|
اخبار
پزشکیان: برای پاسداشت خون شهیدان باید به مردم خدمت کنیم
رئیسجمهور گفت: هر کس میخواهد خدمت کند این گوی و این میدان. ما موظفیم بهخاطر خون شهدا به این مردم عزیز خدمت کنیم که شهدا هم از ما راضی باشند و بدانند ما با تمام وجود به این مردم خدمت میکنیم.
مسعود پزشکیان ظهر دیروز در مراسم افتتاح موزههای دفاعمقدس طی سخنانی گفت: نخبگان دانشگاهی خیلی بهتر از ما بودند اما رفتند و جانشان را به خاطر این انقلاب و این کشور فدا کردند. این جهادی که ما امروز در پیش داریم کمتر از شهادت نیست، چرا که باید هر روز با نفس اماره خود بجنگیم و منیت خود را کنار بگذاریم.
وی افزود: هر روز باید این منیتها را مهار کنیم تا بتوانیم دست به دست هم دهیم تا مشکلات مردم را حل کنیم. باید دعواها را کنار بگذاریم؛ اینها دعوای قدرت، پست و مقام است.
وی اظهار کرد: اگر باور و اعتقاد دوران دفاعمقدس باشد هیچ قدرتی نمیتواند نگاه چپ به کشور ما داشته باشد. اگر امروز ملاحظه میکنیم که مثلا ممکن است بیایند و بزنند، حضرت امام میفرمودند آمریکا اگر هم بزند با این مردم میخواهد چکار کند؟ مگر میتواند اینجا بماند؟ میتواند بزند ولی نمیتواند بماند؛ پس نمیتواند ما را تسلیم کند.
وی ادامه داد: دوستان دوران دفاعمقدس ما نخبگان دانشگاهی بوده و خیلی بهتر از من بودند ولی جانشان را دادند و شهید شدند تا ما آن راه را ادامه دهیم. جهاد امروز ما سختتر از شهادتی است که آنها داشتند، چون ما هر روز باید با نفس اماره خود بجنگیم و منیتها را مهار کنیم تا مشکلات را حل کنیم. دعواهای امروز ما برای قدرت، مقام و اسم و شهرت است؛ اگر نه چه دعوایی بین ما و شما هست؟
***
وزیر دفاع: ایران توان انجام دهها عملیات مثل «وعده صادق» را دارد
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از برگزاری جلسه این کمیسیون با حضور امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خبر داد.
ابراهیم رضایی افزود: در این جلسه، امیر نصیرزاده آخرین وضعیت دفاعی کشور را تشریح و به حمله اخیر رژیم صهیونیستی نیز اشاره کرد. وی تاکید کرد هدف رژیم صهیونیستی از این حمله، کند کردن توان آفندی و پدافندی ایران بوده است اما به هیچیک از اهداف خود نرسید.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: وزیر دفاع به چرخه تولید موشک و سامانههای پدافندی اشاره کرد و گفت: آسیب چندانی به این چرخه وارد نشده و آسیبها ترمیم شده است. همچنین وی اعلام کرد 90 درصد موشکهای ایرانی در عملیات «وعده صادق 2» به اهداف اصابت کردند و رژیم صهیونیستی واقعیتها را سانسور کرده است. امیر نصیرزاده افزود جمهوری اسلامی ایران توان انجام دهها عملیات مشابه «وعده صادق» را دارد و از توان پدافندی بالایی برخوردار است.
رضایی تصریح کرد: در ادامه جلسه، اعضای کمیسیون نظرات و اعتراضات خود را مطرح کردند. آنها نسبت به دولتهای اردن و عراق که آسمان خود را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دادهاند، اعتراض کردند. همچنین لزوم عملیات پیشدستانه و قاطع علیه رژیم صهیونیستی و از بین بردن اراده این رژیم، تقویت سامانههای پدافندی و در پیش گرفتن استراتژی جنگ نامتقارن از جمله محورهای مورد بحث اعضای کمیسیون بود.
***
قالیباف انتخاب دبیرکل جدید حزبالله لبنان را تبریک گفت
محمدباقر قالیباف انتخاب مهندس شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل جدید حزبالله لبنان را تبریک گفت.
متن پیام رئیس مجلس شورای اسلامی به این شرح است: «انتخاب هوشمندانه جنابعالی که بحمدالله دارای چهرهای خدوم و مبارز توام با تجربیات، تعهد و التزام به اصول و اهداف جبهه مقاومت و حزبالله لبنان هستید از سوی آن مجموعه مبارز و انقلابی را تبریک عرض میکنم.
به طور یقین عرصههای مقاومت و مبارزه با جبهه کفر و اقدامات ضدبشری رژیم صهیونیستی و متجاوز با حضور چهرههای ممتاز جبهه مقاومت و رزمندگان سلحشور همچون جنابعالی، همواره تجلی پایداری و ایستادگی و نصرت و ظفر الهی خواهد بود و دشمنان کوردل بدانند با شهادت چهرههای درخشان محور مقاومت هیچ خلل و خدشهای در دل رزمندگان و اهداف مبارزه وارد نخواهد داشت.
با گرامیداشت یاد و خاطره رهبر مجاهد شهید سیدحسن نصرالله، دبیرکل قهرمان حزبالله لبنان و دیگر شهدای گرانقدر و والامقام جبهه مقاومت، انشاءالله با حضور جنابعالی و مجاهدت رزمندگان مقاومت اسلامی و پشتیبانی ملت استوار لبنان و اتحاد امت اسلام شاهد شکست و نابودی کامل رژیم صهیونیستی و تحقق نصرت الهی جبهه مقاومت باشیم.
ارسال به دوستان
ولایتی: شیخ نعیم قاسم پیشتاز مبارزه با صهیونیزم است
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در پیامی ضمن تبریک انتخاب دبیرکل جدید حزبالله لبنان، شیخ نعیم قاسم را پیشتاز مبارزه با صهیونیزم در همه عرصهها دانست. در بخشی از پیام علیاکبر ولایتی آمده است: تحولات پرشتاب و پیچیدگیها در دوران جدید و تلاش دشمنان در طراحی توطئههای شوم برای امت اسلام، گسترش نگاه وحدتآفرین مسلمانان و تاکید بر انسجام و اتحاد بیش از پیش را ضرورتی انکارناپذیر کرده است.
ارسال به دوستان
واکنش توهینآمیز آلمان در ماجرای قصاص جمشید شارمهد، حمایت بیقید و شرط این کشور از تروریسم و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان را یادآوری میکند
سیاهکاری برلین
گروه سیاسی: سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان دیروز در پی بیانیه بسیار تند و وقحیانه وزیر خارجه آلمان درباره اعدام جمشید شارمهد، با خطاب قرار دادن آنالنا بربوک، تصریح کرد: «خود را پشت شعارهای حقوق بشری منافقانه پنهان نکنید، چرا که حتی مردم خودتان هم ادعاهای متکبرانه حقوق بشری شما را به سخره میگیرند».
به گزارش «وطن امروز»، به نظر میرسد دولت آلمان تصمیم گرفته است نقش پلیس بد را در اروپا برای ایران بازی کند. مدتی است دولتمردان این کشور به هر بهانهای که شده، مواضع تندی علیه کشورمان اتخاذ میکنند. همین چند روز پیش (پنجم آبان) بود که بعد از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به اهدافی در ۳ استان کشور، صدراعظم آلمان به جای اینکه متجاوز را محکوم کند، در حالی که مدعی شده بود اسرائیل تلاش کرد در این حملات تلفات انسانی حداقلی داشته باشد تا فرصتی برای کاهش تنش باشد، گفت: «پیام ما به ایران این است که واکنش تشدیدکننده باید متوقف شود تا راهحلهای مسالمتآمیز ارائه شود».
همچنین فراموش نکردهایم که تابستان امسال، دولت آلمان به بهانههای واهی، چند مرکز اسلامی را در این کشور تعطیل کرد و از جمله با تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ (وابسته به ایران)، مدتی بعد محمدهادی مفتح، رئیس این مرکز اسلامی را از آلمان اخراج کرد؛ اقدامی که البته با واکنش ایران همراه بود و قوهقضائیه نیز دستور تعطیلی برخی اماکن بدون مجوز وابسته به سفارت آلمان در تهران را صادر کرد.
همچنین آلمان در میان کشورهای اروپایی در موضوع جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان، بیشترین جانبداری را از اسرائیل انجام میدهد و حتی در اوج وحشیگریهای ارتش تروریست صهیونیست نیز اعلام کرده است فروش سلاح به این رژیم جعلی را متوقف نمیکند. این امر در حالی است که طی ماههای گذشته بسیاری از کشورهای اروپایی تحت فشار نهادهای حقوق بشری در ارسال سلاح به اسرائیل تجدیدنظر کردهاند. چنانکه حتی انگلیس به عنوان موسس و یکی از حامیان اصلی اسرائیل نیز طی یک ماه گذشته ۳۰ مجوز از ۳۵۰ مجوز صادرات تسلیحات به اسرائیل را به دلیل نگرانی از اینکه اسرائیل ممکن است قوانین بشردوستانه بینالمللی را نقض کند، به حالت تعلیق درآورد.
* احضار کاردار ایران در برلین
دیروز نیز در پی سیاست مغرضانهای که مدتی است دولت آلمان علیه کشورمان اتخاذ کرده، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و همچنین آنالنا بربوک، وزیر خارجه این کشور در واکنش به اعدام شارمهد، مدعی عواقب جدی برای تهران شدند! همچنین وزارت خارجه آلمان به بهانه اعدام سرکرده گروهک تروریست «تندر» که شهروند دوتابعیتی ایرانی - آلمانی بود، کاردار ایران در برلین را احضار کرد. وزارت خارجه آلمان در بیانیهای ضمن اشاره به احضار کاردار ایران در برلین، اعلام کرد سفیر برلین در تهران مراتب اعتراض آلمان را به وزارت خارجه ایران ابراز کرده و بهمنظور مشورت به برلین فراخوانده شده است. این وزارتخانه در این بیانیه افزود: سفیر آلمان در تهران، با وزیر امور خارجه ایران دیدار و «شدیدترین اعتراض» خود را درباره اعدام شارمهد ابراز کرده است.
بیانیه وزیر خارجه آلمان در بخشهایی به حدی تند و زننده است که میتوان گفت در مواضع ضد ایرانی، بیسابقه و حتی به دور از اصول و قواعد دیپلماتیک است.
* عراقچی: آنالنا بربوک! فریبکاری بس است
در پی اظهارات وزارت خارجه آلمان و احضار کاردار ایران در این کشور، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس خطاب به مقامهای آلمانی تصریح کرد: حتی مردم خودتان هم ادعاهای متکبرانه حقوق بشری شما را به سخره میگیرند.
وی نوشت: «هیچ تروریستی در ایران از مصونیت برخوردار نیست، حتی اگر از سوی آلمان حمایت شود؛ جمشید شارمهد، تبعه ایرانی، آشکارا و بدون شرم هدایت حمله تروریستی به یک مسجد را بر عهده داشت که منجر به شهادت ۱۴ نفر از مردم بیگناه از جمله زنان و کودکان شد؛ بیش از ۲۰۰ نفر نیز مجروح شدند؛ شواهد عمومی و در دسترس برای همه است».
عراقچی در ادامه تاکید کرد: «پاسپورت آلمانی برای هیچکس، چه رسد به یک جنایتکار تروریست، مصونیت نمیآورد؛ آنالنا بربوک! فریبکاری و دستکاری روانی بس است؛ از حمایت از کودککشان و تروریستها دست بردارید و خود را پشت شعارهای منافقانه حقوق بشری پنهان نکنید».
رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه ما سلاحهای شیمیایی را که آلمان در اختیار رژیم صدام قرار داد، فراموش نکردهایم، نوشت: «دولت شما در نسلکشی جاری اسرائیل شریک جرم است؛ آلمان تامینکننده شماره ۲ سلاحهای مرگبار اسرائیل در کارزار نسلکشی در غزه و کشتار در لبنان است؛ به اطراف نگاه کنید، حتی مردم خودتان هم ادعاهای متکبرانه حقوق بشری شما را به سخره میگیرند».
دستگیری تروریست معدوم جمشید شارمهد توسط وزارت اطلاعات ایران انجام شد. در پرونده او و گروه تروریست «تندر» جنایتهای بسیاری مانند بمبگذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز و قصد انفجار سد سیوند شیراز مشاهده میشود که در این میان بمبگذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز حادثهای خونبار بود که باعث شد افراد بیگناه بسیاری در آن به شهادت برسند. شارمهد همان تروریستی است که اعترافات تصویری او به تهدید مردم ایران برای انجام عملیات مسلحانه و تروریستی حتی قبل از دستگیری وی نیز موجود است. در یکی از همین فیلمها، شارمهد پیش از دستگیری میگوید: «ما خجالت نمیکشیم کسی را بکشیم. مگر انفجار شیراز را انکار کردیم! ما ترور میکنیم. وحشت ایجاد میکنیم».
مرکز رسانه قوهقضائیه روز دوشنبه (هفتم آبان) اعلام کرد پس از طی روال قانونی و تأیید نهایی رأی دادگاه در دیوان عالی کشور، حکم شارمهد صبح همان روز (دوشنبه) به اجرا درآمد و او به سزای اعمالش رسید.
***
سفیر آلمان به وزارت خارجه احضار شد
دیروز همچنین سفیر آلمان در تهران در اعتراض به موضعگیری مداخله جویانه برخی مقامات آلمانی در ارتباط با صلاحیتهای قضایی جمهوری اسلامی ایران بهوزارت خارجه احضار شد.
ارسال به دوستان
تشییع پیکرهای شهدای حادثه تروریستی تفتان روز گذشته در چند نقطه کشور برگزار شد
حماسه مردم در تشییع شهدای مدافع امنیت
گروه سیاسی: دیروز چند شهر کشورمان شاهد مشایعت باشکوه پیکرهای مطهر شهدای حادثه تروریستی تفتان سیستان و بلوچستان بود؛ حادثهای که در آن 10 نفر از نیروهای فراجا به شهادت رسیدند.
دیروز پیکر مطهر شهید مدافع امنیت ستوان سوم هادی زارعباغبیدی از شهدای حادثه تروریستی سیستان و بلوچستان در یزد به خاک سپرده شد. همچنین استان گیلان نیز شاهد تشییع پیکرهای ۲ شهید مدافع امنیت علیرضا آقاجانیامیرهنده در حرم «سلطان سیدجلالالدین اشرف» آستانه اشرفیه و پویا رحمتطلبضیابری در زادگاهش گیلان بود. مردم گیلان در تشییع پیکرهای این ۲ شهید مدافع وطن و امنیت حماسه دوبارهای خلق کردند.
پیکر شهید ایمان درویشی از دیگر شهدای حادثه تروریستی تفتان نیز با حضور پرشور گروههای مردمی، خانواده معظم شاهد، مسؤولان و نیروهای نظامی و انتظامی استان گلستان در شهر کلاله تشییع و در گلزار شهدای این شهر به خاک سپرده شد.
مراسم تشییع پیکر شهدای اصفهانی عملیات تروریستی تفتان هم صبح دیروز سهشنبه ۸ آبان ۱۴۰۳ در ستاد فرماندهی انتظامی استان اصفهان برگزار شد. سرباز شهید مهدی پریشانیفروشانی متولد خمینیشهر، سرباز شهید صالح نوربخشحبیبآبادی متولد اصفهان و سرباز شهید پویا صالحییلمهعلیآبادی متولد مبارکه، از اهالی استان اصفهان بودند که در حادثه تروریستی گوهرکوه تفتان به درجه والای شهادت نائل آمدند.
پیکرهای مطهر چند شهید دیگر این حادثه نیز روز دوشنبه هفتم آبان تشییع شده بود.
اسامی شهدای حادثه تروریستی تفتان سیستانوبلوچستان به این ترتیب است:
شهید علیرضا علیزاده متولد شیراز، شهید مهدی پریشانیفروشانی متولد خمینیشهر، شهید صالح نوربخشحبیبآبادی متولد اصفهان، شهید پویا صالحییلمهعلیآبادی متولد مبارکه، شهید کادر ستوان سوم ایمان درویشی دارای ۲ فرزند متولد کلاله، شهید کادر استوار دوم علیرضا آقاجانیامیرهنده متولد لاهیجان، شهید کادر ستوان سوم مهدی خموشیعلیآبادی دارای ۲ فرزند متولد مشهد، شهید کادر سروان نعمتالله نوری دارای ۴ فرزند متولد زابل، شهید کادر استوار یکم هادی زارعباغبیدی دارای ۲ فرزند متولد یزد و شهید کادر گروهبان یکم پویا رحمتطلبضیابری متولد رشت.
ارسال به دوستان
یادداشت
ضرورت و اهمیت امنیت روانی در جامعه
سلمان مالکی: در جوامع پیچیده معاصر، امنیت روانی به عنوان بعدی اساسی و اغلب نادیده گرفتهشده در پایداری ملی و بینالمللی ظهور کرده است. امنیت روانی که شامل سلامت عاطفی و ذهنی افراد و جوامع میشود، زیربنای جامعه مقاوم است. از دیدگاه علوم سیاسی و روابط بینالملل، این مفهوم بویژه برای درک اینکه چگونه ادراکات، باورها و حالات ذهنی، رفتار انسانی را هدایت میکنند، فرآیندهای سیاسی را تحت تأثیر قرار میدهند و در نهایت مسیر ملتها را شکل میدهند، اهمیت دارد. با ظهور تهدیدات جهانی، از جمله تروریسم، بحرانهای اقتصادی، جنگ اطلاعاتی و رسانهای و تأثیرات گره خوردن زیست مجازی با زیست واقعی، امنیت روانی دیگر فقط یک پسزمینه نیست، بلکه عنصری اساسی از امنیت ملی و تابآوری به شمار میرود.
در سالهای اخیر، پیشرفت سریع فناوریهای ارتباطی و گسترش رسانههای اجتماعی آسیبپذیریهای روانی را تشدید کرده و میدان نبرد جدیدی جهت نفوذ و کنترل به وجود آورده است. با افزایش پیوندهای اطلاعاتی جهانی، دولتها، بازیگران غیردولتی و نهادهای بینالمللی با تهدیدات جدیدی مواجه میشوند که مستقیماً بر حالت روانی و عاطفی جمعیتها تأثیر میگذارد. اطلاعات نادرست، دستکاری سایبری و عملیات روانی، به ابزارهایی از سیاستگذاری مدرن تبدیل شدهاند که با هدف قرار دادن حس اعتماد، امنیت و هویت شهروندان، جوامع را از درون تحت تأثیر قرار میدهند. این بُعد نامرئی از درگیری که در آن ایدهها، روایتها و ترسها به چالش کشیده میشود، نشاندهنده ضرورت چارچوبهای سیاسیای است که امنیت روانی را به عنوان رکن اصلی پایداری ملی در اولویت قرار دهد.
تأثیر امنیت روانی فراتر از سلامت فردی است؛ این مفهوم بر همبستگی اجتماعی، بهرهوری اقتصادی و اعتماد عمومی به نهادهای حکومتی تأثیر میگذارد. در دولتهای شکننده، نبود امنیت روانی میتواند به فروپاشی حکمرانی منجر شود، زیرا شهروندان به ایدئولوژیهای افراطی، اطلاعات نادرست و تقسیمات اجتماعی گرایش پیدا میکنند. برای قدرتهای تثبیتشده، چالش اصلی در مقابله با آسیبپذیریهای روانی است که ممکن است توسط دشمنان خارجی، بویژه از طریق ابزارهای سایبری ایجاد شود.
بنابراین، امنیت روانی برای جوامع به اندازه امنیت نظامی و اقتصادی حیاتی است و پرداختن به آن به طور مؤثر نیازمند رویکردی چندبُعدی است که ترکیبی از قدرت سخت (مقررات دولتی و مکانیسمهای دفاع سایبری)، قدرت نرم (سواد رسانهای و دیپلماسی فرهنگی) و نئوپولیتیک به معنای بهرهبرداری راهبردی از اطلاعات و دانش در جهت تقویت مقاومت در جامعه را دربر میگیرد.
در دنیایی که مفاهیم قدرت نرم و سخت به طور پیوسته در حال تحول و ادغاماند، امنیت روانی به عنوان عنصر حیاتی برای «قدرت هوشمند» مطرح میشود و بینشهایی را درباره چگونگی تأثیر «روان جمعی» جوامع بر توازن قدرت در مقیاس جهانی ارائه میدهد.
* تعریف و دامنه امنیت روانی
امنیت روانی شامل جنبههای متعددی است، این مفهوم به یک حالت پایدار ذهنی، حفاظت از آسیبهای روانی و اطمینان از اینکه محیط فرد ناگهان خصمانه یا تهدیدآمیز نخواهد شد، اشاره دارد. برخلاف امنیت فیزیکی که بر حفاظتهای ملموس از آسیب بدنی تمرکز دارد، امنیت روانی به معنای اطمینان از آرامش خاطر و ثبات عاطفی است. برای افراد، این موضوع به شکل آرامش درونی، تابآوری و نگرش پایدار به زندگی تجلی مییابد، در حالی که برای جامعه به طور کلی، حمایت از همبستگی اجتماعی، اعتماد متقابل و ارتباطات سازنده است.
* چرا امنیت روانی در جامعه اهمیت دارد؟
1- پایهای برای سلامت روان: امنیت روانی یکی از عناصر بنیادی سلامت روان است. بدون حس امنیت روانی، افراد بیشتر در معرض اضطراب، استرس و افسردگی قرار دارند که میتواند باعث طیف وسیعی از مشکلات شخصی و اجتماعی شود. جوامعی که به امنیت روانی اهمیت میدهند، معمولاً سطوح کمتری از اختلالات روانی دارند و در نتیجه، بارهای اقتصادی - اجتماعی کمتری مرتبط با هزینههای بهداشتی و کاهش بهرهوری را تجربه میکنند.
2- ترویج ثبات و همبستگی اجتماعی: هنگامی که افراد احساس امنیت میکنند، بیشتر احتمال دارد به طور مثبت و موثر در جوامع خود مشارکت کنند و روابط اعتمادآمیزی برقرار کنند. این ثبات، اتحاد و همکاری را تقویت میکند که برای مقابله با چالشهای مشترک، پرورش نوآوری و ایجاد تابآوری در برابر تهدیدات خارجی، ضروری است. جوامعی که فاقد امنیت روانی هستند، ممکن است دچار تقسیمات، عدم اعتماد و تنشهای اجتماعی بیشتری شوند که آنها را نسبت به درگیری و اختلالات آسیبپذیرتر میکند.
3- تابآوری در برابر دستکاری رسانهای و جنگ روانی: در دنیای امروز که تحت تأثیر رسانه قرار دارد، افراد به طور مکرر با اطلاعات جنجالی، اطلاعات نادرست و تکنیکهای رسانهای مواجه هستند که به منظور تحریک واکنشهای احساسی طراحی شدهاند. جوامعی که در امنیت روانی سرمایهگذاری میکنند، بهتر قادر به مقاومت در برابر این تکنیکها هستند، زیرا افراد دارای یک بنیاد ذهنی پایدار و آگاهی انتقادی هستند که احتمال پنیک (وحشت عمومی) یا انحراف افکار عمومی را کاهش میدهد. این تابآوری بویژه در زمینه جنگ رسانهای اهمیت دارد؛ جایی که امنیت روانی به عنوان یک سپر در برابر ترس عمل میکند.
4- افزایش بهرهوری و رشد اقتصادی: جامعه ایمن به لحاظ روانی، جمعیتی است که بهرهوری، نوآوری و تمرکز بیشتری دارد. هنگامی که افراد از فشار ذهنی مداوم آزاد هستند، بهتر میتوانند انرژی خود را در کار، تلاشهای خلاقانه و وظایف حل مساله متمرکز کنند. این امر به رشد اقتصادی و پیشرفت اجتماعی منجر میشود. امنیت روانی نهتنها برای افراد به صورت شخصی مفید است، بلکه اثرات مثبتی دارد که تمام اقتصادها و صنایع را تقویت میکند.
چالشهای امنیت روانی
الف- فشارهای اقتصادی - اجتماعی رو به افزایش: ناپایداری اقتصادی، ناامنی شغلی و نابرابریهای اجتماعی تهدیدات قابل توجهی برای امنیت روانی هستند. این فشارها استرس، عدم اطمینان و حتی ترس ایجاد میکنند که ثبات درونی افراد و جوامع را مختل میکند.
ب- نفوذ رسانهای و فناوری: تأثیر رسانه و فناوری بر زندگی افراد میتواند امنیت روانی را تضعیف کند، زیرا احساسات و ارتباطات مداوم باعث افزایش سطح استرس میشود. رسانههای اجتماعی بویژه اشکال جدیدی از مقایسه اجتماعی، آزار سایبری و اطلاعات نادرست را معرفی میکنند که بر سلامت روان افراد و حس امنیت آنها تأثیر میگذارد.
پ- قطببندی سیاسی و عدم اعتماد: در جوامع با قطببندی سیاسی بالا، امنیت روانی اغلب آسیب میبیند. عدم اعتماد بین گروهها، ترس از انتقام و فقدان گفتوگو میتواند به محیطی منجر شود که در آن افراد احساس ناامنی روانی میکنند. این وضعیت میتواند پیوندهای اجتماعی را تضعیف کند و به انزوا، ترس و تنشهای بالا در درون جوامع منجر شود.
* ضرورت ابتکارات امنیت روانی
برای مقابله با این چالشها و محافظت از سلامت روان، ضروری است استراتژیهایی برای تقویت امنیت روانی پیادهسازی شود. نمونههایی از این استراتژیها شامل تنظیمگری فضای رسانه و مطبوعات، ترویج آگاهی درباره سلامت روان، توسعه سامانههای حمایتی اجتماعی، تشویق مشارکت مردمی و بهبود دسترسی به مشاوران سلامت روان است. علاوه بر این، برنامههای آموزشیای که بر تابآوری، سواد رسانهای و تفکر پویا تأکید میکنند، میتوانند افراد را با ابزارهایی تجهیز کنند که به آنها کمک کند در دنیای پیچیده و پر از رسانه حرکت کنند. این ابتکارات نهتنها از امنیت روانی فردی حمایت میکنند، بلکه به تقویت یک جامعه قویتر و تابآور که قادر به انطباق با چالشها باشد، کمک میکنند.
* نتیجهگیری
امنیت روانی یک نیاز بنیادین است که فراتر از رفاه فردی میرود؛ امنیت روانی ستون فقرات یک جامعه شکوفاست. با اولویت دادن به امنیت روانی، جوامع میتوانند فرهنگی از اعتماد، همکاری و تابآوری ایجاد کنند که به نفع تمام مردم باشد. در دنیایی که فشارهای خارجی به طور مداوم در حال تحول است، جوامع باید بر ایجاد محیطهایی تأکید بیشتری داشته باشند که در آن امنیت روانی قابل دستیابی و پایدار باشد. از طریق استراتژیهای سنجیده، آگاهی و حمایتهای پیشگیرانه، جوامع میتوانند افراد را محافظت و توانمند کنند و پایهای برای ثبات و رشد ایجاد کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|