|
ترکیب کاروان ایران برای المپیک پاریس نهایی شد
۴۰ سهمیه در ۱۴ رشته
بعد از گذشت ۲۱ ماه از کسب نخستین سهمیه ورزش ایران برای حضور در بازیهای المپیک پاریس و در فاصله ۲۴ روز مانده تا این بازیها، ترکیب کاروان ایران با «۴۰ سهمیه در ۱۴ رشته» نهایی شد. دوومیدانی جدیدترین و آخرین رشتهای است که توسط حسن تفتیان و فرزانه فصیحی و موقعیت این ۲ دونده سرعتی در رنکینگ جهانی، وارد فهرست رشتههای اعزامی ورزش ایران به سیوسومین دوره بازیهای المپیک شد. پیش از این هم حضور شنا در این ترکیب به واسطه سهمیه تخصیصی فدراسیون جهانی به سامیار عبدلی قطعی شده بود. با المپیکی شدن این ورزشکاران، ترکیب کاروان ایران برای حضور در بازیهای المپیک با ۴۰ سهمیه شامل ۲۹ سهمیه مردان و ۱۱ سهمیه بانوان نهایی شد. این سهمیهها در ۱۴ رشته کشتی آزاد، کشتی فرنگی، تیراندازی، وزنهبرداری، تکواندو، شمشیربازی، قایقرانی، ژیمناستیک، تنیس روی میز، دوچرخهسواری، تیروکمان، سنگنوردی، شنا و دوومیدانی به نام ورزش ایران ثبت شده است (کشتی فرنگی و آزاد ۲ رشته محاسبه شدهاند).
وضعیت کاروان ورزش ایران برای حضور در سیوسومین دوره بازیهای المپیک در فاصله ۲۴ روز باقی مانده تا این بازیها به این شرح است:
کشتی آزاد
رحمان عموزاد (وزن ۶۵ کیلوگرم کشتی آزاد - نفر پنجم مسابقات ۲۰۲۳ جهانی بلگراد)
یونس امامی (وزن ۷۴ کیلوگرم - فینالیست مسابقات ۲۰۲۴ کسب سهمیه بیشکک)
حسن یزدانی (وزن ۸۶ کیلوگرم کشتی آزاد - مدال نقره مسابقات ۲۰۲۳ جهانی بلگراد)
امیرعلی آذرپیرا (وزن ۹۷ کیلوگرم - فینالیست مسابقات ۲۰۲۴ کسب سهمیه بیشکک)
امیرحسین زارع (وزن ۱۲۵ کیلوگرم کشتی آزاد - مدال طلای مسابقات ۲۰۲۳ جهانی بلگراد)
کشتی فرنگی
مهدی محسننژاد (وزن ۶۰ کیلوگرم کشتی فرنگی - نفر پنجم مسابقات ۲۰۲۳ جهانی بلگراد)
سعید اسماعیلی (وزن ۶۷ کیلوگرم کشتی فرنگی- مدال برنز مسابقات ۲۰۲۳ جهانی بلگراد)
امین کاویانینژاد (وزن ۷۷ کیلوگرم - مسابقات ۲۰۲۴ گزینشی قزاقستان)
علیرضا مهمدی (وزن ۸۷ کیلوگرم - مسابقات ۲۰۲۴ گزینشی قزاقستان)
محمدهادی ساروی (وزن ۹۷ کیلوگرم کشتی فرنگی- مدال برنز مسابقات ۲۰۲۳ جهانی بلگراد)
امین میرزازاده (وزن ۱۳۰ کیلوگرم کشتی فرنگی - مدال طلای مسابقات ۲۰۲۳ جهانی بلگراد)
تیراندازی
هانیه رستمیان (تپانچه ۲۵ متر - مسابقات جهانی ۲۰۲۳ مصر)
شرمینه چهلامیرانی (تفنگ بادی ۱۰ متر - مسابقات جهانی ۲۰۲۳ باکو)
فاطمه امینیپژوه (تفنگ بادی ۱۰ متر - مسابقات ۲۰۲۴ کسب سهمیه جاکارتا)
محمد بیرانوند (اهداف پروازی - مسابقات ۲۰۲۴ قهرمانی آسیا کویت)
تکواندو
مهران برخورداری (وزن ۸۰- کیلوگرم - مسابقات ۲۰۲۳ گرنداسلم ووشی)
ناهید کیانی (وزن ۵۷- کیلوگرم - رنکینگ ۲۰۲۴ جهانی)
مبینا نعمتزاده (وزن ۴۹- کیلوگرم - مسابقات ۲۰۲۴ کسب سهمیه چین)
آرین سلیمی (وزن ۸۰+ کیلوگرم - مسابقات ۲۰۲۴ کسب سهمیه چین)
شمشیربازی
علی پاکدامن، محمد رهبری، محمد فتوحی، فرزاد باهر ارسباران (کسب سهمیه تیمی و انفرادی اسلحه سابر - آخرین رقابتهای گزینشی المپیک - مجارستان)
وزنهبرداری
میرمصطفی جوادی (وزن ۸۹ کیلوگرم رنکینگ پنجم المپیکی - جامجهانی ۲۰۲۴ تایلند)
علی داوودی (دسته فوق سنگین رنکینگ چهارم المپیک - جامجهانی ۲۰۲۴ تایلند)
قایقرانی
مهسا جاور (روئینگ ۲ نفره سبک وزن - انتخابی آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۴ کره جنوبی)
زینب نوروزی (روئینگ ۲ نفره سبک وزن - انتخابی آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۴ کره جنوبی)
نبی رضایی (کانوی ۱۰۰۰ متر مردان - انتخابی آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۴ توکیو)
فاطمه مجلل (روئینگ تک نفره - انتخابی آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۴ کره جنوبی)
علی آقامیرزایی (کایاک ۱۰۰۰ متر مردان - انتخابی آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۴ توکیو)
ژیمناستیک
مهدی الفتی (پرش خرک - سری مسابقات جامجهانی ۲۰۲۴)
تنیس روی میز
نیما عالمیان (قهرمانی در مسابقات گزینشی آسیای میانه - ازبکستان)
ندا شهسواری (قهرمانی در مسابقات گزینشی آسیای میانه - ازبکستان)
نوشاد عالمیان (رنکینگ جهانی)
دوچرخهسواری
علی لبیب ( By Country - جاده - رنکینگ اتحادیه جهانی)
تیروکمان
مبینا فلاح (ریکرو انفرادی - مسابقات انتخابی ترکیه)
سنگنوردی
رضا علیپور (مسابقات انتخابی در شانگهای و بوداپست)
شنا
سامیار عبدلی (سهمیه فدراسیون جهانی)
دوومیدانی
حسن تفتیان (رنکینگ جهانی - رده ۴۵ دوی ۱۰۰ متر)
فرزانه فصیحی (رنکینگ جهانی - رده ۳۸ دوی ۱۰۰ متر بانوان)
ارسال به دوستان
علیرضا یوسفی قویترین وزنهبردار ایران شد
علیرضا یوسفی با قهرمانی در دسته فوقسنگین مسابقات قهرمانی کشور، قویترین وزنهبردار ایران شد. مسابقات وزنهبرداری قهرمانی ایران به میزبانی اصفهان برگزار شد. این مسابقات در ۱۰ وزن برگزار شد و قهرمانان هر وزن مشخص شدند. در دسته فوقسنگین، علیرضا یوسفی توانست عنوان نخست را به دست آورد و قویترین مرد ایران شود.
ارسال به دوستان
با وجود تهدید فدراسیون فوتبال، باز هم تیمهای مدعی ریخت و پاش میکنند
سقف شکافتنی
سپهر ستاری: با شروع فصل نقلوانتقالات تیمهای لیگ برتری به دنبال جذب بازیکنان مورد نظر خود هستند. با اتمام فصل ۰۳-۱۴۰۲ فوتبال ایران، این روزها تیمهای لیگ برتری در تعطیلات به سر میبرند و مدیران باشگاهها مشغول خرید بازیکن برای فصل جدید هستند. مانند هر سال تیمهای مدعی رقابت شدیدی برای جذب ستارههای لیگ برتر دارند و همین موضوع باعث شده ارقام عجیبی درباره قرارداد بازیکنان به گوش برسد. تیمهای لیگ برتری در شرایطی مشغول ریختوپاش در بازار و ارائه پیشنهادات ۳۰ و ۴۰ میلیاردی هستند که فدراسیون فوتبال برای این فصل هم تاکید زیادی روی اجرای قانون سقف بودجه داشته است؛ اتفاقی که با توجه به ارقام این روزهای بازار میتواند جنجال بزرگی در فصل آینده لیگ برتر به راه بیندازد.
* سقفی که پارسال تبدیل به کف شد
فدراسیون فوتبال در حالی برای لیگ برتر بیستوچهارم هم قانون سقف بودجه را تصویب کرده که این قانون سال گذشته حواشی زیادی داشت و در مقاطعی از لیگ به سوژه اول مسابقات تبدیل شد. سال گذشته سپاهان و پرسپولیس تیمهایی بودند که به دلیل عدم رعایت قوانین مربوط به قراردادها با جرائم نقدی و کسر امتیاز مواجه شدند که البته کمیته استیناف احکام صادرشده را رد کرد. با این حال اغلب فوتبالیها معتقد بودند تیمهای مدعی قانون سقف بودجه را با ترفندهای مختلف دور زدهاند و در مجموع انتقادات زیادی نسبت به قانون سقف بودجه وجود داشت. در شرایطی که تصور میشد فدراسیون فوتبال برای فصل جدید لیگ برتر قید اجرای این قانون را بزند ولی برای این فصل هم قوانین مربوط به سقف بودجه به تیمهای لیگ برتری ابلاغ شده است. قوانینی چون افزایش قرارداد بازیکنان برای سال دوم تا سقف ۳۰ درصد میتواند جلوی بعضی تخلفات را در فصل جدید بگیرد ولی نکته مهم درباره قانون سقف بودجه این است که فدراسیون فوتبال برای تیمهای خاطی مجازاتی در آییننامه نیاورده و این موضوع امکان رخ دادن اتفاقات سال گذشته را بیشتر میکند. مهدی تاج ابتدای لیگ بیستوسوم اعلام کرده بود نتایج دیدارهای تیمهایی که قانون سقف بودجه را دور بزنند ۳ بر صفر خواهد شد ولی در عمل از سپاهان و پرسپولیس به ترتیب ۴ و یک امتیاز کسر شد که آن امتیازات هم پس از مدتی برگردانده شد. البته سپاهان و پرسپولیس تنها تیمهایی نبودند که به تخلف متهم شدند و دیگر مدعیان هم شرایطشان از این ۲ تیم بهتر نبود.
* سقف ۴۵۰ میلیونی برای استقلال و پرسپولیس
فدراسیون فوتبال برای لیگ برتر بیستوچهارم مبلغ پایه سقف بودجه را ۳۲۵ میلیارد تومان اعلام کرده است. استقلال و پرسپولیس با توجه به کسب سهمیه حضور در لیگ نخبگان و دریافت مجوز حرفهای ۱۰۰ میلیارد بیش از دیگر تیمها میتوانند هزینه کنند و پاداش ۸۰۰ هزار دلاری AFC برای حضور در این رقابتها سقف بودجه این ۲ تیم را به بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان رسانده است. سپاهان هم در صورت موفقیت در ۲ بازی پلیآف صعود به لیگ نخبگان شامل این موضوع خواهد شد و میتواند مثل ۲ رقیب خود هزینه کند.
AFC همچنین برای هر برد در لیگ نخبگان پاداشی ۱۰۰ هزار دلاری در نظر گرفته که این هم میتواند در زمره درآمدهای تیمها قرار بگیرد و مبلغ سقف بودجه آنها را افزایش دهد؛ اتفاقی که سقف بودجه استقلال و پرسپولیس و احتمالا سپاهان را تا بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش میدهد.
* مدعیان دوباره سقف بودجه را دور میزنند؟
در شرایطی که این روزها فدراسیون فوتبال تاکید زیادی روی اجرای قانون سقف بودجه دارد، ارقامی که از پیشنهادات مدعیان به بازیکنان لیگ برتری به گوش میرسد، باعث شده خیلیها به این نتیجه برسند این قانون امسال هم رعایت نخواهد شد. در روزهای اخیر ارقامی در حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد برای رضایتنامه جواد آقاییپور شنیده شده و گفته میشود خود این بازیکن هم دستمزدی ۳۰ میلیاردی طلب کرده است؛ مبالغی که باعث میشود تیمهای خواهان این ستاره مجبور باشند رقمی حدود ۶۰ میلیارد برای در اختیار گرفتن او پرداخت کنند. در چنین شرایطی سوال بزرگی که پیش میآید این است: چگونه با وجود سقف بودجه ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیاردی، تیمها میتوانند برای خرید فقط یک بازیکن! چنین ریخت و پاشی کنند؟ در واقع به نظر میرسد باشگاههای لیگ برتر مانند فصل گذشته قصد دارند قانون سقف بودجه را دور بزنند و با توجه به مماشات فدراسیون با تیمهای متخلف در فصل قبل، احتمالا نگرانی خاصی هم از این بابت ندارند. از طرفی پرداخت این ارقام برای جواد آقاییپور که تنها یک فصل در لیگ برتر حضور داشته و ۹ گل به ثمر رسانده، کمی عجیب و دور از انتظار است. او فصل قبل نمایش درخشانی در استقلال خوزستان داشت ولی تضمینی نیست که بتواند با فشارهای بازی در تیمهای مدعی کنار بیاید و همین پرداخت چنین مبالغی برای او را عجیبتر از قبل میکند. این بازیکن گیلانی روز گذشته به باشگاه سپاهان رفت و با این تیم قرارداد امضا کرد. مدیرعامل استقلال خوزستان هم در مصاحبهای اعلام کرد ما قیمت رضایتنامه این بازیکن را 30 میلیارد تومان تعیین کردیم که در این بین سپاهان با آن موافقت کرد اما باید ببینیم این پول را میدهند یا نه! البته از یاد نبریم که سپاهان موفق شد با قیمت 400 هزار دلار شهریار مغانلو را به یک تیم اماراتی بفروشد. احتمالا پول رضایتنامه آقاییپور از فروش شهریار مغانلو تهیه شده است و باید در این مورد حق را به باشگاه سپاهان داد که معقولانه عمل کرده است. ولی آیا این بازیکن میتواند همانند مغانلو ۲ دوره متوالی آقای گل لیگ برتر شود؟ جواد آقاییپور تنها بازیکن خبرساز فصل نقلوانتقالات نیست و ارقام مطرحشده نشان میدهد اقدامات فدراسیون فوتبال برای تعدیل هزینهها نتیجه مثبتی در پی نداشته است. حتی به رغم ممنوعیت عقد قرارداد دلاری با بازیکنان، اخبار عجیبی درباره پرداخت مبالغی در حدود یک میلیون دلار به بعضی بازیکنان به گوش رسیده که شوک بزرگی به بازار نقلوانتقالات فوتبال ایران وارد کرده است. در چنین شرایطی فدراسیون فوتبال کار بسیار سختی برای حفظ قانون سقف بودجه دارد و باید دید چگونه از پس آن برمیآید.
* درخواست ۴۰ میلیاردی بیرو برای بازگشت به پرسپولیس!
بر اساس اطلاعات کسب شده توسط ایسنا، دروازهبان تیم فوتبال پرسپولیس به مسؤولان این باشگاه اعلام کرده در قبال قراردادی ۴۰ میلیارد تومانی حاضر به بازگشت به این تیم است. بعد از فسخ یکطرفه قرارداد از سوی علیرضا بیرانوند با باشگاه پرسپولیس، صحبتهایی مطرح شد که نشان میداد ۲ طرف تمایل دارند به دور از درگیریهای حقوقی به همکاری خود ادامه دهند اما پیشنهاد بالای بیراوند مذاکرات را به بنبست کشاند. علیرضا بیرانوند به باشگاه پرسپولیس گفته است در قبال قراردادی ۴۰ میلیارد تومانی حاضر به بازگشت است اما پرسپولیسیها در پاسخ گفتهاند بیرو تنها در صورتی میتواند بازگردد که دقیقا بر اساس همان قرارداد قبلیاش دوباره قرارداد امضا کند. بیرانوند پارسال وقتی قراردادش را یکطرفه فسخ کرد، برای بازگشت قراردادی 2 ساله به امضا رساند که بر اساس آن برای امسال (فصل دوم قرارداد) ۲۰ درصد به پایه قرارداد پارسالش اضافه میشد. این یعنی قرارداد ۱۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیونی او به حدود ۱۹ میلیارد تومان در این فصل میرسید و باشگاه پرسپولیس برای بازگشت بیرانوند راضی به عقد قراردادی به این ارزش است.
* پاسخ منفی به علیپور
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس هرگونه شرایط مالی بهتر برای جذب یا تمدید قرارداد بازیکنان، بیشتر از سقف تعیین شده را ممنوع کرد. باشگاه پرسپولیس در حالی به عنوان قهرمان فصل گذشته لیگ برتر فوتبال ایران کمترین حضور را در روزهای نخست نقل و انتقالات تابستانی ۱۴۰۳ داشته است که دغدغه اصلی آنها حفظ بازیکنهایی است که قراردادشان به اتمام رسیده است. با این حال سرخپوشان پایتخت همزمان با موضوع تمدید قرارداد، در حال رایزنی برای جذب بازیکنهایی هستند که مد نظر باشگاه هستند. رضا درویش، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس برای حفظ تراز مالی در قرارداد بازیکنان تیم اعلام کرده است هیچ مبلغی فراتر از سقف قرارداد تعیین شده از سوی هیاتمدیره به بازیکنان نخواهد داد و خبری از پرداختی بیشتر نیست. او برای اینکه تنشی در رختکن تیم بابت اعداد و ارقام قراردادها پیش نیاید، چنین تصمیمی گرفته است تا حسین بادامکی، معاون ورزشی باشگاه نیز در جلسه با علی علیپور برای بازگرداندن دوباره او به فوتبال ایران و تیم پرسپولیس حاضر به پذیرش شرط ۳۵ میلیارد تومانیاش نشود و اعلام کند تنها با مبلغی حدود ۲۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان میتوانند آقای گل پیشین لیگ برتر را جذب کنند. همچنین تمام بازیکنان فعلی که سابقه حضور در تیم ملی را داشته یا به اردوهای فعلی دعوت میشوند نیز قرار است همین مبلغ را به عنوان سقف قرارداد دریافت کنند.
ارسال به دوستان
نگرانی بازیکنان تیم ملی فرانسه از قدرت گرفتن راست افراطی
فوتبال علیه فاشیسم
«ژول کنده» مدافع تیم ملی فوتبال فرانسه از موفقیت راستهای افراطی در انتخابات پارلمانی این کشور ابراز ناامیدی کرد. حزب راست افراطی اجتماع ملی با کسب 33.4 درصد آرا، در مرحله نخست انتخابات پارلمانی فرانسه پیروز شد. یکی از سیاستهای این حزب که رهبری آن را «مارین لوپن» بر عهده دارد ایجاد محدودیت درباره مهاجران است؛ مسالهای که منجر به نگرانی مهاجرانی شده است که از کشورهای دیگر به فرانسه آمدهاند. به نظر میرسد این نگرانی به بازیکنان تیم ملی فوتبال فرانسه هم سرایت و فوتبالیستهای دورگه را نگران کرده است. به نقل از پایگاه خبری RFI، «ژول کنده»، مدافع تیم ملی فوتبال فرانسه نتایج دور نخست انتخابات پارلمانی فرانسه را که راستهای افراطی بیشترین رای را به دست آوردند، «ناامیدکننده» دانست و تاکید کرد جلوگیری از به قدرت رسیدن راستهای افراطی، «بسیار مهم» است. پس از پیروزی یک بر صفر تیم ملی فوتبال فرانسه برابر بلژیک در رقابتهای جام ملتهای اروپا، مدافع تیم ملی فرانسه به وضعیت سیاسی در فرانسه واکنش نشان داد و گفت: از دیدن مسیری که کشور در حرکت است، ناامید شدهام. حزب «اجتماع ملی» فرانسه به رهبری مارین لوپن که پیشینه نژادپرستی و بیگانهستیزی دارد، در انتخابات پارلمانی فرانسه توانست با کسب ۳۳ درصد آرا، بیشترین رای را در میان دیگر احزاب به دست آورد. ژول کنده که اصالت بنینی دارد، میگوید «هنوز تمام نشده است. بسیار مهم است حزب راست افراطی به قدرت بازنگردد». پیش از این، کیلیان امباپه، ستاره تیم ملی فوتبال فرانسه از مردم خواسته بود ضد راستهای افراطی رای دهند. عثمان دمبله، دیگر مهاجم تیم ملی فرانسه که او نیز چون امباپه و ژول کنده، اصالت مهاجری دارد، درباره رشد راستهای افراطی گفته بود «زنگ خطر به صدا درآمده
است».
ارسال به دوستان
نکته
خطر عقبگرد
امیرطه نادی: سیاست خارجی و نحوه ارتباط با کشورهای جهان، با روی کار آمدن دولتهای مختلف در ایران، همیشه دستخوش تغییرات شده است. اگر چه در ساختار جمهوری اسلامی ایران، سیاست خارجی یک امر فرادولتی و در واقع حاکمیتی است و راهبردهای آن توسط رهبر بزرگوار انقلاب تعیین میشود اما نحوه اجرای این سیاستها و پیشبرد اهداف و برنامههای آن در هر دولت متفاوت بوده است. در طول 8 سال دولتهای یازدهم و دوازدهم، برجام و نگاه به غرب مهمترین نقطه تمرکز دولتمردان آقای روحانی محسوب میشد که راه چاره نجات اقتصاد ایران را در برداشتن تحریمها میدیدند و رفع تحریمها را هم به مذاکره با کشورهای بزرگ غرب به سردمداری آمریکا به عنوان کدخدا گره زده بودند. این مساله یعنی چیدن همه تخم مرغها در سبد برجام، فارغ از همه جنبههای منفی و احیانا مثبتی که داشت و بارها درباره آن صحبت شده است، دولت روحانی را از وجوه مختلف در سیاست خارجی غافل کرد که از جمله آنها نگاه به شرق و البته تمرکز بر افزایش همکاری و ارتقای روابط با همسایگان و کشورهای منطقه بود. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، اگر چه این دولت و در راس سیاست خارجی آن شهید امیرعبداللهیان تمام سعی خود را برای ادامه مذاکرات و به اصطلاح نقد کردن چک برجام به کار گرفت اما سیاست اصلی بر احیا و افزایش روابط با همسایگان و استفاده از ظرفیت کشورهای قدرتمند شرق نظیر روسیه و چین بود که تضاد منافع کمتری نسبت به غرب با ایران دارند. دستاوردهای بزرگ مختلفی نظیر عضویت در پیمانهای شانگهای و بریکس از جمله مصادیق نگاه درست این دولت در عرصه بینالمللی بود و تمرکز بر کشورهای منطقه بویژه همسایگان نیز فرصتهای زیاد دیگری را برای کشورمان فراهم کرد. احیای روابط با عربستان که در دولت آقای روحانی و به دلیل بیتدبیری دولتمردان وقت قطع شد، با همین نگاه انجام شد و همه میدانیم روابط گرم با ریاض به عنوان بزرگتر برخی دیگر از کشورهای عربی، میتواند بر آنها نیز اثر مثبت بگذارد. باز شدن یخ روابط میان ایران و مصر هم از دیگر مصادیق نگاه درست در امر سیاست خارجی در دولت سیزدهم بود. در مساله نگاه به شرق نیز دولت شهید رئیسی کار خود را با یک اقدام بزرگ آغاز کرد و آن وارد کردن میلیونها دوز واکسن کرونا از چین بود، آن هم زمانی که روزانه ۷۰۰ نفر از هموطنانمان به دلیل این بیماری جان میسپردند و واکسن کرونا یکی از فوریترین نیازهای کشور محسوب میشد که با مدیریت شخص شهید رئیسی و پیگیری از کشور چین حل شد.
روسیه به عنوان یک کشور قدرتمند هم روابط خود را با جمهوری اسلامی ایران افزایش داد و اهمیت این ارتقای روابط و نقش جدی رئیس دولت سیزدهم (شهید رئیسی) بارها از سوی پوتین رئیسجمهور روسیه مورد تاکید و تقدیر قرار گرفت.
سیاست خارجی در واقع هم میتواند یک نقطه قوت در دولت محسوب شود و هم پاشنه آشیل آن باشد و همین مساله اتفاقا یکی از نقاط افتراق اساسی میان ۲ کاندیدای مرحله دوم انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم است. یکی معتقد به ادامه روند گذشته در دولت یازدهم و دوازدهم (ادامه برجام و نگاه به غرب) است و دیگری راه را در کنار گذاشتن غربزدگی و تقویت نگاه به شرق و تمرکز بر همسایگان و البته استفاده از فرصتها در حوزه غرب میداند.
این مساله زنگ خطر را برای هر مخاطب آگاه به صدا در میآورد که با روی کار آمدن یک دولت غربگرا و معتقدان به کدخدایی آمریکا سیاست خارجی دستخوش یک عقبگرد چند ساله خواهد شد و این خسارت با روی کار آمدن محتمل ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا میتواند چند برابر شود.
در واقع سیاسیونی که حتی حاضرند تلاشهای داخلی برای رفع برخی تحریمها - مثلا در فروش نفت - را هم به حساب دلرحمی(!) رئیسجمهور دموکرات فعلی آمریکا فاکتور کنند (و همینها نقش اساسی در ستاد انتخاباتی آقای پزشکیان دارند) خودشان با صدای بلند میگویند دستشان در برابر خطر ترامپ خالی است.
خطر تحجر و بازگشت به عقب در سیاست خارجی نزدیکتر از آن چیزی است که به نظر میآید و این خطر رفع نمیشود مگر آنکه اجازه ندهیم دولت غربگرای دیگری بر سر کار آید.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|