|
شلیک موشک ارتش یمن به سوی ناوشکن آمریکایی
ارتش آمریکا اعلام کرد ارتش یمن روز جمعه یک موشک بالستیک ضد کشتی به سمت ناوشکن یواساس کارنی در خلیج عدن شلیک کرد. ستاد فرماندهی مرکزی تروریستی ارتش آمریکا (سنتکام) اعلام کرد تقریباً ساعت 13:30 (به وقت صنعا)، ارتش یمن یک موشک بالستیک ضد کشتی را از مناطق تحت کنترل خود به سمت ناوشکن یواساس کارنی در خلیج عدن شلیک کرد. سنتکام در بیانیهای مدعی شد این موشک با موفقیت رهگیری شده و هیچ تلفات یا خسارتی گزارش نشده است.
ارسال به دوستان
رأی تاریخی دیوان بینالمللی دادگستری در محکومیت جنایات اسرائیل در غزه ژست تاریخی مظلومنمایی صهیونیستها را بیاثر کرد
براندازی نقاب هولوکاست
آفریقای جنوبی: حکم صادره از سوی دیوان بینالمللی دادگستری، نقطه عطفی مهم جهت تحقق عدالت برای مردم فلسطین است
گروه بینالملل: قضات دادگاه «دیوان بینالمللی دادگستری» روز جمعه در آستانه روز جهانی هولوکاست، رای خود درباره جنایت جنگی و نسلکشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه را که با شکایت دولت آفریقای جنوبی به جریان افتاده بود، صادر کردند. مهمترین نکته رای دیوان بینالمللی دادگستری این بود که دادخواست «پرتوریا» علیه پروژه نسلکشی اسرائیل در نوار غزه بررسی و این دیوان رای داد صلاحیت دارد در این موضوع ورود کند.
رئیس دیوان بینالمللی دادگستری روز گذشته با قرائت حکم اولیه این دادگاه گفت: این دادگاه از فاجعه کنونی در غزه اطلاع دارد و قتل مستمر در آنجا را محکوم میکند. جوآن داناهیو افزود: دامنه اختیارات دادگاه در این زمینه به دلیل درخواست ارائه شده از سوی آفریقای جنوبی محدود است. اگر شرایط با مواد 9و7 منشور دادگاه مطابقت داشته باشد، دادگاه میتواند تدابیر موقت را اتخاذ کند.
وی گفت: آفریقای جنوبی طی جلسات آنچه را که در غزه رخ میدهد نقض توافقنامه درباره منع نسلکشی دانست اما دادگاه در حال حاضر حکم نخواهد کرد که آیا اسرائیل تعهدات مربوط به این توافقنامه را نقض کرده است یا خیر. با این حال دادگاه درخواست اسرائیل برای کنار گذاشتن پرونده را رد میکند. تمام طرفهای عضو میتوانند در صورتی که طرف دیگری مرتکب نقضهایی شود، آن را به دادگاه بکشانند.
داناهیو افزود: آفریقای جنوبی گزارشاتی را درباره نقض توافق منع کشتار جمعی و نسلکشی، در غزه توسط اسرائیل ارائه کرد اما دادگاه در حال حاضر تصمیمی درباره اینکه آیا کشتار جمعی اتفاق افتاده یا خیر نخواهد گرفت ولی درباره امکان وقوع کشتار جمعی حکم خواهد داد. ما پرونده کشتار جمعی علیه اسرائیل را رد نمیکنیم و درباره حکم دادن به اقدامات اضطراری اختیار داریم. اطلاعات نشان میدهد بیش از ۲۵ هزار فلسطینی کشته و بیش از ۲ میلیون نفر طی جنگ آواره شدهاند. ملت فلسطین بر اساس توافقنامه منع کشتار جمعی تحت حمایت هستند. گزارشات اولیه نشان میدهد غزه به مکان ناامیدی و مرگ تبدیل شده است.
رئیس دادگاه بینالمللی دادگستری تصریح کرد: ما گزارش آنروا (آژانس امداد و کار سازمان ملل برای فلسطین) در ۱۳ ژانویه را در دستمان داریم که در آن تأکید شده از این جنگ ویرانگر بیش از ۱۰۰ روز گذشته و بمباران غزه همچنان ادامه دارد و موجب آوارگی تعداد زیادی از ساکنان شده است. بیش از ۲ میلیون نفر آسیب دیدهاند؛ از نظر جسمی و روانی آسیب دیدهاند و کودکان در رعب و وحشت به سر میبرند. سازمان جهانی بهداشت ۲۱ دسامبر اعلام کرد ۹۳ درصد ساکنان غزه با سطح بیسابقهای از گرسنگی و سوءتغذیه مواجه هستند.
وی تأکید کرد: یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل، غزه را تحت محاصره کامل قرار داد و آب و برق و سوخت غزه را قطع کرد. وی مردم غزه را حیوانات انساننما توصیف کرد. حقوقی که آفریقای جنوبی خواهان آن شده است قابل اجراست و آن حمایت از فلسطینیها در برابر کشتار جمعی است. گزارشات و اسناد ارائه شده توسط آفریقای جنوبی معقول و منطقی است و در نتیجه دادگاه باید آن را بررسی کند. فلسطینیهای غزه حق دارند در برابر کشتار جمعی حمایت شوند.
رئیس دیوان بینالمللی دادگستری تأکید کرد: شروط برای اتخاذ تدابیر موقت فراهم است. اسرائیل باید اقدامات لازم را برای ممانعت از قتل یک مجموعه از انسانها یا آسیب رساندن شدید به آنها اتخاذ کند. اسرائیل باید تمام اقدامات لازم را برای ممانعت از کشتارجمعی و نسلکشی در غزه اتخاذ کند. اسرائیل باید فورا تدابیری را برای ممانعت از ویرانی و تخریب در غزه اتخاذ کرده و گزارشی را به دادگاه درباره تمام تدابیر موقت طی یک ماه ارائه کند.
در این حکم آمده است: اسرائیل باید تضمین کند نیروهایش مرتکب کشتار جمعی نشوند. همچنین باید اقداماتی را برای بهبود وضعیت انسانی در غزه اتخاذ کند. غیرنظامیان در غزه با وضعیت بسیار دشواری مواجه هستند. اقدامات اسرائیل برای از بین بردن خطرات ناشی از اجحاف در حق فلسطینیها کافی نیست.
رئیس این دادگاه تأکید کرد: ما اقدامات اضطراری را درباره پرونده نسلکشی در غزه توسط اسرائیل اتخاذ میکنیم. اسرائیل باید فراهم کردن فوری کمکهای لازم برای مردم غزه را تضمین کند. باید تمام طرفهای درگیر در غزه به قوانین بینالمللی پایبند باشند و اسرا را فورا و بدون شرط آزاد کنند. ۱۵ قاضی در دادگاه رای موافق دادند که باید اسرائیل تدابیری را برای ممانعت از کشتار جمعی اتخاذ کند.
رای دیوان دادگستری به شرح ذیل است:
دیوان بینالمللی دادگستری اعلام کرد صلاحیت رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل در پرونده نسلکشی در غزه را دارد.
1- این دادگاه به اسرائیل دستور داد تمام اقدامات لازم را برای جلوگیری از نسلکشی در غزه به کار ببندد.
2- دادگاه لاهه میگوید اسرائیل باید اجازه ورود کمکهای انسانی به نوار غزه را بدهد.
3- دیوان بینالمللی دادگستری همچنین از اسرائیل خواست ظرف یک ماه گزارشی را درباره اقدامات انجامشده برای جلوگیری از نسلکشی در غزه به این دادگاه ارائه کند.
4- دادگاه اسرائیل را ملزم کرد تدابیر بیشتری برای محافظت از فلسطینیها به کار ببندد اما دستوری برای پایان دادن به عملیاتهای نظامی در غزه صادر نکرد.
در همین رابطه نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به رای دیوان بینالمللی دادگستری لاهه گفت: «ما در حال مبارزه با حماس هستیم. اسرائیل مانند هر کشوری از حق اولیه دفاع از خود برخوردار است. دادگاه لاهه به درستی درخواست ظالمانه برای سلب این حق (آتشبس) را رد کرد اما این ادعا که اسرائیل مرتکب نسلکشی علیه فلسطینیها میشود، نهتنها نادرست است بلکه افتضاح است و تمایل دادگاه به بحث درباره آن، نشانهای از رسوایی است که نسلها فراموش نخواهد شد. ما در حال مبارزه با یک جنگ عادلانه هستیم و آن را تا پیروزی کامل ادامه خواهیم داد؛ تا زمانی که حماس را شکست دهیم، همه اسرای خود را برگردانیم و اطمینان حاصل کنیم که غزه دیگر تهدیدی برای اسرائیل نخواهد بود».
از طرف دیگر دولت آفریقایجنوبی حکم دادگاه لاهه را یک «پیروزی قاطع» برای حاکمیت قانون و نقطه عطفی مهم در راستای تلاش برای برقراری عدالت برای مردم فلسطین توصیف کرد. وزیر خارجه آفریقایجنوبی عنوان کرد: آنچه را که لازم بود برای حفاظت از جان هزاران فلسطینی در نوار غزه انجام دادیم. نالدی پاندور گفت: دستورات دیوان بینالمللی دادگستری بدون آتشبس قابل اجرا نیست. وی اظهار داشت: دوست داشتیم دادگاه لاهه حکم توقف جنگ در غزه را صادر کند. پاندور گفت: ما باید از اسرائیل بخواهیم به قوانین بینالملل پایبند باشد. وی تصریح کرد ما در کنار ملت فلسطین ایستادهایم و از آنها میخواهیم امید خود را از دست ندهند.
رای دیوان دادگستری چند نکته مثبت دارد. بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند این رای بعد از 1948 و تشکیل رژیم صهیونیستی یک دستاورد بزرگ است. این برای بار نخست است که این رژیم پای میز محاکمه در دادگاهی در جهان آورده میشود. همواره اسرائیل خود را محق و مظلوم در جامعه جهانی نمایش میداد و با سوء استفاده از ماجرای هولوکاست نقابی از مظلومنمایی روی صورت خود گذاشته بود ولی با شکایت آفریقایجنوبی و همچنین رای دیوان دادگستری بینالمللی این روتوش کنار رفت. حالا بر اساس رای دیوان بینالمللی دادگستری، رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم ظالم و قاتل که مرتکب جنایت در غزه شده، شناخته میشود.
در همین رابطه پوریا عسکری، دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناس حقوق بینالملل درباره رای اخیر دیوان لاهه نوشت: صلاحیت دیوان و ضرورت صدور دستور موقت احراز شد و دیوان مقرر کرد اسرائیل باید به تعهداتش به موجب مواد متعدد کنوانسیون عمل کند و نیز امکان دسترسی به کمکهای بشردوستانه را فراهم کند و ظرف یک ماه به دیوان گزارش دهد. درخواست اصلی آفریقایجنوبی مبنی بر تعلیق عملیات نظامی اجابت نشد. رضا نصری هم در توئیتی نوشت: رأی دیوان بینالمللی دادگستری بزرگترین ضربهای است که در تاریخ معاصر به حیثیت، جایگاه، تصویر و آبروی برساخته اسرائیل وارد شده، این سند مهم فرصتهای کمنظیری برای فعالان و دولتهای هوشمند خلق کرده است.
آفریقایجنوبی از دادگاه خواسته بود به اسرائیل دستور دهد عملیات جنگی در غزه را متوقف کند و همچنین، اجازه دسترسی بدون مانع برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه را بدهد که دیوان رای به توقف عملیات جنگی نداد ولی از اسرائیل خواست کمک به غزه را تسریع کند. از نظر حقوقی، احکام دیوان بینالمللی لازمالاجرا و غیرقابل تجدیدنظر است، اما دیوان امکاناتی برای به اجرا گذاشتن احکام خود ندارد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه هم در واکنش به رای دیوان دادگستری لاهه نوشت: موفقیت آفریقایجنوبی در دیوان کیفری بینالمللی در جریان طرح شکایت از رژیم صهیونیستی را به دولت و ملت آفریقایجنوبی، ملت فلسطین و خانم نالدی پاندور، وزیر خارجه این کشور تبریک میگویم. بار دیگر بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از ابتکار عمل دولت آفریقایجنوبی تصریح میکنم. امروز مقامات رژیم جعلی اسرائیل منفورترین افراد نزد افکارعمومی جهان هستند که باید به دلیل ارتکاب نسلکشی و جنایات بیسابقه جنگی علیه فلسطینیان فورا به دست عدالت سپرده شوند. لازم است تاکید کنم حمایت همهجانبه کاخسفید از جنایات صهیونیستها نیز هیچگاه فراموش نخواهد شد و مورد توجه و پیگیری افکار عمومی قرار دارد. از همه همتایانم در کشورهای جهان تقاضا دارم از اقدام آفریقایجنوبی در دیوان کیفری بینالمللی حمایت کنند. «جیمز بیز»، خبرنگار الجزیره در لاهه میگوید حکم دادگاه لاهه درباره اسرائیل حکم جالبی است زیرا قضات این دادگاه با اکثر استدلالهای مطرحشده از سوی آفریقایجنوبی موافقت کردند.
آنها پذیرفتند برای صدور حکم در این پرونده صلاحیت دارند و اینکه بخشی از ادعاهای مطرحشده از سوی آفریقایجنوبی مصداق تعریف نسلکشی طبق مفاد کنوانسیون منع نسلکشی محسوب میشود. اما بخشی از حکم که باعث ناخرسندی آفریقایجنوبی خواهد شد احتمالا پاراگراف نهایی حکم است که دستوری برای برقراری آتشبس در غزه صادر نمیکند. این دادگاه از اسرائیل به طور مشخص خواست اقداماتی مانند رساندن کمکهای انسانی و ارائه گزارش طی یک ماه انجام دهد. در این حکم همچنین اسرائیل ملزم شده از تمام اختیاراتش برای جلوگیری از اقداماتی که میتواند منجر به نسلکشی شود استفاده کند.
ارسال به دوستان
گارد ایالتی تگزاس مرزبانان آمریکایی را اخراج کرد و مرز خود را با مکزیک بست
تگزاس علیه واشنگتن
گروه بینالملل: روز گذشته گارد ایالتی تگزاس مرزبانان آمریکایی را اخراج کرد و مرز خود با مکزیک را بست تا فرماندار این ایالت به خواستههای جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا برای پایان مرزکشی این ایالت پشت کند؛ موضوعی که باب جدیدی در اختلافات ایالتی در آمریکا را باز میکند. 25 فرماندار جمهوریخواه توماری را برای حمایت از تگزاس علیه دولت فدرال امضا کردند. آنها دولت بایدن را به عدم تمایل به حفاظت از مرزهای آمریکا و مبارزه با مهاجرت غیرقانونی متهم کردند. آنها همچنین از اقدامات مقامات تگزاس که قصد دارند به طور مستقل از بخشی از مرز ایالات متحده و مکزیک در برابر تهاجم مهاجران غیرقانونی محافظت کنند، حمایت کردند. از چند ماه قبل گارد ملی تگزاس بدون توجه به اولتیماتوم دولت فدرال به حفظ خط مرزی خود ادامه داد که موجب واکنش تند بایدن به این موضوع شد. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به تگزاس 24 ساعت فرصت داده از حکم دادگاه عالی آمریکا پیروی کند و پستهای گشت مرزی را به دولت فدرال تحویل دهد، در غیر این صورت با عواقب کوتاهی در انجام این کار مواجه خواهد شد. گرگ ابوت، فرماندار این ایالت هم در پاسخ بایدن گفته است: «تگزاس بر اساس قانون اساسی حق دفاع از خود را دارد. اگرچه ممکن است به یک جنگ داخلی تبدیل نشود، این تقسیمبندی درگیری مرزی در کشور ایجاد کرده است». در همین زمینه یکی از ملیگرایان برجسته تگزاس از فرماندار خواسته است در صورتی که رئیسجمهور گارد ملی تگزاس را فدرال کند، همانطور که برخی دموکراتها خواستار آن هستند، در پاسخ به بحران جاری مرزی، گارد ایالتی تگزاس را به طور چشمگیری گسترش و نظامی کند. دانیل میلر، رئیس جنبش ملیگرای تگزاس (TNM) که برای اعلام استقلال از ایالات متحده برای ایالت ستارهای تنها تلاش میکند، با ارسال پستی در X، از ابوت خواست گارد ایالتی را به طور بنیادی گسترش دهد و آنها را در امتداد مرز مکزیک قرار دهد. وی گفت: «اگر بایدن گارد ملی تگزاس را فدرال کند، گرگ ابوت باید فورا در گارد ایالتی تگزاس نامنویسی، آنها را کاملا نظامی و به عنوان یک نیروی حفاظت از مرز در سراسر مرز مستقر کند». از سوی دیگر اگر خود تگزاس را در نظر بگیریم، 26 ایالت از تگزاس حمایت میکنند؛ به علاوه بیانیه حمایت کامل ترامپ. در روزهای آتی موضوعی که ممکن است بیشترین اهمیت را داشته باشد، تلاش بایدن برای فدرال کردن گارد ملی است. تلاش برای رد کردن فرماندار یک چیز است و تلاش برای غلبه بر بیش از نیمی از کشوری که در حمایت رسمی ایستادهاند، چیز دیگر.
گارد ملی ایالات متحده آمریکا سال ۱۹۰۳ توسط کنگره ایالات متحده آمریکا تأسیس شد. این واحد نظامی در واقع شاخه مستقلی از نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا نیست و از ۲ واحد گارد ملی ارتش که جزو نیروی زمینی ایالات متحده آمریکا و گارد ملی هوایی که جزو نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا محسوب میشوند، تشکیل شده است. موضوعی که گارد ملی را از دیگر شاخههای نیروهای مسلح آمریکا متمایز میکند، این است که این نیرو، اکثرا نیروی واکنش سریع در مواقع مورد نیاز در داخل خود ایالات متحده آمریکاست. با توجه به اینکه هر ایالت آمریکا گارد ملی خودش را دارد، این نیروها در سراسر کشور پراکنده هستند و در صورت اعلام وضعیت اضطراری توسط فرماندار (فقط گارد ملی ایالت خودش) یا توسط رئیسجمهور و وزیر دفاع (دارای دسترسی به گارد ملی تمام ایالات) فراخوانده میشوند و بسیار سریعتر از نیروی زمینی یا هوایی به محل مورد نیاز میرسند. از طرفی ترامپ حمایت خود را از تگزاس اعلام و همه ایالتها را تشویق کرده تا گارد ملی خود را در مرز جنوبی مستقر کنند. ایالت تگزاس پا را از این هم فراتر نهاده است. معاون فرماندار تگزاس گفته: «ممکن است جو بایدن را از رایگیری انتخابات ریاستجمهوری 2024 در تگزاس حذف کنیم». وزارت دادگستری آمریکا به دستور بایدن از دادگاه عالی آمریکا خواسته است به مقامات ایالت تگزاس دستور دهد اقدام جهت ممانعت از ورود نیروهای گشت مرزی از بخشی از مرز مشترک مکزیک و آمریکا را متوقف کنند؛ جایی که تعداد زیادی از مهاجران در ماههای اخیر از آنجا برای ورود به خاک آمریکا عبور کردهاند و رویارویی شدیدی بین فرماندار جمهوریخواه تگزاس و دولت بایدن بر سر اجرای قانون مهاجرت در این منطقه شکل گرفته است.
درخواست مذکور پس از آن مطرح شد که تگزاس برای کنترل یک منطقه ۵۰ هکتاری در امتداد رودخانه ریوگراند در گذرگاه ایگل که هزاران مهاجر از طریق آن وارد مکزیک شده بودند، این منطقه را حصارکشی کرد و سیم خاردار زد؛ اقدامی که سال گذشته نیز با تنشهای بسیاری بین بایدن و فرماندار تگزاس همراه شد و اکنون این منطقه مانع دسترسی ماموران فدرال برای انجام وظایفشان شده است. به گفته وزارت دادگستری آمریکا، در بخشی از این منطقه نیروهای مسلح گارد ملی تگزاس با وسایل نقلیه خود مانع دسترسی ماموران گشت مرزی به رودخانه ریوگراند شدهاند. گارد ملی تگزاس حتی برای دور نگه داشتن ماموران گشت مرزی از یک جاده در این منطقه، از خودروهای هاموی نظامی استفاده کرده است. گرگ ابوت اظهارات وزارت دادگستری مبنی بر ایجاد ممانعت در ورود ماموران گشت مرزی به این منطقه را رد کرده و گفته است: تگزاس اختیار کنترل دسترسی مناطق خودش را دارد و این حق تگزاس است.
ایجاد محدودیتهای شدید در این منطقه، تلاشهای اجرایی دولت بایدن را با مشکل مواجه کرده است و سالهاست این ایالت با دولت بر سر اختلافات حقوقی در این منطقه با یکدیگر درگیر هستند. با این حال، فرماندار تگزاس به صراحت از حق خود بر مناطق مربوط به این ایالت دفاع کرده و گفته است: تنها کاری که ما انجام نمیدهیم، این است به افرادی که از مرز میآیند، تیراندازی نمیکنیم، زیرا مسلما در صورت چنین اقدامی دولت بایدن ما را متهم به قتل میکند.
با این حال، وزیر روابط خارجی مکزیک نیز اظهارات مطرحشده را محکوم کرده و میگوید چنین اظهاراتی میتواند منجر به تشدید خشونت میان این ایالت با دولت بایدن بر سر سیاستهای مرزی این کشور شود؛ موضوعی که طی ماههای اخیر بشدت مورد توجه جمهوریخواهان قرار گرفته و موجب شده است تحت تاثیر این سیاستها، انتقادات شدیدی علیه دولت بایدن مطرح کنند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
روسیه: حمله به هواپیمای اسیران اوکراینی از پیش برنامهریزی شده بود
معاون نماینده روسیه در سازمان ملل گفت تمام اطلاعات موجود درباره سقوط هواپیمای ترابری نظامیIL-76 روسیه که حامل اسرای اوکراینی بود، نشاندهنده یک حمله از پیش برنامهریزی شده است. دیمیتری پولیانسکی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل که برای بررسی علت سقوط هواپیمای حامل اسرای اوکراینی در منطقه بلگورود روسیه برگزار شد، گفت: «تمام اطلاعاتی که امروز در اختیار داریم نشان میدهد ما با یک حمله از پیش برنامهریزی شده از طریق جنایت روبهرو هستیم». به گزارش اسپوتنیک، پولیانسکی گفت رژیم کییف برخلاف حقایق روشن عمل میکند و مسؤولیت سرنگونی هواپیمای ایلوشین-۷۶ را بر عهده نمیگیرد. وی افزود: هر آنچه تاکنون دیدهایم، تلاش بسیار بدوی و بزدلانه نمایندگان مقامات کییف برای مخالفت با واقعیتهای بدیهی و عدم پذیرش مسؤولیت این امر است و با انجام این کار، آنها در دروغهای خود غرق شدهاند. پولیانسکی خطاب به اعضای شورای امنیت سازمان ملل گفت: آنها اکنون در حال حفر چاله بزرگتر و بزرگتری برای خود هستند. وی افزود: روسیه همچنین از اینکه نمایندگان سازمانهای بینالمللی «استانداردهای دوگانه» را دنبال میکنند و از اظهار نظر درباره سرنگونی هواپیمای ایل-۷۶ خودداری میکنند، ناامید است. وزارت دفاع روسیه چهارشنبه گذشته اعلام کرد یک هواپیمای ترابری نظامی ایل-۷۶ حامل ۶۵ اسیر اوکراینی که قرار بود مبادله شوند، در منطقه بلگورود سرنگون شد. تمام اسیران جنگی به همراه 6 خدمه و 3 نفر همراه در هواپیما کشته شدند. این وزارتخانه، نیروهای اوکراینی را متهم به سرنگونی هواپیما پس از تبادل اسرای جنگی کرد. اداره اطلاعات اصلی وزارت دفاع اوکراین هم گفت کارکنان آن از اینکه هواپیمای ایل-۷۶ روسیه در حال انتقال اسیران جنگی اوکراینی برای مبادله اسیران است، مطلع نبودند. با این حال، پورتال خبری اوکراینی
Strana.ua گزارش داد این وزارتخانه تایید کرده است تبادل زندانیان بین طرفین برای چهارشنبه برنامهریزی شده بود. روسیه و اوکراین هر دو گفتند پروندههای جنایی را درباره سرنگونی هواپیما باز کردهاند.
***
اعدام با گاز نیتروژن برای نخستینبار در آمریکا انجام شد
ایالاتمتحده برای نخستینبار یک قاتل محکوم به مرگ را با استفاده از گاز نیتروژن اعدام کرد؛ اقدامی که انتقاد گروههای حقوق بشری را برانگیخته است.«کنت اسمیت» فردی که به دلیل نقش خود در قتل یک زن در ۱۹۸۸ به اعدام محکوم شده بود، پنجشنبه با استنشاق گاز نیتروژن اعدام شد. وی که سال ۲۰۲۲ تلاش ناموفق ایالت آلاباما برای اعدام خود با تزریق ماده سمی را پشت سر گذاشته بود، چهارشنبه گذشته با مخالفت دادگاه عالی برای بررسی پرونده خود مواجه شد. دادگاه عالی آمریکا درخواست وی برای بررسی مخالفتش با اعدام به وسیله گاز نیتروژن را نپذیرفت و عملاً راه را برای اعدام او در روز پنجشنبه هموار کرد. به گزارش سیانان، اسمیت سال ۱۹۸۹ به جرم قتل یک زن به مرگ محکوم شد. یک واعظ کلیسا، او و یک نفر دیگر را به عنوان ضارب برای قتل همسرش اجیر کرده بود. مقامات ایالت آلاباما مدعی هستند محکوم در پی استنشاق گاز نیتروژن زیر یک دقیقه بیهوش میشود و بلافاصله پس از آن جان میسپارد اما شاهدان اعدام اسمیت گفتند ظاهراً مرگ او چندین دقیقه به طول انجامیده است. پیش از این هم وکلای اسمیت، گروههای حقوق بشری و کارشناسان سازمان ملل هشدار داده بودند این شیوه اعدام تاکنون امتحان نشده و ممکن است به یک مرگ دردناک منجر شود. یکی از شاهدان که نقش راهنمای روحی اسمیت را هم داشت و پیش از اعدام نیز درباره این روش ابراز نگرانی کرده بود، گفت این اعدام «وحشتناکترین صحنهای بود که در عمرم دیدهام».
***
حمله پهپادی مقاومت عراق به بندر اشدود در سرزمینهای اشغالی
منابع خبری از حمله پهپادی مقاومت عراق به بندر اشدود در جنوب سرزمینهای اشغالی خبر دادند. المیادین اعلام کرد چند پهپاد یک موضع نظامی را در بندر اشدود در جنوب سرزمینهای اشغالی هدف قرار دادند. مقاومت اسلامی عراق در بیانیهای اعلام کرد در ادامه حمایت از ملت فلسطین و پاسخ به جنایات صهیونیستها، بندر اشدود را با پهپاد هدف قرار داده است. مقاومت اسلامی عراق همچنین بر ادامه عملیات خود علیه اهداف دشمن صهیونیستی تاکید کرد. «ابو الاء الولائی» دبیرکل گردانهای سیدالشهدای عراق سهشنبه در پیامی تاکید کرد: همزمان با حملات آمریکای جنایتکار علیه نیروهای امنیتیمان و الحشد الشعبی، اعلام میکنیم مقاومت اسلامی عراق وارد مرحله بعدی شده و عملیاتی را برای محاصره دریایی کشتیهای صهیونیستی در دریای مدیترانه آغاز کرده است؛ تا به این واسطه بندرهای رژیم غاصب را از فعالیت بازدارد.
***
اعتراض چین به «تحریکات» آمریکا در تایوان
پس از آنکه نیروی دریایی ایالات متحده برای چندمین بار کشتی جنگی خود را از طریق تنگه حساس تایوان عبور داد، آن هم به دنبال انتخابات ریاستجمهوری و پارلمانی در این جزیره خودگردان، چین پنجشنبه از ایالات متحده به دلیل ایجاد «مشکل و تحریک» انتقاد کرد. چین روی تایوان ادعای حاکمیتی دارد و هرگز استفاده از قوه قهریه برای کنترل کردن دوباره آن را رد نکرده است. تایوان هم میگوید تنها ساکنان این جزیره میتوانند درباره آینده آن اظهارنظر کنند. سخنگوی وزارت دفاع چین به خبرنگاران گفت: «کشتیهای جنگی و هواپیماهای ایالات متحده باعث ایجاد مشکل و تحریک در نزدیکی چین شدهاند و فعالیتهای مکرر و تمامعیار در آبها و فضای هوایی در اطراف چین انجام میدهند». سخنگوی وزارت دفاع چین در این رابطه گفت پاسخ چین و راندن این کشتی «توجیهشده، معقول، حرفهای و محدود» بود. او افزود ارتش چین «به طور منظم به عنوان بخشی از آموزشهای خود، به سازماندهی عملیات نظامی مربوطه» در اطراف تنگه تایوان ادامه خواهد داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|