|
شمار شهدای غزه از 43 هزار نفر عبور کرد
وزارت بهداشت غزه، بعدازظهر دوشنبه اعلام کرد ارتش صهیونیستی طی 48 ساعت گذشته 5 کشتار گروهی دیگر در نوار غزه انجام داده است. بر اساس این اطلاعیه در ۴۸ ساعت اخیر 96 فلسطینی شهید و 277 نفر مجروح شدند. طبق این اطلاعیه، مجموع شهدای فلسطینی از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی (15مهر 1402)
به 43 هزار و 20 نفر رسید و تعداد مجروحان نیز به 101 هزار و 110 نفر افزایش یافت.
ارسال به دوستان
اخبار
رژیم صهیونیستی به دنبال ترور «مروان برغوثی»
۲ نهاد فلسطینی اعلام کردند مروان برغوثی از اسرای برجسته فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی و تعدادی از همرزمانش که در سلولهای زندان «مجدو» به سر میبرند، در زندان هدف حمله وحشیانه قرار گرفتند و جراحات شدیدی به آنها وارد شد. کمیته امور اسرا و آزادگان و باشگاه اسیر فلسطینی اعلام کردند: حمله به مروان برغوثی از اعضای کمیته مرکزی جنبش آزادیبخش فلسطین (فتح) و همراهانش در تاریخ نهم سپتامبر صورت گرفته و باعث مجروحیت شدید وی شده است. بر اساس اطلاعاتی که وکیل برغوثی پس از تلاشهای بسیار برای ملاقات با او به دست آورده است، ضربات واردشده به برغوثی بیشتر به ناحیه سر، گوشها، پهلو و دندهها متمرکز بوده و به خونریزی در گوش راست و جراحت بازوی راست و دردهای شدید در کل بدن، بویژه دندهها، سینه و پشت او منجر شده است. این در حالی است که کمیته مرکزی جنبش فتح اعلام کرده است مروان برغوثی با تصمیم دولت اسرائیل هدف سوءقصد قرار گرفته است. کمیته مرکزی فتح با انتشار بیانیهای افزود: آنچه فرمانده مروان برغوثی در زندان مجدو با آن مواجه شده است، چیزی جز تلاش برای حذف فیزیکی وی با تصمیم دولت اشغالگر و افراطی اسرائیل نیست. کمیته مرکزی فتح با محکوم کردن این اقدام، هشدار داد آسیب زدن به زندگی برغوثی و دیگر فرماندهان، اسرا و به طور کلی تمام اعضای جنبش اسرا، رویارویی با اشغالگران را به مرحله تشدید تنش و انفجار سوق خواهد داد. این کمیته از آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، دیوان بینالمللی دادگستری و نهادهای حقوق بشری مربوط درخواست کرد فوراً برای نجات جان برغوثی و دیگر اسرای فلسطینی مداخله کنند.
***
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در لبنان
روزنامه جروزالم پست از افزایش تعداد تلفات سربازان ارتش اشغالگر که در جنوب لبنان کشته میشوند خبر داد. این روزنامه نوشت: تعداد سربازانی که در جنوب لبنان کشته میشوند به جای آنکه با گذر زمان کاهش یابد، در حال افزایش است. این روزنامه عبری همچنین نوشت: با وجود ضربههای اخیری که به حزبالله وارد شد، حزبالله منسجم است و میتواند به عملیات کشنده خود ادامه دهد. طبق این گزارش، بعد از گذشت یک ماه از عملیات زمینی ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان، آثار وخیمی بر ارتش اسرائیل بر جا مانده است. همچنین سرهنگ حاتم کرم الفلاحی، کارشناس نظامی لبنانی، در گفتوگو با شبکه الجزیره، ورود ارتش اسرائیل به جنوب لبنان را مطابق با «راهبرد دفاعی حزبالله برای هرگونه نبرد زمینی» دانست. کارشناس نظامی افزود: «افزایش تلفات ارتش اسرائیل در جنوب لبنان به چند دلیل قابل توجه است: اول، شرایط جغرافیایی منطقه با نبردهای نوار غزه تفاوت چشمگیری دارد؛ دوم، ارتش اسرائیل از نیروهایی در جنوب لبنان استفاده کرده که از نبرد در خیابانها، خانهها و محلههای غزه خسته شدهاند و توان رزمی آنها در محیطی که برای جنگجویان حزبالله مساعد است و مدتهاست برای دفاع آماده شدهاند، ضعیف به نظر میرسد».
***
جوزپ بورل: غزه، حادترین بحران انسانی بعد از جنگ دوم جهانی است
«جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی روز دوشنبه جنگ غزه را حادترین بحران انسانی بعد از جنگ دوم جهانی توصیف کرد. بورل طی سخنرانی در نهمین مجمع اتحادیه مدیترانه نسبت به تشدید حملات صهیونیستها به لبنان و کرانه باختری ابراز نگرانی کرد. وی حملات اشغالگران به کرانه باختری را «خشونت مرگبار» توصیف و «نقض مکرر وضع موجود» در اماکن مذهبی در قدس اشغالی را محکوم کرد. این مقام اروپایی با هشدار درباره گسترش جنگ غزه به لبنان، خواستار «آتشبس فوری در سراسر خط آبی» شد و بر نقش نیروهای مسلح لبنان و نیروهای یونیفل در حفظ صلح تاکید کرد. بورل در ادامه ضمن ابراز نگرانی شدید از بحران انسانی در غزه، آن را «حادترین بحران انسانی از زمان جنگ دوم جهانی» خواند. وی با تاکید بر لزوم اقدام قاطعانهتر درباره غزه تاکید کرد: «باید با تعهد قویتر برای اعمال فشار از این مجمع خارج شویم تا این وضعیت وخیم متوقف شود». بورل همچنین بر اهمیت اجرای راهکار ۲ دولتی تاکید و خاطرنشان کرد در جریان مجمع عمومی اخیر سازمان ملل، اتحادیه اروپایی خواستار اتحاد جهانی برای اجرای این راهحل شد.
***
بیروت و مادرید خواستار آتشبس فوری شدند
لبنان و اسپانیا در بیانیهای خواستار آتشبس فوری و پایدار در راستای اجرای کامل قطعنامه 1701 شورای امنیت شدند. در این بیانیه که در پی نشست عبدالله بوحبیب، وزیر خارجه لبنان و همتای اسپانیایی وی در این کشور صادر شد، آمده است: این درخواست به معنای گسترش دوباره حاکمیت دولت بر تمام اراضی خود و تضمین بازگشت آوارگان ۲ طرف خط آبی به خانههای خود است. ۲ کشور در این بیانیه حملات علیه نیروهای یونیفل، ارتش لبنان، کادرها و مراکز پزشکی، خبرنگاران و غیرنظامیان را محکوم کردند و احترام کامل به حقوق بینالملل بشردوستانه و توافقنامههای ژنو را خواستار شدند. مادرید در ادامه بار دیگر بر آمادگی خود برای تداوم کمک به کاهش شدت بحران خطرناک انسانی در لبنان و افزایش حمایت از طریق همکاری اسپانیا تاکید کرد. «خوزه مانوئل آلباریس» وزیر خارجه اسپانیا نیز روز دوشنبه بر تداوم حمایت از ارتش لبنان تاکید کرد. آلباریس در دیدار با «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه لبنان گفت: «ما در یونیفل خواهیم ماند و 5.5 میلیون یورو کمک بشردوستانه ارائه کردهایم».
ارسال به دوستان
منابع صهیونیستی از تمدید حضور رئیس موساد در قطر خبر دادند
دوباره بازی آتشبس!
گانتس: هزینه دردناک توافق با حماس را قبول کن
گروه بینالملل: روز دوشنبه 7 آبان دور جدید مذاکرات غیرمستقیم میان مقامات رژیم صهیونیستی و نمایندگان جنبش حماس پس از یک وقفه نسبتا طولانی دوباره برگزار شد. این دور از مذاکرات پس از شهادت شجاعانه رهبر سابق جنبش حماس، شهید یحیی سنوار در میدان نبرد در نوار غزه صورت گرفته است و تا پیش از آن و پس از ترور بزدلانه شهید دکتر اسماعیل هنیه، رهبر سابق حماس در تهران به دست رژیم صهیونیستی مذاکرات متوقف شده و جدیتی در پیگیری آن وجود نداشت. اکنون اما خبرها از حضور دیوید بارنیا، رئیس سرویس جاسوسی - تروریستی موساد به نمایندگی از رژیم اشغالگر در قطر به منظور برگزاری دور جدیدی از مذاکرات آتشبس حکایت دارد. رسانهها همچنین از حضور ویلیام برنز، رئیس سرویس جاسوسی - امنیتی ایالات متحده در این دور از مذاکرات به همراه هیات اسرائیلی خبر میدهند. پیش از این جنبش حماس از ارائه پیشنهادی جامع برای دور جدید مذاکرات خبر داده بود. پیش از مذاکره منابعی در جنبش حماس به روزنامه «الشرق» گفته بودند این جنبش در مذاکرات دوحه معامله جامعی را برای توقف جنگ غزه به میانجیها پیشنهاد خواهد داد. به گفته این منابع، معیار پذیرش هرگونه معاملهای، از توقف فوری جنگ شروع میشود. این منابع تأکید کردند: «پیشنهاد حماس در مذاکرات دوحه شامل عقبنشینی رژیم صهیونیستی همزمان با تبادل اسرا به این صورت است که تمام اسرای اسرائیلی یکجا آزاد میشوند».
این منابع اعلام کردند: «جنبش حماس معامله جامعی را ترجیح میدهد که در یک مرحله اجرا شود و به یکباره تا ابد به جنگ پایان دهد. جنبش حماس ایدههای دیگری را که توسط میانجیها مطرح میشود، رد نمیکند اما معیار قبول آن از توقف جنگ شروع میشود». همچنین منابع مجددا مخالفت خود را با طرحهای قبلی رژیم صهیونیستی مثل تبعید رهبران حماس به خارج از غزه اعلام کردند. پیشتر یکی از رهبران حماس گفته بود: «ما همواره با پیشنهادهای آتشبس غزه و تلاشهای میانجیها چه مصر و چه قطر برخورد مثبتی داشته و داریم. ما خطوط قرمزی داریم که آن را به تمام میانجیها اعلام کردهایم. خطوط قرمز ما عقبنشینی کامل اسرائیل از نوار غزه، بازگشت تمام آوارگان به منازلشان و ورود کمکهای بشردوستانه و بازسازی غزه است».
روز یکشنبه گفتوگوهای «دیوید بارنیا» رئیس موساد، ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا و محمد عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر قطر تا شب ادامه داشت و صبح دوشنبه نیز ادامه یافت. طبق گزارشها، این مذاکرات صرفا مذاکرات مقدماتی با هدف تعیین خطوط تقسیم برای امکان ازسرگیری مذاکرات اصلی به منظور دستیابی به توافق آزادی اسراست. یک مقام صهیونیست به کانال ۱۲ اسرائیل گفت: «ما در حال بحث بر سر یک طرح جامع هستیم که ابتکار مصر را در نظر بگیرد. این طرح در ۲ هفته گذشته مطرح شده و جدیدترین طرح برای ارتباطات فعلی است و گفتوگوها خوب بود». این کانال به نقل از این منبع اسرائیلی گزارش داد: «قصد این است که یک نشست چهارجانبه برگزار کنیم و این هفته با مشارکت تیمها شروع خواهیم کرد تا ببینیم آیا راهی وجود دارد که بتوان به توافق رسید». منابع اسرائیلی همچنین تمدید حضور بارنیا در قطر و احتمال بالای پیشرفت مذاکرات را مطرح کردهاند.
به نظر میرسد دور جدید مذاکرات دوحه در حال حاضر در مرحله ابتدایی خود قرار دارد تا شرایط مذاکراتی را برای مسائل اصلی یعنی آتشبس، خروج ارتش اشغالگر از غزه و تبادل اسرا فراهم کند؛ مذاکراتی که تاکنون بارها انجام شده است و هر بار به دلیل زیادهخواهیهای رژیم صهیونیستی به نتیجه نرسیده است. رژیم صهیونیستی پیش از این مواردی را به عنوان امتیاز مطرح کرده که توان دستیابی به آن را ندارد. از آزادی اسرا بدون خروج از غزه گرفته تا ایجاد محورهایی مانند نتساریم و فیلادلفی و همچنین اخراج رهبران حماس از نوار غزه که پیش از دور جدید مذاکرات مطرح شده بود. رژیم صهیونیستی و بویژه نخستوزیر آن بارها مانع دستیابی به توافق صلح شدهاند تا اهدافی را که در میدان نبرد به آن نرسیدهاند در میز مذاکره به دست آورند.
ارتش صهیونیستی در تجاوز گسترده به نوار غزه ۲ هدف بازگرداندن اسرا و نابودی مقاومت اسلامی غزه را برای خود تعیین کرده بود که در دستیابی به هر دوی آنها تا امروز شکست خورده است و همچنان ۱۵۰ اسیر صهیونیست در نوار غزه در اختیار حماس قرار دارند و تلفات نظامیان صهیونیست در غزه نیز رو به افزایش است. این وضعیت به موازات افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان و افزایش تنش با جمهوری اسلامی ایران، مقامات صهیونیست را در وضعیتی بحرانی قرار داده و افزایش فشارها از سوی خانوادههای اسرا، همچنین کشتهشدگان نظامی در جنگ یک سال اخیر مقامات رژیم را مجبور به بازگشت به میز مذاکره کرده است؛ میزی که تاکنون به عنوان ابزاری برای کاهش فشارهای داخلی از سوی مخالفان نتانیاهو استفاده شده و چندان به نتیجه آن امیدی نبوده است.
* درخواست گانتس از نتانیاهو
بنی گانتس، رئیس مخالفان کابینه اسرائیل از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اسرائیل خواست توافق با حماس برای آزادی اسرا از غزه را حتی در صورتی که با «هزینه دردناک» همراه باشد، بپذیرد. بنی گانتس در جلسه پارلمانی حزب «اتحاد قومی» گفت: «شرایط بیش از همیشه برای اجرای یک طرح سریع جهت بازگرداندن اسرا مهیاست. من از نخستوزیر میخواهم همانطور که بهدرستی دستور حمله به ایران را داد، کاری را که برای بازگرداندن پسران و دخترانمان به خانه لازم است انجام دهد، حتی اگر انجام این کار مستلزم تحمل هزینهای دردناک باشد». گانتس تصریح کرد درگیری در غزه ممکن است «چندین سال» به طول بینجامد اما مهم است که اسرا بازگردانده شوند. روز گذشته نیز یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از هزینه دردناک برای رژیم صهیونیستی در مذاکرات دوحه خبر داده بود. گالانت گفته بود: مسؤولیت ما این است که اسیران را به خانههایشان بازگردانیم و هر هدفی را نمیتوان فقط با اقدام نظامی محقق کرد. وی همچنین اعلام کرده بود تلآویو باید برای بازگرداندن اسیران از غزه، به امتیازدهیها و سازشهای دردناک تن دهد.
ارسال به دوستان
تحلیلگران نظامی ارتش صهیونیستی نسبت به تبعات جنگ فرسایشی برای رژیم هشدار دادند
مرگ افزایشی در جنگ فرسایشی
دوشنبه، پس از اجرای 29 عملیات ضدصهیونیستی توسط حزبالله لبنان در روز یکشنبه، عملیاتهای حزبالله لبنان علیه رژیم صهیونیستی تداوم یافت. طی روزهای گذشته عملیاتهای موشکی، پهپادی و راکتی حزبالله لبنان همچنان ادامه یافته و ضربات کشنده و مهلکی به رژیم صهیونیستی وارد شد. روز یکشنبه حزبالله لبنان با حملات پهپادی خود صنایع نظامی واقع در شهرک عکا در شمال حیفا را هدف قرار داد. عملیاتهای پهپادی حزبالله لبنان در کنار عملیاتهای موشکی و راکتی مداوم علیه مستعمرهنشینهای شمال سرزمینهای اشغالی به تهدیدی بزرگ برای امنیت شهرکنشینان و نظامیان صهیونیست تبدیل شده است؛ عملیاتهایی که هدفمند انجام شده و به اهدافی استراتژیک اصابت میکند. طی روزهای گذشته با بالا گرفتن درگیریهای مرزی نیروهای حزبالله لبنان و نظامیان اشغالگر صهیونیست، شهرکهای شمالی و مرکزی سرزمینهای اشغالی سایه ناامنی را بیش از پیش حس کرده و حملات یگانهای موشکی و پهپادی حزبالله لبنان صدای آژیر خطر در عمق سرزمینهای اشغالی را فعال نگاه داشته است. در مرحله جدید حملات پهپادی حزبالله لبنان، صنایع نظامی رژیم صهیونیستی که پیش از این در بانک اهداف نیروهای حزبالله لبنان قرار داشت، هدف قرار گرفت. روز یکشنبه صنایع نظامی یودیفات واقع در بندر عکا هدف حملات پهپادی نیروی هوایی حزبالله لبنان قرار داشت و روز دوشنبه در ساعت 7:05 صبح برای بار دوم به این شرکت نظامی رژیم صهیونیستی با استفاده از پهپاد حمله شد. عملیاتهای پهپادی حزبالله لبنان که تاکنون یک بار هم ویلای شخصی نخستوزیر رژیم صهیونیستی و پیش از آن نیز مقر مخفی تیپ گولانی در جنوب حیفا را هدف قرار داده بود، ناتوانی پدافند هوایی رژیم صهیونیستی را در محافل رسانهای رژیم مطرح کرده است. این ناتوانی به حدی رسیده است که جلسات هیات دولت رژیم موقت صهیونیستی را به مکانی نامعلوم منتقل کرده و امنیت را حتی از مقامات اشغالگر نیز سلب کرده است.
علاوه بر عملیاتهای پهپادی موفق و تاثیرگذار حزبالله لبنان علیه رژیم صهیونیستی، کمینهای نیروهای یگان رضوان و سایر رزمندگان حزبالله علیه اشغالگران صهیونیست تلفات بسیاری را بر ارتش صهیونیستی وارد کرده است. شمار تلفات اعلام شده از سوی ارتش اشغالگر از ابتدای هفته جاری رو به افزایش است و به گزارش رسانههای صهیونیست تنها در یک روز 13 نظامی اشغالگر در جنوب لبنان هلاک شدند. همچنین برخی ژنرالهای ارتش صهیونیستی نسبت به خطر جنگ فرسایشی جبهه جنوب برای رژیم هشدار دادند. اسرائیل زیو، فرمانده ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی نسبت به وضعیت فعلی ارتش اشغالگر در جنوب لبنان هشدار داد. وی در سخنانی نسبت به خطر جنگ فرسایشی در جنوب لبنان هشدار داد و اعلام کرد جنگ فرسایشی همواره برای ارتش رژیم زیان بیشتری نسبت به طرف مقابل به همراه دارد. به همین دلیل نیز ارتش رژیم صهیونیستی در اغلب جنگهای خود با کشورهای منطقه از جنگ فرسایشی و طولانی پرهیز کرده است. طبق نظر فرماندهان نظامی ارتش صهیونیستی، برخلاف انتظار، حزبالله لبنان توانسته است توان خود را در مدت کوتاهی پس از ترور رهبران و فرماندهان خود بازیابی کند و در شرایط فعلی نیز ساختار فرماندهی نظامی و سیاسی حزبالله لبنان در سایه قرار دارد. در این شرایط حزبالله توانسته است با تداوم عملیاتهای موشکی، پهپادی و اجرای کمینهای دقیق و کشنده خود ارتش رژیم را در دستیابی به اهداف تعیینشده ناکام بگذارد.
از سوی دیگر صدای آژیر خطر در شهرکهای شمال و حتی مرکزی سرزمینهای اشغالی به صورت ممتد به گوش میرسد و شرایط را برای شهرکنشینان غیرقابل تحمل کرده است. بالا رفتن تعداد تلفات در بین نظامیان و حتی شهرکنشینان در حملات پهپادی و موشکی حزبالله لبنان در کنار کمینهای مرگبار نیروهای تکاور حزبالله لبنان، سیاستمداران رژیم را تحت فشار قرار خواهد داد و ارتش صهیونیستی نیز پس از ترور فرماندهان و رهبر حزبالله لبنان، آیتالله شهید سیدحسن نصرالله دیگر توانی برای دستاوردسازی از اقدامات جنگافروزانه خود در منطقه ندارد و رو به بمباران اهداف غیرنظامی آورده است؛ اقدامی که منجر به اقدام متقابل حزبالله لبنان و ضربات متعدد به اهداف استراتژیک در عمق سرزمینهای اشغالی میشود.
ارسال به دوستان
رویکرد رژیم صهیونیستی به خلع سلاح و کنترل تسلیحات
مهدیه شادمانی*: سال ۱۹۷۸ میلادی سند اجلاس فوقالعاده مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیرامون خلع سلاح تصویب شد و بنا بر قطعنامه ۱۲ دسامبر ۱۹۹۵ میلادی، از ۲۴ اکتبر تا ۳۰ اکتبر هفته خلع سلاح نامگذاری شده است. از جمله اهداف این سند عبارتند از: حفظ امنیت و صلح بینالمللی، حمایت از اصول بشری، حمایت از غیرنظامیان، ترویج توسعه پایدار، تقویت اعتماد میان کشورها و جلوگیری یا پایان دادن به منازعات مسلحانه.
* ارکان مهم دستور کار خلع سلاح
دستورکار خلع سلاح شامل ۴ رکن کلیدی است که هرکدام گامهای عملی را از طریق مشارکتهای تقویتشده و تعهد تزلزلناپذیر دارد:
خلع سلاحی که بشریت را نجات میدهد: این مورد به دنبال جهان عاری از سلاحهای هستهای، هنجارهای تقویتشده علیه دیگر سلاحهای کشتار جمعی و جلوگیری از حوزههای جدید رقابت و درگیری استراتژیک است.
خلع سلاحی که جان انسانها را نجات میدهد: این جنبه بر کاهش اثرات انسانی سلاحهای متعارف و رسیدگی به مسائل مربوط به انباشت بیش از حد و تجارت غیرقانونی این سلاحها تمرکز دارد.
خلع سلاح برای نسلهای آینده: بر استفاده مسؤولانه از پیشرفتهای فناوری، بویژه در علم، تضمین کنترل انسان بر سلاحها و هوش مصنوعی و ارتقای صلح و ثبات در فضای سایبری تاکید میکند.
تقویت مشارکت برای خلع سلاح: این جنبه شامل احیای نهادها و فرآیندهای خلع سلاح، همکاری با سازمانهای منطقهای، تضمین مشارکت کامل و برابر زنان، توانمندسازی جوانان به عنوان کاتالیزورهای تغییر و تقویت نقش جامعه مدنی و مشارکت بخش خصوصی در تلاشهای خلع سلاح است.
* ارزیابی انتقادی از اسرائیل در کنترل تسلیحات
با وجود سیاستهای سازمان ملل مبنی بر خلع سلاح اما به دلیل فضای آنارشیک، الگوهای تعامل بین دولتها به سمت خصومت سوق یافته و گرایش به نظامیگری غالب شده است، بنابراین در اختیار داشتن سلاحهای نامتعارف از قبیل بمب اتم، سلاحهای بیولوژیک، شیمیایی یا موشکهای کروز و بالستیک یکی از مولفههای اصلی تقویت توان نظامی شده است.
با بررسی محیط امنیتی نقاط مختلف جهان چنین به نظر میرسد منطقه غرب آسیا به دلیل دخالتهای فرامنطقهای، حکومتهای چندپاره و بیثبات و حضور رژیم نامشروع صهیونیستی محل گسترش سلاحهای کشتار جمعی شده است.
در این میان توسعه صنایع تسلیحاتی اسرائیل به عنوان مولفه اصلی نابسامانی امنیتی و تعارضات سیاسی در غرب آسیا تلقی میشود. بر اساس گزارش منابع مختلف، ذخایر نظامی رژیم صهیونیستی بین ۸۰ تا ۴۰۰ کلاهک هستهای را شامل میشود. کارشناسان صهیونیست تخمین میزنند این رژیم دارای ابزارهای زمینی، هوایی و دریایی برای استفاده از این کلاهکهاست.
بر اساس گزارشها، ستون فقرات این سهگانه شامل موشکهای کروز زیردریایی، همچنین موشکهای بالستیک متوسط و قارهپیما است و هواپیماهای جنگی دوربرد نیروی هوایی رژیم صهیونیستی برای انجام حملات اتمی و حملات استراتژیک مستقر هستند.
موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم (SIRPI) نیز معتقد است رژیم صهیونیستی ۸۰ کلاهک هستهای دارد.
جنگ غزه نیز که از اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، نمایانگر انواع گوناگونی از جنایت علیه بشریت است که حتی اسرائیل برای افزایش سطح منازعه بدون توجه به اصول انسانی و قواعد حقوق بشری ابایی از تهدید غزه به سلاح هستهای ندارد اما در میان کشتار و قتلعام این رژیم در فلسطین و ناتوانی ساختارهای جهانی در زمینه خلع سلاح شاهد ریاست رژیم صهیونیستی بر کنفراس خلع سلاح ۲۰۲۴ سازمان ملل نیز بودهایم (!) به واقع بهتآور است که مقامهای رژیم به جای پاسخ به جنایتهای صورت گرفته در غزه از جمله استفاده از انواع سلاحهای ممنوعه مانند فسفر سفید چگونه میتوانند به ریاست کنفرانس خلع سلاح انتخاب شوند، جز در سایه نفوذ دولتهای حامی رژیم صهیونیستی و استانداردهای دوگانه سازمانهای بینالمللی!
رژیم صهیونیستی بدون عضویت در هیچ یک از اسناد الزامآور بینالمللی ناظر بر خلع سلاح اقدام به انباشت انواع تسلیحات کشتار جمعی کرده و عامل اصلی بیثباتی و ناامنی غرب آسیا به شمار میرود.
حال با توجه به جنایات جنگی و استفاده از انواع سلاحهای ممنوعه در غزه، چگونه میتوان انتظار تعهد به قواعد و اصول اولیه حقوق بینالملل و ترتیبات جمعی بینالمللی موجود را از رئیس کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل داشت؟!
در جمعبندی نهایی باید گفت جهان با گسترش سلاحهای کشتار جمعی اسرائیل و تهدیدات آن بر امنیت دنیا، یکجانبهگرایی آمریکا، ناتوانی سازمان ملل و شورای امنیت در اتخاذ تدابیر لازم برای توقف نقض فاحش حقوق بینالملل و تشدید رقابتهای راهبردی قدرتهای بزرگ، شاهد سیر منفی شاخصهای جهانی امنیت و صلح بوده و هیچ معاهدهای در جهت تقویت هنجارها علیه سلاحهای کشتار جمعی و درگیری استراتژیک تاکنون اثرگذار نبوده است.
کارشناس روابط بینالملل *
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|