|
ارسال به دوستان
اخبار
دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر(عج) رونمایی شد
جدیدترین دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) برای همدردی با مردم مظلوم فلسطین با عنوان «سیل غیرت»، توسط خانه طراحان انقلاب اسلامی رونمایی شد. این دیوارنگاره با ترسیم پرچمهایی از کشورهای مختلف جهان اسلام و جبهه مقاومت و با توجه به اتحاد علیه رژیم غاصب صهیونیستی، در میدان ولیعصر(عج) تهران نصب و رونمایی شد.
***
شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر فراخوان داد
فراخوان جشنواره شانزدهم هنرهای تجسمی فجر با رویکرد هنر نوآور، خلاق، وحدتبخش و امیدآفرین، در 2 بخش رقابتی و غیرقابتی ذیل ۱۰ رشته هنری، شامل طراحی و نقاشی، طراحی گرافیک (پوستر)، تصویرسازی، عکاسی، خوشنویسی (نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ، ثلث، نقاشیخط)، نگارگری (نقاشی ایرانی، گل و مرغ، تذهیب، تشعیر)، کارتون و کاریکاتور (موضوعی و چهره)، مجسمهسازی، سرامیک و آبگینه هنری و رسانههای هنری جدید، از سوی دبیرخانه جشنواره منتشر شد.
علاقهمندان برای مطالعه متن کامل فراخوان، ثبتنام در جشنواره و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانند به نشانی fajrtajasomi.ir مراجعه کنند.
***
«بدون قرار قبلی» در جشنواره اسپانیا
فیلم سینمایی «بدون قرار قبلی» به کارگردانی بهروز شعیبی از تولیدات فارابی، در بخش پانورامای یازدهمین دوره جشنواره فیلمهای آسیایی بارسلون اسپانیا روی پرده نقرهای میرود. این جشنواره از ۲۵ اکتبر تا 5 نوامبر برابر با ۳ تا 14 آبان برگزار میشود که تاریخ نمایش فیلم بهروز شعیبی 30 اکتبر خواهد بود. «بدون قرار قبلی» با حضور در این جشنواره، شانزدهمین حضور بینالمللی خود را تجربه میکند. این اثر سینمایی ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و برنده 2 جایزه شد. «بدون قرار قبلی» ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ در سینماهای ایران اکران شد.
***
حضور ایران در نمایشگاه بینالمللی کتاب بلگراد
شصتوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب بلگراد که 29 مهر ۱۴۰۲ آغاز به کار کرده، تا ۷ آبان ۱۴۰۲ به کار خود ادامه میدهد. رایزنی فرهنگی ایران با بیش از ۵۰۰ عنوان کتاب در این نمایشگاه حضور یافته است.
***
معرفی برگزیدگان جایزه ادبی شهید اندرزگو
برگزیدگان جایزه ادبی شهید اندرزگو معرفی شدند. بر این اساس، اثر شایسته تقدیر در بخش ویرایش کتاب «گلوله فیروزهای» از انتشارات کتابستان معرفت معرفی شد. فهیمه پوریا ویراستار این کتاب است. اثر برگزیده در بخش داستان کودک و نوجوان کتاب «چاپید» شاه به قلم سپیده انوشه از نشر کتاب جمکران معرفی شد. آثار برگزیده در بخش رمان بزرگسال کتاب «گلوله فیروزهای» به قلم فهیمه شهابیانمقدم از انتشارات کتابستان معرفت و کتاب «فصل توتهای سفید» اثر سیدهعذرا موسوی از انتشارات شهرستان ادب معرفی شدند. اثر برگزیده در بخش روایت تاریخ و تاریخ شفاهی نیز کتاب «مبارزه به روایت شهید سیداسدالله لاجوردی» اثر جواد اسلامی از انتشارات روزنامه ایران معرفی شد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ کاهش 16 میلیونی نسخههای منتشر شده کتاب نسبت به سال گذشته
نشر آب رفت
گروه فرهنگ و هنر: شمارگان کل کتاب منتشر شده با توجه به آمار خانه کتاب و ادبیات در بازه زمانی یک ساله از آبان 1400 تا آبان 1401 عددی نزدیک به 120 میلیون نسخه را نشان میدهد، این در حالی است که این عدد در بازه آبان۱۴۰۱ تا آبان ۱۴۰۲ به 104 میلیون نسخه رسیده است. البته در عناوین تولید شده نیز با کاهش 7 هزار عنوانی روبهرو هستیم.
آمار خانه کتاب و ادبیات در بازه زمانی یک ساله از آبان 1400 تا آبان 1401 عددی نزدیک به ۱۱۳ هزار عنوان چاپ اولی و تجدید چاپ را نشان میدهد، این در حالی است که این عدد در بازه آبان ۱۴۰۱ تا آبان ۱۴۰۲ کاهش 7 هزار عنوانی را تجربه کرده است. از ۶ هزار و ۸۷۳ عنوانی که در مهر سالجاری روانه بازار نشر شده، 5 هزار و ۶۹ عنوان تألیفی و هزار و ۸۰۴ عنوان هم ترجمهای بوده است. از این تعداد 3 هزار و ۹۲۳ عنوان چاپ اولی بوده و مابقی عناوینی است که تجدید چاپ شده است. به طور کلی در مهرماه صنعت نشر کشورمان 3 هزار و ۹۲۳ عنوان تولید داشته است که این عدد سال گذشته 4 هزار و ۳۴۱ عنوان بوده است.
* چاپ بیش از 106 هزار عنوان کتاب در یک سال
در آمارهایی که مسؤولان در رابطه با عناوین تولید شده در یک سال میدهند، مجموع آثار چاپ اولی و تجدید چاپی مدنظر است و احتمال میرود امسال این عدد کاهش قابل توجهی داشته باشد، چرا که آمار خانه کتاب و ادبیات در بازه زمانی یک ساله از آبان ۱۴۰۰ تا آبان ۱۴۰۱ عددی نزدیک به ۱۱۳ هزار عنوان را نشان میدهد، این در حالی است که این عدد در بازه آبان ۱۴۰۱ تا آبان ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۶ هزار عنوان را به نمایش میگذارد.
* افزایش 18 میلیارد تومانی حجم اقتصاد بازار نشر
حجم اقتصادی بازار نشر در مهر سال جاری نیز ۸۰۰ میلیارد تومان بوده، در حالی که در سالهای قبلش این عدد به ترتیب ۶۷۲ و ۶۲۳ میلیارد تومان بوده است. از سویی با وجود افزایش حجم مالی که از افزایش قیمت ۳۰ هزار تومانی نشأت میگیرد، شاهد کاهش ۲۱۴ هزار نسخهای میزان در سالجاری نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته هستیم.
* گرانی 40 هزار تومانی کتاب
بهای کتاب از آبان سال گذشته تا امروز نسبت به بازه زمانی مشابه 1401-1400 به طور میانگین در 12 گروه اعلام شده در آمار خانه کتاب و ادبیات 41 هزار تومان افزایش قیمت داشته است که این عدد در کتب با عنوان ادبیات بیش از 50 هزار تومان است.
* کاغذ گران شد
قیمت هر بند کاغذ 100 در 70 هفتاد گرم در روزهای پایانی شهریور به کمتر از یک میلیون و 100 هزار تومان رسیده بود اما الان به یک میلیون و 330 هزار تومان رسیده است. برخی ناشران هم کاغذ مورد نیاز برای چاپ کتاب را از بازار آزاد تأمین میکنند که همین امر در ماههای آینده به دلیل آغاز کار ناشران و تولید سررسید بر افزایش قیمت کتاب تأثیر خواهد گذاشت.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خرداد امسال خبر از برگزاری جشن خودکفایی کاغذ در 6 ماه دوم سال داد. در حال حاضر کاغذ شرکت پارس با قیمت بیش از 800 هزار تومان به ناشران فروخته میشود که با کاغذ بازار آزاد تفاوتی حدود 400 هزار تومانی دارد. این در حالی است که کاغذ تولید داخل نمیتواند نیاز صنعت نشر را که بیش از 60 هزار تن است، تأمین کند.
البته کارخانه کاغذ دیبای شوشتر که در سالهای گذشته تولید کمی داشت نیز وارد چرخه تولید شده است اما ظرفیت تولید محدودی دارد و در صورتی که کارخانه پارس شیراز به مدار تولید متصل شود، نیاز کاغذ بخش صنعت نشر تأمین خواهد شد.
ارسال به دوستان
بیانیه 800 نفر از اهالی سینما علیه رژیم صهیونیستی
بیش از 800 نفر از منتقدان و خبرنگاران سینمایی و جشنواره فیلم عمار به صورت جداگانه در بیانیههایی اقدامات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه را محکوم کردند.
بعد از جنایتهای رژیم غاصب صهیونیستی علیه بشریت و کودککشی در غزه، مجامع مختلفی از سینماگران، هنرمندان و... تاکنون با انتشار بیانیههایی نسبت به این اتفاقات اعلام انزجار کردهاند.
حالا هم بیش از ۸۰۰ منتقد، نویسنده و فعال رسانههای سینمایی و تلویزیونی با صدور بیانیهای جنایات رژیم صهیونیستی و کشتار مردم بیگناه و بیپناه غزه را محکوم کردند.
نویسندگان این بیانیه ضمن اعلام حمایت از مردم غزه و فلسطین، خواهان همراهی و همدلی وجدانهای آگاه و حقیقتطلب جهان از مردم ستمدیده و بیپناه غزه و فلسطین شدهاند.
متن بیانیه به این شرح است:
بر این سرزمین چیزی هست که شایسته زیستن است. (محمود درویش) امروز «غزه» نام دریچه کوچکی است که از آن نور به وجدانهای بیدار و حقیقتطلب جهان میتابد. نام سرزمین خونبار و پرافتخاری است که بدترین اشقیای عالم در آن انسانیت را به مسلخ برده و هلهلهکنان آن را سر میبرند. امروز غزه آن پرنده کوچک و بیقراری است که چکامه زیستن را سرودی دلکش و پرطنین کرده است؛ تفسیر همان تصویر باشکوهی است که آن شاعر بزرگ سرود:
اگر از تو درباره غزه پرسیدند
بگو به آنها در آنجا شهیدی است
که شهیدی آن را حمل میکند
و شهیدی از او عکس میگیرد
و شهیدی او را بدرقه میکند
و شهیدی بر وی نماز میکند
امروز جهان به تمام در یک بزنگاه تاریخی قرار گرفته است. یک دوراهی بزرگ که جهان و وجدانها را به ۲ نیم تقسیم کرده است؛ آنان که به نیمه تاریک لغزیدهاند و با سیاهی خو گرفتهاند و آنان که در جانب نور ایستادهاند.
ما منتقدان، نویسندگان و خبرنگاران و فعالان رسانههای سینمایی و تلویزیونی با اعلام حمایت از مردم غزه و فلسطین، خواهان همراهی و همدلی وجدانهای آگاه و حقیقتطلب جهان از این مردم ستمدیده و بیپناه هستیم.
ارسال به دوستان
وزیر ارشاد:
عملیات توفان الاقصی در تقویم ثبت میشود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تاریخ ۱۰۰ سال اخیر در فلسطین، گفت: در طول بیش از ۱۰۰ سال که بریتانیا و غرب برای حضور صهیونیستها در سرزمین مقدس کارسازی کردند و با انواع مکر و حیله جلو آمدند، آژانسها اقدام به انتقال یهودیان کردند تا ترکیب جمعیتی این منطقه را بر هم بزنند. در سال ۱۹۴۸ میلادی اعلام دولت خودخوانده کردند و با حمایت غربیها، ۷۴ سال است که این اقدامات ادامه پیدا میکند.
محمدمهدی اسماعیلی با بیان اینکه پیش از این حماسه ۱۵ مهر در مبارزات مردم فلسطین سابقه نداشته است، افزود: این میزان کشته از صهیونیستها در تاریخ بیمانند است. ما این روز را در شورای عالی انقلاب فرهنگی ثبت کردیم که باید مراحل اداری را طی کند، زیرا این روز منشأتحولات جدید است.
وی آمار بالای شهدا در فلسطین را وحشیگری خواند و ادامه داد: دیروز تعداد شهدای کودک به بالای 2000 رسید؛ بمباران بیمارستان مسیحیان بسیار خشونتبار بود.
ارسال به دوستان
مدیرعامل خانه کتاب:
هزینه حضور ناشران در نمایشگاههای استانی صفر شد
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با بیان اینکه ساختار نمایشگاههای کتاب استانی تغییر کرده است، گفت: برای برپایی دوباره نمایشگاههای کتاب استانی مطالعاتی انجام شد و ساختار آن به ۲ بخش حضوری و مجازی تقسیمبندی شد. در ساختار جدید ناشران برای حضور در نمایشگاههای استانی هزینهای را متحمل نخواهند شد.
علی رمضانی در ادامه درباره نحوه برگزاری دور جدید این نمایشگاه بیان کرد: همچنین کارافزار نمایشگاه در حال طراحی است، مشاوره تخصصی کتاب و اطلاعرسانی نیز برای نمایشگاههای کتاب در استانها در نظر گرفته شده است. با توجه به ضرورت تقویت عرضه تولیدات استانها، ناشران استانی میتوانند در نمایشگاهی که در استان آنها برپا میشود به صورت حضوری شرکت کنند و غرفه مستقلی برای معرفی رودررو و عرضه کتابهای خود داشته باشند. البته هزینههای حملونقل، نیروی انسانی و اسکان و تغذیه برعهده ناشران نیست و تخفیفهای در نظر گرفته شده
برای ناشران متناسب با روندهای عادی و جاری صنعت نشر تعریف شده است.
ارسال به دوستان
شبی گذشت و غزه کوتاه نیامد
گروه فرهنگ و هنر: علیرضا قزوه، شاعر و رئیس دفتر شعر، موسیقی و سرود صداوسیما، شعری نو برای مظلومیت مردم غزه سرود.
جنازهها مصراعهای شعرند
غروب، پرتقال خونی له شده است
و هزار ترکش
بر گیجگاه ماه نشسته است
صبح، اسب سپید بیسواری است
گلابگیران خون است
و سرهای بریده
یکی یکی به شیشههای گلاب تبدیل میشوند
به دار کشیدهاند ناقوسها را
ستارگان کوچک
دنبال مادرانشان میگردند
در چشمهای ساکت طفلان غزه
چقدر باران و شعر تهنشین شده است
و این جنازه دختری به نام اسماست
نامش را هفت بار بر بدنش نقاشی کرده بود
بدون آنکه دنیا بداند
اسما، اسماالحسنی است
و کودکان غزه
شاعران فردایند
تمامشان از معراج آمده بودند
و صداشان در زیر خاک
تا هنوز
سمفونی بلند بیداری است
آنها نمردهاند
تنها خودشان را به خواب زدهاند
شاید دارند قایمباشک بازی میکنند و
سرود دستهجمعی میخوانند
اگرچه غیر سلیمان و باد و شاعران
کسی صداشان را نمیشنود
اینجا گلها به سن تکلیف نرسیده
پرپر میشوند
اینجا به دور ماه سیم خاردار کشیدهاند
اینجا به دور صداها سیم خاردار کشیدهاند
کلید شهری را به دریا انداختهاند
در بندری بیکشتی
با کشتیهایی از اشک ستارگان
و زخمها فانوسهای دریاییاند
سحرگاهان ماه
چون جنازهای باد کرده
نگاه میکند به شب غزه
به بیمارستان المعمدانی
در زیر خاک چقدر چراغ قوه چشمان کودکان
روشن خاموش میشود
و غزه
سر بریده کودکان است
افتاده در کنار آیینهای شکسته
پرزیدنتی
سیگار صبحگاهیاش را
در چشم کودکان غزه خاموش میکند
خروسها دیگر نمیخوانند
پدر دنبال دستگیره در میگردد
درهای دربهدر
خم شدهاند در درگاهی
بخواب کودک من!
کودک نمیخوابد
به جای گریه حتی قهقهه میزند
ستارههای شامگاهی از فراز کوه برآمدهاند
و قبه الصخره قهقهه طفلان است
نگاه کن!
غزه دوباره کمی لاغرتر شده است
اما با صورت استخوانیاش میخندد
شبی گذشت که محشر بود در زیر خاک و
خاکستر
شبی گذشت و غزه کوتاه نیامد
و شیشههای شکسته میخندند
خروسها میخندند
بارانها میخندند
حتی جنازهها و آوارها با هم قهقهه میزنند
چشمها را ببندید
در غزه شب میشود
جاسوسان و غاصبان و مافیا بیدار میشوند
امشب دوباره به کدام زخم
شلیک میکنند؟
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|