|
پادشاه بحرین: درصدد از سرگیری روابط با ایران هستیم
«حمدبنعیسی آلخلیفه» پادشاه بحرین در جریان دیدار با نخستوزیر چین در پکن بار دیگر بر تمایل منامه برای از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد. پادشاه بحرین در جریان این دیدار اعلام کرد کشورش درصدد از سرگیری روابط با ایران به عنوان یک کشور همسایه است. وی در این باره تصریح کرد: ما از حمایت شما از این تلاش برای برقراری صلح و بازگشت ثبات در منطقه و همکاری با همه طرفهای ذیربط در راستای مقابله سریع با پیامدهای موضوع فلسطین استقبال میکنیم.
ارسال به دوستان
نامه رهبر انقلاب خطاب به جوانان و دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا به سرعت با بازتاب های بینالمللی وسیع روبهرو شد
نقشه راه پیروزی
سناتور جمهوریخواه: بسیاری از دانشجویان ما به نظرات [رهبر ایران] افتخار میکنند
گروه بینالملل: نامه رهبر انقلاب خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا بازتابهای وسیعی در فضای بینالملل داشته است.
به گزارش «وطن امروز»، مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با بازنشر متن نامه رهبر انقلاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «اگر آیتالله را راضی کردهاید، آمریکا را از دست دادهاید».
«برایان ماست» نماینده مجلس نمایندگان آمریکا نیز با بازنشر پیام رهبر انقلاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس، دانشجویان آمریکایی را سرزنش کرد و خطاب به آنها نوشت: «اگر آیتالله شما را تحسین میکند، قطعا در سمت اشتباه تاریخ هستید!»
اما دب فیشر، سناتور جمهوریخواه در واکنش به پیام رهبر ایران به دانشجویان آمریکایی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بسیاری از دانشجویان ما به این نظرات (رهبر ایران) افتخار میکنند. دانشگاههایی که در آن تحصیل میکنند، یک درس تاریخ را به آنها مدیون هستند».
وبسایت شبکه «فاکسنیوز» متن کامل نامه رهبر انقلاب به دانشجویان آمریکا را با تیتر «رهبر ایران از دانشجویان آمریکا به علت ایستادن در سمت درست تاریخ قدردانی کرد» منتشر کرد.
نیویورکپست آمریکا هم این بخش از نامه رهبری خطاب به دانشجویان آمریکایی را که «شما اکنون در طرف درست تاریخ ایستادهاید... و شما اکنون بخشی از جبهه مقاومت را تشکیل دادهاید» و نیز این قسمت را که «سردمداران صهیونیسم بینالملل... این مقاومت انسانی و شجاعانه (محور مقاومت) را تروریسم معرفی کردند» برجسته کرده است.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» هم در گزارشی به نامه رهبر انقلاب خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا پرداخت و نوشت: «خامنهای از دانشجویان آمریکایی خواست به مبارزه با سیاستهای «نسلکشی» اسرائیل ادامه دهند».
در گزارش جروزالمپست آمده است: محور نامه رهبر ایران آیتالله علی خامنهای خطاب به دانشجویان آمریکایی که در آن «دفاع از مردم فلسطین» را تمجید کرد، «ظلم نکنید و مظلوم واقع نشوید» بود. این نامه که روز پنجشنبه منتشر شد، در میان موج شکلگرفته در سراسر دانشگاههای آمریکا در حمایت از فلسطین منتشر شد که منجر به تشدید تنشها و نگرانیهای امنیتی برای دانشجویان یهودی شده است.
به نوشته این روزنامه «رهبر ایران با تأکید بر اینکه صفحه تاریخ ورق میخورد، شما در سمت درست آن ایستادهاید، حمایت دولت آمریکا از اسرائیل را محکوم کرده و اقدامات دانشجویان را بخشی از جبهه مقاومت گستردهتر علیه ظلم صهیونیستها معرفی کرده است».
در ادامه گزارش جروزالمپست آمده است: رهبر ایران رفتار اسرائیل با فلسطینیان را ادامه دههها نسلکشی و آپارتاید دانست و تصریح کرد نسلکشی رژیم آپارتاید صهیونیست امروز ادامه رفتارهای ظالمانه شدیدی است که دهههاست ادامه دارد. رهبر ایران در ادامه این نامه دانشجویان آمریکایی را به ادامه مبارزه شرافتمندانه علیه رژیم سفاک صهیونیست فراخوانده و تأکید کرده است جبهه مقاومت قویتر شده و به همین منوال ادامه خواهد داد.
کاربران انگلیسیزبان شبکه اجتماعی ایکس نیز با انتشار بخشهایی از نامه مهم رهبر انقلاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا یا بیان نظرات خود، از این نامه استقبال کردند.
* واکنش رسانههای عربی
رسانههای عربی نیز ضمن بازتاب گسترده نامه رهبر انقلاب به دانشجویان آمریکا، اعلام همبستگی ایشان با این دانشجویان و قدردانی از موضع شرافتمندانه آنها را برجسته کردند.
روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، تریبون رسمی حاکمیت سعودی، نامه رهبر انقلاب اسلامی به دانشجویان آمریکایی را به نقل از خبرگزاری فرانسه پوشش داد و تاکید کرد رهبر ایران از اعتراضات دانشجویان آمریکا ضد جنگ در غزه حمایت میکند. الشرق الاوسط به بخش مهمی از این نامه استناد کرد که ایشان خطاب به دانشجویان آمریکایی نوشتند شما الان در سمت درست تاریخ قرار گرفتهاید. وبگاه خبری مصراوی نیز که از رسانههای خبری و برخط مطرح در جهان عرب است، با انتشار خبر مربوط به نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به دانشجویان آمریکایی نوشت: رهبر ایران از تظاهرات حمایت از غزه در دانشگاههای آمریکا حمایت کرد. این گزارش تصریح کرد: در نامه رهبر انقلاب اسلامی ایران که در وبگاه رسمی ایشان منتشر شده، خطاب به دانشجویان آمریکایی اعلام شده است: شما الان بخشی از جبهه مقاومت هستید و مبارزه شرافتمندانهای را با وجود فشارهای دولتهای مستبد خود آغاز کردهاید؛ دولتهایی که آشکارا از رژیم غاصب و بیرحم صهیونیست حمایت میکنند.
شبکه المیادین هم سرتیتر مقاله خود را به این نامه اختصاص داد. وبسایت النشره لبنان نیز متن کامل نامه مقام معظم رهبری برای دانشجویان آمریکا را منتشر کرد. شبکه المنار هم اعلام کرد امام خامنهای نامه خود برای دانشجویان آمریکا را پیام همدلی توصیف کردند. وبسایت عراقی شفقنیوز نیز با انتشار متن نامه رهبر معظم انقلاب برای دانشجویان آمریکایی اعلام کرد رهبر انقلاب اسلامی ایران جوانان و دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین را بخشی از جبهه مقاومت دانست. وبسایت العهد لبنان هم در همین زمینه آن بخش از نامه مقام معظم رهبری را که مربوط به همدردی و همبستگی با دانشجویان آمریکا و قدردانی از موضع شرافتمندانه آنها در حمایت از مردم فلسطین بود، برجسته کرد.
* بازتاب نامه رهبری در روسیا الیوم
پایگاه اینترنتی شبکه روسیا الیوم هم نوشت آیتالله علی خامنهای رهبر ایران به جوانان و دانشجویان دانشگاههای آمریکا که در دفاع از کودکان و زنان غزه به میدان آمدهاند، پیام ارسال کرد. این پایگاه در ادامه متن کامل نامه مقام معظم رهبری به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا را منتشر کرد.
* واکنش رسانه هندی
وبسایت شبکه هندیزبان «نیوز ۱۸» با بازتاب نامه حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا نوشت: رهبر ایران در این نامه از دانشجویان معترض ضداسرائیلی در دانشگاههای آمریکا خواست با قرآن آشنا شوند. این رسانه هندی به شرایط پیرامونی قبل از انتشار این نامه نیز اشاره و تاکید کرد این نامه در شرایطی منتشر میشود که حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح طی هفتههای اخیر منجر به شهادت دهها نفر در این منطقه شده و کمپین «همه چشمها به رفح» در شبکههای اجتماعی ترند شده است.
دانشگاههای آمریکا از اوایل اردیبهشت به نشانه اعتراض به نسلکشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه، شاهد اعتراضهایی است که از نگاه ناظران، نمونه آن در دهه ۱۹۶۰ میلادی و اعتراضهای دانشگاههای این کشور به جنگ ویتنام دیده شده بود. اعتراضها در بیش از ۵۰ دانشگاه آمریکا به نسلکشی صهیونیستها تا جایی پیش رفت که دامنه آن به برخی دیگر از کشورهای غربی، چون استرالیا (دانشگاههای ملبورن و سیدنی)، کانادا (دانشگاههای مکگیل و کنکوردیا)، فرانسه (موسسه مطالعات سیاسی پاریس و دانشگاه سوربن)، ایتالیا (دانشگاه ساپینزا)، انگلیس (دانشگاههای لیدز، کالج لندن و دانشگاه وارویک) و... نیز کشیده شد.
ارسال به دوستان
هیأت منصفه دادگاه نیویورک ترامپ را در پرونده جرائم مالی مربوط به یک پورناستار مجرم شناخت
زندان یا کاخسفید؟
رئیسجمهور پیشین ایالات متحده سرانجام با رای هیات منصفه دادگاهی در نیویورک مجرم شناخته شد تا آمریکاییها در فاصله کمتر از ۶ ماه تا انتخابات ریاستجمهوری 5 نوامبر (15 آبان) درگیر یک بحران سیاسی شوند. آنها باید از بین ۲ گزینه اصلی دموکرات و جمهوریخواه یکی را برگزینند: یک پیرمرد آلزایمری فرتوت یا یک مجرم غیرسیاستمدار ضدساختار!
هر ۲ مورد، یعنی از کار افتاده بودن و مجرم بودن نامزدهای ریاستجمهوری، پدیدههایی جدید در تاریخ 236 ساله انتخابات در ینگه دنیا هستند. با این حال به نظر میرسد در بحبوحه نارضایتیهای عمومی بیسابقه سیاسی و اجتماعی از دولت دموکرات فعلی و شخص بایدن، بویژه به خاطر فقدان آمادگی روانی و جسمی برای تصدی مهمترین پست اجرایی آمریکا و همچنین حمایت بیشرمانه وی و دولتش از جنایتهای آشکار رژیم صهیونیستی در غزه، محکومیت قضایی اخیر بیش از آنکه به ضرر ترامپ باشد، به نفع او است. عصر پنجشنبه گذشته هیات منصفه 12 نفره دادگاه منهتن پس از ۲ روز شور در محاکمه مربوط به پرداخت حقالسکوت به یک بازیگر فیلمهای مستهجن، دونالد ترامپ را در هر ۳۴ فقره اتهام گناهکار شناخت. عمده اتهامات انتسابی به ترامپ مرتبط به جعل اسناد برای پنهان کردن پرداخت حقالسکوت به بازیگری به نام استورمی دانیلز بود. بدین ترتیب نه تنها برای نخستینبار یک رئیسجمهور ایالات متحده در یک دادگاه کیفری مجرم شناخته شد، بلکه این شخص قرار است نامزد یکی از ۲ حزب اصلی این کشور در انتخابات ریاستجمهوری 2024 هم باشد.
محکومیت دونالد ترامپ میتواند از یک جریمه نقدی ساده تا حداکثر ۴ سال زندان باشد و این ابهامات درباره شرکت او در انتخابات آتی را حتی به عنوان رایدهنده بیشتر میکند. تیم وکلای ترامپ بعد از اعلام رای نهایی 30 روز فرصت دارند به آن اعتراض کنند و روند برگزاری دادگاه تجدیدنظر میتواند چندین ماه به طول بینجامد.
قرار است رای نهایی قاضی پرونده، «خوان مرچان» در روز 11 جولای (21 تیر ماه) اعلام شود، یعنی درست ۴ روز پیش از آغاز کنوانسیون ملی حزب جمهوریخواه در میلواکی که قرار است در آن بر اساس آرای انتخابات درونحزبی در ایالات پنجاهگانه، نامزد نهایی جمهوریخواهان برای انتخابات ریاستجمهوری 5 نوامبر معرفی شود. کمتر کسی تردید دارد که این فرد دونالد ترامپ نباشد، با این حال اگر حکم قاضی مرچان سختگیرانه باشد و رئیسجمهور پیشین را روانه زندان کند، در این صورت معادلات سیاسی بسیار پیچیده خواهد شد. اتهام دستکاری اسناد تجاری از لحاظ تخصصی جزو جرائم طبقه E در نیویورک شناخته میشود که ردهپایینترین جرم در این ایالت به شمار میرود. این دسته از جرمها با حبس تا 4 سال قابل محاکمه هستند. در شرایط عادی محکومان به چنین جرمهایی معمولا با مجازاتهایی از قبیل زندانهای کوتاهمدت، جریمه نقدی یا حبسهای تعلیقی مواجه میشوند. با این حال در نهایت همه چیز به عهده قاضی خواهد بود و اگر واقعا این دادگاه یک تله سیاسی برای جمهوریخواهان از سوی دموکراتهای حاکم باشد، هیچ تضمینی وجود ندارد که همراه با راهاندازی یک کارزار سنگین رسانهای و اجتماعی، قاضی مرچان، ترامپ را روانه زندان نکند. پیچیدگی موضوع از همین جا آغاز میشود. در صورت صدور حکم حبس برای رئیسجمهور سابق که قرار است یک بار دیگر نامزد انتخابات شود، یک بحران سیاسی بیسابقه در آمریکا روی خواهد داد.
این احتمال وجود دارد که قاضی تا زمانی که مهلت درخواست فرجام وکلای ترامپ باقی است، هیچ مجازاتی برای او در نظر نگیرد که در این صورت با استمهال حکم، او میتواند بدون دردسر در انتخابات آبان شرکت کند. با این حال حتی اگر او در انتخابات پیروز شود، مجرم بودن یک رئیسجمهور به لحاظ کیفری یا حتی صدور حکم زندان برای او، دموکراسی آمریکایی را درگیر بحران مشروعیت خواهد کرد. جالب اینکه شبکه سیانان، متمایل به لیبرالهای حاکم و تیم بایدن، چنین جمعبندی کرده که حکم مجرمیت اخیر مانعی برای حضور ترامپ در انتخابات ایجاد نخواهد کرد.
از نظر قانون اساسی ایالات متحده تنها ۳ شرط برای نامزدهای ریاستجمهوری تعیین شده که همگی مربوط به وضعیت شهروندی و سن نامزدهاست. البته یک نکته وجود دارد و آن، این معیار است که در اصلاحیه چهاردهم قانون اساسی آمده است: «هیچ فردی که قبلا سوگند یاد کرده و دست به شورش (تخطی از قانون) زده باشد، نمیتواند مامور ایالات متحده باشد». علاوه بر اینکه این معیار نیاز به تفسیر قانون اساسی دارد، دادگاه عالی آمریکا نیز که اکثریت قضات آن را محافظهکاران حامی حزب جمهوریخواه و صاحب دین به ترامپ تشکیل میدهند، اوایل سال جاری میلادی حکم داده بود کنگره باید قانون خاصی را برای استناد به این ممنوعیت تصویب کند. به عبارت دیگر این اصلاحیه تا قبل از اجماع دموکراتها و جمهوریخواهان در مجلسین خانه نمایندگان و سنا، به عنوان معیار رسمی برای تعیین صلاحیت ترامپ در نظر گرفته نخواهد شد. محکوم شدن ترامپ مانع از ادامه فعالیتهای تبلیغاتی او یا رسیدن به سمت ریاستجمهوری نمیشود و چنانچه در ایالت نیویورک در زندان نباشد، میتواند در فلوریدا که ایالت محل سکونتش است به خودش رای بدهد. به فرض هم که قاضی با صدور یک حکم بینابینی ترامپ را به حصر خانگی محکوم کند، مشکلی برای حضورش در انتخابات به وجود نمیآید. «لارا ترامپ» عروس او که یکی از مشاوران انتخاباتیاش نیز محسوب میشود، در مصاحبهای با فاکسنیوز گفت چنانکه پدرشوهرش محکوم شود هم فعالیتهای انتخاباتی خود را به صورت مجازی انجام خواهد داد. نکته اینجاست که ترامپ ۳ پرونده مفتوح دیگر هم دارد که آنها هم میتوانند مثل یک بمب ساعتی در کارزار انتخاباتی جمهوریخواهان و کل روند انتخابات ریاستجمهوری 2024 ایالات متحده عمل کنند. در مقابل باید گفت چه درباره پرونده استورمی دانیلز و چه ۳ پرونده دیگر، وکلای بانفوذ ترامپ و دادستان همچنان میتوانند درباره حکم نهایی یعنی درباره مجازات و نحوه اجرای آن مصالحه کنند. همچنین در ساختار قضایی آمریکا، رویه زمان خریدن از طریق درخواست تجدیدنظر بسیار مرسوم است و به این ترتیب تیم ترامپ میتواند اجرای حکم قاضی را چند ماه به تعویق اندازد. در آمریکای درگیر تفرقه و شکاف اجتماعی، دستکم در کوتاهمدت نشانههایی وجود دارد مبنی بر اینکه محاکمه ترامپ به متحد کردن جناحهای مختلف حزب جمهوریخواه کمک میکند. اینکه حساب ترامپ در شبکه اجتماعی شخصی او (تروث سوشیال ) بلافاصله پس از صدور حکم مزبور، فراخوان عمومی برای جمعآوری کمک مالی را آغاز کرده، نشان میدهد تیم مشاوران او به این وضعیت به چشم یک فرصت برای بسیج حامیان نگاه میکند. در حالی که کاخ سفید از اظهار نظر درباره رای هیات منصفه دادگاه نیویورک خودداری کرده اما مایک جانسون، رئیس جمهوریخواه خانه نمایندگان کنگره طی بیانیهای ضمن محکوم کردن این رای گفت: «امروز یک روز شرمآور در تاریخ ایالات متحده است». فرماندار جمهوریخواه تگزاس نیز در حمایت از ترامپ، دادگاه منهتن را دادگاه کانگورو خوانده است. گرگ ابوت گفته است حکم صادره علیه یک نامزد ریاستجمهوری رقیب، مشخصا اقدامی است سیاسی از سوی دولت جو بایدن برای تخریب کارزار انتخاباتی جمهوریخواهان. واقعیت این است که جامعه یانکیها در دوران معاصر هرگز تا این حد آنتیاتوریته (ضدحاکمیت) نبوده و حکم اخیر به ترامپ دستاویزی برای مظلومنمایی برای جلب هر چه بیشتر آرا خواهد داد. نمود آن مخالفتهای فزاینده حامیان حزب دموکرات با ریاستجمهوری بایدن و کابینه فعلی کاخ سفید است. شاید به همین خاطر تارنمای آکسیوس، ترامپ را برنده وضعیت فعلی میداند و مینویسد: «این حکم در انتخابات بشدت به نفع ترامپ است، چون خود را قربانی سیستم سیاسی آمریکا نشان میدهد».
***
فراخوان دوباره ترامپ برای شورش؟
به نظر میرسد ترامپ، یک بار دیگر پس از غائله 6 ژانویه که به اشغال ساختمان کنگره ایالاتمتحده در واشنگتن توسط هواداران حزب جمهوریخواه انجامید، در حال فراخوان حامیان افراطیاش برای شورش علیه حاکمیت باشد. او در نخستین اظهار پس از مجرم شناخته شدن توسط هیات منصفه دادگاه نیویورک، گفت: «مردم نظر نهایی را خواهند داد. این یک پرونده دروغین است. من یک مرد بیگناه هستم. آنچه اتفاق میافتد شرمآور است. من تا آخر مبارزه خواهم کرد. من برای مردم آمریکا مبارزه خواهم کرد. حکم واقعی در روز انتخابات آینده خواهد بود. این نبرد تمام نشده است». وی همچنین پیش از دادگاه پنجشنبه بارها مدعی شده بود قاضی پرونده، رفیق باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین و جورج سوروس، سرمایهدار یهودی مشهور به اقدام برای براندازی و انقلابهای رنگی در کشورهای مختلف است. بعد از آنکه هیات منصفه دادگاه منهتن نیویورک دونالد ترامپ را مجرم شناخت، طرفداران او با راهاندازی کارزارهای تهاجمی در فضای مجازی، خواستار انقلاب و شورش مسلحانه و مجازات خشن عوامل دادگاه شدند. گزارش رویترز از نظرات ارائه شده در 3 تارنمای همسو با ترامپ شامل پلتفرم شخصی او سوشال تروث، حاکی از آن است که برخی حامیان نامزد جمهوریخواهان خواستار حمله به هیأتمنصفه دادگاه، اعدام قاضی یا جنگ داخلی آشکار و شورش مسلحانه شدهاند. برخی حامیان ترامپ در پستهای خود در واکنش به اظهارات او، خواستار حضور افراد مسلح در واشنگتن و اعدام همه شدهاند! در پستهای دیگر به طور خاص تاکید شده دموکراتها باید هدف قرار بگیرند. تهدید به خشونت پس از شکست ترامپ در انتخابات 2020 که او ادعای سرقت انتخابات را مطرح کرده بود افزایش یافت که حمله مرگبار به کنگره را در پی داشت. ترامپ این بار هم محاکمه را جعلی خوانده و گفته این اقدام از سوی دولت جو بایدن، رقیب دموکرات او در انتخابات آتی انجام میشود تا کارزار انتخاباتیاش برای حضور دوباره در کاخ سفید را خراب کنند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
مراسم یادبود شهید رئیسی در سازمان ملل
مراسم یادبود شهیدان آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران و سایر شهدای سانحه بالگرد ایرانی پنجشنبه گذشته به وقت محلی از سوی مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد و مجددا اعضای مجمع عمومی سازمان ملل یک دقیقه به احترام آنان سکوت کرده و ایستادند.
این مراسم با حضور نمایندگان کشورهای مختلف جهان و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل روز پنجشنبه ۳۰ مه (پنجشنبه ۱۰ خرداد) برگزار شد تا یاد و خاطره رئیسجمهور و وزیر شهید امور خارجه ایران و نیز سایر شهدای سقوط بالگرد ایرانی را گرامی بدارند.
مجمع عمومی سازمان ملل به احترام آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور شهید ایران و همراهان او از جمله شهید حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در سانحه سقوط بالگرد، در نخستین نشست خود پس از این سانحه نیز، یک دقیقه سکوت کرد. علاوه بر این شورای امنیت سازمان ملل و نیز سفرای جنبش عدم تعهد نیز در نخستین نشستهای خود به احترام شهدای این سانحه یک دقیقه سکوت کردند و ایستادند. ادای احترام و ابراز همدردی کشورهای مختلف جهان در پی وقوع این سانحه دلخراش و نیز یک دقیقه سکوت مجامع بینالمللی موجب خشم مخالفان جمهوری اسلامی ایران شده است.
دنیس فرانسیس، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل در این مراسم گفت: وظیفه من است که یاد سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران که ۱۹ ماه مه در حادثه سقوط بالگرد جان خود را از دست داد، گرامی بدارم. رئیس هفتادوهشتمین مجمع عمومی سازمان ملل تصریح کرد: من به مردم و دولت ایران و به خانواده سیدابراهیم رئیسی تسلیت عرض میکنم. من اکنون از نمایندگان میخواهم به احترام سیدابراهیم رئیسی یک دقیقه بایستند و سکوت کنند.
آمریکا در پی وقوع این سانحه دلخراش پیام تسلیت رسمی صادر کرد که صدور این پیام تسلیت از سوی وزارت خارجه آمریکا موجب خشم سناتورهای تندرو و مخالف جمهوری اسلامی ایران شد.
همزمان تعداد اندکی از گروههای مخالف و معاند جمهوری اسلامی ایران که از اقدام سازمان ملل برای برگزاری این مراسم خشمگین بودند، تحت تدابیر پلیس نیویورک در مقابل سازمان ملل تجمع کردند اما تجمع آنان حتی مورد استقبال رهگذران نیز قرار نگرفت.
***
حمله ارتش یمن به ناو آمریکایی آیزنهاور
گروه بینالملل: نیروهای مسلح یمن با صدور بیانیهای اعلام کرد ناو هواپیمابر «آیزنهاور» آمریکا را در دریای سرخ در جریان عملیات مشترک یگانهای موشکی و نیروی دریایی این کشور هدف قرار داده است.
به گزارش «وطن امروز»، نیروهای مسلح یمن با صدور بیانیهای اعلام کرد یگان موشکی و نیروی دریایی ارتش یمن در عملیات نظامی مشترک در پاسخ به حملات نیروهای آمریکایی و انگلیسی به مناطقی از استان الحدیده و بندر الصلیف و در ادامه حمایت از مردم مظلوم فلسطین، ناو هواپیمابر آمریکایی «آیزنهاور» را در دریای سرخ هدف قرار داد.
به گزارش شبکه المسیره، نیروهای مسلح یمن اعلام کرد این حمله با تعدادی موشک کروز و بالستیک انجام شده که به یاری خدا این موشکها به طور مستقیم به هدف اصابت کرد.
نیروهای مسلح یمن در بیانیه خود تاکید کرد نیروهای مسلح یمن در پاسخ دادن مستقیم و فوری به هر تجاوز جدید به خاک این کشور با هدف قرار دادن همه منابع تهدید و همه اهداف آمریکا و انگلیس در دریای سرخ و دریای عرب تردید نخواهد کرد.
بر اساس گزارشها، جنگندههای آمریکا و انگلیس پنجشنبه شب صنعا، پایتخت یمن را بمباران کردند. در جریان این حملات، منطقه «النهدین» در شهر «السبعین» در جنوب صنعا و همچنین اطراف فرودگاه بینالمللی این شهر در شمال، هدف حمله جنگندههای آمریکا و انگلیس قرار گرفت.
نیروهای مسلح یمن همچنین تاکید کرد: جنایات تجاوزکارانه آمریکا و انگلیس مانع انجام وظیفه دینی، اخلاقی و انسانی ما در قبال مردم فلسطین نخواهد شد و عملیات نیروهای مسلح یمن تا پایان تجاوز و برطرف شدن محاصره مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه ادامه خواهد یافت.
ارتش یمن در ماههای گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی آمریکایی، انگلیسی و صهیونیستی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داده است.
به گفته اداره دریانوردی ایالات متحده، حوثیها در مجموع بیش از 50 حمله به کشتیها انجام دادهاند که در نتیجه آن ۳ ملوان را کشته شدهاند، یک کشتی توقیف و یک کشتی دیگر غرق شده است.
اقدامات ارتش ملی یمن در حمایت از مردم غزه، شرکتهای کشتیرانی را مجبور کرده است از مسیر دریای سرخ که 12 درصد تجارت جهانی را حمل میکند، اجتناب کرده و به مسیرهای طولانیتر و گرانتر در جنوب آفریقا رو آورند.
نیروهای ارتش یمن متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به غزه را متوقف نکند، کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ هدف قرار دهند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|