|
اخبار
انتقاد از تبلیغ دخانیات در شبکه نمایش خانگی
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر ممنوعیت تبلیغ دخانیات، در عین حال از نامهنگاری با سازمان صداوسیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاههای مربوط جهت جلوگیری از تبلیغ سیگار در شبکه نمایش خانگی خبر داد. دکتر جعفر جندقی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه مصرف هر شکلی از سیگار و دخانیات برای بدن مضر است، گفت: اگرچه مصرف دخانیات برای سلامتی خطرناک است اما مصرفکنندگان دخانیات در کشور حضور دارند. با توجه به اینکه دخانیات در کشور مصرف میشود، بخشهای خصوصی و دولتی در زمینه تولید و پخش دخانیات فعالیت میکنند. وی با بیان اینکه تمام عرضهکنندگان دخانیات باید بر اساس «قانون جامع کنترل دخانیات» فعالیت کنند، خاطرنشان کرد: هرگونه تبلیغ برای مصرف دخانیات ممنوع است حتی اگر روی پاکت سیگار باشد. وی با بیان اینکه سریالهای نمایش خانگی نسبت به تبلیغ دخانیات اقدام میکنند، اظهار کرد: خانوادهها نسبت به این موضوع انتقاداتی وارد کردهاند و در ارتباط با این موضوع با وزارت بهداشت تماس گرفتهاند. خانوادهها از وزارت بهداشت درخواست کردهاند موضوع مصرف و تبلیغ دخانیات در سریالهای نمایش خانگی را پیگیری کنیم.
***
رونمایی از سامانه احراز هویت دیجیتال ایرانیان
سامانه احراز هویت دیجیتالی ایرانیان (هدا) و طرح ثبت ولادت و صدور هوشمند شناسنامه نوزاد و طرح متمرکزسازی چاپ و صدور شناسنامه دیروز با حضور وزیر کشور رونمایی و بهرهبرداری شد. سازمان ثبت احوال کشور در راستای تحقق سازمان هوشمند و در جهت کاهش جعل گواهیهای ولادت، کاهش هزینههای ناشی از چاپ گواهیهای فیزیکی و جلوگیری از امکان خطای کاربر در ورود اطلاعات اقدام به ایجاد سرویس سرویس برخط دریافت اطلاعات گواهی ولادت با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کرده است تا اطلاعات متولدان به صورت برخط به سازمان ثبت احوال ارسال شود. متقاضی ثبت ولادت به واسطه ایجاد بستر لازم برای صدور هوشمند شناسنامه نوزاد میتواند با ورود به پنجره سهیم و انتخاب خدمات مورد نظر، نسبت به وارد کردن کد رهگیری اطلاعات خود اقدام کند. این اطلاعات به محض تایید به صورت هوشمند به کارتابل واحد ثبتی مربوط ارجاع و فرآیند صدور شناسنامه انجام و به نشانی متقاضی ارسال خواهد شد. به منظور سهولت شهروندان در تعیین نام نیز سامانه تعاملی نام در درگاه سهیم قرار گرفته که والدین ضمن استفاده از امکان مشاوره برخط میتوانند براساس جنسیت، دستهبندیها، مشاهده معانی نام، ریشه نامها و... به جستوجو و انتخاب نام مدنظر بپردازند.
***
سلامت معنوی، مهمترین بعد چهارگانه سلامت است
نشست خبری هشتمین همایش سلامت معنوی با حضور دکتر سیدعلیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور و حسن ابوالقاسمی، رئیس دانشگاه بقیهالله(عج) در فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. قرار است نمایشگاه قرآن، سلامت معنوی اسلامی و جامعه از چهارشنبه تا جمعه، ۲ تا ۴ اسفند ۱۴۰۲ در شهر مقدس قم، سالن الغدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شود. مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور در این نشست اظهار کرد: سلامت معنوی یکی از ابعاد چهارگانه سلامت (جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی) طبق مصوبه سازمان جهانی بهداشت است. بسیاری از کشورها به این بعد از ابعاد سلامت توجه کرده و آن را در عرصههای آموزش، پژوهش و مراقبتها و خدمات بهداشتی - درمانی وارد کردهاند. با این حال، در کشور ما این بعد مهم از ابعاد سلامت تاکنون چندانکه شایسته و بایسته است مورد التفات و توجه جدی و دقیق قرار نگرفته است. این در حالی است که بعد معنویت، از منظر دین مبین اسلام، عمیقترین بعد از ابعاد سلامت است و بر دیگر ابعاد سلامت (جسم، روان و اجتماع) بیشترین و گستردهترین تأثیرات را دارد. وی ادامه داد: هدف از برگزاری این همایش آشنایی مخاطبان با سلامت معنوی در قرآن، واکاوی مبانی، مسائل و نتایج سلامت معنوی در قرآن، بررسی ارتباط سلامت معنوی قرآنبنیاد با ابعاد مختلف سلامت جامعه، مطالعه راهکارهای اجرایی و نهادینهسازی سلامت معنوی قرآنبنیاد در سطح جامعه، استفاده از ظرفیت محیطهای آموزشی و ارائه مراقبتهای سلامت برای رشد و ارتقای معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه است.
ارسال به دوستان
کسر خدمت سربازی با مهارتآموزی
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح، از کسر خدمت سربازی با مهارتآموزی خبر داد. سردار موسی کمالی افزود: جوانان اگر قبل از خدمت مهارت کسب کنند، مشوقهایی نظیر کسر یک ماهه خدمت دریافت میکنند، همچنین مشوقهای دیگری مبنی بر یک ماه مرخصی تشویقی، بخشش اضافه خدمت و... در نظر گرفته شده که جوانان به واسطه مهارت کسبشده میتوانند از آن استفاده کنند.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از علل گرایش پزشکان به انجام زایمان بهصورت سزارین گزارش میدهد
ماجرای تولد غیرطبیعی
۵۶ درصد زایمانها در کشور هماکنون بهصورت سزارین انجام میشود؛ مرگومیر در سزارین تا ۱۰ برابر بیشتر از زایمان طبیعی است
اسدالله خسروی: با آنکه کارشناسان بهداشت به انجام زایمان طبیعی به دلیل فرآیند فیزیولوژیک آن توصیه میکنند ولی طبق گزارشهای موجود ۵۶ درصد زایمانها هماکنون در کشور به صورت سزارین انجام میشود؛ پدیدهای که تبعات منفی فراونی را در پی دارد. این در حالیست که بیش از 90 درصد مادران باردار میتوانند به صورت طبیعی زایمان کنند ولی پزشکان به دلیل درآمد بالایی که از طریق سزارین نصیبشان میشود، اغلب مادران را ترغیب به انجام زایمان به صورت سزارین میکنند، غافل از اینکه برخی از این عملها ممکن است عواقب جبرانناپذیری داشته باشد. بر اساس آمارها مرگومیر در سزارین تا ۱۰ برابر بیشتر از زایمان طبیعی است و عوارض زیادی از قبیل مشکلات مربوط به بیهوشی، عفونت محل عمل، لخته شدن خون داخل عروق و... ممکن است در پی انجام سزارین روی دهد.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در گفتوگو با «وطن امروز» درباره علل بروز برخی حوادث ناگوار به دلیل کمتوجهی برخی پزشکان در انجام برخی عملهای جراحی غیرضرور، همچنین آزمایشها، تصویربرداریها و... که بار مالی زیادی برای بیمار و خانوادهها دارد، گفت: هر چند اکثر پزشکان دارای تعهد و وجدان کاری هستند و بیماران را برای درمانهای القایی ترغیب نمیکنند اما هستند عدهای که در انجام عملهای جراحی به منافع خود میاندیشند، بنابراین ضروری است با علل چنین موضوعاتی ریشهیابی و از طرفی سطح نظارتها بر عملکرد پزشکان و عوامل مرتبط بیشتر شود.
محمد رئیسزاده در پاسخ به اینکه خیلی از مادران باردار توان زایمان طبیعی را دارند اما پزشکان یا ماماها به منظور کسب درآمد بیشتر تاکید میکنند زایمان باید به صورت سزارین انجام شود و در صورت زایمان طبیعی احتمال ایجاد مشکل برای فرزند و مادر دور از انتظار نیست، گفت: اینکه بعضی پزشکان برای درمان بیماران به فکر جیب خود هستند، چنین موضوعی را انکار نمیکنم، البته پزشک یا متخصص زنان در روند زایمان مادران باردار باید از حساسیت بسیار بالایی برخوردار باشد، چرا که با مرگ یک مادر باردار در حین زایمان یا پس از آن یک خانواده و چه بسا یک طایفه دچار مشکل خواهند شد و شیرینترین خاطره تولد فرزند تبدیل به تلخترین تجربه زندگی میشود.
وی با بیان اینکه برخی زایمانها به تشخیص پزشک یا متخصص زنان به صورت سزارین انجام میشود که این عمل فقط باید در شرایط خاص و پرخطر در دستور کار قرار گیرد، افزود: خیلی از عملهای سزارین در شرایطی که مادران توان زایمان طبیعی را دارند انجام میشود؛ موضوعی که نشان میدهد متخصص زنان یا کادر درمان به دلیل برخی مسائل چون تعرفه پایین زایمان طبیعی و تعرفه مناسب و قابل توجه زایمان سزارین و همچنین زمانبر نبودن، اقدام به چنین کاری میکنند، در حالی که عمل سزارین دارای تبعاتی است که بعضا سلامت مادر را به خطر میاندازد و چه بسا مشکلات روحی - روانی زیادی را در پی داشته باشد.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در ادامه بر توجه به رشد جمعیت کشور اشاره کرد و اظهار داشت: برخی عملهای سزارین طوری انجام میشود که به دلیل قصور پزشکی شاید مادر دیگر نتواند صاحب فرزند یا فرزندهای بعدی شود. در بعضی عملهای سزارین که مادر میتواند به صورت طبیعی زایمان کند، پزشکان به دلیل درآمدی که از طریق سزارین برای آنها دارد، خانواده را ترغیب به انجام زایمان به روش سزارین میکنند و در این بین بعضا قصور پزشکی رخ میدهد که متاسفانه مادر را از داشتن فرزندهای بعدی بیبهره میکند و چه بسا باعث مرگ وی نیز شود؛ موضوعی که تاثیر خود را بر کاهش نرخ رشد جمعیت نیز بر جا میگذارد.
رئیسزاده افزود: در این زمینه هرگونه قصور پزشکی با انجام شکایت خانوادهای که دچار چنین مشکلاتی میشوند از سوی سازمان نظام پزشکی با جدیت پیگیری میشود اما برای پیشگیری از چنین اتفاقاتی باید با نظارت دقیق و دستورالعملهای قانونی تلاش کرد. از طرفی چون پروسه زایمان طبیعی علاوه بر استرس بالا و زحمات فراوان و زمانبر بودن برای پزشک، تعرفه پایینی نیز دارد، بنابراین برخی پزشکان، مادران باردار را ترغیب به زایمان به صورت سزارین میکنند که در این راستا باید راهحلی درست و قانونی برای این مساله اندیشیده شود. وی با بیان اینکه عمل سزارین فقط باید در صورت اتفاق نظر کمیسیون پزشکی مبنی بر پرخطر بودن زایمان طبیعی یا تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی مبنی بر اینکه مادر شرایط زایمان طبیعی را ندارد، انجام شود، افزود: هم اکنون میزان عملهای سزارین در کشور به دلیل عواملی که گفته شد بسیار بالاست و در این بین بعضا شاهد قصور پزشکی هستیم به طوری که سالانه 15 هزار پرونده شکایت از کادر درمان درباره قصور پزشکی باز میشود که 45 درصد آن به صدور کیفرخواست میانجامد و حدود نیمی از آنها نیز حلوفصل میشود. از میزان شکایتها 80 درصد به صدور رای قطعی به نفع مریض میانجامد که بیشتر این شکایات در بخش زیبایی است و بخشی از آن نیز به همین عمل سزارین بازمیگردد که البته خیلی بالا نیست.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور اظهار داشت: ریشه اصلی درمانهای القایی وجود تعرفههای پایین و غیرواقعی است، این در حالی است که پزشکان و کادر درمان قبل از هر چیز باید اخلاق پزشکی و تعهد را فراموش نکنند. موضوع دیگر غفلت بیمههاست؛ شرکتهای بیمه معمولا نقش خود را آنطور که باید و شاید در این زمینه ایفا نمیکنند.
* آمار سزارین در ایران ۲ برابر میانگین جهانی است
آمار بالای انجام عمل سزارین در کشور به شکلی است که رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، این آمار را در ایران بیش از 2 برابر میانگین جهانی میداند. صابر جباری گفته است: سزارین تمام عوارض یک عمل جراحی اعم از عارضه بیهوشی، چسبندگی ارگانهای داخل شکم و خونریزی را دارد؛ در صورتی که زایمان طبیعی یک فرآیند فیزیولوژیک است اما متأسفانه ۵۶ درصد زایمانها در کشور ما به صورت سزارین است. ما امیدواریم با ابلاغ دستورالعمل ماده ۵۰ قانون جوانی جمعیت بتوانیم این آمار را کاهش دهیم. جباری ادامه داد: طبق ماده ۵۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، وزارت بهداشت مکلف است سالانه ۵ درصد میزان زایمان سزارین را نسبت به نرخ کل زایمان در کشور تا رسیدن به میانگین جهانی کاهش دهد.
* هزینه زایمان طبیعی و سزارین
هزینه سزارین در بیمارستانهای مختلف متفاوت است و بسته به شرایط و امکانات بهکار گرفته شده، ممکن است بیشتر از تعرفه موجود باشد. در حال حاضر هزینه سزارین یک نوزاد در بیمارستانهای خصوصی به طور متوسط بین ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان است. اقامت مادر در اتاق خصوصی و مجزا که شرایط مناسبی برای همراهان و پدر فراهم میکند، کمی بالاتر از این مبلغ است و حتی بیش از ۲۰ میلیون تومان برآورد شده است. این در حالی است که با توجه به اهمیت ترغیب مادران به انجام زایمان طبیعی، این زایمان در بیمارستانهای دولتی طرف قرارداد بیمه تامین اجتماعی با کمترین هزینه و تقریبا رایگان (در بیمارستانهای تامین اجتماعی) انجام میشود.
ارسال به دوستان
سازمان هواشناسی نسبت به کاهش دما و یخبندان در ۱۲ استان هشدار داد
تداوم بارش برف و باران در کشور
سازمان هواشناسی از تداوم بارش برف، باران و وزش باد در برخی مناطق کشور تا روز جمعه خبر داد و برای ۱۲ استان هشدار کولاک برف، کاهش دما و یخبندان صادر کرد. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن اعلام تداوم بارشها در نقاط مختلف کشور اظهار داشت: با فعال شدن سامانه جدید بارشی در کشور طی روزهای گذشته مناطق شمال غرب، غرب، بخشهایی از مرکز، شمال شرق، استانهای ساحلی دریای خزر، استانهای واقع در دامنههای مرکزی زاگرس و دامنههای جنوب البرز، با بارش باران و در مناطق سرد و کوهستانی با بارش پراکنده برف مواجه بودند. صادق ضیاییان افزود: سهشنبه امروز در بخشهایی از شمال غرب، غرب، مرکز، شرق، ارتفاعات استان کرمان، ارتفاعات واقع در دامنههای زاگرس مرکزی، ارتفاعات البرز مرکزی و سواحل غربی دریای خزر در بعضی ساعات افزایش ابر و بارش پراکنده و وزش باد پیشبینی میشود. وی اظهار کرد: چهارشنبه فردا در برخی نقاط شمال غرب، غرب، ارتفاعات مرکزی البرز و ارتفاعات مرکزی زاگرس و پنجشنبه (۳ اسفند) در دامنه و ارتفاعات البرز مرکزی آسمان صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد، در بعضی ساعتها غبار محلی پیشبینی میشود و همین شرایط جمعه (۴ اسفند) نیز در غرب، شمال غرب، ارتفاعات زاگرس مرکزی دامنه و ارتفاعات شمالی البرز ادامه دارد. به گفته ضیاییان، تا آخر هفته تنگه هرمز، دریای عمان و بخشهای مرکزی و جنوبی خلیجفارس مواج است. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی نیز اظهار کرد: آسمان تهران سهشنبه امروز صاف تا قسمتی ابری، در بعضی ساعتها با غبار محلی با حداقل دمای ۲ درجه و حداکثر دمای ۱۰ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه فردا صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد، در بعضی ساعتها غبار محلی با حداقل دمای ۳ درجه و حداکثر دمای ۱۳ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. ضیاییان در پایان بیان کرد: بیرجند و شهرکرد با کمینه دمای ۶- درجه سانتیگراد سردترین و بندرعباس با بیشینه دمای ۲۶ درجه سانتیگراد گرمترین مراکز استان کشور گزارش شده است.
ارسال به دوستان
اعزام بیش از ۹۰۰ کاروان سلامت هلالاحمر به مناطق کمبرخوردار
دریافت خدمات درمانی رایگان در مناطق محروم
با اعزام نیروهای جهادی و امدادی در قالب کاروانهای سلامت به مناطق کمبرخوردار و محروم کشور بسیاری از ساکنان این مناطق از خدمات درمانی و پزشکی رایگان برخوردار میشوند. این حرکت جهادی همچنان ادامه دارد به طوری که رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر از اعزام بیش از ۹۰۰ کاروان سلامت و ارائه خدمات دارویی و درمانی رایگان به مردم مناطق محروم در ۱۰ ماه نخست سال جاری خبر داد.
وحید سلیمی دیروز در این باره گفت: از ابتدای امسال ۹۳۶ کاروان سلامت در مناطق محروم به ۱۸۰ هزار و ۶۵ نفر خدمات دارویی و درمانی رایگان ارائه دادهاند. در این مدت ۶۸۴ هزار و ۴۰۷ نفر به عضویت هلالاحمر درآمدهاند که در مجموع یک میلیون و ۷۲ هزار و ۹۷۲ عضو تاکنون از طریق سامانه هلالاحمر به جمعیت داوطلبان هلالاحمر اضافه شدهاند.
وی با اشاره به اینکه در این مدت یکهزار و ۱۲۶ قلم کالا به بانک امانات تجهیزات پزشکی اهدا شده است، توضیح داد: ۹۶ هزار و ۱۹۹ بسته معیشتی بین اقشار نیازمند توزیع و 3 هزار و ۷۱۰ سفره افطار در طرح هلالاحمر برپا شده است. رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر گفت: از برنامه نذر خدمت نیز ۷۵ هزار و ۹۰۹ نفر بهرهمند شدهاند و ۹ هزار و ۳۶۹ بسته معیشتی در قالب نذر خدمت بین خانوادههای نیازمند توزیع شده است. سلیمی درباره برنامههای این سازمان برای کمک به دانشآموزان نیز گفت: ۴۷ هزار و ۷۳۲ بسته نوشتافزار در طرح «ارمغان مهر» بین دانشآموزان نیازمند توزیع شده است تا این کودکان در ابتدای مهر مانند سایر همکلاسیهای خود از این امکانات برخوردار باشند.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر گفت: ۵۹ هزار و ۷۲۶ واحد خون در طرح «حمایت ماندگار» اهدا شده است. همچنین از طرح نیابت «بازدید و دلجویی از سالمندان» ۲۸ هزار و ۷۷۷ نفر بهرهمند شدهاند و ۶۳۹ هزار و ۶۹ نفر از خدمات 8 هزار و ۷۲ فعالیت داوطلبی اجرا شده بهره بردهاند.
وی اظهار کرد: ۴۴۵ هزار و ۹۸۳ تن نیز از خدمات 3 هزار و ۷۶ طرح داوطلبی محرومیتزدایی با مشارکت داوطلبان حقیقی برخوردار شدهاند.
ارسال به دوستان
با دفاتر مهاجرتی برای جلوگیری از مهاجرت سازمانیافته نخبگان برخورد میشود
سیر نزولی مهاجرت پزشکان
هر چند اخبار و گزارشهایی مبنی بر مهاجرت گسترده پزشکان در برخی سایتهای خبری و فضای مجازی منتشر میشود اما این گزارشها و آمارهایی که ارائه میشود، به واقعیت نزدیک نیست، آنطور که قائممقام بنیاد ملی نخبگان گفت: بر اساس آمارهای بینالمللی نسبت پزشکانی که در چند سال گذشته از کشور مهاجرت کردهاند، نسبت به کل پزشکان، نه تنها رشد نیافته، بلکه سیر نزولی داشته است. سیدسلمان سیدافقهی درباره بازگشت نخبگان به کشور هم اظهار کرد: در همکاری با مجموعههای مختلف کشور در حوزه ورود و خروج نخبگان، الحمدلله اطلاعاتی داریم که نشان میدهد هر سال حدود ٢ هزار نفر که در خارج کشور تحصیل کردهاند، به کشور بازمیگردند. وی با اعلام اینکه از سال ٩٧ حدود ١٠ هزار نفر از فارغالتحصیلان مقطع ارشد و دکترا که به خارج از ایران رفته بودند، به کشور بازگشتهاند، افزود: این آمار را بر اساس ترجمه مدارک که به زبان فارسی انجام شده اعلام میکنم و کاملا مستند است. سیدافقهی افزود: به نظر من خیلی از افرادی که حتی در حوزه شغلی و کسبوکار خودشان رفت و آمد دارند، ماندگاری آنها در خارج دائمی نیست و پیوسته میروند و میآیند اما متأسفانه در آمارها این افراد جزو مهاجران در نظر گرفته میشوند، در حالی که این یک مهاجرت موقت است. وی ضمن بیان اینکه آمارهایی که در بحث مهاجرت وجود دارد، خلاف فضایی است که در حال حاضر در کشور وجود دارد، به مهر گفت: به تازگی ٢ نفر از وزرای دولت قبل جوسازی بدی در حوزه مهاجرت انجام دادند و یکی از آنها عنوان کرده بود از هر ۵ دانشجو که با او در ارتباط هستند، ٢ نفر قصد مهاجرت دارند این در حالی است که فضای واقعی این نیست و جهتدهی رسانهای در این باره آب ریختن به آسیاب دشمن است. سیدافقهی به ارائه آماری درباره مهاجرت پزشکان از ایران پرداخت و گفت: بر اساس آمار مجمع جهانی اقتصاد که در حوزه مهاجرت معروف است، نسبت پزشکانی که در چند سال گذشته از کشور مهاجرت کردهاند نسبت به کل پزشکان، نه تنها رشد نیافته، بلکه سیر نزولی داشته و این یک آمار بینالمللی است. وی ضمن اشاره به اینکه جامعه علمی ما با مراجعه راحت به سایتهای اطلاعرسانی میتوانند این آمار را مشاهده کنند، ادامه داد: با استناد به همین آمار در حوزه مهاجرت پزشکان ما بحران نداریم. مهاجرت داریم اما نکته اینجاست که این مهاجرت نسبت به قدیم افزایش نیافته است.
وی در پایان از تفاهم با پلیس برای برخورد با دفاتر مهاجرتی و جلوگیری از مهاجرت سازمانیافته نخبگان خبر داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|