|
اخبار
باید ارتش اسلامی برای مقابله با صهیونیستها تشکیل شود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی، گفت: پیشنهاد من این است که دولتهای اسلامی، ارتش اسلامی تشکیل دهند و جلوی زیادهخواهیها و مداخلات آمریکا و اسرائیل را در منطقه بگیرند. محسن رضایی در گفتوگوی زنده با شبکه بینالمللی الجزیره درباره تحولات فلسطین گفت: اسرائیل این جنگ را جنگ سرنوشت میداند و آمریکا حمایت گستردهای از آنها میکند. وی با اشاره به باتلاقی که رژیم صهیونیستی در آن گرفتار شده، افزود: این جنگ میتواند طولانی شود و ابعاد منطقهای و جهانی پیدا کند. رضایی با بیان اینکه یک قرارگاه جنگ در اسرائیل با حضور نظامیان آمریکا ایجاد شده، تاکید کرد: رژیم صهیونیستی دانش مبارزات مردمی را ندارد و وارد یک باتلاق عظیم شده و احتمالا برای پوشاندن آن اقدام به توسعه جنگ به منطقه کند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه رابطه ایران با گروههای مقاومت مبتنی بر برادری است نه امر و نهی، یادآور شد: موضع ایران از ابتدای انقلاب حمایت از مردم مظلوم فلسطین است و معتقدیم فلسطین باید از طریق یک همهپرسی به صاحبان واقعیاش برسد. رضایی ادامه داد: آمریکا کشورهای منطقه را به دوری از جنگ تهدید و در مقابل، رژیم صهیونیستی را تجهیز و ترغیب به نسلکشی میکند. اگر ملتهای منطقه برخیزند، دولتها به شکل جدیدی وارد خواهند شد. وی تصریح کرد: پس از توفان الاقصی شاهد نظم نوینی در منطقه خواهیم بود که باید توسط کشورهای منطقه شکل بگیرد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: پیشنهاد من این است که دولتهای اسلامی، ارتش اسلامی تشکیل دهند و جلوی زیادهخواهیها و مداخلات آمریکا و اسرائیل در منطقه را بگیرند. رضایی اضافه کرد: هجوم به پایگاههای آمریکا در منطقه از سوی گروههای مقاومت و در پاسخ به دخالت در منطقه و حمایت از جنایات اخیر است. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه حضور آمریکا برای پیروزیسازی به نفع رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر است، ادامه داد: توسعه نیروهای آمریکایی در منطقه غرب آسیا برای اهداف بعدی است.
***
نماینده جنبش حماس در ایران:
اجازه نمیدهیم شرایط قبل از توفان الاقصی ادامه پیدا کند
نماینده جنبش حماس در ایران گفت: ما هرگز اجازه نمیدهیم شرایط قبل از توفان الاقصی ادامه پیدا کند؛ هدف ما رسیدن به آزادی و پیروزی است. خالد قدومی در آیین وحدت فلسطینی گروههای استادی و شخصیتهای دانشگاهی ایران در دانشگاه تربیت مدرس درباره حمایت آمریکا و کشورهای غربی از اسرائیل خاطرنشان کرد: آمریکا برای اینکه هزینه حضورش در کشورهای منطقه کم شود در ظاهر عقبنشینی کرده اما نفوذش را افزایش داده و در سیاست خارجی خود همواره از اسرائیل حمایت کرده است. وی با اشاره به اینکه حمایت کشورهایی مانند روسیه، چین و سران کشورهای عربی در حد گفتوگوی دیپلماسی است، تاکید کرد: توفان الاقصی به دلیل فراموشی قضیه فلسطین رخ داد. ما هرگز حاضر به سازش با اسرائیل نخواهیم شد و نیاز به ارتشهای اسلامی نداریم و خودمان کافی هستیم. قدومی ادامه داد: تنها خواسته ما باز کردن گذرگاه رفح برای ورود امدادهای پزشکی و بشردوستانه است. ما هرگز اجازه نمیدهیم شرایط قبل از توفان الاقصی ادامه پیدا کند. هدف ما رسیدن به آزادی و پیروزی است.
***
محسنیاژهای به کرمان سفر میکند
رئیس دستگاه قضا در بیستوششمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، امروز در سفری رسمی در رأس هیات عالی قضایی به استان کرمان عزیمت خواهد کرد. حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای و سایر مسؤولان عالی قضایی در جریان این سفر برنامههایی را در راستای رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی مردم کرمان ترتیب خواهند داد؛ دیدار با اقشار مختلف مردم، نشست با صنعتگران و فعالان اقتصادی، بازدید از مراکز قضایی و حضور در جلسه شورای اداری، در زمره برنامههای سفر قاضیالقضات به کرمان است.
***
دیپلماسی اقتصادی در سطح استانها فعال شده است
وزیر کشور گفت: دیپلماسی اقتصادی در استانها با کشورهای همجوار و غیرهمجوار بویژه در زمینه افزایش صادرات غیرنفتی شروع شده و در حال اجراست.
احمد وحیدی در حاشیه سومین جلسه شورای ملی طرح توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی استانها در جمع خبرنگاران با اشاره به صادرات اقلام تولیدی هر استان با تأکید رئیسجمهور، اظهار کرد: این مسأله مهمی است که استانهای ما هر کدام به صورت مستقل در رابطه با صادرات و ظرفیتهای صادراتی خود فعال شوند که در این رابطه ارزیابی انجام شده است و استانها، بویژه استانهای مرزی در این زمینه فعال شدهاند. وی بیان داشت: در سطح استانها دیپلماسی اقتصادی فعالی را با کشورهای همجوار و بعضا با کشورهای غیرهمجوار شاهد هستیم. در همین مدت شاهد افزایش صادرات غیرنفتی بودیم که از همین استانهایی که توانستند در حوزه دیپلماسی اقتصادی کار خوبی را با کشورهای همجوار و همسو داشته باشند، شروع شده و در حال اجرا شدن است. وحیدی با اشاره به تسهیلاتی که برای صادرات در اختیار استانداران قرار میگیرد، تصریح کرد: ضمن اینکه استانها از ظرفیتهای ملی استفاده میکنند، ظرفیتهای استانی هم در اختیار آنها قرار دارد و میتوانند با کمک ظرفیتهای دولتی و مردمی، بسیاری از اتفاقات؛ اعم از بازاریابی و حمایتهای استانی، در کنار حمایتهای ملی را در همین چارچوب رقم بزنند.
ارسال به دوستان
توفان الاقصی تومار هیبت پوشالی بانیان نظم موجود جهان را در هم پیچید
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: توفان الاقصی تومار هیبت پوشالی سخت و حیثیت دروغین نرم بانیان نظم موجود جهان را در هم پیچید و اینگونه مدارا با بنیان جور جهانی را در ذهنها فرو ریخت و صفبندی حق و باطل را به خیابانها در سراسر جهان کشاند. سعید جلیلی افزود: توفان الاقصی یک دلاوری نقطهزن سر بزنگاه در چهارراه جهان بود که تجدیدنظر در نظم جهانی را به کف خیابانهای سراسر جهان کشاند.
ارسال به دوستان
رامین مهمانپرست در گفتوگو با «وطن امروز» با اشاره به ادامه اعتراضات جهانی در دفاع از مردم فلسطین:
غزه وجدان جهان را بیدار کرده است
هر تصمیمی بدون رعایت نقطهنظر ایران در منطقه با شکست مواجه میشود
گروه سیاسی: در هفتههای گذشته رژیم اشغالگر قدس صحنههای بیسابقهای را در قساوت و جنایت علیه بشریت رونمایی کرد. ممانعت از رسیدن آب، سوخت و دارو به مردم محاصره شده غزه در کنار حملات جنونآمیز به مناطق مسکونی باعث شد بیش از 3000 کودک و 2000 زن بیدفاع به شهادت برسند. صحنههای این جنایت اما 2 واکنش متفاوت را با خود به همراه داشت. از سویی دولتهای غربی به حمایت خود از رژیم صهیونیستی ادامه دادند و از سوی دیگر خیابانهای اروپا و آمریکا به صحنه پرشور حضور و همبستگی مردم با مظلومان فلسطین تبدیل شد. در همین زمینه با «رامین مهمانپرست» سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه به گفتوگو نشستیم.
***
* نزدیک به یک ماه از جنایات اسرائیل علیه مردم غزه میگذرد. برخی دولتها و بسیاری از مردم آزادیخواه جهان نسبت به این جنایات، واکنش نشان دادند و آن را بشدت محکوم کردند. در این بین اما برخی دولتهای غربی وحتی مجامع حقوق بشری نسبت به این جنایات سکوت و بعضا حتی از رژیم صهیونیستی حمایت کردند. این مساله را چگونه میتوان در کنار ادعای حقوق بشری این مجامع و دولتها تحلیل کرد؟
جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه به حدی وحشیانه و غیرانسانی بود که به گوش همه دنیا رسید و خشم و ناراحتی جهانی نسبت به آن ایجاد شد. رژیم صهیونیستی به دنبال بهانهای بود تا مردم غزه را مجبور به کوچ اجباری کند و در نهایت هم زمینهای آنها را بهتصرف درآورد. صهیونیستها طبق فرضیاتی که داشتند میخواستند طبق این نقشه به نتیجه دلخواه خودشان برسند اما ضربهای که در عملیات توفان الاقصی متحمل شدند باعث شد حیثیت و اقتدارشان زیر سوال برود و تمام طرحها و برنامههای قبلی هم با شکست مواجه شود. آنها پس از این عملیات نشان دادند از بعد اطلاعاتی بسیار ضعیف هستند و مدعاهای قبلیشان در حیطه مباحث امنیتی نیز زیر سوال رفت، چراکه نتوانستند امنیت خودشان را تامین کنند و مجاهدان حماس با ضربه سختی که به آنها وارد کردند، حفرهها و ضعفهای پرشمار امنیتیشان را برملا کردند. همچنین مشاهده کردیم عدم کارکرد سیستمهای دفاعی آنها نظیر گنبد آهنین هم در همین حیطه برایشان مشکلساز شد.
در این میان نکتهای که باید محور توجه قرار بگیرد، این است که چرا بعضی کشورها نسبت به جنایات غیرانسانی رژیم صهیونیستی سکوت میکنند یا موضعی را که لازم است اتخاذ نمیکنند؟ کشورهای غربی در این مساله تکلیفشان روشن است، چرا که آنها از مصادیقی چون حقوق بشر به عنوان یک ابزار و اهرم سیاسی استفاده میکنند و مواجههشان نسبت به مساله اخیر فلسطین هم تنها با همین عینک سیاسی است.
* با توجه به مواجهه سلبی دولتها و نهادهای غربی نسبت به مساله اوکراین و محکوم کردن روسیه، چنین سکوتی نسبت به جنایاتی که در غزه در حال رخ دادن است ناشی از چیست؟ اساسا چنین موضع دوگانهای را چطور میشود تحلیل کرد؟
آنها از مباحث مختلف تعریف دوگانه دارند؛ از مباحثی مثل تروریسم، سلاحهای کشتار جمعی و همچنین اجبار کشورها به داشتن دموکراسی تعاریف متضادی ارائه میدهند. نسبت به گروههای تروریستی که خودشان به وجود میآورند، واکنش خاصی ندارند و آنها و جنایاتشان را به حال خود رها میکنند. برعکس به گروههایی که در حال دفاع از سرزمینشان هستند اما وقعی به اربابان غربی نمینهند، برچسب تروریست میزنند. خودشان سلاحهای کشتار جمعی دارند و در عین حال مشغول تولید و فروش این تسلیحات کشتار جمعیاند اما کشورهایی را که برای دفاع از خودشان نیاز به سلاح متعارف دارند تحت فشار قرار میدهند. در بحث دموکراسی هم همینطور است. بسیاری از کشورها که اصلا انتخابات در ساختار سیاسی آنها معنایی ندارد، متحد غربیها هستند و شکل و وجود دموکراسی در این کشورها از نظر اینها حل شده است اما برعکس کشورهایی که مستقل هستند و انتخابات متعددی در آنها برگزار میشود، برای فشار سیاسی و به مثابه اهرمی برای فشار بیشتر هم که شده، در انتخابات آنها تشکیک کرده و از نبود دموکراسی سخن میگویند. این استاندارد دوگانه را شما میتوانید در تنش میان روسیه و اوکراین و ایضا حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین به عنوان ۲ نمونه متفاوت مشاهده کنید. زمانی که منافع آنها حکم میکرد، از مردم اوکراین دفاع میکردند، نسبت به کشتهشدن غیرنظامیان هشدار میدادند و همه وسایل و ابزارهای رسانهای را برای انتشار چنین چیزی بسیج میکردند. اکنون که رژیم صهیونیستی مردم بیگناه فلسطین، اعم از زنان و کودکان را به شهادت میرساند، موضع دیگری اتخاذ و آن را به مثابه شرایط غیرقابل اجتناب جنگی ترسیم میکنند. اینجاست که بحث مسائل انسانی از دید آنها فراموش میشود.
بدون شک دنیای غرب، دنیایی نامتوازن و تنها براساس منافع شخصی دولتهاست؛ دنیایی که براساس قوانین غیرانسانی طراحی شده و در راستای منافع موردنظری که این کشورها دارند، تجاوز به حقوق دیگر انسانها نیز طبیعی جلوه میکند. عرصه بینالمللی با این نظام بینالملل نامتوازن باید دچار تغییرات جدی شود، چرا که ساختارها و سازوکارهای آن تنها برای تامین حقوق قدرتهای بزرگ است و دیگر کشورها و مردم سایر مناطق نادیده انگاشته میشوند اما انتظار از مناطق دیگر غیر از کشورهای غربی بویژه کشورهای اسلامی نیز بسیار زیاد است. انتظار از این کشورها این است که یکپارچه و متحد عمل کنند و اجازه ندهند یک رژیم اشغالگر، دست به نسلکشی مردم فلسطین بزند و بر آنها شرایط اسفبار غیرانسانی تحمیل کند. انتظار این است که آنها هم به سیل حامیان مردمی بپیوندند و همانطور که مردم مسلمان و غیرمسلمان در کشورهای مختلف از فلسطینیها دفاع کردند، کشورهای اسلامی و حاکمانشان هم موضع محکمتری اتخاذ کنند.
* نسبت به سیل حمایتهای جهانی از مردم فلسطین صحبت کردید. این حجم گسترده اعتراضاتی که در کشورهای مختلف، اعم ازآمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا و... ایجاد شده، چطور قابل تحلیل است و اساسا تجمعات مختلفی که برگزار شد، این امکان را دارد تا نسبت به مواضع دولتها، تغییر ایجاد کرده و آنها را نسبت به حمایت از اسرائیل منصرف کند؟
همیشه نقش مردم تعیینکننده است و افکار عمومی میتواند مسیر سیاست نظامهای حکمرانی را تغییر دهد. مطمئنا در دنیای غرب که حداقل ظاهرش بر این اساس است که مردم دخالت مستقیم در تصمیمگیریها دارند، یا حداقل ادعا میکنند براساس رای مردم و نظرات آنها سیاستهایشان را اعمال میکنند، فشار افکار عمومی و این جریان حرکت مردمی باید موضع آنها را تغییر دهد. آنها در این راستا یا باید مردم و نظرات آنها را کنار بگذارند که برایشان یک رسوایی بزرگ است، یا تحت فشاری که مردم وارد میکنند، حمایت خود را از رژیمی که با جنایات غیرانسانی مردم غزه را تحت فشار قرار میدهد، سلب کرده و در سیاستهایشان تجدیدنظر کنند. در شرایطی که وجدان جمعی مردم در جهان غرب همچنان بیدار است و نتوانست نسبت به چنین اعمالی سکوت کند، حکام این دنیای نامتوازن از اتخاذ تصمیمی انسانی در جهت خواستههای مردمشان، خودداری کردند و از وجدان بیداری که در بطن جامعه در حال خروش است نیز فاصله گرفتند.
* در دهههای اخیر، ایران همواره نسبت به حمایت از مردم فلسطین و پرچمداری آرمان قدس، پیش رو بوده است. به نظر شما نقش جمهوری اسلامی ایران در اجماع جهانی مردم علیه اسرائیل و موجی که در حمایت از مردم فلسطین به راه افتاد، چه بوده است؟
دنیای اسلام بعد از انقلاب اسلامی دچار یک بیداری و تحرک جدی شد و تحولی بزرگ در آن شکل گرفت. بویژه در سالهای اخیر به این دلیل که پایههای اصلی جبهه مقاومت، حداقل به لحاظ فکری در کشور ما ایجاد شد، این مساله قابل تحلیل است. به علاوه آنکه تنها کشوری که به شکل واقعی و عملی از حرکت مردم فلسطین حمایت کرد، جمهوری اسلامی ایران بود. پس از این بود که سایر کشورها به سبب موجی که ایجاد شد به حرکت درآمدند. بسیاری از کشورهای اسلامی در شرایطی که امکان اتخاذ موضع دیگری برایشان وجود نداشت، مجبور به همراهی و حمایت از آرمان فلسطین شدند. در واقع نقش اصلی برای این بیداری اسلامی، بر مبنای وقوع انقلاب اسلامی در کشور ما بوده است، همچنین شهیدی چون حاجقاسم سلیمانی که اسطوره مقاومت و قهرمان مبارزه با تروریسم بود نیز با دادن ایدههای بسیج مردمی و سامان دادن جوانها برای دفاع از حقوق و سرزمینشان، جبهه مقاومت را قوت بخشید. مشخصا طبق همین الگو نقش جمهوری اسلامی ایران تعیینکننده خواهد بود و بدون تامین نظر ایران، هیچ کشوری نمیتواند طرحی را در منطقه اجرا کند. بدون شک تامین نظر ایران حیاتی خواهد بود، چرا که هر تصمیمی گرفته شده و در آن نقطهنظر ایران رعایت نشود، بینتیجه بوده و با شکست مواجه خواهد شد. مثلا در اجلاس اخیر قاهره وقتی برخی کشورها دور هم جمع میشوند و از ایران دعوت به عمل نمیآورند، در واقع موثرترین عنصری را که در این مقاومت مردم فلسطین در برابر جنایات رژیم صهیونیستی نقش تعیینکننده داشته است، کنار گذاشتهاند. همین امر هم باعث بینتیجه ماندن و شکست چنین نشستها و اجلاسی شد. چنین نشستهایی تنها یک شوی سیاسی است و برای مردم فلسطین هیچ دستاوردی نخواهد داشت.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور روز گذشته در دیدار نوجوانان نخبه ضمن اشاره به تلاش دشمن برای ناامید کردن مردم از آینده کشور:
تزریق امید به جامعه از مهمترین نقشهای اجتماعی نخبگان است
گروه سیاسی: حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی ظهر دیروز، به مناسبت «هفته نوجوان» در دیدار جمعی از نوجوانان نخبه و فعال در عرصههای اجتماعی، ورزشی و علمی، با اشاره به وقایع اخیر غزه، آن را «تابلویی روشن از شرارت کشورهای استعماری علیه حقوق انسانها و ملتها» توصیف و تصریح کرد: در برابر این تابلوی سیاه، شاهد ترسیم تابلوی درخشان دیگری از مظلومیت و مقاومت توأم با عزت و اقتداری هستیم که در آن ملتی مومن و مقاوم با الگو گرفتن از امثال شهید فهمیدهها صحنههایی از شجاعت و مقاومت خلق کردهاند که دنیا را به تحسین و تحیر واداشته است.
رئیسجمهور در این جلسه ضمن گرامیداشت روز نوجوان و روز دانشآموز، «شناخت کشور و نیازهای آن» را از مهمترین رسالت نخبگان و از جمله نخبگان نوجوان و نخستین گام در مسیر ایفای نقش اجتماعی دانست و تصریح کرد: نخبگان باید با عشق به وطن، استعدادها و توانمندیهای خدادادی خود را برای رفع نیازهای جامعه به کار گیرند.
رئیسی نخبگان کشور را ذخیره مهم جامعه و موتور پیشران توسعه کشور دانست و افزود: در شرایط فعلی که دشمن با تمام توان به دنبال ناامید کردن مردم نسبت به آینده کشور است، تزریق امید به جامعه از مهمترین نقشهای اجتماعی نخبگان است.
رئیسجمهور حفظ و تقویت هویت اسلامی - ایرانی را از مولفههای موثر در ایجاد امید و خودباوری دانست و افزود: علاوه بر رسانهها که باید با تبیین مولفههای هویت اسلامی - ایرانی، وظیفه خود را در تقویت خودباوری، امید و انگیزه جامعه ایفا کنند، اقداماتی نظیر فعالتر شدن اردوهای راهیان و راویان پیشرفت نیز در تقویت خودباوری و هویت اسلامی - ایرانی و تقویت امید و انگیزه جوانان و نوجوانان موثر خواهند بود.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش از دبیر شورای عالی جوانان خواست تمهیدی اتخاذ کند که این شورا به شورای عالی نوجوانان و جوانان تبدیل و به عنوان مرکز فکری و اندیشهای نوجوانان و جوانان کشور بتواند از ظرفیت فکری نوجوانان نیز بهرهمند شود.
بهکارگیری ظرفیت واحدهای صنعتی برای مهارتافزایی همه دانشآموزان درکنار تجهیز هنرستانها، کمک به تحصیل دانشآموزان ورزشکار از طریق استفاده از امکان تحصیل از راه دور برای آن دسته از دانشآموزانی که در عرصه ورزش قهرمانی فعالیت کرده و مجبورند در اردوهای ورزشی حضور داشته باشند نیز از جمله تاکیدات رئیسجمهور درجلسه دیروز با نوجوانان نخبه بود.
رئیسجمهور با اشاره به طرح پویش روایت پیشرفت که ابتدای سال تحصیلی از سوی رئیسجمهور مطرح شده بود، روایت پیشرفت کشور در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی بویژه در ۲ سال اخیر از زبان دانشآموزان را در رفع شبهات موجود مهم و موثر دانست و مسؤولان مربوط را مکلف کرد اقدامات لازم برای رفع موانع احتمالی در این زمینه را انجام داده و در نهایت نیز از بهترین آثار ارائهشده در این پویش در سطوح مختلف شهرستانی، استانی و کشوری تجلیل شود.
ارسال به دوستان
مجاهدان فلسطینی از انتفاضه تا توفان الاقصی چه مسیری را طی کردند؟
قدرت فزاینده مقاومت
محمد سلحشور: تحلیل هر واقعه در بیرون از متنی که محل رخداد آن بوده است ناظران را به شک و گمراهی میکشاند، تا جایی که اختلاف نظر مورخان درباره بسیاری از وقایع بیش از آنکه معطوف به اصل ماجرا باشد، برآمده از تفاوت نگاهی است که آنها به متن حادثه دارند. عملیات تاریخی توفان الاقصی به عنوان کاریترین ضربه امنیتیای که رژیم صهیونیستی از جریان مقاومت دریافت کرده است را هم باید در این چارچوب فهم کرد. از این منظر آیا مقایسه تلفاتی که صهیونیستها در جریان این عملیات داشتند با تعداد شهدای غزه که عمدتا زنان و کودکان بیدفاع بودند برابری میکند؟ پاسخ در دنیای اعداد منفی است. آنچنان که برخی جریانهای غربگرا نیز با قیاس این 2 کفه، اصل عملیات را مورد حمله قرار داده و حتی آن را به ضرر فلسطینیها دانستهاند. در این خوانش عمدتا ماجرای فلسطین از 7 اکتبر 2023 آغاز شده و حتی فلسطینیها به عنوان آغازکننده جنگ شناخته میشوند و لاجرم نیز باید آنان را شکست خورده دانست اما اگر نگاه به توفان الاقصی در متنی گستردهتر و تاریخیتر باشد، نه توفان الاقصی را به عنوان مبدا داستان فلسطین میپذیریم و نه جنایتهایی همچون حمله به بیمارستان، پناهگاه، نانوایی و... را دال بر پیروزی صهیونیستها میگیریم. انداختن نگاهی به تاریخ مبارزات فلسطینیها علیه اشغالگران گویای چند واقعیت پایه است.
1- صهیونیستها همواره با فاصله زیادی استیلای نظامی داشتهاند. آنچنان که تصاویر تقابل جوانان سنگ در دست با تانکهای مرکاوا در انتفاضه اول و دوم گویای نابرابر بودن قدرت 2 طرف بوده است.
2- اشغالگران جز در موارد محدود و از سر ناچاری همواره در حال پیشروی در خاک اشغالشده بودند. بخشی از پرستیژ امنیتی صهیونیستها نیز در همین فضا شکل گرفت که برای آنان هیچ ناممکنی وجود نداشت. پرستیژی که رد آن در باور به «شکستناپذیر بودن» ارتش اسرائیل تثبیت شد.
3- ابتکار عمل در طول تاریخ همواره با اشغالگران بوده است. این ابتکار عمل نه صرفا یک فرآیند ذهنی و استراتژیک؛ که برآمده از واقعیتهای روی زمین بود. آنچنان که جنایت مسدود کردن مسیر آب به روی فلسطینیها یکی از ابتکارات بالقوهای بوده که صهیونیستها به آن دسترسی داشتند و در هفتههای گذشته در دستور کار قرار دادند.
از این 3 منظر توفان الاقصی برای نخستینبار هر 3 واقعیت را به چالش کشید. گذار از انتفاضه «سنگ به دستها» به دورهای که گنبد آهنین صهیونیستها در مقابل راکتهای دستساز فلسطین نیز تضمین چندانی ندارد، تردید جدی نسبت به اینکه آیا توان موفقیت در زمین غزه وجود دارد یا خیر و در نهایت شوک ذهنی اینکه در ادامه این جنگ مقاومت چه ابتکار عملهایی همچون عملیات بیبدیل توفان الاقصی را در آستین خود خواهد داشت، نشانههایی است که این عملیات را اتفاقا در متن تاریخی خود تبدیل به یک نقطه عطف میکند.
پروپاگاندای صهیونیستی با تمسک به جنایات انسانی و پوشیدن جامه جنایتپیشگی به دنبال ترمیم وجهه از دست رفته ارتش اسرائیل است. با این حال «ترمیمناپذیر» بودن این شکست در سایه قدرت فزاینده مقاومت (کافی است گزینههای 2 سوی جنگ را با 2 دهه پیش مقایسه کنیم تا پی به حجم فزاینده این قدرت ببریم) این هراس را برای صهیونیستها به وجود آورده که ضربات بعدی به مراتب کاریتر خواهد بود. در این فضا جمهوری اسلامی ایران به عنوان مهمترین منبع الهامبخش جریانهای مقاومت قدرت تنظیمگری بیشتری را در سامانبخشی به جغرافیا و اقتضائات سیاسی منطقه خواهد داشت؛ آنچنان که در این هفتهها نیز شاهد تغییر لحن دشمنان در مواجهه با کشورمان بودیم. نتانیاهویی که چند هفته قبل از سیلی توفان الاقصی ایران را به حمله اتمی تهدید میکرد، اکنون در تلاش است روایتی از ماجرا ارائه دهد که در آن مجبور به جنگ با ایران نباشد. البته موضع زبانی صهیونیستها راهبرد آنها را لزوما تغییر نخواهد داد اما همین عقبنشینی آشکار نشان از آن دارد که قدرت موضع ایران در چند هفته گذشته با عیان شدن قدرت فزاینده مقاومت تا چه حد افزایش یافته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|