|
اخبار
شهروندان تخلفات نانوایان را گزارش دهند
فرماندار شهرستان تهران با بیان اینکه مصوبهای برای افزایش قیمت انواع نان صادر نشده است، همچنین از بررسی این موضوع در شورای قیمتگذاری استان خبر داد. احمد قیومی در گفتوگو با ایسنا، درباره افزایش قیمت نان با اشاره به اینکه مصوبهای برای افزایش قیمت انواع نان بویژه نان سنگک صادر نشده است، گفت: نانواییها به بهانه استفاده از کنجد، سبزیجات یا نانهای خاص، قیمت نان را تغییر میدهند. وی افزود: از ابتدای مهرماه آرد نوع یک برخی نانواییها به نوع ۲ تبدیل شد به همین دلیل برخی نانواییها قیمت نان را افزایش دادند که این اقدام آنها تخلف محسوب میشود زیرا دولت مابهالتفاوت قیمت آرد را هر شب به حساب نانوایان واریز میکند؛ لذا هرگونه افزایش قیمتی بدون مصوبه است و شهروندان میتوانند افزایش قیمت را گزارش کنند. قیومی ادامه داد: نکته قابل توجه این است که دولت تا این لحظه نگذاشته نانواییها ضرر کنند. شاید سود نانواییها کم شده باشد ولی ضرر نکردهاند. بر همین اساس تا حصول نتیجه بازنگری و صدور مصوبه جدید، ملاک مصوبه قبلی است و هرگونه افزایش قیمت غیرقانونی است.
***
ایجاد ۵۰۰ فرصت شغلی در مناطق محروم با همکاری دانشبنیانها
مدیرکل راهبری شغلی کمیته امداد از ایجاد ۵۰۰ فرصت شغلی در مناطق محروم خبر داد و گفت: ما برای اجراییسازی آن از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان برای ایجاد شغل بهره خواهیم برد. مهدی روحاللهی در نشست خبری نخستین دوره جایزه ملی آبادیران که دیروز در محل ساختمان معاونت علمی برگزار شد، اساس این جایزه را ارج نهادن به فعالان مردمی در زمینه توسعه نوآوری دانست و افزود: کمیته امداد امام خمینی(ره) مساله توانمندسازی محرومان را به عنوان مهمترین ماموریت خود مورد توجه قرار داده است؛ از این رو ارتقایی در ساختار سازمانی در ۲ ماه اخیر ایجاد کرده است. وی ادامه داد: بر اساس این تغییرات با تایید مقام معظم رهبری مجموعه اشتغال این نهاد به بنیاد حیات ارتقا یافت تا با قوت بیشتری به مساله محرومیتزدایی بپردازد. روحاللهی خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای ما ایجاد ۵۰۰ فرصت شغلی در مناطق محروم است که برای اجراییسازی آن از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان برای ایجاد شغل بهره خواهیم برد. مدیرکل راهبری شغلی کمیته امداد، برگزاری رویدادهای جذب ایدههای نوآورانه برای اشتغالزایی را از دیگر برنامههای این نهاد عنوان کرد و افزود: در این رویداد از ۳۰۰ طرح برتر حمایت میشود. وی در ادامه از راهاندازی بزرگترین مرکز نوآوری و اشتغال خبر داد و یادآور شد: آمادگی کامل داریم تا از ظرفیت نخبگان و شرکتهای دانشبنیان جهت اجرای برنامههای محرومیتزدایی استفاده کنیم.
ارسال به دوستان
زنگ ورزش در مدارس تکلیف و اجباری است
معاون سلامت و تربیت بدنی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه زنگ ورزش در مدارس تکلیف و اجباری است، گفت: ۲ زنگ ورزش در هفته برای دانشآموزان در نظر گرفته شده که اگر در مدارس اجرا نشود، تخلف محسوب میشود. به گفته صادق ستاریفر، زنگ ورزش هم مانند سایر زنگها جزو تقویم درسی رسمی است و اجرای این برنامه تکلیفی و اجباری است.
ارسال به دوستان
رشد 10 درصدی پرشدگی مخازن سدها در سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته؛ میزان ورود آب به سدهای کشور طی این مدت 11 درصد افزایش یافت
سدهای امیدوار
ضیاییان در گفتوگو با «وطن امروز»: بارشها تا پایان پاییز و زمستان نرمال و فرانرمال پیشبینی میشود
گروه اجتماعی: همزمان با شروع سال آبی جاری، بارندگیهای زودهنگام نیز در کشور شروع شد؛ بارشهای قابل توجهی که طی 2 ماه گذشته منجر به بهبود ذخایر آب سدها شده است. به طوری که طبق گزارشهای موجود میزان آب ورودی به سدهای کشور طی این مدت در مقایسه با سال گذشته ۱۱ درصد رشد را نشان میدهد. از طرفی طبق پیشبینی کارشناسان سازمان هواشناسی، بارشها ماه جاری نیز نرمال و در خیلی مناطق فراتر از نرمال خواهد بود تا فصل پاییز با بارشهای نسبتا مناسبی سپری شود. در این باره سخنگوی صنعت آب کشور، میزان آب ورودی به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر ماه) تا تاریخ چهارم آذرماه را معادل 3 میلیارد و ۲۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با سال گذشته ۱۱ درصد رشد نشان میدهد. فیروز قاسمزاده افزود: ورودی آب به سدهای کشور از ۲ میلیارد و ۷۱۰ میلیون مکعب در سال گذشته به 3 میلیارد و ۲۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است که نشان از رشد ۱۱ درصدی ورودی سدهای کشور دارد. وی درباره خروجی آب از سدهای کشور نیز گفت: خروجی سدهای کشور از 3 میلیارد و ۸۱۰ میلیون مترمکعب در سال آبی گذشته به 4 میلیارد و ۸۶۰ میلیون مترمکعب رسیده است که نشانگر رشد ۲۷ درصدی میزان تأمین مصارف از محل سدها نسبت به سال گذشته است. قاسمزاده، موجودی مخازن سدهای کشور را در تاریخ چهارم آذر با ۴۰ درصد پرشدگی، معادل ۱۹ میلیارد و ۸۷۰ میلیون مترمکعب برشمرد و گفت: این میزان نشانگر رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال گذشته است. وی با اشاره به وضعیت سدهای برخی حوضههای آبریز بیان داشت: اکنون ۱۳ سد مهم حوضه آبریز دریاچه ارومیه حدود ۲۴ درصد پرشدگی دارد که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد کاهش داشته است. سخنگوی صنعت آب کشور گفت: همچنین مجموع 5 سد تأمینکننده آب شرب تهران نیز به طور متوسط ۱۶ درصد پرشدگی دارند که نشانگر 3 درصد افزایش نسبت به سال گذشته است.
* بارشهای فرانرمال در راه است
به گفته رئیس سازمان ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، بارشها تا پایان فصل پاییز مناسب خواهد بود و شدت آن در ماههای زمستان بیشتر میشود، به طوری که میتوان گفت بارشهای نرمال و فرانرمالی را در زمستان در برخی روزها و هفتهها شاهد خواهیم بود.، صادق ضیاییان در گفتوگو با «وطن امروز» خاطرنشان کرد: رشد بارشها در 2 ماه پاییز باعث شده است میزان ورود آب به سدهای کشور، مخازن آب اغلب آنها را بهبود بخشد و در صورت تداوم بارشها در ماههای آینده آنگونه که پیشبینی میشود وضعیت بهتر نیز خواهد شد.
* هشدار بارش باران و برف در اغلب استانها
در پی ورود سامانه جدید بارشی، اغلب استانهای کشور با بارش باران مواجه شدند؛ بارشهایی که در برخی شهرستانها باعث آبگرفتگی معابر و جاری شدن روانآب همچنین آسیبرسانی به محصولات کشاورزی شد. بر اساس تحلیل نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی، بارشها همچنان ادامه دارد به طوری که امروز سهشنبه علاوه بر بارش باران در شمال و شرق آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال و غرب خراسان جنوبی، شمال و ارتفاعات استانهای البرز، تهران، قزوین، ارتفاعات و شرق هرمزگان در استانهای گیلان، مازندران و گلستان بارشها شدت بیشتری خواهد داشت، همچنین در مناطقی از شمال غرب، غرب، ارتفاعات و دامنههای زاگرس مرکزی، ارتفاعات و دامنههای شمالی و جنوبی البرز، شمال شرق، شرق، جنوب و جنوب شرق رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید و در ارتفاعات بارش برف پیشبینی میشود. بارشها روز چهارشنبه در مناطقی از استانهای ساحلی دریای خزر، شمال شرق، شرق، جنوب و جنوب شرق کشور ادامه دارد و روز پنجشنبه در اکثر مناطق کشور جو پایدار حاکم میشود. روز جمعه در سواحل دریای خزر بارشهای پراکنده پیشبینی شده است. در چنین شرایطی احتمال لغزندگی جادهها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روانآب، احتمال خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها و تابلوهای تبلیغاتی و احتمال شکستن درختان کهنسال و احتمال تاخیر در پرواز و آسیب به محصولات کشاورزی دور از انتظار نیست. علاوه بر این دریای خزر سهشنبه و خلیج فارس از سهشنبه تا پنجشنبه مواج است. گفتنی است: بر اساس توصیه سازمان هواشناسی، پرهیز از سفرهای غیرضروری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، خودداری از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، محدودیت در فعالیتهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، آمادگی راهداری جهت برفروبی در گردنهها و نقاط سردسیر در دستور کار قرار گیرد. همچنین رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی روزهای آینده اظهار کرد: آسمان تهران سهشنبه نیمهابری، در صبح بارش پراکنده، بهتدریج کاهش ابر، در بعضی ساعتها وزش باد شدید با حداقل دمای ۹ و حداکثر دمای ۱۶ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه 8 آذر صاف، گاهی وزش باد ملایم، در شب غبار محلی با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۳ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ارسال به دوستان
توریسمدرمانی؛ ظرفیتی برای درآمدزایی
وجود بیمارستانهای مدرن با پیشرفتهترین تجهیزات روز دنیا، دانش پزشکی قابل توجه و موقعیت جغرافیایی کشور در منطقه ظرفیت بسیار خوبی را برای ارزآوری از طریق توریسمدرمانی ایجاد کرده است، به طوری که اکنون خیلی از کشورهای منطقه به دلیل قابلیتهای کمنظیر گردشگری بویژه توریسم سلامت، راهی کشورمان میشوند. طبق گزارشهای موجود هماکنون 247 مرکز درمانی مجوز گردشگری سلامت دارند و ایران در رتبهبندی جهانیای که توسط یک موسسه آمریکایی درباره گردشگری درمانی انجام شده، حائز رتبه چهلوششم در بین کشورهای جهان شده است. از طرفی بیشترین گردشگر سلامت مراجعهکننده به ایران مربوط به 10 کشور همسایه شرقی و غربی و حاشیه خلیجفارس است که در بین این کشورها عراق و افغانستان در رتبه بالاتر و پاکستان، عمان، بحرین، ارمنستان و تاجیکستان در رتبههای بعدی قرار دارند و کشورهای مذکور مجموعا مبدأ بیش از 90 درصد گردشگران سلامت ایران هستند که در مجموع سالانه بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر توریسم سلامت وارد ایران میشوند. در این باره رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به ظرفیت بالای نظام سلامت در پاسخگویی به نیازهای درمانی و تاکید بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای بخش خصوصی در توسعه گردشگری سلامت گفت: مجوز گردشگری سلامت به ۲۴۷ بیمارستان کشور اعطا شده است. به گفته علیرضا زالی تنوع خدمات، رقابت کشورهای همسایه، توسعه زیرساختها در کشورهای منطقه و تغییرات در فرآیند پذیرش بیماران موجب شده این حوزه با چالشهای مختلفی روبهرو باشد، بنابراین باید ظرفیت بخش خصوصی و دانشگاهی تجمیع شود تا تلاشها اثرگذاری مطلوب را داشته باشد، چرا که همکاری دانشگاه با آژانسهای فعال در حوزه جذب توریسم سلامت فرصت بیبدیلی برای ارتقای هر ۲ حوزه را فراهم میکند. زالی با تاکید بر اینکه اجرای برنامههای توسعهای بویژه در حوزه ملی و بینالمللی در دستور کار دانشگاه است، گفت: کشور ما به دلیل ارائه خدمات درمانی باکیفیت و قیمت مناسب یا به عبارتی استثنایی میتواند به قطب گردشگری سلامت مبدل شود. ارسال به دوستان
رونوشت به کمیتههای مسؤولیت اجتماعی شرکتهای نفت و گاز و پتروشیمی
فقر امکانات آموزشی در منطقه پارسجنوبی
در این گزارش مایلم تمرکزم را بر مشاهدات عینی خود به عنوان نمونه فقط در یکی از هنرستانهای مجاور پالایشگاه گازی فجر (بزرگترین و راهبردیترین پالایشگاه گازی ایران) بگذارم؛ هنرستان انارستان که به علت کمبود شدید معلم و فقدان امکانات حداقلی کارگاهی در بحران آموزشی به سر میبرد و مسؤولان آن با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشتهاند؛ هنرستانی که در کنار ثروتی عظیم اما بی بهره از آن، برپاست.
بنده چند ماه را دردمندانه از این همه بیتوجهی، در این هنرستان تدریس کرده و تبعیض را در حق این مردم با چشمان خود آشکارا دیده و لمس کردهام. این هنرستان با کمترین یا بهتر بگویم هیچ امکانات کارگاهی به درد بخور برای رشتههای موجود به فعالیت خود ادامه میدهد.
اینکه خانه و کاشانهات بر بزرگترین چاههای انرژی ایران باشد و از آن بهره لازم را نبری، درد است و اینکه لولههای عظیم گاز و پتروشیمی از کنار خانهات بگذرد و جز سهمی از آلایندگی زیستی و خشک شدن منابع آبی برای همان اقتصاد سنتی کشاورزی هم نداشته باشد، دردی مضاعف است.
زمانی قرار بر این شد 2 درصد درآمد منابع انرژی برای توسعه همان مناطق صرف شود ولی افسوس که حتی یک دهم آن هم محقق نشد و ساکنان این مناطق تبدیل شدند به شهروندان حاشیهای. حتی سیاستهای آموزشی مبتنی بر استعداد و پتانسیلهای منطقهای و محیطی برای پرورش نیروی کار فنی بومی برای این مناطق هم تدبیر نشد و سیل نیروی کار از نواحی دیگر کشور به سوی این مناطق روان شد. براستی استراتژیستهای وزارت آموزشوپرورش که باید با طرح و برنامههای خود آینده تامین نیروی انسانی کارآمد برای کشور را مبتنی بر استعدادهای منطقهای رقم بزنند، چه میکنند و بر اساس کدامین نقشه راه و چه اصولی به توسعه فضاهای آموزشی میاندیشند؟
دستاندرکاران و مسؤولان شرکتهای نفتی و گازی و پتروشیمیها که براحتی و دست باز و با ثروت عظیم خود موظفند در فعالیتهای اجتماعی مناطق انرژیخیز مشارکت کرده و اندکی از فضای محرومیت بکاهند، در کجا به گشت و گذار مشغولند؟
اینکه در یک منطقه مهم و استراتژیک کشور مانند پارسجنوبی و جم که نیاز ضروری تاسیس مراکز آموزشی بر پایه نیازهای ضروری منطقهای برای فراهم آوردن نیروی کار ماهر بومی، ضروری و لازم است، جای هیچ شکی چه از بعد توسعهای، چه اقتصادی و چه اجتماعی ندارد ولی اینکه چرا موضوعی بدین بداهت از ذهن مسؤولان امر غافل مانده، فقط میتواند ریشه در بیمسؤولیتی و تنبلی و بیفکری داشته باشد. اینکه صرفا در حد رفع تکلیف به تاسیس مثلا یک مدرسه و هنرستان بدون توجه به تجهیز حتی یک کارگاه کوچک با حداقل تجهیزات ممکن و حتی تامین مدرس متخصص در زمینه مربوطه برای آن اقدام شود، در کجای منطق و تدبیر آموزشوپرورش قرار دارد؟
آیا تنها سهم مردم صاحب حق این نواحی مواجهه خورنده و پیشرونده با مخاطراتی چون تورم منطقهای و آسیبهای زیست محیطی چون آلودگی و خشک شدن منابع آبی است؟
برای اینکه این مطلب را با انتقاد صرف به پایان نبرده باشم، هر چند سخن موجود در این انتقادها مشخص و واضح است، پیشنهاد میکنم مجموعههای نفت و گاز و پتروشیمی موجود در منطقه پارس جنوبی و جم، بخشی از «بودجه مسؤولیتهای اجتماعی» خود را به توسعه و تجهیز هنرستانهای منطقه تخصیص دهند، تا هم به رشد آموزشی منطقه کمک کرده باشند و هم با پرورش نیروی کار بومی ماهر، بخش اعظم نیروی انسانی خود را از همین منطقه تامین کنند تا هم قدمی در حل معضل بیکاری در منطقه برداشته باشند، هم با جذب نیروی انسانی بومی، آسیبهای کیفی ناشی از به کارگیری نیروی غیربومی مثل آسیبهای روحی یا موضوع، اقامت در خوابگاه و کانکس را به حداقل برسانند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|