت، خودداری کامل دستگاهها و شرکتهای دولتی از واردات و خرید محصولات خارجی است که مشابه آن را شرکتهای دانشبنیان تولید میکنند.
پیش از بیانات رهبر انقلاب، 7 نفر از نخبگان حاضر در نشست پیرامون سازوکار نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان در حوزه خودرو، بهبود اجرای سیاستهای محرومیتزدایی از مناطق محروم، اهمیت سرمایهگذاری کشور در زمینه فناوریهای راهبردی و اقتدارآفرین نظیر فناوریهای کوانتومی و صنعت تراشه، چالشهای سیاستگذاری بخش کشاورزی و اصلاح روند مشارکت نهادهای علمی و عناصر دانشگاهی در این حوزه، بهروزرسانی دستورکارهای حوزه مدیریت آلودگی هوا و اصلاح نظام توزیع یارانههای حوزه انرژی، اهمیت جایگاه جهانی طب سنتی و گیاهان دارویی، مزیتهای نسبی ایران و بازار جهانی خدمات و محصولات این حوزه و رشد فعال رابطه صنایع مادر و شرکتهای دانشبنیان به بیان نکات، انتقادات و پیشنهادهای خود پرداختند. در ابتدای این دیدار روحالله دهقانیفیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تحول این بنیاد از یک نهاد صنفی به یک مرکز تأثیرگذار بر مسائل کشور در دولت سیزدهم، گزارشی را درباره افزایش چشمانداز اقتصادی شرکتهای دانشبنیان، بازطراحی ستادهای توسعه فناوری، اجرای الگوی کنسرسیومهای دانشبنیان، ضرورت اجرای پروژههای عظیم پیشران با بهکارگیری شرکتهای دانشبنیان و هدفگذاری برای ایجاد بانک اقتصاد دانشبنیان بر مبنای سرمایههای شرکتهای این حوزه، بیان کرد.
ارسال به دوستان
جنایت فجیع صهیونیستها در غزه دنیا را تکان داد
هولوکاست واقعی
حمله موشکی به بیمارستان المعمدانی؛ بیش از 1000 نفر شهید شدند
گروه بینالملل: رژیم صهیونیستی در یک جنایت جنونآمیز بیسابقه شب گذشته به بیمارستان المعمدانی در غزه حمله کرد. بر اساس آمارها تعداد شهدای این جنایت رژیم خونخوار صهیونیستی به 1000 نفر رسیده است. اسرائیل با رقم زدن این جنایت در حالی که جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده قرار است راهی سرزمینهای اشغالی شود، نشان داد هیچ حد و مرزی در کشتار غیرنظامیان و جنایت علیه بشریت ندارد.
سخنگوی امداد و نجات غزه سهشنبه شب درباره حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی، از آن به نسلکشی یاد کرد و گفت: قادر به خدماترسانی به نیازمندان نیستیم؛ شمار کشتهها بسیار بالاست. وی در گفتوگو با الجزیره گفت: هیچ جای امنی در غزه وجود ندارد. سخنگوی امداد و نجات غزه تصریح کرد: کشتار بسیار زیاد است و ما قادر به تامین نیاز آسیبدیدگان نیستیم.
خبرنگار الجزیره در توصیف خود از ابعاد جنایت صهیونیستها گزارش داد: آنچه در بیمارستان المعمدانی شاهد بودیم، تصاویر وحشتناک و هولناکی بود؛ اعضای بدن و بدنهای تکهتکهشده کودکان، جوانان، پیرمردها و زنان در بیمارستان دیده میشد. سردبیر الجزیره هم نوشت: امشب مردم جهان هلوکاست را جلوی چشمان خود دیدند. وضاح خنفر ادامه داد: این صهیونیستهای مجنون میخواهند بزودی میزبان بایدن باشند؛ آیا از رهبران عرب صدایی در خواهد آمد؟ یا تسلیم بودن به یک صفت ذاتی برای آنها تبدیل شده است؟!
در شرایطی که رژیم صهیونیستی در ابتدای امر تلاش کرد از مسؤولیت بمباران بیمارستان شانه خالی کند اما سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی ساعتی بعد به بمباران این بیمارستان اعتراف کرد. این مقام صهیونیستی در توجیه بمباران بیمارستان المعمدانی که به کشته شدن دست کم ۵۰۰ نفر منجر شده، گفت: پیشتر هشدار داده بودیم این بیمارستان و ۵ بیمارستان دیگر باید تخلیه شود. ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی رژیم کودککش صهیونیستی هم دقایقی پس از نسلکشی در بیمارستان غزه در مواضعی جنونآمیز گفت: تنها چیزی که باید به غزه برسد، صدها تن بمب نیروی هوایی است، نه کمکهای انساندوستانه.
حماس در واکنش به جنایت آشکار صهیونیستها خواستار تحرک فوری جامعه بینالملل و کشورهای اسلامی و عربی برای توقف جنایات وحشیانه رژیم اشغالگر صهیونیستی و بازخواست و مجازات سران این رژیم به خاطر ارتکاب 11 روز جنایت جنگی علیه مردم غزه شد.
جنبش جهاد اسلامی هم اعلام کرد: کشتار بیمارستان المعمدانی بخشی از برنامه دولت بایدن برای نابودی و آواره کردن ساکنان غزه است اما دفتر سیاسی انصارالله یمن هم در واکنش به جنون صهیونیستها اعلام کرد: جنایات اسرائیل با حمایت آمریکا و غرب، سطح وحشیگری اسرائیل را برای همه جهان آشکار کرده است.
جنایت دیوانهوار رژیم کودککش اشغالگر قدس در حالی است که رئیسجمهور آمریکا قرار است در نشست کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی حضور یابد و این به معنای فرماندهی اتاق جنگ صهیونیستها توسط دولت بایدن است. آنچه مشخص است آمریکاییها در رقم خوردن این جنایت نقش داشتهاند و دیگر نمیتوانند به بهانه جعلی «حق اسرائیلیها در دفاع از خود» بر نسلکشی صهیونیستها سرپوش گذاشته و از مقاومت بخواهند همچنان خویشتنداری به خرج دهند.
ارسال به دوستان
مسؤولیت جنگ با آمریکاست
ثمانه اکوان: رئیسجمهور آمریکا قرار است امروز در سفر به سرزمینهای اشغالی، حمایت کامل ایالات متحده از رژیم صهیونیستی را اعلام کند. بایدن- که در طول سالها حضورش در عرصه سیاست ایالات متحده، معتقد بوده کمکهای کشورش به رژیم اسرائیل، در واقع سرمایهگذاری پرسودی برای آمریکاییها بوده است- بعد از عملیات توفان الاقصی نیز بارها حمایت خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کرده و حالا تلاش دارد این رژیم را با وعده کمک 8 میلیارد دلاری و برخی اقدامهای دیگر از مخمصهای که جبهه مقاومت برایش ساخته، نجات دهد. دولتمردان آمریکا که شاهد عملیات نظامی گسترده و کور صهیونیستها در غزهاند، بهتر از صهیونیستها میدانند حملات وحشیانه به نوار غزه بیفایده است اما ظاهرا دستان نظامیان رژیم صهیونیستی را برای تداوم این حملات به غزه باز گذاشتهاند. بایدن که میداند مجازات جمعی مردم و غیرنظامیان زخم نتانیاهو از عملیات فلسطینیها را التیام نخواهد بخشید، تلاش دارد با تهدید جبهه مقاومت، راه را برای حمایت از جنایات صهیونیستها در غزه و ساکت کردن جهان بویژه کشورهای منطقه در این باره باز کند. در مقابل اما کشورهای منطقه بویژه بازیگران اصلی جبهه مقاومت بارها اعلام کردهاند توجهی به تهدیدات آمریکا یا ارسال ناوهایش به منطقه ندارند. روز گذشته رهبر انقلاب و دوشنبه شب، وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه مدیریت صحنه در سرزمینهای اشغالی برعهده آمریکا است، تلویحا به بایدن هشدار دادند تداوم این رویه ممکن است دامنگیر آمریکا نیز بشود. جبهه مقاومت حالا میگوید در صورتی که محاصره غزه ادامه یابد و جنایتهای رژیم صهیونیستی در این منطقه بیشتر شود، جبهههای جدیدی علیه این رژیم و حامیانش گشوده میشود، مانند عملیات نظامی از شمال توسط نیروهای حزبالله، از شرق به وسیله نیروهای عزالدین قسام در کرانه باختری و احتمالا عملیات نظامی علیه نیروهای آمریکایی در عراق. یک گزینه مهم دیگر هم وجود دارد: یمن! جبههای که مشت پری از موشک و پهپاد دارد و دستش به راحتی به تلآویو میرسد.
زمانی که تحلیلگران بینالمللی از چگونگی رویارویی جبهه مقاومت با صهیونیستها سخن به میان میآورند اغلب از نظریه «موازنه تهدید» میگویند. نظریهای که استفن والت، نظریهپرداز مشهور حوزه بینالملل درباره چگونگی شکل گرفتن اتحادها بین کشورها مطرح کرده است. والت معتقد است بر خلاف عقیده واقعگرایان که معتقد بودند روابط بینالملل بر اساس و محور «قدرت» شکل میگیرد، اتحادها و روابط بین کشورها بر اساس محور «تهدید» شکل میگیرد. در واقع این تهدید مشترک است که برخی کشورها را به سمت اتحاد با یکدیگر میکشاند و باعث میشود اتحادهای خود را علیه کشوری که گمان میکنند تهدیدی برای موجودیت آنها است، شکل دهند. بر این اساس میتوان نتیجه گرفت تهدید حسشده از طرف کشورهای اسلامی و گروههای بازیگر در جبهه مقاومت آنها را بهسمت «خودیاری جمعی» در عرصه بینالمللی کشانده و بر همین اساس اتحادی شکل گرفته که امروز پرقدرتتر از همیشه در مقابل دشمن و تهدید مشترک ایستادگی میکند.
شاید موازنه تهدید نظریه خوبی برای بررسی نقش گروههای مقاومت در محدود کردن رژیم صهیونیستی در انجام اقدامات وحشیانه و غیرانسانی در غزه باشد اما مهمتر از نظریه موازنه تهدید، نظریه توازن یا «موازنه وحشت» است که میتواند همگرایی جبهه مقاومت در این مساله را به نمایش بگذارد.
نظریه «موازنه وحشت» در جنگ سرد و زمانی مطرح شد که روسیه و ایالاتمتحده که هر دو به قدرتهای اتمی تبدیل شده بودند، در وحشت حمله به طرف مقابل قرار داشتند. بدین معنی که هر 2 کشور تلاش میکردند با استفاده از مساله سلاحهای اتمیشان، به نوعی بازدارندگی هستهای برای خود ایجاد کنند اما در عین حال تولید سلاحهای هستهای هر 2 قدرت را به نوعی خویشتنداری در تقابل با یکدیگر کشاند زیرا هر 2 قدرت بر این باور بودند احتمال جنگ هستهای با تلفات و خسارات زیاد بالا است و باید به هر نحو ممکن جلوی آن گرفته شود. این نظریه اغلب برای رویارویی قدرتهای اتمی استفاده میشود اما به نظر میرسد در ماجرای رویارویی رژیم صهیونیستی با فلسطینیان، همچنین دشمنیاش با ایران نیز بتواند مورد توجه قرار گیرد.
مهمترین مبنای تحقق نظریه توازن وحشت این است که 2 کشور یا 2 بازیگر بینالمللی باید تقریبا در یک رده از قدرت نظامی و توانایی در ایجاد تهدید برای بازیگر مقابل قرار داشته باشند. زمانی که رهبر انقلاب از ضرورت مسلح کردن مردم در غزه و کرانه باختری میگفتند و به گروههای مقاومت نیز توصیه میشد با سلاحهای نوین به فکر بازدارندگی باشند، دقیقا بر همین مساله تأکید داشتند.
اگر عملیات حماس با آن پیچیدگی و ظرافت در اجرا، انجام نمیشد و صهیونیستها به قدرت فلسطین پی نمیبردند یا اینکه حزبالله به نمایش قدرت و سلاحهای نقطهزن خود نمیپرداخت، توازن قدرت در منطقه همچنان به نفع رژیم صهیونیستی بود و توازن وحشت نیز نمیتوانست شکل بگیرد.
یکی از مبانی این نظریه، داشتن سلاحهای نوین یا ابتکار عمل در زدن «ضربه اول» در نزاع و درگیری است؛ مسالهای که حماس نشان داد به خوبی به آن واقف است. بازدارندگی در نظریه توازن وحشت از آنجا شکل میگیرد که هر 2 طرف بر این عقیده هستند که استفاده از سلاح اتمی (در اینجا سلاح مرگبار عمده و اثرگذار) تبعات بسیار فاجعهباری به دنبال خواهد داشت. موضوع بعدی در این باره مسالهای است به نام «ثبات از طریق عدم قطعیت». بر این اساس موازنه وحشت بر مفهوم «ثبات استراتژیک» تکیه دارد. در سناریویی که هر دو طرف دارای قابلیت زدن ضربه دوم هستند (بهمعنای توانایی مقابله به مثل پس از متحمل شدن ضربه اول)، عنصر عدم قطعیت استراتژیک خود را به نمایش میگذارد. به این معنی که این عدم قطعیت باعث میشود هر 2 طرف زدن ضربه اول را بسیار خطرناک حس کنند، زیرا نمیتوانند از حذف شدن قابلیتهای تلافیجویانه طرف مقابل مطمئن باشند.
در مساله حمله حماس به رژیم صهیونیستی، این قطعیت وجود داشت که رژیم صهیونیستی ممکن است با بیرحمانهترین شکل ممکن این عملیات را پاسخ دهد اما رژیم صهیونیستی در این باره نمیتواند مطمئن باشد پس از هدف قرار دادن غزه به صورت زمینی (زدن ضربه اول به حماس و غزه)، دیگر با تهدیدی از جانب گروههای مقاومت رو به رو نمیشود. بدین ترتیب موازنه وحشت این بار از طریق اتحاد گروههای مقاومت و آمادگیشان برای ضربه زدن به رژیم صهیونیستی ایجاد میشود؛ همان چیزی که «وطن امروز» پیش از این از آن با عنوان «مکانیسم ماشه» یاد کرد.
رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا میدانند با وارد شدن زمینی به غزه یا افزایش میزان جنایتها در غزه، در واقع وارد فاز مقابله و رویارویی با جبهه مقاومت از جبهههای دیگر مانند شمال میشوند. بر همین اساس مکانیسم ماشه نیروهای مقاومت در ماجرای بحران اخیر غزه میتواند به بزرگترین عامل جهت پایان یافتن جنایات صهیونیستها در این منطقه تبدیل شود. بیانات روز گذشته رهبر انقلاب درباره «بیتاب شدن نیروهای مقاومت در برابر نسلکشی صهیونیستها» دقیقا بر همین مساله تأکید دارد. در عین حال رهبر انقلاب، آمریکا – و نه رژیم صهیونیستی- را عامل اصلی این نسلکشی میدانند و معتقدند ایالات متحده باید مسؤولیت خود را در این مساله بشناسد و نباید سیاستگذار و تنظیمکننده سیاست جاری رژیم صهیونیستی در نسلکشی مردم فلسطین باشد. رهبر انقلاب دیروز موضوع دیگری را نیز مورد تاکید قرار دادند: «تاکید بر فوریت خاتمه یافتن جنایت صهیونیستها در بمباران غزه». این موضع رهبر انقلاب باعث شده ادامه حملات وحشیانه به غزه به عنوان موضوعی که منجر به واکنش اضلاع دیگر جبهه مقاومت به رژیم صهیونیستی میشود، تثبیت شود. در واقع اگر آمریکاییها به دنبال آن بودند جلوگیری از ورود زمینی به غزه (که به مثابه خودکشی صهیونیستها است) را به عنوان امتیازی به مقاومت بفروشند و مانع باز شدن جبهه شمال علیه صهیونیستها شوند، بیانات دیروز رهبر انقلاب باعث میشود حالا توقف حملات وحشیانه به مردم بیدفاع غزه، عامل تعیینکننده در جلوگیری از باز شدن جبهه شمال در نظر گرفته شود. این مواضع باعث شده صحنه میدان واضحتر از قبل شود. در روزهای اخیر برخی بر این تصور بودند آمریکا مانع ورود زمینی رژیم صهیونیستی به غزه شده است. حالا با بیانات دیروز رهبر انقلاب، این تحلیل تبدیل به یک واقعیت شده که صحنهگردان آمریکا است و همه این اتفاقات میتواند اجزای طراحیشده این کارگردان باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|