|
ارسال به دوستان
اخبار
نمایشهای سراسر کشور ۲ شب روی صحنه نمیروند
به دلیل همزمانی با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، نمایشهای سراسر کشور به مدت ۲ شب روی صحنه نمیروند. بنا بر اعلام شورای نظارت و ارزشیابی، همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، نمایشهای سراسر کشور از زمان اذان مغرب روز پنجشنبه ۲۴ آبان تا پایان روز جمعه ۲۵ آبان، به صحنه نمیروند. در این محدوده زمانی، نمایشهای مذهبی و مناسبتی، مطابق قوانین شورای ارزشیابی و نظارت و مقررات سالن اجرا، میتوانند روی اجرای خود ادامه دهند. اجرای نمایشها از روز شنبه ۲۶ آبان از سر گرفته میشود.
***
تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره رشد
مهلت ارسال آثار به پنجاهوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلم رشد تا ۵ آذر تمدید شد. معصومه جواهری، دبیر کمیته اجرایی پنجاهوچهارمین جشنواره فیلم رشد با اشاره به تمدید مهلت ارسال آثار به این جشنواره اعلام کرد: علاقهمندان میتوانند آثار خود با محوریت تربیتی، آموزشی و سرگرمی را در 5 قالب داستانی بلند و کوتاه، مستند داستانی کوتاه و بلند، پویانمایی و فیلمنامه از طریق وبگاه جشنواره ارسال کنند. به گفته جواهری، مهلت ارسال آثار به پنجاهوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلم رشد تا ۵ آذر تمدید شد. وی افزود: این رویداد فرهنگی و هنری از اول تا پنجم دی با هدف تقدیر از آثار مروج علمی و تربیتی در حوزه کودک و دانشآموز برگزار میشود. مسؤول کمیته اجرایی پنجاهوچهارمین جشنواره فیلم رشد گفت: این جشنواره با نگاهی جریانساز و مستمر به حوزه فیلمسازی با محوریت تربیتی و آموزشی و سرگرمی برای جامعه حساس و پرمخاطب کودک و نوجوان ما از تمام ظرفیتهای موجود و مؤثر در این زمینه بهره میبرد. جواهری در پایان اعلام کرد در بخش حرفهای آثار در 5 قالب داستانی بلند و کوتاه، مستند داستانی کوتاه و بلند، پویانمایی و فیلمنامه پذیرش میشود. علاقهمندان میتوانند برای ارسال آثار خود به وبگاه جشنواره به نشانی eff.roshd.ir مراجعه کنند.
***
معرفی هیأت انتخاب آثار بخش خیابانی تئاتر «سودای عشق»
5 نفر اعضای هیات انتخاب آثار بخش خیابانی پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بسیج (سودای عشق) معرفی شدند. امیر نصیربیگی، حمید ساروخانی، محمدنبی خسروی، احمد ندافی و فرزان دلفانی به عنوان اعضای هیات انتخاب آثار بخش خیابانی پانزدهمین جشنواره تئاتر بسیج (سودای عشق) معرفی شدند. پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بسیج (سودای عشق) امسال با ۲ اولویت «غزه» و «فرزندآوری و خانواده» در ۲ بخش استانی و ملی برگزار میشود. پانزدهمین جشنواره تئاتر بسیج «سودای عشق» با دبیری سعید نجفیانآذر به مدت 6 روز به همت سازمان بسیج هنرمندان کشور برگزار میشود.
***
«نغمه باران» در فرهنگسرای ارسباران روی صحنه میرود
«ارکستر ملی نغمه باران» با رهبری امیر حسنزاده و خوانندگی علی امیرقاسمی، امروز دوشنبه ۲۱ آبان ساعت ۱۸، در سیوپنجمین شب موسیقی ارسباران روی صحنه میرود. در این برنامه که با حضور چهرههای هنری در عرصه موسیقی برگزار میشود، «ارکستر ملی نغمه باران» به اجرای آثاری از روحالله خالقی، علی تجویدی، همایون خرم، عباس خوشدل و علی امیرقاسمی بر اساس اشعاری از بیژن ترقی، معینی کرمانشاهی، قیصر امینپور، کریم فکور، تورج نگهبان، حسین گلگلاب و سمیرا حسنپور میپردازند. عموم علاقهمندان به هنر موسیقی برای حضور در این برنامه رایگان میتوانند به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.
***
نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» برگزار میشود
دومین نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» سهشنبه ۲۲ آبان توسط مجمع بانوان تمدنساز عصر اندیشه با همکاری اندیشکده رسانه و جامعه، اندیشکده تبار و فرهنگسرای خانواده برگزار میشود. در این نشست ضمن بررسی تاریخی و اسلامی مشارکتهای اجتماعی سیاسی زنان و نگاه به زن در رویکرد جامعهشناختی در تقابل مقاومت و مبارزه و شکسته شدن کلیشههای فمینیستی در مساله فلسطین، چهره زن مسلمان در رسانههای غربی نیز واکاوی میشود و از بروز رسانهای مقاومت زنان فلسطینی صحبت میشود. سمیه فیروزفر دکترای مطالعات تطبیقی ادیان، الهام عابدینی پژوهشگر روابط بینالملل و کارشناس مسائل منطقه و سیده فاطمه نعمتی دکترای جامعهشناسی فرهنگی و مدیر اندیشکده رسانه و جامعه نیز در این برنامه سخنرانی میکنند. دومین نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» سهشنبه ۲۲ آبان از ساعت ۱۵:۳۰ در خانه اندیشهورزان به نشانی خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر(عج) و برادران مظفر، پلاک ۹٠۷ برگزار میشود.
***
برگزاری دومین کنگره سراسری شعر و داستان ایثار و مقاومت
اداره کل ایثارگران شهرداری تهران دومین کنگره سراسری شعر و داستان ایثار و مقاومت را با عنوان «روایت پایداری» برگزار میکند. کنگره روایت پایداری با موضوعات «ایثار و مقاومت و شهادت در آینه 8 سال دفاع مقدس»، «مقاومت در آینه ایثار مادران شهدا»، «پاسداشت خانواده شهدا و ایثارگران»، «پاسداشت شهید رئیسی و شهدای خدمت»، «پاسداشت شهید اسمائیل هنیه و شهدای مقاومت فلسطین»، «مقاومت فلسطین در آینه توفانالاقصی» در بخش اصلی و موضوعات «شهید سیدحسن نصرالله، شهید یحیی سنوار و کودکان غزه» در بخش ویژه این کنگره برگزار میشود. شرکتکنندگان میتوانند آثار خود را در قالبهای «شعر، داستان کوتاه و دلنوشته» تا ۱۰ آذر ۱۴۰۳ به نشانی @ASAR_FESTIVAL در پیامرسانهای بله، سروش و ایتا ارسال کنند. اختتامیه این کنگره دی ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
بررسی زندگی، آثار و میراث ماندگار نیما یوشیج همزمان با سالروز تولد این شاعر
نیمای مانای شعر پارسی
گروه فرهنگ و هنر: «در شعر نو، 3-2 نفر بودند که شعرهایشان را خیلی میپسندیدم. یکی از آنها «اخوان» بود. ما با «اخوان» آشنا بودیم و شعرش، شعر بسیار برجستهای بود. اگرچه او شروعکننده این راه بود اما به نظر من اینها از او بهتر و پختهتر و برجستهتر شعر میگفتند. البته صفای «نیما یوشیج» را هیچ کدامشان نداشتند؛ نه اخوان داشت و نه آن یکی. نیما یوشیج - برخلاف آن چیزی که میگفتند - مردی متدین بود. مرحوم «امیری» با «نیما یوشیج» از نزدیک دوست بود. او برای من نقل میکرد و میگفت «نیما یوشیج» آدم متدینی است. او به شعر سنتی هم علاقهمند بود؛ منتها این سبک را هم میپسندید».
این جملات توصیفاتی است که رهبر معظم انقلاب در دیدار جوانان در اردیبهشت ماه 77 پیرامون شعر نو فرمودند. توجه ایشان در بیاناتشان نسبت به نیما یوشیج ما را بر آن داشت تا همزمان با سالگرد تولد این شاعر که به نوعی پدر شعر نوفارسی نیز لقب گرفته است، مروری داشته باشیم به زندگی پر فراز و نشیب او.
نیما یوشیج 21 آبان 1274 در روستای یوش واقع در استان مازندران به دنیا آمد. وی در خانوادهای کشاورز رشد یافت و مصائب زندگی روستایی را تجربه کرد. بهرغم فقدان تحصیلات رسمی در سالهای اولیه، اشتیاق نیما به ادبیات و شعر او را به مسیر خودآموزی سوق داد. خواندن و نوشتن اولیه را نزد آخوند ده فرا گرفت ولی دلخوشی چندانی از آخوند ده نداشت چون او را شکنجه میداد و در کوچه باغها دنبال نیما میکرد. وی در دوران تحصیل در مدرسه عالی سن لویی با زبان فرانسه و اشعار شاعران اروپایی آشنا شد و تأثیر آنها را در شعر خود به وضوح نشان داد.
در مدرسه از بچهها کناره میگرفت و به گفته خود نیما با یکی از دوستانش مدام از مدرسه فرار میکرد و پس از مدتی با تشویق یکی از معلمهایش به نام «نظام وفا» به شعر گفتن مشغول شد و در همان زمان با زبان فرانسه آشنایی یافت و به شعر گفتن به سبک خراسانی مشغول شد. این مواجهه با سنتهای ادبی متنوع بر سبک شعری او تأثیر گذاشت و به نیما کمک کرد تا از قالبهای سنتی شعر فارسی جدا شود.
نیما یوشیج در مطالعه آثار شاعران بزرگی چون حافظ، سعدی و مولانا در شعر کلاسیک فارسی غرق شد. وی همچنین به کاوش در ادبیات غرب پرداخت و آثار شکسپیر، گوته و ویکتور هوگو را بررسی کرد. نیما اشعاری به زبان فارسی و مازندرانی سرود و در موضوعات مختلفی مانند طبیعت، عشق، اجتماع، سیاست، فلسفه و دین شعر نوشت. برخی از مشهورترین آثار وی عبارتند از: افسانه، ققنوس، آواز، شهریار، مرگ و دیوان نیما یوشیج.
مهمترین اطلاعاتی که از زندگی نیما یوشیج در دست است مربوط میشود به خطابه او در نخستین کنگره نویسندگان ایرانی که تیرماه 1325 به دعوت انجمن روابط فرهنگی ایران و شوروی و با شرکت 78 نفر از نویسندگان، شاعران و محققان ایرانی برگزار شد. ریاست این کنگره را محمدتقی بهار بر عهده داشت و شاعران و نویسندگان مطرح آن دوران مانند احسان طبری، فاطمه سیاح، جلال آلاحمد، صادق چوبک، مبهآذین، صادق هدایت، علیاکبر دهخدا و نیما یوشیج در آن شرکت کردند. در این کنگره نویسندگان و شاعران با هدف یافتن راهکارهایی برای دفاع از حقوق صنفی خود، به تبادلنظر و رایزنی پرداختند.
* انقلاب ادبی نیما یوشیج و تولد شعر نو
شاید در این زمان که شعر معاصر فارسی نسبت به شعر کلاسیک فارسی تغییرات بسیار پیدا کرده است و حتی دیگر از قواعد شعر نیمایی در اشعار معاصر فارسی خبری نیست و آن اسلوب و قواعد نیمایی نیز حالا مربوط به یک قرن پیشناند، انقلاب ادبی نیما دستکم گرفته شود اما زمانی را تصور کنید که شاعر میراثدار قواعد چندین نسل شاعری بود و تخطی از قواعد سفت و سخت عروض و قافیه در حکم از اعتبار خالی کردن شعر به طور کلی بود. یا با قواعد پیشین شاعری میکردی یا شاعر نبودی.
در چنین فضایی نیما یوشیج دست به انقلابی شجاعانه زد. او که حالا پدر شعر نو خوانده میشود با تغییر دادن این قواعد طرحی نو در فضای فکری و شاعری ادبیات فارسی درانداخت و راه را برای تغییرات بعدی در شعر فارسی باز کرد. نیما یوشیج به قوانین کهن شعر فارسی پشت پا نزد و به طور کلی منکر آن نشد، بلکه تنها آنها را تغییر داد تا راه برای بیان فکری شاعر آن دوره هموارتر باشد.
تغییری که نیما یوشیج در شعر ایجاد کرد، از بین بردن تساوی ارکان عروضی یا همان وزن شعر و جابهجا شدن قافیه است. اشعار نیما یوشیج از وزن عروضی و قافیه تهی نیستند و این تغییری است که بعدها به واسطه دیگر شاعران چون شاملو و احمدرضا احمدی در شعر ایجاد شدند و شعر سپید را پدید آوردند. با این تغییر نیما یوشیج و عدم تساوی وزن عروضی کار شاعر راحتتر از پیش نشد بلکه حالا شاعر مجبور بود در شعر خیالانگیزی، تصویرسازی و عاطفه قویتری را خلق کند که این عدم تساوی وزن شعر را در گوش فارسیزبان جبران کند.
پس همانطور که خود نیما یوشیج در خطابه خود در کنگره نویسندگان گفته بود، شعر آزاد گفتن کاری سختتر از شعر گفتن به سبک و سیاق پیشین است. البته این انقلاب در شاعری تنها حاصل تلاشهای نیما یوشیج نیست بلکه پیش از او و همزمان با او شاعران و روشنفکرانی بودند که در این راه تلاش میکردند اما در نهایت این اتفاق به سبب ممارست یوشیج در این راه به نام او ثبت شد و او بود که آماج تیر مخالفان و شاعران کلاسیک بود.
* مضامین و موضوعات شعری نیما یوشیج
ویژگی شعر نیما یوشیج پرداختن به مضامین انقلابی، عاشقانه و شعور اجتماعی عمیق نهفته در اشعارش و به طور کلی رنجی بود که خود نیما اشاره کرد و این رنج جلوهها و جنبههای گوناگون شخصی و اجتماعی داشت. او به پیچیدگیهای وجود انسان، عشق، طبیعت و مصائب حاشیهنشینان توجه داشت. اشعار او اغلب نمایانگر تجربیات خودش از فقر، بیعدالتی و اشتیاقش برای جهانی بهتر بود. یکی از کارهای قابل توجه نیما یوشیج، استفاده او از زبان روزمره در شعر بود. او از زبان آرکائیک و آراسته شعر کلاسیک فارسی جدا شد و در عوض سبکی سادهتر و در دسترستر را پذیرفت.
این انقلاب زبانی نهتنها شعر را به مردم عادی نزدیک کرد، بلکه راه را برای نسلهای بعد شاعران هموار ساخت تا زبانی نو را تجربه کنند. تأثیر نیما یوشیج بر ادبیات فارسی بیبدیل است. ماجراجویی جسورانه او در زمینه زبان، مضامین و قالبها، شالوده شعر نو فارسی را بنا نهاد. او الهامبخش نسل جدیدی از شاعران برای رهایی از سنت و کشف مرزهایی نو در بیان شاعرانه بود. او الهامبخش نسل جدیدی از شاعران برای رهایی از سنت و کشف مرزهایی نو در بیان شاعرانه بود.
* شعر شاعر باید واضحتر از خود شاعر باشد
امروز از نیما یوشیج به عنوان یکی از بزرگترین شاعران پارسیگوی قرن بیستم تجلیل میشود. آثار او همچنان در میان خوانندگان محبوبیتی بسیار دارد و مشارکتهای او به عنوان هنگامهای بنیادین در تحول ادبیات فارسی شناخته میشود.
شعر او همچنان منبع الهام برای شاعران مشتاق و گواهی بر قدرت بیان هنری نیما یوشیج در به چالش کشیدن هنجارهای اجتماعی است. زندگی و آثار نیما یوشیج نشانی بر تعهد تزلزلناپذیر او به آزادی هنری، عدالت اجتماعی و نیروی شعر است. رویکرد انقلابی او به زبان، مضامین و فرم شعر همچنان الهامبخش نسلهای شاعر و خوانندگان است. نیما یوشیج با آثار خود اثری ماندگار در ادبیات فارسی برجا گذاشت و مسیر شعر نوی فارسی را برای همیشه تغییر داد. نیما یوشیج در مجموعه نامهها و یادداشتهایش در کتاب «حرفهای همسایه» مینویسد: «سعی کنید همانطور که میبینید بنویسید و سعی کنید شعر شما نشانی واضحتر از شما بدهد».
* سوالهای متداول درباره نیما یوشیج
نیما یوشیج کیست و چرا اینقدر مهم است؟ نیما یوشیج شاعری است که با نوآوریهایش در قالب و زبان شعر، تحولی بنیادین در شعر فارسی ایجاد کرد. او با شکستن قواعد سنتی شعر، راه را برای شاعران بعد از خود هموار کرد و به شعر فارسی زبان و نگاهی نو بخشید. به همین دلیل او را پدر شعر نوی فارسی مینامند.
مهمترین نوآوریهای نیما یوشیج در شعر چه بود؟ نیما یوشیج با شکستن قالبهای عروضی سنتی، وزنهای آزاد و نامنظم را به شعر آورد. او قافیههای یکسان را کنار گذاشت و به جای آن از قافیههای نیمهای یا حتی بدون قافیه استفاده کرد. همچنین نیما به زبان روزمره و محاورهای در شعر روی آورد و از واژگان جدید و تصاویری تازه استفاده کرد.
کدامیک از اشعار نیما یوشیج مهمتر است و چرا؟ «افسانه» یکی از مهمترین اشعار نیما یوشیج است که به عنوان نخستین شعر نو در فارسی شناخته میشود. اما اشعار دیگری مانند «ققنوس» و «مانا» نیز از جمله آثار مهم نیما هستند.
تاثیر نیما یوشیج بر شعر فارسی چه بوده است؟ نیما یوشیج با نوآوریهایش، شعر فارسی را از قید و بندهای سنتی رها کرد و به آن آزادی بیان بخشید. او راه را برای شاعران نسلهای بعد هموار کرد و شعر فارسی را به سمت مدرن شدن سوق داد.
زندگی شخصی نیما یوشیج چگونه بود؟ نیما یوشیج زندگی پرفراز و نشیبی داشت. او در روستایی در مازندران متولد شد و تحصیلات ابتدایی را در همان روستا گذراند. سپس به تهران آمد و در مدرسههای مختلف تحصیل کرد. یوشیج در طول زندگی خود با مشکلات مالی و خانوادگی زیادی روبهرو بود.
چرا مطالعه آثار نیما یوشیج برای علاقهمندان به ادبیات فارسی مهم است؟ مطالعه آثار نیما یوشیج به ما کمک میکند تا تحولات شعر فارسی را بهتر درک کنیم. با خواندن اشعار نیما، میتوانیم با زبان و بیان شاعرانه او آشنا شویم و از زیباییهای آن لذت ببریم.
چه منابعی برای مطالعه بیشتر درباره نیما یوشیج وجود دارد؟ برای مطالعه بیشتر درباره نیما یوشیج میتوانید به کتابهای نقد و تحلیل اشعار او، زندگینامه او، و مقالات و پژوهشهای مختلفی که درباره او نوشته شده است، مراجعه کنید.
آیا نیما یوشیج فقط به شعر نو معروف است؟ اگرچه نیما یوشیج به عنوان پدر شعر نوی فارسی شناخته میشود اما او در زمینههای دیگری مانند نثر نیز آثار ارزشمندی دارد.
ارسال به دوستان
نشست خبری سیودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی برگزار شد
خواندن برای همدلی
گروه فرهنگ و هنر: نشست خبری سیودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با حضور مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر این دوره رویداد، روز گذشته در سالن جلسات خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
علی رمضانی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مقاومت و امنیت و با اشاره به شعار این دوره هفته کتاب با عنوان «خواندن برای همدلی» عنوان کرد: سالانه ۲ رویداد کتابمحور داریم که یکی متمرکز و دیگری در سطح شهر برگزار میشود. در این دوره از هفته کتاب، برنامههای ترویجی را شاهد هستیم، بنابراین رویکرد غالب، ترویجی و معرفی بیشتر کتاب به مردم است که به همت تشکلها و انجمنهای مختلف پیشبینی شده است.
وی افزود: تلاش رسانههای عمومی برای معرفی برنامههای کتابی و پراثر شدن این برنامهها در این هفته جدی است. از سال گذشته تاکنون برنامههای مختلف داشتیم؛ از جمله برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که اردیبهشتماه با استقبال مردم برگزار شد و شکوه خاص یک برنامه فرهنگی را نشان داد؛ به مناسبت هفته کتاب، گزارشهای تحلیلی بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران به همراه جزئیات بخشهای مختلف منتشر میشود.
رمضانی با بیان اینکه نخستینبار رویداد جایزه ملی و بینالمللی کتاب کودک و نوجوان سال جاری برگزار شد، گفت: این جایزه به عنوان کتاب سال کودک و نوجوان بود و نشاندهنده ضرورت توجه به این مخاطبان، در «تکتا» نیز جزئیات نشر این حوزه درج شده است.
وی همچنین به برگزاری برنامههای هفته کتاب در 4 سطح ملی، استانی، سازمانها و نهادها و ستاد هفته کتاب اشاره کرد و گفت: 23 آبان، مراسم تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل و شهدا در حرم مطهر برگزار میشود. برنامه ضیافت اهالی قلم و نشر با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پیشبینی شده است؛ علاوه بر این درصددیم برنامه دیدار با سایر روسای قوا را داشته باشیم.
دبیر سیودومین دوره هفته کتاب افزود: نخستین دوره رویداد ملی قهرمان، ۳۰ آبانماه و به مناسبت پاسخ مقام معظم رهبری به نامه فاتحانه سردار شهید سلیمانی، مبنی بر پایان داعش، را خواهیم داشت؛ علاوه بر این، رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب بر ۳ کتاب، با موضوع شهدای مدافع حرم در ۳۱ استان، همزمان برگزار میشود.
رمضانی با اشاره به برنامههای استانی بهمناسب هفته کتاب، ادامه داد: به تناسب ظرفیت و امکانات استانها، حدود ۶۰۰ برنامه ارسال شده که در گونههای مختلف دستهبندی شدهاند؛ از جمله تجلیل از کتابداران، برگزاری نشستهای تخصصی کتابخوانی و قصهگویی، پوشش و مسابقه کتابخوانی و تهیه و انتشار پادکست با موضوع کتاب و کتابخوانی.
وی افزود: برگزاری اختتامیه جشنواره مهدی آذریزدی در استان یزد، بهرهبرداری از نخستین خیابان «کتابخوان ایران» در استان سمنان، برگزاری دومین جشنواره «کتاب مدرسه ما» در استان خوزستان، برگزاری جشنواره «مشق کتاب» در استان زنجان و برگزاری دومین جشنواره «کتاب مدرسه ما» در استان خوزستان از جمله برنامههای استانها به مناسبت هفته کتاب است.
رمضانی با بیان اینکه در سازمانها و نهادها نیز برنامههایی پیشبینی شده است، گفت: حدود ۸۱ دستگاه، تشکل و نهادهای دولتی و مردمی برای این هفته برنامهریزی کردهاند، برای هر دستگاه جلسات منظم برگزار شد تا برنامهها مردمی باشد؛ همچنین بین دستگاهها ارتباط برقرار شد.
بهگفته وی، ۳۱ درصد برنامهها برای مردم، ۶۰ عنوان برای اهالی نشر، ۴۱ درصد برای کودک و نوجوان، ۱۷ درصد برای گروههای خاص، ۵ درصد مربوط به دانشجویان و ۳ درصد مربوط به همکاران سازمانها است، ۳ برنامه بزرگ مربوط به کتابداران کتابخانههای عمومی، شهرداری تهران و مساجد است.
دبیر سیودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برنامه چند دستگاه مشارکتکننده در برگزاری هفته کتاب، توضیح داد: ۱۲۰ کتاب در شهر تهران و مراکز استانها با همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور رونمایی میشود؛ علاوه بر این نشستهای تخصصی حوزه کتاب، محفل «گعده امین» را در کتابخانههای مرکزی داریم، همچنین افتتاح کتابخانههای عمومی نیز بخشی دیگر از این برنامههاست.
وی با بیان اینکه آیین رونمایی از 7 کتاب اهل قلم عضو اکو از سوی سازمان اکو برگزار میشود، گفت: انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی نیز نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی را به صورت مجازی و حضوری و جشنواره انتخاب کتاب برتر دانشگاهی را برگزار میکند.
رمضانی با بیان اینکه با وزارت آموزشوپرورش نیز رایزنی داشتیم تا برنامههای مختلف را بهمناسبت هفته کتاب، تدارک ببیند، توضیح داد: در این میان بازدید دانشآموزان از کتابخانههای کانون پرورش فکری، اجرای برنامه صبحگاهی با موضوع کتاب و تقدیر از دانشآموزان مولف و کتابخوان برخی از این برنامههاست.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، با اشاره به دیگر برنامههای هفته کتاب، گفت: طرح کتابگردی از سوی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار خواهد شد، انجمن فرهنگی صنفی ویراستاران نیز یک کارگاه آموزشی با موضوع ویراستاری برگزار میکند.
رمضانی با بیان اینکه در سطح ستادی نیز برنامههایی پیشبینی شده است، افزود: طرح فروش حضوری در سامانه بازار کتاب را به مناسبت هفته کتاب خواهیم داشت، بنابراین ۱۸۰ هزار عنوان کتاب از سوی ۳۰۰ کتابفروشی عرضه میشود و به ازای هر کد ملی تا یک میلیون تومان امکان خرید پیشبینی شده است.
وی با طرح این موضوع که طرح «کتاب باران» تخفیف ویژهتری در سامانه بازار کتاب دارد، ادامه داد: تاکنون ۱۲۰ هزار نفر از مردم، یک یا حداقل چند بار از این سامانه، کتاب خریداری کردهاند.
به گفته وی، خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و تلویزیون اینترنتی کتاب نیز برنامهها و اخبار مرتبط با حوزه نشر و هفته کتاب را بهطور کامل پوشش خواهند داد. دیدار خبرنگاران با معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در هفته کتاب برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|