|
اونس طلا ۲۶۶۵ دلار و ۹۵ سنت
قیمت طلا دیروز جمعه به خاطر افزایش تقاضا به دنبال تشدید جنگ در خاورمیانه افزایش یافت. هر اونس طلا دیروز با 0.38 درصد افزایش به ۲۶۶۵ دلار و ۹۵ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک افزایش 0.21 درصدی به ۲۶۸۴ دلار و ۹۰ سنت رسید. در این روز شاخص دلار 0.1 درصد پایین آمد و خرید طلا را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا ارزانتر کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
دادهمحوری و هوشمندسازی نظام مالیاتی
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در اجلاس سراسری مدیران مالیاتی با اشاره به تأکید رئیسجمهور بر اجرای مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم گفت: ایشان معتقدند اگر این 2 ماده با دقت اجرا شود طیف وسیعی از مشکلات اطلاعاتی و اقتصادی کشور مرتفع خواهد شد.
سیدمحمدهادی سبحانیان ضمن تقدیر از عملکرد کارکنان سازمان امور مالیاتی طی 6 ماهه نخست سال جاری و تبیین اقدامات و دستاوردهای حاصله، اظهار داشت: نیمه دوم سال برای سازمان امور مالیاتی بسیار اهمیت داشته و به منظور دستیابی به برنامهها و تحقق کامل درآمدهای مالیاتی باید اقدامات لازم را انجام دهیم.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه اقدامات تحولی در امور مالیاتی در همه شاخصهای عملکردی، وصول و فرآیندی جهت تسهیل امور مودیان صورت گرفته است، گفت: حرکت پرشتابی در سازمان مالیاتی انجام شده است به شکلی که تعامل با مودیان و گرهگشایی در نظام مالیاتی و همراهی مدیران بدنه سازمان مالیاتی را شاهد هستیم.
وی با اشاره به اینکه اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان در عین پیچیدگی و سختیهای موجود با برنامهریزی صحیح در حال تداوم و پیشبرد اهداف است، گفت: با استفاده از قانون مزبور، شناسایی مؤدیان جدید، وصول معوقات، تمرکز بر مقابله با دانه درشتها، تحقق کامل درآمدهای مالیاتی مصوب قابل احصا است.
سبحانیان با تبیین سیاستها و رویکردهای تحولی سازمان، بیان کرد: در حال حاضر تمرکز نظام مالیاتی بر دانهدرشتها است و البته برخی محدودیتهای قانونی بر سر راه وجود دارد که در این راستا نیازمند حمایت و همراهی حاکمیت و دستگاههای ذیربط هستیم.
***
لزوم تسهیل در تجارت ایران و کشورهای عضو بریکس
مدیرکل اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت ایران، بر تسهیل در توسعه صادرات به کشورهای عضو بریکس تأکید کرد و گفت: صادرات ایران به برزیل در 5 ماه نخست سال ۱۴۰۳، با افزایش 2.5 برابری به ۱۶۳ میلیون دلار رسیده است.
احمد فیروزی درباره حجم صادرات به کشورهای عضو بریکس، اظهار داشت: صادرات ایران به برزیل در ۱۲ماه پارسال ۶۳ میلیون دلار بوده که امسال شاهد رشد هستیم.
وی ادامه داد: در زمینه صادرات ایران به کشورهای عضو بریکس، با توجه به اینکه کمتر از یک سال از عضویت ایران در بریکس میگذرد، نباید انتظار داشته باشیم تغییر چشمگیری در تجارت ما با این کشورها اتفاق بیفتد و برای ارزیابی واقعی باید بازههای زمانی میانمدت و بلندمدت را مدنظر قرار دهیم.
مدیرکل اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به عضویت ایران در بریکس، گفت: در پانزدهمین اجلاس سران بریکس با حضور نمایندگان و رهبران 5 کشور عضو یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی که در آگوست ۲۰۲۳ در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار شد، از جمهوری اسلامی ایران برای پیوستن به بریکس دعوت شد؛ در نهایت عضویت کامل ایران در بریکس در ۱۱ دی ۱۴۰۲ محقق شد.
***
نرخ جدید بهره بینبانکی اعلام شد
نرخ بهره بینبانکی در هفته منتهی به ۱۱ مهر با کاهش 0.01 درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد رسید.
نرخ بهره بینبانکی بعد از ۲ هفته افزایش، در هفته منتهی به ۱۱ مهر با کاهش 0.01 درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد رسید.
این نرخ در هفته نخست پاییز با افزایش 0.04 درصدی همراه شد و به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ سود بینبانکی در هفته منتهی به ۴ مهر 23.74 درصد شد. پیش از این بالاترین نرخ بهره بینبانکی 23.71 درصد بود که در هفته منتهی به ۱۴ شهریور ثبت شده بود.
نرخ بهره بینبانکی در هفته پایانی شهریور و روزهای پایانی تابستان استارت افزایش مجدد را زد و با رشد 0.02 درصدی وارد کانال 23.7 درصد شد، این نرخ در هفته منتهی به ۲۸ شهریورماه به 23.7 درصد رسید.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از افزایش هماهنگی کشورهای عضو اوپک با ایران در میانه تنشها گزارش میدهد
ایران محور بازار نفت جهانی
هرچند در ۲ سال اخیر کشورهای اروپایی در زمینه توسعه برق سرمایهگذاری کردهاند اما بینیاز از نفت نیستند و بیشترین فشار نوسانات نفتی بر اقتصاد اروپا خواهد بود
گروه اقتصادی: قیمت نفت در روزهای اخیر به واسطه تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات نفتی ایران چند دلار افزایش داشته است. هرچند ادعای این موضوع توسط مقامات اسرائیلی برای آنها بسیار خطرناک است و این مساله میتواند به قیمت نابودی تمام زیرساختهای انرژی و ترابری این رژیم منجر شود، با این حال شرایط کنونی حکایت از این دارد که اقتصاد انرژی برای اروپا رو به وخامت خواهد رفت. از طرف دیگر رئیسجمهوری ایران در سفری که به قطر داشت با نمایندگانی از کشورهای عضو اوپک دیدار داشته و هماهنگی برای مدیریت بازار به حداکثر رسیده است. این موضوع نشان میدهد رویکرد کشورهای عضو اوپک متناسب با سیاستهای ایران اجرا خواهد شد.
بر اساس نظرسنجی ماهانه رویترز، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه میلادی گذشته، 26.14 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۳۹۰ هزار بشکه در روز کمتر از رقم بازنگری شده برای آگوست است. لیبی، بیشترین کاهش تولید را در میان کشورهای عضو این گروه داشت.
کاهش تولید و صادرات لیبی که در بحبوحه بنبست میان جناحهای سیاسی بر سر کنترل بانک مرکزی روی داد، به افزایش قیمت نفت کمک کرد. طبق یافتههای این نظرسنجی، لیبی بزرگترین کاهش عرضه را به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز در سپتامبر داشت. پس از حل اختلاف بر سر ریاست بانک مرکزی و پایان وضعیت فورس ماژور در میادین نفتی لیبی، تولید این کشور احتمالا بهبود خواهد یافت.
علاوه بر لیبی که از مشارکت در کاهش تولید معاف است، بزرگترین کاهش تولید در عراق مشاهده شد که در تلاش برای بهبود پایبندی به سهمیه تولید تعیینشده توسط اوپک است. با این حال، طبق این نظرسنجی، تولید عراق همچنان ۹۰ هزار بشکه در روز بالاتر از سهمیه این کشور است. طبق گزارش شرکتهای رصد نفتکش، نیجریه با کاهش صادرات، ۴۰ هزار بشکه در روز نفت کمتری تولید کرد.
در میان کشورهایی که تولید بالاتری داشتند، تنها افزایش تولید در ایران مشاهده شد که از شرکت در توافق نفتی اوپک معاف است. ایران در چند سال گذشته، با وجود تحریمهای آمریکا، صادرات خود را افزایش داده و به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۸ رسانده است.
اوپک حدود ۱۳۰ هزار بشکه در روز بیشتر از هدف تعیینشده برای ۹ عضو تحت پوشش توافق محدودیت عرضه، نفت تولید کرد و عراق همچنان مسؤول بخش اعظم این مازاد تولید است. اساس دادههای فراهمشده توسط منابع خارجی، دادههای رفینیتیو آیکان، اطلاعات شرکتهای رصدکننده صادرات نفت شامل «کپلر» و پترولجستیک و اطلاعات ارائهشده توسط منابع شرکتهای نفت، اوپک و مشاوران است.
* هماهنگی بین اعضای اوپک در حوزه خلیج فارس
حسن مرادی، کارشناس بازار نفت در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: کنفرانس قطر در روزهای اخیر منجر به انسجام کشورهای نفتی شده است. وزیر خارجه عربستان هم تاکید کرده که سیاست حسن همجواری را با ایران داشته باشد. به همین دلیل یک موج مثبت در قبال این تنشها ایجاد شده است، به طوری که هماهنگی بین اعضای اوپک در حوزه خلیجفارس به وجود آمده است.
مرادی با بیان اینکه تنشهای مربوط به جنگ میتواند در قیمت نفت تاثیر قابل توجهی داشته باشد، تصریح کرد: از یک سو دولت یمن به طور مرتب نفتکشها را منفجر میکند و تجارت در بنادر اسرائیل مختل شده است. به همین دلیل خرید نفت در این منطقه کاهش یافته است. به همین دلیل اگر سهمی از صدور نفت را فلسطین اشغالی تامین میکرد، در مقطع کنونی به پایینترین سطح خود رسیده است.
او تصریح کرد: در شرایط کنونی درگیری در لبنان تاثیر چندانی بر بازار نفت نداشته است چون لبنان کشوری نفتی نیست، به همین دلیل بر نوسانات نفت تاثیر ندارد. از طرف دیگر آمریکا در آستانه انتخابات قرار دارد، به همین دلیل اجازه نمیدهد اسرائیل تنشها را به منطقه و کشورهای نفتی بکشاند. به طور قطع ادامه این بحران میتواند اثرات زیانباری برای آمریکا نیز داشته باشد.
این کارشناس بازار نفت تصریح کرد: تغییرات نفت فعلا در چند دلار محدود مانده است، مگر اینکه در آینده تغییرات جدی رخ دهد اما به طور قطع رشد قیمت دلار فعلا تا پایان انتخابات آمریکا چند دلار باقی میماند.
مرادی با تاکید بر اینکه در اروپا با نزدیک شدن به فصل زمستان تقاضا برای نفت افزایش مییابد، اظهار کرد: قیمت نفت تا حدودی در زمستان افزایش مییابد. هرچند آمریکا بعد از مسائلی که برای گاز روسیه به وجود آمده تلاش کرده ذخیرهسازی گاز را انجام دهد، همچنین مصرف بیشتر برق در منازل را در دستور کار قرار داده است، با این حال نمیتواند نسبت به تنشهای خاورمیانه در امان بماند.
مرادی با اشاره به اینکه چشمانداز قیمت نفت در زمستان امسال به وضعیت نفت خاورمیانه بستگی دارد، تصریح کرد: در شرایط کنونی آمریکا باید بیشترین فشار را بر اسرائیل وارد کند تا تنشها را پایان دهد. از طرف دیگر هنوز تقاضا در اروپا رشد نکرده است. به همین دلیل بعد از پایان تنشها سفارشگذاریهای جدید انجام میشود، همچنین چین در یک محیط آرام در مسیر روند صعودی برای افزایش تقاضای نفت قرار گرفته است، چراکه در چند وقت اخیر بعد از اینکه انفجارها در لبنان اتفاق افتاد اعتماد به صنایع الکترونیک غرب کاهش یافته است و این مساله باعث شده که تقاضا برای خرید کالاهای چینی افزایش یابد. به گفته مرادی، با نزدیک شدن ایران، عراق و عربستان هماهنگی بیشتری درباره عرضه نفت وجود خواهد داشت. همچنین روسیه نیز در اوپک پلاس تلاش میکند میزان تولید و عرضه نفت را با سایر اعضا هماهنگ کند. در شرایط کنونی اوپک بیشتر تلاش کرده قیمت را در نرخ کنونی تثبیت کند.
* تلاش اروپا برای تغییر استراتژی انرژی
همچنین رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی در گفتوگو با «وطن امروز» با اشاره به اینکه از تابستان کشورهای نیمکره شمالی ذخیرهسازی نفت را آغاز کرده بودند، ادامه داد: همچنین صرفهجویی در مصرف و تنوع در مصرف انرژی همچون سرمایهگذاری در انرژی خورشیدی داشتهاند. در چند وقت اخیر که تنشها افزایش یافته قیمت نفت چند درصد افزایش داشته است، به همین دلیل مانند گذشته بحران در بازار انرژی به وجود نخواهد آمد.
رضا پدیدار افزود: از زمان جنگ اوکراین و روسیه 27 کشور مصرفکننده انرژی روسیه به استراتژیهای جدید همچون متنوعسازی مصرف انرژی روی آوردند. در کشورهای مختلف مصرفکننده مانند اوپک تا شرق آسیا سبد انرژی تغییر کرده است، بنابراین مانند 4 دهه پیش بحران جنگ منجر به بروز مشکلات تامین نفت نمیشود.
او تصریح کرد: ناترازی تولید و مصرف انرژی همواره در کشور وجود داشته است. گاهی این مساله از وضعیت تولید و تقاضا نشات گرفته و گاهی هم از بیرون و تحت تاثیر مسائل سیاسی به وجود آمده است. در مقطع کنونی با توجه به اینکه ایران در مرکز انرژی منطقه قرار دارد، به طوری که در محور انرژی 15 کشور حوزه خلیج فارس، 16 کشور آسیایی و 12 کشور آفریقایی قرار دارد، از این رو در بازار انرژی جهانی نقش موثری ایفا میکند.
بر اساس این گزارش میتوان نتیجه گرفت هرچند اروپا بعد از جنگ اوکراین و روسیه به سمت سرمایهگذاری در انرژیهای خورشیدی و تغییر سبد مصرف انرژی رفته است، با این حال هنوز بینیاز از نفت نیست. به همین دلیل تغییر در وضعیت عرضه و تقاضای نفت ارسالی از خاورمیانه میتواند اقتصاد اروپا و جهان را تحت تاثیر قرار دهد، چرا که در همین ۶ ماه اخیر هدف قرار گرفتن نفتکشها توسط یمنیها باعث شده اقتصاد اروپا تحت تاثیر قرار گیرد، بنابراین با وجود اینکه تا حدودی اقتصاد انرژی جهان تغییر کرده اما همچنان نفت در بازار جهانی موثر است.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» نقش تسهیلات در پروژههای مسکن را پیگیری کرد
کندی روند بازسازی بافتهای فرسوده
گروه اقتصادی: بازسازی بافت فرسوده در محیطهای شهری اهمیت بسیاری دارد و میتواند تأثیرات مثبت زیادی بر جامعه و محیط زیست داشته باشد و به ایجاد شهرهایی پایدارتر، زیباتر و قابل زندگی کمک کند.
برخی از اهمیتهای بازسازی بافتهای فرسوده در محیطهای شهری به شرح زیر است:
۱- ارتقای کیفیت زندگی: بازسازی بافتهای فرسوده میتواند به بهبود شرایط زندگی ساکنان این مناطق کمک کند. با بهبود زیرساختها و امکانات، کیفیت زندگی افراد افزایش مییابد و محیطی سالمتر و ایمنتر برای زندگی فراهم میشود.
۲- حفظ هویت تاریخی و فرهنگی: بسیاری از بافتهای فرسوده دارای ارزش تاریخی و فرهنگی هستند و بازسازی این مناطق میتواند به حفظ و احیای این ارزشها کمک کند و از نابودی میراثفرهنگی جلوگیری کند.
۳- توسعه اقتصادی: بازسازی بافتهای فرسوده میتواند فرصتهای اقتصادی جدیدی ایجاد کند. با جذب سرمایهگذاری و ایجاد مشاغل جدید، اقتصاد محلی تقویت میشود و رونق اقتصادی به منطقه بازمیگردد.
۴- کاهش مشکلات اجتماعی: با بهبود شرایط زندگی و ایجاد فرصتهای اقتصادی، مشکلات اجتماعی مانند بیکاری و فقر کاهش مییابد. این امر میتواند به کاهش جرم و جنایت و افزایش امنیت اجتماعی کمک کند.
۵- بهبود محیط زیست: بازسازی بافتهای فرسوده میتواند به بهبود محیطزیست کمک کند. با استفاده از فناوریهای نوین و پایدار، میتوان مصرف انرژی را کاهش داد و آلودگی هوا و آب را کنترل کرد.
۶- افزایش مشارکت اجتماعی: بازسازی بافتهای فرسوده معمولا با مشارکت گسترده جامعه انجام میشود. این مشارکت میتواند به تقویت حس تعلق و همبستگی اجتماعی کمک کند و افراد را به همکاری و تعامل بیشتر با یکدیگر ترغیب کند.
* کندی روند اجرای طرحهای بازسازی بافت فرسوده به دلیل عدم پرداخت تسهیلات بانکی
محمدرضا رضاییکوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس، در گفتوگو با «وطن امروز»، در زمینه علل کندی پیشرفت پروژههای بازسازی بافتهای فرسوده در محیطهای شهری ذیل قانون نهضت ملی مسکن گفت: یکی از دلایل اصلی این کندی، عدم پرداخت تسهیلات از سوی بانکها است. بانک مرکزی به برخی بانکها به واسطه عدم کفایت سرمایه اجازه پرداخت تسهیلات نمیدهد و این امر باعث توقف یا کندی روند ساخت مسکن شده که بخشی از این کندی هم دامان بازسازیهای شهری را گرفته است.
وی با انتقاد از عملکرد بانکها افزود: برخی پروژههای بازسازی و بازآفرینی در ساخت مسکن به دلیل عدم پرداخت تسهیلات متوقف شدهاند. بانکها بر اساس تکالیف قانونی خود عمل نکردهاند و وزارت اقتصاد باید آنها را جریمه کند اما تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.
رضاییکوچی تأکید کرد: دولت جدید هنوز بر موضوع مسکن مسلط نشده و جلسه شورای عالی مسکن نیز تشکیل نشده است. در همین راستا از رئیسجمهور درخواست داریم، جلسهای برای بررسی این مساله مهم برگزار کند.
این نماینده مجلس افزود: متأسفانه در جلسات گاهی دیده میشود که برخی از ارکان دولت به بهانه عدم کفایت سرمایه برخی بانکها با پرداخت تسهیلات مسکن مخالف هستند و این رویکرد میتواند در بلندمدت بر روند ساخت و بازسازی مسکن تأثیر منفی داشته باشد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس در پایان گفت: در روزهای گذشته وزیر راه به کمیسیون عمران مجلس دعوت شده تا سیاستهای خود را پیرامون مسکن مطرح کند. اجرای طرح نهضت ملی مسکن و ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال از دیدگاه کمیسیون عمران مجلس موضوعی ضروری است و نمایندگان مردم در این جلسات در راستای وظایف نظارتی خود دوباره از مسؤولان دولت خواهند خواست به این موضوع بویژه بازسازی محیطهای فرسوده شهری اهتمام دوچندان ورزد.
* آخرین آمار قرارگاه مسکن شهرداری تهران از نوسازی بافت فرسوده
بر اساس اطلاعات ارائهشده توسط سیدمهدی هدایت، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، تهیه و تدوین مشوقهای نوسازی بافت فرسوده و رشد ۵۲ درصدی صدور پروانه در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، همچنین رشد ۲۷ درصدی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از مهمترین اقدامهای قرارگاه مسکن شهرداری تهران بوده است که این روند تسریع و افزایش در سال ۱۴۰۳ نیز ادامه دارد ولی هنوز آمار دقیقی از این افزایش در دست نیست که پس از تجمیع این آمار هم منتشر خواهد شد.
وی همچنین به شناسایی اراضی مستعد تأمین مسکن و انعقاد ۳۸ تفاهمنامه با نهادها و دستگاهها برای احداث واحدهای مسکونی اشاره کرد.
هدایت در توضیح بیشتر افزود: اخذ مصوبه کمیسیون ماده 5 و صدور پروانه برای ۳۴۴ پروژه قرارگاه جهادی مسکن به ظرفیت ۲۸۵,۷۱۵ واحد مسکونی، تهیه و تصویب ۶۴ طرح بازآفرینی به مساحت ۹۰۰۰ هکتار برای نوسازی و ایجاد ظرفیت تولید برای ۲۱۸,۷۲۲ واحد مسکونی و اجرای طرحهای بازتوسعه اراضی نظامی به ظرفیت ۳۲,۷۶۰ واحد مسکونی و آزادسازی ۱۷۳ هکتار برای تأمین خدمات از دیگر اقدامات قرارگاه مسکن در سال ۱۴۰۳ بوده است.
وی خاطرنشان کرد: تهاتر عوارض شهرداری با قدرالسهم از پروژهها برای جلب مشارکت ذینفعان، تدوین برنامهها، لوایح و دستورالعملها، تسهیل امور و رفع موانع تولید مسکن و اجارهداری از دیگر اقدامات قرارگاه مسکن است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|