|
آرایش انتخاباتی فهرستها در پایتخت تکمیل شد
انتشار فهرست مشترک شورای ائتلاف و جبهه پایداری
اعضای هیات انتخاب شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی (شانا) فهرست مشترک این ائتلاف و جبهه پایداری را برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس اعلام کردند. به گزارش
«وطن امروز»، اسامی 30 نفره لیست مشترک شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و جبهه پایداری به این شرح است: محمدباقر قالیباف، حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی، حجتالاسلام محمدحسین بحرینی، زهرا قلنبر، فاطمه قاسمپور، فاطمه حائریشیرازی، الهه عطایی، زهرهسادات لاجوردی، زهره طبیبزاده، اسماعیل کوثری، حجتالاسلام علیرضا سلیمی، حسن خجستهباقرزاده، حسین نجابت، امیرابراهیم رسولی، رضا تقیپور، عبدالحسین روحالامینی، علیاصغر پورمحمدی، سعید احدیان، مالک شریعتینیاسر، بابک نگاهداری، حجتالاسلام محمود نبویان، علی خضریان، مرتضی کاملنواب، غلامحسین رضوانی، مجتبی صفایی، مصطفی غفاری، سعید آجرلو، مجتبی زارعی، مهدی شریفیان (اسلامشهر) و میلاد میرزایی (شهرری).
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره ۲۴ هزار شهید استان خوزستان تبیین کردند
معجزه تکیه بر جمهور مردم و اسلام
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی پیش از ظهر شنبه در دیدار دستاندرکاران کنگره ۲۴ هزار شهید استان خوزستان، حماسه و معجزه مردم خوزستان در دوران دفاع مقدس را نتیجه ترکیب همت مردمی و ایمان اسلامی دانستند و با اشاره به دقت نظر امام بزرگوار در انتخاب تعبیر «جمهوری اسلامی» گفتند: آنچه باعث پایداری و پیشرفت نظام اسلامی و غلبه آن بر بسیاری از موانع و توطئهها شد، جمع بین «اعتماد به جمهور مردم و اسلام» بود و در آینده نیز راه غلبه بر مشکلات استمرار همین تفکر است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی با تبریک عید سعید و بزرگ نیمهشعبان، به شناخت دقیق حضرت امام خمینی نسبت به مردم و همچنین نگاه جامع و مترقی امام نسبت به اسلام اشاره کردند و افزودند: امام(ره) از همان روزهای آغازین نهضت اسلامی تا پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از آن همواره به مردم اعتماد داشت و اسلام را یک مکتب و تفکر کارآمد برای سیاست و مدیریت جامعه میدانست و بر همین اساس توانست زمینه پیشرفت ایران و استمرار حرکتهای بزرگ را به وجود آورد.
حضرت آیتالله خامنهای با تاکید بر اینکه مهمترین مشکل دشمنان جمهوری اسلامی، نداشتن شناخت نسبت به مردم ایران و همچنین نداشتن شناخت از اسلام است، خاطرنشان کردند: دشمنان ملت ایران بر اساس برآوردها و طراحیهای خود مطمئن بودند جمهوری اسلامی 40 سالگی خود را نخواهد دید اما به کوری چشم آنها پیشرفت ایران متوقف نشد و به لطف الهی و با تکیه بر همت و اراده مردم و ایمان دینی آنها ادامه نیز خواهد یافت.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از بیاناتشان نمونه دیگر معجزهآفرینی تکیه بر مردم و ایمان دینی را شرایط امروز غزه برشمردند و گفتند: ایستادگی نیروهای مقاومت و مأیوس کردن دشمن از نابودی آنها و همچنین صبر مردم غزه در برابر بمبارانها و مصیبتها نشانگر ایمان دینی قوی این مردم است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به آشکار شدن دروغ بودن ادعاهای تمدن غربی درباره حقوق بشر و ریاکاری و نفاق غربیها در ماجرای غزه افزودند: غربیها که برای اعدام یک مجرم سر و صدا و هیاهو به راه میاندازند، در برابر کشتار ۳۰ هزار انسان بیگناه در غزه چشم خود را بستهاند و آمریکا با وقاحت تمام و برای چندمینبار قطعنامه قطع بمباران غزه را وتو میکند.
ایشان تاکید کردند: این چهره واقعی فرهنگ و تمدن و لیبرال - دموکراسی غربی است که در ظاهر آن سیاستمداران اتوکشیده و لبخند بر لب قرار دارند اما در باطن، یک سگ هار و گرگ خونخوار است.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان خاطرنشان کردند: ما مطمئن هستیم این تمدن غربی و این بار کج به منزل نخواهد رسید و فرهنگ حق و منطق صحیح اسلام بر همه اینها فائق خواهد آمد.
مشروح بیانات رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار، همزمان با برگزاری کنگره ۲۴ هزار شهید استان خوزستان منتشر میشود.
***
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله سیدمحمد بجنوردی
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در پیامی، درگذشت آیتالله سیدمحمد بجنوردی را تسلیت گفتند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام حضرت آیتالله العظمی خامنهای به شرح زیر است:
بسماللهالرحمنالرحیم
درگذشت مرحوم آیتالله آقای سیدمحمد بجنوردی را به بازماندگان محترم ایشان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیدعلی خامنهای
1402/12/6
ارسال به دوستان
مراسم جشن سالروز میلاد حضرت مهدی موعود(عج) با حضور میلیونی مردم در سراسر کشور برگزار شد
محفل عاشقان در جمکران
گروه اجتماعی: مراسم جشن پرشور نیمه شعبان، میلاد منجی عالم بشریت حضرت صاحبالزمان(عج)، دیروز در سراسر کشور برگزار شد. مردم که از روزهای گذشته با آذینبندی منازل، کوچهها و محلات خود را برای برگزاری این جشن بزرگ آماده کرده بودند، روز گذشته ولادت حضرت مهدی موعود را جشن گرفتند. عاشقان ولایت با وجود هوای سرد و برفی، برای حضور در این جشن بزرگ و نورانی راهی خیابانها، محلات، مساجد و تکایا شدند. خدمتگزاران قائم آلمحمد(عج) نیز با برپایی موکبها از مردم پذیرایی میکردند. این جشن نورانی در شهرهای مذهبی حال و هوای دیگری داشت، در مشهد مقدس، قم، شاهچراغ و امامزادگان، عاشقان مهدی موعود پذیرای دوستداران امامت و ولایت بودند به طوری که دلدادگان به امام زمان(عج) دیروز از سراسر ایران اسلامی به قم رفته و با شرکت در راهپیمایی نیمه شعبان، با امام زمان خود تجدید بیعت کردند. ایستگاههای صلواتی ساده و بیآلایش با عشق به امام زمان(عج)، در هوای سرد و برفی صبح عید نیمه شعبان در قم از محبان حضرت مهدی(ع) پذیرایی کردند.
* برپایی موکبهایی از ۵ قاره جهان
هزاران زائر مسجد مقدس جمکران از سراسر ایران، عصر روز جمعه برای تجدید عهد و پیمان با حضرت ولی عصر(عج)، مسیر حرم مطهر بانوی کرامت تا مسجد مقدس جمکران را پیاده طی کردند. در مسیر حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها تا جمکران بیش از 500 موکب مردمی از سراسر ایران و 5 قاره دنیا به عاشقان امام مهدی (عج) خدمترسانی میکردند. موکبهای فرهنگی و خدماتی از کشورهای فرانسه، انگلیس، تایلند، نیجریه، آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، افغانستان، عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس روز گذشته در مسیر بلوار پیامبر اعظم(ص) قم برپا شده بود. شهر مقدس قم هر ساله در آستانه نیمه شعبان با توجه به وجود مسجد مقدس جمکران و حرم حضرت معصومه(س)، مرکز میزبانی از عاشقان امام زمان (عج) میشود و راهپیمایی نیمه شعبان هر سال باشکوهتر از سال گذشته از مسیرهای مختلف بویژه بلوار پیامبر اعظم(ص) به سمت مسجد مقدس جمکران برپا میشود. مواکب ایرانی و غیرایرانی از چهارشنبه دوم اسفندماه به مسیر پیادهروی حرم حضرت معصومه(س) تا مسجد جمکران، آمده بودند تا بسترهای خدمترسانی به زائران را فراهم سازند. از روز پنجشنبه نیز برخی مواکب، پذیرایی خود را از زائران نیمه شعبان آغاز کردند که این میزبانی مواکب در ظهر و شامگاه شنبه پنجم اسفند به اوج خود رسید. مواکب مسیر راهپیمایی نیمه شعبان در قم علاوه بر تامین بستر استراحت موقت، پذیرایی از زائران را به صورت مستمر دنبال میکردند و سایر خدمات رفاهی همانند تعمیر کیف و کفش، دوخت لباس، آرایش سر و صورت و واکس کفش در این مواکب ارائه میشد. بخش قابل توجهی از مواکب نیز با ایجاد جایگاههای ویژه، اجرای برنامههای فرهنگی را در دستور کار خود قرار داده بودند و با گروه سرود و اجرای طلاب مُبلغ، مخاطبان نوجوان را به سمت خود جلب میکردند. برخی مواکب هم در قالبهای مختلف از جمله تریبون آزاد به تبلیغ موضوع مشارکت حداکثری در انتخابات و انتخاب اصلح پرداختند. راهپیمایی مردم قم در نیمه شعبان با همراهی سایر زائران این شهر مقدس، ظهر پنجم اسفند از ابتدای بلوار پیامبر اعظم(ص) به سمت مسجد مقدس جمکران آغاز شد و با حضور جمعیت در شب نیمه شعبان به اوج خود رسید.
* جشن با نشاط نیمه شعبان در روز برفی
دیروز ظهر (یکشنبه 6 اسفند) با وجود هوای برفی همچنان این راهپیمایی با حضور میلیونی عاشقان امام زمان(عج) برگزار شد. هر چند حرم حضرت معصومه(س) مراسم جشن و سرور نیمه شعبان را با حضور مداحان و سخنرانان مطرح برگزار میکرد اما مسجد مقدس جمکران در مرکزیت برنامههای نیمه شعبان قرار گرفت. طی 3-2 روز گذشته مسجد جمکران به مناسبت نیمه شعبان ویژهبرنامههای قرآنی را به صورت خاص در دستور کار قرار داده بود و با حضور قاریان بینالمللی 4 محفل قرآنی را برگزار کرد که این محافل نیز همانند سایر ویژهبرنامههای مسجد جمکران از صفحات اختصاصی جمکران در فضای مجازی و همچنین شبکههای ملی و استانی منعکس شد. همایش جیشالقدس نیز عصر پنجم اسفند در صحن جامع مسجد مقدس جمکران با سخنرانی سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با حضور جوانانی از ملیتهای مختلف برگزار شد که گروههای شبابالمقاومت در این ویژهبرنامه مشارکتی ویژه داشتند. زائران جمکران در شب نیمه شعبان بعد از نماز مغرب و عشا تا ساعت 24 در ویژهبرنامه ایران امیدوار، از سخنرانی حجتالاسلاموالمسلمین علیرضا پناهیان و مداحی سیدرضا نریمانی، حسن شالبافان، ولیالله کلامی، شعرخوانی محمد اسدالهی، اجرای حامد سلطانی و حامد جلیلی بهرهمند شدند که این ویژهبرنامه با محوریت شبستان کربلا برگزار و صوت و تصویر آن به صورت همزمان در صحنهای مسجد مقدس و برخی بخشهای آن نیز از شبکههای یک، قرآن، 5 و 2 سیما و همچنین بسترهای مسجد جمکران در آپارات و تکیه به صورت زنده پخش شد. نورافشانی ویژه شب نیمه شعبان نیز همانند سالهای گذشته ساعت 24 با طنینانداز شدن نوای «لبیک یا مهدی» در مسجد مقدس جمکران انجام شد. مراسم احیای شب نیمه شعبان هم در مسجد مقدس جمکران از ساعت 24 بامداد با محوریت شبستان امیرالمؤمنین(ع) آغاز شد که در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری سخنرانی داشت و قرائت مناجات شعبانیه با نوای مهدی سلحشور انجام شد. همچنین ویژهبرنامه جشن روز نیمه شعبان ساعت 10 صبح دیروز با سخنرانی حجتالاسلاموالمسلمین سیدحسین آقامیری و مدحخوانی مهدی رسولی در شبستان امیرالمؤمنین(ع) برگزار شد و عصر دیروز ششم اسفند نیز محفل انس با قرآن کریم با حضور قاریان بینالمللی در مسجد جمکران برپا شد.
***
عمامهگذاری جمعی از طلاب قم در نیمه شعبان
آیین عمامهگذاری جمعی از طلاب قم دیروز همزمان با سالروز ولادت پرخیر و برکت حضرت ولیعصر(عج) و عید نیمه شعبان به دست مراجع تقلید انجام شد. در این روز جمعی از طلاب حوزه علمیه قم به دست حضرات آیات عظام نوریهمدانی و جوادیآملی مفتخر به لباس سربازی امام عصر شدند. در مراسم جشنی که به مناسبت عید نیمه شعبان و ولادت امام زمان در دفاتر آیتالله العظمی جوادیآملی و آیتالله العظمی نوریهمدانی با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد، آیین عمامهگذاری جمعی از طلاب نیز برگزار شد. بر اساس سنت حوزوی، طلاب حوزه پس از اتمام دوران تحصیلات مقدماتی خود، به دست اساتید اخلاق و مراجع تقلید عمامه بر سر گذاشته و مفتخر به پوشیدن لباس سربازی امام زمان(عج) میشوند.
ارسال به دوستان
یکی از ملاکهای مردم برای انتخاب نمایندگان برنامهها و ایدههای اقتصادی است؛ موضوعی که جای خالی آن در تبلیغات انتخاباتی دیده میشود
برای اقتصاد چه برنامهای دارید؟
* اولویتهای اقتصادی مجلس آینده: اصلاح مالیاتستانی و اصلاح ناترازی
گروه اقتصادی: ۴ روز به انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی مانده و شاهد تقسیمبندیهای سیاسی، ائتلافهای حزبی و تدوین لیستهای مختلف هستیم. در این بین اما جای ایدههای اقتصادی یا کلانسیاستهای نامزدها برای قانونگذاری در مسائل اقتصادی خالی است. این در حالی است که امروز مسائل اقتصادی و معیشت به گواه نظرسنجیها و بازخورد افکار عمومی، اصلیترین دغدغه مردم است.
با وجود اینکه سکان اقتصاد کشور در اختیار قوه مجریه است و دولت باید برنامه اقتصادی ارائه و اجرا کند اما مجلس جایگاه تقنینی و ریلگذاری آن را دارد. مسلما مادام که قوانین مترقی و قابل اتکا در حوزههای مختلف وجود نداشته باشد، بهترین طرحها و ایدهها نیز قابلیت اجرا نخواهند داشت.
برای مثال در مجلس یازدهم تصمیماتی اتخاذ شد که مستقیما با معیشت و اقتصاد خانوار ایرانی در ارتباط بود. برخی از این مصوبات مورد تحسین و برخی نیز مورد نقد از سمت کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی قرار گرفت.
از اصلیترین این تصمیمات میتوان به مواردی مانند تصویب کالابرگ الکترونیک، افزایش حقوق سربازان، رتبهبندی معلمان، متناسبسازی حقوق بازنشستگان، افزایش سن بازنشستگی، تغییر ترکیب شورای قیمتگذاری گندم، قانون جهش تولید مسکن و افزایش استقلال بانک مرکزی اشاره کرد.
همانطور که مشاهده شد موضوع کالابرگ توانست تا حدودی سرانه مصرف اقلام پروتئینی را در کشور افزایش دهد؛ یا در موضوع رتبهبندی معلمان یک زخم چندین ساله مرهم شد و امروز حقوق معلمان حداقل 50 درصد بیشتر از کارگران شده است. در رابطه با شورای قیمتگذاری گندم هم امروز شاهد افزایش 60درصدی خرید و تولید گندم طی 2 سال گذشته هستیم. در رابطه با مسکن هم با وجود اینکه بانکهای عامل همواره از تامین سهم 20 درصد تسهیلات مسکن طفره میروند اما محرکی برای افزایش تولید در سراسر مسکن شده است.
حتی در آمار ارائهای که در روزهای اخیر توسط محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد مجلس دوازدهم مطرح شد، بیش از 80 درصد موارد بیان گزارش کار معطوف به مسائل اقتصادی بود.
شاید بتوان گفت اصلیترین تصمیمات مجلس جاری و پیش رو مربوط به مسائل اقتصادی است و انتظار میرود نامزدها برای آگاه شدن افکار عمومی با آرا و نظراتشان دیدگاههای اقتصادی خود را به طور شفاف بیان کنند. مسلما این مهم میتواند در افزایش مشارکت نیز تاثیرگذار باشد. مردم امروز در انتظار ایدههایی هستند که بتواند شرایط اقتصادی و معیشتی آنها را بهبود ببخشد.
فارغ از بحث مشارکت، مجلس دوازدهم باید تصمیمات مهمی در حوزه اقتصاد بگیرد؛ تصمیماتی که میتوان آینده اقتصاد ایران دانست.
* رفرم مالیاتی کشور
یکی از این تصمیمات مهم مجلس در رابطه با مالیات است. آبان امسال دولت لایحهای در رابطه با مالیات بر مجموع درآمد به مجلس تقدیم کرد که تاکنون بررسی نشده و بعید به نظر میرسد بررسی آن به عمر مجلس یازدهم قد بدهد.
در این لایحه به جای تاکید مالیاتی بر مجموعههای حقوقی مانند شرکتها، تاکید روی افراد است. این یعنی دولت و سازمان امور مالیاتی به جای اینکه سود یک مجموعه را متغیری برای مالیات در نظر بگیرد، درآمد افراد را به عنوان شاخص اصلی برای اخذ مالیات مدنظر خود قرار میدهد.
کارشناسان بر این باورند این روش مالیاتستانی به عدالت نزدیکتر است و میتواند در بلندمدت باعث کاهش سفتهبازی شود. در عین حال نوعی حمایت از تولیدکننده و کارآفرینی است که نقش فعال و مفیدی در اقتصاد کشور بازی میکند.
البته در این مسیر اگر اشتباه تقنینی انجام شود یا اگر ملاحظات مرتبط با معافیتهای مالیاتی در نظر گرفته نشود، مالیات بر مجموع درآمد علیه خود عمل میکند و شرایط اقتصادی مردم را میتواند بدتر کند.
باید در نظر داشت با اجرایی شدن این مالیات، دیگر پایههای مالیاتی مانند مالیات بر سود، مالیات بر درآمد کارکنان دولت و بخش خصوصی و مالیات بنگاههای اقتصادی همگی حذف میشوند و همگی در مالیات بر مجموع درآمد تجمیع خواهد شد.
* ناترازی علیه توسعه
با پایان یافتن دهه 90 و تغییر ریل سیاسی کشور از نظر اجرایی، بهانه تحریم برای پیش نبردن طرحهای توسعهای تا حدودی به حاشیه رفت. در 2 سال گذشته شاهد شروع پروژههای توسعهای و نهضت تکمیل پروژههای نیمهتمام هستیم. در این موقعیت اما یک مساله مهم پیش روی اقتصاد ایران قرار گرفته است؛ زخمی کهنه که سالها به آن توجه نشده و امروز در حادترین وضعیت خود قرار دارد.
«ناترازی» گزارهای است که مسلما طی 2 سال اخیر آن را درباره انرژی، سوخت و آب شنیدهاید. از یک سو مطرح شدن این موضوع به معنای آن است که موتور اقتصاد ایران روشن شده که نویدبخش است و از سوی دیگر تهدیدی برای ادامه مسیر توسعه و پیشرفت بهشمار میرود.
مسلما مجلس آینده برای این نقیصه اقتصاد ایران باید برنامه داشته باشد. ناترازی در موضوعات مختلف، تصمیمگیری برای شروع پروژههای بزرگ اقتصادی و توسعهای را برای دولت و فعالان اقتصادی دشوار کرده و میتوان گفت امروز اقتصاد ایران با مانعی به نام ناترازی مواجه است که پیش از هر موضوعی باید بتواند آن را از پیش رو بردارد؛ در این مسیر شاید نیاز باشد یک تصمیم سخت اتخاذ شود.
* تأمین مالی طرحهای بزرگ
یکی از مسائل مهم دیگری که مجلس دوازدهم باید برای ریلگذاری آن قدم بردارد، موضوع تامین مالی است. این مهم امروز تبدیل به پاشنهآشیل اقتصاد ایران شده است. با وجود اینکه طرحها و ایدههای بزرگی وجود دارد اما تامین مالی به درستی انجام نمیشود. اساسا اقتصاد ایران به گونهای پیش رفته که بیش از 90 درصد تامین مالی از سمت بانکها و ذیل تسهیلات و اعتبار انجام میشود و کمتر از 10 درصد معطوف به بازار سرمایه است. در حال حاضر نظام بانکی از ناترازی رنج میبرد و از سوی دیگر سیاست دولت و بانک مرکزی کنترل ترازنامه برای مهار تورم و نقدینگی است.
با این دست فرمان موضوع تامین مالی با مشکل مواجه شده است. آنچه هویداست بیش از این نمیتوان به نظام بانکی فشار آورد و باید به سوی روشهای دیگر تامین مالی حرکت کرد.
در اقتصاد موضوعاتی مانند تامین مالی جمعی و پروژه مطرح شده است که در سالهای اخیر کمتر از آنها استفاده کردهایم. بحث سرمایهگذاری خارجی هم مطرح است که ضوابط و ریلگذاری درستی در این رابطه انجام نشده و بیشتر هماهنگیهای انجام شده در این رابطه حاکمیتی و خارج از دولت و مجلس اتفاق میافتد.
امروز شاهد آن هستیم که پروژههای بزرگی مانند فاز 2 فرودگاه امام خمینی (ره) و استادیوم فوتبال قرار است با هزینه چینیها و به عنوان تهاتر نفت انجام شود که نیاز است ضمن قانونگذاری در این رابطه نسبت به گسترش اینگونه موارد اهتمام داشت.
ارسال به دوستان
تیم ملی فوتبال ساحلی ایران با شکست بلاروس سوم جهان شد
غوغا در ساحل
در روزهایی که جامعه فوتبال ایران در حال فراموشی جام ملتهای آسیا بود و اهالی این ورزش سعی میکردند با شروع مجدد لیگ برتر، حواسشان را به این سو پرت کنند، باز هم مثل همیشه این تیم ملی فوتبال ساحلی بود که در شن غوغا به پا کرد.
ملیپوشان ایران که روز شنبه تا آستانه شکست تیم ملی برزیل پیش رفته بودند، متاسفانه به خاطر کمتجربگی در آخرین ثانیهها بازی پیش افتاده را واگذار کردند تا فرصت حضور در فینال را از دست بدهند.
با این وجود بچههای ساحلی ما روز گذشته با روحیهای مناسب و بدنی ریکاوری شده رودرروی تیم ملی ساحلی بلاروس قرار گرفتند و طی یک بازی برتر و یکطرفه موفق شدند با نتیجه 6 بر یک از سد حریف بگذرند و عنوان سوم جهان را از آن خود کنند. این دومین مرتبه است که ملیپوشان ساحلی ایران عنوان سوم جهان را در مسابقات جامجهانی از آن خود میکنند. همچنین با نمایش این دوره از بازیها برای چندمین بار ثابت شد تیم ملی فوتبال ساحلی ایران یکی از برترین تیمهای فعلی جهان است که اگر سدی به نام برزیل وجود نداشت، شاید قهرمانی جهان بارها توسط این بچههای بالیاقت صید میشد.
* در دیدار ردهبندی چه گذشت
همانطور که اشاره شد، تیمملی فوتبال ساحلی کشورمان در دیدار ردهبندی جام جهانی به مصاف بلاروس رفت و با نتیجه ۶ بر یک به پیروزی رسید.
گلهای تیم ملی فوتبال ساحلی ایران را امیرحسین اکبری، موحد محمدپور، محمد مرادی، رضا امیری، محمد معصومیزاده و محمدعلی مختاری به ثمر رساندند. تیم ملی ایران در این مسابقه با ترکیب اولیه حمید بهزادپور، مسلم مسیگر (کاپیتان)، امیرحسین اکبری، علی میرشکاری و محمد معصومیزاده وارد زمین شد.
سیدمهدی میرجلیلی، رضا امیری، مهدی شیرمحمدی موحد محمدپور و محمدعلی مختاری هم نیمکتنشینان ایران در این مسابقه بودند. با شروع این دیدار تیم ملی ایران عملکرد بهتری از خود نشان داد و توانست خیلی زود جریان بازی را در اختیار بگیرد. در حالی که ۲ دقیقه از زمان این بازی سپری شده بود، امیرحسین اکبری موفق شد نخستین گل ایران را به ثمر برساند. کمتر از ۲ دقیقه بعد موحد محمدپور با یک ضربه برگردان تماشایی برای دومینبار دروازه بلاروس را باز کرد تا بازی ۲ بر صفر شود. وقت اول با همین نتیجه به پایان رسید. در وقت دوم هم ساحلیبازان ایران عملکرد بهتری داشتند و محمد مرادی با یک ضربه برگردان دیدنی برای سومین بار ایران را صاحب گل کرد. لحظاتی بعد، رضا امیری هم با یک ضربه برگردان ایران را به گل رساند تا بازی ۴ بر صفر شود. در هفتمین دقیقه وقت دوم، تیم ملی ایران صاحب یک ضربه خطا از میانههای میدان شد که محمد معصومیزاده پشت این ضربه قرار گرفت و موفق شد برای پنجمین بار دروازه بلاروس را باز کند. در وقت سوم این دیدار محمد مختاری موفق شد ششمین گل ایران را هم به ثمر برساند. لحظاتی بعد تیم بلاروس صاحب یک ضربه پنالتی شد تا این تیم به نخستین گل خود از روی نقطه پنالتی دست یابد تا این بازی در نهایت با نتیجه ۶ بر یک به پایان برسد و تیم ملی فوتبال ساحلی ایران در جایگاه سوم جهان بایستد.
* وزیر ورزش موفقیت تیم ملی فوتبال ساحلی را تبریک گفت
وزیر ورزش و جوانان در پیامی کسب عنوان سوم مسابقات جامجهانی امارات توسط تیم ملی فوتبال ساحلی ایران را تبریک گفت. در متن پیام تبریک کیومرث هاشمی آمده است: موفقیت تیم ملی فوتبال ساحلی کشورمان در مسابقات جامجهانی امارات با انجام بازیهای درخشان و کسب عنوان سوم این مسابقات، ارزشمند و قابل توجه است. تلاش بازیکنان و کادر فنی و سرپرستی فوتبال ساحلی را ارج مینهم و به تکتک آنها خسته نباشید میگویم. امیدوارم این رشته همچنان در مسیر رشد و پیشرفت، موفقیتهای قابل توجهی را در آینده برای ایران اسلامی به دست آورد و تیمملی فوتبال ساحلی بتواند بر سکوی نخست دنیا قرار گیرد.
* وداع با رؤیای فینال
تیم ملی فوتبال ساحلی ایران که از حریف نامدار و پرافتخار خود پیش بود، در ثانیههای پایانی بازی با شکست برابر برزیل از راهیابی به دیدار نهایی جامجهانی بازماند تا رویای فینال بر باد برود.
تیمهای ملی فوتبال ساحلی ایران و برزیل در مرحله نیمهنهایی جامجهانی ۲۰۲۴ امارات روز شنبه به مصاف هم رفتند که این مسابقه در پایان با نتیجه ۳ بر ۲ به سود برزیل به پایان رسید.
علی میرشکاری و محمد معصومیزاده زنندهگان گلهای تیمملی ایران در این مسابقه بودند.
* تاریخچه تقابلهای ایران - برزیل
تیم ملی فوتبال ساحلی ایران برای دومین بار در تاریخ جامهای جهانی موفق شد به مرحله نیمهنهایی این رقابتها صعود کند و در صورتی که میتوانست در برابر برزیل به برتری برسد، برای نخستین بار به دیدار نهایی صعود میکرد.
این ۲ تیم پیش از این دیدار ۶ بار در مسابقات رسمی به مصاف هم رفته بودند. نخستین دیدار ایران و برزیل در مرحله گروهی جامجهانی ۲۰۱۳ بود که ایران 4 بر یک از برزیل شکست خورد. دومین تقابل در رقابتهای جام بینقارهای ۲۰۱۳ امارات بود؛ جایی که ایران توانست در ضربات پنالتی برزیل را شکست دهد؛ بازی در وقت قانونی و اضافه ۴ - ۴ شده بود. تقابل سوم در جامجهانی ۲۰۱۵ بود که ساحلیبازان ۴ بر ۳ از برزیل شکست خوردند.
یک سال بعد هم در فینال جام بینقارهای ۲۰۱۶، ایران ۶ بر ۲ از برزیل شکست خورد تا نایبقهرمان شود. این اتفاق سال بعد در نیمهنهایی جام بینقارهای ۲۰۱۷ تکرار شد و ایران ۶ بر 4 از برزیل شکست خورد. آخرین تقابل هم سال گذشته در فینال رقابتهای بینقارهای بود که ایران در یک بازی نزدیک و جذاب، ۲ بر یک برزیل را شکست داد و قهرمان جام بینقارهای ۲۰۲۲ شد.
روز شنبه هم آخرین شکست تیمملی ما مقابل برزیل رقم خورد.
* ترکیب تیم ملی
تیم ملی ایران در این مسابقه با ترکیب اولیه حمید بهزادپور، مسلم مسیگر (کاپیتان)، سعید پیرامون، علی میرشکاری و محمد معصومیزاده وارد زمین شد. همچنین امیرحسین اکبری، سیدمهدی میرجلیلی، رضا امیری، مهدی شیرمحمدی، موحد محمدپور و محمدعلی مختاری کار را از روی نیمکت آغاز کردند.
* وقت اول
در همان لحظات ابتدایی بازی در حالی که ۲ تیم مشغول ارزیابی هم بودند، علی میرشکاری موفق شد با یک ضربه تماشایی از میانه میدان دروازه برزیل را باز کند تا بازی یک بر صفر به سود ملیپوشان ایران شود.
در ادامه این دیدار هم تیمملی ایران عملکرد بهتری از خود به نمایش گذاشت و در چند صحنه فرصت داشت تا اختلاف گل را بیشتر کند اما این اتفاق نیفتاد تا وقت اول بازی با نتیجه یک بر صفر به سود ایران به پایان برسد.
* وقت دوم
وقت دوم این دیدار در حالی آغاز شد که با گذشت ۵ ثانیه، محمد معصومیزاده با یک ضربه برگردان تماشایی برای دومین بار دروازه برزیل را باز کرد. برزیلیها اما دقایقی بعد صاحب یک ضربه پنالتی شدند و بازیکن این تیم توانست یکی از گلهای خورده را جبران کند و اختلاف را به حداقل برساند تا بازی ۲ بر یک شود.
دومین وقت این دیدار با نتیجه ۲ بر یک به سود ایران به پایان رسید.
* وقت سوم
در سومین وقت این دیدار برزیلیها تلاش کردند با حملات خود از شکست جلوگیری کنند. در چهارمین دقیقه وقت سوم حملات برزیلیها جواب داد و این تیم موفق شد گل تساوی را به ثمر برساند تا بازی ۲ - ۲ شود.
در آخرین ثانیههای این دیدار در وقت سوم تیم ملی برزیل موفق شد سومین گل را هم به ثمر برساند تا این مسابقه در نهایت با برتری ۳ بر ۲ برزیل به پایان برسد و ساحلیبازان ایران از راهیابی به دیدار نهایی این مسابقات باز بمانند.
ارسال به دوستان
دیدگاه
روزنهای برای خروج از انفعال
مهدی بختیاری: بیانیه 110 نفره انتخاباتی اصلاحطلبان که به بیانیه «روزنهگشایی» مشهور شد، حرکتی بود که نشان داد همچنان بخشی از این جبهه، برخلاف خواست طیف رادیکال این جریان، حرکت در مسیر انتخابات و توجه به آرای مردم را راهی برای تغییر میدانند. این نامه که امضای برخی چهرههای قدیمی جریان اصلاحات مانند غلامحسین کرباسچی، الهه کولایی، الیاس حضرتی، حمیدرضا جلاییپور و احمد شیرزاد تا جوانترهایی همچون شهاب طباطبایی، مجید فراهانی، بهاره آروین و چهرههای دانشگاهی در پای آن قرار دارد، معتقد است بهرغم همه انتقادات همچنان نباید راه رجوع به صندوق رای و آرای مردم را بست؛ با این حال این موضع اصلاحطلبان با واکنش تند بخش دیگری از جبهه اصلاحات، بویژه افراد و احزاب تندرو آن مواجه شد. برای نمونه، آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات که ریاست وی منتقدان فراوانی دارد، در نشست خبری هیاترئیسه جبهه اصلاحات در واکنش به این بیانیه، در مقام دفاع از موضع خود برآمده و گفت: «موضع جبهه اصلاحات، برآیند خرد(!) جمعی اعضای آن بود که با بیش از 33 رای به تصویب رسید، در استانها هم تکلیف مشخص بود و اینکه مرکز برای سایر مناطق تعیین تکلیف نکرده نیز، برآیند همین مشی دموکراتیک(!) حاکم بر جبهه اصلاحات است». نامه روزنهگشایی اصلاحطلبان را میتوان امتداد همان نامهای دانست که 100 فعال سیاسی اصلاحطلب در خرداد 97 به خاتمی نوشتند؛ در آن نامه آمده بود جریان اصلاحات، 21 سال پس از دوم خرداد هنوز از سامان سیاسی متناسبی برخوردار نیست و با انتقاد از قدرت گرفتن «بروکراتها و محافظهکاران» در شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان، خواستار تغییر ترکیب این شورا و تشکیل «نهاد ملی اصلاحات» شده و هشدار داده بودند در صورت بیتوجهی به این توصیهها «بیم آن میرود حتی نام و اعتبار خاتمی نیز در انتخابات آینده «برای جذب آرای مردم» موثر نیفتد!»
این دوره نیز با اعلام موضع رسمی اصلاحطلبان مبنی بر عدم ارائه لیست در تهران، در حقیقت این فرصت به علی مطهری رسید تا تکلیف باقیمانده اصلاحطلبان موجود در صحنه را در لیست «صدای ملت» مشخص کند. یعنی کاندیداهای اصلاحطلب در تهران ۳ راه پیش رو داشتند؛ یا باید به صورت انفرادی عمل میکردند، یا از صحنه رقابت کنار میرفتند و یا سرنوشت خود را به دست علی مطهری میدادند.
جریان اصلاحات با از دست دادن پایگاه رای خود به دلیل عملکرد دولت حسن روحانی (که مورد حمایت همهجانبه اصلاحطلبان بود)، نه تنها نتوانست به بازبینی روند خود بپردازد بلکه از تدارک یک لیست ساده برای انتخابات نیز عاجز مانده است.
در انتخابات 94، اصلاحطلبان که احتمال پیروزی خود را بالا میدانستند، با گنجاندن نام برخی چهرههای سابقا اصولگرا وارد رقابتها شدند اما در دوره یازدهم، شورای عالی سیاستگذاری از ارائه لیست خودداری کرد و صحنه را به احزاب واگذاشت.
در دوره فعلی اما جریان اصلاحات حتی از ارائه لیست توسط احزاب هم منصرف و در مرحله ثبتنام و پیش ثبتنام هم کاملا منفعلانه وارد عرصه شد و چهرههایی که انتظار میرفت بتوانند سرلیستی را برعهده بگیرند، هم ثبتنام نکردند و هم سکوت اختیار کردند؛ حتی اشخاصی که در بررسی صلاحیت نیز به نظر نمیرسید مشکل چندانی داشته باشند.
اگر چه 110 اصلاحطلب امضاکننده بیانیه روزنهگشایی نمیخواهند موضعشان در تضاد و مخالفت با جبهه اصلاحات تعبیر شود اما به نظر میرسد در دل خود، بیش از آنکه به دنبال روزنهای برای مشارکت در انتخابات باشند، به دنبال روزنهای برای بنبستشکنی در درون این جبهه و خارج کردن آن از وضعیت منفعلانهای هستند که ادامهاش سرنوشت اصطلاحات را بیشتر به ناکجا خواهد برد؛ روندی که همچنان با دست فرمان تندروها پیش میرود.
ارسال به دوستان
تلفات اوکراین بعد از 2 سال جنگ با روسیه به 350 هزار نفر رسید
بازنده قطعی
نیویورکتایمز: کارزار آمریکا برای انزوای روسیه راه به جایی نبرده است
گروه بینالملل: بیش از 700 روز از آغاز بزرگترین نبرد در اروپا بعد از جنگ دوم جهانی میگذرد؛ جنگی که بسیاری از تعاریف در حوزه روابط بینالملل را تغییر داد و باعث شد بزرگترین کشور اروپا بیش از 20 درصد خاک خود را از دست دهد و ناتو و آمریکا در مهیبترین درگیری ممکن در قاره سبز گرفتار شوند. اوایل سال بود که جان مرشایمر، از بزرگترین نظریهپردازان روابط بینالملل در پاسخی صریح درباره جنگ روسیه و اوکراین اعلام کرد «کییف و در رأس آن زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین چارهای ندارد جر آنکه با پوتین کنار بیاید و شاید در این مذاکره نابرابر باید نصف خاک خود را به روسیه بدهد و خلع سلاح را هم بپذیرد». این صحبت شاید بیراه هم نباشد. رئیسجمهور روسیه در آخرین مصاحبه خود که با تاکر کارلسون، مجری معروف سابق فاکسنیوز انجام داد، از واشنگتن خواست به جای رویارویی با مسکو از کییف بخواهد پای میز مذاکره بیاید. ولادیمیر پوتین چند شرط برای این موضوع در ذهن دارد؛ از جمله اینکه کییف باید از پیوستن به ناتو پرهیز کند و روند نازیزدایی در اوکراین ادامه یابد و دیگر این کشور خطری برای روسیه نداشته باشد. از سوی دیگر خسارتهای ناشی از جنگ اوکراین بسیار زیاد است. مهمترین و به نوعی مهلکترین ضربه به اوکراین بعد از 2 سال جنگ که شنبه 5 اسفند وارد سومین سال خود شد، از دست دادن 20 درصد خاک خود است؛ آن هم شامل استانهای شرقی که برای اقتصاد این کشور از درجه اهمیت بالایی برخوردار بودند. رئیسجمهور روسیه خوب میداند در منطق روابط بینالملل باید دست بالا برای مقابله با تهدیدات از سوی اوکراین را که اکنون به انبار مهمات ناتو و آمریکا تبدیل شده است، داشته باشد تا در روند مذاکرات بتواند امتیازات خوبی از زلنسکی و آمریکا بگیرد. در واقع اوکراین را میتوان بازنده بزرگ این جنگ دانست که روسیه معتقد است از سوی آمریکا راه انداخته شد. ناگفته نماند این جنگ، یک پیامد هم برای مسکو داشت و آن، تحمیل بزرگترین بستههای تحریمی علیه یک کشور در تاریخ بشر بود. اکنون مسکو تحت بیشترین تحریم در جهان است. در این میان پرسش اصلی این است: 2 سال تحریم همهجانبه آمریکا و اتحادیه اروپایی آیا توانسته در روند پیشروی و عزم روسیه برای مهار اوکراین اثری داشته باشد؟ قطعا پاسخ به این پرسش از سوی بسیاری از تحلیلگران و با مشاهده روند میدانی جنگ، منفی است. روسیه با همه تحریمها متوقف نشده و از سویی با چین یک ائتلاف راهبردی برای مقابله با آمریکا ایجاد کرده است. اروپا هم در بین جنگ اوکراین و روسیه یک بازنده بزرگ است. مسکو با استفاده از حربه گاز توانست 2 زمستان سرد را برای قاره سبز رقم بزند و روند قیمت گاز در این قاره بسیار افزایش یافت. از طرفی، پوتین بعد از تحریمهای اروپا در دستوری اعلام کرد از این به بعد باید هر مشتری اروپایی که خواهان گاز روسیه است با روبل آن را پرداخت کند که این هم نشاندهنده یک روند اقتصادی بد برای اروپاست. همین هم باعث تقویت روبل روسیه شد و نگذاشت روند اقتصادی روسیه به سمت تزلزل پیش برود.
از سویی خسارتهای جنگ هم برای اوکراین بسیار شدید بوده است. اوایل جنگ نزدیک 3 میلیون اوکراینی آواره شدند. همچنین به گفته مقامات آمریکایی و اروپایی، در 2 هفته اول ضدحمله کییف، 20 درصد تسلیحاتی که اوکراین به میدان نبرد فرستاده بود، آسیب دید یا منهدم شد. این تلفات شامل برخی ماشینهای جنگی قدرتمند غربی - تانکها و نفربرهای زرهی - بود که اوکراینیها برای شکست روسها روی آنها حساب میکردند. سندی که پنتاگون منتشر کرد، نشان میدهد تا فوریه، تلفات اوکراین به 350 هزار نفر رسیده است. در همین ارتباط «یوری لوتسنکو» دادستان کل سابق اوکراین گفت: مقامات کییف باید صراحتاً بپذیرند از آغاز درگیری با روسیه بیش از ۵۰۰ هزار نیروی نظامی خود را از دست دادهاند و ماهانه حدود ۳۰ هزار کشته به این آمار اضافه میشود. این حجم از تلفات به همراه از دست دادن بخشی از خاک اوکراین، هزینه گزافی برای این کشور و مردمش بوده است. این در حالی است که ولودیمیر زلنسکی و مقامات دولت وی این میزان تلفات را نادیده میگیرند. وزیر خارجه اوکراین در آخرین اظهارات خود اعلام کرد دادن اراضی اوکراین اهمیت راهبردی ندارد!
از طرفی، حجم تسلیحاتی که آمریکا به اوکراین داده است با ناراحتی کییف و همچنین جمهوریخواهان روبهرو است. اوکراین اعتقاد دارد واشنگتن در میانه جنگ، کییف را تنها گذاشته است و در مقابل، جمهوریخواهان میگویند میلیاردها دلار هزینه برای ارسال سلاح به اوکراین باید متوقف شود و آمریکا مذاکره با روسیه را برای خاتمه جنگ در پیش گیرد. رئیسجمهوری اوکراین روز شنبه به مناسبت دومین سالگرد تهاجم گسترده روسیه به خاک این کشور، میزبان تعدادی از رهبران غربی بود، آن هم در حالی که هم اکنون نیروهای اوکراینی با کمبود مهمات و تسلیحات و کمکهای خارجی روبهرو هستند. در همین رابطه یورونیوز در گزارشی درباره دومین سالگرد جنگ اوکراین نوشت: « اوکراین نتوانست از عملیات تابستانی خود موسوم به «تهاجم متقابل» به موفقیت چندانی دست یابد و روسیه همچنان تقریبا یکچهارم خاک اوکراین را در دست دارد. در همین حال، میلیونها اوکراینی همچنان در شرایط متزلزل زندگی میکنند». خط مقدم که تقریبا هزار کیلومتر امتداد دارد، در ماههای اخیر تغییر چندانی نکرده است. به گفته «نیل ملوین» مدیر مطالعات امنیت بینالملل در موسسه خدمات متحد، این نشانهای است که درگیریها در حال حاضر در مرحله فرسایشی قرار دارد. وی گفت: ما واقعا در یک جنگ فرسایشی هستیم که در آن 2 طرف تلاش میکنند یکدیگر را فرسوده کنند.
این شکست ضربه بزرگی به روحیه و اعتبار ارتش اوکراین وارد کرده است؛ در غیاب پیشرفت در خشکی، کییف چندین موفقیت در دریای سیاه به دست آورده است. همین موضوع باعث شده پیشنویس قانونی در اوکراین برای کاهش سن خدمت اجباری از ۲۷ به ۲۵ سال پیشنهاد شود. میزان فرار جوانان برای وارد نشدن به جبهههای جنگ هم بشدت افزایش یافته است که زلنسکی را با مشکلات زیادی روبهرو میکند. در این بین، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا گفت همتای اوکراینیاش «نمیخواست» هشدارهای آمریکا را پیش از حمله روسیه به کشورش بشنود. بایدن که این روزها بیش از گذشته پشت زلنسکی را خالی کرده است، مدعی شد دولتش دادههای زیادی برای ارزیابی وضعیت داشت که نشان میداد پوتین تصمیم دارد به اوکراین حمله کند؛ چیزی که به گفته بایدن «زلنسکی و شمار زیاد دیگری نمیخواستند بشنوند». همه این موارد در کنار میزان خسارتها نشاندهنده آن است که کییف وارد ورطه خسارتباری شده است. از زمان شروع جنگ تاکنون ۱۹ فرودگاه و حداقل ۱۲۶ ایستگاه قطار آسیب دیده که در کل مبلغی معادل 36.2 میلیارد دلار هزینه روی دست اوکراین گذاشته است. در این میان، بعضی فرودگاهها چندین بار مورد حمله نیروهای روس قرار گرفتهاند. بیش از ۲۵ هزار کیلومتر جاده و ۳۴۴ پل تاکنون آسیب دیده یا به طور کامل تخریب شده است. رقمی بیشتر از ۲۹ میلیارد دلار زیان به اوکراین در این زمینه وارد شده است. بر اساس برآوردهای اولیه، ۵۰۷ کیلومتر راهآهن معادل 4.3 میلیارد دلار در پی جنگ آسیب دیده است. دیگر آمار مرتبط با حملونقل متعلق به خودروهای شخصی و عمومی است که برآورد میشود تاکنون ۲۰۷ هزار خودروی شخصی و ۱۶۲۹ خودروی آتشنشانی آسیب دیده یا به طور کامل از بین رفته است. آسیب مستقیم به زیرساختهای انرژی اوکراین 8.1 میلیارد دلار تخمین زده میشود. ۳۲۷ کیلومتر لولهکشی فاضلاب نابود شده و ۷۰ ایستگاه فاضلاب تخریب یا به طور کلی نابود شده است. تاکنون 5.3 میلیون اوکراینی به عنوان پناهنده وارد اتحادیه اروپایی شدهاند که با احتساب پناهندگان از دیگر نقاط جهان این رقم به ۷ میلیون نفر میرسد. اتحادیه اروپایی برای نخستینبار در تاریخ خود، سازوکار حمایتی مخصوصی را مورد اجرا قرار داده که به پناهندگان اوکراینی حق سکونت، استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی، تحصیل و کار تا ماه مارس سال ۲۰۲۴ میلادی را میدهد. از طرفی استان کریمه 26 هزار، لوهانسک 26 هزار و 800، دونتسک 26 هزار و 500، زاپروژیا 27 هزار و خرسون 28 هزار و 400 کیلومتر مربع وسعت دارند. مجموع وسعت این استانها 134 هزار کیلومترمربع است. این عدد نشان میدهد سرزمینهایی که روسیه تاکنون به خاک خود ملحق کرده و منطبق با سناریوی حداقلی هستند، 22 درصد وسعت اوکراین را تشکیل میدهد که همین موضوع باعث شده روسیه بخواهد برای هر چه بیشتر تخریب شدن اوکراین، جنگ را فرسایشی کند.
***
نیویورکتایمز: کارزار آمریکا برای انزوای روسیه راه به جایی نبرده است
بایدن و متحدان اروپایی وی، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه را «ظالم و جنایتکار جنگی» مینامند اما او جایگاهی ویژه در میان کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین دارد. روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی نوشت: با اینکه لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، رئیسجمهوری برزیل میگوید اوکراین و روسیه هر 2 مقصر جنگی هستند اما خرید انرژی و کودهای شیمیایی از روسیه توسط برزیل افزایش یافته که همین امر به تزریق میلیاردها دلار به اقتصاد روسیه منجر شده است. وقتی روسیه ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ حمله خود را به اوکراین آغاز کرد، دولت بایدن حملهای دیپلماتیک را فعال کرد که به اندازه تلاشش برای ارسال سلاح به اوکراین مهم بود. آمریکا با وضع تحریمهای اقتصادی و درخواست برای دفاع جمعی نظم بینالملل به دنبال مجازات روسیه با رنجهای اقتصادی و تبعید سیاسی بود. هدف از این اقدامات قطع همکاری شرکتها و کشورها با مسکو بود. اما بعد از 2 سال، پوتین آنطور که مقامهای آمریکایی انتظارش را داشتند، منزوی نشد. قدرت ذاتی روسیه که ریشه در ذخایر عظیم نفت و گاز طبیعی آن دارد، به مقاومت مالی و سیاسی این کشور قدرت بخشیده که تهدیدی برای دوام مخالفان غربی محسوب میشود. نفوذ پوتین در بخشهایی از آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی مثل همیشه قوی است یا در حال رشد است و نفوذش بر قدرت در داخل نیز مانند همیشه قوی مانده است. چین، برزیل و هند در حال خرید نفت روسیه آن هم با بیشترین میزان هستند و همین مساله، باعث شده تا جای مصرفکنندههای اروپایی را بگیرند. همچنین رشد روابط اقتصادی باعث تقویت روابط دیپلماتیک بویژه با برخی شرکای آمریکا شده است. پوتین اکتبر ۲۰۲۳ به پکن رفت و دسامبر گذشته میلادی میزبان وزیر خارجه هند بود.
***
آسیاتایمز:تغییر رژیم اوکراین در راه است
«استفن براین» مدیر ارشد اسبق کمیته فرعی خاور نزدیک - که زیرمجموعه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا است - و جانشین معاون اسبق امور سیاستگذاری وزیر دفاع آمریکا، در مقالهای که در پایگاه «آسیا تایمز» انتشار یافت، نوشت: «واشنگتن مشتاقانه امید داشت که یک تغییر رژیم را در روسیه رقم بزند. حالا اما تغییر رژیم نه در روسیه بلکه در کییف محتملتر به نظر میرسد. نبرد خونین اخیر بر سر شهر آودیوکا که هماکنون خاتمه یافته، کاتالیزور این تغییر رژیم در کییف است». مقام دولتی اسبق آمریکایی با ارائه شرحی از نبرد اخیر روسیه بر سر شهر آودیوکا که سرانجام توانست آن را تصرف و از کنترل اوکراین خارج کند نوشت: «نبرد اخیر بر سر آودیوکا 4 ماه پیش آغاز شد. از ماه ژانویه اما روسها شروع به فرسوده کردن نظامیان اوکراینی که در تلاش برای حفظ این شهر بودند، کردند. روسیه برای تصرف این شهر مجموعهای از حملات را شامل حملاتی از سمت شمال که تمرکز برخی از آنها بر تصرف کارخانه عظیم تولید کُک آودیوکا بود و همچنین از چند محور در سمت جنوب و جناحهای شهر ترتیب داد. آمریکا و اروپا در این میان منتظرند تا جنگ پایان یافته و صدها میلیارد دلار خرج بازسازی اوکراین شود اما این اتفاق در مقابل دیدگان آنها احتمالش کمتر و کمتر میشود. مخلص کلام این است که رژیم زلنسکی به تزلزل افتاده است. به دلیل آنکه محوریت پیدا کردن حکومت نظامی در اوکراین چشماندازی برای برگزاری انتخابات و همچنین یک فرآیند سیاسی باز ندارد اما خشم در میان ردههای ارتش اوکراین در حال افزایش بوده و ارتش اوکراین دیر یا زود یک رهبر دیگر که به احتمال زیاد بار دیگر زالوژنی خواهد بود، برخواهد گزید». او در پایان این مقاله نوشت: «بزودی ما در کییف شاهد تغییر رژیم خواهیم بود».
ارسال به دوستان
میدان رأی اولیها
* نسل جدید چگونه فکر میکند و خواستههایش چیست؟/ * این نسل تا چه اندازه میتواند در نتیجه انتخابات 11 اسفند تأثیرگذار باشد؟
عباد محمدی: «نسل جدید نمیخواهد مانند نسل قبلی خود باشد»؛ این عبارت از جمله اصطلاحاتی است که طی چند سال اخیر در رسانهها بازتاب زیادی داشته است. گاهی برخی به اشتباه این جمله را تعبیر به «شکاف نسلی» میکنند، در حالی که باید اذعان کرد نسل جدید از تکرار فراری است؛ اینکه او نمیخواهد مثل گذشته مشارکت منفعل داشته باشد و به دنبال مشارکت فعال است و این ربطی به شکاف نسلی ندارد. در واقع این نسل دوست دارد الگوهای خود را داشته باشد و نمیخواهد از الگوی یکسان پیروی کند. اتفاقا این نسل به دنبال دستاورد است، یعنی اگر مطالبات جدیدی دارد یا رفتار بخصوصی را از خود نشان میدهد و بر آن تاکید دارد، این حاصل روحیه «انتخابگری» این نسل است، نه بیتفاوتی!
واپسین روزهای منتهی به انتخابات سپری میشود و یکی از سوالهای اصلی جامعه این است: واکنش نسل جدید به فرآیند انتخابات به چه صورت است و مشارکت آنها چه میزان خواهد بود؟ از این جهت «سن رای دادن در انتخابات مجلس» در 3 ماه گذشته به سوال پرتکرار کاربران فضای مجازی تبدیل شده است. بر اساس گزارش وزارت کشور، 3 میلیون و 500 هزار رای اولی میتوانند در انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی و دوره ششم مجلس خبرگان رهبری شرکت کنند. اما این نسل با انتخابات چه رفتاری خواهد کرد؟ برای پاسخ به این پرسش نخست باید به ویژگیهای نسلی رای اولیها اشاره کرد. به گزارش «وطنامروز»، بر اساس گزارش تحلیلی یک مرکز مطالعاتی که در یک سال گذشته و پس از حوادث 1401 بر رفتارشناسی نسل جدید متمرکز شده و در مقالات و گفتوگوهای متعدد با جامعهشناسان و پژوهشگران، این حوزه را تحلیل کرده است، نسل جدید را باید با چنین ویژگیهایی شناخت:
1- در تدارک یک طراحی فردی برای شخصیت خود است.
2- حریم را میشناسد.
3- به دنبال بروز توانمندیهای خود است.
4- تصویری از خودِ آرمانیاش ارائه میدهد.
5- به دنبال قدرتنمایی و کار مشترک است.
6- به دنبال بازتعریف مفاهیم است نه هنجارشکنی.
7- به دنبال تغییر کلیشههاست.
8- میخواهد روایتهای شخصی خود را خلق کند.
9- به دنبال نقشآفرینی و اثرگذاری است.
10- دارای زمینه گفتوگوی دروننسلی بسیار قوی است.
11- عاملیت دارد و میخواهد از انفعال خارج شود.
12- در برابر توصیههای دستوری مقاومت میکند.
13- به دنبال مرئی شدن است.
14- از الگوهای شبیهساز فرار میکند.
15- به دنبال تجربه و تصویرسازی است.
بر اساس آنچه از ویژگیهای نوجوان ایرانی- که اکنون در حال ورود به مرحله کنش سیاسی است- گفته شد، هم حوادث 1401 قابل تحلیل است و هم میتوان مشارکت 1402 را پیشبینی کرد. در واقع باید گفت در ماجرای حوادث 1401 عدهای تلاش کردند از حس «مشارکتجویی» نوجوانان ایرانی سوءاستفاده کرده و آنها را به سوی آنارشیسم سوق دهند، در حالی که در همان زمان نوجوان ما بر اساس شرایط برآمده از هیجان و پس از محدودیتهای اعمال شده در سالهای شیوع کرونا، احساس میکرد مجالی برای خروج از انفعال ایجاد شده است و نوجوان «مشارکتخواه» سهم خود را گرفته است. باید تاکید کرد نسل جدید به دنبال دستاورد است، حال اگر این دستاورد را در یک مشارکت فعال مانند انتخابات پیدا کند به سوی آن خواهد رفت.
حال چند روز به انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری باقی مانده است. استانهای مختلف جشن رای اولیها را برگزار کردهاند، هر چند این رویدادها در جهت حسمندی نوجوان اقدامی لازم است اما بر اساس ویژگیهای گفته شده، نوجوان ایرانی فراتر از برگزاری رویداد و جشن، آماده «پذیرش مسؤولیت» و «نقشآفرینی» است. لذا مشارکت فعال نوجوان ایرانی در حال رقم خوردن است و او خود را در یک «تغییر» سهیم میداند و حتما مشارکت فعالی خواهد داشت. اما این مشارکت فعال منجر به حضور پای صندوقهای رای خواهد شد؟
یکی از نکات قابل توجه در رفتار نوجوان ایرانی، مساله روایت است. نوجوان ایرانی میل دارد با فرار از الگوهای مرسوم، روایت خود را خلق کند و تصویری از خود آرمانیاش ارائه کند؛ مهمی که در فرآیند انتخابات قابلیت تحقق خواهد داشت و میتواند موجب مشارکت شود. برای نمونه پویش رای اولیها در شبکههای مجازی شکل گرفته است، برای مثال در شبکه اجتماعی اینستاگرام با وجود محدودیتهای این شبکه بیش از 5هزار محتوا تولید و منتشر شده است.
همچنین بر اساس گزارش سامانه پایشی تاک واکر در یک هفته گذشته، واژه رأی اولی 3 هزار بار توسط کاربران مورد استفاده (توئیت و ریتوئیت) قرار گرفته است. برای نوجوانی که به دنبال مرئی شدن است و میخواهد خودش مولد باشد و خلق کند، سادهانگارانه است که در فکر «عدم مشارکت» باشد. در واقع ما با موجودی روبهرو هستیم که به دنبال اقدام بیهوده نیست و عدم شرکت در چنین رویداد سرنوشتسازی را مصداق رفتار بیسبب میداند. رهبر معظم انقلاب 11 آبان 1401 در جمع دانشآموزان فرمودند: «نوجوان امروز، برخلاف نوجوان قدیم، یک عنصر بالغ و عاقل است، یک عنصر خردمند است و این به برکت انقلاب اسلامی بهوجود آمده است». رهبر معظم انقلاب همچنین سال ۹۷ فرمودند: «عزیزان من، جوانان، فرزندان من! من آینده را متعلق به شما میبینم؛ من تردید ندارم آینده این کشور از امروز به مراتب بهتر خواهد بود، در جهت نظام اسلامی و در جهت اسلام و ارزشهای اسلامی». باید تاکید کرد با توجه به نوع الگوی رفتاری نوجوان ایرانی در سالهای اخیر، حتما این نسل کنشی فعال نسبت به مساله انتخابات خواهد داشت، این نسل بیتفاوت نیست و حتما در دوگانه «مشارکت/عدم مشارکت» نخواهد افتاد، چراکه میداند عدم مشارکت مصداق بیتفاوت بودن نسبت به سرنوشت خود است. گاهی برخی القا میکنند «مجلس در سرنوشت آنها نقشی ندارد». این جمله از آن دست گزارههای غلط مرسوم در بین جریان «بیتفاوتطلب» است. مگر میشود محلی که سالانه بودجه را تصویب میکند، درباره افزایش حقوق اعمال نظر دارد، قوانین را نظم میبخشد، برنامه توسعه را پیگیری میکند و... در سرنوشت جامعه نقش نداشته باشد؟ این نسل تحلیلگر میداند که نباید بیتفاوت از کنار مسائلی که به او نقش میدهد و میتواند دستاورد داشته باشد، عبور کند. لذا تمایل نسل جدید برای مشارکت در انتخابات حتمی به نظر میرسد اما متاسفانه درصد بسیار کمی از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی توجه ویژه به این قشر نشان میدهند. بر اساس بررسیهای صورت گرفته تنها در تهران و چند شهر بزرگ، کاندیداها سراغ این نسل رفته و برای جلب نظر آنها برنامهریزی میکنند. این در حالی است که در برخی استانها، جمعیت رای اولیها میتواند در نتیجه انتخابات بسیار موثر باشد که در جدول زیر آمده است.
***
تعداد رای اولیها در برخی استانهای کشور
آذربایجان غربی ۱۵۱ هزار و ۳۵۰ نفر
آذربایجان شرقی ۱۵۸ هزار و ۴۹۹ نفر
اصفهان ۱۹۰ هزار نفر
ایلام ۲۳ هزار و ۴۷۰ نفر
بوشهر ۴۲ هزار و ۹۷۶ نفر
تهران ۲۱۷ هزار نفر
خراسان رضوی 120 هزار نفر
خوزستان 60 هزار نفر
زنجان ۳۹ هزار نفر
سمنان 35 هزار نفر
سیستانوبلوچستان ۱۶۶ هزار و ۸۱۳ نفر
فارس ۱۴۶ هزار نفر
قم 45 هزار نفر
کرمان 39 هزار نفر
کرمانشاه ۷۵ هزار و ۲۷۴ نفر
کهگیلویهوبویراحمد ۳۱ هزار و ۶۳۵ نفر
گیلان 24 هزار و200 نفر
هرمزگان ۷۷ هزار و ۴۰۴ نفر
ارسال به دوستان
روزنهگشاها از فهرست صدای ملت در تهران حمایت میکنند اما طیف رادیکال اصلاحطلبان همچنان روی عدم ارائه فهرست در پایتخت تأکید میکند
عبور صدا از خط قرمز
* محمدعلی وکیلی: کارگزاران، اعتماد ملی و ندای ایرانیان برای ارائه لیست تهران، حول مطهری جمع شدهاند/ * پشت پرده حمله ابطحی به علی مطهری چیست؟
گروه سیاسی: با نزدیک شدن به موعد انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی، صفکشی جریانها برای رقابت شفافتر میشود. اگرچه در شهرستانها و شهرهای کوچک صفکشیهای سیاسی عامل محرک اصلی برای انتخاب مردم نیست اما در شهرهای بزرگ و کلانشهرها، تعلقات جناحی و سیاسی و همچنین فهرستهای انتخاباتی یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر انتخاب مردم است. به گزارش «وطن امروز»، در تهران فهرستهای انتخاباتی تقریبا نهایی شده است. در کنار انتشار فهرستهای انتخاباتی صنفی و ائتلافهای سیاسی کوچک، روز گذشته 2 فهرست انتخاباتی مهم از سوی جریان اصولگرا منتشر شد. البته قبل از آن فهرست کاندیداهای جریان «صدای ملت» به سرلیستی علی مطهری هم منتشر شده بود؛ فهرستی که بررسی 30 گزینه معرفی شده در آن نشان میدهد یک ائتلاف فراگیر میان جریان موسوم به اعتدالگرا و بخشهایی از جریان اصلاحطلب در فرآیند معرفی و انتخاب این افراد دخیل بوده است. اگرچه علی مطهری که بانی فهرست صدای ملت بوده و خود نیز سرلیستی این فهرست را برعهده دارد، معتقد است این لیست انتخاباتی نه اصولگراست و نه اصلاحطلب اما واقعیتها نشان میدهد هدف مطهری از بیان این موضع، اعتبار بخشیدن به موضع مستقل خود از این 2 جریان است، اگرنه حتما یکی از دلایل مطهری برای تشکیل این ائتلاف و انتخاب این فهرست، وضعیت پیش آمده در جریان اصلاحطلب و گرایش بخش مهمی از این جریان برای ارائه فهرست انتخاباتی در تهران است.
در پی تصمیمگیریهای اخیری که در تشکیلات جبهه اصلاحات شکل گرفت، ریاست این جبهه از بهزاد نبوی گرفته و به آذر منصوری که قرابت فکری بیشتری با مصطفی تاجزاده دارد سپرده شد. همان زمان اعتراضات زیادی در درون جریان اصلاحطلبی انجام شد و احزاب مهمی از اصلاحطلبان حضور منصوری در منصب ریاست جبهه اصلاحات را به معنای حرکت این جریان به سمت تندروی و رادیکالیسم تلقی کردند. نگرانی طیفهای واقعگرای اصلاحطلب از مدیریت تندروها در راس جبهه اصلاحات، در جریان انتخابات مجلس نمودار شد. جبهه اصلاحات تصمیم به تحریم انتخابات گرفت. امثال آذر منصوری، سعید حجاریان و محسن آرمین نیز از این تصمیم اعلام حمایت کردند. با تصمیم جبهه اصلاحات برای تحریم انتخابات مجلس دوازدهم، اختلافات درونی این جریان تشدید و در نهایت منجر به صدور بیانیه 110 اصلاحطلب موسوم به بیانیه روزنهگشاها علیه طیف رادیکال این جریان شد. روزنهگشاها در کنار طرح اختلافات بنیادین خود با طیفهای رادیکال، نظر خود مبنی بر حضور فعالانه در انتخابات را اعلام کردند. احزاب کارگزاران، اعتماد ملی و ندای ایرانیان که محوریت جریان روزنهگشا را در اختیار دارند، در ادامه اعلام کردند زمینههای رقابت انتخاباتی در تعداد قابل توجهی از حوزههای انتخابیه وجود دارد و آنها تصمیم دارند در این حوزهها از کاندیداهای خود حمایت کنند. روزنهگشاها بویژه نسبت به تهران و ارائه فهرست انتخاباتی در پایتخت نیز اعلام آمادگی کردند. همین موضوع یعنی اعلام آمادگی تعدادی از احزاب تاثیرگذار اصلاحطلبان برای مشارکت فعال در انتخابات و حضور در رقابتهای انتخاباتی، قطعا در برنامهریزی علی مطهری برای ایجاد ائتلاف صدای ملت اثرگذار بوده است. اصلاحطلبان، جریان موسوم به اعتدال و اصلاحطلبان که پیش از این در انتخابات مجلس دهم در قالب لیست امید، سابقه ائتلاف انتخاباتی داشتهاند، این بار نیز یک فرمت جدید از این ائتلاف را رونمایی کردند.
علی مطهری به عنوان کسی که به واسطه انتسابش به شهید مطهری دارای وجههای در جریانهای سیاسی و اعتباری نزد حاکمیت است، در کنار طیفهایی موسوم به اعتدالگرا که در جریان تشکیل دولت روحانی و مجالس نهم و دهم وارد سپهر سیاست ایران شدند، وارد ائتلاف انتخاباتی صدای ملت شدهاند. در کنار اینها، طیفهایی از اصلاحطلبان که نسبت به تمامیتخواهی و تندروی جبهه اصلاحات بشدت معترض شده و خواستار مشارکت در ساختار سیاسی کشور هستند، حالا صدای ملت را نیز به مثابه روزنهای برای فعالیت سیاسی و دور شدن از دیدگاههای رادیکال میبینند. از همین رو آنان نیز وارد ائتلاف صدای ملت شدهاند و از این لیست انتخاباتی در تهران و شهرستانها حمایت میکنند.
* صدای ملت لیست اصلاحطلبان است
طیف تندرو اصلاحطلبان که به نزدیکان محمد خاتمی معروفند، تمام تلاش خود را کردهاند موضع تحریمی اصلاحطلبان در انتخابات این دوره مجلس مخدوش نشود. از همین رو محسن آرمین اخیرا اظهارات تندی علیه روزنهگشاها مطرح و آنها را به انشعاب از جناح اصلاحطلب متهم کرد. با این حال اما به نظر نمیرسد طیف روزنهگشای اصلاحطلبان که شامل احزاب کارگزاران، اعتماد ملی و ندای ایرانیان است، در پی تهدیدات آرمین و حجاریان و آذر منصوری، از مواضع خود عقبنشینی کند. اصلاحطلبان موسوم به روزنهگشا غیر از فعالیت در حوزههای انتخابیه در شهرستانها، حالا تمامقد به حمایت از فهرست انتخاباتی صدای ملت در تهران میپردازند. سعید نورمحمدی از اعضای شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در این باره میگوید: «اعتماد ملی»، «کارگزاران» و «اعتدال و توسعه» احزابی هستند که از لیست «صدای ملت» حمایت خواهند کرد.
البته اعضای فهرست صدای ملت معتقدند موضع اصلاحطلبان روزنهگشا صرفا اعلام حمایت از فهرست صدای ملت نیست، بلکه آنان در فهرست نیز حضور دارند. اسماعیل دوستی، عضو فهرست انتخاباتی صدای ملت در این باره اظهار داشت: ما بیش از ۳ ماه تلاش کردیم تا بهرغم گرفتاریهای موجود در کشور بالاخره توانستیم لیستی از نامزدهای توانمند و مقبول تهیه کنیم. رئیس ستاد انتخابات صدای ملت با بیان اینکه این فهرست انتخاباتی به سرلیستی علی مطهری تنظیم شده است، خاطرنشان کرد: این لیست متشکل از اصلاحطلبان، اعتدالیون و مستقلان بوده که از طرف ۴ حزب اعتماد ملی، ندای ایرانیان، کارگزاران و اعتدال و توسعه معرفی شدهاند.
اظهارات دوستی نشان میدهد احزاب اصلاحطلب موسوم به روزنهگشا در انتخاب اسامی فهرست صدای ملت نقش داشتهاند و به عبارتی آنها صرفا حامی این لیست نیستند، بلکه این لیست، لیست منتخب افراد معرفیشده از جانب خود آنان است. محمدعلی وکیلی از امضاکنندگان بیانیه موسوم به روزنهگشاها نیز روز گذشته در مصاحبهای تصریح کرد کارگزاران، اعتمادملی و ندای ایرانیان در تهران لیست صدای ملت را معرفی میکنند. وکیلی در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: بخشی از احزاب اصلاحطلب همچون کارگزاران، اعتمادملی و ندای ایرانیان، رسما راه خود را از جبهه اصلاحات جدا کردهاند و اکنون حول آقای علی مطهری برای ارائه لیست تهران جمع شدهاند. این جدایی با بیانیه ۱۱۰ فعال اصلاحطلب مورد تایید قرار گرفت و با این تحولات جریان اصلاحطلب عملا به تکثر غیرقابل اجماع رسیده و امکان سیاستورزی ذیل عنوان جبهه اصلاحات را از دست داده است.
فعال سیاسی اصلاحطلب بیان داشت: با جداییهای انجام شده زین پس جبهه اصلاحطلبان از موضوعیت افتاده است. در مطلع رونمایی از جریانات جدید اصلاحطلب و اعتدال ذیل عنوان جبهه عقلایی جامعه خواهیم بود.
* پشت پرده حمله ابطحی به علی مطهری چیست؟
همزمان با اعلام حمایت احزاب اصلاحطلب شامل کارگزاران، اعتماد ملی و ندای ایرانیان به همراه حزب اعتدال و توسعه از لیست صدای ملت در تهران، محمدعلی ابطحی، از نزدیکان محمد خاتمی که بسیاری به واسطه حضورش در دولت اول خاتمی به عنوان رئیس دفتر رئیسجمهور، او را رازدار خاتمی میدانند، در واکنشی عجیب مطالبی را علیه علی مطهری مطرح کرد. ابطحی در توئیتی نوشت: «درسته آقای مطهری شجاع است ولی نه خودش و نه دیگران او و لیستش را اصلاحطلب نمیدانند. بویژه مواضع فرهنگیاش که خیلی مرتجعانه است. فردا نگویند جواب مواضع تند و متحجرش را اصلاحطلبها باید بدهند».
به گزارش «وطن امروز»، موضع تند ابطحی علیه علی مطهری، در ظاهر مواضع مطهری در حوزههای فرهنگی را مورد هدف قرار داده است و به این اشاره دارد که دیدگاههای علی مطهری در حوزه فرهنگی، مغایر ژست جریان اصلاحطلبی در حوزههای فرهنگی است و این موضوع برای بدنه طرفدار اصلاحطلبان هزینه خواهد داشت. این ادعا البته در حالی است که پیش از این اصلاحطلبان همواره علی مطهری را به عنوان یکی از چهرههای اصلاحطلب معرفی و در بزنگاهها نیز از اقدامات او حمایت کردهاند. نکته مهمتر اینکه در انتخابات مجلس دهم که اصلاحطلبان در تهران لیست امید را معرفی کردند، علی مطهری یکی از چهرههای شاخص لیستشان بود. یعنی علی مطهری از چهرههای اصلی لیست اصلاحطلبان در لیست امید بود و تا انتهای مجلس دهم نیز در فراکسیون امید حضور داشت. آیا در همه این مدت دیدگاههای علی مطهری در حوزه فرهنگی آشکار نبود؟ آیا امثال ابطحی از دیدگاههای مطهری بیخبر بودند؟ رئیس دفتر خاتمی حالا از دیدگاههای فرهنگی علی مطهری مطلع شده است؟
در کنار این تناقض رفتار رئیس دفتر خاتمی در قبال علی مطهری، توئیت تند رئیس دفتر خاتمی علیه مطهری نشان میدهد طیف تندرو از تمایل احزاب روزنهگشا برای حمایت از فهرست علی مطهری در تهران بشدت نگرانند و حمایت احزابی مانند کارگزاران، اعتماد ملی و ندای ایرانیان از فهرست صدای ملت در تهران را خلاف موضع تحریمی خود میدانند.
اما چرا طیفهای رادیکال اصلاحطلب از ارائه فهرست انتخاباتی در تهران خودداری میکنند؟
«وطن امروز» پنجشنبه 26 بهمن در گزارشی تحت عنوان «نفاق مرکب تحریم» درباره استراتژی انتخاباتی جبهه اصلاحات یا همان طیف رادیکال اصلاحطلبان توضیح داد. در این گزارش با استناد به اظهارات سعید حجاریان در مصاحبه با روزنامه اعتماد نوشته شد برنامه رادیکالها، مشارکت با چراغ خاموش در حوزههای انتخابیهای است که امکان پیروزی دارند اما آنها از رقابت در تهران هراس دارند، چرا که میدانند تحت هیچ شرایطی امکان جلب تمایل و نظر مردم را نخواهند داشت، لذا در تهران و شهرهای بزرگ، ژست تحریم انتخابات میگیرند.
در بخشی از گزارش «وطن امروز» با عنوان «نفاق مرکب تحریم» آمده است: «مرور دقیقتر اظهارات اخیر حجاریان البته نشان میدهد او آنگونه که در ظاهر ادعا میکند، چندان به تحریم انتخابات نیز پایبند نیست و در بیان همین ادعا هم صادقانه موضع نمیگیرد. در اظهارات حجاریان پیداست سیاست و برنامه انتخاباتی اصلاحطلبان این است که آنها نمیخواهند حتی از طمع در اختیار گرفتن چند کرسی مجلس هم عبور کنند. حجاریان بر اساس همین فرصتطلبی گفته است برخی طیفها و احزاب اصلاحطلب از کاندیداهای خود در شهرستانها که امکان پیروزی در انتخابات را دارند، حمایت کنند اما همزمان، ارائه فهرست انتخاباتی اصلاحطلبان در تهران را خط قرمز میداند. چرا؟ به 2 دلیل: 1- او و سران رادیکال اصلاحات میدانند در تهران هرگز نمیتوانند مورد اقبال قرار گیرند، یعنی خود را بازنده قاطع انتخابات تهران میدانند. 2- ژست عدم مشارکت خود را در انتخابات تهران میگیرند و در واقع ادعای تحریم انتخابات را در حوزه انتخابیه تهران عملی میکنند. بر همین اساس مشخص است امثال حجاریان که تابع تئوری رحم اجارهای روحانی بودند، هرگز به ادعاهایی نظیر امکان مشارکت و روندهای اصلاحطلبانه و نظارت استصوابی پایبند نیستند و رفتار سیاسی آنها بر اساس امکان و فرصت گرفتن ارکان قدرت است».
توئیت تند محمدعلی ابطحی علیه علی مطهری نیز در راستای همین تحلیل ارزیابی میشود. تندروها بر موضع عدم ارائه لیست انتخاباتی در تهران اصرار دارند و این موضوع را خط قرمز خود میدانند. از همین رو هر تلاشی از ناحیه اصلاحطلبان برای ارائه فهرست انتخاباتی در تهران را با واکنشی توهینآمیز و تهدیدآمیز پاسخ میدهند. ابطحی با متحجر و مرتجع دانستن علی مطهری، اصلاحطلبان حامی لیست صدای ملت را مورد توهین قرار میدهد و محسن آرمین نیز با بیان اینکه انتهای کار روزنهگشاها انشعاب است، آنان را تهدید به اخراج از جبهه اصلاحات میکند!
ارسال به دوستان
واکنش
انزجار برزیلیها از دیپلماسی کاریکاتوری اسرائیل
یکی از نشانههای عجز رژیم صهیونیستی برای بیرون آمدن از انزوای بینالمللی، دست و پا زدنهای مذبوحانه مقامات اسرائیلی برای بهبود روابط با کشورهایی است که خود این رژیم با آنها از در مخاصمه درآمده است. در جدیدترین مورد، دیپلماسی کاریکاتوری این رژیم به خیال بهبود رابطه رو به وخامتش با ملت برزیل، با واکنش منفی برزیلیها مواجه شد.
در کنار آفریقای جنوبی، اسپانیا و روسیه، یکی دیگر از کشورهایی که به خاطر در دست گرفتن ابتکار عمل برای ایجاد اجماع جهانی علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، مورد خصومت کابینه قدس اشغالی قرار گرفته، برزیل است.
برزیل طی 5 ماه گذشته، از یک سو رهبری اکثریت کشورهای مجمع عمومی سازمان ملل برای صدور قطعنامههای ضداسرائیلی مبنی بر ضرورت پایان جنگ غزه را برعهده داشته و از سوی دیگر علاوه بر حمایت از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم کودککش در دادگاه دیوان دادگستری بینالمللی لاهه، خود در تلاش است اجماعی بینالمللی به منظور زیر فشار گذاشتن اسرائیلیها برای پذیرش آتشبس ایجاد کند. دولت چپگرای لولا داسیلوا، رئیسجمهور برزیل، کمابیش شبیه اغلب چپگرایان آمریکای لاتین مواضعی ضد امپریالیستی داشته و دارد ولی در این مورد خاص به خاطر نفوذ بسیار زیاد کارتلهای یهودی - صهیونیستی در سیاست و اقتصاد برزیل، با اعلام مواضع صریح ضد رژیم اشغالگر قدس دست به یک ریسک بزرگ زده است. البته حزب حاکم کارگر برزیل هوشیارانه در حال بهرهبرداری داخلی و خارجی از فضای برانگیختگی عمومی علیه جنایتکاران اسرائیلی است تا نقش رهبری خود را در جریان رو به توسعه جنوب جهانی تحکیم بخشد. در منطقه آمریکای لاتین نیز کارزار کشور سامبا برای حمایت از حقوق فلسطینیها به عنوان نماد مظلومیت بینالمللی، حمایت قاطع ونزوئلا، بولیوی و کلمبیا و حمایت ضمنی کوبا، شیلی، اکوادور، مکزیک و نیکاراگوئه را به دست آورده که باعث انزوای راستگرایان افراطی جدید حاکم بر آرژانتین و پرو شده و دست برازیلیا را به عنوان یک رهبر منطقهای در قاره آمریکا در مقابل واشنگتن بازتر کرده است. کارزار جهانی ضد اسرائیلی لولا داسیلوا، نه تنها واکنش خشمگینانه کابینه نتانیاهو را در پی داشته بلکه سران کاخ سفید را هم نسبت به قدرت گرفتن برزیل به این واسطه برآشفته و غرب به دنبال ایجاد کارزار رسانهای متقابل علیه داسیلواست. با این حال، به نظر میرسد افکار عمومی برزیل - با سابقه ذهنی آزردگی از استعمار سفید آمریکا و اروپا - در موضع حمایت از غزه کاملا پشت طرف مظلوم و در کنار دولت خود قرار گرفته است. در نتیجه تبلیغات صهیونیستها بازخوردی منفی پیدا کرده است.
در جدیدترین تنش میان برازیلیا و تلآویو، پس از آنکه رئیسجمهور برزیل در اظهارنظری تاریخی، نتانیاهو را به هیتلر تشبیه کرد، متعاقب آن رژیم صهیونیستی لولا داسیلوا را رسما به عنوان یک عنصر نامطلوب اعلام کرد. این یک واکنش عادی نبود و اساسا قرار دادن نام رئیسجمهور کشوری مهم که دارای رابطه رسمی با اسرائیل است، در فهرست سیاه عناصر نامطلوب بیسابقه است. به عبارت بهتر، کابینه لغزان نتانیاهو که کسی در آینده سیاسی فلسطین اشغالی نیز برایش بختی قائل نیست، با این اقدام به یکی از قطبهای نظم جدید جهانی اعلان جنگ داده است. متعاقب آن برزیل سفیر خود را از فلسطین اشغالی فراخواند.
این نشانهای آشکار از بنبست فعلی دیپلماسی رژیم اشغالگر است که نمیتواند روابط خود را حتی با کشورهای به اصطلاح دوست نیز تنظیم کند. این فقط به برزیل محدود نمیشود. آفریقای جنوبی، اسپانیا و روسیه نیز که حالا روابط دیپلماتیکشان با اسرائیلیها روز به روز خصمانهتر میشود، از سابقه روابط دوستانه و بسیار نزدیکی با این رژیم برخوردار بودهاند. از آنجا که اسرائیل چیزی جز نمایندگی نظامی و ایدئولوژیک آمریکا در خاورمیانه نیست، پس واشنگتن هم از عوارض خصومت این رژیم با دیگر کشورها مصون نخواهد ماند.
نمونه آشکار آن، حمله بیسابقه وزرای خارجه اغلب 27 کشور حاضر در نشست هفته گذشته گروه 20 در ریودوژانیرو به وزیر خارجه دولت بایدن به خاطر کارشکنی در صدور قطعنامه شورای امنیت علیه رژیم صهیونیستی بود به طوری که روزنامه واشنگتنپست از این واقعه تحت عنوان انزوای سیاست خارجی آمریکا یاد کرد. طبیعتا کابینه نتانیاهو برای برونرفت از این انزوای دیپلماتیک، زیر فشار خارجی دولت بایدن و فشار داخلی کنست قرار گرفته است و در این راستا دست به اقدامات ایذایی میزند. از آن جمله، پیگیری دیپلماسی کاریکاتوری اسرائیل در شبکههای اجتماعی است که بویژه پس از آغاز جنگ غزه در ماههای اخیر شاهد پررنگ شدن آن بودهایم. در این رویکرد بشدت پوپولیستی، عوامل سیاسی، تبلیغاتی و حتی نظامی اسرائیلی در حسابهای ایکس، فیسبوک، اینستاگرام و تیکتاک خود به جای مواجهه واقعی و جدی با مسائل روز، با لودگی و دلقکبازی سعی در فرافکنی جنایتهای رژیم کودککش در غزه دارند. تصویر جعلی مضحکی که وزیر خارجه کابینه نتانیاهو با استفاده از یک نرمافزار هوش مصنوعی منتشر کرد، بهترین نماد این دیپلماسی کاریکاتوری است. این تصویر گرافیکی مبتنی بر هوش مصنوعی که جمعه گذشته در حساب ایکس مربوط به اسرائیل کاتس منتشر شد، نهتنها بشدت وهمآلود است و به جایگاه ریاست جمهوری و ملت بزرگ برزیل توهین میکند بلکه دارای اشکالات اساسی گرافیکی و واقعنمایی است. این تصویر ساختگی که به نظر نمیرسد هیچ مابهازایی در دنیای واقعی داشته باشد، یک سیاستمدار نمادین اسرائیلی کیپا (عرقچین یهودی) به سر شبیه به نتانیاهو را از پشت سر نشان میدهد که در مرکز حلقهای از مردان و زنان صهیونیست و برزیلی قرار گرفته که دست در پشت یکدیگر حلقه کردهاند و رو به جمعیتی موهوم دارند که پرچم جعلی داوود و پرچم برزیل پشتسرشان قرار گرفته است.
کاتس ذیل این تصویر به هر ۲ زبان پرتغالی برزیل و عبری نوشته است: «هیچ کس مردم ما را از هم جدا نخواهد کرد، حتی شما، لولا داسیلوا. شنبه بخیر!»
بازخورد این حرکت وزیر خارجه اسرائیل در میان نخبگان و عموم مردم برزیل به قدری منفی و تمسخرآمیز بوده است که شبکه گلوبو، آن را نامزد طنز هفته کرد. جالب اینکه آخرین پست کاتس قبل از این آخری به حمله هفته گذشته او به رئیسجمهور برزیل مربوط میشود با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی، لولا را به خاطر تشبیه قتلعام مردم غزه با هولوکاست در جنگ دوم جهانی به یهودستیزی متهم ساخته و عنصر نامطلوب اعلام کرده است. کاتس آنجا نوشته بود: «این تا زمانی ادامه خواهد داشت که لولا اظهارات خود را پس بگیرد»، البته لولا نه تنها چنین نکرد بلکه سفیر برزیل را از تلآویو فراخواند. در گرافیک کذایی مزبور اما نه تنها جای حتی یک چهره آشنا از دولتمردان و نمایندگان فعلی پارلمان برزیل به عنوان نمایندگان دموکراسی و اراده سیاسی ملت این کشور خالی است بلکه اشتباهات بدی در طرح پرچم رسمی برزیل رخ داده است. عبارت معروف پرتغالی «Ordem e Progresso» (نظم و پیشرفت) که در کره آبی وسط پرچم این کشور قرار دارد، توسط سیاستمدار صهیونیست با یک واژه مزخرف و چه بسا توهینآمیز جایگزین شده است. حتی عبارتهای لاتین برزیل و اسرائیل پشت پیراهن ورزشی ۲ کاراکتر هم املایی اشتباه دارند! همچنین توده مردمی که در این جا به اصطلاح نماد شهرکنشینان فلسطین اشغالی و ملت برزیل هستند، فاقد چهره انسانی بوده و با صورتکهای فرضی در هم ریخته خوفناک تصویر شدهاند. این جمعیت حتی اندامهای انسانی درستی هم ندارند. از طرف دیگر کاربری به نام پدرو رونچی متوجه شده که سر یکی از این آدمکهای جمعیت دقیقا شبیه بولسونارو، رئیسجمهور راستگرای پیشین برزیل است که رابطه نزدیکی با نتانیاهو داشت و حالا تلآویو افسوس رفتن او را میخورد. هوش مصنوعی اسرائیلی در تصویرگری حلقه آدمهای پشت به تصویر که نماد نخبگان ۲ طرف هستند نیز اشتباهات زیادی مرتکب شده است. از جمله، آرنجها و دستهای آنها به شکلی غیرواقعی تصویر شده است. فرد تیرهپوستی که دوشادوش نتانیاهو نشان داده شده و گرمکن ورزشی تیمهای ملی برزیل را بر تن دارد، بسیار شبیه باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین آمریکاست که او هم رابطه خوبی با دولتمردان برزیل نداشت. ظاهرا قرار بوده پیرمرد کوتاه قدی که با پیراهن تیمملی برزیل در کنار این شخصیت ایستاده، لولا داسیلوا، رئیسجمهور برزیل باشد ولی دستکم از پشت سر هیچ شباهتی به او ندارد. مارینا روئیم باربوسا، مقام دولتی پیشین برزیلی با بازنشر پست اسرائیل کاتس، روی همین نکته دست گذاشته و نوشته است: «من نمیدانم چه چیزی بدتر است، این مصیبت جمعی یا مسخره کردن اوباما توسط لولا».
حتی کاربران صهیونیست شبکه ایکس هم به این طرح کاتس واکنش منفی نشان داده و یکی از آنها با اشاره به تصاویر غیرانسانی مردم، این پرسش را از وزیر خارجه اسرائیل مطرح کرده است: «خودت هم جزوشان هستی؟»
کاربری دیگر در بازنشر پست کذایی کاتس نوشته است: «فقط از پاکسازی قومی مردم فلسطین دست بردارید؛ آن وقت اختلافات ما حل خواهد شد».
یکی از رایجترین بازنشرهای این تصویر نیز قرار دادن حلقه آدمهای به اصطلاح مهم پشت به تصویر در مقابل صحنههایی تکاندهنده از ویرانیهای غزه به دست اسرائیل است. در یکی از این بازنشرها نیز یک ملیپوش برزیلی در مقابل آنها قرار داده شده که میگوید اسرائیل را به عنوان یک دولت به رسمیت نمیشناسد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|