|
ارسال به دوستان
رئیسجمهور فرانسه در بحبوحه شرایط بحرانی کییف درباره پیروزی روسیه در جنگ اوکراین هشدار داد
سایه جنگ بر اروپا
مکرون: جنگ در خاک اروپاست و به ما هم رسیده؛ اگر روسیه پیروز شود اعتبار اروپا از بین میرود
گروه بینالملل: در میانه چشمانداز تاریک غرب در اوکراین، رئیسجمهور فرانسه همچنان به اعزام نیروهای ناتو به اوکراین اصرار دارد. امانوئل مکرون این روزها کارزاری جدی و اختلافبرانگیز در اروپا درباره ادامه کمکها به کییف راه انداخته است. ساکن الیزه بیشتر از هر زمان دیگری ضرورت بازگشت به اصول «گلیسم» را در سیاست خارجی پاریس و غرب احساس کرده است؛ جایی که ژنرال دوگل در دهه 60 میلادی به دنبال ایفای نقش مستقل اروپا از آمریکا و غیروابسته به واشنگتن در محیط سیاسی - امنیتی این قاره بود.
رهبر فرانسه که صدای پای بازگشت ترامپ به کاخ سفید و تاثیرات مخرب آن را بر آینده ناتو میشنود، صحنه فعلی اروپا و تداوم آن را به معنای از بین رفتن قاره سبز در منازعات آینده میبیند. در شرایطی که حتی رهبر کاتولیکهای جهان خواستار بلند کردن پرچم سفید توسط اوکراین شده است، مکرون هشدار میدهد پیشروی روسیه در اوکراین به معنای از دست رفتن کل اروپاست. مکرون به همتایان از همگسیخته اروپایی خود انذار داده است که جنگ به خاک اروپا کشیده شده است. مکرون گفته است: جنگ به ما هم رسیده است و اگر روسیه در اوکراین پیروز شود به معنای به صفر رسیدن اعتبار کل اروپاست.
بر این اساس، رئیسجمهور فرانسه بار دیگر در موضعی ضد روسی از احتمال استقرار نظامیان ناتو در اوکراین گفت. «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه در مصاحبهای گفت که پاریس آماده اتخاذ هر تصمیم لازم برای جلوگیری از پیروزی روسیه است. رئیسجمهور فرانسه با رد اظهارات «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیکهای جهان درباره مذاکرات صلح، گفت که در این مرحله هیچ فرصتی برای مذاکره با کرملین نمیبیند.
امانوئل مکرون با تکرار موضع خود درباره منتفی نبودن اعزام نیروهای غربی به اوکراین، به قدرتهای غربی نسبت به نشان دادن هرگونه نشانهای از ضعف به روسیه هشدار داد. وی در عین حال گفت در شرایط فعلی نیازی به گزینه حضور نظامی نیست. مکرون ماه گذشته علنا اظهاراتی را درباره گزینه اعزام نیروهای نظامی غرب به جبهه اوکراین مطرح کرد که مخالفت سایر رهبران اروپایی را در پی داشت و آنها تأکید کردند هیچ برنامهای برای این کار ندارند. پنجشنبه ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) در مصاحبهای تلویزیونی از مکرون درباره چشمانداز اعزام نیروهای غربی به اوکراین سوال شد و او گفت: «امروز در آن وضعیت نیستیم» و افزود: «ولی همه این گزینهها ممکن است».
مکرون که فرمانده کل نیروهای مسلح فرانسه است، از توضیح اینکه فرانسه در چه موقعیتی آماده اعزام نیرو خواهد بود، خودداری کرد. او گفت مسؤولیت برانگیختن چنین اقدامی برعهده مسکو خواهد بود و تصریح کرد فرانسه حمله اوکراین علیه روسیه را رهبری نخواهد کرد. وی همچنین گفت: «امروز برای برقراری دوباره صلح در اوکراین، ما نباید ضعیف باشیم».
رئیسجمهوری فرانسه جنگ روسیه و اوکراین را برای فرانسه و اروپا «حیاتی» توصیف کرد و گفت: «اگر قرار شود جنگ به اروپا سرایت کند، مسؤولیت آن تنها به انتخاب روسیه بازمیگردد اما اینکه امروز تصمیم بگیریم ضعیف باشیم، امروز تصمیم بگیریم که جواب ندهیم، اندیشهای شکستخورده است و من این را نمیخواهم».
به گزارش یورونیوز، مصاحبه تلویزیونی مکرون پس از آن انجام شد که پارلمان فرانسه این هفته استراتژی کشورش درباره اوکراین را مورد بحث قرار داد. هم مجلس ملی و هم سنا با رایگیری نمادین، توافقنامه امنیتی دوجانبه ۱۰ ساله را که ماه گذشته بین مکرون و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین امضا شد، تصویب کردند. مکرون گفت در نشستی که قرار است روز جمعه با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و دونالد توسک، نخستوزیر لهستان در برلین برگزار شود، در زمینه حمایت بیشتر از اوکراین گفتوگو خواهد کرد.
اظهارات ماه گذشته رئیسجمهوری فرانسه در کنفرانس پاریس درباره اوکراین موجب اعتراض سایر رهبران غربی شد و پس از آن به نظر میرسد او در صحنه اروپا منزوی شده است. بهویژه به نظر میرسد شولتس با مکرون مخالف بوده، زیرا گفت شرکتکنندگان در آن نشست توافق کردند «هیچ نیروی زمینی» از سوی کشورهای اروپایی به خاک اوکراین گسیل نشود.
البته مقامات فرانسوی بعدا درصدد شفافسازی اظهارات مکرون و کاهش واکنشها برآمدند و در عین حال بر لزوم ارسال سیگنال واضح به روسیه مبنی بر اینکه نمیتواند در اوکراین پیروز شود، اصرار داشتند. از جمله وزیر دفاع فرانسه ۸ مارس اعلام کرد گزینه اعزام نیروهای رزمی به اوکراین روی میز نیست.
شولتس البته چهارشنبه گذشته هرگونه گمانهزنی درباره اختلاف بین فرانسه و آلمان را رد کرد و گفت «روابط شخصی بسیار خوبی» با مکرون دارد. او گفت: فرانسه، آلمان و لهستان «نگران پیامدهای وحشتناک جنگ تجاوزکارانه» روسیه به اوکراین هستند. شولتس افزود: «حمایت از اوکراین مسالهای بسیار ملموس و عینی است مبنی بر اینکه آیا پشتیبانی در حد کافی برای مهمات، توپخانه، دفاع هوایی و خیلی چیزهای دیگر که [در جنگ] نقش مهمی دارند، وجود دارد یا نه. بحث پیشبرد این همکاری در حال حاضر نیاز است».
با این وجود اختلاف پاریس و برلین موضوعی نیست که با مواضع ملایم ۲ کشور قابل چشمپوشی باشد. ۲ هفته قبل بود که پولیتیکو درباره اختلافات آلمان و فرانسه نوشت: سیاستهای آلمان از روزهای آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین بر یک اصول اساسی پایبند بوده است؛ «جلوگیری از مواجهه مستقیم با روسیه به هر قیمتی که هست» اما پس از نشست سران اروپایی در پاریس که دوشنبه گذشته برگزار شد، «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه جانب احتیاط را کنار گذاشت و ضد آن چیزی سخن گفت که آلمان به آن معتقد است. رئیسجمهور فرانسه به خبرنگاران گفت: «ما هر کار ممکنی از جمله اعزام نیروهای غربی به اوکراین را انجام خواهیم داد تا مطمئن شویم روسیه در این جنگ پیروز نمیشود».
به نوشته پولیتیکو اما این اظهارات با عقاید و سیاستهای «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان که پیش از عزیمت به این نشست صراحتا اعلام کرد با ارسال موشکهای دوربرد «تاروس» به اوکراین مخالف است، در تضاد بود. شولتس خطاب به خبرنگاران در برلین گفت: «سیستم دوربرد تاروس فقط با مشارکت پرسنل آلمانی قابل استفاده است و از اینکه برخی افراد اصلا در این باره جا نخوردند، تعجب میکنم. به نظرم آنها حتی به این فکر نمیکنند که چنین اقدامی میتواند مشارکت ما در جنگ را به دنبال داشته باشد. ارسال چنین موشکهایی به کییف، آلمان را به طرف دیگری در جنگ علیه روسیه تبدیل خواهد کرد». پولیتیکو نوشت آلمان تنها کشوری نیست که نمیخواهد در قبال روسیه اقدامات تحریکآمیز انجام دهد. از ابتدای این جنگ، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا اگرچه حامی درجه یک اوکراین به شمار میرود اما سعی کرده تسلیحاتی را به این کشور جنگزده ارسال کند که واشنگتن را به جنگ با مسکو نکشاند. به نظر میرسد تنش میان شولتس و مکرون بر سر کمکهای نظامی به اوکراین وارد یک «نزاع علنی» شده است. در حالی که مقامات آلمانی سعی میکنند در جنگ روسیه - اوکراین در مقابل مسکو محتاطانه عمل کنند اما مکرون میخواهد موضع سختی را در حمایت از کییف به خرج دهد.
***
مکرون: بعید است ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا پیروز شود
مکرون در مصاحبهای در پاسخ به این سوال که چه کسی میتواند در مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین میانجیگری کند، ابراز تردید کرد که دونالد ترامپ بتواند بار دیگر وارد کاخ سفید شود. امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه در گفتوگو با فرانس ۲ و1TF مسکو را «متخاصم» خواند اما از بیان اینکه این کشور «یک دشمن» است، امتناع کرد. او بار دیگر از رد استقرار ناتو در اوکراین امتناع ورزید و تاکید کرد پاریس آماده اتخاذ هر تصمیم لازم برای جلوگیری از پیروزی روسیه است. رئیسجمهور فرانسه همچنین خاطرنشان کرد در این مرحله هیچ فرصتی برای مذاکره با کرملین نمیبینم. مکرون با بیان اینکه امیدوار است روزی زمان مذاکره با هر کسی که رئیسجمهور روسیه میشود، فرا برسد، گفت: من کاملا آماده گفتوگو هستم اما ما به فردی صادق و صلحمدار برای انجام این کار نیاز داریم. در این مصاحبه با اشاره به بیمیلی مکرون برای برقراری ارتباط مستقیم با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، از وی پرسیده شد آیا ایالات متحده میتواند به طور بالقوه در چنین مذاکراتی میانجیگری کند، بویژه اگر دونالد ترامپ دوباره وارد کاخ سفید شود، گفت: تا آنجا که میدانم، فکر نمیکنم ترامپ بار دیگر رئیسجمهور آمریکا شود. با این حال، مکرون گفت: هیچ چیز شخصی پشت تصمیم من برای خودداری از گفتوگو با پوتین وجود ندارد. بدون شک، من رئیس دولتی هستم که بیشتر از هر شخص دیگری با او صحبت کرده است. مکرون در ادامه صحبتهایش، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه را «متخاصمی» خواند که در صورت شکست نیروهای کییف در این جنگ، در اوکراین متوقف نخواهد شد و از اروپاییها خواست «ضعیف» نباشند و برای پاسخ آماده باشند. اگر جنگ در اروپا گسترش یابد، روسیه مقصر خواهد بود. رئیسجمهور فرانسه همچنین گفت برای اروپا مهم است که خطوط قرمزی را ترسیم نکند که نشانه ضعف برای کرملین و تشویق آن به ادامه تهاجم به اوکراین است. مکرون گفت: من نمیخواهم این کار را انجام دهم. من از روسیه میخواهم این جنگ را متوقف کند و از مواضع خود عقبنشینی و صلح کند. این یک مساله برای پوتین است.
ارسال به دوستان
غزه و اوکراین، مقاصد سرنوشتساز آینده نظم بینالملل
گروه بینالملل: جنگهای اوکراین و غزه، از جمله موضوعات قابل توجه و قابل تامل پژوهشی - تحلیلی برای بسیاری از اندیشمندان حوزه روابط بینالملل است؛ جنگهایی که اندیشمندان مختلف سیاست بینالملل معتقدند باید آنها را ورای درگیری و جنگ میان 2 کنشگر متخاصم در نظر گرفت و البته طیف متنوعی از بازیگران در آنها درگیر هستند و تبعات و پیامدهای این جنگها نیز از اثرگذاری قابل توجهی بر کلیت معادلات حاکم بر نظام بینالملل برخوردار است. در این راستا، به طور خاص پروفسور «جان مرشایمر» استاد علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو که از نظریهپردازان روابط بینالملل و مبدع نظریه «رئالیسم تهاجمی» در علم روابط بینالملل است، تاکید دارد جنگهای غزه و اوکراین را باید جنگهایی دانست که نتیجه نهایی آنها نتایج معناداری برای آینده نظام بینالملل و به طور خاص افول یا تداوم نظم غربی در معادلات بینالمللی است. استدلال محوری در این رابطه نیز این است که طیف قدرتهای چالشگر برای نظام بینالملل کنونی جهان، نوع خاصی از کنشگری را در پیش گرفتهاند که از جدیت آنها جهت برخورد و مقابله با نظام تخصیص امتیازات در نظام بینالمللی فعلی حکایت دارد؛ موضوعی که میتواند نظم و نسقهای جدیدی را در عرصه بینالمللی حاکم کند. از این رو، هم جنگ اوکراین و هم جنگ غزه، به مراحل حساسی رسیده است. در این چارچوب، بتازگی وقوع 2 اتفاق در بحبوحه جنگهای غزه و اوکراین، تحلیل و تفسیرهای مختلفی را نیز با محوریت آنها به دنبال داشته است.
1- جنجال ساخت بندر توسط آمریکا در غزه
دولت آمریکا در روزهای اخیر فرآیند ساخت یک بندر در سواحل نوار غزه را آغاز کرده است. بندری که گفته میشود ساخت آن 2 ماه به طول میانجامد. آمریکاییها اعلام کردهاند این اقدام آنها با اهداف و مقاصد انسان دوستانه و جهت ارائه کمک به مردم غزه صورت میگیرد. با این حال، تلاقی این اقدام آمریکاییها با خاتمه یافتن ساخت کریدور زمینیای که اراضی اشغالی را به ساحل نوار غزه متصل میکند، بسیاری از تحلیلگران را واداشته از هماهنگی قابل توجه میان اسرائیل و آمریکا با محوریت اقدامات مذکور خبر دهند. در این راستا، به طور خاص 2 دیدگاه مهم و محوری درباره پیامهای معنادار این اقدامات نیز مطرح میشود. در وهله اول اینطور به نظر میرسد که آمریکاییها با اقداماتی نظیر ساخت بندر در ساحل غزه، به نوعی سعی دارند تا جای ممکن نقش گذرگاه رفح به عنوان تنها راه زمینی ارتباط نوار غزه با جهان خارج را تضعیف کنند.
پیش از این نیز آمریکاییها و شماری از کشورهای اروپایی با ارسال کمکهای هوایی سعی داشتند این پیام را به جامعه جهانی برسانند که برای ارسال کمک به نوار غزه لزوما نباید به مرز رفح تکیه کرد و راههای دیگری نیز برای محقق کردن این دستورکار وجود دارد.
دلیل این رویکرد آنها نیز کاملا مشخص است، زیرا آنها مایل به این هستند که حتی روند کمکرسانی و ورود کالاهای مختلف به نوار غزه نیز به طور کامل تحت کنترل آنها باشد؛ معادله و دستورکاری که نیمنگاهی به معادلات آتی حکمرانی در نوار غزه دارد و بر آن است که تا جای ممکن، اهرمهای ایجادکننده قدرت و نفوذ برای حماس را تضعیف کند.
دوم اینکه اراده دولت آمریکا برای ساخت بندر در نوار غزه و در عین حال، ساخت کریدور زمینی توسط صهیونیستها که نوار غزه را به 2نیم تقسیم میکند و اراضی اشغالی را به ساحل غزه متصل میسازد، نمودی عینی از این مساله را به ذهن متبادر میکند که اسرائیلیها به همراه آمریکا در اشغال بخشهای قابل توجهی از نوار غزه در بحبوحه حملات ارتش اسرائیل به این منطقه، هم رای هستند.
از این رو، لفاظیهای چند وقت اخیر مقامهای ارشد آمریکایی مبنی بر اینکه باید سازوکارهای مرتبط با حکمرانی فلسطینی در نوار غزه حاکم شوند و تشکیلات خودگردان فلسطین این مسؤولیت را بر عهده بگیرد، کاملا پوچ و ظاهرسازانه است و اهداف کلانتری در پس این قبیل ادعاهای صهیونیستها قرار دارد. به طور کلی، اقدامات صهیونیستها و آمریکاییها در تضعیف موقعیت گذرگاه راهبردی رفح نیز با هدف تسهیل روند اشغال نوار غزه انجام میشود.
2- مصادره داراییهای روسیه در سوییس به نفع اوکراین
رویداد قابل تامل دیگری که به تازگی در قالب جنگ اوکراین خود را نشان داد حرکت عجیب پارلمان سوییس در تصویب قانون مصادره داراییهای 9 میلیارد دلاری دولت روسیه در این کشور و ارائه آن به اوکراین است. این اقدام با توجه به اینکه سوییس سالهاست خود را به مثابه یک کشور امن برای داراییهای خارجی معرفی کرده، حامل پیامهای معناداری است که به طور خاص میتوان به 2 مورد از آنها اشاره کرد. این اقدام نشان داد در میدانهای جنگ اوکراین در شرایطی است که جهان غرب تا حد زیادی اهرمهای خود جهت تحمیل فشار به روسیه و ارائه کمک به اوکراین را از دست داده است. کما اینکه اخیرا ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین نیز در موضعگیریای با انتقاد از دولتهای غربی تاکید کرده بود آنها درگیر بازیهای سیاسی خود هستند و کمک به اوکراین را فراموش کردهاند. البته روند ارائه کمکهای دولت آمریکا به اوکراین نیز با توجه به نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری سال 2024 این کشور، سقوط قابل توجهی را تجربه کرده و همین مساله سبب شده چشماندازهای چندان امیدوارکنندهای پیش روی اوکراینیها در جنگ با روسیه نباشد. حال در این وضعیت، تحمیل فشار به سوییس جهت مصادره داراییهای روسیه، به رغم علم به تبعات وخیم این اقدام برای گفتمان جهانی و جهانبینی غربیها، حاکی از این است که قدرتهای غربی در حال خرج کردن آخرین برگهای برنده در دست خود علیه روسها هستند. تبعیت سوییس از فشارهای غربیها علیه اوکراین و پذیرش گزاره مصارده اموال و داراییهای روسیه در این کشور نیز نشان داد تا چه اندازه بنیانهای درگیری و منازعات ایدئولوژیک و ژئوپلیتیک در عرصه بینالمللی ماهیت جدیتری به خود گرفته است؛ موضوعی که سبب شده سوییسیها قید اعتبار بینالمللی خود در حوزه بانکی و مالی را بزنند و در زمین مطلوب نظام بینالملل غربگرا که خود بخشی از آن هستند بازی کنند. این اتفاق تا حد زیادی اعتبار ادراکی و متصور هم سوییس و هم نظام بینالمللی کنونی دنیا با مهندسی قدرتهای غربی را به باد داده است. با این همه، علت اصلی این است که جنگ اوکراین در نوع خود نبردی است که میتواند تبعات معنادار و گستردهای را برای آینده معادلات نظام بینالملل و نقش قدرتهای غربی داشته باشد و تضعیف موضع آنها در این جنگ، پالسهای قابل تاملی را درباره آینده نظام بینالملل و تشکیلات مطلوب حکمرانی بینالمللی غربیها مخابره میکند؛ معادلهای که عینا درباره جنگ غزه نیز برقرار است و از حساس بودن رویداد مذکور حکایت دارد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
منابع روسی: انصارالله یمن موشک مافوق صوت آزمایش کرد
اسپوتنیک به نقل از منابع آگاه گزارش داد انصارالله یمن یک موشک مافوق صوت با قابلیت تخریب بالا آزمایش کرده و در حال آماده شدن برای افزودن این موشکها به زرادخانه نظامی خود است. یک منبع نظامی نزدیک به انصارالله یمن در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک ضمن اعلام این خبر تصریح کرد: نیروهای انصارالله این موشک مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کردهاند که میتواند به سرعت ۱۰۰۰۰ کیلومتر یا ۶۲۰۰ مایل در ساعت برسد و با سوخت جامد حرکت میکند. این منبع همچنین گفت یمن قصد دارد تولید آن را برای استفاده در حملات در دریای سرخ و عرب و خلیج عدن و همچنین علیه اهدافی در اسرائیل آغاز کند. به گفته این منبع آگاه، همزمان با آزمایش موشک مافوق صوت، نیروهای مسلح در شمال یمن پس از آزمایشی که ۳ ماه به طول انجامید، موشکها و پهپادهای خود را ارتقا دادند و کلاهکهای انفجاری را اصلاح کردند تا قدرت تخریب آنها ۲ برابر شود. «سیدعبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر انصارالله پنجشنبه گذشته درباره تلاشهای این جنبش برای تولید موشکهای مافوق صوت صحبت کرد و گفت: «دشمنان، دوستان و مردم ما شاهد سطحی از دستاوردهای استراتژیک خواهند بود که کشور ما را از نظر تواناییهایش در زمره معدود کشورهای دارای این قابلیت در دنیا قرار خواهد داد». او سپس افزود نیروهای یمن در عملیاتهای اخیر در دریای سرخ و عرب از تسلیحات جدیدی استفاده کردهاند که آمریکا و انگلیس را شگفتزده کرد. رهبر انصارالله اظهار کرد که ارتش یمن از 7 اکتبر تاکنون به ۶۱ کشتی و یک کشتی نظامی حمله کرده است. به گزارس اسپوتنیک، انصارالله یمن در نوامبر ۲۰۲۳ اعلام کرد در پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، به هر کشتی مرتبط با اسرائیل که از دریای سرخ عبور کند، حمله خواهد کرد.
***
نیروهای آمریکا در کره برای تهدیدهای غیرمنتظره آماده میشوند
نیروهای عملیات ویژه ایالات متحده در کرهجنوبی در حال آموزش و آمادهسازی در قالب یک رزمایش برای تهدیدهای غیرمنتظره در زمانی هستند که بحرانهای جهانی بیش از هر زمان دیگری به هم مرتبط هستند. به گزارش ایسنا، «درک لیپسون» از فرماندهی عملیات ویژه آمریکا در کرهجنوبی طی مصاحبهای در حاشیه این رزمایش گفت: هیچ چیز در تاریخ ایالات متحده به ما این اطمینان را نمیدهد که از تهدید بعدی اطلاع داریم. به نقل از خبرگزاری رویترز، کرهشمالی در سالهای اخیر پیشرفتهای بیسابقهای در برنامههای تسلیحاتی خود داشته که شامل موشکهای بالستیک جدید است که میتوانند به ایالات متحده برسند و موشکهای تاکتیکی سریع جدیدی که برای شکست سیستمهای دفاع موشکی طراحی شدهاند. به گفته مقامات آمریکایی و کارشناسان مستقل، موشکهای کرهشمالی برای نخستین بار توسط روسیه علیه اهدافی در اوکراین استفاده شده است. کرهشمالی رزمایشهای مشترک آمریکا و کرهجنوبی را اقدامی تحریکآمیز برای حمله و اثباتی بر تمایل خصمانه واشنگتن و متحدانش میداند. درک لیپسون، از فرماندهی عملیات ویژه آمریکا در کرهجنوبی همچنین گفت: اگر چه سیاست در مسائل نظامی نقش دارد اما وظیفه من این است که اطمینان حاصل کنم نیروها بدون توجه به اینکه رئیسجمهور کیست، آماده هستند. از ۲۰۱۶، نیروهای عملیات ویژه آمریکا وظیفه مقابله با تسلیحات کشتار جمعی را برعهده دارند؛ نقشی که با توجه به زرادخانه هستهای رو به رشد کرهشمالی اهمیت ویژهای دارد. سرویسهای اطلاعاتی ایالات متحده میگویند پیونگیانگ همچنین برنامههای تسلیحات بیولوژیکی و شیمیایی را اجرا میکند. لیپسون همچنین گفت: پیشرفت در تواناییهای کرهشمالی نحوه اجرای یک ماموریت را تغییر خواهد داد.
***
ادعای آمریکا و انگلیس علیه ایران در شورای امنیت
نمایندگان آمریکا و انگلیس در جلسهای در شورای امنیت سازمان ملل با تکرار ادعاها درباره نقش ایران در اقدامات انصارالله یمن در دریای سرخ، خواستار سازوکار راستیآزمایی و بازرسی دریانوردی سازمان ملل در این باره شدند. آمریکا و انگلیس در ادامه ادعاهای خود علیه ایران در ارتباط با فعالیتهای انصارالله یمن، از بازرسی دریانوردی سازمان ملل خواستند اقدامات بیشتری برای جلوگیری از آنچه انتقال موشکهای ایرانی به بنادر تحت کنترل انصارالله در غرب یمن میخواندند، انجام دهد. این درخواست نمایندگان آمریکا و انگلیس در پی شلیک یک موشک توسط انصارالله یمن و برخورد آن با یک کشتی در نزدیکی شهر عدن در جنوب یمن، در جلسهای در شورای امنیت سازمان ملل درباره یمن مطرح شد. نیروهای آمریکایی در پی این حمله، موشکهایی را به فرودگاه بینالمللی حدیده در یمن شلیک کردند. آمریکا و انگلیس، در مدت گذشته، اقدامات انصارالله یمن در حمایت از مردم فلسطین را بهانهای برای حملات متجاوزانه علیه یمن قرار دادند. در پی ادعاهای غرب مبنی بر حمایت تسلیحاتی و مالی ایران از گروههای مقاومت منطقه و کنترل اقدامات آنها، مقامات ایران تاکید کردهاند گروههای مقاومت به طور مستقل و طبق صلاحدید خود عمل میکنند و ارتباط ایران با آنها نوعی اتحاد است. با این حال، «رابرت وود» نماینده آمریکا در سازمان ملل از سازوکار راستیآزمایی و بازرسی سازمان ملل خواست اقدامات بیشتری برای متوقف کردن آنچه عرضه تسلیحات ایرانی به انصارالله یمن عنوان میکرد، انجام دهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|