|
عملیات ضد صهیونیستی در جنوب نابلس
شبکه خبری الجزیره نوشت: گزارشهای اولیه از انجام یک عملیات ضد صهیونیستی در شهرک یتسهار در جنوب نابلس خبر میدهد. بر اساس این گزارش، نیروهای اشغالگر صهیونیستی به سمت یک جوان فلسطینی شلیک کردند. منابع صهیونیستی نیز گزارش دادند در این عملیات یک نظامی اسرائیلی با سلاح سرد مورد حمله قرار گرفته و زخمی شده است.
ارسال به دوستان
حزبالله لبنان در چند روز گذشته ضربات سختی به اسرائیل در جبهه شمال وارد کرده است
جبهه سرخ شمالی
در حمله حزبالله به شهرکی در الجلیل 10 صهیونیست کشته و زخمی شدند
گروه بینالملل: حزبالله لبنان طی چند روز اخیر چند ضربه سخت به رژیم صهیونیستی در جبهه شمال وارد کرده که موجب ناامیدی اسرائیلیها برای حمله همهجانبه به لبنان شده است؛ حملهای که در صورت وقوع پیامدهای سختی برای تلآویو خواهد داشت. روز دوشنبه حزبالله لبنان 2 بیانیه جداگانه درباره مقابله زمینی با نیروهای اسرائیل در جنوب لبنان داد که به نظر تحلیلگران نظامی روند معادلات در جبهه شمال را تغییر میدهد. حزبالله اعلام کرد نیروهای زمینی ارتش اسرائیل قصد داشتند از منطقه «وادی قطمون» که مقابل شهر «رمیش» در لبنان است وارد این منطقه شوند و برخی از استحکامات حزبالله لبنان را تخریب کنند که با اصابت موشک عقبنشینی کردند و به اهداف خود دست نیافتند.
دومین ضربه حزبالله لبنان به اسرائیل در 2 روز اخیر سختتر از اولی بود. تیپ گولانی که از مهمترین نیروهای زمینی و زبده اسرائیل است هدف اصابت موشکهای حزبالله لبنان قرار گرفت. داستان از این قرار است که تیپ گولانی تصمیم به ورود مستقیم به اراضی لبنان داشت. اسرائیل قصد داشت از منطقه « خربه زرعیت» مقابل شهر «رامیا» خود را به داخل لبنان برساند که یکباره در کمین نیروهای رضوان حزبالله قرار گرفت و متحمل خسارات زیادی شد. آنها با بمب انفجاری کنار جادهای در کمین قرار گرفتند و مجبور به عقبنشینی از منطقه شدند.
طبق گزارش المیادین، بر اساس بیانیه مقاومت، این حمله با منفجر کردن یک بمب بزرگ توسط نیروهای نفوذی و به دنبال آن تعدادی گلوله توپ انجام شد و مستقیما به آنها اصابت کرد. خبرنگار المیادین نیز گفت که روز یکشنبه هواپیماهای اشغالگر حملات خود را به مناطقی که قصد نفوذ داشتند تشدید کردند اما مقاومت در کمین آنها بود.
مقاومت یکشنبه اعلام کرده بود نیروهای دشمن را حین حرکت در اطراف پایگاه المالکیه با تعدادی گلوله هدف قرار داده که مستقیما به آنها اصابت کرده است. همچنین مقاومت گفت محل استقرار نظامیان رژیم صهیونیستی در کوه نذر و پایگاه «السماقه» اسرائیل در تپههای لبنانی اشغالشده کفرشوبا را با موشک هدف قرار داده و تأیید کرد که هر ۲ عملیات تلفات مستقیم برجا گذاشت.
این حجم از درگیری بین حزبالله لبنان و اسرائیل باعث کلافه شدن صهیونیستها در شمال اراضی اشغالی شده است. چند صد هزار نفر خانههای اشغالی و غصبی خود را ترک کردهاند و در هتلها زندگی میکنند، البته چند بار وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و چند بار هم نتانیاهو خود را به شمال فلسطین اشغالی رساندند تا همه چیز را عادی نشان دهند و صهیونیستها را تشویق به بازگشت کنند که تاکنون موثر واقع نشده است.
روزنامه عبری معاریو نوشت: با وجود حزبالله هیچ راهحلی برای حل مشکل در شمال فلسطین نداریم. صدای انفجارها در شهرکها به طور مرتب شنیده میشود و گاهی اوقات پس از انفجار موشکها، صدای آژیر خطر شنیده میشود، بنابراین حتی زمانی برای دفاع وجود ندارد. زندگی در کریات شمونه دیگر غیر ممکن است و راهحلی برای حل این مشکل تا سالهای متمادی نداریم.
همچنین این روزنامه عبری نوشت: تعداد زیادی از شهرکنشینان در کریات شمونه خانههای خود را فروختهاند و مانند سایر شهروندان به شهر خود باز نخواهند گشت. همچنین در جدیدترین تحولات در شمال فلسطین اشغالی حزبالله لبنان با موشکهای فراوان شهر الجلیل در شمال فلسطین اشغالی را هدف قرار داد که سبب قطع گسترده برق در این شهر شد.
یکی از مهمترین تحولات روزهای گذشته در جبهه شمال، حمله موشکی شدید حزبالله لبنان به شهرک مارگالیوت در الجلیل بود. حمله حزبالله به شهرک مارگالیوت منجر به کشته شدن یک نفر و زخمی شدن 10 نفر شده که حال 3 نفر آنان وخیم است. تصاویر منتشر شده در رسانههای عبری از انتقال هوایی مجروحان این حمله در مارگالیوت حکایت دارد، همچنین روز گذشته پایگاه صهیونیستی رویسات العلم در بلندیهای کفرشوبا هدف حمله موشکی رزمندگان مقاومت قرار گرفت. مجاهدان مقاومت اسلامی بعدازظهر روز دوشنبه، دستگاههای جاسوسی را در پایگاه رویسات العلم در تپههای اشغالی کفرشوبا هدف قرار دادند.
اسرائیل در جنایتی تازه 3 تن از نیروهای امدادی را در جنوب لبنان به شهادت رساند. سازمان بهداشت اسلامی در این باره گفت: 3 نفر از امدادگران ما در حمله رژیم صهیونیستى به مرکز امداد و نجات در العدیسه به شهادت رسیدند. همچنین روز گذشته منابع عبریزبان از حمله موشکی از جنوب لبنان به شهرک کریات شمونا در شمال فلسطین اشغالی خبر دادند. یک موشک مستقیما به ساختمانی در این شهرک اصابت کرده است. از سوی دیگر حزبالله لبنان اعلام کرد گروهی از نیروهای اشغالگر اسرائیلی را در پایگاه برکه ریشا در شمال فلسطین اشغالی هدف حمله موشکی قرار داده و تلفات قطعی به آنها وارد آورده و تجهیزات آنها را هم به آتش کشیده است.
***
فارن پالیسی مدعی شد: افزایش احتمال رویارویی اسرائیل و حزبالله
استیون کوک در تحلیلی در نشریه فارن پالیسی به وضعیت تنش رو به گسترش میان اسرائیل و حزبالله لبنان پرداخته و مدعی شده است وقوع جنگی گسترده و تمامعیار میان آنها اجتنابناپذیر به نظر میرسد. کوک در مقاله اخیر خود در نشریه فارن پالیسی مدعی شده است تحلیلگران سیاسی و امنیتی که مدعیاند 2 طرف، جنگ نمیخواهند، در اشتباهی مهلک بهسر میبرند، چرا که از نظر وی تمام شواهد از هر دو سوی مرز به ما میگوید هم اسرائیل و هم حزبالله ممکن است در 8 ماه آینده رویاروی هم قرار بگیرند. وی مدعی است تحلیل او بر اساس شرایط کنونی و آینده مطرح شده است اما تحولات خاورمیانه با وجود بازیگران متعدد بسیار پویاست و هر لحظه میتواند تحولی شگرف را در خود بپرورد. وی توصیه میکند تحلیلگران و مقامات دولتی مفروضات خود را مورد بررسی مجدد قرار داده و انتظارات خود را بهروز کنند. به ادعای کوک، درست است تا امروز اسرائیل و حزبالله لبنان درگیریهای خود را زیر سطح آستانه جنگ همهجانبه نگه داشتهاند و پاسخهای هیجانی و زودگذر را به تحریکات راهبردی و بلندمدت ترجیح دادهاند اما این خویشتنداری ظاهری به این معنا نیست که حزبالله و اسرائیل رویاروی هم قرار نخواهند گرفت. کوک مدعی است هیچکس نباید روی این عوامل حسابی باز کند. عزم دولت بایدن برای جلوگیری از درگیری منطقهای، در نتیجه جنگ غزه نیز چندان جدی نیست یا دستکم با محدودیتهای فراوانی روبهرو است. به نظر سیاست دولت بایدن این است که تنها جنگ به غزه محدود بماند، حال تا هر زمانی که میخواهد به طول بینجامد. بایدن در سال انتخابات به دنبال خطر کردن نیست، آن هم در خاورمیانه که باتلاقی عمیق است و میتواند برای همیشه حیات سیاسی این رئیسجمهور 82 ساله را با تلخی به پایان برساند.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور فرانسه بعد از پاسخ منفی اروپاییها برای اعزام نیرو به اوکراین، سران این قاره را بزدل خواند
استاد شوآف
صدراعظم آلمان: ناتو بخشی از جنگ اوکراین نخواهد شد
گروه بینالملل: رئیسجمهور فرانسه در اظهاراتی که بیشتر به نظر میرسد شوآف برای نشان دادن خود در اروپای کنونی است، از ناتو خواست برای کمک به اوکراین نیرو اعزام کند؛ موضوعی که به نظر میرسد اعلان جنگ رسمی و علنی ناتو به روسیه خواهد بود و جهان را به دره بزرگ جنگ میاندازد.
امانوئل مکرون در ادامه حواشی پیرامون ایده خود برای ارسال نیروهای ناتو به اوکراین و مخالفت اکثر کشورهای عضو ائتلاف، از متحدان کییف خواست «بزدل نباشند». رئیسجمهور فرانسه دیروز در پایتخت چک، از متحدان اوکراین خواست درباره حمایت از کییف در مقابل «تجاوز نظامی روسیه، بزدل نباشند». مکرون طی سخنرانی در جمع فرانسویها در پراگ گفت: «ما مطمئنا به لحظهای [سرنوشتساز] برای اروپا نزدیک میشویم که در آن، لازم است بزدل نباشیم». رئیسجمهور فرانسه همچنین گفت: «جنگ به سرزمین ما بازگشته است».
مکرون چندی پیش نیز با ارائه ایده جنجالی خود برای ارسال نیرو به اوکراین گفته بود: «امروز هیچ اتفاقنظری برای اعزام نیروهای زمینی به صورت رسمی، فرضی و تایید شده وجود ندارد اما هیچ چیز نباید از روی میز حذف شود. ما هر کاری که لازم باشد انجام خواهیم داد تا اطمینان حاصل کنیم روسیه نتواند در این جنگ پیروز شود». این در حالی است که اکثر متحدان ناتو از جمله چک، آن را رد کرده بودند. مکرون در سفر به پراگ قرار است موضع پاریس درباره طرح چک برای خرید ۸۰۰ هزار گلوله توپ برای اوکراین از کشورهای خارج از اتحادیه اروپایی را اعلام کند. هزینه این طرح 1.5 میلیارد دلار خواهد بود. در حال حاضر حدود ۱۵ کشور از طرح جمهوری چک برای اوکراین حمایت میکنند. بلژیک و هلند به ترتیب ۲۰۰ و ۱۰۰ میلیون یورو متعهد شدهاند. مکرون نیز پیش از این گفته بود از این طرح حمایت میکند. ۲۷ عضو اتحادیه اروپایی مارس ۲۰۲۳ تخصیص ۲ میلیارد یورو برای تحویل یک میلیون گلوله توپ ۱۵۵ میلیمتری در مارس ۲۰۲۴ را تصویب کرده بودند اما تنها ۳۰ درصد آن تحویل شد. این در حالی است که کمبود مهمات در حال تبدیلشدن به یک موضوع مهم برای اوکراین است. اوکراین حدود ۴۵ هزار گلوله توپ در هفته شلیک میکند و صنعت دفاعی آن که مرتباً توسط روسها هدف قرار میگیرد، نمیتواند این میزان تولید داشته باشد. در این ارتباط خبرگزاری فرانسه نوشت مکرون همچنین در کنفرانس خبری با «پتر پاول» همتای چک خود، قرار است درباره اظهارات جنجالیاش درباره اعزام نیروهای رزمی به اوکراین صحبت کند. رئیسجمهور فرانسه همچنین دیروز عنوان کرد: «من همیشه درباره چارچوب خود صریح بودهام؛ ما در حال جنگ با مردم روسیه نیستیم و از وارد شدن به منطق تشدید تنش خودداری میکنیم».
وی در مصاحبهای بیان کرد: «فرانسه قصد ندارد در آینده نزدیک سربازی به اوکراین بفرستد. با این حال، ما بحث را باز میکنیم و به هر کاری که میتوان برای حمایت از اوکراین انجام داد، فکر میکنیم».
از سویی شبکه خبری بلومبرگ گزارش داد روابط میان صدراعظم آلمان و رئیسجمهور فرانسه مدتهاست پرتنش شده و از طرفی جنگ اوکراین و اظهارات اخیر مکرون مبنی بر اعزام احتمالی نیروهای غربی به اوکراین، این تنشها را به اوج رسانده است.
نقطه اوج اختلافات میان اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه جایی بود که مکرون در جریان نشست سران ۲۰ کشور اروپایی در پاریس، مساله اعزام احتمالی نیروهای ناتو به اوکراین را مطرح کرد؛ پیشنهادی که نه تنها واکنش قاطع «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه را به دنبال داشت، بلکه مقامات کشورهای غربی و حتی خود فرانسه به دنبال آرام کردن اوضاع و فرونشاندن آتشی برآمدند که مکرون با اظهاراتش برانگیخته است.
پوتین پنجشنبه گذشته در جریان سخنرانی سالانه خود با اشاره به پیامدهای مداخله ناتو در اوکراین تصریح کرد: پیامدهای مداخلات احتمالی آنها بسیار فجیعتر خواهد بود. آن وقت اقدامات ما و متحدان ما منجر به از بین بردن امنیت اروپا میشود و این برای همه خطراتی به دنبال خواهد داشت.
بلومبرگ در پایان این گزارش به نقل از دستیاران نزدیک اولاف شولتس و یک مقام فرانسوی مینویسد: «مکرون در برلین به عنوان چهرهای سلطنتی و حاکمی جاهطلب شناخته میشود که در ارائه دیدگاههای بزرگ نسبت به پیاده کردن آنها عملکرد بهتری دارد. او با صدراعظم آلمان کنار نمیآید. از سوی دیگر مکرون، شولتس را به عنوان شخصیتی بزدل و فردی که فاقد روحیه جاهطلبی است، تلقی میکند».
جنگ اوکراین بیست و چهارم فوریه وارد سومین سال خود شد، آن هم در حالی که نه تنها هنوز هیچ چشمانداز روشنی برای مذاکرات صلح و تداوم کمکهای واشنگتن به کییف وجود ندارد، بلکه کشورهای اروپایی درگیر اختلاف نظراتی شدهاند که ظاهرا مساله اوکراین به حاشیه رانده شده و مقامات غربی دائما میزان کمکهای خود به کییف را به یکدیگر یادآوری میکنند و گاه اظهارات تند و تیزی میان آنها رد و بدل میشود. هفتهها قبل، ژنرال تیری بورکار، رئیس ستاد دفاعی فرانسه نامهای را به نیمی از همکاران خود در ناتو ارسال کرده بود که امکان ائتلافی را که میخواهد برخی وظایف درباره اوکراین را بر عهده بگیرد - از جمله سیستمهای دفاعی، آموزش نیرو در آن کشور، راهاندازی عملیات سایبری و ارائه کمک در مینزدایی - بررسی میکرد.
مکرون به خیال خود میخواهد ابهت ژنرال دوگل را در اروپا احیا کند. با این حال بیشتر اوقات، اظهارات رئیسجمهور فرانسه جنبه شوآف دارد. این خودنمایی مکرون کار دست فرانسه هم داده است. بعد از سخنان او درباره اعزام نیرو به اوکراین، وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد پاریس قصد چنین کاری را ندارد. شولتس روز چهارشنبه در ویدئویی در ایکس (توئیتر سابق) در واکنش به اظهارات امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه آورده است: ناتو بخشی از درگیری [در اوکراین] نبوده و بخشی از آن نیز نخواهد شد. این مساله به همین شکل باقی خواهد ماند. ما نمیخواهیم جنگ روسیه با اوکراین به جنگ میان روسیه و ناتو بدل شود.
وی ادامه داد: این بدان معناست که آلمان نیز دخالتی در این جنگ نخواهد داشت! من به عنوان صدراعظم فدرال میتوانم به وضوح بگویم هیچ سربازی از نیروهای مسلح آلمان را به اوکراین اعزام نخواهم کرد.
ارسال به دوستان
گزارش خبرنگار اعزامی «وطن امروز» به جده
دیپلماسی ضدجنگ
به گزارش خبرنگار اعزامی روزنامه «وطن امروز» به جده، وزیر امور خارجه ظهر روز گذشته به منظور شرکت در اجلاس اضطراری وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی درباره فلسطین، وارد جده مقر سازمان همکاری اسلامی شد و مورد استقبال مقامات رسمی عربستان قرار گرفت.
یکی از مهمترین کارویژههای حسین امیرعبداللهیان در این سفر دیدار و گفتوگو با مقامات کشورهای اسلامی و تلاش برای رایزنی جهت آتشبس در غزه و جلب حمایت کشورهای اسلامی برای کمکهای بیشتر به مردم غزه است. امیرعبداللهیان در بدو ورود با وزیر خارجه عربستان و دبیرکل سازمان همکاری اسلامی دیدار و گفتوگو کرد. وی در دیدار همتای سعودی خود در جده با ابراز خرسندی از این دیدار، از قبول پیشنهاد ایران برای برگزاری این اجلاس فوقالعاده و حمایت از آن و میزبانی نشست ویژه فلسطین در مقر دبیرخانه سازمان تشکر کرد و اهمیت اتخاذ موضع منسجم و قوی کشورهای اسلامی در این اجلاس در حمایت از فلسطین و تلاش موثر برای پایان دادن به جنایات جنگی علیه فلسطینیان را مورد تاکید قرار داد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به موضع مشترک ایران و عربستان در ضرورت حمایت از فلسطین گفت: انتظار ما آن است که در این اجلاس علاوه بر مواضع مشترک، گامهای موثری برای حمایت از فلسطین و پایان نسلکشی فلسطینیان برداشته شود. وی از روند همکاریهای ۲ کشور نیز ابراز خرسندی کرد و با طرح برخی موضوعات و اولویتهای مشترک همکاری، برای پیشبرد این روند ابراز آمادگی کرد. امیرعبداللهیان همچنین تقویت روابط اقتصادی و تجاری و تسهیل فعالیتهای تجاری را یک از اولویتهای مهم 2 کشور دانست و گفت: لازم است همسو با روند رو به رشد روابط سیاسی، زمینههای تقویت این بخش از همکاریهای دوجانبه را تسهیل کنیم.
وزیر خارجه عربستان نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار با اشاره به وضعیت سخت فلسطین و شرایط اسفناک انسانی در غزه، بر اهمیت اجلاس جده در مسیر تداوم تلاشها برای پایان جنگ علیه فلسطین تاکید کرد. وی اهمیت تلاشهای دستهجمعی کشورهای اسلامی چه در سازمان همکاری اسلامی و چه در مجامع بینالمللی از جمله سازمان ملل در حمایت از فلسطین را مورد تاکید قرار داد. فیصل بن فرحان از روند روابط ۲ کشور نیز ابراز خرسندی کرد و بر اراده عربستان برای برداشتن گامهای جدید در مسیر پیشبرد روابط تاکید کرد. طرفین با طرح برخی موضوعات مورد اهتمام در حوزه روابط دوجانبه، نسبت به تلاش مشترک برای تحقق برنامهها و اهداف مشترک توافق کردند. ۲ طرف سلام متقابل روسای ۲ کشور را ابلاغ کردند.
امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان همچنین روز گذشته با حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی دیدار و گفتوگو کرد. وی با تشکر از اهتمام دبیرکل سازمان همکاری اسلامی به مساله غزه و تلاشهای وی در حمایت از ملت مظلوم فلسطین، نسبت به وضعیت وخیم انسانی در فلسطین خاصه نوار غزه شدیدا ابراز نگرانی کرد. وزیر امور خارجه کشورمان از دبیرکل برای اجابت فوری درخواست جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر از کشورهای اسلامی برای برگزاری جلسه فوقالعاده شورای وزیران امور خارجه تشکر کرد. امیرعبداللهیان مساله فلسطین را مسالهمحوری و مرکزی جهان اسلام دانست و بر ضرورت تلاش قویتر و موثرتر سازمان همکاری برای پایان دادن هر چه سریعتر به جنایت جنگی علیه ملت مظلوم فلسطین خاصه فاجعه انسانی در غزه تاکید کرد. وی اهمیت اجلاس جاری غزه همزمان با تداوم وضعیت فاجعهبار انسانی در نوار غزه را برشمرد و تاکید کرد: لازم است کشورهای اسلامی شرکتکننده در این نشست با اتخاذ تصمیمهای قوی، پیام محکم و بازدارنده به رژیم صهیونیستی و حامیان آن ارسال کنند و گامهای قوی برای پایان دادن به این نسلکشی بیرحمانه بردارند. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین از روند تعامل و مشورتهای جمهوری اسلامی ایران و دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی بویژه تماسها و رایزنیهای مشترک با دبیرکل ابرار خرسندی کرد و با توجه به ابعاد و آثار مثبت حاصله، از تداوم این مشورتها و همکاریها استقبال کرد. حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز با تشکر از موضع قوی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از فلسطین و ابتکار و مشارکت وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست، به تشریح برخی تلاشها و اقدامات سازمان همکاری اسلامی درباره تحولات فلسطین پرداخت و آمادگی خود را برای پیگیری مجدانه تصمیمات شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در حمایت از ملت مظلوم فلسطین ابراز کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
نقش دولت آمریکا در نسلکشی غزه
برنی سندرز، سناتور آمریکایی درباره کمکهای واشنگتن به تلآویو در جنگ غزه گفت: هزینه جنگ غزه با دلارهای مالیاتدهندگان آمریکا تامین میشود. از بمبهای و تجهیزات نظامی ما استفاده میشود. ما با اسرائیل همدستیم. جنگ فقط جنگ اسرائیل نیست، جنگ آمریکا هم هست. این ظلم را نمیشود توصیف کرد. از سوی دیگر دولت فلسطین، آمریکا و جامعه جهانی را مسؤول نسلکشی در غزه دانست و تاکید کرد آنها به ادامه جنگ چراغ سبز نشان داده و مانع توقف آن میشوند و کمکهای تسلیحاتی به اسرائیل میدهند.
***
تصویر دردناک از «یزن الکفارنه»
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد بعد از بازدید از ۲ بیمارستان شمال نوار غزه به این نتیجه رسید که وضعیت این بیمارستانها وحشتناک بوده و کودکان از گرسنگی جان خود را از دست میدهند. در شرایطی که هر روز به تعداد کودکانی که در نوار غزه بویژه شمال این منطقه از گرسنگی میمیرند افزوده میشود، طی روزهای اخیر تصویر «یزن الکفارنه» کودک فلسطینی که در بیمارستان «ابویوسف النجار» در رفح بستری بود و بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داد، بازتاب زیادی در رسانهها و شبکههای اجتماعی داشته و احساسات هر انسان باوجدانی را برمیانگیزد. یزن الکفارنه در حالی صبح دیروز جانش را از گرسنگی از دست داد که تبدیل به یک اسکلت کامل شده بود. مادر او که بعد از این مرگ بیرحمانه فرزندش دچار آسیب روانی شدیدی شده، میگوید: یزن اکنون همانند پرندهای به بهشت رفت و من هرگز تصور نمیکردم به مرحلهای برسیم که فرزندم جانش را از شدت گرسنگی از دست بدهد.
***
حماس: مذاکرات در قاهره ادامه دارد
«احمد عبدالهادی» نماینده ویژه حماس در لبنان در گفتوگو با شبکه المیادین درباره نتایج دومین روز از مذاکرات آتشبس به میزبانی قاهره، تأکید کرد: ایدههایی که حماس مطرح کرده، برآمده از درخواست توقف جنگ و تحقق شروط مقاومت در هر توافقی است. او گفت: بنیامین نتانیاهو به دنبال توافق نیست، زیرا توافق آتشبس یعنی پایان آینده سیاسی او. به همین دلیل نتانیاهو به دنبال سنگاندازی در مسیر مذاکرات و طولانی کردن جنگ است. نماینده حماس همچنین گفت: مذاکرات در قاهره ادامه دارد و حماس پیشنهاد خود را ارائه کرده ولی مشخص شد نتانیاهو میخواهد برگه برنده اسرا را از دست مقاومت بگیرد. عبدالهادی افزود: الان توپ در زمین واشنگتن است تا به نتانیاهو در مذاکرات فشار بیاورد. وی اظهار داشت: بر ما عیان شد که بین ایدههای مطرح شده و آنچه مقاومت مطرح کرده، فاصله زیادی است و حماس بر این اساس به قاهره رفت که مذاکرات، مقدمهای برای نزدیک شدن به آنچه که مطرح کرده، شود و از آن عقبنشینی نکند. این مقام حماس تأکید کرد: رویکرد ما بر ۲ امر مشخص مبتنی است؛ اول توقف جنگ و کشتار علیه غزه و دوم اینکه ایدههای مطرحشده، شروط مقاومت را برآورده کنند.
***
غارتگری نظامیان صهیونیست در غزه
رسانههای عبری گزارش دادند سربازان رژیم صهیونیستی طی یورش زمینی به غزه در ماههای گذشته دست به غارتگری زده و این پدیده در میان آنها گسترش یافته است. ناحوم برنیاع، تحلیلگر روزنامه یدیعوتآحارانوت به نقل از یک پزشک در گردان ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی گفت: نیروهای ارتش اسرائیل موبایل، جاروبرقی، موتوسیکلت، دوچرخه و لوازم دیگر را سرقت میکنند. وی افزود: سربازان اسرائیلی ویدئوهایی را در این باره منتشر میکنند. یکی از این ویدئوها درباره سربازی بود که لباس فوتبال را از یکی از منازل سرقت کرده بود و با افتخار آن را نشان میداد. همچنین سربازانی در بخش ذخیره ارتش اسرائیل به دزدیدن مواد غذایی از منازل غزه افتخار میکردند. رسانههای عبری گزارش دادند پدیده سرقت در غزه برای رفع نیازهای مادی یا حرص و طمع نیست بلکه به خاطر انتقام است. هدف آنها از این کار این است که بگویند پیروز هستند. این غارتگری همچنین نشانه انتقام اقتصادی است. این کار در واقع ادامه جنگ انتقام است. مجله فارن افرز آمریکا اخیرا در گزارشی نوشت: برخلاف ادعای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل که اکتبر مدعی شده بود ارتش اسرائیل «بااخلاقترین» ارتش در جهان است، ارتش اسرائیل به هیچ وجه بااخلاق نیست.
***
صنعا: کشتیها باید قبل از ورود به آبهای یمن مجوز بگیرند
دولت صنعا تأکید کرد کشتیها باید قبل از ورود به آبهای یمن از مرکز امور دریایی وابسته به جنبش انصارالله مجوز بگیرند. به گزارش ایسنا، مسفر النمیر، وزیر ارتباطات و تکنولوژی اطلاعات در دولت صنعا دوشنبه گفت: کشتیها باید قبل از ورود به آبهای یمن مجوز اداره امور دریایی وابسته به انصارالله را داشته باشند. به نقل از شبکه خبری المسیره، ارتش یمن حملات پهپادی و موشکی به کشتیهای تجاری مرتبط با رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس را در دریای سرخ در همبستگی با فلسطینیها در غزه انجام میدهد. این حملات که تقریبا به صورت روزانه انجام میشود، شرکتهای حملونقل بینالمللی را مجبور کرده به جای عبور از تنگه بابالمندب مسیر طولانیتری را که هزینه بیشتری نیز دارد، انتخاب کنند. در واکنش به حملات ارتش یمن، آمریکا و انگلیس حملاتی را علیه مقرهای ارتش یمن انجام دادهاند. النمیر تأکید کرد: وزارت ارتباطات آماده کمک به بررسی درخواستها برای صدور مجوز برای کشتیهاست. این اقدام به دلیل حفظ امنیت آنها انجام شد. در تازهترین حوادث در آبهای یمن، سازمان تجارت دریایی انگلیس دوشنبه اعلام کرد گزارشی را درباره آسیب رسیدن به یک کشتی به دلیل ۲ انفجار در ۹۱ مایلی جنوب شرق عدن دریافت کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|