|
پس از حضور رؤسای دولتهای آمریکا، انگلیس و آلمان در تلآویو، سفر مکرون به سرزمینهای اشغالی و حمایت کامل او از نسلکشی مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی، رویارویی تمامعیار غرب علیه مسلمانان را نشان داد
وکیل مدافع کودکش
* مکرون: باید ائتلاف بینالمللی علیه داعش را اینبار علیه حماس تشکیل دهیم/ * گوترش: حمله حماس در بستر ۵۶ سال اشغال خفهکننده رخ داد/ * هشدار باراک اوباما به نتانیاهو درباره معکوس شدن نتیجه حملات وحشیانه به غزه/ * حمله موشکی مقاومت به تلآویو و حمله پهپادی به پایگاههای آمریکا در سوریه
گروه بینالملل: رئیسجمهور فرانسه مانند دیگر روسای کشورهای غربی در میانه بمباران شدید مناطق مختلف نوار غزه که منجر به شهادت بیش از 5 هزار و 700 فلسطینی شده است به سرزمینهای اشغالی سفر و در واکنشی عجیب به جای محکوم کردن حملات شدید صهیونیستها به مردم بیدفاع غزه از ایجاد ائتلاف با اسرائیل برای مقابله با حماس و جهاد اسلامی صحبت کرده است.
پس از حضور رؤسای دولتهای آمریکا، انگلیس و آلمان در تلآویو، سفر مکرون به سرزمینهای اشغالی و حمایت کامل او از نسلکشی مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی، رویارویی تمامعیار غرب علیه مسلمانان را نشان داد.
«امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه روز گذشته حین دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم موقت به گفتوگو با رسانهها پرداخت. مکرون با بیان اینکه ۳۰ تبعه فرانسه در جریان عملیات «توفان الاقصی» کشته شدند، گفت: «من آمدم تا حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر ویرانی را به همه یادآوری کنم».
وی که گویی چشمانش از دیدن جنایات وحشیانه و غیرانسانی رژیم تروریست صهیونیستی در حق زنان و کودکان فلسطینی عاجز است، مدعی شد: «اولویت ما، اولویت همه کشورهای دموکراتیک از جمله فرانسه، پیروزی بر گروههای تروریستی است». رئیسجمهور فرانسه که فانتزی عمیقی برای ایجاد ائتلافهای نظامی جدید در نقاط مختلف جهان دارد، اظهار داشت: «پیشنهاد ما ایجاد یک ائتلاف منطقهای و بینالمللی برای مقابله با گروههایی است که همه ما را تهدید میکنند». مکرون همچنین زبان به تهدید و یاوهگویی علیه جمهوری اسلامی ایران و جنبش مقاومت حزبالله لبنان گشود و ادعا کرد: «حزبالله، رژیم ایران یا هر کسی که اسرائیل را تهدید میکند؛ نباید خطری ایجاد کند که کل منطقه را در هر درگیری به باخت بکشاند. من از حزبالله و ایران میخواهم خطر تشدید تنش در منطقه را ایجاد نکنند». وی که در مدیریت دولت فرانسه ناتوان بوده و همین چندی پیش اذعان کرده بود کشورش در تمام نقاط با خطرات شدید امنیتی مواجه است، افزود: «ما باید از هماکنون برای مقابله با تروریسم و امیدبخشی [به دیگران] اقدام کنیم». در این نشست نخستوزیر رژیم جعلی و کودککش صهیونیستی مدعی شد: «حماس مرتکب جنایات جنگی مضاعف در میان غیرنظامیان شده و پشت غیرنظامیان خود پنهان شده است. حماس، خاورمیانه، اروپا و جهان را تهدید میکند». نتانیاهو که دستانش سالهاست در خون فلسطینیان غوطهور است، ادعا کرد: «اگر حماس پیروز شود، همه ما شکست خواهیم خورد و اروپاییها و تمدن در خطر خواهند بود. اگر حزبالله هم اشتباه کند که در این جنگ شرکت کند، پشیمان خواهد شد».
مکرون که خود قدرت و اختیار چندانی در عرصه بینالملل ندارد و به پیروی از آمریکاییها از ایجاد ائتلاف با اسرائیل برای مقابله با حماس صحبت میکند خوب میداند در صورت حمله زمینی اسرائیل به نوار غزه قطعا محور مقاومت وارد عمل خواهد شد و به همین دلیل هم هست که اختلافات زیادی در کابینه نتانیاهو درباره حمله به نوار غزه وجود دارد.
از سوی دیگر آمریکا که میداندار اصلی است و فرماندهی عملیات مقابله با مردم بیدفاع غزه را برعهده دارد، نگران شکست اسرائیل در صورت حمله به نوار غزه است. آمریکا برای مدیریت عملیات علیه حماس چند مورد را در نظر گرفته است. ابتدا اینکه حملات مستمر مقاومت به هدفهای آمریکا در منطقه موجب شده آمریکا تهدید گسترش درگیری را کاملا معتبر فرض کند. در چند روزی که از جنگ غزه میگذرد چند عملیات در عراق، لبنان و یمن علیه آمریکا و اسرائیل شکل گرفته است و هر لحظه تلآویو و واشنگتن نگران آن هستند که جبهه جدیدی پیش روی آنها باز شود.
در چند ساعت گذشته منابع رسانهای اعلام کردند از خاک لبنان چند موشک به سمت پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی در شهرک «یفتاح» در مرز لبنان پرتاب شده است. شبکه الجزیره در این باره اعلام کرد در دور جدید حملات دو پایگاه «البیاض» و «المالکیه» رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان هدف گرفته شد.کانال ۱۲ عبری اعلام کرد: در دور تازه حملات، ۲ موشک ضدتانک و چند راکت از سوی لبنان به شهرکیفتاح شلیک شد. روز قبل نیز منابع خبری از حمله موشکی به پایگاه «رویسات العلم» ارتش رژیم صهیونیستی در منطقه «تپههای کفرشوبا» خبر داده بودند. به گفته مقامات صهیونیست و آمریکایی، جو بایدن، رئیسجمهوری ایالاتمتحده و دستیاران ارشد وی به سران رژیم صهیونیستی هشدار دادهاند از حمله به مواضع حزبالله لبنان اجتناب کنند تا جنگ گسترش نیابد.
مقامات آمریکایی نگران این هستند که برخی چهرههای جنگطلب افراطی در کابینه جنگ رژیم صهیونیستی به دنبال کشاندن پای حزبالله به جنگی باشند که از هفتم اکتبر میان رژیم صهیونیستی و حماس آغاز شده است. مقامات آمریکایی به صهیونیستها هشدار دادهاند جنگیدن همزمان با حماس در جنوب و حزبالله در شمال سرزمینهای اشغالی، بسیار دشوار است. بعد از انتشار اخباری درباره عملیات علیه پایگاههای محل استقرار نظامیان آمریکایی در سوریه، یک گروه عراقی مسؤولیت این حملات را برعهده گرفت.
گروه مقاومت عراقی موسوم به «مجاهدین مقاومت اسلامی عراق» بامداد سهشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد با استفاده از پهپادهای تهاجمی به پایگاههای اشغالگران آمریکایی در «العمر» و «الشدادی» حمله کرده است.
شامگاه دوشنبه منابع خبری از حملات مجدد نیروهای مقاومت به پایگاههای اشغالگران آمریکایی در شرق و شمال شرق سوریه خبر دادند.
پیش از آن نیز مقاومت اسلامی عراق با یک فروند پهپاد به پایگاهی در شمال شرق سوریه حمله کرد که به گفته آنها با دقت به هدف اصابت کرده است.
از چند روز پیش گروههای مقاومت عراقی که در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و بمباران مناطق مسکونی و کشتار غیرنظامیان فلسطینی برای مداخله مستقیم در تقابل با صهیونیستها در حمایت از مقاومت فلسطین اعلام آمادگی کرده بودند، رسما به نبرد توفان الاقصی پیوستهاند و طی چند روز اخیر بارها مواضع نیروهای آمریکایی در پایگاه الحریر در شمال عراق و پایگاه عین الاسد در غرب این کشور را هدف حملات پهپادی و راکتی قرار دادهاند. مقاومت عراق همچنین از چند روز پیش پایگاههای اشغالگران آمریکایی را در سوریه هدف قرار میدهد. پایگاه التنف در شرق سوریه و پایگاه آمریکایی در میدان گازی کونیکو در شمال شرق سوریه از جمله مقرهایی است که طی این روزها از سوی مقاومت عراق هدف حمله پهپادی یا راکتی قرار گرفتهاند. در همین راستا، شبکه خبری المیادین تأیید کرد نیروهای آمریکایی در میدان العمر در حومه دیرالزور (شرق سوریه) و پایگاههای التنف و الشدادی (شمال شرق سوریه) با بمبارانهای متعدد هدف قرار گرفتند. در آخرین رویداد، نیروهای آمریکایی روز دوشنبه در سوریه هدف ۲ حمله پهپادی قرار گرفتند که توسط پدافند هوایی خنثی شد. ایالاتمتحده باور دارد تلآویو توان رسیدگی به جنگ در ۲ جبهه متفاوت را ندارد و این میتواند پای واشنگتن و تهران را به این مناقشه باز کند. آمریکا چنان از ورود حزبالله به این جنگ وحشت کرده که سعی دارد از طریق کشورهای عرب و دیگر حامیان حزبالله، به این گروه در لبنان این پیغام را بفرستد که نباید درگیر مناقشه با تلآویو شود.
آمریکا در حال حاضر دو سناریوی احتمالی دارد که در آنها حزبالله وارد جنگ با رژیم صهیونیستی میشود. نخست اینکه اسرائیل واکنش بیش از حدی به حملات راکتی حزبالله نشان دهد. دیگر اینکه صهیونیستها چنان حدی از قساوت را در حمله به غزه از خود نشان دهند که حزبالله ناچار به مداخله و دفاع مستقیم از غزه شود.
از سوی دیگر دولت آمریکا در حال فشار به نتانیاهو برای به تعویق انداختن درگیری زمینی در غزه است. آزادی ۲ زندانی سالخورده اسرائیلی توسط حماس با وساطت قطر و مصر با دلایل انساندوستانه هم در این حوزه تعریف میشود. واشنگتن نگرانی زیادی از وقوع جنگ بزرگ دارد. از طرفی آمریکا کمکهای همهجانبه به اسرائیل میکند ولی به طرفهای دیگر محور مقاومت پیام هشدار میدهد که نباید وارد جنگ شوند! مکرون هم به تبعیت از آمریکا با سفر به سرزمینهای اشغالی اعلام کرده است باید طرفهای دیگر از ورود به جنگ خودداری کنند.
در همین رابطه رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در نشست خبری روز دوشنبه خود اعلام کرد: با صدای بلند به طرف آمریکایی اعلام کردیم سالهای پیش شما و متحدانتان تلاش زیادی انجام دادید که حزبالله را از صحنه مقاومت منطقه حذف و خلع سلاح کنید ولی امروز حزبالله قدرتمندتر از هر زمان دیگری است. امروز حزبالله در نقطهای از قدرت قرار دارد که آمریکاییها و غربیها تاکنون دهها پیام به حزبالله دادهاند که ما از شما میخواهیم جبهه جدید جنگ علیه رژیم صهیونیستی باز نشود. حسین امیرعبداللهیان در پاسخ به سوال خبرنگار المیسره یمن گفت: آمریکاییها مرتبا به همه طرفها پیام میدهند، البته به ایران حداقل ۲ بار پیام دادهاند که این پیام شامل دو محور اساسی است. محور اول اینکه ما مایل به گسترش جنگ نیستیم و محور دوم اینکه از ایران میخواهیم خویشتنداری کند. حتی در برخی پیامها بر این تاکید دارند که ایران به خویشتنداری دیگر کشورها و طرفها و کنشگران توصیه کند. در حالی که آمریکا ادعا میکند به دنبال توسعه دامنه جنگ نیست، در ۲ هفته اخیر ثابت کرده با ارسال هزاران محموله سلاح و حمایت تمام عیار از رژیم صهیونیستی، در حال تشدید شدت دامنه نبرد در غزه و کرانه به روی زنان و کودکان و غیرنظامیان در فلسطین است.
بنابراین محور مقاومت در لبنان و عراق، همچنین یمن پیام صریحی به طرف آمریکایی و اروپایی دارد که بیشترین کمکها را به اسرائیل میکنند و آن پیام این است: جریان مقاومت در صورت ادامه جنایات سکوت نخواهد کرد. حمله دوشنبه شب گروه مقاومت عراقی به آمریکا و گروه مقاومت دیگر در سوریه به آمریکا یک «تهدید معتبر نظامی» است که اگر نسلکشی متوقف نشود قطعا آمریکا در منطقه با جریان مقاومت روبهرو خواهد شد.
مکرون هم که با سفر به تلآویو از اسرائیل حمایت همهجانبه کرده بود روزهای قبل در گفتوگویی با اشاره به عدم شرکتش در کنفرانس قاهره گفته بود به حزبالله پیام داده شده است. این حرفها در حالی است که فرانسه هیچ جایگاهی نزد مردم فلسطین ندارد و تمام مدیریت فعلی میدانی و عملیاتی جنگ غزه در اختیار آمریکاییهاست. مکرون با اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی و بنیگانتس و یائیر لاپید، رهبران مخالفان رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی دیدار کرد. رئیسجمهور فرانسه همچنین قرار است در تلآویو با خانوادههای هلاکشدهها و اسیرشدگان در جریان حمله مقاومت فلسطین که تابعیت فرانسوی و اسرائیلی دارند، دیدار کند. این دیدارها در حالی انجام میشود که تظاهراتهای بزرگی علیه جنایت اسرائیل در غزه همچنان در فرانسه برگزار میشود و دولت فرانسه هم بارها با معترضان به اسرائیل برخورد کرده است. 13 اکتبر، فرانسه ممنوعیت تظاهرات در حمایت از مردم فلسطین را در سراسر این کشور اعلام کرد، اما پس از کشتار اسرائیل در بمباران بیمارستان المعمدانی غزه که منجر به شهادت 500 نفر شد، این تصمیم را پس گرفت.
همچنین آمریکا به دلیل بیاعتمادی به نتانیاهو و ارتش اسرائیل قصد دارد خود فرماندهی جنگ زمینی را برعهده بگیرد. آموس هارئیل، تحلیلگر مسائل نظامی روزنامه هاآرتص گفت: علت تردید درباره گزینهها و اشکال این حمله زمینی سوالات مطرح شده پیرامون شانس موفقیت آن و نیز محدودیتهایی است که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا تحمیل کرده است. به نظر هارئیل، تشدید تنشها در مرزهای شمالی مجوزی برای نتانیاهو است تا این حمله زمینی را به تعویق اندازد زیرا رژیم صهیونیستی تلاش میکند از رویارویی نظامی مستقیم با حزبالله لبنان اجتناب کند. مقامات آگاه به خبرگزاری رویترز اعلام کردند ایالاتمتحده پیرو افزایش نگرانی از حمله گروههای مقاومت منطقه، گامهای جدیدی در راستای حفاظت از نیروهای خود در منطقه غرب آسیا برخواهد داشت و حتی در صورت لزوم خانواده نظامیان را تخلیه خواهد کرد. این مقامات ناشناس روز سهشنبه عنوان کردند این تدابیر شامل افزایش گشتزنیهای نظامی، محدود کردن دسترسی به تاسیسات نظامی و افزایش جمعآوری اطلاعات از جمله از طریق پهپادها و عملیاتهای نظارتی میشود.
این مقامات همچنین گفتهاند که واشنگتن به دنبال تقویت نظارت در برجهای دیدبانی در تاسیسات نظامی، افزایش امنیت در محل دسترسی به این تاسیسات و افزایش عملیاتها برای مقابله با موشکها، راکتها و پهپادهای احتمالی است. این در حالی است که این بسته جدید از تدابیر دفاعی پیشتر گزارش نشده بود. «مایکل کوریلا» فرمانده سازمان تروریستی سنتکام در بیانیهای به خبرگزاری رویترز گفت: با افزایش حملات و تلاشهای انجامگرفته در راستای حمله به اماکن نظامی آمریکا، بازبینی مداوم تدابیر حفاظت از نیروهایمان ضروری است.
او تاکید کرد «تاکنون اقداماتی در راستای افزایش تدابیر حفاظتی انجام گرفته است و ارسال تجهیزات نظامی بیشتر به منطقه باعث شده از کشته شدن نیروها جلوگیری شود».
همچنین جنگ غزه باعث شده اختلافات درون اسرائیل عمیقا تشدید شده و میان گالانت وزیر جنگ و نتانیاهو درگیری مستمر روزانه وجود دارد. «اسحاق بریک» یکی از فرماندهان میان رده ارتش رژیم صهیونیستی روز سهشنبه ۲۴ اکتبر در گفتوگو با «شبکه ۷ تلویزیون اسرائیل» درباره تبعات حمله زمینی ارتش رژیم اشغالگر به غزه هشدار داد و نتیجه آن را شکست دانست. طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین» او تاکید کرد: «اگر ارتش اسرائیل اکنون وارد غزه شود، با فرسایش نظامی و از دست دادن توانمندیهای خود مواجه خواهد شد، زیرا جنبشهای حماس و جهاد اسلامی خود را بخوبی از نظر نظامی آماده کردهاند». وی در ادامه افزود: مدتها قبل از حمله به غزه، حماس و جهاد اسلامی حملات جانبی، حملات زمینی، کمربندهای مین، تلههای انفجاری و آتش ضد تانک را در جادهها آماده کرده بودند. مرکز مطالعات «چتم هاوس» تلآویو در این باره گزارش داد: سناریویی که رهبران ارشد حماس رویای آن را در سر میپرورانند، حمله زمینی اسرائیل به غزه است؛ مقاومت فلسطین برای این کار برنامهریزی کرده و آماده رویارویی با یک تهاجم زمینی است که سالها طول میکشد. روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز هم سهشنبه، به نقل از مقامات ارشد آمریکایی نوشت: دولت جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده نگران این است که ارتش اسرائیل هنوز آماده حمله زمینی به نوار غزه نباشد.
روزنامه عبریزبان معاریو اعلام کرد مسؤولان بلندپایه اسرائیلی گفتهاند نتانیاهو به کسی اعتماد ندارد و خود را در میدان جنگ تنها میبیند و قبل از اتخاذ هر تصمیمی، بارها آن را بررسی و مرور میکند. وی به فرماندهان نهادهای امنیتی اعتماد ندارد، چرا که بعضی از آنها را او تعیین نکرده است. در همین حال، روزنامه عبری زبان هاآرتص نیز از تنش و اختلافات شدید بین نتانیاهو و وزیر جنگ این رژیم پرده برداشت و نوشت: نتانیاهو این هفته با گابی اشکنازی رئیس سابق ستاد کل ارتش دیدار و با او درباره شیوه اداره جنگ مشورت کرده است. این روزنامه اشاره کرد نتانیاهو مشورتهایی نیز در رابطه با احتمال پیوستن اشکنازی به کابینه جنگ انجام داده است. سه منبع آگاه به این مشورتها به هاآرتص گفتهاند که در صورت پیوستن اشکنازی به کابینه جنگ، صلاحیت او فراتر از یوآو گالانت وزیر جنگ خواهد بود. به همین دلایل است که نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرد آمریکا نگران ناتوانی ارتش اسرائیل برای حمله به غزه است. نیویورک تایمز نوشت: لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در گفتوگوهای تلفنی با همتای صهیونیست خود، یوآو گالانت، بر لزوم بررسی دقیق چگونگی تهاجم زمینی به غزه، جایی که حماس شبکههای تونلهای پیچیدهای را در مناطق پرجمعیت دارد، تاکید کرده است.
مقامات دولت بایدن اصرار دارند واشنگتن به تلآویو نمیگوید چه کاری انجام دهد، اما پنتاگون یک تفنگدار دریایی سه ستاره به نام ژنرال جیمز گلین را به همراه دیگر افسران برای کمک به اسرائیلیها در چالشهای جنگ شهری فرستاده است.
یک مقام پنتاگون روز دوشنبه گفت که استقرار ژنرال گلین که قبلا توسط آکسیوس گزارش شده، به این معنا نیست که پنتاگون در حال تصمیمگیری برای اسرائیل است.
به گفته این مقام، ژنرال گلین در صورت آغاز تهاجم به غزه، در اسرائیل نخواهد ماند. مقامات اسرائیلی در واشنگتن بلافاصله به درخواستها برای اظهار نظر پاسخ ندادند اما روز یکشنبه، یک دیپلمات سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن توصیه دولت آمریکا به اسرائیلیها را برای به تاخیر انداختن تهاجم زمینی رد کرد. این دیپلمات گفت: «ایالات متحده اسرائیل را در رابطه با عملیات زمینی تحت فشار قرار نمیدهد».
آخرین موضوع که در صدر کارهای واشنگتن قرار دارد این است که آمریکا درصدد است یک رژیم امنیتی جدید بینالمللی در جنوب سرزمینهای اشغالی ایجاد کند. بایدن که از بازیگران اصلی برای تغییر جغرافیا در غرب آسیاست به مصر، اردن و عربستان پیشنهاد تشکیل کشور فلسطین در صحرای سینا را داده است که این طرح او با مخالفت سنگین اعراب و مقاومت مردم در غزه بهشدت شکست خورده است.
***
مهمترین تحولات توفان الاقصی
دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت گفت: مهم است که بدانیم حملات حماس بی دلیل رخ نداده است؛ مردم فلسطین 56 سال در اشغال خفهکننده قرار گرفتهاند. آنتونیو گوترش گفت: آنها دیدهاند که زمینهایشان پیوسته توسط شهرکسازیها و خشونتها بلعیده شده است؛ اقتصادشان خفه شده، مردمشان آواره شدهاند و خانههایشان ویران شده است. وی روز سهشنبه خواستار توجه به زمینههایی شد که باعث پدیدآیی عملیات ۷ اکتبر علیه رژیم صهیونیستی شده است. وی همچنین گفت حمله ۷ اکتبر علیه اسرائیل توجیهی برای قتلعامهایی که در غزه رخ میدهند، نیست.
گلعاد اردان، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در واکنش به اظهارات آنتونیو گوترش در رابطه با جنگ غزه و بیان اینکه «مهم است درک کرد حمله حماس بیدلیل نبوده است» گفت او شایستگی رهبری سازمان ملل را ندارد و باید فورا استعفا کند.
شاخه نظامی حماس خبر داد یک گروه از غواصهایش از طریق زمینی و دریایی به سواحل زیکیم در جنوب عسقلان اشغالی نفوذ کردند. القسام خبر داد هماکنون درگیریهای شدیدی بین این نیروها و نظامیان صهیونیست در جریان است.
باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا درباره جنگ غزه گفت: «هرگونه استراتژی نظامی اسرائیل که هزینههای انسانی جنگ را نادیده بگیرد، در نهایت میتواند نتیجه معکوس داشته باشد».
ارسال به دوستان
غزه، باتلاق صهیونیستها
سیدمحسن حسینی: عملیات توفان الاقصی توسط نیروهای مقاومت حماس ضربات جبرانناپذیری بر پیکر نحیف و رو به زوال رژیم صهیونیستی وارد کرده است. به دنبال این شکست همهجانبه، رژیم صهیونیستی پس از 24 ساعت که از سیلی حماس گیج و هراسان بود، عملیات انتقام خود را آغاز کرد و با حملات هوایی سنگین به اصطلاح در حال انتقامگیری است؛ البته نه از گردانهای عزالدین قسام، بلکه از زنان و کودکان و غیرنظامیان فلسطینی در غزه!
سنگینی عملیات توفان الاقصی آنقدر زیاد بود که صهیونیستها مجبور شدند بحث عملیات زمینی را هم مطرح کنند، چرا که خودشان میدانند این شکست با حملات هوایی به مناطق مسکونی هرگز جبران نخواهد شد. با این حال بسیاری از کارشناسان و ناظران سیاسی معتقدند رژیم مجعول صهیونیستی در عملیات زمینی با چالشها و سختیهای بیشماری مواجه خواهد شد و غزه به «باتلاق صهیونیستها» تبدیل خواهد شد؛ همانطور که عراق و افغانستان باتلاق ایالاتمتحده آمریکا شدند.
1- اسرای صهیونیستی که در جریان عملیات توفان الاقصی به اسارت نیروهای حماس درآمدهاند، نخستین و بزرگترین چالش ارتش رژیم صهیونیستی است. هرچند حماس تعدادی از آنها را به دلایل انسانی آزاد کرده است اما صدها صهیونیست از جمله دهها فرمانده ارشد ارتش این رژیم و دهها نظامی دیگر همچنان در بند حماس هستند و با وجود تونلهای زیرزمینی که حماس در آنها سنگر گرفته است، آزاد کردن آنها از طریق هر عملیات نظامی-چریکی بسیار دور از دسترس است. همین الان بسیاری از شهرکنشینان در حال اعمال فشار به بنیامین نتانیاهو هستند تا قبل از انجام هرگونه عملیات اضافی، ابتدا گروگانها را آزاد کند. روز شنبه هزاران نفر از ساکنان اراضی اشغالی با حضور در خیابانها به تعلل و اهمالکاری دولت در زمینه آزادسازی اسرا اعتراض کردند و خواستار آزادی اسرا به عنوان اولویت اصلی شدند.
2- حمایت همهجانبه گروههای مقاومت در منطقه از عملیات توفان الاقصی و باز شدن جبهههای جدید دیگر، چالش بزرگ ارتش صهیونیستی است که کابینه جنگ این رژیم را با تردیدهایی در زمینه آغاز عملیات زمینی مواجه کرده است. از ابتدای حملات هوایی، حزبالله لبنان اقدامات محدود خود را علیه رژیم صهیونیستی آغاز کرد و این تازه آغاز راه است و به محض آغاز عملیات زمینی در غزه حزبالله به وعده خود عمل خواهد کرد. سکوت علامه سیدحسن نصرالله از آغاز عملیات توفان الاقصی نه نشانه بیتحرکی حزبالله، بلکه برعکس نشانه تمرکز وی بر تحولات موجود در جنوب لبنان و تحولات غزه است. رژیم صهیونیستی در واکنش به حملات موشکی حزبالله لبنان، بسیاری از شهرکهای نزدیک مرز لبنان را تخلیه کرده و مدام در حال تحت فشار قرار دادن دولت بیروت برای ممانعت از حملات حزبالله است. مقاومت عراق نیز برای جنگ علیه رژیم صهیونیستی اعلام آمادگی کرده و انصارالله یمن نهتنها در آمادهباش کامل به سر میبرد، بلکه حملاتی را نیز علیه رژیم صهیونیستی طی روزهای گذشته انجام داده است. از سوی دیگر متحدان غربی تلآویو بیشتر از هر چیز نگران هرگونه مداخله ایران علیه صهیونیستها هستند. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و مقامات امنیتی وی به همراه مقامات فرانسه، انگلیس و آلمان بارها درباره حمایت جمهوری اسلامی ایران از حماس در جنگ مقابل رژیم صهیونیستی هشدار دادهاند و تجهیزات نظامی زیادی از جمله چندین ناو هواپیمابر، سامانههای دفاع موشکی تاد و پاتریوت را در نزدیکی فلسطین اشغالی مستقر کردهاند.
تحلیل آنها این است که باز شدن هرگونه جبهه جدید علیه اسرائیل در میانه حمله به غزه عملیات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را با شکست تمام عیار مواجه خواهد کرد.
3- ارتش رژیم تروریست صهیونیستی تا پیش از عملیات توفان الاقصی با مجموعهای از ضعفها و بحرانهای متعدد روبهرو بود. شکاف در جامعه صهیونیستی، ناامیدی از آینده، نافرمانی و فرار از خدمت، ارتش صهیونیستی را در آستانه فروپاشی قرار داده بود تا جایی که بسیاری از تحلیلگران همین ضعفهای ارتش را از عوامل رخنه رزمندگان حماس به داخل اراضی اشغالی و انجام بینقص عملیات توفان الاقصی میدانند. نگرانی عمده کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی، اکنون این است که چنین ارتشی چگونه میتواند در زمین ناشناختهای مثل غزه، در جنگ شهری و تن به تن، با تونلهای زیرزمینی و مخوف حماس از پس ماموریت خود بربیاید؟
4- از سوی دیگر حماس اعلام کرده است 40 هزار نیروی آماده و هزاران نیروی ذخیره دارد که دشمن را غافلگیر خواهد کرد و آنها برای هر سناریویی آماده هستند. مقامات حماس همچنین تاکید کردهاند شگفتیهای زیادی برای ارتش دشمن در غزه به نمایش خواهند گذاشت.
5- مجموعه چالشهای ذکرشده، بنیامین نتانیاهو را در صدور دستور هرگونه حمله زمینی با تردید مواجه کرده است. در حالی که رجزخوانی صهیونیستها نشان میداد آنها بهزودی عملیات زمینی خود را آغاز خواهند کرد اما تلآویو تاکنون چندین بار شروع آن را به تاخیر انداخته است و مشخص نیست آیا چنین حملهای اصلا در کار هست یا آن را از دستور کار خارج کردهاند.
کان، شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی شامگاه یکشنبه از لغو عملیات زمینی ارتش اسرائیل خبر داد. این رسانه اسرائیلی اعلام کرد: ارتش اسرائیل آماده آغاز عملیات زمینی در نوار غزه بود ولی بنیامین نتانیاهو، به دلیل ملاحظات سیاسی فعلا این حمله را به تعویق انداخته است!
ارسال به دوستان
مأموریت جدید سلوان مومیکا
مهدی گرگانی: عملیات اخیر توفان الاقصی توسط نیروهای مقاومت حماس علاوه بر روشن کردن جبهه حق و باطل، به بسیاری از نقاط مبهم و تاریک تحولات اخیر در جهان نور تاباند و برخی مسائل پشت پرده را آشکار کرد. در حالی که بسیاری از آزادگان در سراسر جهان از جمله در آمریکا و اروپا در حمایت از مردم غزه و محکومیت حملات وحشیانه و جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به خیابانها آمدهاند، سلوان مومیکا، شهروند عراقی الاصل سوئد که طی ماههای اخیر بارها در ملأ عام اقدام به قرآنسوزی و هتک حرمت مقدسات اسلامی کرده بود، با در دست گرفتن پرچم رژیم صهیونیستی در خیابانهای استکهلم علنا از این رژیم کودککش و جنگ آنها علیه مردم غزه حمایت کرد. در حالی که دولت سوئد در ظاهر مخالف هتکحرمت قرآن کریم توسط این فرد هتاک بود اما هیچگاه اقدامی برای ممانعت از آن به عمل نیاورد. دستگاه قضایی سوئد به بهانه آزادی بیان مجوز قرآنسوزی را صادر کرد و حتی پلیس این کشور حاشیه امنی برای او ایجاد کرد تا این فرد در فواصل مختلف دست به هتاکی به مقدسات مسلمانان بزند. سوالی که در همان زمان مطرح شد، این بود: آیا سوئد تنها به خاطر آزادی بیان به این فرد هتاک اجازه چنین اقدام شنیعی را میدهد؟ اکنون با چرخاندن پرچم رژیم صهیونیستی توسط این فرد، پاسخ این سوال کاملا مشخص است. حمایت همهجانبه پلیس، دولت و نهادهای قضایی سوئد و دیگر کشورهای غربی از مومیکا و اقدامات موهن وی که به قیمت تیره شدن روابط سوئد با بسیاری از کشورهای اسلامی تمام شده است، نمیتوانست فقط در راستای آزادی بیان باشد، بلکه این لابیهای قدرتمند صهیونیسم و ضد تمدن اسلام بودند که با دستور به استکهلم برای هتک حرمت قرآن کریم برای این فرد حریم امن ایجاد کرده بودند. وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در همان زمان در بیانیهای رسمی این عنصر هتاک را عامل رژیم تروریست صهیونیستی خواند. عدهای از غربپرستان آن را به حساب دشمنی جمهوری اسلامی با صهیونیستها خواندند و همصدا با اربابان خود این اقدام موهن را بخشی از حمایت غربیها از آزادی بیان قلمداد کردند. اکنون با اقدام اخیر سلوان مومیکا میزان دقت و هوشیاری نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران بار دیگر به رخ جهان کشیده شد. در بیانیه وزارت اطلاعات ایران درباره مومیکا آمده بود دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی سال 2019 میلادی او را رسما به خدمت میگیرد و رابطی اطلاعاتی برایش تعیین میکند. ماموریت جاسوسی از مقرها و رهبران گروههای مقاومت عراق بویژه در استان نینوا از جمله ماموریتهای محوله به وی بوده است. مومیکا پس از انجام ماموریتهای جاسوسی خود با کمک رژیم صهیونیستی موفق به اخذ اقامت از سوئد شده بود. بعد از انجام ماموریت قرآنسوزی، اکنون حمایت از رژیم صهیونیستی و سفیدشویی جنایات این رژیم در جنگ علیه نوار غزه احتمالا ماموریت بعدی سلوان مومیکا در سوئد است.
ارسال به دوستان
کاروان ایران با کسب 16 مدال طلا در روز دوم بازیهای پارآسیایی هانگژو در رده دوم قرار گرفت
طلا کاشتند
کاروان ورزش ایران در چهارمین دوره بازیهای پارآسیایی روند مدالآوری خود را در دومین روز بازیها ادامه داد و از مرز کسب ۳۰ مدال طلا، نقره و برنز عبور کرد. کاروان ورزش ایران که با نام «فرزندان ایران» و شعار «ایمان، ایران، افتخار» و حضور ۲۱۰ ورزشکار در چهارمین دوره بازیهای پارآسیایی به میزبانی چین شرکت کرده است، در روز اول صاحب ۲۲ مدال طلا، نقره و برنز شد و بعد از چین در جایگاه دوم جدول قرار گرفت. البته کاروان ورزش ایران در نخستین روز مسابقات ۲۴ مدال کسب کرده بود اما با اعتراض چین و بررسی اتفاقی که در ماده F۵۶ پرتاب نیزه بانوان افتاد، کمیته برگزاری بازیهای پارآسیایی هانگژو، مدال طلا و نقره هاشمیه متقیان و زینب مرادی را پس گرفت.
* «پرچمدار» مدال گرفت
در چارچوب فینال رقابتهای پاراتیراندازی تپانچه ۱۰ متر، فائزه احمدی با رکورد 236.2 به عنوان قهرمانی دست یافت. ساره جوانمردی، پرچمدار کاروان ایران هم با رکورد ۲۳۳ صاحب مدال نقره شد.
پاراوزنهبردار دسته ۶۵ کیلوگرم مدال نقره گرفت
امیر جعفری در رقابتهای پاراوزنهبرداری و در دسته ۶۵ کیلوگرم صاحب مدال نقره شد. او با مهار وزنههای ۱۹۱، ۱۹۳ و ۲۰۰ کیلوگرم به این مدال دست یافت.
* تاریخسازی دختر پاراتکواندوی ایران
رزا ابراهیمی در فینال وزن ۵۷- کیلوگرم مسابقات پاراتکواندو برابر «کاملیلا داسمالووا» از قزاقستان به برتری ۳۴ بر ۱۵ دست یافت و صاحب مدال طلا شد.
* دومین طلای پاراتکواندو به نام پوررهنما ثبت شد
مهدی پوررهنما در دیدار نهایی وزن ۷۰- کیلوگرم برابر «چن شیه» از چین به میدان رفت و با برتری ۱۶ بر ۳ به نشان طلا دست یافت. پوررهنما بعد از رزا ابراهیمی دومین طلایی پاراتکواندوی ایران در هانگژو شد.
* صادقیانپور در تکواندو نقره گرفت
سعید صادقیانپور، نماینده پاراتکواندوی ایران در فینال وزن ۶۳- کیلوگرم مقابل «گانبات» از مغولستان با نتیجه ۶ بر ۲ باخت و به مدال نقره دست یافت.
* پایان روز خوب پاراتکواندو با مدال نقره
رومینا چمسورکی در فینال وزن ۶۵- کیلوگرم مسابقات پاراتکواندو برابر نماینده چین شکست خورد و به مدال نقره بسنده کرد. این چهارمین مدال پاراتکواندو در روز دوم بازیهای پارآسیایی بود. قبل از این رزا ابراهیمی و مهدی پوررهنما به نشان طلا دست یافته بودند. سعید صادقیان هم نایبقهرمان شده بود.
* دومین برد برای تیم ملی والیبال نشسته
دومین دیدار تیم ملی والیبال نشسته ایران در بازیهای پارآسیایی برابر قزاقستان برگزار شد. در این دیدار، شاگردان هادی رضایی در ۳ گیم متوالی و با نتایج ۲۵ بر ۱۰، ۲۵ بر ۲۲ و ۲۵ بر ۱۸ به برتری دست یافتند. تیم ملی والیبال نشسته ایران در سومین بازی خود به مصاف کامبوج میرود.
* رکابزن ایران صاحب مدال برنز شد
محمد دلیر، پارادوچرخهسوار کشورمان در تایمتریل انفرادی یک کیلومتر در کلاس B نابینایان و کمبینایان با زمان 1:06.343 موفق به کسب مدال برنز شد. همچنین بهروز فرزاد و مهدی محمدی در یک کیلومتر کلاس C۴ تایمتریل انفرادی کلاس B با رقبای خود به رقابت پرداخته و در نهایت جایگاههای پنجم و هشتم را کسب کردند.
* طلا و نقره پرتاب نیزه برای ایران
علی پیروج و سجاد نیکپرست ۲ نماینده ایران در رقابتهای پارادوومیدانی پرتاب نیزه صاحب مدال شدند. پیروج با رکورد ۶۳ متر و ۷۳ سانتیمتر به مدال طلا دست یافت. نیکپرست هم رکورد ۶۲ متر و ۹۲ سانتیمتر را ثبت کرد و عنوان نایبقهرمانی را از آن خود کرد.
* امیر خسروانی به مدال نقره رسید
در روز دوم مسابقات پارادوومیدانی، رقابتهای پرش طول کلاس T۱۲ برگزار شد که امیر خسروانی در بهترین پرش خود رکورد 7.19 متر را به ثبت رساند و موفق به کسب مدال نقره شد.
* پیروزی تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان
تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان دیروز چهارمین دیدار خود را برابر کامبوج برگزار کرد و موفق به شکست ۴۷ بر ۴۲ این تیم شد. چین حریف آخر تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان درمرحله مقدماتی است. این دیدار امروز برگزار میشود.
* استارت پاراوزنهبرداری با ۲ مدال نقره و برنز
در روز نخست رقابتهای پاراوزنهبرداری محسن بختیار در دسته ۵۹ کیلوگرم با حریفان خود رقابت کرد. وی با لیفت کردن وزنه ۱۹۱ کیلوگرمی در جایگاه دوم ایستاد و به مدال نقره رسید. سیدیوسف یوسفی دیگر نماینده ایران در این دسته از مسابقات بود. وی نیز با لیفت کردن وزنه ۱۸۱ کیلوگرمی در جایگاه سوم قرار گرفت و مدال برنز را از آن خود کرد.
* طلای ناب پرستو حبیبی با ثبت ۲ رکورد جدید
پرستو حبیبی یکی از طلاییهای کاروان فرزندان ایران در بازیهای پارآسیایی هانگژو لقب گرفت. حبیبی که آخرین ورزشکار شرکتکننده در ماده پرتاب «کلاب» کلاس F51.32 بود، در همان پرتاب اول رکورد 22.88 متر را ثبت و قهرمانیاش را قطعی کرد تا یک مدال طلای دیگر در کارنامه کاروان ایران به ثبت برسد. او همچنین موفق شد رکورد آسیا و رکورد بازیهای پارآسیایی را نیز جابهجا کرده و به نام خود ثبت کند.
* بیتسیاح به مدال نقره رسید
در ادامه روز دوم بازیها رقابت پرتاب نیزه کلاس F۴۱ با حضور ۷ ورزشکار برگزار شد که صادق بیتسیاح با رکورد 45.20 متر به مدال نقره دست یافت. رکورد بیتسیاح بالاتر از رکورد قبلی بازیهای پارآسیایی بود اما به نام او ثبت نشد، چرا که ورزشکار چینی با شکستن رکورد آسیا و جهان و بازیهای پارآسیایی، حد نصاب جدیدی در این ماده به نام خود ثبت کرد و با 3.26 متر اختلاف نسبت به بیتسیاح یعنی رکورد 48.46 متر به مدال طلا رسید.
* اسلام جاهدی طلایی شد
در ادامه دومین روز از رقابتهای پاراقایقرانی بازیهای پارآسیایی اسلام جاهدی در رشته کانو کلاس vl۲ به آب زد. جاهدی در رقابت با حریفان خود با زمان ۵۵ ثانیه و ۷۴۹ هزارم ثانیه و فاصله ۴ ثانیه نسبت به نفر دوم از خط پایان عبور کرد و در رده اول ایستاد و به مدال ارزشمند طلا دست یافت.
* الهام صالحی بانوی طلایی پارادوومیدانی
در مسابقات پارادوومیدانی الهام صالحی و شهلا جدیدی در کلاس F۵۴ پرتاب وزنه به رقابت پرداختند و موفق به کسب یک مدال طلا و یک مقام چهارم شدند. الهام صالحی در ۶ پرتابی که داشت، بهترین عملکردش را در پرتاب ششم و ثبت رکورد 7.36 متر انجام داد و با کسب عنوان قهرمانی، مدال طلا را به خود اختصاص داد. همچنین شهلا جدیدی با رکورد 6.25 متر در رده چهارم ایستاد و از دستیابی به مدال بازماند.
* مهرداد مرادی طلایی شد
فینال مسابقه دوی ۱۰۰ متر کلاس T۱۲ دیروز برگزار شد و مهرداد مرادی با ثبت زمان 11.17 ثانیه به مقام قهرمانی رسید و صاحب مدال طلا شد.
* بهروزی به مدال نقره رسید
در دومین روز رقابتهای پاراقایقرانی بازیهای پارآسیایی هانگژو دیروز شهلا بهروزی در رشته کانو کلاس kl۳ در رقابت با حریفان خود با یک ثانیه اختلاف نسبت به نفر اول از خط پایان عبور کرد و در رده دوم ایستاد و به مدال نقره دست یافت.
***
مدال نقره پارآسیایی بر گردن نوزاد ۳ ماهه ساره جوانمردی
ساره جوانمردی در بازیهای پارآسیایی هانگژو چین در حالی به مدال نقره پاراتیراندازی دست یافت که مسؤولان رقابتها این مدال را به گردن کودک ۳ ماهه او انداختند. در پایان فینال مسابقات پاراتیراندازی تپانچه بادی زنان ساره جوانمردی با ۲۳۳ امتیاز دوم شد و زمانی که روی سکو قرار گرفت، مسؤولان برگزاری مسابقات مدال نقره جوانمردی را به گردن کودک ۳ ماهه او انداختند. ساره جوانمردی که سابقه قهرمانی پارالمپیک را دارد، به همراه همسر و فرزند ۳ ماههاش در بازیهای هانگژو شرکت کرده است. جوانمردی پرچمدار کاروان ایران در مراسم افتتاحیه نیز بود. قهرمان پاراتیراندازی ایران که به همراه فرزند ۳ ماههاش در بازیهای پارآسیایی حضور دارد، گفت: مدال اصلی من نوزاد ۳ ماهه من است و خوشحالم در بازیهای پارآسیایی هم مدال نقره گرفتم. ساره جوانمردی پس از کسب مدال نقره بازیهای پارآسیایی و انداختن آن به گردن فرزند ۳ ماههاش گفت: کسب این مدال را به همه مردم ایران تبریک میگویم. من در دوره قبل بازیهای پارآسیایی ۲ طلا کسب کردم اما امسال توانستم فقط یک نقره به دست بیاورم و خیلی خوشحالم چون فقط ۱۴ جلسه تمرین مرا به این مسابقه رساند و امیدی به کسب مدال نداشتم اما خدا به من کمک کرد به خاطر «آوش» پسرم دست پر بازمیگردم. وی درباره لباس ویژه مراسم اهدای مدال فرزندش اظهار کرد: برای آوش لباس مزین به پرچم ایران سفارش دادیم و امیدوارم در آینده بتواند جای پدر و مادرش را بگیرد و یک قهرمان دوستداشتنی برای مردمش باشد. قهرمان پارالمپیک همچنین با اشاره به شرایط ویژه مادر بودن و شرکت در بازیهای پارآسیایی خاطرنشان کرد: شرایط سخت بارداری و بعد از زایمان و نداشتن تمرین مرا منقلب کرده بود و نمیدانستم در بازیهای پارآسیایی شرکت میکنم. تصمیم سختی بود اما با اطمینان و کمک همسرم در مسابقات شرکت کردم.
ارسال به دوستان
شعر، اندیشه و شخصیت مهرداد اوستا
روان و ساده اما جوشان
وارش گیلانی: تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر شؤون فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی یک ملت، امری روشن است. این امر، یعنی دینی و انقلابی بودن در سینما و تئاتر، نقاشی و گرافیک و هنرهای تجسمی، در موسیقی و حتی در عکاسی و خوشنویسی نیز تاثیر چشمگیر و فراگیری داشته است اما این تاثیر در شعر، تقریبا کامل و یکپارچه است. یعنی شعر انقلاب مثل خود انقلاب و اتفاقات آن، ملموستر جلوهگر شد؛ شاید بیشتر به این دلیل که شعر باب طبع ایرانیان است و آنان درک بالاتر و کاربردیتری از آن دارند.
در هر حال، بعد از انقلاب، اندیشههای شیعی انقلاب و آرمانهای آن از طریق شعر بازتاب و تاثیر بیشتری داشته؛ اشعاری که مفاهیم بخشی از آن کلی و بخش دیگری از آن، از جلوههای امروزی گرفته شده است؛ جلوههایی نظیر: رهبری و هدایت، مردمیبودن، طاغوتستیزی و ضد استعماری بودن، دینیبودن، مبارزه با روشنفکر غربزده، انتظار موعود، غفلتستیزی و دعوت به بیداری، پیوند حماسه و عرفان، الگوی ولایی، مساله فلسطین و لبنان، بیداری اسلامی و شهادت و دهها موضوع و مساله دیگر.
شاعران بسیاری قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در این میدان پا گذاشتند؛ شاعرانی که بسیاریشان با انقلاب حرکت کردند و در تبیین و تدوین شعر انقلاب، نقش هادی و پیشرو داشتند؛ شاعرانی نظیر سیدعلی موسوی گرمارودی و طاهره صفارزاده که پیش از انقلاب هالههایی از انقلاب را در مفاهیم و مضامین دینی اشعار خود روشن کرده بودند و بعد از انقلاب به آن قوام بخشیدند. از دیگر پیشگامان و معماران شعر انقلاب که شعرشان ریشه در تشیع انقلابی و انقلاب اسلامی دارد، میتوان از نصرالله مردانی، علی معلمدامغانی، سیدحسن حسینی، قیصر امینپور، سلمان هراتی، احمد عزیزی، محمدرضا عبدالملکیان و علیرضا قزوه نام برد. در این میان شاعرانی همچون مهرداد اوستا، حمید سبزواری، مشفق کاشانی، سپیده کاشانی و محمود شاهرخی هم بودند که با زبان شعر دیروز و شیوه قدما از انقلاب دفاع کردند.
بسیاری مهرداد اوستا را «پدر شعر انقلاب» نامیدند و بسیاری دیگر حمید سبزواری را. در واقع، شکی نیست که این دو برای شعر انقلاب و شاعران انقلاب پدری کردند؛ در کنار شاعرانی چون مشفق کاشانی. بسیاری نیز بر این عقیدهاند جنس و حرکت شعری شعر انقلاب، زبان و فضای دیگری دارد؛ شعری که نو بودن خود را یکسره به رخ میکشد و با خود نشانههایی دارد؛ در صورتی که شعر اوستا و سبزواری و مشفق، به لحاظ فضا و زبان متعلق به شعر دیروز است اما شعر انقلاب در فضای امروز و با زبان امروز نفس میکشد و شکل و محتوایش با انقلاب یکی و یگانه است. از این رو بسیاری علی معلم دامغانی را برازنده این مقام میدانند که پدر شعر انقلاب نامیده شود و بسیاری سیدعلی موسوی گرمارودی را و... اگر از این بحث بگذریم، یک چیز قابل انکار نیست و آن اینکه فرزندان شعر انقلاب قیصر امینپور و سیدحسن حسینی و سلمان هراتی، و به نوعی نصرالله مردانی و امثال ایشان است... و به شکلی دیگر علی موسوی گرمارودی و طاهره صفارزاده؛ تا آنجا که گرمارودی و صفارزاده سمت پیشکسوتی هم نیز دارند.
با این همه، مهرداد اوستا هرچه بود، شاعری بزرگ بود که هم به دین و هم به ملیت و هم به انقلاب اسلامی خدمت کرد و در راستای این سه، شعری داشت روان و زبانی داشت ساده اما جوشان؛ زبانی که تسلط خود را بر شعر فارسی نشان داد و توانست به زبان و شعر فارسی نیز خدمت کند و سود برساند و زندهبودن زبان مادری را به نمایش بگذارد. او در قصیده «زمستان»، به روانی رود و به خروشندگی خیال روان و جوان است:
«گریست ابر و دل افسرده و جان اسیر نشست
چکید خون گل و مرغ از صفیر نشست
گرفت آینه از موج، ابر از دریا
بتافت زلف و بر این آبگون سریر نشست
فروغ ماه فسرد و ز چشم ابر چکید
به شاخسار چمید و بر آبگیر نشست
شمیم نافه آهو به پرده، روی نهفت
عروس پردگی غنچه در حریر نشست
دریغ فر جوانی که همچو مجمر صبح
به چاه باختر از دور چرخ پیر نشست...».
اوستا در غزل نیز دستکمی از قصیده ندارد، اگرچه پرکاریاش در قصیده و بلندایی که در این قالب کسب کرده، او را بیشتر در مقام شاعری قصیدهسرا نشانده؛ در صورتی که زلالی غزلش اگرچه از کوهساران و چشمهساران شعر دیروز میجوشد و به دشت شعر بعد از مشروطه میریزد و با شاعرانی همچون رهی و شهریار همصدا میشود اما نوع زبان و رقص کلامش و روانی بیانش، جان شاعرانه او است، نه شگرد شاعرانه او:
«میان این همه دلبر که همنشین دارم
تو رهزن دل و دین منی، یقین دارم
به تیرهروزی من کم مبین که همچون شب
هزار رشته گوهر در آستین دارم
چو میروی ز برم، دیگر این چه شیداییست؟
که من اگر گلهای دارم، از همین دارم
به شوق روی توام، چون بینمت با غیر
ندیده بگذرم و دیده بر زمین دارم...».
شعرهای مهرداد اوستا، روشن و شفاف است و ساده و روان؛ حتی آنجا که پرتصویر است، از یک نوع روشنی و سادگی مطبوعی برخوردار است؛ شعرهایی در عین حال قدرتمند؛ این قدرت در ظرافتهای شعر او قابل درک و مشاهده است.
اوستا در هر قالب و گونه شعری که به آنها علاقهمند است، شاعری قدرتمند است؛ در قصیده، غزل، مثنوی، قطعه، رباعی و شعرهایی که تنها 2 بیت دارند و در چهارپاره و حتی شعر نیمایی که ظاهرا اوستا آنها را پیش از انقلاب باید سروده باشد.
در شعرهای نیمایی اوستا نیز همان وضعیت که در اشعار دیگرش جاری است، جاری است؛ با همان نشاط و سرزندگی؛ تا آنجا که این سرزندگی و نشاط، شعرهای نیمایی اوستا را از ریتم و ضربآهنگ تندی برخوردار کرده است. نیماییهای اوستا پرقافیه است، معمولا با 3 رکن (افاعیل) در هر مصراع. در واقع، اوستا در شعر نو یا نیمایی خود نیز به صورت و ظاهر شعر کلاسیک نزدیکتر است:
«ای هر کران دور، وی هرکجا سوز!
هرجا مغیلانزار غولان کمانگیر با خصم مزدور
هرجا کویر و هرکجا کوه
ای هر کران دیر!
اندوه، اندوه!
گسترده هر سو، دیولاخ اهرمن، راه
ای هر زمان اشک، وی هر کجا آه!
افکنده هر جا در کمینت راهزن، دام
دامی به هرگام
هنگام هنگام
دور از تو و دامان تو، فرزند نشتوه!
ای مام غمگین، بشکوه، بشکوه!
بشکوه، ای خاک فلسطین!»
در واقع این شور و نشاط و ریتم تند در شعر اوستا که یکدیگر را جذاب میکنند تا نشاط را دوچندان کنند، عقربههایش برخلاف نوع نگاه عبوس و ناامیدانهای است که بر شعر نو بعد از نیما حاکم است. در واقع، ناامیدی نیز در شعر اوستا رنگ و بوی دیگری دارد. یعنی اندیشه و نگاه اوستا وابسته به شعر قدیم است، تا آنجا که در شعر نیمایی، او بیشتر از کوتاه و بلندی شعر نو نیمایی بهره میبرد، نه فلسفهای که بر این کوتاهی و بلندی حکم میکند. یعنی شعر اوستا از نوع مهندسی شعر نیمایی دور است و به لحاظ صورت به شعر کلاسیک نزدیک است و به عاشقانهها و عارفانههای خود:
«تو خوشترین سرود عاشقانهای
تو بهترین ترانهای
تو قدس پاکدامن گناه را
نکوترین کرامتی
تو مُصحف خدای را به حسن و لطف، آیتی
کبوتر ترانهای
چکاوک ترنمی....».
شاعران و منتقدان و پژوهشگران اوستا را قصیدهسرایی بزرگ میدانند، در حالی که غزلهای او نیز دست کمی از قصیدههایش ندارد. در این میان، نکته ظریف اینجاست که وی در قصیده، روح و روحیه تغزلی دارد:
«تابید بر گردن شفق، پرده ز رخ بالا زده
گلرنگ، زربفت از افق، بر نیلگون دریا زده
نیلی پرندش را ببر، گلگونه بینی آستر
با ناز، دامان بر کمر، زین پرده مینا زده...
مینای دلکش را نگر، خون سیاوش را نگر
با آب، آتش را نگر در خرمن دلها زده
صهبا به مینا ریخته، می با صفا آمیخته
شور و نوا انگیخته، راه دل شیدا زده...».
مهرداد اوستا در شاعری توصیفگر است و توصیفهایش پرتصویر. شاعری است که حرف نمیزند، بلکه حرفش را با تخیل میزند. هر چند توصیفهای او بیشتر از شور و شوردگیها و نگاه عاشقانهاش برمیخیزد اما اندیشههای شاعرانهاش نیز خالی از تخیل نیست، با آنکه اغلب پندها و نصایح شاعرانش شبیه اشعار شاعران قدیم است. یعنی درست است که زبان، زبان دیروز است اما این زبان خالی از تازگی و نوگرایی نیست:
«هر نقش، که روزگار میانگیزد
سیماب مرا به مشک تر میریزد
ای موی سپید، چیست؟ دانی؟ گردی
کز نعل سمند عمر برمیخیزد».
گفتیم که اوستا از زبان و کشفهای امروزی دور است. با این حال، او در چهارپارههای خود تا حدی امروزیتر فکر میکند و زبانش امروزیتر است؛ یعنی او در این نوگرایی بیشتر به شعر شاعران میانه و نئوکلاسیک نزدیک میشود:
«کاروانا! بیارام امشب
یک نفس از آن ره بریدن
تا نیایش برم آسمان را
دیگر، اینجا توان آرمیدن...
بازگشتم به منزل که دیگر
ره نیارم بریدن از این بیش
چند، سرگشتهای بود باید
گردباد بیابان تشویش
بازگشتم، چو دیدم جهانیست
درهم افتاده، چون موی زنگی
راه خونین همی زد به پرده
ناخن مجلسآرای چنگی...».
دلبستگی و وابستگی اوستا به شعر گذشته کم نیست اما ویژگیهایی در شعرش دیده میشود که او را از شعر دیروز و امروز مستقل نشان میدهد. یعنی اوستا شاعری اهل تقلید نیست، زیرا او میتواند در فضای شعر گذشته، دست به نوگراییهایی بزند که استقلال شعری او را تضمین میکند.
دیگر اینکه اوستا شاعری است با پیشینه و پشتوانه دینی و اسلامی، در ردیف شاعران مستقل. اوستا یک مذهبی سنتی صرف نیست، بلکه به این واسطه به انقلاب اسلامی ایران نزدیک است و اشعاری نیز برای وقایع انقلاب سروده است که برشی از یک نمونهاش در بخش بررسی اشعار نیمایی اوستا پیش از این آمد و آن شعری برای فلسطین بود. اوستا حتی مجموعه شعری به نام «امام حماسهای دیگر» دارد. گرایشهای انقلابی اوستا به پیش از انقلاب بازمیگردد؛ شعرهایی سرشار از مایههای دینی و ملی. دکتر شریعتی در کتابش نه تنها اندیشههای اوستا را بلکه شعرهای او را نیز ستوده است. اینک ابیاتی از قصیده «آفرین محمد(ص)»:
نه جلوه بود و نه رنگ، این رواق الوان را
نه بر ستاره برآورده چرخ، دامان را
نه جویبار زمان در فراخنای مکان
نه پرتوی به چراغ زمانه، کیهان را...
برون خرامید از لفظ معنی و بنمود
به آفرین محمد، خدای سبحان را
درود باد و سلام، آن فروغ بینش را
چراغ چشم دل و شمع دیده جان را
جمال شاهد معنی، چراغ کعبه دل
لوای قبله توحید، فر فرقان را...».
با این همه، شعر اوستا را باید در شور و شیداییها و تغزل او یافت که در لایههای آشکار و زیرین شعرش جاری است؛ چه در غزلها و قصایدش و چه در دیگر قالبهای شعری او. میتوان یافت، استقلالی که به شعر اوستا هویت میبخشد، حال در هر قالبی که میخواهد باشد، چرا که اوستا در همه قالبها و شیوههای شعری (مگر تا حدی در چهارپاره که دلیلش گفته شد) زبانی شبیه هم یا نزدیک هم دارد:
«وفا نکردی و کردم، خطا ندیدی و دیدم
شکستی و نشکستم، بریدی و نبریدم
اگر ز خلق ملامت، وگر ز کرده ندامت
کشیدم از تو کشیدم، شنیدم از تو شنیدم
کیام؟ شکوفه اشکی که در هوای تو هر شب
ز چشم ناله شکفتم، به روی شکوه دویدم
مرا نصیب غم آمد به شادی همه عالم
چرا که از همه عالم، محبت تو گزیدم...».
بالایی غزل بود، حالا شعر نو یا نیمایی اوستا:
«مرا به حرف این و آن فروختی/ مرا، مرا بسوختی!/ دریغ تو، که در بهای آنچه را فروختی/ به جز ندامتی که میبری چه داشتی؟/ چه جای آشتی؟ مگر/ تو جای آشتی، گذشته عزیز من گذاشتی؟...».
حال چند بیتی از یک قصیده:
«آفتابآسا، خیال روی او/ سر برآرد هر دم از هر روزنی
چون پری در شیشه اندیشهای/ فتنهای، عشقی، جهان برهم زنی
دوخته از پرنیان آفتاب/ بر تن، او را همچو گل، پیراهنی...
در هر حال، این همه شور و شیدایی و تغزل در جان شاعری، خبر از آن دارد که او عشق و شعر را در یک رود روانه دریا کرده است.
اوستا به زبان عامیانه نیز ترانهها و شعرهایی دارد؛ کارهایی نظیر شعر «پریا»ی شاملو:
«یکی بود، یکی نبود/ پشت گنبد کبود/ زیر ایوون افق/گله دور میشد و دور/ تک و تنها، سوت و کور/ یه سایه نشسته بود/ پای اون کوه بنفش/ پشت اون جنگل سبز/... تُوی رویای سیاش/ خواب خورشید میدید...».
یا شبیه ترانه:
«فرشته قشنگ من/ پرنده سپید من!/ .../ یادت میاد شبونهمون؟/ بهانهمون، ترانهمون؟/ .../ خونم بودی، جونم بودی/ سازت شدم، چنگت شدم/ بال و پرت کجا شده؟/ شور و شرت کجا شده؟...».
اوستا شعرهای ابداعی و ابتکاری هم دارد؛ شعرهایی که در آن مصراع اول و سوم و مصراع دوم و چهارم با هم همقافیه میشوند و در ادامه قافیهها به گونهای دیگر میآیند. اگرچه از این نوع کارهای ابتکاریاش استقبال نشد:
«همه شب دارم دلکی پرخون
شبکی مست از مینابم کن
به یکی عشوه، به یکی افسون
مه من، مستم کن و خوابم کن
همه سوزم کن، همه دردم کن
همه دودم کن، همه گردم کن
همه خارم کن، همه وَردم کن
همه اشکم کن، همه آبم کن
تو اگر مهری، تو اگر ماهی
تو اگر اشکی، تو اگر آهی
همه دلبندی، همه دلخواهی
به عتابم گیر و جوابم کن...».
ارسال به دوستان
رئیس سازمان غذا و دارو در گفتوگو با «وطن امروز»: افزایش تولید داروهای سرطانی در داخل قیمتها را کاهشی کرد
دارو، درمان و امید
گروه اجتماعی: رئیس سازمان غذا و دارو گفت: قیمت داروهای سرطانی منطقی و بعضا کاهشی است از طرفی تولید بخش عمدهای از این نوع داروها در کشور انجام میشود. به گزارش «وطن امروز»، اگرچه سال گذشته حذف ارز ترجیحی 4200 تومانی، صنایع دارویی کشور را با مشکلات و کمبودهایی مواجه کرد و در بخش دارو شاهد کمبودهایی بودیم اما با ورود شخص رئیسجمهور به این مساله و تامین ارز مورد نیاز صنایع داروسازی، مشکل کمبود دارو در کشور حل شد و در حال حاضر بیش از 95 درصد داروها در کشور تولید میشود. هرچند هزینه تولید دارو به دلیل حذف ارز ترجیحی نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است اما با اجرای طرح «دارویار» قیمت دارو به سمت واقعی شدن پیش میرود، به طوری که هزینه افزایش قیمت دارو توسط بیمهگر پرداخت میشود تا پرداخت از جیب بیمار افزایش نیابد. به عبارت دیگر بر اساس این طرح، یارانه دارو مستقیما به مصرفکننده نهایی دارو میرسد. از مزایای این طرح میتوان به توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، بهرهمندی همه دهکهای درآمدی از یارانه دارو، تغییر نکردن پرداخت بیماران و در مواردی کاهش آن، اجرای بیمه همگانی سلامت برای افراد فاقد بیمه، برقراری پوشش بیمهای برای داروهایی که پیش از این تحت شمول حمایتهای بیمهای نبودهاند، کاهش کمبودهای دارویی، منطقی شدن تجویز و مصرف دارو و کاهش تقاضای القایی، کنترل قاچاق معکوس و رشد صادرات رسمی دارو و حمایت ویژه از داروهای مصرفی بیماریهای مزمن، خاص و صعبالعلاج اشاره کرد. حال در شرایطی که تولید و توزیع دارو شرایط عادی خود را سپری میکند و بیمارانی که تحت پوشش بیمه سلامت هستند، برای تامین دارو هزینه نمیکنند، برخی از گرانی دارو بویژه داروهای سرطانی گلهمندند، این در حالی است که طبق اظهارات روسای وزارت بهداشت، هزینه دارو و بستری بیش از 30 میلیون ایرانی تحت پوشش بیمه سلامت که معمولا این افراد از دهکهای پایین درآمدی جامعه هستند، رایگان است. سیدحیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو در گفتوگو با «وطن امروز» درباره وضعیت تولید دارو و هزینه داروهای سرطانی گفت: داروهای سرطانی به اندازه کافی در داخل تولید میشود و قیمت آنها منطقی و بعضا کاهشی شده است. وی با بیان اینکه اخیر اخباری مبنی بر رشد چند برابری قیمت داروهای سرطانی منتشر شد که به اشتباه قیمت یک دارو به جای کاهشی افزایشی گزارش شد، گفت: قیمت این دارو از 850 هزار تومان به 280 تومان کاهش یافته بود اما در خبر منتشر شده به جای 280 هزارتومان 2 میلیون و 800 هزار تومان اعلام شده بود. وی در ادامه اظهار داشت: دولت به حمایت از بیماران سرطانی هزینه داروهای گران آنها را میپردازد. طبق گفته رئیس سازمان غذا و دارو، اینکه عنوان میشود داروی خاصی در کشور موجود نیست، احتمالا مربوط به برخی برندهای خاص از یک دارو است که به دلیل تولید داخل اجازه واردات آن دارو داده نشده است.
همچنین رئیس سازمان غذا و دارو در حاشیه همایش بیمه سلامت که روز دوشنبه همین هفته در سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد، درباره تمهیدات این سازمان درباره تامین آنتیبیوتیک گفت: ذخایر آنتیبیوتیک به یاری خدا بالاست و از تولیدات و واردات سال گذشته نیز مقداری برای مصرف ذخیره شده است. وی در پاسخ به این سوال که آیا برنامهریزی انجامشده تا مانند سال گذشته با مشکل کمبود آنتیبیوتیک در کشور مواجه نشویم، ادامه داد: با تمهیداتی که اندیشیده شده انشاءالله امسال مشکلی در تامین آنتیبیوتیک نداریم. رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: ماه مهر به پایان رسیده و ما مشکل خاصی در این زمینه نداریم. وی همچنین با اشاره به رفع مشکل کمبود شیرخشک در کشور که در هفتههای اخیر با آن مواجه بودهایم، تصریح کرد: با تمهیدات انجام شده مشکل کمبود شیر خشک هم بزودی رفع میشود، البته در حال حاضر هم مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد. محمدی تاکید کرد: بحثی که در حال حاضر درباره شیرخشک وجود دارد، مربوط به برخی برندهای خاص است که میزان نیاز این برندهای خاص نیز بیشتر از تولیدشان بوده است؛ اگر تولید این برندهای خاص در همین آبانماه به عددی که مدنظر ما است یعنی ماهی ۵ میلیون برسد، مشکل حل خواهد شد. وی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره واردات داروهای اسامای نیز گفت: داروهای بیماران اسامای در حال حاضر برای مطالعه گروه اول موجود است. منتظر هستیم تا انشاءالله اثربخشی به صورت رسمی اعلام شود.
ارسال به دوستان
قوه قضائیه از تشکیل پرونده قضایی برای رسانههای شایعهساز در پرونده قتل داریوش مهرجویی خبر داد
نوبت داد ستانی
گروه سیاسی: چند روز است تمام متهمان دخیل در پرونده قتل داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدیفر دستگیر شدهاند و همه ابعاد آن نیز بهصورت کامل مشخص شده اما از روز وقوع حادثه تا زمانی که همهچیز مشخص شود، برخی جریانات تلاشهایی را جهت بهرهبرداری سیاسی از اتفاق مذکور به عمل آوردند؛ تلاشهای که در کُنه آن سعی میشد با کلیدواژههایی چون سازمانیافته بودن قتل و قیاس آن با قتلهای زنجیرهای، روی چنین اتفاقی موجسواری کرده و عملا نیز جمهوری اسلامی ایران را متهم کنند.
در همین راستا روز گذشته مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری با خبرنگاران، ضمن اشاره به اشاعه چنین شایعات و اقداماتی که با هدف بهرهبرداری سیاسی از سوی برخی جریانات رخ میدهد، گفت: بارها در نشستهای مختلف به رسانههایی که مبادرت به اعلام مطالب کذب میکنند، تذکراتی داده شده است. در هفتههای اخیر و روی دادن برخی حوادث تلخ و ناپسند همچون قتل یکی از شخصیتهای معروف سینمایی کشور، عدهای از افراد و جریانات سیاسی بدون اینکه سند و مدرکی در دست داشته باشند یا نسبت به ریشهها و عوامل وقوع این قتل اطلاعی کسب کرده باشند، در اقدامی هماهنگ با جریانات شایعهساز و مغرض خارجی تلاش کردند با سرعت از خون به ناحق ریخته شده فردی که مشهور است، اهداف سیاسی و امنیتی ناپسندی برداشت کرده و نوک پیکان قتل را قبل از پیدا شدن سرنخها به سمت نظام اسلامی بگیرند.
ستایشی ادامه داد: از همان ابتدای وقوع این حادثه تمام عوامل قضایی و انتظامی در پی دستور قاطع رئیس قوه قضائیه، به صورت شبانهروزی اهتمام کردند تا ابعاد و زوایای حادثه را بهسرعت و دقت موشکافی کنند و نهایتا پس از ۷۲ ساعت از وقوع حادثه، عوامل اصلی شناسایی و بازداشت شدند.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه بیان کرد: قوه قضائیه بنا به مسؤولیت ذاتی خود که حفظ و حراست از امنیت روانی و آسایش و آرامش مردم را بر عهده دارد و نیز وعدهای که در این زمینه به مردم داده، نسبت به افراد و برخی رسانههای شایعهساز وارد شده است و ضمن ارائه هشدارهای لازم برای تشکیل پرونده، برای برخی از آنها هم اقدام کرده است.
وی افزود: این اقدام در راستای ارج نهادن به ضرورت حفظ امنیت روانی مردم و صیانت از فضای رسانهای سالم صورت گرفته و در صورت تکرار نیز همین موضع ادامه پیدا میکند.
پیرامون همین شایعات و انتشار مطالب نادرست، چندی پیش سردار سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا نیز طی یادداشتی به تلاش برخی رسانهها با گمانهزنی اشتباه و انتشار اخبار ضد و نقیض اشاره کرد و ضمن تاکید بر عواقب نامعلوم چنین مطالبی در روند پرونده و همچنین امنیت روانی جامعه نوشت: «وقتی روزنامه، سایت، صفحات اجتماعی و... اقدام به گمانهزنی و یافتههای غلط، نیمهدرست یا حتی بهطور اتفاقی کاملا درست خود را منتشر میکند، عواقب آن نامعلوم است و نمیدانیم کدام گوشه از تحقیقات و بازجوییها و روند پرونده را خدشهدار میکند».
به هر روی از همان ساعات ابتدایی قتل داریوش مهرجویی و همسرش، اصلاحطلبان همسو با برخی رسانههای معاند تلاش کردند از اتفاق مذکور سوءاستفاده کرده و از آن بهرهبرداری سیاسی کنند. این جریانات در یکی از تلاشهایشان سعی داشتند با کلیدواژه سازمانیافته بودن قتل، ضمن سیاهنمایی و تلاش برای انحراف واقعیت، با کمپینسازی در فضای مجازی، آن را به قتلهای زنجیرهای پیوند زده و از همین مسیر نیز اهداف سیاسی مدنظر خود را برداشت کنند؛ تلاشی که مشخصا طی یک سال اخیر درصدد بود از هر مسالهای بحران امنیتی خلق کرده و با استفاده از آن امنیت روانی جامعه را به هم بزند اما حداقل در این پرونده با مشخص شدن ابعاد و همچنین متهمان آن، با شکست مواجه شد و نتوانست از قتل داریوش مهرجویی و همسرش، اهداف سیاسی موردنظر خود را بهرهبرداری کند.
ارسال به دوستان
18 سال پس از انتشار کاریکاتورهای موهن درباره پیامبر اسلام(ص) در دانمارک، مردم کپنهاگ تجمع بزرگی در حمایت از فلسطین برگزار کردند
نور خاموش نشدنی
گروه سیاسی: «نور هرگز نمیمیرد». این بهترین تعریفی است که میتوان برای حضور هزاران نفر از مردم اروپا در خیابانها به کار برد؛ حضوری که فریاد اعلام انزجار از رژیم کودککش صهیونیست و حمایت از مردم فلسطین است. این روزها خیابانهای انگلیس، فرانسه، سوئد، ایتالیا، بلژیک و دیگر کشورهای اروپایی به صحنهای برای اعلام نفرت از اسرائیل و همبستگی با فلسطین تبدیل شده است. در تازهترین مورد از این تظاهرات، پایتخت دانمارک روز گذشته شاهد حضور گسترده آزادیخواهانی بود که با وجدانهای بیدار، فریاد حمایت از مردم بیدفاع فلسطین را سر دادند، این در حالی است که دولتهای این کشورها با اعمال دیکتاتوری، سعی در سرکوب صدای حمایت از فلسطین و سانسور اخبار مربوط به جنایات رژیم صهیونیستی دارند.
سال ۲۰۰۵ میلادی (۱۳۸۴ هجری شمسی) برای نخستینبار در دنیا، یک مجله دانمارکی در اقدامی هدفمند، کاریکاتورهای موهنی از پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) منتشر کرد که در فضای مجازی بهسرعت پخش شد. این کاریکاتورها بعدها در نشریه فرانسوی شارلی ابدو هم تجدید چاپ شد، تا خشم دوباره مسلمانان جهان را برانگیزد.
این کاریکاتورها در ادامه در نشریات کشورهای فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، آلمان، نروژ، هلند، سوییس، لهستان و چک هم چاپ شد. همچنین سال ۲۰۰۸ پس از آنکه پلیس 3 نفر را به اتهام توطئه برای قتل طراح کاریکاتورها دستگیر کرد، چندین نشریه دانمارکی اقدام به چاپ مجدد این کاریکاتورها کردند. افزون بر دانمارک، نشریات کشورهای سوئد، اسپانیا و هلند ضمن گزارش دستگیری مظنونان، کاریکاتورها را منتشر کردند.
با محوریت این کاریکاتورها بود سال ۲۰۰۶ میلادی (۱۳۸۵ هجری شمسی) فیلم مستند کوتاه «فتنه» توسط یک فیلمساز هلندی ساخته شد. شروع این مستند، تصویری از صفحات قرآن کریم بود که با تصویری از کاریکاتور موهن آغاز و در آن به آیات قرآن و شخصیت پیامبر(ص) توهین میشد. در انتهای فیلم نیز از مسلمانان خواسته میشود این آیات را خودشان از قرآن پاره کرده و دور بریزند و جلوی گسترش اسلام را بگیرند. خیلی زود این فیلم و کاریکاتورهای موهن رسانهای شدند و مسلمانان در سراسر جهان به خشم آمدند و تظاهراتهای اعتراضی علیه کشور دانمارک در جهان شکل گرفت. در این میان برخی مقامات کشورهای اسلامی واکنش نشان دادند و تعدادی از کشورهای اسلامی نیز علیه کالاهای دانمارکی تحریم وضع کردند. در ایران هم علاوه بر تظاهرات، چند اقدام ابتکاری صورت گرفت و برخی شرکتهای بزرگ دانمارکی تحریم شدند.
هتک حرمت گروههای اسلامستیز دانمارکی به اینجا ختم نشد. در طول سالهای گذشته هر وقت خبری از اهانت اروپاییها به قرآن کریم، پیامبر اسلام یا مقدسات اسلامی منتشر میشد، نام افراد یا گروههای افراطی اسلامستیز نیز به عنوان عاملان اصلی این هتک حرمتها به میان میآمد. در جریان هتک حرمتهای سریالی به قرآن هم که امسال انجام شد، اسلامستیزان دانمارکی در کنار سلوان مومیکا (عامل موساد) که در سوئد اقدام به آتش زدن قرآن کریم میکرد، اهانت به قرآن و مقدسات اسلامی را از سر گرفتند.
با همه اینها، باید به سال 2005 برگشت و سرآغاز این هتک حرمتها را در روزنامه دانمارکی «یولاندز پستن» جستوجو کرد؛ زمانی که کورت وسترگارد، کاریکاتوریست دانمارکی اقدام به انتشار 12 کاریکاتور از پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) کرد.
18 سال از آن روزها میگذرد و همانطور که اشاره شد، در طول سالهای اخیر گروهها و افراد تندرو اسلامستیز پای ثابت برنامهها و اقدامات هماهنگشده برای هتک حرمت قرآن و مقدسات اسلامی بودهاند. امروز اما وضعیت فرق کرده است؛ حالا مردم دانمارک با حضور گسترده و قابل توجه خود در خیابانهای کپنهاگ پایتخت این کشور، فریاد حمایت از مساله اول و اصلی اسلام در یک قرن گذشته را سر میدهند. در تصاویری که از تجمع روز دوشنبه دانمارکیها منتشر و مخابره شده، هزاران نفر از معترضان به جنایات رژیم صهیونیستی، ضمن حمایت از مردم فلسطین، شهادت هزاران نفر از مردم غزه از جمله کودکان و زنان را محکوم کردند.
حالا دوباره برگردیم به سال 2005؛ کورت وسترگارد، کاریکاتوریست دانمارکی که برای نخستین بار اقدام به طراحی کاریکاتورهای موهن از پیامبر اسلام کرده بود، با هراس از عواقب اقدام خود و از ترس جانش، به مدت 15 سال به صورت مخفیانه زندگی کرد. او به طور شبانهروزی تحت حفاظت نیروهای پلیس دانمارک قرار داشت و در این بین چندین بار نیز تهدید به قتل شد.
وسترگارد در روزهای پایانی تیرماه 1400، در ۸۶ سالگی مرد اما در خواب هم نمیتوانست متصور این باشد که مردم دانمارک 2 سال پس از مرگ او، نهتنها به ضدیت با اسلام نمیرسند که با حضور گسترده خود در خیابانهای کپنهاگ و با انجام تظاهرات حمایتشان را از قبله اول مسلمانان دنیا در مقابل رژیم کودککش تحت حمایت غرب اعلام میکنند.
ارسال به دوستان
در تهران بیش از ۶۰ نمازخانه و مسجد برای اهل سنت دایر است
دروغ بزرگ عبدالحمید
گروه سیاسی: امام جمعه مسجد مکی زاهدان که دیگر ابزاری برای تحریک احساسات قومی و مذهبی مردم منطقه ندارد، به انتشار اخبار دروغ و جعلی رو آورده است.
عبدالحمید اسماعیل زهی جمعه هفته گذشته، در بخشی از خطبههای نماز جمعه مسجد مکی، با اشاره به پلمب نمازخانه اهل سنت در محله پونک تهران، مدعی شد این نمازخانه به دلیل پذیرایی از نمازگزاران اهل سنت پلمب شده است: «حادثهای که برای این نمازخانه پیش آمده است صرفا در راستای جلوگیری از نماز و علامت تعصبات مذهبی است. در این نمازخانه بهجز برادری و اخوت چیز دیگری نبود».
همین ادعا کافی بود تا بخشی از نمازگزاران مسجد مکی که احساسات آنها تحریک شده بود، اقدام به ایجاد شلوغی کنند.
در حالی که اسماعیل زهی سعی دارد علت پلمب شدن نمازخانه اهل سنت در پونک تهران را حضور اهل سنت در این مکان معرفی کند، اسناد و مدارک چیز دیگری میگوید.
ماجرا از این قرار است که سال ۹۹ شرکت کارگزار جریان مکی، مزایده تصویربرداری هوایی از برخی مناطق ایران را برده و برای ضمانت آن، ملک متعلق به این جریان را وثیقه گذاشته است. این شرکت ۶۰ میلیارد پیشپرداخت گرفته و بهجای تصویربرداری، ملک خریده و سود چندصد میلیاردی کرده است. در ۲ سال گذشته هم نه پول برگشت داده شده نه خسارت داده شده و نه قرارداد اجرا شده است. در نهایت با شکایت طرف خسارتدیده، وثیقه با حکم دادگاه فروخته شده تا خسارت بیتالمال برگشت داده شود. این واحدها همان نمازخانهای است که عبدالحمید درباره آن حرف زده است.
امام جماعت مسجد مکی زاهدان در بخش دیگری از صحبتهای خود در جمعه هفته گذشته مدعی شد دستهای پشت پرده اجازه ساخت نمازخانه و مسجد اهل سنت در تهران را نمیدهند. این ادعا هم در حالی است که صرفا در تهران و شهرستانهای اطراف پایتخت، بیش از 60 نمازخانه و مسجد اهل سنت در حال فعالیت است.
چند سال قبل رسانههای خبری به نقل از مرکز رسیدگی به امور مساجد نوشتند: «اهل تسنن در تهران حداقل ٩ مسجد فعال دارند که عبارتند از: مسجد صادقیه در فلکه دوم صادقیه، مسجد تهرانپارس در خیابان دلاوران، مسجد شهرقدس در کیلومتر ٢٠ جاده قدیم، مسجد خلیج فارس در بزرگراه فتح، مسجدالنبی در شهرک دانش، مسجد هفتجوب در جاده ملارد، مسجد وحیدیه در شهریار، مسجد نسیمشهر در اکبرآباد و مسجد رضیآباد در سهراه شهریار».
اسفند سال 99 نیز شورای مدارس اهلسنت در پاسخ به نامهای که عبدالحمید خطاب به رهبری نوشته بود، نوشت «با رویکرد امتمحور و تمدنساز نظام اسلامی قریب به ۱۷ هزار مسجد، مصلی و نمازخانه اهلسنت در کشور با همت علما، مردم و همیاری نظام اسلامی فعال و صدها مدرسه علوم دینی اهلسنت نیز به تعلیم و تربیت طلاب و دانشپژوهان اهلسنت همت میگمارند». با توجه به این موارد باید گفت به نظر میرسد عبدالحمید اسماعیل زهی یا اطلاعی از تعداد مساجد و نمازخانههای اهل سنت در تهران و سطح کشور ندارد یا با علم به این موضوع، سعی دارد با تحریف واقعیت، احساسات مذهبی را علیه امنیت ملی تحریک کند.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ کاهش 16 میلیونی نسخههای منتشر شده کتاب نسبت به سال گذشته
نشر آب رفت
گروه فرهنگ و هنر: شمارگان کل کتاب منتشر شده با توجه به آمار خانه کتاب و ادبیات در بازه زمانی یک ساله از آبان 1400 تا آبان 1401 عددی نزدیک به 120 میلیون نسخه را نشان میدهد، این در حالی است که این عدد در بازه آبان۱۴۰۱ تا آبان ۱۴۰۲ به 104 میلیون نسخه رسیده است. البته در عناوین تولید شده نیز با کاهش 7 هزار عنوانی روبهرو هستیم.
آمار خانه کتاب و ادبیات در بازه زمانی یک ساله از آبان 1400 تا آبان 1401 عددی نزدیک به ۱۱۳ هزار عنوان چاپ اولی و تجدید چاپ را نشان میدهد، این در حالی است که این عدد در بازه آبان ۱۴۰۱ تا آبان ۱۴۰۲ کاهش 7 هزار عنوانی را تجربه کرده است. از ۶ هزار و ۸۷۳ عنوانی که در مهر سالجاری روانه بازار نشر شده، 5 هزار و ۶۹ عنوان تألیفی و هزار و ۸۰۴ عنوان هم ترجمهای بوده است. از این تعداد 3 هزار و ۹۲۳ عنوان چاپ اولی بوده و مابقی عناوینی است که تجدید چاپ شده است. به طور کلی در مهرماه صنعت نشر کشورمان 3 هزار و ۹۲۳ عنوان تولید داشته است که این عدد سال گذشته 4 هزار و ۳۴۱ عنوان بوده است.
* چاپ بیش از 106 هزار عنوان کتاب در یک سال
در آمارهایی که مسؤولان در رابطه با عناوین تولید شده در یک سال میدهند، مجموع آثار چاپ اولی و تجدید چاپی مدنظر است و احتمال میرود امسال این عدد کاهش قابل توجهی داشته باشد، چرا که آمار خانه کتاب و ادبیات در بازه زمانی یک ساله از آبان ۱۴۰۰ تا آبان ۱۴۰۱ عددی نزدیک به ۱۱۳ هزار عنوان را نشان میدهد، این در حالی است که این عدد در بازه آبان ۱۴۰۱ تا آبان ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۶ هزار عنوان را به نمایش میگذارد.
* افزایش 18 میلیارد تومانی حجم اقتصاد بازار نشر
حجم اقتصادی بازار نشر در مهر سال جاری نیز ۸۰۰ میلیارد تومان بوده، در حالی که در سالهای قبلش این عدد به ترتیب ۶۷۲ و ۶۲۳ میلیارد تومان بوده است. از سویی با وجود افزایش حجم مالی که از افزایش قیمت ۳۰ هزار تومانی نشأت میگیرد، شاهد کاهش ۲۱۴ هزار نسخهای میزان در سالجاری نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته هستیم.
* گرانی 40 هزار تومانی کتاب
بهای کتاب از آبان سال گذشته تا امروز نسبت به بازه زمانی مشابه 1401-1400 به طور میانگین در 12 گروه اعلام شده در آمار خانه کتاب و ادبیات 41 هزار تومان افزایش قیمت داشته است که این عدد در کتب با عنوان ادبیات بیش از 50 هزار تومان است.
* کاغذ گران شد
قیمت هر بند کاغذ 100 در 70 هفتاد گرم در روزهای پایانی شهریور به کمتر از یک میلیون و 100 هزار تومان رسیده بود اما الان به یک میلیون و 330 هزار تومان رسیده است. برخی ناشران هم کاغذ مورد نیاز برای چاپ کتاب را از بازار آزاد تأمین میکنند که همین امر در ماههای آینده به دلیل آغاز کار ناشران و تولید سررسید بر افزایش قیمت کتاب تأثیر خواهد گذاشت.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خرداد امسال خبر از برگزاری جشن خودکفایی کاغذ در 6 ماه دوم سال داد. در حال حاضر کاغذ شرکت پارس با قیمت بیش از 800 هزار تومان به ناشران فروخته میشود که با کاغذ بازار آزاد تفاوتی حدود 400 هزار تومانی دارد. این در حالی است که کاغذ تولید داخل نمیتواند نیاز صنعت نشر را که بیش از 60 هزار تن است، تأمین کند.
البته کارخانه کاغذ دیبای شوشتر که در سالهای گذشته تولید کمی داشت نیز وارد چرخه تولید شده است اما ظرفیت تولید محدودی دارد و در صورتی که کارخانه پارس شیراز به مدار تولید متصل شود، نیاز کاغذ بخش صنعت نشر تأمین خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|