|
سکه ۴۸ میلیون تومان
دیروز در بازار سکه و طلا، قیمت طلای ۱۸ عیار هر گرم ۴ میلیون و ۲۶ هزار تومان، سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۴۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز ۴۸ میلیون تومان بود. همچنین نیمسکه ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، ربعسکه ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۸ میلیون تومان به فروش رسید. هر اونس طلا نیز ۲۶۵۴ دلار بود.
ارسال به دوستان
اخبار
بیاعتنایی بیش از ۱۰۰ هزار لوکسسوار به پیامک پرداخت مالیات
بر اساس بررسیهای دیوان محاسبات، سال ۱۴۰۲ از 166.325 خودرو با قیمت بیش از ۳ میلیارد تومان که مشمول ۲۸۵۰ میلیارد تومان مالیات بود، صرفا ۲۱۸ میلیارد تومان مالیات وصول شد.
طبق بررسی دیوان محاسبات کشور، سال ۱۴۰۲ از تعداد ۱۶۶،۳۲۵ خودرو با قیمت بیش از ۳ میلیارد تومان که مشمول 2.85 همت مالیات بودهاند، صرفا مبلغ ۲۱۸ میلیارد تومان در زمان تعویض پلاک و نقل و انتقال خودرو وصول و به حساب خزانه واریز شده است.
سایر افراد مشمول که پیامک پرداخت مالیات را دریافت کردهاند، نسبت به پرداخت مالیات موردنظر تا پایان بهمنماه سال یادشده اقدامی انجام ندادهاند که موضوع وصول مالیات مزبور از طریق عملیات اجرایی، توسط ادارات امور مالیاتی در دست پیگیری است.
***
نرخ بیکاری در تابستان امسال 7.5 درصد
مرکز آمار ایران گزارش داد نرخ بیکاری در تابستان امسال با کاهش 0.4 درصدی به 7.5 درصد رسیده است.
نتایج طرح آمارگیری نیروی کار تابستان ۱۴۰۳ منتشر شد. بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۵سال و بیشتر نشان میدهد 7.5 درصد جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۴۰۲)، 0.4 درصد کاهش یافته است.
در تابستان ۱۴۰۳، به میزان 41.7 درصد جمعیت ۱۵سال و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۴۰۲) 0.1 افزایش یافته است.
جمعیت شاغلان ۱۵سال و بیشتر در این فصل ۲۵ میلیون و ۱۲۹ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل تقریبا ۴۴۴ هزار نفر افزایش داشته است.
***
فهرست خرید تضمینی ۲۰ محصول کشاورزی منتشر شد
طبق تصمیمگیری شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی، فهرست نهایی خرید تضمینی ۲۰ محصول کشاورزی اعلام شد.
فهرست نهایی خرید تضمینی محصولات کشاورزی ۲۰ محصول اعلام شد که از این فهرست میتوان به گندم با هر کیلوگرم ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان، پنبه ۴۴ هزار تومان و جو ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان اشاره کرد.
طبق تصمیمگیری شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی، قیمت خرید انواع محصولات توسط غلامرضا نوریقزلجه، وزیر جهاد کشاورزی اعلام شد.
نرخ محصولاتی که جدید اعلام شده است شامل حبوبات، سیب زمینی و پیاز به شرح زیر است.
نرخ هر کیلوگرم عدس ۳۵ هزار و ۶۴۲ تومان، لوبیا سفید ۳۰ هزار و ۳۱۷ تومان، نخود ۳۵ هزار و ۴۹۴ تومان، لوبیا قرمز ۳۰ هزار و ۵۸ تومان، لوبیا چیتی ۴۷ هزار و ۹۶۸ تومان، سیبزمینی بهاره 7 هزار و ۶۴۲ تومان، سیبزمینی طرح استمرار 8 هزار و ۳۳۸ تومان، سیبزمینی پاییزه ۶ هزار و ۲۲۹ تومان، پیاز بهاره 4 هزار و ۷۷ تومان، پیاز طرح استمرار 5 هزار و ۶۵۷ تومان و پیاز پاییزه 4 هزار و ۴۷۸ تومان تعیین شده است.
***
تأمین ارز واردات از ۳۵ میلیارد دلار گذشت
از اول فروردینماه تا ۱۴ مهرماه امسال بیش از ۳۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تأمین شده است.
در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۷ میلیارد و ۶۱۴ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی ۱۸ میلیارد و ۸۱۶ میلیون دلار، برای خدمات ۸۴۱ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۷ میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار تأمین ارز انجام شده است.
بر اساس این گزارش، بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی ۵ میلیارد و ۹۳۵ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی یک میلیارد و ۶۷۹ میلیون دلار ارز تأمین کرده است. گفتنی است بانک مرکزی در مجموع ۷ میلیارد و ۶۱۴ میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی با نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان و با هدف حمایت از مصرفکنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر تأمین کرده است.
***
کاهش ۸000 واحدی شاخص بورس
هفته کاری بازار بورس در حالی با ادامه داشتن محدودیت دامنه نوسان یک درصدی آغاز شد که معاملات نخستین روز هفته با کاهش ۸۱۲۳ واحدی شاخص کل بورس تهران پایان یافت.
دیروز بازار بورس با ادامه محدودیت دامنه نوسان یک درصدی و با کاهش ۸۱۲۳ واحدی شاخص کل بورس تهران به تراز ۲,۱۰۶,۷۹۶ واحدی رسید.
از شاخصهای دیگر بورس میتوان به افت ۵۴۱ واحدی شاخص کل هموزن اشاره کرد که این کاهش، شاخص کل هموزن بورس را به تراز ۶۹۹,۳۸۷ واحدی عقب برد.
گفتنی است ارزش بازار بورس تهران در پایان معاملات دیروز به عدد ۶۸,۲۱۷,۴۵۵ میلیارد ریال کاهش یافت.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» روند بازار سهام تحت تأثیر ریسکهای سیاسی را تحلیل و بررسی کرد
سرخی کاذب بورس
شاخص کل بورس در یک هفته گذشته افت داشته اما بسیاری از تحلیلگران معتقدند بورس ایران ارزنده است و سهامداران تصمیم احساسی نگیرند
گروه اقتصادی: بررسی وضعیت بازارهای مالی حکایت از این دارد که رشد جمعی شاخصهای بازار سهام به پایان رسیده است. به همین دلیل فارغ از تنشهای سیاسی، شاخصهای مالی باید دست به اصلاح میزدند. هرچند رکورد معاملات خرد در شهریور شکست اما با توجه به اینکه بازار نمیتواند همیشه مثبت باشد و از طرفی ریسکهای جدیدی در اقتصاد نمایان شد، استراتژی سهامداران تغییر کرده است.
در این هفته، شاخصهای سهام با محدودیت یک درصدی دامنه نوسان قیمتی ادامه فعالیت دادند. بازار سرمایه در هفته پایانی تابستان شاهد سبزپوشی ۸۹ درصد از نمادها بود اما در شرایط کنونی بیش از 90 درصد نمادها منفی هستند.
با توجه به اخبار منفی از تنشهای سیاسی و نظامی در خاورمیانه، روند معاملات اخیر احساسی شده است. از این رو، بازار سهام با محدودیت یک درصدی دامنه نوسان قیمتی مدیریت شد که باعث ضعف فروش کاذب شده است. کارشناسان پیشبینی میکنند در هفته سوم مهر، تحولات مهم داخلی و خارجی میتواند تأثیرات قابل توجهی بر بازارهای داخلی، بویژه بورس داشته باشد.
فعالان بازار معتقدند ضعف شرایط بنیادی شرکتها باعث شده است تحلیلگران به انتظار انتشار صورتهای مالی 6 ماهه بنشینند. کارشناسان بر این باورند تنشهای سیاسی و اقتصادی، اثری گذرا بر بازار دارد و در ادامه، تغییرات اقتصادی راه را برای تعدیل مثبت نسبت P/E بازار هموار میکند، از این رو هفته آخر مهر برای بازار سرمایه از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که فرصتی را برای حذف موانع عبور از شاخص 2.2 میلیون واحد و تثبیت بالای این سطح فراهم میآورد.
* استراتژی سهامداران تحت تأثیر جو روانی
شهیر محمدنیا، کارشناس اقتصاد در گفتوگو با «وطن امروز» با اشاره به اینکه بازار ایران ارزنده است، درباره استراتژی سهامداران گفت: در حال حاضر سهامداران نسبت به ریسکهای سیاسی واکنش نشان دادهاند و سهام خود را بدون توجه به ارزندگی عرضه کردهاند. به همین دلیل بعد از اینکه ریسکهای سیاسی حذف شود، شرایط بسیار تغییر میکند و معاملات دوباره به روند صعودی بازمیگردد.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط اینچنینی باید بخش قابل توجهی از سبد سهام افراد از شرکتهای بزرگ باشد و شناوری قابل توجهی داشته باشد، گفت: این موضوع روی نقد کردن سرمایه برای کسانی که قصد خروج دارند موثر است. همچنین بخشی از سبد سرمایهگذاری افراد وقتی از صندوقهای درآمد ثابت باشد، میتواند بدون ریسک باشد.
محمدنیا تاکید کرد: در هر حال نگاه سرمایهگذار به بازار اساسا باید اینگونه باشد که با پولی وارد سرمایهگذاری شود که به آن نیازی ندارد. بازار الان در حال نوسانگیری است و دیدهای کوتاهمدت نیست. این بازار یک مدیریت پسیو یا غیرفعال پرتفوی میطلبد و حتما باید با پولهایی وارد بازار شوید که نیازی به آن ندارید. در هر حال یکی از مزیتهای بزرگ بازار بورس باید نقد شوندگی آن باشد ولی خب! بازار در مقطع کنونی به دلیل دامنه نوسان و ریسکهای سیاسی به صف فروش سنگین رسیده است.
اظهارات وزیر اقتصاد درباره تسهیل روند تأمین مالی از بازار سرمایه و حرکت مثبت بورس همچنان یک سیگنال مثبت برای بازار سهام است. همچنین پیشبینی میشود هفته آینده شرایط متعادلی در بورس حاکم باشد اما با این حال خروج پول حقیقی از بازار ادامه دارد.
* کاهش حجم معاملات ناشی از محدودیت دامنه نوسان
معاملات بازار سهام فعلا نتوانسته از تشدید عرضه جلوگیری کند. کندل شاخص کل نشان داد با وجود دامنه نوسان یک درصدی، میانگین قیمت سهمهای بزرگ بازار کاهش نیافته است به طوری که شاخص کل در مدت 6 روز کاری اخیر با کاهش 2 درصدی از تراز 2 میلیون و ۱۵۵ هزار واحد در پایان هفته گذشته به 2 میلیون و 106 هزار واحد در پایان روز شنبه رسید.
این روند نزولی همچنین در سهمهای کوچک بازار به طور جزئی مشاهده میشود به طوری که شاخص هموزن در این هفته با کاهش روبهرو شد. به همین دلیل تحلیلگران و سرمایهگذاران باید به دقت تحولات جاری را رصد کنند تا تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.
کاهش حجم معاملات، میانگین ارزش معاملات خرد را نیز تحت تأثیر قرار داد و این رقم به حدود 2 هزار میلیارد تومان رسید. از سوی دیگر، روند کنونی سهمهای بازار باعث منفی شدن تراز پول حقیقی شد. در این مدت، بیش از 4 هزار و 4۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی خارج شد.
شاخص بورس این هفته را نیز تحت تاثیر عوامل روانی با روند نزولی آغاز کرد. این موضوع ناشی از رفتار هیجانی و نگرانی سهامداران خرد در بازارهای مالی و سرمایهای است. به همین دلیل، سازمان بورس همچنان تاکید دارد دامنه نوسان معاملات را مثبت و منفی یک درصد نگه دارد. این اقدام به کاهش ریزش بازار کمک کرد و به نظر میرسد این محدودیت تا آرام شدن اوضاع در منطقه ادامه خواهد داشت.
* رکود معاملات سهام، مانع افزایش زیان سهامداران
ایجاد محدودیت دامنه نوسان یک درصدی، بازار سهام را از ریزش شدید نجات داد اما ارزش و حجم معاملات خرد به کمترین میزان در روزهای اخیر رسید. این شرایط، نیاز به نظارت و اقدامات مقتضی برای بازگشت اعتماد سرمایهگذاران را بیشتر میکند.
در گذشته، هنگام بروز تنشهای سیاسی و اتفاقات غیرمنتظره، سازمان بورس و اوراق بهادار با 2 روز تأخیر دامنه نوسان را محدود میکرد که این تأخیر منجر به ضرر قابل توجهی برای سهامداران میشد اما این بار، تصمیم بهموقع درباره محدودیت دامنه نوسان، از زیان سنگین فعالان بازار سرمایه به دلیل تنشهای نظامی اخیر جلوگیری کرد.
هر چند این تحولات در کوتاهمدت نشاندهنده چالشهای جدی پیش روی بازار سرمایه نیست اما با توجه به ارزندگی بازارهای مالی ایران و همچنین احتمال موقت بودن این ریسکها به نظر میرسد بازار به سرعت به وضعیت عادی بازمیگردد. بنابراین سرمایهگذاران و تحلیلگران باید به دقت تغییرات بازار را رصد کنند تا به بهترین تصمیمات دست یابند.
حجم معاملات به ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون برگه سهم رسید که نسبت به هفته گذشته همچنان اندک به نظر میرسد. همچنین ارزش معاملات خرد به 2 هزار میلیارد تومان کاهش یافت. این امر نشاندهنده بازگشت سریع ترس و رکود به معاملات سهام است. در این روزها، تراز پول حقیقی نیز منفی شده است و میلیاردها تومان از سهام خرد، حقتقدمها و صندوقهای سرمایهگذاری خارج میشود. در مقابل، صندوقهای کالایی با ورود پول حقیقی مواجه بودند.
ارزش معاملات خرد به کمتر از 2 هزار میلیارد تومان رسیده است و حجم معاملات نیز تنها به ۴ میلیارد برگه سهم رسید. هفته جاری با گمانهزنی درباره تشدید تنشها همراه بود. در واقع حملات موشکی جمهوری اسلامی ایران به سرزمینهای اشغالی ، شرایط خاص منطقه و لزوم بررسی وضعیت کشور پس از این رویداد باعث شد همچنان دامنه نوسان یک درصد ادامه داشته باشد.
به گفته کارشناسان اقتصاد بازار سرمایه در شرایط کنونی تحت تأثیر محدودیتهای اعمال شده در دامنه نوسان و شرایط نامطلوب کلی بازار، روند منفی را دنبال میکند. این وضعیت منجر به کاهش نقدشوندگی در بازار شده و سرمایهگذاران با محدودیتهای بیشتری در انجام معاملات مواجه هستند.
اگرچه هدف از تعیین دامنه نوسان پایین، کاهش ریسکهای شدید و هیجانات لحظهای است اما در برخی موارد مانع اصلاح طبیعی و سریع بازار میشود. این موضوع بویژه در شرایط کنونی که بازار با رکود و نوسانات منفی مواجه است، چالشهای بیشتری برای سرمایهگذاران ایجاد کرده است.
* جهتگیری بازارهای مالی تحت تأثیر عوامل سیاسی و اقتصادی
شرایط نامطلوب اقتصادی و کاهش تقاضا در برخی صنایع کلیدی فشار زیادی به شرکتهای حاضر در بورس وارد کرده است. این فشارها به طور عمده ناشی از عدم اطمینان سرمایهگذاران نسبت به آینده اقتصادی کشور و تأثیر تحریمها و بحرانهای منطقهای است.
بازارهای مالی همواره نسبت به تحولات سیاسی و اجتماعی حساس هستند. در ماههای اخیر، به دلیل تنشهای سیاسی، شاهد کاهش اعتماد سرمایهگذاران و نوسانات قابل توجه در بازار بورس بودهایم. در شرایط عدم قطعیت، سرمایهگذاران به داراییهای امنتری همچون طلا و ارز پناه میبرند و از بازارهای پرریسک مانند بورس فاصله میگیرند.
با بازگشت ثبات نسبی، فرصتهای جدیدی برای بازگشت سرمایهگذاران به بازار بورس ایجاد میشود. تجربه نشان داده پس از عبور از بحرانهای سیاسی، بازارهای مالی تمایل به رشد دارند. این بازگشت باید با حمایتهای دولت و تغییر سیاستهای اقتصادی همراه شود تا اعتماد سرمایهگذاران بازگردد.
در نهایت، برای بهبود وضعیت بازار سرمایه و جذب دوباره سرمایهگذاران، نیاز به ایجاد ثبات اقتصادی و سیاسی و اتخاذ سیاستهای حمایتی است. توجه به این نکات میتواند به تقویت بازار بورس و افزایش اعتماد سرمایهگذاران کمک
کند.
ارسال به دوستان
کارشناس اقتصاد در گفتوگو با «وطن امروز» مطرح کرد
جایگزینی مالیاتستانی هوشمند به جای اظهار و ممیزی
مالیات از زمان پیدایش نخستین حکومتها و سازمانهای مدیریت اجتماعی وجود داشته است. با وجود تغییرات در نوع، مقدار و نحوه وصول مالیات، اصل آن همواره ثابت مانده است.
* نقش نظام مالیاتی در اقتصاد کشور
نظام مالیاتی در اقتصاد هر کشور جایگاه ویژهای دارد و متخصصان این حوزه به اهمیت آن واقف هستند. با توجه به نقاط ضعف و کاستیهای نظام مالیاتی کشور، تحول در این نظام همواره مورد توجه فعالان بخشهای دولتی و خصوصی بوده است. در اسناد بالادستی و برنامههای کشور نیز به ضرورت اجرای این تحول اشاره شده است.
* نقش مالیات در کشورهای پیشرفته
در کشورهای پیشرفته، مالیات نقش مهمی در توسعه اقتصادی دارد. نظام مالیاتی هوشمند به عنوان یکی از مظاهر اقتصادهای پیشرفته شناخته میشود. استفاده از سامانههای الکترونیکی برای اظهار درآمد مشمول مالیات و وصول هوشمند مالیات بر اساس دادههای مستند، نقش مهمی در پیشبرد اهداف دولت الکترونیک دارد.
* چالشهای نظام مالیاتی در کشورهای در حال توسعه
نظام مالیاتی در کشورهای توسعهنیافته و در حال توسعه هزینههای بالایی را بر جامعه تحمیل میکند. کارآیی کم، هزینه وصول بالا، اتلاف وقت مؤدیان و کارکنان و میزان وصولی کم از جمله این مشکلات نظامهای مالیاتی کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه است. یکی از راهکارهای اصلاح نظام مالیاتی، پیادهسازی نظام یکپارچه مالیاتی هوشمند است.
* پیگیری و استقرار نظام یکپارچه مالیاتی هوشمند
استقرار نظام یکپارچه مالیاتی هوشمند نیازمند زمینهها و پیشنیازهای متعددی است که باید در قالب یک مدل جامع و بومی مالیاتستانی طراحی و پیادهسازی شود. سازمان امور مالیاتی با بهرهگیری از تجربیات عملی کشورهای پیشرو در زمینه مالیات الکترونیکی، تلاش میکند تا مدل بومی نظام مالیات الکترونیک در ایران را با ارائه راهکارهای کاربردی و اساسی پیگیری و اجرا کند.
* * *
* ممیزی و خوداظهاری 2 روش نادرست که باید با هوشمندسازی جایگزین شود
عبدالمجید شیخی، اقتصاددان، درباره بیشاظهاری واردکنندگان و کماظهاری صادرکنندگان و مشکلات ناشی از آن در مالیاتستانی و در نهایت آثار آن بر اقتصاد ایران به «وطن امروز» اظهار کرد: نظام مالیاتی ما دارای چند نقص بزرگ است که تا زمان برطرف شدن این نقصها، مشکلات ادامه خواهد داشت.
وی افزود: نخستین نقص در روش تشخیص میزان بدهی مالیاتی است که به 2 روش نادرست ممیزی و خوداظهاری انجام میشود؛ هر دو روش با تبانی یا کماظهاری منجر به فساد میشوند.
شیخی ادامه داد: دومین مساله، گسترش پایههای مالیاتی است. سوم، تجدید نظر در پایههای مالیاتی قبلی و چهارم، بهروزرسانی نرخهای مالیاتی است. پنجم، اصلاح ضرایب مالیاتی و ششم، در نظر گرفتن مالیات منفی برای حمایت از فعالیتهای تولید داخلی و کسبوکارهای نوپا که در همه این مسائل استفاده از روشهای نوین و جدید ضروری است. هفتم، نیاز به شفافیت و حذف معافیتهای مالیاتی بیپایه و اساس که منجر به افزایش درآمدهای دولتی میشود.
* با جلوگیری از فرار مالیاتی امکان افزایش درآمدهای مالیاتی محقق میشود
وی تأکید کرد: برای جلوگیری از فرار مالیاتی، باید جریمههای سنگینی برای متخلفان در نظر گرفته شود، همچنین باید برای صادرکنندگان و واردکنندگان انحصاری که قوانین را دور میزنند، مجازاتهایی تعیین شود.
شیخی افزود: برخی صادرکنندگان بزرگ با کماظهاری بخشی از درآمد حاصل از صادرات را در کشور مقصد به ارز دیگری تبدیل کرده و در بازار آزاد به فروش میرسانند. تا زمانی که بازار آزاد محلی برای جولان انحصارگران ارز باشد، بازار آزاد در کشوری نظیر ایران بیمعنا است و در این بازارها تخلف صورت گرفته و با درآمد حاصل از جان و مال مردم بازی میشود.
* اقتصاد ما نیاز به یک برنامه جامع اصلاح نظام مالیاتی دارد
این کارشناس اقتصادی در ادامه تأکید کرد: اقتصاد ما نیاز به یک برنامه جامع اصلاح نظام مالیاتی دارد. علاوه بر نظام مالیاتی، نظام گمرکی نیز با مشکلاتی مواجه است که ناشی از فقدان سامانه یکپارچه رصد و کنترل تراکنشهای مالی است.
شیخی درباره راهحل این مشکل گفت: راهحل، ایجاد سامانه رصد و پایش تراکنشهای مالی با تمرکز در بانک مرکزی و طراحی بانک اطلاعاتی برای رصد همه تراکنشهای مالی است. این بانک اطلاعاتی باید شامل اطلاعات همه مؤدیان مالیاتی باشد تا بتوان کماظهاری و بیشاظهاریها را پایش و کنترل کرد.
وی افزود: فرار مالیاتی بزرگترین مشکل حالحاضر کشور است و تا ۱۰ برابر مبلغ مالیات اخذ شده، فرار مالیاتی داریم. بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی در این زمینه مقصر هستند، زیرا قیمت ارز باید مشخص باشد. دستکاری در ارزش پول همان دستکاری در قدرت خرید مردم است و تا زمانی که ارزش پول ملی تثبیت نشود، این وضعیت ادامه خواهد داشت.
* اقدامات مؤثر و چالشهای پیش رو
با وجود اقدامات بسیار مؤثر و مثبتی که دولت سیزدهم در این زمینه انجام داد، مسیر رسیدن به نقطه مطلوب همچنان پر پیچ و خم است. امید است دولت چهاردهم نیز با بهرهگیری از تجربیات به دست آمده و استفاده از بازخوردهای موجود، این مسیر را با موفقیت و توان بیشتر طی کند تا در نهایت تعادل به اقتصاد و بودجه در کشور بازگردد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|